25% rabatt på tusentals skor >>

Peak Performance- just nu: 232 modeller i lager

Peak Performance

Filtrera efter

Sporter
Visa alla Dölj
Färger
Visa alla Dölj

Peak Performance

Peak Performance grundades av några svenska utförsåkare år 1986 i Åre.  Det var Stefan Engström och Peter Blom tillsammans med några vänner som kom på idén att skapa Peak. Det hela började med en passion sport och för att uppleva den delen av naturen som ännu inte är utforskad. Till en början valde företaget att främst att satsa på skidkläder och klassiska basplagg. Samma år som Peak Performance grundades lanserades den första kollektionen. Hela kollektionen bestod av högsta kvalitet och erbjöd design och funktionalitet. Namnet Peak Performance kom för att symbolisera kvaliteten och funktionen som kläderna hade.

År 1989 expanderade Peak Performance och började då även inkludera sportmode för våren och sommaren. Det gjorde företaget till en året runt leverantör med ett kvalitativt urval av kläder för alla årstider. Peak Performance börjar även med en kollektion av Jeans vilket drog till sig uppmärksam som ett företag som även säljer casualwear och annat än bara sport - märken och kläder.  Två år senare valde företaget att även inkludera golf i urvalet av kläder. Peak Performance fick då även igenom ett exportavtal med Norge, Danmark, Finland och Schweiz, vilket gav goda resultat. År 1991 var även det året som Peak Performance öppnade den första allmänna butiken i Stockholm. År 1995 hade Peak Performance en kollektion av kläder för segling och blev utsedd till ett av Sveriges snabbast växande företag.  Sedan år 1998 hör även företaget till IC Companys. 

Idag är Peak Performance Skandinaviens största klädmärke inom sektorn för funktionellt sportmode. Företaget är idag multinationellt med över 200 anställda, cirka 60 butiker och distribution i över 20 länder. En av förklaringarna till den stora framgången och till att Peak Performance fortsätter att växa och expandera är de värderingar, visioner och missioner som företaget jobbar efter. Alla verksamheter inom Peak Performance måste leva upp till dessa värden; Att vara Äkta, Långsiktig, Tillit, Framtidstro, Förnyelse och tron på Team Peak Performance.

Peak Performance vision är att skapa ett globalt och världsledande varumärke som bygger på den andan av passion och värderingar som företag har. Missionen är att utveckla, tillverka och sälja produkter som håller världsklass i kvalitet, funktion och design. Det skall göras i enlighet med Peak Performance värderingar och visionen som företaget har. Det motto som används har under en längre tid varit att ”människan och naturen i en perfekt harmoni.” Trots att det kan anses vara ett ohållbart mål, säger det trots allt någonting om ambitionerna och relationen Peak Performance har till miljön.

Peak Performance erbjuder premiumprodukter utvecklade för kategorier så som Skidåkning, Golf, Löpning, Friluftsliv, Segling och Träning. Peak Performance har även produkter för de som vill koppla av på skidanläggningarna, i städer eller vid havet.

En stor del av Peak Performance marknadsföring utgörs av sponsring. Bland annat står företaget bakom tidernas största skidfilmstävling – VAST.

Peak Performance har även golfspelarna Helen Alfredsson och Fredrik Jacobsson som representanter för företaget. Även skidåkarna Henrik Windstedt och Stina Jakobsson använder sig av varumärket.

 

Viktiga årtal i företagets historia: 

 • 1986: Peak Performance grundas och den första skidkollektionen lanseras.
 • 1989: Kollektionen utvidgas och börjar inkludera även sommar – och vårkläder. Peak Performance börjar även med casualkläder och drar åt sig uppmärksamhet med att presentera Jeans.
 • 1991: Peak Performance öppnar den första allmänna butiken i Stockholm och börjar exportera kläder till Norge, Finland, Schweiz och Danmark.
 • 1992: En allmän butik öppnas i Geneve och ”The Peak Performance Ski Lodge” lanseras vid det klassiska Hotel Diplomat i Åre.
 • 1994: Varumärket börjar producera avancerad klädsel för segling åt besättningen på Intrum, en båt i Whitbread Round The World Race.
 • 1995: Efter mindre än 10 år har Peak Performance blivit ett av Skandinaviens största företag inom aktiv sport och sportmode sektorn. Den nya butiken i München öppnas och företaget börjar sälja ögonprodukter efter att ha fått en licens. Det var även detta år som Peak Performance lanserade deras hemsida.
 • 1996-97: Peak Performance kommer ut på Stockholmsbörsen och nya butiker öppnas i skidorter så som; St. Anton, Zermatt och Chamonix.
 • 2000-01: Företaget har etablerats i 16 länder och hade 24 butiker. Alpina VM i St. Anton sponsras bland annat av Peak. Carli Gry går även samman med InWear och tillsammans bildar de IC Companys.
 • 2002: Peak Performance investerar i ett avancerat teknologiskt material, vilket ger resultat. Samma år vann Peak, European Ski Awards för sin nya isoleringsteknik, Airvantage.
 • 2003: Trango jackan vann även den European Ski Awards för den nya Softshell produkten.
 • 2005: Peak Performance var under detta år etablerat i 21 länder med 1400 återförsäljare och 24 butiker. Den mest tekniska kollektionen introduceras, Black Light.
 • 2006: Peak Performance firade sitt 20 års jubileum med att öppna ett bergskontor mitt på Tottbacken i Åre.

 

magazine
löparjacka röhnisch

10 bästa köpen på löningsdag

Vet du inte vad du ska göra av lönen som landat på kontot? Vi vet! Här är 10 riktigt härliga saker att unna dig en solig löningsfredag.

Mode & trender
workout

Träningsprofilernas bästa pepp-tips!

Behöver du lite pepp för att komma igång med vårträningen? Här delar tre av Sveriges största träningsprofiler med sig av sina bästa motivationstips.

Sport & träning
våffla

Frasiga veganska våfflor

Fira våffeldagen med nygräddade veganska våfflor gjorda på växtbaserad mjölk och äppeljuice. Nyttigt – och så gott!

Kost & recept
sneakers

Vårens stora test av sneakers 2017

Våren är äntligen här och det är dags att byta vinterskorna mot sneakers. Vi har testat 14 par, så att du kan välja rätt vårsneakers till skogarderoben.

Mode & trender
solglasögon 2017

Vårens solglasögon 2017

Nu är våren officiellt här! Det bästa vårtecknet av alla? Nya solglasögon! Här är 11 modeller som vi gillar.

Mode & trender
tomatsoppa med zucchini

Tomatsoppa med extra protein för dig som tränar

Att det är sista dagarna innan löning behöver inte betyda pasta pesto. Den här goda tomatsoppan med proteinsmart topping är både god och nyttig.

Kost & recept
joakim lagergren

Träna så här inför golfsäsongen

Svinga säkert i sommar! Bygg upp kroppen inför golfsäsongen med golfaren Joakim Lagergrens bästa övningar.

Sport & träning
Sidan84.jpg

3 smarta superfood-mellanmål

Superfood ger kroppen och hälsan en extra boost – med andra ord perfekt för en hälsosam energiskjuts på eftermiddagen.

Kost & recept
bomberjackor

Vårens stora test av bomberjackor

Bomberjackan är lika het i vår som tidigare säsonger, men det kan vara svårt att välja modell. Vår testpanel har testat 9 olika bomberjackor för både herrar och damer så att du kan få hjälp att välja rätt.

Mode & trender
johanna davidsson

Årets äventyrare om världsrekordet

Johanna Davidsson är den första svensken och den snabbaste kvinnan i världen som ensam har gjort en tur- och returresa till Sydpolen. Inte konstigt att hon är Årets äventyrare!

Äventyr & wellness
rotfruktsplättar

Rotfruktsplättar med cottage cheese

Klassiska plättar med en nyttig twist, serverade med en proteinpackad röra av keso och smakrik pepparrot.

Kost & recept
nike

Sex snyggaste blockmönstrade tightsen våren 2017

Behöver du hjälp att komma ur startblocken för att få till löparrundan eller träningspasset? Ett par nya, trendiga blockmönstrade tights som väntar på att få invigas kanske kan hjälpa dig med motivationen!

Mode & trender
God_Morgon_Nyponvärmare.jpg

3 heta juicedrinkar

Juice är både gott och nyttigt, men vem bestämde att de måste avnjutas kalla? De här juicedrinkarna serveras rykande varma och är perfekta när vädret känns mer vinter än vår.

Kost & recept
vårdun

Så bär du dunjacka under våren 2017

Våren är snart här på allvar, men lägg inte undan dunjackan för det. Här är tipsen som gör att du kan ha den även när det är plusgrader.

Mode & trender
tretorn

Slasksäkra kläder och skor

I väntan på vårsoligt sneakersväder krävs vattentåliga kläder och skor. Med de här 9 slasksäkra favoriterna håller du dig torr tills vårvädret är här på allvar.

Mode & trender