Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Vårens bästa sport-bh:ar 2020

Att träna utan sport-bh är som att sova utan säng. Obekvämt, med andra ord! Så här tycker vår testpanel om de nya modellerna i vårt stora sport bh-test.

Det gäller att hitta rätt i djungeln av sport-bh:ar. Som tur är finns vår erfarna testpanel, som har svettats i de senaste modellerna för liten, medel och stor byst! Så här tycker de. 

Björn Borg - Sutton Soft Top.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: Medel- till högintensiv träning, beroende på byststorlek

Testpanelen säger: 

Designen är unik på den här sport-bh:n, dels kamouflagemönstret men även att den är ”smalare skuren” framtill, alltså att bh-banden sitter längre ifrån axlarna och närmare halsen.

– Jag har ganska bred bröstkorg, så jag var osäker på hur den här sport bh:n skulle sitta. Men den satt som en smäck! säger en väldigt nöjd testare och fortsätter:

– Sutton Soft Bra har verkligen blivit en ny favorit i min träningsgarderob.

Sport-bh:n har ingen vaddering, men är gjort i ett dubbelt lager tyg som är kraftigt och håller saker och ting på plats. Björn Borg anser att sport-bh:n ger ett lågt stöd. Har du däremot en mindre byst och inte kräver så högt stöd kan du både springa och köra högintensivt pass i modellen. De testarna med mindre bröst anser därför att stödet är medelhögt till högt för dem. 

Baktill har sport-bh:n ett tunnare meshtyg, och det är främst där som sport-bh:n andas riktigt bra.Efter träningspasset upplevs tyget inte så svettigt och blött som andra modeller kan vara. Resårbandet runt bröstkorgen är kraftigt och sitter superskönt mot kroppen. Det håller sport-bh:n på plats under träningen oavsett rörelse. Du som har större byst kommer förmodligen inte att föredra den här modellen till löprundan, annars är det här en riktig all round-bh!

– Kort och gott så älskar jag den här sport-bh:n från Björn Borg!


Tommy Hilfiger Sport - Low Support Tape Bra.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: Mediumintensitet så som gym och cirkelpass. Inte löpning.

Tetstpanelen säger: 

Den här sport-bh:n är designad av ett modemärke och det märks! Den är så snygg. Det tvärgående svarta bandet och Tommy Hilfiger-loggorna är jättefina, precis som det tvådelade axelbandet och den korsade ryggen. Den här sport bh:n är verkligen perfekt att ha tillsammans med ett par tights med hög midja på sommaren!

– Du kan lätt impa på vännerna på Instagram i det här röda setet, säger en testare.

Sport-bh:n transporterar bort fukt på ett bra sätt, men kan upplevas som något blöt efter riktigt svettiga pass. 

Tänk på att den här modellen är något stor i storlek, så du kan troligtvis gå ned en storlek om du velar mellan två. I övrigt är passformen bra och bekväm. Resårbandet nedtill slutar inte direkt under bysten utan går ned lite längre, vilket gör att modellen ger ett lätt stöd. Perfekt för pilates, cirkelpass och gymträning! 

Filippa K - Gloss Bra Top.jpg 

Modell:

Märke:

Passar till: Låg- och medelintensiv träning, även högintensiv för dig med liten byst.

Finns även i: och .

Testpanelen säger: 

Låt dig inte luras av den här sport-bh:ns smala axelband eller att den klassas med ett lågt stöd. Testpanelen som provat den menar att den ger ett riktigt bra stöd, även för dig med större byst(!) 

– Den här sport-bh:n är helt klart värd sitt pris och är en klar favorit i min garderob, för alla tillfällen! Allt från vardagsanvändning som en vanlig bh till svettigt löppass, säger en i testpanelen.

Varför har Gloss Bra Top kammat hem 9,8 i bytyg då? Jo, sport-bh:n beskrivs som väldigt bekväm, du känner nämligen knappt av den på kroppen. Tack vare de korsande axelbanden i ryggen hålls allt på plats, även för dig med större byst. Till sist får även designen högsta betyg! Metallic är alltid rätt val, tycker våra testare. 

– Förutom alla andra fördelar har den en grym fukttransport. Det är en solklar favorit, finns inte så mycket mer att säga än så! 

Nike - Icon Clash Light Bra.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: All typ av träning för dig med liten byst. Du med medelstor byst bör välja den här bh:n vid styrketräning och yoga. Löpning och hopp kräver ett högre stöd. 

Finns även i:

Testpanelen säger: 

En otroligt snygg sport-bh i klara färger. Den känns modern och rätt i tiden. 

– Sport-bh:n från Nike erbjuder ett lätt stöd för dig med liten till medelstor byst. Du som har större byst kan träna pilates, lättare styrketräning och köra yoga i den här bh:n, men välj en modell med högre stöd till löprundan, tipsar en testare. 

Passformen anses som normal och väl på plats sitter bh:n bekvämt på kroppen. Kör du på din vanliga storlek bör den sitta super. Det är inte allt för mycket tyg framtill, vilket testarna med mindre byst gillar. Det är en klassisk modell som alla borde ha i sin träningsgarderob. 

– En av de bästa funktionerna med sport-bh:n är fukttransporten. Jag som har liten byst har sprungit i bh:n flera gånger och känner mig aldrig för blöt trots att jag håller ett högt tempo. Sedan är sport-bh:n väldigt snygg, speciellt i ryggen! säger en nöjd testare.


Reebok - Hero Strappy P Bra.jpg

Modell:  

Märke:

Passar till: Låg- och medelintensiv träning, men även för högintensivt för dig med mindre bröst.

Finns även i:  

Testpanelen säger: 

Det här är först och främst en mycket snygg sport-bh. Modernt batikmönster och snygga, våriga färger i grönt och vitt. Man känner sig fin i den! Sport-bh:n har en ganska ordentlig v-formad urringning, så om du har större bröst bör den ej användas till löpning eller träning med mycket hopp. Sport-bh:n har ganska tjock vaddering och ger ett medelhögt stöd. 

– Du som tycker att utseendet är viktigt på en sport-bh kommer älska denna, matcha den med tights med hög midja och du är snyggast på gymmet! säger en testare.

Sport-bh:n är väldigt mjuk och skön på kroppen. Den sitter faktiskt så pass bekvämt att många i testpanelen har på sig den även utanför gymmet.

– Sanningen är att jag har på mig den jämt nu, både på träning och till vardags, säger en annan testare.

Banden går att justera, vilket är ett stort plus när den är ganska urringad. De smala banden i ryggen ger dig full rörelsefrihet vilket är perfekt under till exempel funktionell träning. Resårbandet runt kroppen är lent och bekvämt, och sitter inte för hårt eller för löst. Lapparna på insidan är löst påsydda i kanterna, för att du ska kunna klippa av dem lätt utan att riskera att förstöra bh:n.


Kari Traa - Ness.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: Allt från medelintensiv träning till löpning, beroende på bystens storlek.

Finns även i:  och 

Testpanelen säger: 

En seamless-bh ska vara skön mot kroppen och helt fri från skav och tjocka sömmar, och det stämmer verkligen in på den här sport bh:n. Kuporna är uttagbara så du kan själv bestämma om du föredra att träna med eller utan (vår testpanel har självklart testat både och och det råder delade meningar kring vad de föredrar). 

– Även om sport-bh:n i sig är åt det tjockare håller tycker jag inte att det är otympligt eller för varmt att ha kuporna i, säger en testare och menar att de snarare gav ett skönt stöd.

Andra testare menar att frihetskänslan utan kuporna i är att föredra. Som sagt, en smaksak! Axelbanden upplevs som lagom breda och sport-bh:n sitter på plats under hela träningspasset. Den är lätt att ta på och av, korvar eller trasslar sig inte i och med det stretchiga materialet. 

Modellen känns lagom stabil och håller en behaglig temperatur. Materialet för bort svett från kroppen på ett mycket bra sätt. Meshdetaljerna på ryggpartiet ökar ventilationen, vilket uppskattas då tyget annars är åt det tjockare hållet. 

– Jag skulle verkligen rekommendera den här till mina kompisar! 

ICIW - Ombre Seamless.jpg

Modell: 

Märke:  

Passar till: Låg intensitet och yoga. 

Finns även i: ,  och .

Testpanelen säger: 

Det här är en sport-bh i seamless-material, vilket gör den mjuk och mycket bekväm att ha på sig. Modellen är ganska lång, alltså tyget går längre ned än precis under brösten. Det gör att den lätt kan bäras utan linne eller annan tröja över. Testpanelen hyllar den höga komforten (inget skav och inga obekväma sömmar så långt ögat kan nå!). 

– Den är verkligen HUR skön som helst! säger en testare. 

Sport-bh:n har vadderade kupor, så har du väldigt liten byst kan det vara svårt att fylla ut den helt om du har en för stor storlek. Velar du mellan två och har en mindre byst kan det vara smart att ta den mindre. 

– Jag skulle säga att den passar bäst för lugnare träningspass där du inte svettas så mycket. Jag kommer att köra styrketräning, yoga eller pilates i den här, självklart matchat med tightsen i samma kulör! 

Just designen är det sista som testpanelen vill slå ett slag för. Den känns genomtänkt och trendig. Det bästa av allt? ICIW har alltid ett par matchande tights till sina toppar. 

Shock Absorber - Infinity Power Bra.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: All träning, på grund av den höga supporten.

Testpanelen säger: 

Första intrycket är att det här är en väldigt snygg sport-bh! Den skiljer sig från alla standardmodeller man har hemma i garderoben, säger en testare som älskar designen. Sport-bh:n har snygga detaljer som hög ringning, knäppning med dragkedja framtill, en smal brottarrygg och en tvåfärgad design. 

– För en person som tvekar kring storleken skulle jag rekommendera att jämföra med din vanliga bh-storlek och eventuellt gå upp en storlek i omkrets om du vanligtvis velar mellan två, säger en testare.

Det hårda tyget gör att allt sitter på plats och rör sig inte en millimeter under passet, det är verkligen maximalt stöd när det är som bäst. Kuporna är lätt formpressade, men inte alls lika tydligt formade som andra sport-bh:ar med kupor. Tyget är dock så pass tjockt att det upplevs som en lättare vaddering som täcker bra. Eftersom den täcker mer än andra sport-bh:ar är den något varmare än standard men det är absolut inget som stör.

– Den passar bäst under toppar som också har hög ringning i halsen, eller varför inte bara för sig själv som topp? Denna kommer vara min go-to vid alla högintensiva pass!


Under Armour - Mid Crossback Bra.jpg

Modell:  

Märke:

Passar till: För dig med små eller medelstor byst passar den det mesta, men för dig med större byst passar den bäst till låg- eller medelintensiv träning.

Finns även i: ,  och

Testpanelen säger: 

Mid Crossback Bra är drömplagget du väntat på! Bh:n absorberar svett väldigt effektivt, trots tunn vaddering och medeltjockt material. Du känner dig aldrig instängd eller blöt när du svettas. Trots innebandymatcher, löprundor och tuffa pulshöjande pass märker du inte av plagget. 

– Jag slås alltid av fukttransporten när jag tränar. För så fort jag tar av min bh:n efter passet är plagget dyngsurt. Men jag har aldrig märkt det under själva träningen. Otroligt, säger en testare och en annan fyller i: 

– Den sitter som en smäck, jag känner inte ens att jag har på mig den! 

Den här sport-bh:n kommer att bli din nya bästa vän. Flera i testpanelen vill ha alla färger av modellen bara för att den är så bekväm. Att den är supersnygg också är ett stort plus! Den är något urringad, vilket gör att mer storbystade kvinnor behöver ett annat typ av stöd vid löppass eller träning med mycket hopp. Men vid medelintensiv pass funkar den här fint även för de storbystade kvinnorna. Förutom att den kan vara lite krånglig att ta på och av, finns det inga nackdelar. Testa att träna i den här modellen från Under Armour så förstår du vad vi menar! 

Blacc - Koray Rib Bra.jpg

Modell:

Märke:

Passar till: Låg- till medelintensiv träning. Yoga, powerwalks och lättare gym.

Finns även i:

Testpanelen säger: 

En väldigt skön och bekväm sport-bh som sitter bra på kroppen. Den har inga osköna sömmar som skaver eller irriterar. Axelbanden är ganska breda och ger extra komfort. Du som har en tung byst kommer glädjas åt det då axelbanden fördelar tyngden över ett större parti av axlarna och inte är smala så de skär in. 

Brottarryggen är helt i meshtyg vilket gör att den andas bra under passet. Framsidan har ett ribbat utseende, så som vissa linnen i bomull brukar ha. Det känns lite nytänkande och uppskattas! 

– Jag gillar designen, den är snygg och stilren. Väldigt fint med det ribbade tyget framtill, säger en testare som tillägger att den passar bäst till låg- och medelintensiva pass.

Storleksmässigt är modellen relativt true to size, men om du velar mellan två rekommenderas du att gå ned en storlek. Den här är en klassisk och plånboksvänlig modell som gör jobbet på träningen! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Hitta rätt löparskor
Mode & trender

Köpguide: Hitta rätt löparskor

18 timmar sedan
Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Test: Löparjackor för herr 2020

3 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?
Mode & trender

Video: Hur tvättar man sneakers?

3 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

3 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Trailskor för herrar!

4 dagar sedan
Dam - Trailtest.jpg
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

4 dagar sedan
fenix 6 pro solar header
Mode & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

5 dagar sedan
Supperrep go test
Mode & trender

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

6 dagar sedan
superrep go
Mode & trender

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

6 dagar sedan
reima regnkläder flera barn
Mode & trender

Kan man tvätta regnkläder?

6 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Yogabyxor 2020

27 mar 2020
mss löparskor header
Mode & trender

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
wyte badshorts
Mode & trender

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mode & trender

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mode & trender

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Stort test! Vårens bästa sneakers för herrar 2020

19 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mode & trender

Topplista: 11 träningströjor för honom

19 mar 2020
Linnen dam
Mode & trender

12 våriga träningslinnen för henne

19 mar 2020
reebok royal turbo header
Mode & trender

Sex snygga sneakers från Reebok

17 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Test: Årets snyggaste sneakers 2020

17 mar 2020
Kari Traa
Mode & trender

Vårens pastellfärgade mode från Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mode & trender

Senaste trenden: Glansiga träningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

13 mar 2020
sport bh header
Mode & trender

Bäst i test: Sport bh för stor byst

12 mar 2020
Padelskor header
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Vårens bästa sport-bh:ar 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mode & trender

Topp 5 bästa outdoorkläderna från Peak Performance

10 mar 2020
Sneakers 2020
Mode & trender

Sneakers som trendar 2020

10 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mode & trender

Säsongens bästa köp: Nya hybridjackan från Peak Performance

09 mar 2020
suunto 7 header
Mode & trender

TEST! Så bra är nya pulsklockan Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mode & trender

Vilka träningsskor är bäst för funktionell träning?

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mode & trender

Hur ska en skaljacka sitta?

04 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mode & trender

2020:s snyggaste sneakers för dam, herr och barn

04 mar 2020
Header-tights.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Tights med hög midja 2020

02 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mode & trender

Så maxar du funktionella träningen med rätt träningsskor

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mode & trender

Guide: Vilka regnkläder ska mitt barn ha?

02 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Vårjackor för män 2020

28 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer

28 feb 2020
magazine
Hitta rätt löparskor

Köpguide: Hitta rätt löparskor

Hur ska löparskon sitta på foten? Hur ska jag tänka kring dämpning, stöd och grepp? Elitlöparen Charlotte Karlsson går igenom allt du måste ha koll på.

18 timmar sedan
Mode & trender
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Löparjackor för herr 2020

Dags att ge dig ut i spåret? Glöm inte löparjackan! Vår blixtsnabba testpanel har kutat i säsongens bästa löparjackor för herr och så här blev resultatet.

3 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hur tvättar man sneakers?

Frågan om hur du får sneakers vita igen gäckar många. Hur ska de egentligen rengöras? Vi sitter på svaren.

3 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

Sportamores egen elitlöpare Charlotte Karlsson har fått testa vårens bästa löparjackor. Så här tycker hon om att springa i de olika jackorna.

3 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Trailtest.jpg

Bäst i test: Trailskor för herrar!

Dags att anta utmaningen att springa trail! Här är våra bästa trailskor från Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming och Hoka One One.

4 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Vår testpanel har löptränat i trailskor från Nike, Adidas, Salomon, New Balance och Hoka One One. Se vilken som är bäst i test!

4 dagar sedan
Mode & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

Nu har vår testpanel satt pulsklockan Fenix 6X Pro Solar på prov! Så bra presterar monsterklockan från Garmin!

5 dagar sedan
Mode & trender
Supperrep go test

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

Vad Metcon är för crosstraining är SuperRep för gruppass. Tidigare i år lanserades den sprillans nya Nike-skon. Nu släppes lillasyskonet Superrep Go.

6 dagar sedan
Mode & trender
superrep go

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

Träningsskon Nike SuperRep har fått en lillasyster – säg hej till SuperRep Go!

6 dagar sedan
Mode & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man tvätta regnkläder?

Ibland bara måste man göra rent sina regnkläder, hur gör du då? Vi har svaret.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Bäst i test: Yogabyxor 2020

När du utövar yoga vill du ha yogakläder som låter dig ha full rörelsefrihet och flexibilitet. Vår yogi-testpanel har gjort solhälsningen i årets bästa yogabyxor.

27 mar 2020
Mode & trender
mss löparskor header

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

Passa på att fynda dina nya löparskor nu när vår stora Mid Season Sale är igång!

25 mar 2020
Mode & trender
wyte badshorts

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

Vi välkomnar våren med vår Mid Season Sale! Passa på att shoppa kläder, skor och väskor till dig själv, en vän eller någon annan du tycker om.

25 mar 2020
Mode & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

Allt från träningstights till ridkläder! Passa på att norpa åt dig de här godbitarna när de dyker upp till nedsatt pris på vår stora Mid Season Sale.

25 mar 2020
Mode & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

Förra året var det vita sneakers som gällde, men i år är det grå sneakers som dominerar. Här är säsongens 10 hetaste modeller för herr och dam!

22 mar 2020
Mode & trender