Peak Performance- just nu: 177 modeller i lager

Peak Performance

Filtrera efter

Sporter
Visa alla Dölj
Färger
Visa alla Dölj

Peak Performance

Peak Performance grundades av några svenska utförsåkare år 1986 i Åre.  Det var Stefan Engström och Peter Blom tillsammans med några vänner som kom på idén att skapa Peak. Det hela började med en passion sport och för att uppleva den delen av naturen som ännu inte är utforskad. Till en början valde företaget att främst att satsa på skidkläder och klassiska basplagg. Samma år som Peak Performance grundades lanserades den första kollektionen. Hela kollektionen bestod av högsta kvalitet och erbjöd design och funktionalitet. Namnet Peak Performance kom för att symbolisera kvaliteten och funktionen som kläderna hade.

År 1989 expanderade Peak Performance och började då även inkludera sportmode för våren och sommaren. Det gjorde företaget till en året runt leverantör med ett kvalitativt urval av kläder för alla årstider. Peak Performance börjar även med en kollektion av Jeans vilket drog till sig uppmärksam som ett företag som även säljer casualwear och annat än bara sport - märken och kläder.  Två år senare valde företaget att även inkludera golf i urvalet av kläder. Peak Performance fick då även igenom ett exportavtal med Norge, Danmark, Finland och Schweiz, vilket gav goda resultat. År 1991 var även det året som Peak Performance öppnade den första allmänna butiken i Stockholm. År 1995 hade Peak Performance en kollektion av kläder för segling och blev utsedd till ett av Sveriges snabbast växande företag.  Sedan år 1998 hör även företaget till IC Companys. 

Idag är Peak Performance Skandinaviens största klädmärke inom sektorn för funktionellt sportmode. Företaget är idag multinationellt med över 200 anställda, cirka 60 butiker och distribution i över 20 länder. En av förklaringarna till den stora framgången och till att Peak Performance fortsätter att växa och expandera är de värderingar, visioner och missioner som företaget jobbar efter. Alla verksamheter inom Peak Performance måste leva upp till dessa värden; Att vara Äkta, Långsiktig, Tillit, Framtidstro, Förnyelse och tron på Team Peak Performance.

Peak Performance vision är att skapa ett globalt och världsledande varumärke som bygger på den andan av passion och värderingar som företag har. Missionen är att utveckla, tillverka och sälja produkter som håller världsklass i kvalitet, funktion och design. Det skall göras i enlighet med Peak Performance värderingar och visionen som företaget har. Det motto som används har under en längre tid varit att ”människan och naturen i en perfekt harmoni.” Trots att det kan anses vara ett ohållbart mål, säger det trots allt någonting om ambitionerna och relationen Peak Performance har till miljön.

Peak Performance erbjuder premiumprodukter utvecklade för kategorier så som Skidåkning, Golf, Löpning, Friluftsliv, Segling och Träning. Peak Performance har även produkter för de som vill koppla av på skidanläggningarna, i städer eller vid havet.

En stor del av Peak Performance marknadsföring utgörs av sponsring. Bland annat står företaget bakom tidernas största skidfilmstävling – VAST.

Peak Performance har även golfspelarna Helen Alfredsson och Fredrik Jacobsson som representanter för företaget. Även skidåkarna Henrik Windstedt och Stina Jakobsson använder sig av varumärket.

 

Viktiga årtal i företagets historia: 

 • 1986: Peak Performance grundas och den första skidkollektionen lanseras.
 • 1989: Kollektionen utvidgas och börjar inkludera även sommar – och vårkläder. Peak Performance börjar även med casualkläder och drar åt sig uppmärksamhet med att presentera Jeans.
 • 1991: Peak Performance öppnar den första allmänna butiken i Stockholm och börjar exportera kläder till Norge, Finland, Schweiz och Danmark.
 • 1992: En allmän butik öppnas i Geneve och ”The Peak Performance Ski Lodge” lanseras vid det klassiska Hotel Diplomat i Åre.
 • 1994: Varumärket börjar producera avancerad klädsel för segling åt besättningen på Intrum, en båt i Whitbread Round The World Race.
 • 1995: Efter mindre än 10 år har Peak Performance blivit ett av Skandinaviens största företag inom aktiv sport och sportmode sektorn. Den nya butiken i München öppnas och företaget börjar sälja ögonprodukter efter att ha fått en licens. Det var även detta år som Peak Performance lanserade deras hemsida.
 • 1996-97: Peak Performance kommer ut på Stockholmsbörsen och nya butiker öppnas i skidorter så som; St. Anton, Zermatt och Chamonix.
 • 2000-01: Företaget har etablerats i 16 länder och hade 24 butiker. Alpina VM i St. Anton sponsras bland annat av Peak. Carli Gry går även samman med InWear och tillsammans bildar de IC Companys.
 • 2002: Peak Performance investerar i ett avancerat teknologiskt material, vilket ger resultat. Samma år vann Peak, European Ski Awards för sin nya isoleringsteknik, Airvantage.
 • 2003: Trango jackan vann även den European Ski Awards för den nya Softshell produkten.
 • 2005: Peak Performance var under detta år etablerat i 21 länder med 1400 återförsäljare och 24 butiker. Den mest tekniska kollektionen introduceras, Black Light.
 • 2006: Peak Performance firade sitt 20 års jubileum med att öppna ett bergskontor mitt på Tottbacken i Åre.

 

magazine
asics

9 nyheter för löpargarderoben

Med nya, snygga löparkläder blir det lite lättare att ge dig ut på en springtur i kylan. Här är nio färgglada nyheter som piggar upp den mest vintertrötta löparen.

Mode & trender
Elbow to something

6 stretcher för dig som har ont i ryggen

Har du ont i ryggen, eller känner du dig trött och stel? De här stretcherna är räddningen i nöden.

Äventyr & wellness
peak performance

Stilrena skidplagg inför sportlovet

Matcha färgen på svåraste backen med snygga skidkläder i klassiskt svart. Vi har plockat ut nio alpina favoriter för killar och tjejer.

Mode & trender
olga rönnberg

Super-smoothies för dig på språng

När du har bråttom, eller när du är jättehungrig och vill ha något mättande på studs, är PT:n Olga Rönnbergs smoothies en räddare i nöden!

Kost & recept
Header.jpg

Test av 7 träningsskor

Prestera bättre på träningen med rätt skor. Vi har testat sju olika modeller för killar och tjejer. Se vilka skor som blev bäst i test!

Mode & trender
olgas mat

Recept: Fitnessrårakor

Vad händer om du tar en klassisk rätt som rårakor och gör den nyttigare och mer proteinrik? Svar: Du får PT:n Olga Rönnbergs fitnessrårakor!

Kost & recept
Nya jackor våren 2017

Nya jackor våren 2017

Längtar du efter våren och att kunna ha tunnare jackor utan att frysa? Kika då på de här 9 trendiga jacknyheterna!

Mode & trender
Laga Olga Rönnbergs nyttiga blomkålspizza

Laga Olga Rönnbergs nyttiga blomkålspizza

Om du älskar pizza måste du prova super-PT:n Olga Rönnbergs recept med blomkålsbotten! Den smakar lika gott som en vanlig pizza men är full med nyttigheter.

Kost & recept
smoothie

Recept: Avokado- och ananassmoothie

Ge dig själv en bra start på dagen! Mixa ihop den här vitaminfyllda, gröna och mättande smoothien.

Kost & recept
pischa

Lär känna Pischa – Sveriges bästa PT

Glöm vikthets, kroppsfixering och dieter. Vi har träffat den bästa PT:n i Sverige – Pischa Strindstedt – som tycker att glädjen är det viktigaste med träningen.

Sport & träning
Recept: Chokladfudge utan socker och mjöl

Recept: Chokladfudge utan socker och mjöl

Den här chokladfudgen är den perfekta avslutningen på en god middag, eller som fika till kaffet. Dessutom är den fri från både raffinerat socker och mjöl.

Kost & recept
grått

Gråa trendiga nyheter!

Får du inte heller nog av gråa kläder? Här är 11 nya, mjuka plagg för träningen och hemmamyset!

Mode & trender
re

Recept: Baka proteinrikt fröbröd

Starta dagen med ett saftigt bröd fullt med protein och nyttigheter som håller dig mätt länge. Dessutom är det toppen för dig som äter LCHF!

Kost & recept
Header_Träningslinnen.jpg

Stort test av träningslinnen

Träningslinnen ska inte bara vara snygga, utan också sitta bra och se till att du håller dig sval under passet. Vi har testat nio träningslinnen – här är modellerna som blev bäst i test!

Mode & trender
svartvitt

6 nya svart-vita skor!

Kombinationen svart och vitt är alltid en hit! Här är sex rykande färska skor som du kan matcha med alla färger.

Mode & trender