Tennis ♥ Sportamore

Köp tennisracket här. Vi säljer tennisutrustning från märken som Babolat, Wilson, Head och tennisskor från ex Nike, Yonex och Adidas. Vi har utrustning som passar ...
Läs mer om Tennis

se nike tennis
se nike tennis
se nike tennis 2
se nike tennis 2
se prince tennispaket 1
se prince tennispaket 1
se prince tennis paket
se prince tennis paket
se dunlop tennis
se dunlop tennis
se wilson tennis
se wilson tennis

Tennisracket, tennisbollar och tenniskläder online

Alltid fri frakt & fria returer, 30 dagars öppet köp samt prisgaranti på allt!

Årets e-handel 2013
Årets bästa e-handelssajt 2013 Internetworld tilldelade Sportamore priset som Årets bästa e-handelssajt 2013.
Trygg ehandel
Trygg E-handel Sportamore är certifierade av Trygg e-handel (en del av Svensk distanshandel)
Rookie
Rookie of the year 2010 Svensk Distanhandel tilldelade Sportamore priset som Årets Nykomling 2010.
Nordic E-commerce Award
Nordic E-commerce Award 2011 Sportamore vann priset Årets Prestation 2011 i hård konkurrens med några av Sveriges största e-handlare.
Årets nykomling
Årets Nykomling 2010 Prisjakts användare röstade fram Sportamore till Årets Nykomling 2010.

Tennis

Köp tennisracket här. Vi säljer tennisutrustning från märken som Babolat, Wilson, Head och tennisskor från ex Nike, Yonex och Adidas. Vi har utrustning som passar både motionärer, barn och elitspelare. Våra tennisracket är utvalda med omsorg för att du ska få marknadens bästa utrustning till bra priser. Du hittar även tennisbollar, väskor, kläder som tenniskjolar och pikétröjor samt tennisnät och grepplindor.

Våra kunders recensioner

 Heatgear Alpha Bra

Heatgear Alpha Bra

Har i bh-storlek 80B och beställde denna i M. Tyckte att den var aningens tight så bytte upp till L. Har normalt S och M i linnen. Gillar iofs inte när träningskläderna sitter för tight.

Är väldigt skön i alla fall!

Anna W, ons 22 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Court Short

Court Short

Jättesköna men stora i storleken, främst i midjan. Har vanligtvis M i alla Nike-shorts men dessa fick skickas tillbaka då de var alldeles för stora upptill. Verkligen synd.

#Nikelover, ons 22 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Vapor Court

Vapor Court

Mycket bra sko. Fungerar perfekt att spela padeltennis med.

Micke, sön 19 Apr 2015

Mitt betyg:

4 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Oracle V

Oracle V

Snygga och sköna skor, men ta gärna en storlek större. :)

Angel Eyes, lör 18 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 DF Cool Burnout Tank

DF Cool Burnout Tank

Kan vara snyggaste toppen jag köpt i år! Mkt finare i verkligenheten med de bleklila och transparenta vita leo-mönstret. Jättefin passform!

Carro, mån 13 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Response Aspire STR W

Response Aspire STR W

Jätte nöjd med dessa skor , snyggare i verkligheten tyckte jag. Min vanliga skostorlek passade perfekt. Sköna o fräscha skor.

Anna U. , lör 11 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 Air Vapor Advantage

Air Vapor Advantage

VARFÖR ANNONSERAR NI OM DENNA PÅ FACEBOOK NÄR DEN ÄR SLUT????????????

Anette, fre 10 Apr 2015

Mitt betyg:

1 / 5
 Baseline 3/4 SLV Top

Baseline 3/4 SLV Top

Perfekt passform och mycket skön. Redan en klar favorit. Lagom i storleken.

Stine Åséll, fre 10 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 T22 Mens

T22 Mens

Mycket bra tennissko,bra passform. Bekväm.

Lena, tors 09 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 V-Pro 2 Lady

V-Pro 2 Lady

bra tennis skor

sara, ons 01 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor

Köpguide

Tennis – köpguide

-->

Här följer en generell och ungefärlig tennisguide som ger dig svar på många av de vanliga frågorna som kan komma upp vid köp av tennisprodukter.

Tennis är en underbar sport som är lika utmanande som den är givande! Det är en sport som kräver idogt putsande och underhåll, men som snabbt ger dig blodad tand i takt med att du känner att ditt spel utvecklas. Det må låta som en klyscha, men faktum är att den enskilt viktigaste komponenten i en positiv utvecklingskurva är känslan av genuin spelglädje. Grundtanken är att du som tennisspelare skall välja en racket som passar din smak, din spelstil och dina färdigheter. Det är lätt att köpa en racket som antingen är för avancerat eller som hämmar ditt spel. För att ge dig en förståelse för detta går vi här igenom vad som skiljer olika tennisracket åt, i syfte att du ska få ut maximalt av ditt spel.

 

Hur skall jag välja rätt tennisracket?

För att hitta rätt tennisrack bör du först fundera över din nuvarande spelnivå och vilka ambitioner du har med ditt tennisspelande.

Om du är nybörjare och köper en för avancerad racket så finns det en risk för att du kommer att få svårt att kontinuerligt träffa rackets sweet spot och på så sätt få till ett rent slag – racket kommer att upplevas som svårspelat. Är du däremot en duktig tävlingsspelare och köper en för enkel racket så kommer inte denna racket att förse dig med den prestanda du behöver för att kunna bibehålla- och utveckla din teknik – racket kommer att hämma ditt spel. Det finns en hel del olika begrepp inom tennis och nedan går vi igenom några av de vanligaste och svarar på frågeställningar som kan uppkomma under köpprocessen.

Kraft/kontroll?

När man talar om tennisrackets återkommer man ofta till förhållandet mellan kraft och kontroll. Dessa är två motstridande poler som hela tiden måste avvägas mot varandra. En kontrollracket har ofta smalare ram, mindre träffyta och en låg balanspunkt; detta är faktorer som ger mer kontroll och rörlighet men kräver att du själv kan generera kraft i slagen. En kraftracket har istället bredare ram, större träffyta och en hög balanspunkt vilket ger ökad kontakt (spelkänsla) och kraft men begränsar kontrollen över dina slag.

I slutändan handlar väldigt mycket om ditt personliga tycke och smak. En kraftracket kan upplevas som ”sladdrig” av en spelare som föredrar kontrollrackets, medan en kontrollracket kan upplevas som ”stel” av en spelare som föredrar kraftrackets.

Exempel på kontrollrackets:

Babolat Aero Storm

Dunlop Biomimetic 300

Head Youtek IG Speed 300

Prince ExO³ Rebel Team

Wilson Six.One 95

Exempel på kraftrackets:

Babolat Pure Drive

Babolat XS105

Head Youtek IG Instinct

Prince O³ Red+

Wilson Juice

Vad är sweet spot?

Sweet spot. Detta är en benämning på hur stor effektiv träffyta en racket har. Desto större sweet spot en racket har, desto lättare är det att få till en ren bollträff – racket ”förlåter” fler slag som annars inte skulle ha upplevts som rena. En racket med liten sweet spot har en mindre förlåtande träffyta och blir därmed mer svårspelat, men kan å andra sidan ge andra fördelar, så som ökad kontroll.

Vad ska jag ha för träffyta på min racket?

Förenklat kan man säga att ju större träffyta en racket har – desto mer kraft genererar det, och desto mer lättspelat är det. Omvänt förhållande råder för rackets med mindre träffyta. Följande indelning brukar göras:

 • Oversized - Rackets med en träffyta på 677 cm² (105 in²) och högre passar bra till den absoluta nybörjaren eller till den medelgode spelaren som söker extra kraft till sina slag – något man får mycket gratis med denna typ av rackets.
 • Midplus - Rackets med en träffyta mellan 610-677 cm² (95-105 in²). Den allra vanligaste storleken bland motionärer och tävlingsspelare.
 • Midsize - Dessa rackets varierar mellan 550-610 cm² (85-95 in²) och passar den avancerade spelaren som har en mycket väl utvecklad slagteknik och bra med pulver i lemmarna.

Vad är tennisrack tillverkade av för material?

Den absoluta majoriteten av moderna och högpresterande tennisrack gjuts idag i ett stycke grafit. Vandrar man nedåt i prisklasserna kan även hybridkonstruktioner förekomma, där grafit blandats med aluminium. Dessa kan ofta upplevas som stummare och mindre responsiva – racket förlorar i spelkänsla.

Hur mycket brukar en tennisracket väga?

Tennisrackets väger vanligtvis mellan 255-325 gram. För nybörjare och motionärer med lägre svinghastighet och mindre teknisk finess brukar det upplevas som enklare att ha racket som väger mindre, då det blir lättare att manövrera och därmed enklare att utföra slagen på ett korrekt sätt.

Vad ska jag ha för balanspunkt på min racket?

Balanspunkten avgör var racket väger i balans. Balanspunkten tas fram genom att mäta från rackets nedre kant längsmed racket; där racket är i balans (väger jämt) är rackets balanspunkt, och detta uttrycks ofta i längdmåtten cm eller mm. En racket kan variera från att ha en hög balanspunkt, vilket gör racket topptungt (head heavy) till att ha en låg balanspunkt, vilket gör racket topplätt (head light). Ju högre balanspunkt desto mer kraft genererar racket, vilket passar bra till dig som är i din karriärs linda. Ett racket med låg balanspunkt kräver att du själv sätter kraft i dina slag, men ger desto mer rörlighet och kontroll.

Vad skall jag ha för rambredd på min tennisracket och vad är skillnaden?

Ramprofilen eller rambredden på en racket är en extremt viktig faktor som har stor påverkan på rackets spelegenskaper. Rambredden mellan olika rackets kan variera från smal till bred och kompromisser där emellan.

 • Smal ram - En smal ramprofil ger mer kontroll men genererar mindre fart. Tennisrackets med smal ram passar många gånger duktiga spelare som själva har kapacitet att lägga tyngd bakom sina slag och som träffar bollen fint.
 • Bred ram - En tennisracket med bred ram ger mer fart på bollen än ett med smal ram. Detta betyder att du som spelare inte behöver generera fullt lika mycket fart på bollen själv. Många tennisrackets med bred ram har ofta också en större träffyta vilket gör dem mer lättspelade.

Vad finns det för strängningsmönster och strängtryck och hur påverkar det mitt spel?

Man skiljer på öppna och stängda strängmönster. På stängda strängmönster (ex. 18/20) sitter senorna tätare, något som ger mer kontroll vilket gör att detta mönster ofta används till racketar med smal rambredd där slagen ofta blir flackare. Öppna (glesare) strängmönster (ex. 16/19) ger istället bollen en högre hastighet och bidrar till ökad topspin.

När du strängar om din tennisracket så går det inte att ändra på strängmönstret utan det som du kan ändra på är strängtrycket. Ofta ligger trycket på mellan 24-26 kg och desto lägre strängtryck din racket har, desto mer kraft ger det bollen, då strängarna har större svängrum vid anslaget. Omvänt förhållande råder, ju högre strängtryck, desto mer kontroll får du och ju flackare blir slagen.

Vad skall jag köpa för greppstorlek på min tennisracket?

Vad som är ”rätt” greppstorlek är en högst individuell fråga som skiljer sig från spelare till spelare. Generellt är det ofta så att herrspelare använder storlek 3 (4 3/8”) och att damspelare/juniorer använder storlek 2 (4 ¼”).

 

Hur skall jag välja rätt tennisboll?

Vad skiljer gasbollar från trycklösa bollar?

Tennisbollar delas upp i gasbollar och trycklösa bollar. Gasbollar är mjukare, mer responsiva och ger en spelkänsla som är mycket svår att uppnå med en trycklös boll. Dessutom är en gasboll snällare mot kroppen, då den avger mindre mängd djupa vibrationer, vilket kan ge upphov till klassiska överbelastningsskador (ex. tennisarmbåge). En gasboll håller, precis som namnet förtäljer, ett visst gastryck när de levereras från fabrik. Sekunden du ”poppar” av metallförseglingen på ditt bollrör så börjar bollarna att tappa i tryck. Detta innebär att en gasboll efter en viss tids spelande kommer att tappa sin studs och sin bana – bollen känns stum eller ”död”.

En trycklös boll är ett mycket mer ekonomiskt alternativ då de har en betydligt längre livslängd. Eftersom trycket är konstant finns det inget egentligt bäst-före datum på en trycklös boll, bortsett från att trycklösa bollar självfallet också utsätts för slitage i och med att den används.

Det finns även juniorbollar och nybörjarbollar, där trycket är justerat så att dessa bollars egenskaper ska passa bättre till den som är ny i gamet, eller till den som helt enkelt vill sakta ned spelet något. Det finns varianter som studsar både 25 % och 50 % mindre än en vanlig gasboll.

--> -->