Löparjackor test

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

Den krispiga luften är en fröjd för höstlöpning – om du har rätt utrustning. Vår testpanel har sprungit i säsongens populäraste löparjackor för att se om de håller måttet! 

LÖPARJACKOR FÖR HENNE

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Du får väldigt mycket för pengarna!

Testpanelen säger:

+ Underbar passform! Den sitter ganska löst och är lite längre baktill, vilket är skönt.

- Lite väl kall. Löparjackan är ofodrad och i 100 procent polyester. Jackan är väldigt tunn så den passar bäst vid löpning i mildare temperaturer. Nu när det börjar bli kallare ute bör du ha några lager under för att hålla dig varm.

+ Ger lätt känsla. Du flyger fram i spåret i den här jackan eftersom den är så lätt och skön. Det känns nästan som att man springer utan jacka!

+ Smarta detaljer. Extra plus för reflexranden fram och bak, det gör att du verkligen syns när du springer i mörkret. En ventilationspanel i ryggen släpper ut överskottsvärme. Mjuka muddar med tumhål värmer händerna.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Sammanfattning: Ventilerande jacka med smarta reflexer.

Testpanelen säger:

+ Fenomenal rörelsefrihet. Tack vare passformen, som är tightare i ryggen och pösigare framtill så sitter den väldigt bra, och du hindras inte i din löpning. Känslan är lätt och smidig!

- Saknar luva. Är luva en viktig feature på en löparjacka, är det här fel val för dig.  

+ Rejäla reflexer! Den har bra funktionella detaljer med både meshtyg i armhålor och ärmar som gav bra ventilation, och reflexer på bröst och rygg som gör dig synlig nu när det blir mörkare ute.

+ Magiska material. Kombinationen vattentätt material framtill och ventilerande och stretchigt material i ryggen gör jackan väldigt bekväm. Plus för att det finns hål för tummarna, det ger en perfekt värme för händerna.


LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Sammanfattning: Kort och snygg modell till saftig prislapp

Testpanelen säger:

+ Designfavorit! Väldigt modern i design, lite kort i passformen och passar riktigt bra till höga midjetights vid träning.

- Lite kylig. Det enda minuset med jackan var att den var lös runt midjan. Det gäller att ha ett bra plagg under, eftersom kylig luft annars letar sig in under jackan.

+ Busbra bekvämlighet. Materialet känns behagligt mot huden och och ärmlängden är perfekt. Smarta fickor och luvan är riktigt härlig med "krage" runt halsen, vilket är skönt när du springer.

+ Skön stretch. Jackan är elastisk och rymlig, så du får plats med många lager undertill. Vilket är extra skönt nu under höst och vinter. 

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Wow! Skönaste jackan i hela testet. 

Testpanelen säger:

+ Tröjkänsla. Den här jackan är inte bara snygg, den är också extremt skön och känns mer som en löpartröja i absoluta toppklass.

- Inte tillräckligt vädertålig. Jackan står inte emot vatten eller vind, så du måste vara noga med vilka lager du har undertill. Vi saknar också tumhål i den här jackan, men muddarna är ganska långa och värmer lite i alla fall.

+ Mjukt tyg. Vid en första anblick kan tyget kännas lite strävt, men prova och känn! Insidan består nämligen av små fyrkanter med kanaler i fleece som bygger upp värme tack vare luften som samlas där. Däremot är det ingen varm jacka, känslan är fortfarande sval eftersom vinden fläktar igenom.

+ Genomtänkt look. Avskalad passform med reflexer, luva och en rygg med dragkedja som kan skapa mer vidd.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Reflekterande favorit i krispigt vitt. 

Testpanelen säger:

+ Lättviktskänsla. Jackan är ofodrad, vilket gör den väldigt lätt. För att den ska passa för höst- och vinterlöpning gäller det att ha underställ och mellanlager under.

- Boxig look. Att jackan är rak och fyrkantig i designen tycker vissa inte känns så kvinnligt och smickrande.

+ Smart skräddad. Bak i nacken går kragen som en V-form, vilket är extremt skönt när du springer för då tar inte jackan emot. Sydd på ett sätt i ryggen som ger väldigt bra ventilation.

+ Praktiska fickor. Jackan har inte bara bra reflexlinjer som gör att du syns i mörkret, den har också smarta detaljer i form av två fickor framtill med dragkedja så att dina saker ligger i säkert förvar.

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Löparjacka som fungerar som mellanlager.

Testpanelen säger:

+ Megamysig! Den här jackan känns mer som ett mellanlager, med sin borstade insida och sitt mjuka, superstretchiga tyg. Nästan som en hybrid av en tröja och en jacka. Det gör att den är perfekt för promenader och andra utomhusaktiviteter också.

- Lite feg look. Designmässigt händer ingenting särskilt. Synliga gråa sömmar mot det svarta gör att jackan ser lite väl basic ut, neutral och sportig, men inga designrisker har tagits. Vi hade önskat någon kul twist. 

+ Kroppsnära fit. Jackan sitter supertight men kramar inte åt. Den sitter bra under hela löpturen och åker inte upp eller förhindrar rörelsefriheten. Bekvämligheten är det största plusset!

+ Praktiska detaljer. Den har hål för tummarna och en ficka vid bröstet med dragkedja. En ficka till skulle inte ha skadat, men kanske har du den här som ett mellanlager under en vindavvisande prasseljacka.

LÖPARJACKOR FÖR HONOM

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Tunn löparjacka med smarta detaljer! 

Testpanelen säger:

+ Skön komfort. Tack vare det tunna materialet och den lätta vikten känner du knappt av den här jackan på kroppen. Den blir ett med dig, helt utan störande moment som skaver eller hindrar din armpendling. 

- En kallare jacka. Det tunna materialet må stå emot vind och till viss del vatten, men Alloy är inte ett värmande plagg. Därför passar jackan bäst för löpning under den tidiga hösten eller i kombination med under- och mellanlager för optimal temperatur. 

+ Grymt vindmotstånd. Jackans främsta uppgift är att stå emot vind, vilket den gör med bravur. Materialet i polyester transporterar även bort svett på ett effektivt sätt så att du håller dig torr under hela rundan. 

+ Funktionella detaljer! Plus för reflexdetaljerna som gör att du syns i mörkret, den avtagbara huvan och muddarna med tumhål som håller ärmarna på plats under hela löprundan. Och en design som får full pott! 

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Värmande jacka med flera användningsområden. 

Testpanelen säger:

+ Utmärkt passform! Jackan är true to size och har en något längre passform och mer generös ärmlängd än andra modeller. Därför passar den här jackan även dig som är väldigt lång. 

- Blir snabbt varm. Trots att materialet är tunt, ger den lätt borstade insidan i fleece en varm känsla och du kan känna dig aningen instängd om du svettas i jackan när det är varmare utomhus. Se därför till att använda den när det blir något kallare.

+ Perfekt outdoor-känsla! Den här löparjackan gör sig även för promenader och andra aktiviteter utomhus där du inte svettas allt för mycket. Den värmer skönt och funkar perfekt som både över- och mellanlager. 

+ Frihetskänsla! Den mjuka fyrvägsstretchen i materialet ger dig full rörelsefrihet under löprundan. Materialet känns skönt mot kroppen, muddarna med tumhål håller jackan på plats och den praktiska bröstfickan håller nycklar i ett stadigt grepp. 

Psst! Jackan finns även i svart, den hittar du .

LöparjackorTest av:  

Rekommenderat pris: 749 kronor. 

Sammanfattning: Prisvärd jacka som står emot vind och väta. 

Testpanelen säger:

+ Ny favorit. En stilren jacka som var en fröjd att springa i för testpanelen. Det lätta materialet var kärlek vid första ögonkastet och den här jackan har knipit en och annan förstaplats i testpanelens löpargarderob. 

- Inte den varmaste jackan. Är du ute efter en varm löparjacka är det här inte rätt modell för dig. Det tunna materialet och den ventilerande känslan håller dig snarare sval än varm. I kombination med under- och mellanlager kommer den här jackan däremot stå emot vind på ett sätt som får dig att vilja springa milen snabbare än du gjort tidigare. 

+ Vattenavstötande! Jackan är vattenavvisande, men den klarar inte tyngre droppar eftersom hela ryggen är perforerad. Det i sin tur gör däremot att du inte blir klibbig och blöt på ryggen utan du håller dig sval och fräsch under hela löprundan. 

+ Prisvärd! Du får väldigt mycket jacka för pengarna. Enkel design möter praktiska funktioner. Bra jobbat Newline. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Sammanfattning: Snygg löparjacka med många, skräddarsydda finesser. 

Testpanelen säger:

+ Grym passform! Till en början upplevdes jackan som lite pösig, men när temperaturen nådde nollgradigt och mellanlagret åkte fram blev passformen som handen i handsken. Lagom rymlig över axlar och armar, utan att strama under armpendlingen. 

- Inga tumhål. Många andra modeller har muddar i ärmslutet med tumhål för att värma handleder samt hålla jackan på plats. Testpanelen saknade det på den här modellen. 

+ Funktionell! Shield Jacket är väldigt tunn och skyddar både mot vind och kyla. Slitsarna på sidan och den anpassningsbara luvan ger dig full rörlighet på rundan, och loggan i reflexmaterial ger synlighet i mörker. 

+ Anpassningsbar ventilation! Dragkedjan i ryggen ser till att du själv kan anpassa ventilationen efter väder och temperatur. Du kan därmed snabbt släppa ut överskottsvärme när du fått upp pulsen. 

Psst! Den här modellen finns även i höstens hetaste färg: mörkrött

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Snygg, prisvärd och synlig! 

Testpanelen säger: 

+ Normal passform. Jackan är true to size och har en normallång längd och ärm. 

- Kan bli väldigt varm! Eftersom jackan upplevs som aningen varm kan du under en svettig runda känna att värmen kapslas in i stället för att transporteras ut. Se därför till att inte springa i för varma väderförhållanden, utan kör på den här modellen när det är högst 10 grader utomhus.

Hur snygg? Väldigt snygg design och look i en neutral färg som gör jackan användbar oavsett årstid. Ulrik är en fullträff modemässigt och du kommer vilja bära modellen även till vardags. 

Smarta reflexer! Både längs dragkedjan och på yttersidorna av ärmarna finns reflexdetaljer för god synlighet. Andra smarta detaljer är en bekväm luva och större fickor framtill. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Sammanfattning: En motståndare för kyla och vind! 

Testpanelen säger:

+ Tacksam passform! Jackan är true to size med en rymligare passform som även passar dig som ibland gör armhävningar och inte är helt slank i överkroppen. 

- Kan upplevas som varm. Trots de perforerade ärmhålorna blir den här jackan snabbt varm och ventilationen är inte på topp när det är varmare utomhus. Spara därför den här modellen till kyligare dagar. 

+ Vindsäker! Kommer vi ned runt 10 plusgrader och blåst får jackan verkligen visa sina funktionella egenskaper och står emot vind och kyla på ett effektivt sätt. Här är kompisen du vill ta med dig ut på cykelturen under höstkvällar med blåst och duggregn. 

+ Smarta detaljer. Rymliga fickor, mjuk mudd både i halskragen och vid handlederna och hål för tummarna. Plus för de reflekterade detaljerna som lämpar jackan för kvällsaktiviteter. 

SHOPPA HÄR:   

LÄS MER:  

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mode & trender

Yes! Nu har vi fått in Nike Plus Size collection

9 timmar sedan
Puma Jaab XT
Mode & trender

Vi har testat Pumas nya träningssko Jaab XT

10 timmar sedan
Saucony.png
Mode & trender

10 skäl till att älska Saucony Kinvara

1 dag sedan
TommySport
Mode & trender

Hej Tommy Sport!

5 dagar sedan
Blacc yoga
Mode & trender

Våriga nyheter från Blacc yoga

5 dagar sedan
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mode & trender

Här är din nya måstetröja från Peak Performance!

6 dagar sedan
Header-Nike-One-Tights.jpg
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så grymma

12 feb 2019
Seamlesstights
Mode & trender

Äntligen! Vi testar seamlesstights

08 feb 2019
Miniband
Mode & trender

Test: Våra bästa miniband

08 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Mode & trender

Sportamores stora guide till rätt sport-bh

07 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mode & trender

12 röda köp till Alla hjärtans dag

01 feb 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Mode & trender

8 saker du måste ha med på solsemestern

30 jan 2019
SE_adidas_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är Adidas nya vindjacka

30 jan 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mode & trender

Allt du vill veta om Nike Epic React Flyknit 2

30 jan 2019
JR BLACKBURN
Mode & trender

Packlista för fjällsemester med barnen

29 jan 2019
Adidas Exhibit Pack
Mode & trender

Guide: Hitta rätt fotbollssko från Adidas

29 jan 2019
Sport-bh blacc.jpg
Mode & trender

Test! Prisvärda sport-bh:ar från Blacc

28 jan 2019
Nike TechPack1.png
Mode & trender

Framtidens träningskollektion är här

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg
Mode & trender

8 måsteköp för honom

25 jan 2019
björn borg pants.jpg
Mode & trender

Lönelyx! 10 nyheter för henne

25 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg
Mode & trender

Björn Borg x Café

24 jan 2019
SE-Header.jpg
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

24 jan 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Vårens nya sneakers från Kari Traa

23 jan 2019
Lofsan PureMove Bra
Mode & trender

Lofsan: Så väljer du rätt sport-bh

22 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mode & trender

Nya Craft Studio Collection är här!

21 jan 2019
Puma XT Fuse
Mode & trender

Bästa handbollsskorna 2019

18 jan 2019
SE-Header-NEW.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Vinterns varma parkas

18 jan 2019
SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

17 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

17 jan 2019
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

16 jan 2019
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

15 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
magazine
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg

Yes! Nu har vi fått in Nike Plus Size collection

Äntligen hittar du ett större urval av storlekar från Nike hos oss på Sportamore. Här är allt du vill veta om Nikes Plus Size-kollektion.

Mode & trender
Puma Jaab XT

Vi har testat Pumas nya träningssko Jaab XT

Med boxningsringen som inspiration släpper Puma nu sitt senaste tillskott i träningsgarderoben. Nya Jaab XT är en perfekt kombination av komfort, flexibilitet och dämpning.

Mode & trender
Saucony.png

10 skäl till att älska Saucony Kinvara

Med anledning av att Sauconys bästsäljande löparsko Kinvara firar 10-årsjubileum, ger vi dig 10 anledningar till varför den här skon är så grym

Mode & trender
TommySport

Hej Tommy Sport!

Amerikanska märket Tommy Hilfiger har lanserat en sportig kollektion, och nu finns Tommy Sport hos oss på Sportamore.

Mode & trender
Blacc yoga

Våriga nyheter från Blacc yoga

Solen börjar äntligen tränga sig igenom februaridiset och det firar vi med vårnyheter från Blacc yoga. Här är plaggen du inte vill missa!

Mode & trender
Peak Chill Zip Hood Womanpng

Här är din nya måstetröja från Peak Performance!

Den är mjuk, den är varm och den funkar till allt. Chill Zip Hood från Peak Performance är precis så som en riktigt grym hoodie ska vara.

Mode & trender
Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Därför är Nike One Tight så grymma

Ett enda par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One. Vi har testat Nikes nya supertights (och blivit smått besatta).

Mode & trender
Seamlesstights

Äntligen! Vi testar seamlesstights

Liva upp nästa träningspass med ett par mjuka, flexibla och sömlösa träningstights. Vi har testat säsongens favoriter.

Mode & trender
Miniband

Test: Våra bästa miniband

Att träna med miniband har aldrig varit populärare. Vår PT förklarar skillnaden mellan motstånden och hur du kan använda respektive modell.

Mode & trender
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores stora guide till rätt sport-bh

Om du är osäker på vilken typ av sport-bh som passar till vad och hur den egentligen ska sitta, är det här guiden för dig.

Mode & trender
svea_sneakers.jpg

12 röda köp till Alla hjärtans dag

Feel the love! Rött är inte bara en fin kulör, det är också kärlekens färg. Klicka hem de här rosiga favoriterna till någon du gillar, eller unna dig själv något fint på Alla hjärtans dag.

Mode & trender
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 saker du måste ha med på solsemestern

Om du och familjen beger er till varmare breddgrader under sportlovet har vi bara två saker att säga: Lyllos er! Och glöm inte att packa ned de här åtta måste-grejerna.

Mode & trender
SE_adidas_header.jpg

Bäst i test! Så bra är Adidas nya vindjacka

Vindskyddande, lätt och stilren. Säg hej till Adidas nya garderobsfavorit: vindjackan Wind Fleece Jacket!

Mode & trender
Nike Epic React Flyknit2.png

Allt du vill veta om Nike Epic React Flyknit 2

Med Nikes mjukaste dämpning någonsin är Epic React Flyknit en sko utöver det vanliga. Nu har superskon uppdaterats.

Mode & trender
JR BLACKBURN

Packlista för fjällsemester med barnen

Sportlovet närmar sig med stormsteg, och du kanske är en av dem som ska åka skidor med familjen? Här är allt du behöver ha med dig.

Mode & trender