Vandring

Test av 3 lätta vandringsskor för honom

Dags för nya äventyr? Här är de bästa kängorna för vandringsleden sommaren 2019!

Att hitta en optimal vandringssko är inte helt lätt, men vår testpanel har gjort förarbetet åt dig! Här är tre vattentäta och mellanhöga modeller med varierande grepp och stabilitet. Spana in och hitta din nästa vandringspartner! 

TEST AV: 

Merrell

Märke:

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Passar för: Lätt, smidig och väldigt flexibel är några av många egenskaper som utmärker den här vandringsskon. Den har inte riktigt samma stöd och stabilitet som de andra skorna i testet har, vilket gör att den lämpar sig bäst för mer jämna underlag där det inte går att trampa snett så lätt – till exempel en dagstur där du går på redan upptrampade stigar. Testpanelen konstaterar därför att lite mer grepp undertill hade varit bra för när du ska ut och vandra på regniga dagar då underlaget blir halt. Själva skon i sig står sig däremot väldigt bra i regnet, tack vare ett yttre membran i Gore-texmaterial. 

Komfort:  Är du ute efter en känga med mycket stöd så är de här kanske inte för dig. Marells känga är åt det plattare hållet när det kommer till dämpning. Trots det är både sulan och ovandelen böjlig och formbar, vilket gör att skon sitter skönt utan att klämma åt någonstans.  

Storlek: True to size, men vill du försäkra dig om att få rätt storlek så är det snarare uppåt än nedåt som du ska gå storleksmässigt. Några av testarna upplever skorna som lite små i sin passform, samtidigt som de är skönt generösa i bredden. 

Sammanfattning: Testarna framhäver att de här vattentäta och smidiga kängorna är till för varma sommardagar då du vill ha skor som andas. Eftersom de inte har riktigt samma stötdämpning som de andra skorna i testet ger våra testare något sämre betyg för just komfort och passform. För dig som behöver lite mer stöd i hålfoten kan det vara bra att kunna lägga i en extra sula som ger lite extra dämpning och svikt. Annars har vår testpanel bara lovord att ge och konstaterar att det här är en så när som perfekt vandringspartner för alla som behöver en lätt sko som inte tynger ned steget. 


TEST AV:

Haglöfs

Märke:

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Passar för: Det här är en riktigt tålig vandringskänga som du helt klart kan lita på när du är ute på längre vandringar! Skon är riktigt skön och ger bra grepp tack vare att piggarna är riktade åt olika håll. Modellen passar därför utmärkt till de terränger där du behöver något stabilare. Den är även perfekt då ska upp i steniga eller mer bergiga miljöer, och inte vill behöva oroa dig för att slita hål på skons ovandel. Ett litet minus är att testarna upplever skon som något varm, trots att materialet både andas bra samt släpper ut stora delar av den fukt som lätt bildas inne i skon. 

Komfort: De här skorna har riktigt skön dämpning och de sitter bekvämt runt foten! Trots det är de något hårda i materialet till en början, även om de efter ett tag ger med sig och börjar känns mjuka. Höglöfs modell är en superstabil sko som egentligen inte går att böja åt så många olika håll även om testarna försöker flexa med fötterna och medvetet trampa snett – hur bra som helst om du ska gå på ojämn mark! Även svikten och stödet under hålfoten är skönt och bekvämt tycker testarna, jämfört med de andra kängorna i testet.

Storlek: True to size och normala i bredden. Känns sköna även för de testare med bredare fötter som behöver lite mer utrymme. 

Sammanfattning: Det här är testpanelens storfavoriter! Tack vare att det är en mellanhög känga som både är vattentät och har ett bra grepp är modellen riktigt användbar i vandringsleden. Vår testpanel ger riktigt bra betyg för komfort, grepp och materialval, och det gör det till en optimal sko för när du ska ut och vandra längre distanser. Samtidigt känns den också rätt så nätt när den väl sitter på foten, och det gör att testarna gärna använder den till kortare dagsturer. Stötdämpningen är riktigt bra och den smiter åt skönt runt ankeln samt ger dig bra stöd så du inte riskerar att trampa fel. Prisvärd långkörare för dig som vill gå all in på vandringen!

TEST AV:

Salomon

Märke:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Passar för: Det här är mellanhög modell som testarna tycker passar perfekt för vandringar i lite varmare temperaturer, då ovandelen delvis är gjord i tunn och ventilerande mesh. Det gör att den känns luftig och lätt samtidigt som den även andas! Testarna tycker att greppet känns riktigt stabilt och gediget, samt att kängan funkar utmärkt att använda i en mer stenig miljö där det krävs en tålig sko. I och med att den också räknas som en lättare vandringskänga så gör den sig även bra när du behöver gå med raska steg och komma fram fort! 

Komfort: I den här skon upplever testarna att de får bra dämpning, tack vare att skon har en anatomisk mellansula som ger ett skönt stöd och komfort i både häl och hålfot. I början kan den upplevas som lite hård runt foten, men efter ett tag känns det bara som ett skönt stöd. Modellen från Salomon är också smidig och lätt att snöra på eftersom du bara behöver dra åt snörningen i stället för att knyta själv. Det gör så att det går att få till en ännu tightare passform, upplever testarna.  

Storlek: Precis som många av Salomons skor är modellen liten i storleken och de flesta får gå upp en hel storlek för att på plats med foten utan att det skaver. Generellt sett ska du alltid tänka på att gå upp en halv storlek när du köper vandringsskor, men här kan det alltså vara på sin plats att gå upp mer. Annars är de lagom breda och passar även de fötter som kräver lite extra utrymme till bredden. 

Sammanfattning: Här tycker testarna att det direkt märks att Salomon har inspirerats av sina Speedcross-modeller som är utvecklade för trail. Den här kängan känns som en blandning mellan en löparsko och vandringskänga och testarna upplever därför att den funkar lika bra för längre vandringar i fjällen, som för dagsturer i skogen. I övrigt är den stabil, samtidigt som den är flexibel och mångsidig. Utrustad med Gore-tex är det en vandringssko som tål väta samtidigt som den andas, något som testpanelen verkligen uppskattar. Kängan har också en ganska kraftigt upphöjd sula i gummi vilket gör att den känns tålig och klarar både leriga och blöta miljöer. Att den har en förstärkt tåbox och hälparti är även det ett extra plus som gör modellen till en väldigt bra allround-känga för en aktiv vardag!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Petra Månström
Äventyr & wellness

Tips! Så blir ni en aktiv familj

03 jun 2019
Vandring
Äventyr & wellness

Test av 3 lätta vandringsskor för honom

21 may 2019
Vandring
Äventyr & wellness

Test av sommarens 3 bästa vandringsskor för henne

15 may 2019
Test fritidsbyxor herr
Äventyr & wellness

Vi har testat säsongens bästa fritidsbyxor för honom

22 apr 2019
Fritidsbyxor
Äventyr & wellness

Fritidsbyxan som är bäst i test 2019

18 apr 2019
Huvudvärk
Äventyr & wellness

Därför får du huvudvärk när du tränar

08 apr 2019
Sara Hoy
Äventyr & wellness

Yoga bort din smärta i ryggen

03 apr 2019
Bergans of Norway
Äventyr & wellness

Därför är vandring säsongens familjeäventyr

26 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Äventyr & wellness

Träna bort spänningshuvudvärken

19 mar 2019
Sfinx.png
Äventyr & wellness

3 yinyogapositioner för kontorsråttan

05 feb 2019
Yinyoga
Äventyr & wellness

Mjuka upp kroppen med yinyoga

04 feb 2019
iStock-182912411.jpg
Äventyr & wellness

Forskaren: “Därför är det lönlöst att banta”

23 jan 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Äventyr & wellness

Så blir du en yogi 2019

14 jan 2019
278356.jpg
Äventyr & wellness

Därför ska du bada kallt

11 jan 2019
Hälsoångest
Äventyr & wellness

Har du hälsoångest?

09 jan 2019
Massage
Äventyr & wellness

Ont i ryggen? Testa den här ryggmassagen

08 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Äventyr & wellness

5 hälsotrender 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Äventyr & wellness

Enkel massage för spänd nacke

12 dec 2018
Blacc yoga tights
Äventyr & wellness

Video: Yoga bort julstressen

07 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Äventyr & wellness

Vintertrött och kaffeälskare? Ta en nappucino!

05 dec 2018
Yoga
Äventyr & wellness

Challenge: Våga yoga sju dagar i rad

19 oct 2018
Workout_sleeping
Äventyr & wellness

Då ska du träna för att sova bättre

03 oct 2018
Sova_träna
Äventyr & wellness

Så påverkar sömnen din träning

02 oct 2018
skor_höst
Äventyr & wellness

Därför är det viktigt med glada fötter

24 sep 2018
276153.jpg
Äventyr & wellness

PT-Olga: “Hellre en massage än en bootcamp-klass”

13 aug 2018
Anti-stressdeg
Äventyr & wellness

DIY: Gör din egen anti-stressdeg

07 aug 2018
Simpendlar
Äventyr & wellness

Gör som Anna och simpendla!

11 jul 2018
Mapfre segling tävling
Äventyr & wellness

TÄVLING! Vinn VIP-biljetter till Volvo Ocean Race

31 may 2018
AbsolutStefan_yogaposes
Äventyr & wellness

3 tuffa yogapositioner

30 may 2018
helly hansen
Äventyr & wellness

Flytvästen som är bäst i test 2018

29 may 2018
Sovsäck guide
Äventyr & wellness

Stor guide: Hitta rätt sovsäck till vandringen

28 may 2018
STefan_2
Äventyr & wellness

6 yogapositioner som mjukar upp stela höfter

25 may 2018
absolutstefan
Äventyr & wellness

Hitta lugnet och styrkan med yoga

25 may 2018
Så behandlar du en hälsporre
Äventyr & wellness

Så behandlar du problem med hälsporre

25 may 2018
LIM Comp_I4A9634.jpg
Äventyr & wellness

Ultimata guiden: Så hittar du rätt vandringssko

08 may 2018
Einar Svindland
Äventyr & wellness

”Det här händer när du börjar träna rörlighet”

23 apr 2018
Flextid schema vecka 4
Äventyr & wellness

Sista veckan av #FLEXTID är här!

21 apr 2018
Elin Kjos
Äventyr & wellness

Elin Kjos: Så fixar du vardagsmotionen!

16 apr 2018
Flextid vecka 3
Äventyr & wellness

Yes! Schemat för #FLEXTID vecka 3

14 apr 2018
Fredrik Aronsson flextid
Äventyr & wellness

Fredrik Aronsson: Hälsofördelarna med #FLEXTID

10 apr 2018
magazine
Petra Månström

Tips! Så blir ni en aktiv familj

Att aktivera barnen och minska skärmtiden är lättare sagt än gjort. Supermamman Petra Månström delar med sig av sina bästa tips för att få en aktivare vardag full med rörelseglädje!

03 jun 2019
Äventyr & wellness
Vandring

Test av 3 lätta vandringsskor för honom

Ut på vandringstur? Det här är vandringskängorna du behöver ha koll på sommaren 2019!

21 may 2019
Äventyr & wellness
Vandring

Test av sommarens 3 bästa vandringsskor för henne

Ska du ut och vandra i sommar? Det här är skorna du behöver den här säsongen.

15 may 2019
Äventyr & wellness
Test fritidsbyxor herr

Vi har testat säsongens bästa fritidsbyxor för honom

Behöver du en ny fritidsbyxa till vandringsleden? Eller söker du en modell som du kan bygga altan i? Vår manliga testpanel har provat fem säsongsfavoriter!

22 apr 2019
Äventyr & wellness
Fritidsbyxor

Fritidsbyxan som är bäst i test 2019

För att få ut det mesta av din vandring krävs en bra byxa. Vår kvinnliga testpanel har studerat våra fem populäraste fritidsbyxor och vet precis när och var du kan använda respektive modell.

18 apr 2019
Äventyr & wellness
Huvudvärk

Därför får du huvudvärk när du tränar

Får du ont också i huvudet när du tränar? Då har du troligtvis ansträningshuvudvärk. Men oroa dig inte, det är inget farligt och du kan göra något åt det.

08 apr 2019
Äventyr & wellness
Sara Hoy

Yoga bort din smärta i ryggen

Yoga ett perfekt redskap för att varva ned och sänka stressnivån. Men visste du att det även gör susen för att lindra ryggsmärtor?

03 apr 2019
Äventyr & wellness
Bergans of Norway

Därför är vandring säsongens familjeäventyr

Naturen erbjuder fantastiska upplevelser för båda vuxna och barn. Bergans of Norway vet hur du på bästa sätt gör för att få med hela familjen på vandringstur!

26 mar 2019
Äventyr & wellness
Spänningshuvudvärk

Träna bort spänningshuvudvärken

Spänningshuvudvärk efter en lång arbetsdag? Ingen fara! Naprapaten Maja Armandt förklarar vad huvudvärken kommer ifrån och hur du blir av med den.

19 mar 2019
Äventyr & wellness
Sfinx.png

3 yinyogapositioner för kontorsråttan

Sitter du framför datorn större delen av dagen och är stel i nacke och rygg? Mjuka upp kroppen med de här tre yogapositionerna.

05 feb 2019
Äventyr & wellness
Yinyoga

Mjuka upp kroppen med yinyoga

I yinyoga ligger du flera minuter i varje position. Långtråkigt säger vissa, fantastiskt för kroppen säger yogaläraren Johanna Wickström som skrivit en bok om yinyoga.

04 feb 2019
Äventyr & wellness
iStock-182912411.jpg

Forskaren: “Därför är det lönlöst att banta”

Med färska nyårslöften i minnet är det många som påbörjar året som bantare, men enligt överviktsforskaren Erik Hemmingsson kan du skrota allt som har med bantning att göra.

23 jan 2019
Äventyr & wellness
Yoga Veronica Jäderlund

Så blir du en yogi 2019

Nytt år, ny yogarutin! Yogin Veronica Jäderlund guidar dig till ett lugnt och stressfritt 2019.

14 jan 2019
Äventyr & wellness
278356.jpg

Därför ska du bada kallt

Det är gratis, enkelt och ger en rad positiva hälsoeffekter. Det här är året då du ska ge dig ut i iskallt vatten.

11 jan 2019
Äventyr & wellness
Hälsoångest

Har du hälsoångest?

Om du har ett överdrivet fokus på din egen hälsa kan du ha drabbats av hälsoångest. Här är expertens tips på hur du får hjälp med dina besvär.

09 jan 2019
Äventyr & wellness