Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

Hur ska en sport-bh sitta? Hur ofta ska jag tvätta min sport-bh? Och vilken sport-bh är bäst? Frågorna kring sport-bh:ar är många och vi har producerat flertalet guider kring hur du hittar rätt modell för just dig. Spana bland annat in vår

I regel säger man att en sport-bh ska sitta tight på kroppen, precis som experter tipsar att en vanlig bh ska göra. En sport-bh:s uppgift är att hålla brösten på plats när du tränar, därför ska den sitta tight och hårt, utan att för den sakens skull sitta obekvämt. 

Vilken sport-bh är då bäst? Det är en fråga som är omöjlig att svara på eftersom det beror på hur din kropp och dina bröst ser ut, vilken träningsform du utövar och hur du föredrar att din sport-bh sitter på kroppen. Men förhoppningsvis kommer du hitta flera tips på modeller i vårt stora test av sport-bh:ar nedan. 

SPORT-BH:AR SOM GER LÄTT STÖD 

Här är modeller som ger ett lågt stöd för bysten. De passar i regel till lågintensiva träningspass så som yoga, lättare styrketräning och pilates. De här modellerna rekommenderas inte till dig med stor byst som önskar ett högt stöd. 

FÖR LÄTTARE TRÄNING OCH HEMMAHÄNG 

Nike_-_Indy_Bra.jpgTest av: ,

Finns i färgerna: , , och

Storlekar: XS-XL 

Passform och omkrets: Normal i storlek med en megaskön passform. Trots att sport-bh:n har stora tvättlappar så är det inget som varken skaver eller irriterar – testpanelen är smått chockade över det faktumet. 

Stöd: Ett lättare stöd med uttagbar vaddering. 

Sammanfattning: En enkel och tidlös design möter en klockren passform i Indy Bra från Nike. Den här sport-bh:n upplevs pålitlig i alla lägen för dig med mindre byst. Modellen gör sig bäst vid lågintensiv träning som yoga och pilates eftersom fukttransporten inte får full pott. Komforten är desto bättre. Det här är också en perfekt modell att ha på sig en dag på jobbet när en vanlig bh inte känns så lockande, eftersom urringningen är så pass låg att du kan ha både t-shirts, linnen och skjortor utan att sport-bh:n syns. Den här sport-bh:n är så bekväm att du vill ha den på dig 24/7! 

PERFEKT TILL YOGA 

Blacc_-_Cheryl.jpgTest av: ,

Finns i färgerna: , , , , , och .  

Storlekar: XS-L 

Passform och omkrets: Normal i storlek med lättare vaddering. Du med stor byst kan komma att tycka att det är något snålt med material på framsidan, men det är en smaksak. I övrigt sitter bh:n extremt bekvämt på kroppen. 

Stöd: Lättare stöd som gör sig väldigt bra vid lågintensiv träning som yoga och lättare styrketräning utan mycket hopp. Du med mindre byst kan ha modellen vid flera träningsformer. 

Sammanfattning: Vill du ha en otroligt bekväm sport-bh? Då har du kommit helt rätt. Stödet är lågt i den här klassikern från Blacc som finns i flera färger och mönster. Eftersom tyget är dubbelvikt och det finns en lättare vaddering så får flera i testpanelen mer stöd under träningspasset än vad de hade förväntat sig av en low support-modell. Ett stort plus är fukttransporten, du blir inte så varm i den här sport-bh:n eftersom den har ventilerande mesh på bakstycket och tunna axelband. En solklar favorit i garderoben för alla testare med liten till medelstor byst. 

SPORT-BH:AR SOM GER MEDELHÖGT STÖD 

Här är modeller som ger ett medelhögt stöd för bysten. De passar i regel till samtliga träningsformer, inklusive löpning, för dig med liten till medelstor byst, och till styrketräning för dig med stor byst. 

KOMFORTDRÖM 

Nike_-_Medium_Pad_Bra.jpgTest av: ,

Finns i färgerna: och

Storlekar: XS-XL. 

Passform och omkrets: Klockren omkrets och passform. Den här sport-bh:n har en klassisk brottarrygg, inga justerbara band eller knäppning. Välj din vanliga storlek för optimal passform. 

Stöd: Medelhögt stöd till en liten/medelstor byst. Har du väldigt stora bröst får du något mindre stöd. 

Sammanfattning: Wow! Nikes nya sport-bh där hela grejen är att de enbart har ett, långt inlägg som vaddering överraskar. Delar av testpanelen var skeptiska till att en vanlig passform på sport-bh kunde vara så skön, men det är den. Fukttransporten är på topp, komforten får högsta betyg och materialet känns lent mot huden. Det är bara designen som hade kunnat vara lite mer nytänkande. I övrigt är det här en ny favorit hos majoriteten av testpanelen. Den långa vadderingen får även den höga betyg, praktiskt att den sitter på plats och inte halkar runt under träningspasset!  

TILL DE SVETTIGA PASSEN 

Kari_Traa_-_Trud.jpgTest av: ,  

Finns i färgerna: , och

Storlekar: XS-XL. 

Passform och omkrets: Den här sport-bh:n är väldigt liten i omkrets, det är nästan så att du borde gå upp en storlek för perfekt passform. Modellen har brottarrygg samt meshpaneler mellan skulderbladen och under armarna. 

Stöd: Eftersom modellen inte har någon vaddering baseras stödet på den tighta passformen. Du med liten till medelstor byst får ett medelhögt stöd som även funkar vid viss löpning. Du med större byst bör använda Trud till styrketräning. 

Sammanfattning: En bubblare, enligt många i testpanelen. Kari Traa kanske inte är det första märket som poppar upp på när det kommer till sport-bh:ar, men då är det dags att tänka om. Den här modellen är väldigt bekväm och framför allt extremt ventilerande. Efter en svettig innebandyträning eller högintensivt pass på gymmet förväntar du dig att din sport-bh som vara dränkt i svett. Men den här modellen absorberar svetten riktigt effektivt för att du ska känna dig så bekväm som möjligt. 

FÖLJSAM FÖLJESLAGARE 

Adidas_-_Drst_Alphaskin_Spirit.jpgTest av: ,

Finns i färgerna: , , och

Storlekar: XXS-2XL 

Passform och omkrets: Något stor i storlek, ligger du mellan två kan du med fördel välja den mindre. Brottarryggen gör att du knappt känner av sport-bh:n, ingenting skaver eller är i vägen. 

Stöd: Medelhögt stöd som funkar för träning på gym och lättare löppass. 

Sammanfattning: Superskön sport-bh som verkligen följer dina rörelser när du tränar. Den här modellen har ett medelhögt stöd och riktar sig främst till dig med medelstor byst. Den har inte det lilla extra som du med stor byst behöver för att få ett ordentligt stöd. Designen är clean och de diskreta loggorna som går ton i ton med kulören på sport-bh:n uppskattar. Något av det bästa? Fukttransporten såklart. Adidas ventilerade Climacool-material hanterar värmen och transporterar bort svetten. Extra plus för att modellen har UV-skydd i sig så du kan ta med sport-bh:n på solsemestern. 

KOMPRESSIONSSTÖD  

Stay in placeTest av: ,

Finns i färgerna: och 

Storlekar: 65-89 samt A/B-kupa eller C/D-kupa 

Passform och omkrets: Normal i storlek med lite vaddering och en tight passform. Modellen kommer i två olika kupstorlekar, vi har fler C/D i vårt lager.  

Stöd: Den här bh:n har inga justerbara band eller knäppningar, så det gäller verkligen att du klickar hem rätt storlek för att stödet ska fylla sin funktion – ta en kik i storleksguiden vid produktbeskrivningen. Materialet är väldigt stretchigt och sitter tight och skönt på kroppen. Du får ett medelhögt stöd som passar såväl träningspass som löpning. 

Sammanfattning: En klassisk modell som sitter väldigt, väldigt mjukt och skönt mot kroppen. Ryggen är sval och bekväm i två lager mesh med fina detaljer i sammet. Även insidan av bh:n är täckt med mesh vilket gör den väldigt ventilerande. Fukten transporteras jättebra och du känner dig inte alls svettig mot kroppen. Minus med modellen är att svetten såklart kommer att synas på den korallfärgade kulören, men det är ingen i testpanelen som har något emot det. Det bästa? De breda banden under bysten som gör att modellen håller sig på plats och inte glider upp när du exempelvis hoppar eller gör burpees. Att det inte är en söm under bysten får höga betyg och modellen sitter smickrande på kroppen. 

ENKEL OCH BEKVÄM

Nike_-_Pro_Classic_Padded_Bra.jpgTest av: ,

Finns i färgerna: , och

Storlekar: XS-XL 

Passform och omkrets: En bekväm resår under bysten, som går längre ned än andra Nike-modeller, och en klassisk brottarrygg – mer än så behöver du inte för att få en bekväm sport-bh. Den här modellen är normal i storlek och sitter riktigt bra på kroppen. 

Stöd: Här får du ett medelhögt stöd för brösten som passar samtliga aktiviteter för dig med liten till medelstor byst. Modellen har en uttagbar vaddering och funkar minst lika bra med som utan vadderingen.  

Sammanfattning: Den tighta passformen och tunnare vadderingen sitter bekvämt på kroppen och håller bysten på plats under de högintensiva passen med mycket hopp. Du behöver inte fundera på om något hoppar snett eller på sömmar som skaver – superbra! Däremot är det inte den ultimata modellen för pass med mycket hopp för dig med riktigt stor byst. Ha i stället den här sport-bh:n till styrkepassen. Enkel, snygg och gör det du kan förvänta dig av en sport-bh. Extra plus för att den är väldigt prisvärd. Perfekt!  

MJUK DRÖM FÖR YOGAKLASSEN

Abecita_-_Kimberly.jpgTest av: ,   

Finns i färgerna: , , , och

Storlekar: 70-95 och kupa B-G 

Passform och omkrets: Normal i storlek med justerbara band och knäppning baktill. Även om modellen kan se stor och stum ut med de breda axelbanden så är det motsatsen till sanningen. Den är extremt bekväm och mjuk. 

Stöd: Medelhögt stöd som håller en medelstor till stor byst på plats under träningspass utan mycket hopp och studs. Den är perfekt vid yoga när du vill ha en mjuk modell på kroppen. Modellen lyckas också med att ge ett högt stöd utan att sitta för tight. 

Sammanfattning: En fantastisk sport-bh för all typ av låg- till medelintensiv träning! Testpanelen blev extremt imponerad över funktionerna för styrketräning. Det bästa är givetvis det medelhöga stödet och att du inte ens känner dig blöt efter ett hårt pass. Fukttransporten är med andra ord fenomenal! De breda axelbanden ligger bekvämt på axlarna utan att skära in eller skava när du tränar. Det enda som drar ned betyget är att modellen inte är den snyggaste i testet, men när alla andra funktioner är på topp finns det inget att klaga på. Du som vill sticka ut kan spana in Kimberly i en orange kulör.

SPORT-BH:ARNA SOM GER HÖGT STÖD 

Här är modellerna som ger ett högt stöd för bysten. De passar främst dig med en större byst, eftersom de ofta har formgjutna kupor, och ger ett högt stöd oavsett träningsform, så som gym, spinning, pilates och löpning. 

STORBYSTADE FAVORITEN 

Sport-bhTest av: ,   

Finns i färgerna: , och .  

Storlekar: 65-85 och kupa A-F 

Passform och omkrets: Omkretsen är något liten i storlek och sitter hårt, men du kan även anpassa omfånget med hjälp av knäppningen i ryggen. 

Stöd: Superbra stöd, speciellt för en stor byst. Med den här favoriten på kroppen kan du göra alla möjliga övningar utan att det guppar för mycket. 

Sammanfattning: Burpees, löpning och boxjumps – när det vankas högintensiv träning är det här modellen för dig med stor byst. Oj, vilket stöd du får! Något av det bästa med modellen, förutom att du kan justera omkrets och axelband, att den absorberar fukt och håller juvelerna på plats, är att den håller en god kvalitet. Tvättar du den rätt kommer den att hålla formen väldigt länge. Och med att tvätta rätt bör du följa tvättråden, undvika sköljmedel och torktumling. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Puma sneakers skinn
Mode & trender

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

1 dag sedan
Träningstights för löpning.jpg
Mode & trender

11 träningstights som är perfekta för löpning

1 dag sedan
header plus size adidas
Mode & trender

Test! Plus size-kläder från Adidas

2 dagar sedan
Nike träningskläder
Mode & trender

Träningsfavoriterna från Nike som är bäst i test

5 dagar sedan
ICANIWILL header
Mode & trender

Äntligen hos Sportamore! Tights och träningskläder från Icaniwill

5 dagar sedan
nike header 2
Mode & trender

Nya Metcon 5 kommer få dig att bli kär

5 dagar sedan
header HERR.jpg
Mode & trender

Test! De här träningskläderna från Nike är bäst för män

6 dagar sedan
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mode & trender

Nya löparskon från Reebok: Perfekt för distanser upp till ett halvt maraton

12 feb 2020
Nike löparskor
Mode & trender

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mode & trender

Därför är nya pulsklockan Suunto 7 det självklara valet

09 feb 2020
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg
Mode & trender

Asics Gel-Kayano 25 – för dig som pronerar

08 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar

07 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mode & trender

TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist

07 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskydd och tights för instabila knän och handleder

06 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mode & trender

Waikani Beachwear – prisvärda badkläder i säsongens mönster och färger

05 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

05 feb 2020
header träningsbyxor
Mode & trender

Bäst i test! Träningsbyxor, gymshorts och tights för herrar

04 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt skidhjälm

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mode & trender

Färgglatt, roligt och funktionellt: Här är nya barnvarumärket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mode & trender

TEST! Därför kommer du att älska sport-bh:n Mid Crossback Bra

03 feb 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mode & trender

Nike React Infinity Run Flyknit – skon för alla löpare

30 jan 2020
nike infinity run test header
Mode & trender

Test: Så bra är nya löparskon Nike React Infinity Run Flyknit

30 jan 2020
Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mode & trender

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

28 jan 2020
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

27 jan 2020
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor

27 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

23 jan 2020
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

22 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
magazine
Puma sneakers skinn

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

Alla sneakers kan inte torkas av med en fuktig trasa. Sneakersexperten från Puma förklarar hur du bäst tar hand om respektive material.

1 dag sedan
Mode & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 träningstights som är perfekta för löpning

Det finns mängder med olika tights och när det kommer till löpning gäller det att välja en modell som sitter på plats, kramar åt musklerna och gärna har fickor. Här är 11 modeller som är klockrena i löpspåret.

1 dag sedan
Mode & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-kläder från Adidas

Träning är för alla och därför är det viktigt med tights, st-hirts och sport-bh:ar i inkluderande storlekar. Vi har låtit vår Instagram-följare testa träningskläder i plus size från Adidas. Så här tycker hon!

2 dagar sedan
Mode & trender
Nike träningskläder

Träningsfavoriterna från Nike som är bäst i test

Bästa träningsskorna, tightsen som får högst betyg och löpartröjan som är en dröm! Här är det bästa från Nike – enligt vår kvinnliga testpanel!

5 dagar sedan
Mode & trender
ICANIWILL header

Äntligen hos Sportamore! Tights och träningskläder från Icaniwill

Om du hänger med i de senaste gymtrenderna på Instagram har du säkert lagt märke till Icaniwill – varumärket som tillverkar modemässiga seamlesstights och träningskläder, som dessutom är supersköna!

5 dagar sedan
Mode & trender
nike header 2

Nya Metcon 5 kommer få dig att bli kär

”Du gör mig hel” går att läsa på nya modellen från Nikes bästsäljare Metcon 5. Lagom till alla hjärtans dag släpps nämligen en kärkleksinspirerad sko för dig som vill ha en hjärtligare träning (eller kanske ge bort en present till någon du tycker om?).

5 dagar sedan
Mode & trender
header HERR.jpg

Test! De här träningskläderna från Nike är bäst för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät våra testare träna i träningsbyxor, skor, och andra träningskläder för herrar.

6 dagar sedan
Mode & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nya löparskon från Reebok: Perfekt för distanser upp till ett halvt maraton

Springer du ofta mellan 5 km upp till en halv mara och vill ha en neutral, dämpad löparsko? Grattis, då är nya Forever Floatride 2 från Reebok perfekt för dig!

12 feb 2020
Mode & trender
Nike löparskor

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

Ibland är det svårt att veta vad som skiljer olika löparskor åt. Men ta det lugnt! Vi har tagit hjälp av experterna för att reda ut skillnaderna mellan Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity och Zoom Fly från Nike.

11 feb 2020
Mode & trender
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Därför är nya pulsklockan Suunto 7 det självklara valet

Det kan vara svårt att kombinera träning med en hektisk vardag. Till din hjälp finns nu Suunto 7, en smart pulsklocka som är helt unik i sitt slag. Här är allt du behöver veta om din nya bästa vän.

09 feb 2020
Mode & trender
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg

Asics Gel-Kayano 25 – för dig som pronerar

Asics Gel-Kayano 25 är ett klockrent val för dig som pronerar. Här är allt du vill veta om den omtyckta löparskon.

08 feb 2020
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar

Behöver du nytt underställ för skidsemestern, eller för din utomhusträning? Här testar vi underställ i ull och syntet. Läs vilket som blev bäst i test!

07 feb 2020
Mode & trender
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist

Sportlovet närmar sig och det är dags att kolla igenom alpinutrustningen. Här är våra just nu 7 favoritbyxor för utförsåkning – för både henne och honom.

07 feb 2020
Mode & trender
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Träningsskydd och tights för instabila knän och handleder

Har du ett skadat knä eller behöver du stöd för handlederna när du tränar? Testpanelen har testat flera populära skydd från Rehband under olika typ av träningar och övningar, och så här tyckte de.

06 feb 2020
Mode & trender
Waikani Beachwear bikini

Waikani Beachwear – prisvärda badkläder i säsongens mönster och färger

Är det fel att drömma sig bort till en sandstrand? Absolut inte! Vårt nya badmärke Waikani Beachwear för tankarna till saltvatten, palmer och margaritas. Här är allt du vill veta om det nya märket!

05 feb 2020
Mode & trender