Bästa simglasögonen 2017 för herr, dam och juniorer

Testpanelen har gett sig ut i vattnet för att se vilka simglasögon som är bäst i test. Här är unisexmodellerna för både vuxna och juniorer som ger bäst syn under ytan.

Är du osäker på vilken modell som passar dig? Det som betyder mest inför valet av simglasögon – oavsett vilken typ av simning du tänker använda dem till –  är passform och komfort. Att de sitter skönt, inte läcker in vatten och går att använda en längre stund utan problem är viktigast. Men om du ska simma snabbt och tävlingssimma är ett par mindre simglasögon, som sitter närmare ögat, att föredra framför en större mer bekväm ram då de klarar ett tyngre vattenmotstånd.

Utöver komfort och passform kan det vara bra att fundera över vilken typ av lins du vill ha: klar, färgad eller spegelglas. En klar lins är bäst för inomhussim då den inte har några kontrasthöjande egenskaper som färgade linser har. Bland de färgade linserna ser blått glas till att du inte bländas av starkt ljus ovanför vattnet medan en gul/orange lins förstärker kontraster och ger extra skärpa. Spegelglas är bra om du simmar mycket utomhus då det reflekterar solens strålar.

Fundera över när och var du ska använda dina simglasögon och välj modell och märke efter det! 

Samtliga modeller i det här testet har imskydd och kommer i en unisexmodell.

Simglasögon för henne och honom

Test av: SE_06.jpg 

Märke: Arena

Modell: Cobra Mirror

Rekommenderat pris: 349 kronor

Omdöme: Snabba simglasögon för tävlingssimmare

Testpanelen säger:

Om du letar efter ett par snygga simglasögon för intervaller eller kortare sträckor i pool, är det här en vinnare.

– De är lagom i storleken, sitter bra och lossnar inte när du dyker ned i bassängen från kanten, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögat kan de ge visst tryck vid längre sträckor, så den här modellen passar inte dig som simmar längre stunder och distanser. Det blir tydliga tryckmärken efter 30 minuter,  men de är lätta att justera samt att ta av och på.

– Det är förvånansvärt bra sikt med tanke på att de har mindre ögonkupor, säger en nöjd testare.

Tack vare spegelglaset går de dessutom utmärkt att använda i starkt solljus. 

Arena Cobra Mirror hittar du

Test av: SE_07.jpg

Märke: Speedo

Modell: Aquapulse Max 2 Mirror

Rekommenderat pris: 399 kronor

Omdöme: Bredare modell för längre distanser

Testpanelen säger:

En lite bredare modell som ger god sikt och fungerar bra både inomhus och utomhus tack vare spegelglas. Simglasögonen gav inga tryckmärken och kan användas längre stunder utan problem, vilket är ett plus. Men för några av testpersonerna läckte det in lite vatten.

– Den här modellen är lite fyrkantig i formen och passar därför inte alla ansiktsformer. Om de inte sitter bra har de en tendens att läcka in vatten, säger en testare.

Passar modellen din ansiktsform sitter de alltså riktigt bra men tänk på att de breda glasen kanske inte är för alla. Simglasögonen upplevdes däremot som enkla att ta på sig och justera då det finns smarta siffror på ena bandet.

Aquapulse Max 2 Mirror från Speedo hittar du.

Test av: SE_08.jpg

Märke: Head

Modell: Goggle Swedish

Rekommenderat pris: 179 kronor

Omdöme: Klassiker med bra sikt

Testpanelen säger: 

En klassisk modell för både tävling och träning som inte riktigt föll hela testpanelen i smaken.

På plussidan ligger den blå linsen som ger ett bra ljus och mycket bra sikt. Men den lite hårdare modellen upplevdes inte som helt komfortabel.

– Simglasögonen saknar vaddering och det kan ge ett tryck runt ögonen som kanske inte passar alla simmare, säger en testare som fick tydliga tryckmärken. 

Om du är van vid den här typen av simglasögon är det en modell utan konstigheter, annars kan det ta några gånger att vänja sig vid både looken och känslan.

Goggle Swedish från Head hittar du

Test av:  SE_09.jpg

Märke: Zoggs

Modell: Predator Flex Mirror

Rekommenderat pris: 449 kronor

Omdöme: Sköna med supersikt

Testpanelen säger:

De här simglasögonen är inte bara enkla att ta på sig, de känns sköna och bekväma under hela simturen.   

– De är smidiga att sätta på sig och sitter kvar där de ska eftersom det bara är ett band som enkelt justeras längst fram, säger en testare.

Det blå spegelglaset skyddar dig mot solljus och ger grymt bra sikt i utomhuspool och i öppet vatten. Testpanelen gillade även designen starkt som får full pott!

Predator Flex Mirror passar både dig som motions- och tävlingssimmar och du hittar dem

Test av: SE_10.jpg

Märke: Nike

Modell: Highlight Goggle

Rekommenderat pris: 249 kronor

Omdöme: Bekväma och enkla att justera

Testpanelen säger: 

Även om delar av testpanelen upplevde dem som något små och tryckande första gången, blev de riktiga favoriter efter ett par simturer.

– Jag var inte helt övertygad först men blev mer och mer förtjust i dem. De är enkla att ta på, ger bra sikt och riktigt bekväma, säger en testare. 

Eftersom de sitter tätt intill ögonen är de inte i vägen och lämpar sig väl för dig som vill simma snabbt. De sitter säkert och släpper inte in något vatten.

 – Tidigare har jag bara använt simglasögon som är större, men jag är mycket nöjd med de här! De är också enkla att justera, säger en testare.

Nike Highlight Goggle hittar du  

Simglasögon för juniorer

Test av: SE_01.jpg

Märke: Speedo

Modell: Sea Squad Mask

Rekommenderat pris: 199 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Lättjusterade med skönt band

Ett par klassiska, lite bredare simglasögon för juniorer med skönt neoprenband som inte fastnar i håret som många andra simglasögon gör.

– Det här var en favorit för mitt barn som är två och ett halvt, men på gränsen för små trots att de är märkta 2-6 år, säger en förälder till en av testarna som menar att modellen passar bättre för barn mellan 1 och 3 år.

De var sköna på även om de gav tryckmärken efter ungefär en halvtimme i vattnet. Plus för att bandet har kardborrefästning på båda sidor som gör det lätt att justera.

Sea Squad Mask från Speedo finns både i och i

Test av: SE_02.jpg

Märke: Nike

Modell: Remora Goggle

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Proffsiga simglasögon för äldre barn

Testpanelen säger: 

De mest seriösa simglasögonen av de som testades av juniorpatrullen. Modellen gick inte riktigt hem hos de yngre testarna som främst ägnar sig åt lek i simbassängen.

– De kan säkert komma mer till sin rätt hos en lite äldre junior som simtränar även utan inblandning av badankor och badskum, säger en förälder till en av de yngre testarna.

De individuella glasen och de dubbla banden gör simglasögonen proffsigare, men det är den typen av detaljer som också gör dem något avancerade och kan upplevas som kluriga att få på sig. 

– De upplevdes dock sitta bra när de väl var på och är ganska breda i sitt storleksspann givet de små individuella glasen och ger goda justeringsmöjligheter, säger en pappa till en av testarna. 

Nike Remora Goggle i rosa hittar du  

Test av: SE_03.jpg

Märke: Speedo

Modell: Futura Classic Jr

Rekommenderat pris: 149 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Prisvärda och sköna

Testpanelen:

Både nybörjare och juniorer med simvana kommer att älska de här simglasögonen med klart glas. De är snygga, breda, sköna och lätta att justera. 

– Bra juniorsimglasögon för simskola och lek. De satt bra och tålde omfattande vattenrutschekana-åkning utan att hamna på sniskan eller släppa in vatten, säger en förälder till en av testpersonerna.

Modellen fungerade utmärkt för hela testpatrullen och blev tack vare bra sikt, skön passform och lagom storlek en favorit hos särskilt de yngre juniorerna.

Speedo Futura Classic Jr i blått hittar du  och föredrar du ett par rosa hittar du dem .  

Test av: SE_04.jpg

Märke: Head

Modell: Meteor Character Set

Rekommenderat pris: 229 kronor

För barn i åldern: 0-6 år

Omdöme: Testfavorit med tillhörande badmössa

Testpanelen säger: 

Hos de yngre juniorerna är det här setet med simglasögon och badmössa testets stora publikfriare. 

– Den tillhörande matchande badmössan rev ned testpatrullens jubel och outfiten visade sig fungera utmärkt för såväl bad som till frukost och andra måltider då man lämpligen bär simglasögon, säger en förälder till två nöjda testare. 

Badmössan var inte det enda som blev en riktig succé hos testpanelen. Simglasögonen får full pott när det gäller både sikt, komfort och passform. De satt bra i ansiktet trots individuella glas och de gick enkelt att få på sig utan hjälp. 

Setet från Head hittar du med ett grönt grodmotiv . Om ditt barn föredrar en blå variant med fiskmotiv hittar du det  

Test av: SE_05.jpg

Märke: Head

Modell: Monster

Rekommenderat pris: 299 kronor

För barn i åldern: 6-14 år

Omdöme: Klassiska simskoleglasögon

Testpanelen säger:

Klassisk modell perfekt för barn som går i simskola, men som även fungerar utmärkt för plask och lek. 

– De är lätta att ta av och på och sitter bra över ansiktet. Bandet är lätt att justera och den breda, delade remmen gör att simglasögonen sitter kvar även under hopp och lek i poolen, säger en av testarnas föräldrar. 

Monster tillhör en av de mer seriösa modellerna i testet med spännen placerade för att minska vattenmotstånd och vibrationer. Den bredare passformen utan indivudella linser gör dock att de passar även juniorer som inte simtränar utan badar mer för lekens skull.

Monster från Head i blåvitt hittar du

 Tillbaka

News Feed

Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

1 dag sedan
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

1 dag sedan
ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

5 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

6 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

03 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
magazine
Icebug kängor och skor

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

Icebug är kända för skor med världsledande grepp. Här är allt du vill veta om deras halkfria vinterkängor och skor!

1 dag sedan
Mode & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du ska inte behöva hasa dig fram längs gatorna bara för att det är vinter – skaffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testat de bästa modellerna, här är det halkfria resultatet.

1 dag sedan
Mode & trender
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

5 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

6 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

04 dec 2019
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

03 dec 2019
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

03 dec 2019
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Nu är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender