Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

är expert på löparskor, det vet alla. Frågan är hur du hittar rätt par i ett utbud så enormt som deras. Det viktigaste är att hitta en modell som möter dig på dina förutsättningar. Här delar vi upp sortimentet i löparskor med mycket dämpning, stabila favoriter och klassiska modeller för dig med ett neutralt löpsteg. Läs mer för att se i vilket fack du passar in.

KÖP NU: 

#1. Löparskor med mycket dämpning

Generellt brukar man rekommendera en löparsko med mycket dämpning för tre sorters löpare:

  • Dig som har ett tungt löpsteg, till exempel för att du väger lite mer. Då kan dina knäleder och din rygg behöva lite extra hjälp att ta emot din vikt i stegisättningen. När du springer kan du räkna på att du belastar fot-, knä- och höftleder med fyra gånger din egen vikt.
  • Dig som har lite ovan teknik och har en fotisättning med hälen först. När du landar med hälen först landar du nämligen naturligt på ett fullt utsträckt ben, vilket gör det svårare för lårmuskulaturen att gå in och dämpa din tyngd. Då kan du behöva hjälp av skon.
  • Du som har skador på rygg eller menisk. Menisken och diskarna i ryggen är kroppens naturliga stötdämpare. När de inte fungerar som de ska kan det göra ganska ont att springa i löparskor med lite dämpning.

I moderna löparskor finns det i regel två olika sorters dämpning – den i TPU och den i EVA. TPU är en sorts plast som håller väldigt länge och tål att slitas på, utan att funktionen försvinner. Nackdelen är att den kan upplevas lite hård. EVA-plast är å andra sidan extremt mjuk och skön, men förlorar sina porösa egenskaper efter en tids användning.

Populära Nike-löparskor med mycket dämpning

Nike React Infinity Run

nikeLöparskon som designats för att minimera skaderisken vid löpning. Här hittar du React Infinity Run för och .

Nikes löparsko React Infinity Run har tagits fram för att mindska skaderisken när du löptränar. Ovandelen har en tight, strumpliknande passform för att ge stöd åt foten och hålla den på plats. Den mjuka sulan på React Infinity Run är en så kallad rullsula, vilket innebär att den skålats lätt vid tåspets och häl. Det gör att du som landar med hälen först snabbt rullar framåt på skon, vilket minskar påfrestningen på kroppen. Nike React Infinity Run passar alla sorters löpare, på de flesta distanser.

Nike Renew Run

renew runNike Renew Run har utrustats med en rullsula som gör att du snabbt kommer till avstamp. Spana in löparskon för och .

Renew Run är ytterligare en favorit med rullsula, som ger en snabb förflyttning från häl till framfot. På många sätt påminner Renew Run och Infinity Run om varandra, men när Sportamores testpanel provade löparskorna korade de Renew Run till aningen mer stabil. Till skillnad från Infinity Run har Renew Run också en traditionell ovandel med vanlig plös och snörning – perfekt för dig som litar mer på din egen förmåga att dra åt än på en tight stickningsfunktion. Renew Run passar dig med ett neutralt löpsteg som vill ha en bekväm sko för medellånga distanser.

Nike Joyride Run Flyknit & Joyride Dual Run

joyrideHär är Nike  för damer, en pronationssko med mjuk och härlig dämpning! Herrskon hittar du . Joyride finns även som neutral löparskor för och .

När Joyride dök upp i sortimentet 2019 var den helt revolutionerande. Mellansulan på löparskon är nämligen ihålig och fylld med små kulor av TPU-plast, som rör sig fritt inuti. Det ger en dämpning som anpassar sig efter hur just du belastar foten. Joyride finns dessutom i två olika utföranden – Joyride Run Flyknit för dig med neutralt löpsteg och Joyride Dual Run för dig som pronerar. Joyride passar på korta till medellånga distanser.

#2. Neutrala mängdträningsskor

I den här kategorin hittar du löparskor som passar den bekymmersfria löpare, som varken pronerar eller behöver något extra i form av dämpning eller stöd. En klassisk mängdträningssko är anpassad för att klara av allt från lite kortare till långa distanser. Det innebär medelmycket dämpning och lagom med stabilitet. Att skon varken har extra dämpning eller uppbyggnad innebär att tillverkarna kan fokusera på annat, som skons snabbhet och energiåtergivning till exempel. 

Klassiska mängdträningsskor från Nike

Nike Air Zoom Pegasus

pegasusPegasus är giganternas gigant i löparspåret. Klicka hem din version för och här.

Pegasus är Nike-skon med stort S, som funnits med i över 30 år. Pegasus passar alla distanser och löppass, till alla löpare som har ett neutralt löpsteg. Det här är en "allt i allo"-sko som du kommer trivas i, förutsatt att du varken pronerar eller behöver extra dämpning. Det som utmärker Pegasus, förutom att du kan ha den både till intervaller och långa distanser, är att den ger enormt mycket energi i frånskjutet. Det här är löparskon som du köper en gång, sedan ytterligare en  gång och så ännu en. Dessutom finns den att få även som trailsko. 

React Miler

react milerHär hittar du React Miler för och !

React Miler är stabil för att vara en neutral löparsko och passar riktiga långlopp där även du med det perfekta löpsteget kan behöva lite extra stöd. Det som utmärker Nike React Miler är den något bredare tåboxen som ger extra utrymme för framfoten, något som kan behövas på långlopp då fötterna svullnar vid ansträngning. Liksom Pegasus är skon försedd med lätt rullsula, för att du snabbt ska komma iväg i frånskjutet.

#3. Stabila löparskor

Om du någon gång fått höra att du pronerar är det här kategorin för dig. Att pronera innebär att dina fotleder eller knän lutar innåt, så att du "trampar igenom" hålfoten. Med andra ord att du springer på insidorna av fötterna. Att pronera kan vara ganska smärtsamt och resultera i förslitningsskador på andra delar av kroppen. Det du då behöver är en pronationssko, eller en stabil löparsko som de också kallas. I sulan på en sådan sko finns ofta en så kallad pronationskil, vilket ter sig i form av en uppbyggnad vid hålfoten, som rätar ut ditt löpsteg. En stabil löparsko passar...

  • ...dig som överpronerar och behöver hjälp med att räta ut vinkeln på dina fot- eller knäleder när du löptränar.
  • ...ska springa riktigt långt och vet med dig att anklarna kan tröttna efter många mil. Till och med du med ett i övrigt felfritt löpsteg kan pronera när kroppen blir trött.
  • ...dig som ofta stukar fötterna och behöver hjälp av en ordentlig sula för att stabilisera fotlederna.
  • ...dig som är nybörjare och är osäker på tekniken.

Populära pronationsskor från Nike

Nike Zoom Fly

nike zoom flyDet allra mest utmärkande för Zoom Fly är kolfiberplattan i mellansulan. Nike Zoom Fly finns för och .

Nikes Zoom Fly är en temposko, vilket innebär att den passar snabba lopp och medellånga distanser. Trots det är den härligt dämpad och ger en studs i löpsteget som få andra löparskor åstadkommer. Det beror till stor del på kolfiberplattan som placerats ut mitt i sulkontruktionen. Tack vare den rekyl som uppstår var gång du sätter ned foten i löpsteget slungas du upp från marken och in i nästa steg. Zoom Fly passar medeldistanser för dig som har en lätt pronation. Då får du en riktigt snabb och rolig löparsko!

Nike Air Zoom Structure

structureAir Zoom Structure är en bekymmerslös löparsko för en riktigt prisvärd peng. Klicka hem den för , och .

Air Zoom Structure är en ganska klassisk löparsko, som kommer ingjuta trygghet i din löprunda. I jämförelse med Zoom Fly är det här inte en lika rolig sko, men det du förlorar i upplevelse vinner du i komfort. Vill du ha en löparsko som gör det den ska utan större omsvep är det här modellen för dig! När Sportamores testpanel provade den korades den även till testets snyggaste. Den rekommenderas därför att matchas både till din vardagsoutfit och långa stadspromenader där du vill ha lite extra stabilitet.

Vilken storlek ska jag ha i mina löparskor från Nike? 

Nike anses normalt vara lite små i storlek. Testa därför att gå upp en storlek jämfört med vad du brukar ha i andra varumärken. Om du redan har en Nike-sko hemma kan du däremot kika i den och beställa samma storlek i din nya sko. Nike är nämligen alltid true to Nike-size. Annars kan du spana in vår stora

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

canada snow
Mode & trender

Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow

4 dagar sedan
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

4 dagar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

4 dagar sedan
Test Björn Borg
Mode & trender

Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg

5 dagar sedan
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

18 sep 2020
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

14 sep 2020
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

14 sep 2020
Vinterjacka barn
Mode & trender

Köp rätt vinterjacka till ditt barn

12 sep 2020
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
magazine
canada snow

Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow

Mjuka, varma och underbart sköna. Här är allt du vill veta om vinterkängorna från Canada Snow.

4 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

Springer du på asfalt krävs en väldämpad sko för att du ska få en så skonsam fotisättning som möjligt. Vi har testat dämpade löparskor för herr.

4 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Löparskor med mycket dämpning

Dämpade löparskor är A och O till distanspass på asfalt och andra hårda underlag, för att du ska få en så skonsam fotisättning som möjligt. Här är de mjuka löparskorna för dam som är bäst i test!

4 dagar sedan
Mode & trender
Test Björn Borg

Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg

Björn Borg har precis lanserat sin nya löparkollektion Running from daylight och vi har självklart satt kläderna på prov. Så bra är de snygga dam- och herrplaggen.

5 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

18 sep 2020
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

18 sep 2020
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

14 sep 2020
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

14 sep 2020
Mode & trender
Vinterjacka barn

Köp rätt vinterjacka till ditt barn

Vinterjackan är det viktigaste köpet du gör till ditt barn i vinter. Här är 7 tips på hur du väljer rätt.

12 sep 2020
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender