Bästa simglasögonen 2017 för herr, dam och juniorer

Testpanelen har gett sig ut i vattnet för att se vilka simglasögon som är bäst i test. Här är unisexmodellerna för både vuxna och juniorer som ger bäst syn under ytan.

Är du osäker på vilken modell som passar dig? Det som betyder mest inför valet av simglasögon – oavsett vilken typ av simning du tänker använda dem till –  är passform och komfort. Att de sitter skönt, inte läcker in vatten och går att använda en längre stund utan problem är viktigast. Men om du ska simma snabbt och tävlingssimma är ett par mindre simglasögon, som sitter närmare ögat, att föredra framför en större mer bekväm ram då de klarar ett tyngre vattenmotstånd.

Utöver komfort och passform kan det vara bra att fundera över vilken typ av lins du vill ha: klar, färgad eller spegelglas. En klar lins är bäst för inomhussim då den inte har några kontrasthöjande egenskaper som färgade linser har. Bland de färgade linserna ser blått glas till att du inte bländas av starkt ljus ovanför vattnet medan en gul/orange lins förstärker kontraster och ger extra skärpa. Spegelglas är bra om du simmar mycket utomhus då det reflekterar solens strålar.

Fundera över när och var du ska använda dina simglasögon och välj modell och märke efter det! 

Samtliga modeller i det här testet har imskydd och kommer i en unisexmodell.

Simglasögon för henne och honom

Test av: SE_06.jpg 

Märke: Arena

Modell: Cobra Mirror

Rekommenderat pris: 349 kronor

Omdöme: Snabba simglasögon för tävlingssimmare

Testpanelen säger:

Om du letar efter ett par snygga simglasögon för intervaller eller kortare sträckor i pool, är det här en vinnare.

– De är lagom i storleken, sitter bra och lossnar inte när du dyker ned i bassängen från kanten, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögat kan de ge visst tryck vid längre sträckor, så den här modellen passar inte dig som simmar längre stunder och distanser. Det blir tydliga tryckmärken efter 30 minuter,  men de är lätta att justera samt att ta av och på.

– Det är förvånansvärt bra sikt med tanke på att de har mindre ögonkupor, säger en nöjd testare.

Tack vare spegelglaset går de dessutom utmärkt att använda i starkt solljus. 

Arena Cobra Mirror hittar du

Test av: SE_07.jpg

Märke: Speedo

Modell: Aquapulse Max 2 Mirror

Rekommenderat pris: 399 kronor

Omdöme: Bredare modell för längre distanser

Testpanelen säger:

En lite bredare modell som ger god sikt och fungerar bra både inomhus och utomhus tack vare spegelglas. Simglasögonen gav inga tryckmärken och kan användas längre stunder utan problem, vilket är ett plus. Men för några av testpersonerna läckte det in lite vatten.

– Den här modellen är lite fyrkantig i formen och passar därför inte alla ansiktsformer. Om de inte sitter bra har de en tendens att läcka in vatten, säger en testare.

Passar modellen din ansiktsform sitter de alltså riktigt bra men tänk på att de breda glasen kanske inte är för alla. Simglasögonen upplevdes däremot som enkla att ta på sig och justera då det finns smarta siffror på ena bandet.

Aquapulse Max 2 Mirror från Speedo hittar du.

Test av: SE_08.jpg

Märke: Head

Modell: Goggle Swedish

Rekommenderat pris: 179 kronor

Omdöme: Klassiker med bra sikt

Testpanelen säger: 

En klassisk modell för både tävling och träning som inte riktigt föll hela testpanelen i smaken.

På plussidan ligger den blå linsen som ger ett bra ljus och mycket bra sikt. Men den lite hårdare modellen upplevdes inte som helt komfortabel.

– Simglasögonen saknar vaddering och det kan ge ett tryck runt ögonen som kanske inte passar alla simmare, säger en testare som fick tydliga tryckmärken. 

Om du är van vid den här typen av simglasögon är det en modell utan konstigheter, annars kan det ta några gånger att vänja sig vid både looken och känslan.

Goggle Swedish från Head hittar du

Test av:  SE_09.jpg

Märke: Zoggs

Modell: Predator Flex Mirror

Rekommenderat pris: 449 kronor

Omdöme: Sköna med supersikt

Testpanelen säger:

De här simglasögonen är inte bara enkla att ta på sig, de känns sköna och bekväma under hela simturen.   

– De är smidiga att sätta på sig och sitter kvar där de ska eftersom det bara är ett band som enkelt justeras längst fram, säger en testare.

Det blå spegelglaset skyddar dig mot solljus och ger grymt bra sikt i utomhuspool och i öppet vatten. Testpanelen gillade även designen starkt som får full pott!

Predator Flex Mirror passar både dig som motions- och tävlingssimmar och du hittar dem

Test av: SE_10.jpg

Märke: Nike

Modell: Highlight Goggle

Rekommenderat pris: 249 kronor

Omdöme: Bekväma och enkla att justera

Testpanelen säger: 

Även om delar av testpanelen upplevde dem som något små och tryckande första gången, blev de riktiga favoriter efter ett par simturer.

– Jag var inte helt övertygad först men blev mer och mer förtjust i dem. De är enkla att ta på, ger bra sikt och riktigt bekväma, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögonen är de inte i vägen och lämpar sig väl för dig som vill simma snabbt. De sitter säkert och släpper inte in något vatten.

 – Tidigare har jag bara använt simglasögon som är större, men jag är mycket nöjd med de här! De är också enkla att justera, säger en testare.

Nike Highlight Goggle hittar du  

Simglasögon för juniorer

Test av: SE_01.jpg

Märke: Speedo

Modell: Sea Squad Mask

Rekommenderat pris: 199 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Lättjusterade med skönt band

Ett par klassiska, lite bredare simglasögon för juniorer med skönt neoprenband som inte fastnar i håret som många andra simglasögon gör.

– Det här var en favorit för mitt barn som är två och ett halvt, men på gränsen för små trots att de är märkta 2-6 år, säger en förälder till en av testarna som menar att modellen passar bättre för barn mellan 1 och 3 år.

De var sköna på även om de gav tryckmärken efter ungefär en halvtimme i vattnet. Plus för att bandet har kardborrefästning på båda sidor som gör det lätt att justera.

Sea Squad Mask från Speedo finns både i och i

Test av: SE_02.jpg

Märke: Nike

Modell: Remora Goggle

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Proffsiga simglasögon för äldre barn

Testpanelen säger: 

De mest seriösa simglasögonen av de som testades av juniorpatrullen. Modellen gick inte riktigt hem hos de yngre testarna som främst ägnar sig åt lek i simbassängen.

– De kan säkert komma mer till sin rätt hos en lite äldre junior som simtränar även utan inblandning av badankor och badskum, säger en förälder till en av de yngre testarna.

De individuella glasen och de dubbla banden gör simglasögonen proffsigare, men det är den typen av detaljer som också gör dem något avancerade och kan upplevas som kluriga att få på sig. 

– De upplevdes dock sitta bra när de väl var på och är ganska breda i sitt storleksspann givet de små individuella glasen och ger goda justeringsmöjligheter, säger en pappa till en av testarna. 

Nike Remora Goggle i rosa hittar du  

Test av: SE_03.jpg

Märke: Speedo

Modell: Futura Classic Jr

Rekommenderat pris: 149 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Prisvärda och sköna

Testpanelen:

Både nybörjare och juniorer med simvana kommer att älska de här simglasögonen med klart glas. De är snygga, breda, sköna och lätta att justera. 

– Bra juniorsimglasögon för simskola och lek. De satt bra och tålde omfattande vattenrutschekana-åkning utan att hamna på sniskan eller släppa in vatten, säger en förälder till en av testpersonerna.

Modellen fungerade utmärkt för hela testpatrullen och blev tack vare bra sikt, skön passform och lagom storlek en favorit hos särskilt de yngre juniorerna.

Speedo Futura Classic Jr i blått hittar du  och föredrar du ett par rosa hittar du dem .  

Test av: SE_04.jpg

Märke: Head

Modell: Meteor Character Set

Rekommenderat pris: 229 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Testfavorit med tillhörande badmössa

Testpanelen säger: 

Hos de yngre juniorerna är det här setet med simglasögon och badmössa testets stora publikfriare. 

– Den tillhörande matchande badmössan rev ned testpatrullens jubel och outfiten visade sig fungera utmärkt för såväl bad som till frukost och andra måltider då man lämpligen bär simglasögon, säger en förälder till två nöjda testare. 

Badmössan var inte det enda som blev en riktig succé hos testpanelen. Simglasögonen får full pott när det gäller både sikt, komfort och passform. De satt bra i ansiktet trots individuella glas och de gick enkelt att få på sig utan hjälp. 

Setet från Head hittar du med ett grönt grodmotiv . Om ditt barn föredrar en blå variant med fiskmotiv hittar du det  

Test av: SE_05.jpg

Märke: Head

Modell: Monster

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Klassiska simskoleglasögon

Testpanelen säger:

Klassisk modell perfekt för barn som går i simskola, men som även fungerar utmärkt för plask och lek. 

– De är lätta att ta av och på och sitter bra över ansiktet. Bandet är lätt att justera och den breda, delade remmen gör att simglasögonen sitter kvar även under hopp och lek i poolen, säger en av testarnas föräldrar. 

Monster tillhör en av de mer seriösa modellerna i testet med spännen placerade för att minska vattenmotstånd och vibrationer. Den bredare passformen utan indivudella linser gör dock att de passar även juniorer som inte simtränar utan badar mer för lekens skull.

Monster från Head i blåvitt hittar du

 Tillbaka

News Feed

Header.jpg
Mode & trender

Test: Löpartröjor för herr 2020

1 dag sedan
Header.jpg
Mode & trender

Stort test av träningslinnen för löpning

1 dag sedan
Blacc yoga
Mode & trender

Lär dig shoppa smart med Sportamores materialguide

1 dag sedan
Badbyxor badshorts
Mode & trender

Sommarens 9 hetaste badshorts

2 dagar sedan
pegasus 37
Mode & trender

Test: Så bra är Nike Air Zoom Pegasus 37

2 dagar sedan
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

2 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

4 dagar sedan
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

5 dagar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

28 may 2020
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

28 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

27 may 2020
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
magazine
Header.jpg

Test: Löpartröjor för herr 2020

Löparsäsongen är sannerligen här, och då är det läge att uppdatera garderoben med nya löparkläder. Här är årets bästa löpartröjor, testade av vår supersnabba testpanel.

1 dag sedan
Mode & trender
Header.jpg

Stort test av träningslinnen för löpning

Ett träningslinne gjort för löpning ska inte bara vara snyggt. Det ska även sitta bra och se till att du håller dig sval under löprundan. Här är linnena som är bäst i test!

1 dag sedan
Mode & trender
Blacc yoga

Lär dig shoppa smart med Sportamores materialguide

Vad är spandex och elastan, och vad innebär det egentligen att en söm är tejpad? Vi lär dig tolka ord och specifikationer som ofta förekommer på träningskläder.

1 dag sedan
Mode & trender
Badbyxor badshorts

Sommarens 9 hetaste badshorts

Strandhänget väntar runt hörnet och det är dags att uppdatera badgarderoben. Här är 9 snygga badshorts för herr att rocka i sommar.

2 dagar sedan
Mode & trender
pegasus 37

Test: Så bra är Nike Air Zoom Pegasus 37

Nikes kanske bästa löparsko genom tiderna har lanserats i en ny upplaga. Så här tycker vår löparambassadör om nya Nike Air Zoom Pegasus 37 – mer dämpad en någonsin!

2 dagar sedan
Mode & trender
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

2 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testat sommarens bästa UV-dräkter för barn.

4 dagar sedan
Mode & trender
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

Vill du bli bättre, snabbare och minimera risken för skador när du springer tempopass? Då ska du prova Sauconys senaste innovation: Endorphin Pro!

5 dagar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

28 may 2020
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

28 may 2020
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

27 may 2020
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

26 may 2020
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

26 may 2020
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

25 may 2020
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

25 may 2020
Mode & trender