• Fri frakt över 299 kr & fri retur
  • 30 Dagars öppet köp
  • Prisgaranti

Upp till -50% på 1000-tals produkter!

Filtrera efter

Varumärken
Visa alla Dölj
Sporter
Visa alla Dölj
Färger
Visa alla Dölj

adidas Boost

Boost är ett material som adidas använder i mellansulan hos sina löparskor och ibland även i ett par träningsskor. Du har säkert stött på modeller som UltraBoost, Solarboost och Pulseboost – samtliga löparskor har en mellansula i Boost vilket ofta beskrivs som komfortdrömmar på fötterna.


Vad är adidas Boost?


Boost är ett unikt material och en teknologi som adidas använder i mellansulorna på sina löparskor. adidas har tillsammans med tyska kemister på BASF skapat Boost-teknologin för att kombinera egenskaperna av en mjuk och en responsiv dämpning. Grundtanken var att du skulle få en dämpning som erbjuder både och, inte enbart en av de egenskaperna.


Vad definierar en adidas Boost-sula?


Alla som någon gång gått eller sprungit i en löparsko med Boost-sula vet att de ofta omnämns som en komfortdröm. Förutom att du får en grym dämpning och energigivande frånskjut påverkas inte materialet av de yttre elementen som andra mellansulor kan göra. Du kan med andra ord springa i ett par löparskor med Boost-sula under både sommar och vinter utan att sulan stelnar i kylan eller mjuknar upp och känns svampig i värmen.


När lanserades den första löparskon med Boost-teknologin?


Det var under 2013 som adidas öppnade sina dörrar och visade omvärlden vad de jobbat på – en helt ny dämpning i mellansulan som de valt att kalla för Boost. Idén för den nya dämpningen grundade sig i att skapa en sula som ger mer energi tillbaka i frånskjutet. Du ska med andra ord inte bara landa med en skön dämpning under foten utan även få kraft till nästa steg för att på så sätt förbättra din löpning och maxa din tid. Den första löparskon som lanserades med Boost-dämpning var adidas


Energyboost.

Hur skapas Boost?


För att skapa materialet spränger man termoplastiska polyurenpartiklar för att sedan sätta ihop de små energikapslarna, som ser ut som pellets. Varje kapsel formar en sluten cell runt en liten luftficka och tillsammans skapar de Boost-dämpningen. Om du tittar noga på en löparsko med Boost i sin mellansula kan du se de små pellets-liknande kulorna. Den unika teknologin i sulan kapslar och släpper ifrån sig energi väldigt effektivt i varje löpsteg och har fått namnet expanderad termoplastisk polyuretan, eTPU.


Vilka fördelar finns det med adidas Boost-dämpning?


Den främsta fördelen med Boost-dämpningen är just de stötdämpande egenskaperna som ger dig känslan av att du springer på moln. adidas lyfter även fram ytterligare två fördelar med Boost-teknologin, nämligen slitstyrka och flexibilitet. Eftersom du får en mjuk och bekväm dämpning kan det vara lätt att förstå att hela sulan är väldigt flexibel och du får ett enormt rull i löpsteget om du vanligtvis landar på hälen. En sista fördel är energiåtergivningen. Boost-teknologin är skapad för att kombinera en mjuk dämpning som ser till att du landar bekvämt, även när du springer på hårda underlag som asfalt och elljusspår, med att ge dig väldigt mycket energi i frånskjutet. På samma sätt som dämpningen tar emot din tyngd när du sätter ned foten ska den hjälpa dig upp i nästa löpsteg. Boost grundades som en förebild för energiåtergivning och har en självklar plats på marknaden än idag.


magazine
Test inomhusskor

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är herrmodellerna för innebandy och handboll som är bäst just nu!

2 dagar sedan
Mode & trender
Salomon imagebild

Allt du vill veta om trailrunningskor!

Trailrunning är löpning som sker off road över stockar och stenar i till exempel en skog. Den annorlunda miljön sätter materialet i din utrustning på prov – så här ska du tänka när du köper trailskor.

5 dagar sedan
Mode & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

Inomhusskon Gel-Rocket 8 är som en raket på planen. Här berättar vår sportgalna testpanel varför skon är given vid volleyboll och innebandy.

09 sep 2019
Mode & trender
Reebok Nano header

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

Åren har inte gjort träningsskon Nano sämre! Här är den nionde upplagan av Reeboks populära och mångsidiga CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mode & trender
Henrik Yttervik Nano 9.0

Video: Utmana dig själv med Rope Climbing

Att ta sig upp snabbt uppför ett hängande rep är en stående utmaning inom CrossFit. När du väl bemästrat den konsten är det däremot dags att verkligen sätta din styrka på prov. Här är två svintuffa sätt att klättra i rep på!

29 aug 2019
Sport & träning
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testat Nikes nya löparsko Joyride Run Flyknit

En dämpning bestående av små kulor som formar sig under foten och ger en unik passform, låter det frestande? Vår löparsugna testpanel har sprungit i den nya, hypade löparskon från Nike – så här tycker dem.

28 aug 2019
Mode & trender
adidas ultimafusion female

Så väljer du rätt träningsskor

Du är säkert bekant med att du behöver olika skor för olika typ av träning. Men vilka skor är egentligen bäst till vad? Vi reder ut vilka träningsskor som är rätt för dig.

21 aug 2019
Mode & trender
header träningsskor

Stort test: Här är de bästa träningsskorna 2019

Ska du köpa nya träningsskor? Här är herr- och dammodellerna som är bäst i test!

15 aug 2019
Mode & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Så är nya löparskon Nike Joyride att springa i

Ute efter en dämpad löparsko? Spana in nya Joyride Run Flyknit från Nike! Små färgglada skumkulor i sulan gör att den anpassar den sig efter just ditt löpsteg.

15 aug 2019
Mode & trender
löpning

Tre vanliga myter om intervallträning

PT:n tar död på de vanligaste myterna om intervallträning och bjuder på tre bra intervallpass att köra antingen på löpband eller i spåret!

14 aug 2019
Sport & träning
Problem med vaderna header

Därför får du problem med vaderna när du springer

Är du en av många som lätt får kramp, blir stel eller får ont i vaderna när du springer? Här förklarar experten vad det beror på.

12 aug 2019
Sport & träning
Matilda Johnson retention

Lär känna oss på Sportamore!

Matilda Johnson jobbar som produktutvecklare på Sportamore och älskar löpning. Matilda har sprungit hela livet – inte för att hon flyr från något, utan för att hon tycker att det är riktig kul.

07 aug 2019
Sport & träning
Reebok löparskor

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

Våra Reebok running-ambassadörer har sprungit i Reeboks löparskor hela sommaren. Här utvärderar de passform, komfort och funktion hos de tre populäraste modellerna.

01 aug 2019
Mode & trender
Charlotte Kalla

Charlotte Kalla: Toppa formen inför Tjejmilen!

Det är mindre än en månad kvar till Tjejmilen. Här är Charlotte Kallas bästa tips för att toppa formen inför loppet!

30 jul 2019
Sport & träning
pischa

Därför ska du inte springa för att gå ned i vikt

Läs på! Det är expertens främsta råd när det gäller löpning och viktnedgång – en kombination som i fel format faktiskt kan bli direkt skadlig.

25 jul 2019
Sport & träning