Test sport-bh.png

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

Hur ska en sport-bh sitta? Hur ofta ska jag tvätta min sport-bh? Och vilken sport-bh är bäst? Frågorna kring sport-bh:ar är många och vi har producerat flertalet guider kring hur du hittar rätt modell för just dig. Spana bland annat in vår 

I regel säger man att en sport-bh ska sitta tight på kroppen, precis som experter tipsar att en vanlig bh ska göra. En sport-bh:s uppgift är att hålla brösten på plats när du tränar, därför ska den sitta tight och hårt, utan att för den sakens skull sitta obekvämt. 

Vilken sport-bh är då bäst? Det är en fråga som är omöjlig att svara på eftersom det beror på hur din kropp och dina bröst ser ut, vilken träningsform du utövar och hur du föredrar att din sport-bh sitter på kroppen. Men förhoppningsvis kommer du hitta flera tips på modeller i vårt stora test av sport-bh:ar nedan. 

ALLROUND-FAVORIT 


Test av: ,

Finns i färgerna:  och 

Storlekar: XS-XL. 

Passform och omkrets: Den här sport-bh:n kommer att bli din nya bästa vän. Flera i testpanelen vill ha alla färger av modellen bara för att den är så bekväm (och det kommer nya färger varje år). Den sitter helt enkelt perfekt på kroppen! 

Stöd: Den är något urringad, vilket gör att mer storbystade kvinnor behöver ett annat typ av stöd vid löppass eller träning med mycket hopp. Men till medelintensiv träning funkar den här fint även för en stor byst. Du med liten till medelstor byst får däremot ett tillräckligt högt stöd även vid löpning.

Sammanfattning: Mid Crossback Bra är drömplagget du väntat på! Bh:n absorberar svett väldigt effektivt, trots tunn vaddering och medeltjockt material. Du känner dig aldrig instängd eller blöt när du svettas. Trots innebandymatcher, löprundor och tuffa pulshöjande pass märker du inte av plagget. Bh:n sitter som en smäck så har du väl köpt en kommer du snart se att du har klickat hem varenda färg den är tillverkad i. Förutom att den kan vara lite krånglig att ta på och av, finns det inga nackdelar. Testa att träna i den här modellen från Under Armour så förstår du vad vi menar. Enormt beroendeframkallande! 

VARDAGSFÖLJESLAGARE 


Test av: ,  

Finns i färgerna:  och

Storlekar: XS-L. 

Passform och omkrets: Trots att den här modellen kommer i en storleksskala mellan XS-L så har den vadderade kupor med en lyftande effekt, lite som en push up-bh. Kuporna går dock att ta ut om du önskar mer frihetskänsla. 

Stöd: För dig som har en A-C byst ger den här modellen dig ett medelhögt stöd, tycker testpanelen. Har du en byst som är D-kupa eller större rekommenderar vi dig att titta efter en annan bh med bredare axelband och knäppning i ryggen, alternativt använda den här vid lågintensiv träning och till vardags. 

Sammanfattning: Väldigt mjuk och bekväm sport-bh som har ett följsamt material och smala, justerbara axelband. Att den har en formande effekt för bysten är just det som Casalls kunder älskar hos den här modellen. De använder den mer än gärna både till jobbet, fikan och träningspasset. Vissa sport-bh:ar kan ha en ihoptryckande effekt av bysten för att ge ett högt stöd, men många tycker att det gör det svårt att andas. Andra förknippar den känslan med tryck över bröstet som kommer i samband med ångest. Den här bh:n ger inte alls någon tryckande känsla utan sitter bekvämt och stödjande, likt en vanlig bh. De smala axelbanden hade kunnat vara bredare för att kunna bära upp en tung byst. I övrigt är det en klockren basmodell att ha i garderoben. 

BÄSTSÄLJANDE BASVARIANT 


Test av:  

Finns i färgerna:  och 

Storlekar: XS-XL samt A/B-kupa eller C/D-kupa. 

Passform och omkrets: Passformen är toppen! Sport-bh:n sitter åt över bröstkorgen utan att stänga in eller upplevas som för tight. Bh:n har inga formade kupor utan valet av kup-storlek baseras på hur mycket tyg och rum du vill ha i det främre partiet. 

Stöd: Det här är en bh som ger mycket högt stöd, men på grund av avsaknaden av formade kupor och justerbara band anser testpanelen att den ger ett högt stöd till dig med liten- till medelstor byst. Har du en stor byst bör du välja en annan modell vid löpning och träning med mycket hopp. 

Sammanfattning: En allround sport-bh som funkar till all fysisk aktivitet – låg, mellan och högintensiv. Det är inte svårt att förstå att det är en av Casalls bästsäljande sport-bh:ar. Modellen känns rejäl i konstruktionen och testarna anser att den kommer att hålla väldigt länge. Om du tränar högintensivt kommer bh:n att bli ganska blöt vid resåren under bysten, materialet är även åt det tjockare hållet på vissa ställen. Samtidigt är det inget som direkt stör under löprundan eller träningspasset, men det kan bli något varmt. Bakre partiet av sport-bh:n är desto bättre som har ett väldigt ventilerande material. Extra plus för att Iconic Sports Bra är rejäl i designen och har breda axelband som avlastar skönt. Perfekt för dig som vill ha en rejäl modell i en klassisk design utan något som sticker ut eller stör, samt att du kan använda samma bh både till vardags och de högintensiva passen – för lite svett i underkanten hör träningen till! 

KOMFORTDRÖM  


Test av: ,

Finns i färgerna: , , , och

Storlekar: XS-XL. 

Passform och omkrets: Klockren omkrets och passform. Den här sport-bh:n har en klassisk brottarrygg, inga justerbara band eller knäppning. Välj din vanliga storlek för optimal passform. 

Stöd: Medelhögt stöd till en liten/medelstor byst. Har du väldigt stora bröst får du något mindre stöd. 

Sammanfattning: Wow! Nikes nya sport-bh där hela grejen är att de enbart har ett, långt inlägg som vaddering överraskar. Delar av testpanelen var skeptiska till att en vanlig passform på sport-bh kunde vara så skön, men det är den. Fukttransporten är på topp, komforten får högsta betyg och materialet känns lent mot huden. Det är bara designen som hade kunnat vara lite mer nytänkande. I övrigt är det här en ny favorit hos majoriteten av testpanelen. Den långa vadderingen får även den höga betyg, praktiskt att den sitter på plats och inte halkar runt under träningspasset!  

KOMPRESSIONSSTÖD 


Test av: ,

Finns i färgerna: Rosa i och samt svart i och

Storlekar: 65-89 samt A/B-kupa eller C/D-kupa. 

Passform och omkrets: Normal i storlek med lite vaddering och en tight passform. Modellen kommer i två olika kupstorlekar, vi har fler C/D i vårt lager.  

Stöd: Den här bh:n har inga justerbara band eller knäppningar, så det gäller verkligen att du klickar hem rätt storlek för att stödet ska fylla sin funktion – ta en kik i storleksguiden vid produktbeskrivningen. Materialet är väldigt stretchigt och sitter tight och skönt på kroppen. Du får ett medelhögt stöd som passar såväl träningspass som löpning. 

Sammanfattning: En klassisk modell som sitter väldigt, väldigt mjukt och skönt mot kroppen. Ryggen är sval och bekväm i två lager mesh med fina detaljer i sammet. Även insidan av bh:n är täckt med mesh vilket gör den väldigt ventilerande. Fukten transporteras jättebra och du känner dig inte alls svettig mot kroppen. Minus med modellen är att svetten såklart kommer att synas på den korallfärgade kulören, men det är ingen i testpanelen som har något emot det. Det bästa? De breda banden under bysten som gör att modellen håller sig på plats och inte glider upp när du exempelvis hoppar eller gör burpees. Att det inte är en söm under bysten får höga betyg och modellen sitter smickrande på kroppen. 

MJUK DRÖM FÖR YOGAKLASSEN


Test av: ,   

Finns i färgerna: , ,  och

Storlekar: 70-95 och kupa B-G. 

Passform och omkrets: Normal i storlek med justerbara band och knäppning baktill. Även om modellen kan se stor och stum ut med de breda axelbanden så är det motsatsen till sanningen. Den är extremt bekväm och mjuk. 

Stöd: Medelhögt stöd som håller en medelstor till stor byst på plats under träningspass utan mycket hopp och studs. Den är perfekt vid yoga när du vill ha en mjuk modell på kroppen. Modellen lyckas också med att ge ett högt stöd utan att sitta för tight. 

Sammanfattning: En fantastisk sport-bh för all typ av låg- till medelintensiv träning! Testpanelen blev extremt imponerad över funktionerna för styrketräning. Det bästa är givetvis det medelhöga stödet och att du inte ens känner dig blöt efter ett hårt pass. Fukttransporten är med andra ord fenomenal! De breda axelbanden ligger bekvämt på axlarna utan att skära in eller skava när du tränar. Det enda som drar ned betyget är att modellen inte är den snyggaste i testet, men när alla andra funktioner är på topp finns det inget att klaga på. Du som vill sticka ut kan spana in Kimberly i en orange kulör.

STORBYSTADE FAVORITEN 


Test av: ,  

Finns i färgerna:  och  samt en mer vadderad variant i .  

Storlekar: 65-85 och kupa A-F.  

Passform och omkrets: Omkretsen är något liten i storlek och sitter hårt, men du kan även anpassa omfånget med hjälp av knäppningen i ryggen. 

Stöd: Superbra stöd, speciellt för en stor byst. Med den här favoriten på kroppen kan du göra alla möjliga övningar utan att det guppar för mycket. 

Sammanfattning: Burpees, löpning och boxjumps – när det vankas högintensiv träning är det här modellen för dig med stor byst. Oj, vilket stöd du får! Något av det bästa med modellen, förutom att du kan justera omkrets och axelband, att den absorberar fukt och håller juvelerna på plats, är att den håller en god kvalitet. Tvättar du den rätt kommer den att hålla formen väldigt länge. Och med att tvätta rätt bör du följa tvättråden, undvika sköljmedel och torktumling. 

FÖR LÄTTARE TRÄNING OCH HEMMAHÄNG  


Test av: 

Finns i färgen: 

Storlekar: XS-XL 

Passform och omkrets: Normal i storlek med en megaskön passform. Trots att sport-bh:n har stora tvättlappar så är det inget som varken skaver eller irriterar – testpanelen är smått chockade över det faktumet. 

Stöd: Ett lättare stöd med uttagbar vaddering. 

Sammanfattning: En enkel och tidlös design möter en klockren passform i Indy Bra från Nike. Den här sport-bh:n upplevs pålitlig i alla lägen för dig med mindre byst. Modellen gör sig bäst vid lågintensiv träning som yoga och pilates eftersom fukttransporten inte får full pott. Komforten är desto bättre. Det här är också en perfekt modell att ha på sig en dag på jobbet när en vanlig bh inte känns så lockande, eftersom urringningen är så pass låg att du kan ha både t-shirts, linnen och skjortor utan att sport-bh:n syns. Den här sport-bh:n är så bekväm att du vill ha den på dig 24/7! 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER: 

 Tillbaka

News Feed

Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

2 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

2 dagar sedan
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

3 dagar sedan
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

5 dagar sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Test Birkenstock
Mode & trender

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

22 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mode & trender

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

21 jul 2020
Nike barnsko
Mode & trender

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis
Mode & trender

Axions nya kollektion för tennis och padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

15 jul 2020
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

14 jul 2020
Skolstart Hummel
Mode & trender

Checklista inför skolstarten

14 jul 2020
Adidas löparskor
Mode & trender

Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas

13 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

08 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mode & trender

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

05 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mode & trender

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mode & trender

Test: Adidas Supernova för dam och herr

24 jun 2020
charlotte och pär header
Mode & trender

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mode & trender

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

22 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

17 jun 2020
sandaler header
Mode & trender

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

17 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mode & trender

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mode & trender

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mode & trender

Bästa barnfynden på vår sommarrea

14 jun 2020
Test bikini
Mode & trender

Test: Bikinis från Waikani

11 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

10 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Kan jag tvätta mina sandaler i maskin?

10 jun 2020
daddräkt simning
Mode & trender

Test: Baddräkter för tävling och träningssim

09 jun 2020
ub primeblue
Mode & trender

Här är Adidas Ultraboost i återvunnen plast!

08 jun 2020
Le Specs solglasögon
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solglasögon

06 jun 2020
magazine
Test ryggsäck barn.png

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

Att hitta rätt typ av ryggsäck till ditt barn kan vara lättare sagt än gjort. Låt vår minipanel hjälpa dig. De har testat några av säsongens nya barnryggsäckar!

2 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

Det är viktigt att välja en bra cykelhjälm. I det här testet har vi provat flera olika modellers ställbarhet, komfort, ventilation och design.

2 dagar sedan
Mode & trender
Nike löparskor test

Löparskorna från Nike som är bäst i test

Tre löparskor som alla har fått toppbetyg från den inbitna löparpanelen – här är de bästa löparskorna från Nike!

3 dagar sedan
Mode & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 måsteköp inför skolstarten

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny termin är runt hörnet. Se till att barnen är kittade när skolan kickar igång. Här är våra favoriter just nu.

5 dagar sedan
Mode & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät vår testpanel prova mjukisbyxor, skor och andra träningskläder för herrar.

31 jul 2020
Mode & trender
Reebok Nano X

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

Den tionde versionen av Reeboks populäraste träningssko Nano beskrivs som den bästa hittills. Nu har vi fått in Nano X i nya färger, och en specialsko som hyllar alla vård- och räddningsarbetare!

30 jul 2020
Mode & trender
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

Bästa träningsskorna, tightsen som får högst betyg och löpartröjan som är en dröm! Här är det bästa från Nike – enligt vår kvinnliga testpanel!

29 jul 2020
Mode & trender
Ryggsäck kids

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

Skolryggsäcken kommer ditt barn att bära varje dag. Därför är det viktigt att den sitter bra och har rätt detaljer.

29 jul 2020
Mode & trender
Test sport-bh.png

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

28 jul 2020
Mode & trender
Clifton 7

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

"Jädrar vilken studs", utbrister en testare. Nya Clifton 7 från Hoka One One blir snabbt en favorit hos både manliga och kvinnliga löpare. Läs testet så förstår du varför!

27 jul 2020
Mode & trender
Hoka One One Clifotn

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

Ännu skönare, ännu lättare. Nu släpps storsäljande löparskon Clifton från Hoka One One i en uppdaterad version.

22 jul 2020
Mode & trender
Test Birkenstock

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

Det är hög tid att testa favorittofflorna från Birkenstock. Vår testpanel har provat de tre populäraste Arizona-modellerna – här är sandalen som är bäst i test!

22 jul 2020
Mode & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

Asics populära, stabila löparsko har kommit i en ny upplaga. Vi har testat Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Mode & trender
Nike barnsko

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

Enkel att ta på och av, otroligt bekväm och nästintill omöjlig att trampa sönder – här är alla kids drömsko från Nike!

20 jul 2020
Mode & trender
Axion tennis

Axions nya kollektion för tennis och padel

Tennistights med bollfickor och padelshorts för damer. Här är Axions nya racketkollektion!

20 jul 2020
Mode & trender