header träningsbyxor

Bäst i test! Träningsbyxor, gymshorts och tights för herrar

Hur många personbästa sätter du på gymmet i år? Här har Sportamores testpanel provat tights, shorts och träningsbyxor som får dig att göra ditt bästa.

Det viktigaste när du köper träningsbyxor är att de sitter bekvämt på, att du kan röra dig fritt och att de håller dig så torr och fräsch som möjligt ett helt pass igenom. I den här sammanställningen har vår testpanel lyft tungt, sprungit snabbt och svettats i träningsbyxor från Adidas, Nike, Craft, Reebok och Under Armour.

Träningsbyxor för herr

Träningsbyxor ska du i regel välja för vanlig gymträning eller att ha ovanpå dina shorts på väg till och från din fotbollsträning. Eftersom de är heltäckande och ofta lite tjockare gör de sig bra till lågintensiv träning då den extra värmen blir ett stort plus! Många träningsbyxor är även ett superalternativ för utomhusträning under de svalare delarna av året. I kontrast till träningstights och många shorts har träningsbyxorna också en klar fördel i det att det oftast finns fickor.

#1 Lätta att tycka om!

byxor nike

Modell: ,

Storlek & passform: Det här träningsbyxorna från Nike är aningen stora i storleken och har en skön, avslappnad passform. Om du gillar när byxor sitter tight bör du därför kanske gå ned en storlek.

Fukttransport & ventilation: När det gäller ventilationsförmåga och fukttransport gör de sitt jobb. Den här typen av träningsbyxa kan förstås aldrig mäta sig med fukttransporten hos ett par träningstights med meshpaneler, men gör sig desto bättre för dig som kör längre, lugna pass i gymmet, snarare än intensiv x-fit.

Komfort & design: Där utöver sitter de väldigt skönt på. Passformen är som sagt avslappnad, vilket ger full rörelsefrihet. Det finns alltså ingen övning som de här träningsbyxorna inte lämpar sig för. Till utseendet är de kanske aningen för cleana, enligt vissa testare. Å andra sidan går de att matcha till det mesta, vilket är en klar fördel!

Sammanfattning: Enkla till designen och lätta att tycka om! De här träningsbyxorna är ett utmärkt val för dig som skrotar runt bland fria vikter och kör annan lågintensiv träning. De går att matcha till de mesta och presterar överlag bra, oavsett vad för utmaningar vi ställde dem inför.

#2 Mjukt, skönt och praktiskt

byxor craft

Modell: ,

Storlek & passform: De här träningsbyxorna är perfekta för dig som vill ha ett par till och från träning, där du behöver få plats med shorts under. De har lös passform och är lite stora i storleken. Du gör inte fel i att köpa en storlek mindre, om du velar mellan två.

Fukttransport & ventilation: Träningsbyxorna från Craft andas väldigt bra, vilket gör att de funkar för både högintensiv träning och till mindre svettiga aktiviteter. 

Komfort & design: I verkligheten ser träningsbyxorna från Craft ut precis som de gör på bilden. De är vida hela vägen, vilket lämnar plats för extra plagg undertill. Ska du träna utomhus passar de bra tack vare den svarta färgen, då syns inte smutsen lika snabbt. 

Sammanfattning: Det bästa med de här byxorna är att de andas så bra samt är väldigt sköna. Testpanelen konstaterar snabbt att de lika lätt hade kunnat användas hemma i soffan. De är också ett superalternativ för dig som har shortsen på dig under träningsbyxorna på väg till träning, för att sedan ta dem av dig så fort du fått upp flåset på uppvärmningen. 

#3 De tre klassiska ränderna från Adidas

adidas byxor

Modell: ,

Storlek & passform: De här väldigt klassiska träningsbyxorna från Adidas är lagom i storlek, så att du kan köpa den storlek du brukar ha i andra byxor. Till passformen sett är de något tightare än de andra modellerna i testet. Därför lämpar de sig bättre till löpning och andra träningsformer där du behöver ta några löpsteg.

Fukttransport & ventilation: Alla som spelat fotboll känner säkert igen den här modellen, som mycket riktigt är klassificerade som träningsbyxor för fotbollsbruk. Eftersom de är tänkta att kunna användas till att träna utomhus i tempererar de väldigt bra. De leder bort svetten och håller dig torr, men släpper inte igenom mycket luft att du blir kall. 

Komfort & design: Designen är väldigt klassisk för att vara Adidas. På sidorna finns de tre ikoniska Adidas-ränderna, som räddar en annars helsvart byxa från att bli tråkig. De har en slimmad passform vilket ger ett smidigare intryck än andra alternativ. Det gör dem också väldigt sköna, främst för dig som gillar när det sitter tight, men inte vågar dig på ett par tights ännu.

Sammanfattning: Ett par traditionella träningsbyxor för herrar. Längst ned finns en dragkedja för att du ska kunna ha dem när du värmer upp på fotbollsplanen, för att sedan ta dem av dig när du fått upp värmen, utan att ta av skorna. Det absolut bästa är däremot hur bra de ventilerar, samt att de har fickor som försluts med dragkedja. 

Träningsshorts för herr

Fördelarna med shorts är att de är (såklart) luftigare än långa byxor. Många gånger är de tillverkade i ett tunnare tyg, för att du ska kunna använda dem till högintensiv träning, men att de är just shorts bidrar förstås också. Träningsshorts eller gymshorts rekommenderar vi om du ska ägan dig åt till exempel x-fit eller annan träning där det är full ös.

#4 Träningsshorts i längre modell

shorts ua

Modell: ,

Storlek & passform: De här träningsshortsen är true to size, vilket innebär att du enkelt kan köpa den storlek som du brukar ha. De har en ledig passform, för att du ska kunna ägna dig åt allt från boxjumps till burpees, utan att känna dig begränsad i dina rörelser.

Fukttransport & ventilation: De här shortsen är ett grymt val för dig som vill kunna svettas i dina träningskläder utan att känna dig dyngsur. Delar av shortsen är tillverkade i meshmaterial, vilket innebär att de finns små, små hål i materialet som släpper igenom luft.

Komfort & design: Testpanelen är helt lyrisk över hur sköna de här shortsen är. De får därför hela 10 av 10 poäng i betyg för komfort! Förutom det hyllar testpanelen även designen. De är enkla, men det är ändå trevligt att de inte är klassiskt helsvarta. Testpanelen ger också tummen upp för att de är lite längre i modellen.

Sammanfattning: Supersköna träningsshorts som egentligen bara har fördelar. De är luftiga, lagom långa och sticker ut ur det övriga sortimentet i och med att de inte är tråkigt helsvarta. Om du vill sticka ut lite extra så finns de även i en ljusblå variant.

#5 Korta, luftiga CrossFit-shorts

shorts reebok

Modell: ,

Storlek & passform: Träningsshortsen från Reebok är aningen stora i storleken, men inte så pass stora att det är värt att gå ned en hel storlek. Velar du mellan två kan du däremot med fördel välja den mindre.

Fukttransport & ventilation: Liksom shortsen från Under Armour är både fukttransport och ventilationsförmåga två av de här shortsens främsta egenskaper. De är tillverkade av ett lätt och luftigt material som gör sig bra för svettiga pass.

Komfort & design: De här shortsen är en ren komfortdröm! Till sin design är de relativt korta och slutar en bit ovanför knäna. Det gör att du rör dig obehindrat i dem. Perfekt för olympiska lyft, som snatchar, squatcleans eller liknande.

Sammanfattning: Att Reebok är ett klädmärke för högintensiv träning märks tydligt. Deras träningsshorts är luftiga, väger ingenting och sitter som en smäck! Det här är ett riktigt superalternativ för dig som älskar CrossFit. Reebok vet vad de sysslar med! 

#6 Snyggt från Sportamores nya märke

frontier shorts

Modell: ,

Storlek & passform: De är aningen stora i storleken, vilket gör att du bör välja den mindre om du ligger precis mellan två storlekar. Passformen är så pass lös och ledig att du kommer trivas i dem ändå.

Fukttransport & ventilation: Eftersom det här är ett par luftiga shorts presterar de förstås precis som de ska när det gäller att hålla dig sval under träningspasset. 

Komfort & design: Det som framför allt får helhetsbetyget för de här shortsen att skjuta i höjden är komforten. Tack vare ett mjukt och stretchigt tyg kan du köra allt från x-fit till tunga lyft eller löpning i de här träningsshortsen. Designen är en annan stor fördel. Testpanelen tröttnar aldrig på militärgrönt!

Sammanfattning: Ett par trendiga och rakt igenom väldigt bekväma träningsshorts, vars enda nackdel är att de är aningen stora i storleken. Baktill finns en liten ficka där nycklar ryms. I övrigt är de ett bra val för all typ av träning förutom utomhusträning på vintern. Då bör du istället kolla på ett par tights eller vanliga träningsbyxor.

Träningsstights för herr

Fördelarna med att träna med tights är många, men passformen är den främsta. Eftersom tightsen sitter kroppsnära hamnar de aldrig i vägen. Vill du känna dig smidig medan du tränar är träningstightsen med andra ord rätt alternativ. Utöver det brukar de flesta tights också stoltsera med en utmärkt fukttransport och ventilationsförmåga. Nackdelen? Det finns sällan några stora fickor.

#7 Prisvärd kvalitet

tights craft

Modell: ,

Storlek & passform: De här träningstightsen från Craft är true to size och har normal passform. Du kan köpa din vanliga storlek utan problem.

Fukttransport & ventilation: Materialet känns väldigt tunt och ventilerar därför väldigt bra. Om du tränar på vinterhalvåret rekommenderas däremot ett par shorts ovanpå, då de riskerar att bli lite kalla. I varma gym är de som en dröm, tack vare hur de släpper igenom luft.

Komfort & design: Designen är av det enklare slaget och passar dig som gärna inte gör så mycket väsen av dig. När de gäller bekvämlighet är de så när som på perfekta.

Sammanfattning: Enkla, men väldigt bekväma tights som fyller alla funktioner som ett par tights bör. De passar till de flesta sorters träning, löpning, pass och vanlig gymträning bland annat. Testpanelen konstaterar också att de kommer till ett väldigt bra pris, för att vara ett par så kvalitativa tights. 

#8 Helt enkelt ett väldigt bra val

tights nike

Modell: ,

Storlek & passform: Också de här tightsen är i stort sett true to size, men om du velar mellan två storlekar rekommenderar testpanelen att du köper den större av de två.

Fukttransport & ventilation: De här tightsen har både ventilationsförmåga och fuktavledande egenskaper som kan tävla med shortsen i testet! I tightsen från Nike lider du absolut ingen risk alls att känna dig blöt medan du tränar.

Komfort & design: En stor fördel med den här modellen är att de sitter väldigt skönt. Pro Tights är ett klassiskt par tights, som inte kommer göra någon besviken! Till utseendet ser de ut precis som ett par tights brukar göra – svarta, stilrena och väldigt lätta att matcha till.

Sammanfattning: De här tightsen rekommenderar vi till dig som söker ett par gamla hederliga tights i klassisk anda. De håller dig torr under passet, släpper igenom lagom mängd luft och sitter superskönt. Testpanelen delar även ut extra plus för att de inte sitter för tight, utan komfortabelt.

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Puma sneakers skinn
Mode & trender

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

1 dag sedan
Träningstights för löpning.jpg
Mode & trender

11 träningstights som är perfekta för löpning

1 dag sedan
header plus size adidas
Mode & trender

Test! Plus size-kläder från Adidas

1 dag sedan
Nike träningskläder
Mode & trender

Träningsfavoriterna från Nike som är bäst i test

5 dagar sedan
ICANIWILL header
Mode & trender

Äntligen hos Sportamore! Tights och träningskläder från Icaniwill

5 dagar sedan
nike header 2
Mode & trender

Nya Metcon 5 kommer få dig att bli kär

5 dagar sedan
header HERR.jpg
Mode & trender

Test! De här träningskläderna från Nike är bäst för män

6 dagar sedan
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mode & trender

Nya löparskon från Reebok: Perfekt för distanser upp till ett halvt maraton

12 feb 2020
Nike löparskor
Mode & trender

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mode & trender

Därför är nya pulsklockan Suunto 7 det självklara valet

09 feb 2020
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg
Mode & trender

Asics Gel-Kayano 25 – för dig som pronerar

08 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar

07 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mode & trender

TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist

07 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskydd och tights för instabila knän och handleder

06 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mode & trender

Waikani Beachwear – prisvärda badkläder i säsongens mönster och färger

05 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

05 feb 2020
header träningsbyxor
Mode & trender

Bäst i test! Träningsbyxor, gymshorts och tights för herrar

04 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt skidhjälm

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mode & trender

Färgglatt, roligt och funktionellt: Här är nya barnvarumärket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mode & trender

TEST! Därför kommer du att älska sport-bh:n Mid Crossback Bra

03 feb 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mode & trender

Nike React Infinity Run Flyknit – skon för alla löpare

30 jan 2020
nike infinity run test header
Mode & trender

Test: Så bra är nya löparskon Nike React Infinity Run Flyknit

30 jan 2020
Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mode & trender

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

28 jan 2020
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

27 jan 2020
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor

27 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

23 jan 2020
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

22 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
magazine
Puma sneakers skinn

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

Alla sneakers kan inte torkas av med en fuktig trasa. Sneakersexperten från Puma förklarar hur du bäst tar hand om respektive material.

1 dag sedan
Mode & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 träningstights som är perfekta för löpning

Det finns mängder med olika tights och när det kommer till löpning gäller det att välja en modell som sitter på plats, kramar åt musklerna och gärna har fickor. Här är 11 modeller som är klockrena i löpspåret.

1 dag sedan
Mode & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-kläder från Adidas

Träning är för alla och därför är det viktigt med tights, st-hirts och sport-bh:ar i inkluderande storlekar. Vi har låtit vår Instagram-följare testa träningskläder i plus size från Adidas. Så här tycker hon!

1 dag sedan
Mode & trender
Nike träningskläder

Träningsfavoriterna från Nike som är bäst i test

Bästa träningsskorna, tightsen som får högst betyg och löpartröjan som är en dröm! Här är det bästa från Nike – enligt vår kvinnliga testpanel!

5 dagar sedan
Mode & trender
ICANIWILL header

Äntligen hos Sportamore! Tights och träningskläder från Icaniwill

Om du hänger med i de senaste gymtrenderna på Instagram har du säkert lagt märke till Icaniwill – varumärket som tillverkar modemässiga seamlesstights och träningskläder, som dessutom är supersköna!

5 dagar sedan
Mode & trender
nike header 2

Nya Metcon 5 kommer få dig att bli kär

”Du gör mig hel” går att läsa på nya modellen från Nikes bästsäljare Metcon 5. Lagom till alla hjärtans dag släpps nämligen en kärkleksinspirerad sko för dig som vill ha en hjärtligare träning (eller kanske ge bort en present till någon du tycker om?).

5 dagar sedan
Mode & trender
header HERR.jpg

Test! De här träningskläderna från Nike är bäst för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät våra testare träna i träningsbyxor, skor, och andra träningskläder för herrar.

6 dagar sedan
Mode & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nya löparskon från Reebok: Perfekt för distanser upp till ett halvt maraton

Springer du ofta mellan 5 km upp till en halv mara och vill ha en neutral, dämpad löparsko? Grattis, då är nya Forever Floatride 2 från Reebok perfekt för dig!

12 feb 2020
Mode & trender
Nike löparskor

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

Ibland är det svårt att veta vad som skiljer olika löparskor åt. Men ta det lugnt! Vi har tagit hjälp av experterna för att reda ut skillnaderna mellan Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity och Zoom Fly från Nike.

11 feb 2020
Mode & trender
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Därför är nya pulsklockan Suunto 7 det självklara valet

Det kan vara svårt att kombinera träning med en hektisk vardag. Till din hjälp finns nu Suunto 7, en smart pulsklocka som är helt unik i sitt slag. Här är allt du behöver veta om din nya bästa vän.

09 feb 2020
Mode & trender
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg

Asics Gel-Kayano 25 – för dig som pronerar

Asics Gel-Kayano 25 är ett klockrent val för dig som pronerar. Här är allt du vill veta om den omtyckta löparskon.

08 feb 2020
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar

Behöver du nytt underställ för skidsemestern, eller för din utomhusträning? Här testar vi underställ i ull och syntet. Läs vilket som blev bäst i test!

07 feb 2020
Mode & trender
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist

Sportlovet närmar sig och det är dags att kolla igenom alpinutrustningen. Här är våra just nu 7 favoritbyxor för utförsåkning – för både henne och honom.

07 feb 2020
Mode & trender
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Träningsskydd och tights för instabila knän och handleder

Har du ett skadat knä eller behöver du stöd för handlederna när du tränar? Testpanelen har testat flera populära skydd från Rehband under olika typ av träningar och övningar, och så här tyckte de.

06 feb 2020
Mode & trender
Waikani Beachwear bikini

Waikani Beachwear – prisvärda badkläder i säsongens mönster och färger

Är det fel att drömma sig bort till en sandstrand? Absolut inte! Vårt nya badmärke Waikani Beachwear för tankarna till saltvatten, palmer och margaritas. Här är allt du vill veta om det nya märket!

05 feb 2020
Mode & trender