Bästa simglasögonen 2017 för herr, dam och juniorer

Testpanelen har gett sig ut i vattnet för att se vilka simglasögon som är bäst i test. Här är unisexmodellerna för både vuxna och juniorer som ger bäst syn under ytan.

Är du osäker på vilken modell som passar dig? Det som betyder mest inför valet av simglasögon – oavsett vilken typ av simning du tänker använda dem till –  är passform och komfort. Att de sitter skönt, inte läcker in vatten och går att använda en längre stund utan problem är viktigast. Men om du ska simma snabbt och tävlingssimma är ett par mindre simglasögon, som sitter närmare ögat, att föredra framför en större mer bekväm ram då de klarar ett tyngre vattenmotstånd.

Utöver komfort och passform kan det vara bra att fundera över vilken typ av lins du vill ha: klar, färgad eller spegelglas. En klar lins är bäst för inomhussim då den inte har några kontrasthöjande egenskaper som färgade linser har. Bland de färgade linserna ser blått glas till att du inte bländas av starkt ljus ovanför vattnet medan en gul/orange lins förstärker kontraster och ger extra skärpa. Spegelglas är bra om du simmar mycket utomhus då det reflekterar solens strålar.

Fundera över när och var du ska använda dina simglasögon och välj modell och märke efter det! 

Samtliga modeller i det här testet har imskydd och kommer i en unisexmodell.

Simglasögon för henne och honom

Test av: SE_06.jpg 

Märke: Arena

Modell: Cobra Mirror

Rekommenderat pris: 349 kronor

Omdöme: Snabba simglasögon för tävlingssimmare

Testpanelen säger:

Om du letar efter ett par snygga simglasögon för intervaller eller kortare sträckor i pool, är det här en vinnare.

– De är lagom i storleken, sitter bra och lossnar inte när du dyker ned i bassängen från kanten, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögat kan de ge visst tryck vid längre sträckor, så den här modellen passar inte dig som simmar längre stunder och distanser. Det blir tydliga tryckmärken efter 30 minuter,  men de är lätta att justera samt att ta av och på.

– Det är förvånansvärt bra sikt med tanke på att de har mindre ögonkupor, säger en nöjd testare.

Tack vare spegelglaset går de dessutom utmärkt att använda i starkt solljus. 

Arena Cobra Mirror hittar du

Test av: SE_07.jpg

Märke: Speedo

Modell: Aquapulse Max 2 Mirror

Rekommenderat pris: 399 kronor

Omdöme: Bredare modell för längre distanser

Testpanelen säger:

En lite bredare modell som ger god sikt och fungerar bra både inomhus och utomhus tack vare spegelglas. Simglasögonen gav inga tryckmärken och kan användas längre stunder utan problem, vilket är ett plus. Men för några av testpersonerna läckte det in lite vatten.

– Den här modellen är lite fyrkantig i formen och passar därför inte alla ansiktsformer. Om de inte sitter bra har de en tendens att läcka in vatten, säger en testare.

Passar modellen din ansiktsform sitter de alltså riktigt bra men tänk på att de breda glasen kanske inte är för alla. Simglasögonen upplevdes däremot som enkla att ta på sig och justera då det finns smarta siffror på ena bandet.

Aquapulse Max 2 Mirror från Speedo hittar du.

Test av: SE_08.jpg

Märke: Head

Modell: Goggle Swedish

Rekommenderat pris: 179 kronor

Omdöme: Klassiker med bra sikt

Testpanelen säger: 

En klassisk modell för både tävling och träning som inte riktigt föll hela testpanelen i smaken.

På plussidan ligger den blå linsen som ger ett bra ljus och mycket bra sikt. Men den lite hårdare modellen upplevdes inte som helt komfortabel.

– Simglasögonen saknar vaddering och det kan ge ett tryck runt ögonen som kanske inte passar alla simmare, säger en testare som fick tydliga tryckmärken. 

Om du är van vid den här typen av simglasögon är det en modell utan konstigheter, annars kan det ta några gånger att vänja sig vid både looken och känslan.

Goggle Swedish från Head hittar du

Test av:  SE_09.jpg

Märke: Zoggs

Modell: Predator Flex Mirror

Rekommenderat pris: 449 kronor

Omdöme: Sköna med supersikt

Testpanelen säger:

De här simglasögonen är inte bara enkla att ta på sig, de känns sköna och bekväma under hela simturen.   

– De är smidiga att sätta på sig och sitter kvar där de ska eftersom det bara är ett band som enkelt justeras längst fram, säger en testare.

Det blå spegelglaset skyddar dig mot solljus och ger grymt bra sikt i utomhuspool och i öppet vatten. Testpanelen gillade även designen starkt som får full pott!

Predator Flex Mirror passar både dig som motions- och tävlingssimmar och du hittar dem

Test av: SE_10.jpg

Märke: Nike

Modell: Highlight Goggle

Rekommenderat pris: 249 kronor

Omdöme: Bekväma och enkla att justera

Testpanelen säger: 

Även om delar av testpanelen upplevde dem som något små och tryckande första gången, blev de riktiga favoriter efter ett par simturer.

– Jag var inte helt övertygad först men blev mer och mer förtjust i dem. De är enkla att ta på, ger bra sikt och riktigt bekväma, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögonen är de inte i vägen och lämpar sig väl för dig som vill simma snabbt. De sitter säkert och släpper inte in något vatten.

 – Tidigare har jag bara använt simglasögon som är större, men jag är mycket nöjd med de här! De är också enkla att justera, säger en testare.

Nike Highlight Goggle hittar du  

Simglasögon för juniorer

Test av: SE_01.jpg

Märke: Speedo

Modell: Sea Squad Mask

Rekommenderat pris: 199 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Lättjusterade med skönt band

Ett par klassiska, lite bredare simglasögon för juniorer med skönt neoprenband som inte fastnar i håret som många andra simglasögon gör.

– Det här var en favorit för mitt barn som är två och ett halvt, men på gränsen för små trots att de är märkta 2-6 år, säger en förälder till en av testarna som menar att modellen passar bättre för barn mellan 1 och 3 år.

De var sköna på även om de gav tryckmärken efter ungefär en halvtimme i vattnet. Plus för att bandet har kardborrefästning på båda sidor som gör det lätt att justera.

Sea Squad Mask från Speedo finns både i och i

Test av: SE_02.jpg

Märke: Nike

Modell: Remora Goggle

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Proffsiga simglasögon för äldre barn

Testpanelen säger: 

De mest seriösa simglasögonen av de som testades av juniorpatrullen. Modellen gick inte riktigt hem hos de yngre testarna som främst ägnar sig åt lek i simbassängen.

– De kan säkert komma mer till sin rätt hos en lite äldre junior som simtränar även utan inblandning av badankor och badskum, säger en förälder till en av de yngre testarna.

De individuella glasen och de dubbla banden gör simglasögonen proffsigare, men det är den typen av detaljer som också gör dem något avancerade och kan upplevas som kluriga att få på sig. 

– De upplevdes dock sitta bra när de väl var på och är ganska breda i sitt storleksspann givet de små individuella glasen och ger goda justeringsmöjligheter, säger en pappa till en av testarna. 

Nike Remora Goggle i rosa hittar du  

Test av: SE_03.jpg

Märke: Speedo

Modell: Futura Classic Jr

Rekommenderat pris: 149 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Prisvärda och sköna

Testpanelen:

Både nybörjare och juniorer med simvana kommer att älska de här simglasögonen med klart glas. De är snygga, breda, sköna och lätta att justera. 

– Bra juniorsimglasögon för simskola och lek. De satt bra och tålde omfattande vattenrutschekana-åkning utan att hamna på sniskan eller släppa in vatten, säger en förälder till en av testpersonerna.

Modellen fungerade utmärkt för hela testpatrullen och blev tack vare bra sikt, skön passform och lagom storlek en favorit hos särskilt de yngre juniorerna.

Speedo Futura Classic Jr i blått hittar du  och föredrar du ett par rosa hittar du dem .  

Test av: SE_04.jpg

Märke: Head

Modell: Meteor Character Set

Rekommenderat pris: 229 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Testfavorit med tillhörande badmössa

Testpanelen säger: 

Hos de yngre juniorerna är det här setet med simglasögon och badmössa testets stora publikfriare. 

– Den tillhörande matchande badmössan rev ned testpatrullens jubel och outfiten visade sig fungera utmärkt för såväl bad som till frukost och andra måltider då man lämpligen bär simglasögon, säger en förälder till två nöjda testare. 

Badmössan var inte det enda som blev en riktig succé hos testpanelen. Simglasögonen får full pott när det gäller både sikt, komfort och passform. De satt bra i ansiktet trots individuella glas och de gick enkelt att få på sig utan hjälp. 

Setet från Head hittar du med ett grönt grodmotiv . Om ditt barn föredrar en blå variant med fiskmotiv hittar du det  

Test av: SE_05.jpg

Märke: Head

Modell: Monster

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Klassiska simskoleglasögon

Testpanelen säger:

Klassisk modell perfekt för barn som går i simskola, men som även fungerar utmärkt för plask och lek. 

– De är lätta att ta av och på och sitter bra över ansiktet. Bandet är lätt att justera och den breda, delade remmen gör att simglasögonen sitter kvar även under hopp och lek i poolen, säger en av testarnas föräldrar. 

Monster tillhör en av de mer seriösa modellerna i testet med spännen placerade för att minska vattenmotstånd och vibrationer. Den bredare passformen utan indivudella linser gör dock att de passar även juniorer som inte simtränar utan badar mer för lekens skull.

Monster från Head i blåvitt hittar du

 Tillbaka

News Feed

Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

12 timmar sedan
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

1 dag sedan
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mode & trender

Det behöver du till barnens höstutflykt

1 dag sedan
Salomon imagebild
Mode & trender

Allt du vill veta om trailrunningskor!

2 dagar sedan
Reima regnkläder barn
Mode & trender

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mode & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mode & trender

Minitest: Träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mode & trender

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mode & trender

Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder

04 sep 2019
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2019
underställ
Mode & trender

Hitta rätt underställ

01 sep 2019
Reebok Nano header
Mode & trender

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

30 aug 2019
Fenix 6
Mode & trender

Nu uppdaterar Garmin sina träningsklockor – så här avancerade blir de!

29 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mode & trender

Vi har testat Nikes nya löparsko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

25 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mode & trender

Test: Bästa kompressionsstrumporna för löpning

22 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

22 aug 2019
adidas ultimafusion female
Mode & trender

Så väljer du rätt träningsskor

21 aug 2019
Salomon skaljacka
Mode & trender

Så tvättar du din skaljacka

20 aug 2019
höstens hetaste tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

16 aug 2019
header träningsskor
Mode & trender

Stort test: Här är de bästa träningsskorna 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mode & trender

Så är nya löparskon Nike Joyride att springa i

15 aug 2019
Viking header
Mode & trender

Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer

09 aug 2019
blacc running
Mode & trender

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

08 aug 2019
Pegasus 36 test
Mode & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

02 aug 2019
Reebok löparskor
Mode & trender

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

01 aug 2019
Magväskor
Mode & trender

Trend: Magväskan alla pratar om

31 jul 2019
Trender
Mode & trender

Följ med på trendsafari – här är säsongens hetaste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mode & trender

Test! 3 trendiga tights från Puma

24 jul 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mode & trender

Kan jag ha sneakers på bröllop?

18 jul 2019
Barnskor
Mode & trender

Guide: Så hittar du rätt skostorlek till barn

12 jul 2019
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

12 jul 2019
Nike löparskor
Mode & trender

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

11 jul 2019
Fruktmönster
Mode & trender

Därför är fruktmönster trendigast på beachen

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mode & trender

Test: Hypade Nike Metcon 5 lever upp till förväntningarna

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mode & trender

Allt du behöver veta om nya Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mode & trender

TEST: Sommarens bästa löparshorts för dam och herr

03 jul 2019
Kompressionskläder header
Mode & trender

Därför ska du springa i kompressionskläder

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mode & trender

Så stylar du din crop top

28 jun 2019
magazine
Hövding 3 lifestyle

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

Världens säkraste cykelhjälm blir ännu bättre. Hövding lanserar nu modellen Hövding 3, som kommer med flera nya funktioner – bland annat en app som vid eventuell olycka automatiskt meddelar dina nära och kära. VD:n Fredrik Carling berättar om alla nya, smarta funktioner.

12 timmar sedan
Mode & trender
Tvätta din dunjacka

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

Här är listan med allt du behöver tänka på när du ska tvätta din dunjacka.

1 dag sedan
Mode & trender
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Det behöver du till barnens höstutflykt

Rätt kläder på skolutflykten är inte alltid lätt. Vädret kan slå om snabbt, och ena dagen är det riktigt varmt, medan andra dagen känns det nästan som vinter. Vi har pratat med en expert på barnkläder som vet hur ditt barn håller sig varmt och torrt i höstrusket!

1 dag sedan
Mode & trender
Salomon imagebild

Allt du vill veta om trailrunningskor!

Trailrunning är löpning som sker off road över stockar och stenar i till exempel en skog. Den annorlunda miljön sätter materialet i din utrustning på prov – så här ska du tänka när du köper trailskor.

2 dagar sedan
Mode & trender
Reima regnkläder barn

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

Allt fler blir medvetna om de material och ämnen som finns i regnkläder, och är intresserade av att köpa giftfria plagg till sina barn. Det här ska du tänka på när du väljer regnkläder till kidsen!

11 sep 2019
Mode & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

Inomhusskon Gel-Rocket 8 är som en raket på planen. Här berättar vår sportgalna testpanel varför skon är given vid volleyboll och innebandy.

09 sep 2019
Mode & trender
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man inte har i huvudet får man ha i... klockan! Vår testpanel har provat alla nya finesser i träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire. Så här bra presterar den vid bland annat löpning, spinning och gym.

05 sep 2019
Mode & trender
Puma sneakers skinn

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

Alla sneakers kan inte torkas av med en fuktig trasa. Sneakersexperten från Puma förklarar hur du bäst tar hand om respektive material.

05 sep 2019
Mode & trender
Reebok träningstrender

Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder

Mjuk kamouflage som målats med vattenfärg för den modiga, helsvart för den tidlösa atleten eller bekvämt i jordnära toner – experterna förklarar hur du rockar säsongens hetaste träningskläder både på och utanför gymmet!

04 sep 2019
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2019
Mode & trender
underställ

Hitta rätt underställ

Syntet, ull, eller en blandning? Kari Traa lär dig allt du behöver veta om underställ, inklusive hur de ska tvättas.

01 sep 2019
Mode & trender
Reebok Nano header

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

Åren har inte gjort träningsskon Nano sämre! Här är den nionde upplagan av Reeboks populära och mångsidiga CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mode & trender
Fenix 6

Nu uppdaterar Garmin sina träningsklockor – så här avancerade blir de!

Nu kan du ladda batteriet i din smartwatch medan du har den på dig. Garmins nya, uppdaterade Fenix 6-serie med solceller i displayen är här!

29 aug 2019
Mode & trender
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testat Nikes nya löparsko Joyride Run Flyknit

En dämpning bestående av små kulor som formar sig under foten och ger en unik passform, låter det frestande? Vår löparsugna testpanel har sprungit i den nya, hypade löparskon från Nike – så här tycker dem.

28 aug 2019
Mode & trender
Organotex_1.jpg

Så här impregnerar du skalkläderna

Du kan både tvätta och spraya dina skalkläder med impregnering som är snäll mot miljön. Så här gör du steg för steg.

25 aug 2019
Mode & trender