20% rabatt på Blacc och Wyte >>

Peak Performance- just nu: 163 modeller i lager

Peak Performance

Filtrera efter

Sporter
Visa alla Dölj
Färger
Visa alla Dölj

Peak Performance

Peak Performance grundades av några svenska utförsåkare år 1986 i Åre.  Det var Stefan Engström och Peter Blom tillsammans med några vänner som kom på idén att skapa Peak. Det hela började med en passion sport och för att uppleva den delen av naturen som ännu inte är utforskad. Till en början valde företaget att främst att satsa på skidkläder och klassiska basplagg. Samma år som Peak Performance grundades lanserades den första kollektionen. Hela kollektionen bestod av högsta kvalitet och erbjöd design och funktionalitet. Namnet Peak Performance kom för att symbolisera kvaliteten och funktionen som kläderna hade.

År 1989 expanderade Peak Performance och började då även inkludera sportmode för våren och sommaren. Det gjorde företaget till en året runt leverantör med ett kvalitativt urval av kläder för alla årstider. Peak Performance börjar även med en kollektion av Jeans vilket drog till sig uppmärksam som ett företag som även säljer casualwear och annat än bara sport - märken och kläder.  Två år senare valde företaget att även inkludera golf i urvalet av kläder. Peak Performance fick då även igenom ett exportavtal med Norge, Danmark, Finland och Schweiz, vilket gav goda resultat. År 1991 var även det året som Peak Performance öppnade den första allmänna butiken i Stockholm. År 1995 hade Peak Performance en kollektion av kläder för segling och blev utsedd till ett av Sveriges snabbast växande företag.  Sedan år 1998 hör även företaget till IC Companys. 

Idag är Peak Performance Skandinaviens största klädmärke inom sektorn för funktionellt sportmode. Företaget är idag multinationellt med över 200 anställda, cirka 60 butiker och distribution i över 20 länder. En av förklaringarna till den stora framgången och till att Peak Performance fortsätter att växa och expandera är de värderingar, visioner och missioner som företaget jobbar efter. Alla verksamheter inom Peak Performance måste leva upp till dessa värden; Att vara Äkta, Långsiktig, Tillit, Framtidstro, Förnyelse och tron på Team Peak Performance.

Peak Performance vision är att skapa ett globalt och världsledande varumärke som bygger på den andan av passion och värderingar som företag har. Missionen är att utveckla, tillverka och sälja produkter som håller världsklass i kvalitet, funktion och design. Det skall göras i enlighet med Peak Performance värderingar och visionen som företaget har. Det motto som används har under en längre tid varit att ”människan och naturen i en perfekt harmoni.” Trots att det kan anses vara ett ohållbart mål, säger det trots allt någonting om ambitionerna och relationen Peak Performance har till miljön.

Peak Performance erbjuder premiumprodukter utvecklade för kategorier så som Skidåkning, Golf, Löpning, Friluftsliv, Segling och Träning. Peak Performance har även produkter för de som vill koppla av på skidanläggningarna, i städer eller vid havet.

En stor del av Peak Performance marknadsföring utgörs av sponsring. Bland annat står företaget bakom tidernas största skidfilmstävling – VAST.

Peak Performance har även golfspelarna Helen Alfredsson och Fredrik Jacobsson som representanter för företaget. Även skidåkarna Henrik Windstedt och Stina Jakobsson använder sig av varumärket.

 

Viktiga årtal i företagets historia: 

 • 1986: Peak Performance grundas och den första skidkollektionen lanseras.
 • 1989: Kollektionen utvidgas och börjar inkludera även sommar – och vårkläder. Peak Performance börjar även med casualkläder och drar åt sig uppmärksamhet med att presentera Jeans.
 • 1991: Peak Performance öppnar den första allmänna butiken i Stockholm och börjar exportera kläder till Norge, Finland, Schweiz och Danmark.
 • 1992: En allmän butik öppnas i Geneve och ”The Peak Performance Ski Lodge” lanseras vid det klassiska Hotel Diplomat i Åre.
 • 1994: Varumärket börjar producera avancerad klädsel för segling åt besättningen på Intrum, en båt i Whitbread Round The World Race.
 • 1995: Efter mindre än 10 år har Peak Performance blivit ett av Skandinaviens största företag inom aktiv sport och sportmode sektorn. Den nya butiken i München öppnas och företaget börjar sälja ögonprodukter efter att ha fått en licens. Det var även detta år som Peak Performance lanserade deras hemsida.
 • 1996-97: Peak Performance kommer ut på Stockholmsbörsen och nya butiker öppnas i skidorter så som; St. Anton, Zermatt och Chamonix.
 • 2000-01: Företaget har etablerats i 16 länder och hade 24 butiker. Alpina VM i St. Anton sponsras bland annat av Peak. Carli Gry går även samman med InWear och tillsammans bildar de IC Companys.
 • 2002: Peak Performance investerar i ett avancerat teknologiskt material, vilket ger resultat. Samma år vann Peak, European Ski Awards för sin nya isoleringsteknik, Airvantage.
 • 2003: Trango jackan vann även den European Ski Awards för den nya Softshell produkten.
 • 2005: Peak Performance var under detta år etablerat i 21 länder med 1400 återförsäljare och 24 butiker. Den mest tekniska kollektionen introduceras, Black Light.
 • 2006: Peak Performance firade sitt 20 års jubileum med att öppna ett bergskontor mitt på Tottbacken i Åre.

 

magazine
bonnier_paolo_yoga_160615_0073.jpg

Paolo Robertos yogapass för kontorsjobbare

I boken “Paolos yoga” delar Paolo Roberto med sig av sina tankar om yoga – helt utan flum. Proffsboxaren och superentreprenören visar även olika yogapositioner som du enkelt kan göra hemma, som det här yogapasset för kontorsråttor.

Äventyr & wellness
header

Test: Shorts för träning

Vår kundpanel har testat shorts från bland andra Nike, Adidas och Under Armour. Här är träningsshortsen för herrar som är bäst i test.

Mode & trender
chokladsmoothie_2017-02-17.png

Chokladfrukost-smoothie

Om vi gillar att starta dagen med choklad? Oh, yes! Den här smoothien är full av nyttigheter men smakar som en efterrätt.

Kost & recept
outdoor

Rustad för vinteräventyr!

Ska du ut i backen, skogen eller på isen? Vi har letat fram utrustningen och kläderna som gör dig redo för vintriga aktiviteter i naturen.

Mode & trender
benträning

Därför är löpning inte benträning

Tror du att dina löprundor räcker som benträning? Tänk om. Personliga tränaren James McRae förklarar varför även dina spiror kräver regelbundna styrkepass på gymmet.

Sport & träning
stellasport hoodie

8 magkorta favoriter

Crop tops med långa ärmar är det snyggaste sättet att visa lite hud, men samtidigt hålla värmen. Extra plus för precis lagom mängd Flashdance-vibbar.

Mode & trender
sporttrender

Stylisten om säsongens sporttrender

Vi på Sportamore älskar träningskläder i alla dess former, men vilka plagg och färger är lite extra heta i vår? Stylisten Annika Norman delar med sig av sina trendspaningar!

Mode & trender
laptop

Första hjälpen för musarm

Om du har ett lite för intensivt förhållande med datormusen kan du drabbas av musarm. Naprapaten Mauricio Toro Martinez vet hur du får bukt med besvären, och varför du ska ta smärtorna på allvar.

Sport & träning
röda träningskläder

14 röda älsklingar

Rött är inte bara kärlekens färg – utan också vårens stora trendfärg. Passa på att fynda något sött i rött i dag på alla hjärtans dag!

Mode & trender
nike

Så hittar du rätt löparsko från Nike

Nikes stora utbud av löparskor kan kännas som en djungel, men det behöver inte vara så svårt att välja rätt. Här är guiden som gör det enkelt att hitta löparskorna för just dig!

Mode & trender
crossfitskor

Test av X-fitskor för kvinnor

Högintensiv träning och CrossFit-pass ställer höga krav på skorna. Här är träningsskorna som klarar både lyft och snabba förflyttningar – och den här modellen är bäst i test!

Mode & trender
pulsträning

Plussen med pulsträning

Vill du bli snabbare genom att träna mindre? Då är intervallträning med pulsklocka något för dig. Konditionskonnässören Karl Zeitz berättar allt om fördelarna med pulsträning.

Sport & träning
crossfitskor

Test av X-fitskor för män

Högintensiva träningspass med både lyft och snabba förflyttningar ställer höga krav på skorna. Här är träningsskorna som klarar testet allra bäst.

Mode & trender
crosstrainer

PT:n tipsar: Så tränar du hårdare på en crosstrainer

En crosstrainer duger till mer än uppvärmning – använd den rätt så får du grym konditionsträning! Så här får du svettpärlorna att bryta fram ordentligt på crosstrainern.

Sport & träning
Ronja manfredsson

“Modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna”

Top Model-vinnaren Ronja Manfredsson lyckas ha en sund inställning till hälsa och kost, trots att hon jobbar som modell. Så här äter och tränar hon en vanlig vecka.

Sport & träning