Använd vår hemleverans30 dagars öppet köpKöp nu, betala i slutet av april

Just nu: kampanj på våra 10 bästa märken

Köpstart: Onsdag!

Black Friday – superpriser hela helgen!

Årets hetaste kampanj är snart här! Onsdag, den 27/11, då drar vi igång vårt Black Friday-firande på riktigt! Men redan nu kan du spana in vilka klipp du ska göra, här är ett smakprov på ett par av alla tusentals kläder, skor och sporttillbehör som du kommer kunna fynda hos oss till Black Friday-priser.

Black Friday

Black Friday 2019, årets största shoppingdag, äger rum den 29 november och fylls med mängder av erbjudanden och kampanjer. Black Friday, eller den svarta fredagen som den ibland kallas, är ett globalt fenomen som konstant växer. Tillsammans med Cyber Monday är Black Friday startskottet för julhandeln och känns igen som årets största shoppingdag.

När är Black Friday 2019?

Black Friday 2019 är fredagen den 29 november. Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving, som i sin tur alltid är den fjärde torsdagen i november.

Datum för Black Friday de kommande åren:
  • Black Friday 2020 är fredag den 27 November.
  • Black Friday 2021 är fredag den 26 november.

Vad är Black Friday?

Den stora shoppingdagen i november grundades i USA i ett hopp om att butikerna skulle gå från röda till svarta försäljningssiffor, därav namnet Black Friday. Försäljningssiffrorna är svarta om de är högre än vad butiken har budgeterat för medan siffrorna markeras som röda när försäljningen inte gått som planerat. Black Friday är en dag då amerikanska affärer lockar sina kunder med prissänkta produkter och grymma deals, vilket leder till långa köer ringlandes utanför varuhusen och butikerna. Du har säkert sett en och annan bild över köerna som bildas under årets största shoppingdag. Fenomenet har letat sig över Atlanten och sedan det stora genombrottet i Norden år 2013 är Black Friday en välkänd dag i Sverige (Norge/Danmark/Finland/Frankrike).

Relaterade dagar till Black Friday

Black week:

När Black Friday grundades var det en 24-timmarskampanj med prissänkta varor och grymma kampanjer. Det var under den svarta fredagen som mängder med fysiska butiker sänkte priserna markant. Tanken var att kunderna endast skulle ha 24 timmar på sig att shoppa produkter för löjligt låga priser. Men fenomenet har snabbt växt sig större än så. Idag kan prisfesten pågå en hel vecka, en så kallad Black Week eller Black Weekend, som startar redan månaden innan Black Friday äger rum. Håll därför utkik redan måndagen den 25 november 2019 för att se om några butiker smygstartar den stora shoppinghelgen. Psst, vi är en av de som självklart gör det! Vanligtvis erbjuder butikerna olika typer av kampanjer under de första dagarna för att sedan kicka igång sin största REA under året på själva Black Friday den 29 november.

Cyber Monday:

Tre dagar efter Black Friday inträffar Cyber Monday, även kallad Cybermåndagen. I år ligger Cyber Monday på måndag den 2 december. Begreppet grundades år 2005 och symboliserade näthandelns version av Black Friday, därav namnet. Men som du säkert redan har märkt håller sig inte näthandeln till att enbart fira måndagen utan firar både Black Friday och Cyber Monday med nedsatta priser och grymma erbjudanden. Cyber Monday är både ett avslut på Black Week och starten för julhandeln eftersom många passar på att fynda de första julklapparna till pressade priser.

Black Friday på Sportamore

I flera år i rad har Sportamore varit med och firat Black Friday med grymma erbjudanden för att du ska kunna göra ditt livs bästa kap. Vi nöjer oss däremot inte med att enbart fira den svarta fredagen utan har nedsatta priser och deals hela veckan lång, en så kallad Black Week. Förra året hade vi extra grymma erbjudanden varje timme under Black Friday, så som 50 procent off på Blacc och Wyte samt superklipp på en utvald pulsklocka och sneakers. Vad för spännande som väntar i år återstår att se, men vi kan lova dig att du inte kommer att bli besviken. Alla trogna Sportamore-kunder vet att vi inte håller tillbaka när det kommer till Black Friday-erbjudanden.

Passa på att fynda på Black Friday!

Kom och fira årets största shoppingdag med oss och fynda ett nytt träningskit, löparskor eller tidiga julklappar för hela familjen. Bland våra nedsatta varor hittar du allt från jackor och skor, till träningsfavoriter och utrustning till cykel, golf och padel. Vi pressar priserna på varor från Nike, adidas, Puma, Peak Performance och mycket mer! Det bästa av allt? Hos oss slipper du trängas i jobbiga köer till provhytten. Testa dina nya köp hemma i lugn och ro, vi har alltid fri frakt och retur vid köp över 299 kronor.

Hitta rätt under Black Friday

Du behöver inte leta länge för att hitta våra Black Friday-erbjudanden. Vi har samlat alla nedsatta kläder, skor och utrustning här. Om du mot förmodan ändå stirrar dig blid på alla nedsatta varor under Black Friday kan du lätt navigera dig på vår sajt efter den typ av sport, storlek, färg och produkt som du egentligen är ute efter.

Storsäljare under Black Friday

Ett par tips från våra kunder är att spana in vårt utbud av nedsatta löparskor, bland annat all time-favoriten UltraBoost från adidas, samt vinterjackor från bland annat Peak Performance och Didriksons. Utöver det har vi alltid mängder av grymma träningstights, sport-bh:ar och funktionströjor från Nike, Puma och fler till pressade priser under Black Friday-veckan. Många föräldrar passar även på att kitta kidsen med en ny vinteroverall, fodrade regnställ och varma, fodrade stövlar.

Fynda julklappar på Black Friday

Är du en av de som smygstartar julklappsshoppandet under Black Friday kan vi meddela att du kommer att hitta de perfekta julklapparna till hela familjen hos oss på Sportamore. Vad sägs om att haffa en multisportklocka till nedsatt pris till brorsan, ett nytt padelracket till syrran eller mysiga, matchande hoodies till föräldrarna?

Shoppa på Sportamore

Black Friday hos våra vänner

Missa inte våra vänners grymma rabatter och erbjudanden: