Nike Training Club (NTC)

Hej, jag heter Ulrika och arbetar på Sportamores returavdelning. Här kommer min berättelse om träningseventet Nike Training Club Live.

Det har varit en seg träningssommar, det ska erkännas. Jag gjorde en ansträngning, men lyckades bli sjuk på kuppen och sedan dess har den lata delen tagit över träningsverksamheten. Jag behövde en kick i baken för att ta tag i höstens träning, och chansen uppenbarade sig via facebook: Nike skulle ha ett gratis träningsevent i stan. Jag har aldrig varit på något träningsevent tidigare, men jag älskar Nikes träningsapp Nike Training Club (NTC), och detta skulle vara NTC Live. Att jag utöver detta behövde komma igång med min träning gjorde att jag tog mig dit.

 
Eventet inleddes med utdelning av ursnygga Nike-tshirts  och uppfyllning av vattenflaska (det är viktigt att inte glömma bort att dricka). Om jag ska ge mig på en uppskattning av hur många som var där så skulle jag gissa på en 70 personer, och alla verkade lika förväntansfulla. De fyra instruktörerna började med att berätta lite om NTC när alla väl bytt om och stod redo. NTC är en app, än så länge finns den bara för iPhone (hittas här), fylld med övningar och träningsprogram som gör att du med enkla medel kan träna precis där du är.

 
Efter den lilla presentationen drog det igång. Instruktörerna ville man bara krama. För även om de hela tiden pressade en till sin yttersta förmåga så var de sådär härligt positiva och skämtsamma och påminde om att vi skulle göra övningarna i vår egen takt. Passet var 45 minuter långt och riktade in sig mycket på ben. När vi skulle avsluta med en minut burpees (en mix av armhävningar och upphopp) så trodde jag att mina ben skulle ge vika vilken sekund som helst. Viljan tyckte dock annorlunda, så även om det kanske inte var i samma tempo som de första omgångarna, så gick jag i mål nöjd med min prestation.

Bilden är lånad från Nike

Nu ser jag fram emot att fortsätta hösten i samma tempo. Jag kände av en ny energi i kroppen när jag gick hem där i regnet. Dock ska det erkännas att jag även kände av den begynnande träningsvärken i benen redan när jag gick upp för trappan till ytterdörren. Men jag rekommenderar verklige appen, testa den.

Detta inlägg är publicerat i Smått och gott. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>