Fri frakt över 399 kr & fri retur30 dagars öppet köpKöp nu, betala i slutet av november

Klicka för att se våra aktuella deals

Black Friday 2020

59 dagar kvar till Black Friday!

Black Friday 2020 på Sportamore

Black Friday 2020, årets största shoppingdag, äger rum den 27 november och självklart kan du fynda massor av roligt hos oss på Sportamore. Black Friday, eller den svarta fredagen som den ibland kallas, är ett globalt fenomen som konstant växer. Tillsammans med Cyber Monday är det startskottet för julhandeln och känns igen som årets största shoppingdag.

När är Black Friday 2020?

Black Friday 2020 är fredagen den 27 november. Den populära shoppingdagen infaller alltid dagen efter Thanksgiving, som i sin tur alltid är den fjärde torsdagen i november.

Datum de kommande åren:
  • Black Friday 2021 är fredag den 26 November.
  • Black Friday 2022 är fredag den 25 november.

Vad är Black Friday?

Den svarta fredagen är en dag då amerikanska affärer lockar sina kunder med prissänkta produkter, rabatter och grymma deals, vilket leder till långa köer ringlandes utanför varuhusen och butikerna. Du har säkert sett en och annan bild över köerna som bildas under årets största shoppingdag. Fenomenet har letat sig över Atlanten och sedan det stora genombrottet i Norden år 2013 är Black Friday en välkänd REA-högtid i Sverige.

Varför heter det Black Friday?

Den stora shoppingdagen i november grundades i USA i ett hopp om att butikerna skulle gå från röda till svarta försäljningssiffror, därav namnet Black Friday. Försäljningssiffrorna är svarta om de är högre än vad butiken har budgeterat för medan siffrorna markeras som röda när försäljningen inte gått som planerat.

Black Friday på Sportamore

I flera år i rad har Sportamore varit med och firat dagen med grymma erbjudanden för att du ska kunna göra ditt livs bästa kap. Vi har däremot inte nöjt oss med att enbart fira den svarta fredagen utan har haft nedsatta priser och deals hela veckan lång, en så kallad Black Week. För två år sedan hade vi extra grymma erbjudanden varje timme under den svarta fredagen, så som 50 procent off på Blacc samt superklipp på en utvald pulsklocka och sneakers. Vad för spännande som väntar i år återstår att se, men vi kan lova dig att du inte kommer att bli besviken. Alla trogna Sportamore-kunder vet att vi alltid brukar hitta på något riktigt roligt.

Relaterade dagar

Black week:

När den svarta fredagen grundades var det en 24-timmarskampanj med prissänkta varor och grymma rabatter. Det var under den dagen som mängder med fysiska butiker sänkte priserna markant. Tanken var att kunderna endast skulle ha 24 timmar på sig att shoppa produkter för löjligt låga priser. Men fenomenet har snabbt växt sig större än så. Idag kan prisfesten pågå en hel vecka, en så kallad Black Week. När är Black Weekend, kan man fråga sig. Många företag väljer att starta redan månaden innan Black Friday äger rum. Håll därför utkik redan måndagen samma vecka för att se om några butiker smygstartar den stora shoppinghelgen. Vanligtvis erbjuder butikerna olika typer av kampanjer under de första dagarna för att sedan kicka igång sin största REA för hela året på själva Black Friday den 27 november.

Cyber Monday:

Tre dagar efter Black Friday inträffar Cyber Monday, även kallad Cybermåndagen. I år ligger Cyber Monday på måndag den 30e november. Begreppet grundades år 2005 och symboliserade näthandelns version av den svarta fredagen, därav namnet Cyber Monday. Men som du säkert redan har märkt håller sig inte näthandeln till att enbart fira måndagen utan firar båda dagarna med nedsatta priser och grymma deals. Cyber Monday är både ett avslut på Black Week och starten för julhandeln eftersom många passar på att fynda de första julklapparna till pressade priser.

En prisfest av REA och rabattkoder!

Kom och fira årets största shoppingdag med oss och fynda ett nytt träningskit, löparskor eller tidiga julklappar för hela familjen. Bland våra varor hittar du allt från jackor och skor, till träningsfavoriter och utrustning till cykel, golf och padel. Vi pressar priserna på varor från Nike, adidas, Puma, Peak Performance och mycket mer! Det bästa av allt? Hos oss slipper du trängas i jobbiga köer till provhytten. Testa dina nya köp hemma i lugn och ro.

Storsäljare du inte får missa

Ett par tips från våra kunder är att spana in vårt utbud av nedsatta löparskor, bland annat all time-favoriten UltraBoost från adidas, samt vinterjackor från bland annat Peak Performance och Didriksons. Utöver det har vi alltid mängder av grymma träningstights, sport-bh:ar och funktionströjor från Nike, Puma och fler till grymma priser under Black Weekend. Många föräldrar passar även på att kitta kidsen med en ny vinteroverall, fodrade regnställ och varma, fodrade stövlar.

Fynda julklappar på REA eller med rabattkod

Är du en av de som smygstartar julklappsshoppandet under Black Friday kan vi meddela att du kommer att hitta de perfekta julklapparna till hela familjen hos oss på Sportamore. Vad sägs om att haffa en multisportklocka till nedsatt pris till brorsan, ett nytt padelracket till syrran eller mysiga, matchande hoodies till föräldrarna?

Black Friday-shoppa hos våra vänner

Missa inte våra vänners grymma rabatter och erbjudanden: