Jackor test

Bäst i test! 11 tunna dunjackor att älska

När temperaturen passerar nollsträcket är det dags att damma av den tunna dunjackan. Eller varför inte investera i en ny modell. Här är 11 favoriter för dam och herr! 

Till henne:

Test av: ADIDAS DAM.jpg

Märke: Adidas 
Modell: Rekommenderat pris: 1 195 kronor
Finns i färgerna: , och  
Material: anddun 

+ Feminin passform med generösa ärmlängder gör att även du som är väldigt lång kan njuta av den här jackan. 

+ Modellen sitter riktigt, riktigt bra på kroppen. Jackan är både mjuk och bekväm – precis det du önskar hos en tunn dunjacka. 

+ Cool, sportig look med en fluffig dunstoppning. Du som älskar 90-talslooken kan matcha din WCT-overall med den här jackan för att boosta trenden!

- Även om designen hyllas går inte den glansiga finishen hem hos alla testare. De äldre kvinnorna tycker att modellen är för ungdomlig. 

Sammanfattning: En cool jacka som sitter riktigt bra på kroppen. Den är en av de varmare jackorna i testet. Modellen gör sig bäst när det är ett par plusgrader utomhus. Förutom att jackan sitter riktigt bra har den en mysig luva och är extremt lätt. Perfekt för sportsammanhang och utehäng med kompisarna! 

Test av:  SE-SVEA DAM.jpg

Märke: Svea
Modell: Rekommenderat pris: 2 495 kronor 
Finns i färgerna:  och Material: anddun

+ Precis som modellen från Adidas är det här en värmande jacka som gör sig bäst under tidig vår när det är ett par plusgrader utomhus.

+ Lissabon Jacket har två, smarta detaljer som testpanelen vill lyfta lite extra. Dels en mudd vid nacken som försluter jackan och värmer skönt, och dels en dragsko längst ned på jackan som ger dig en anpassningspar passform. 

+ Komforten är på topp. Insidan av jackan är len som sammet och vadderingen är perfekt fluffig och mjuk.  

- Det är en väldigt kort modell som sätter sig ovanför höften om du drar åt dragskon längst ned. Det är nödvändigtvis inte någonting negativt om det är en sådan modell du söker, men delar av testpanelen föredrar ett par centimeter till för optimal komfort. 

Sammanfattning: Stadsbrudens version av en tunn dunjacka. Lissabon Jacket har en fin och stilren look, en fluffig dunstoppning och påminner om en bomberjacka i passformen. Det är inte ditt första val för längre promenader, utan den här gör sig bättre till och från skolan eller jobbet. En fin jacka som värmer skönt när det är ett par plusgrader utomhus, matcha gärna med snygga solglasögon. 

Test av: 2117 DAM.jpg

Märke: 2117 of Sweden 
Modell:
Rekommenderat pris: 1 495 kronor 
Finns i färgerna:  och  
Material: anddun 

+ En packbar jacka. Den är både väldigt tunn och extremt lätt, du kan till och med få plats med jackan i en av fickorna. En perfekt modell att ta med sig på resan! 

+ Vallen Jacket är ett givet mellanlager. Den värmer något, men kommer inte upp i samma nivå som Peak Performance modell. Därför gör sig jackan bäst i kombination med ett underställ och en skaljacka. 

+ Modellen sitter otippat bra. Ärmlängderna är tillräckligt långa för de längsta testarna och passformen är både bekväm och smickrande, oavsett kroppsform. 

- Färgen är mer neonlysande i verkligheten än vad som syns på bild, vilket får många att förknippa jackan med en reflexväst. Att du syns i mörkret är ett stort plus, och den lysande kulören gör sig mycket bättre på kroppen än på bild. Ändå är det just färgen och den något skrynkliga utsidan som drar ned helhetsbetyget. 

Sammanfattning: Precis som modellen från Kari Traa är det här ett perfekt mellanlager. Jackan är tunn och lätt, sitter bra på kroppen och kan kombineras med flera lager utan att kännas otymplig. Luvan är dock lite överflödig eftersom du helst undviker den detaljen på just ett mellanlager.

Test av: PEAK DAM.jpg

Märke: Peak Performance 
Modell: Rekommenderat pris: 2 395 kronor 
Finns i färgerna: , , , och .  
Material: anddun 

+ Anddunsfyllningen ger den perfekta fluffiga känslan och värmer riktigt bra när det är nollgradigt utomhus, utan att jackan blir vare sig tung eller otymplig. 

+ Hållbarheten för Helium Hood Jacket är på topp. Den här modellen är både lätt vattenavvisande, tål vind och står emot vardagligt slitage med bravur. Det enda som tar sig igenom yttermaterialet är vassa grenar. 

+ En riktig trendsättare. Du som har koll vet att Peak Performance lättviktsjackor är helt rätt i vår. Är chockrosa däremot inte riktigt din färg finns det mer diskreta kulörer att välja bland. 

- Passformen är true to Peak, det vill säga något liten i storlek och passar främst en rakare kroppstyp. Jackan blir något tight på dig med breda höfter. 

Sammanfattning: Peak Performance levererar alltid hög kvalitet i en snyggt förpackad produkt. Att den här modellen är en dröm för ögat finns det ingen tvekan om. Modellen känns len mot huden och är väldigt följsam, trots att det inte är en speciellt stretchig jacka. För dig med rakare figur sitter Helium Hood Jacket som gjutet. Du med mer former kan gå upp en size för bättre fit. 

Test av: KARI TRAA DAM.jpg

Märke: Kari Traa 
Modell: Rekommenderat pris: 1 495 kronor 
Finns i färgerna: , och
Material: anddun 

+ Feminin och genomtänkt passform med mer plats för byst och höft. De förlängda ärmarna med tumhål ökar komforten ytterligare. 

+ Panelerna i fleece på sidorna av jackan ser till att plagget andas på ett sätt som andra modeller i testet inte gör. Se därför till att packa ned Tove Midlayer på vandringen eftersom den gör sig riktigt bra i kombination med underställ och skaljacka.

+ Extremt skön jacka som följer alla dina rörelser. Modellen är lätt och mjuk. 

- Testpanelen har svårt att hitta någonting negativt med jackan. Vissa testare önskar en lite mer genomtänkt design som sticker ut och gör jackan mer användbar som ytterlager. 

Sammanfattning: Kari Traa har gjort det igen, levererat en topprodukt! Utan luva och med en hög andningsförmåga är det här en jacka du kan få upp värmen i utan att känna dig instängd. Det ultimata mellanlagret som sitter tight och bra på kroppen utan att kännas otympligt. 

Test av: WYTE DAM.jpg

Märke: Wyte 
Modell: Klara 
Rekommenderat pris: 899 kronor
Finns i färgerna: , , och
Material: anddun

+ Mjukt material med precis den fluffiga finishen du vill ha hos en dunjacka. Insidan känns mjuk mot kroppen och stoppningen värmer perfekt när det är ett par plusgrader. 

+ Lättviktsjacka som har en betydligt lättare vikt än man först tror.

+ En rymligare passform som främst passar dig med bredare höfter. Du med rakare figur kan gå ned en storlek för tightare passform. Win win! 

- Avsaknaden av smarta detaljer såsom anpassningsbar luva och dragsko nedtill på jackan begränsar användandet. Det här är inte det ultimata valet för längre promenader när du vill att jackan ska sitta tight på kroppen. 

Sammanfattning: Testets budgetvariant är en tunn dunjacka i en klassisk passform och fin, blå kulör. Modellen gör sig bäst i stadsmiljö, har en rymligare passform och en mjuk insida. Den fluffiga finishen får höga betyg hos testpanelen. Ett perfekt val till och från jobbet när det är ett par plusgrader utomhus. 

Till honom: 

Test av: 2117 HERR.jpg

Märke: 2117 of Sweden 

Modell:
Rekommenderat pris: 1 495 kronor 
Finns i färgen: 
Material: anddun

+ Extremt lätt jacka i ett tunt polyamidmaterial med anddunsstoppning. Du måste på riktigt titta ned på jackan för att se att du har den på dig. 

+ Väldigt skön modell som ger dig full rörelsefrihet utan något som skaver. En av de svalaste jackorna som gör sig bäst i kombination med ett underställ. 

+ Dubbelt användningsområde. Även om luvan kan vara lite knölig under en skaljacka vill testpanelen slå ett slag för att jackan funkar super som mellanlager på vandringen. 

- Passformen är inte som handen i handsken för alla testare. Det är en rymlig modell med plats för både armar och mage. I kombination med den korta ryggen och smala resåren nedtill som sätter sig ovanför höften får du med smalare midja en bylsig passform. 

Sammanfattning: En vårig modell som är perfekt när du inte vet om du ska ta med dig en jacka eller inte, eftersom den är så lätt att packa med sig. Du kan till och med packa ned hela jackan i en av fickorna. Nackdelen med att du lätt kan knöla ihop modellen är att utsidan blir skrynklig. I övrigt en bekväm jacka som gör sig bäst i kombination med underställ och skaljacka under vandringen. 

Test av: ADIDAS HERR.jpg

Märke: Adidas 
Modell: Rekommenderat pris: 1 195 kronor 
Finns i färgerna: , och Material: anddun

+ Väldigt, väldigt skön modell som känns lätt och mjuk mot kroppen utan något som skaver. Jackan gör sig bäst runt 5-10 plusgrader och står emot blåsiga vårdagar med bravur. 

+ Den glansiga finishen känns sportig och gör den här modellen klockren på fotbollsläktaren eller för athleisure-älskaren. 

+ Passformen är åt det figursydda hållet och sitter som en smäck på dig med bredare axlar och smalare midja. 

- Många testare tycker att luvan är lite väl liten för att sitta bekvämt på huvudet. Det i sin tur gör att den tappar sin funktion. 

Sammanfattning: För utomhusaktiviteter och sportsammanhang är Varilite Hood Jacken det ultimata valet. Den fluffiga dunjackan har en clean look med glansig finish som gör att du sticker ut på stan. Den värmer perfekt när det är fem plusgrader och sitter både skönt och bekvämt på kroppen. 

Test av: PEAK HERR.jpg

Märke: Peak Performance 
Modell: Rekommenderat pris: 2 395 kronor
Finns i färgerna: , , och  
Material: anddun

+ En slimmad passform som sitter perfekt på dig med en smal midja och inte vill ha för mycket utrymme mellan jacka och kropp. 

+ Med 90 procent anddun och 10 procent fjädrar värmer Helium Hood Jacket skönt när temperaturen ligger runt nollsträcket. 

+ Låt oss vara ärliga, den här jackan är väldigt snygg och köps till stor del för att vinna stilpoäng. Det är en ikonisk jacka som passar lika bra i sportsammanhang som på väg till lördagsmiddagen. 

- Modellen är för tjock och otymplig för att kunna ha som mellanlager under vandringen. Det här är en ytterjacka och bör användas som det. 

Sammanfattning: En klockren jacka som är en av de varmaste modellerna i testet. Förutom den justerbara luvan hyllas andningsförmågan och att jackan till viss del skyddar mot både väta och vind. Är du ute efter en modell du inte kommer tröttna på är det här rätt jacka för dig! 

Test av: WYTE HERR.jpg

Märke: Wyte
Modell:  
Rekommenderat pris: 899 kronor
Finns i färgerna: , och
Material: anddun

+ Lättviktsjacka som knappt känns av på kroppen. Vadderingen i anddun ger en fluffig känsla och värmer precis lagom när det är tio plusgrader utomhus. 

+ En clean look som passar i princip alla, ett säkert kort i jackgarderoben. 

+ Rymlig passform med plats åt både armar och mage, samtidigt som modellen håller sig inom den normala storleksskalan.

- Jackan hade däremot fått högre betyg om det funnits en resår längst ned som håller jackan tight mot kroppen. Har du inte en rak kroppsform kommer jackan bli något vid nedtill. 

Sammanfattning: Testets budgetvariant Jonathan har en rymlig passform utan mudd nedtill, därför riktar sig jackan främst till dig med en bredare kroppsform som kan fylla ut jackan. Luvan är något liten och det yttre materialet är för skört för vassa grenar. Däremot är modellen extremt skön, funkar för alla lägen och har en fin, fluffig finish. 

Test av: HAGLÖFS HERR.jpg

Märke: Haglöfs 
Modell: Rekommenderat pris: 2 195 kronor 
Finns i färgerna:  och
Material: återvunnen polyester

+ En tunn och lätt syntetjacka som har en överraskande bra värmande förmåga. Friluftslivet blir aldrig så bra som när den här modellen får följa med. 

+ Smarta detaljer i forma av en justerbar luva och stretchpartier under armarna ger en skräddarsydd passform som följer dina rörelser. 

+ Att jackan är tillverkad i ett återvunnet syntetmaterial känns extra bra! 

- Detaljerna och designen visar tydligt att den här modellen hör hemma på vandringen och begränsar därför användandet av modellen. Inget du tar på dig för en dag på stan. 

Sammanfattning: Syntetstoppningen QuadFusion Mimic har samma värmande egenskaper som dun och det visar Haglöfs med Essens Mimic Hood. Det är en av de varmaste jackorna i testet som gör sig riktigt bra tillsammans med ett underställ och mellanlager när det är nollgradigt. En vinnare i skogen som du kan ha i många, många år.

SHOPPA HÄR: Tunna dunjackor 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

22 timmar sedan
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

3 dagar sedan
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

4 dagar sedan
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

6 dagar sedan
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mode & trender

Skillnaden mellan fotbollsskor för konstgräs och naturgräs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mode & trender

Regnjackorna för henne som är bäst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg
Mode & trender

Test! Bästa baddräkten för simning

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mode & trender

Därför ska du springa i merinoull

25 apr 2019
magazine
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

22 timmar sedan
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

3 dagar sedan
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

4 dagar sedan
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

6 dagar sedan
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender
Löparskor Barn Sacony

Därför ska ditt barn leka i löparskor

Var snäll mot dina barns fötter och gör utomhusleken extra rolig med ett par löparskor. Experter förklarar varför det är lika viktigt med löparskor för barn som till vuxna.

29 may 2019
Mode & trender
Nike

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

Behöver din träningsgarderob ny stilinspiration? Här får du stylistens bästa tips på hur du kittar dig trendigt på träningspasset i sommar!

27 may 2019
Mode & trender
Saint Loye

Tänk så här när du köper ridbyxor

Längtar du efter sommarens varma ridturer? Maximera upplevelsen för dig och din häst i rätt typ av ridbyxor. Experten förklarar hur du ska tänka kring val av passform, skoning eller inte samt hur du tvättar för lång hållbarhet.

27 may 2019
Mode & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

Av blöta strumpor i sneakers får du lätt skoskav. Vad sägs om att hoppa över det i år och gå direkt på ett par ventilerande funktionssandaler – lika svala som de är bekväma.

24 may 2019
Mode & trender