Löparjackor test

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

Den krispiga luften är en fröjd för höstlöpning – om du har rätt utrustning. Vår testpanel har sprungit i säsongens populäraste löparjackor för att se om de håller måttet! 

LÖPARJACKOR FÖR HENNE

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Du får väldigt mycket för pengarna!

Testpanelen säger:

+ Underbar passform! Den sitter ganska löst och är lite längre baktill, vilket är skönt.

- Lite väl kall. Löparjackan är ofodrad och i 100 procent polyester. Jackan är väldigt tunn så den passar bäst vid löpning i mildare temperaturer. Nu när det börjar bli kallare ute bör du ha några lager under för att hålla dig varm.

+ Ger lätt känsla. Du flyger fram i spåret i den här jackan eftersom den är så lätt och skön. Det känns nästan som att man springer utan jacka!

+ Smarta detaljer. Extra plus för reflexranden fram och bak, det gör att du verkligen syns när du springer i mörkret. En ventilationspanel i ryggen släpper ut överskottsvärme. Mjuka muddar med tumhål värmer händerna.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Sammanfattning: Ventilerande jacka med smarta reflexer.

Testpanelen säger:

+ Fenomenal rörelsefrihet. Tack vare passformen, som är tightare i ryggen och pösigare framtill så sitter den väldigt bra, och du hindras inte i din löpning. Känslan är lätt och smidig!

- Saknar luva. Är luva en viktig feature på en löparjacka, är det här fel val för dig.  

+ Rejäla reflexer! Den har bra funktionella detaljer med både meshtyg i armhålor och ärmar som gav bra ventilation, och reflexer på bröst och rygg som gör dig synlig nu när det blir mörkare ute.

+ Magiska material. Kombinationen vattentätt material framtill och ventilerande och stretchigt material i ryggen gör jackan väldigt bekväm. Plus för att det finns hål för tummarna, det ger en perfekt värme för händerna.


LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Sammanfattning: Kort och snygg modell till saftig prislapp

Testpanelen säger:

+ Designfavorit! Väldigt modern i design, lite kort i passformen och passar riktigt bra till höga midjetights vid träning.

- Lite kylig. Det enda minuset med jackan var att den var lös runt midjan. Det gäller att ha ett bra plagg under, eftersom kylig luft annars letar sig in under jackan.

+ Busbra bekvämlighet. Materialet känns behagligt mot huden och och ärmlängden är perfekt. Smarta fickor och luvan är riktigt härlig med "krage" runt halsen, vilket är skönt när du springer.

+ Skön stretch. Jackan är elastisk och rymlig, så du får plats med många lager undertill. Vilket är extra skönt nu under höst och vinter. 

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Wow! Skönaste jackan i hela testet. 

Testpanelen säger:

+ Tröjkänsla. Den här jackan är inte bara snygg, den är också extremt skön och känns mer som en löpartröja i absoluta toppklass.

- Inte tillräckligt vädertålig. Jackan står inte emot vatten eller vind, så du måste vara noga med vilka lager du har undertill. Vi saknar också tumhål i den här jackan, men muddarna är ganska långa och värmer lite i alla fall.

+ Mjukt tyg. Vid en första anblick kan tyget kännas lite strävt, men prova och känn! Insidan består nämligen av små fyrkanter med kanaler i fleece som bygger upp värme tack vare luften som samlas där. Däremot är det ingen varm jacka, känslan är fortfarande sval eftersom vinden fläktar igenom.

+ Genomtänkt look. Avskalad passform med reflexer, luva och en rygg med dragkedja som kan skapa mer vidd.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Reflekterande favorit i krispigt vitt. 

Testpanelen säger:

+ Lättviktskänsla. Jackan är ofodrad, vilket gör den väldigt lätt. För att den ska passa för höst- och vinterlöpning gäller det att ha underställ och mellanlager under.

- Boxig look. Att jackan är rak och fyrkantig i designen tycker vissa inte känns så kvinnligt och smickrande.

+ Smart skräddad. Bak i nacken går kragen som en V-form, vilket är extremt skönt när du springer för då tar inte jackan emot. Sydd på ett sätt i ryggen som ger väldigt bra ventilation.

+ Praktiska fickor. Jackan har inte bara bra reflexlinjer som gör att du syns i mörkret, den har också smarta detaljer i form av två fickor framtill med dragkedja så att dina saker ligger i säkert förvar.

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Löparjacka som fungerar som mellanlager.

Testpanelen säger:

+ Megamysig! Den här jackan känns mer som ett mellanlager, med sin borstade insida och sitt mjuka, superstretchiga tyg. Nästan som en hybrid av en tröja och en jacka. Det gör att den är perfekt för promenader och andra utomhusaktiviteter också.

- Lite feg look. Designmässigt händer ingenting särskilt. Synliga gråa sömmar mot det svarta gör att jackan ser lite väl basic ut, neutral och sportig, men inga designrisker har tagits. Vi hade önskat någon kul twist. 

+ Kroppsnära fit. Jackan sitter supertight men kramar inte åt. Den sitter bra under hela löpturen och åker inte upp eller förhindrar rörelsefriheten. Bekvämligheten är det största plusset!

+ Praktiska detaljer. Den har hål för tummarna och en ficka vid bröstet med dragkedja. En ficka till skulle inte ha skadat, men kanske har du den här som ett mellanlager under en vindavvisande prasseljacka.

LÖPARJACKOR FÖR HONOM

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Tunn löparjacka med smarta detaljer! 

Testpanelen säger:

+ Skön komfort. Tack vare det tunna materialet och den lätta vikten känner du knappt av den här jackan på kroppen. Den blir ett med dig, helt utan störande moment som skaver eller hindrar din armpendling. 

- En kallare jacka. Det tunna materialet må stå emot vind och till viss del vatten, men Alloy är inte ett värmande plagg. Därför passar jackan bäst för löpning under den tidiga hösten eller i kombination med under- och mellanlager för optimal temperatur. 

+ Grymt vindmotstånd. Jackans främsta uppgift är att stå emot vind, vilket den gör med bravur. Materialet i polyester transporterar även bort svett på ett effektivt sätt så att du håller dig torr under hela rundan. 

+ Funktionella detaljer! Plus för reflexdetaljerna som gör att du syns i mörkret, den avtagbara huvan och muddarna med tumhål som håller ärmarna på plats under hela löprundan. Och en design som får full pott! 

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Värmande jacka med flera användningsområden. 

Testpanelen säger:

+ Utmärkt passform! Jackan är true to size och har en något längre passform och mer generös ärmlängd än andra modeller. Därför passar den här jackan även dig som är väldigt lång. 

- Blir snabbt varm. Trots att materialet är tunt, ger den lätt borstade insidan i fleece en varm känsla och du kan känna dig aningen instängd om du svettas i jackan när det är varmare utomhus. Se därför till att använda den när det blir något kallare.

+ Perfekt outdoor-känsla! Den här löparjackan gör sig även för promenader och andra aktiviteter utomhus där du inte svettas allt för mycket. Den värmer skönt och funkar perfekt som både över- och mellanlager. 

+ Frihetskänsla! Den mjuka fyrvägsstretchen i materialet ger dig full rörelsefrihet under löprundan. Materialet känns skönt mot kroppen, muddarna med tumhål håller jackan på plats och den praktiska bröstfickan håller nycklar i ett stadigt grepp. 

Psst! Jackan finns även i svart, den hittar du .

LöparjackorTest av:  

Rekommenderat pris: 749 kronor. 

Sammanfattning: Prisvärd jacka som står emot vind och väta. 

Testpanelen säger:

+ Ny favorit. En stilren jacka som var en fröjd att springa i för testpanelen. Det lätta materialet var kärlek vid första ögonkastet och den här jackan har knipit en och annan förstaplats i testpanelens löpargarderob. 

- Inte den varmaste jackan. Är du ute efter en varm löparjacka är det här inte rätt modell för dig. Det tunna materialet och den ventilerande känslan håller dig snarare sval än varm. I kombination med under- och mellanlager kommer den här jackan däremot stå emot vind på ett sätt som får dig att vilja springa milen snabbare än du gjort tidigare. 

+ Vattenavstötande! Jackan är vattenavvisande, men den klarar inte tyngre droppar eftersom hela ryggen är perforerad. Det i sin tur gör däremot att du inte blir klibbig och blöt på ryggen utan du håller dig sval och fräsch under hela löprundan. 

+ Prisvärd! Du får väldigt mycket jacka för pengarna. Enkel design möter praktiska funktioner. Bra jobbat Newline. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Sammanfattning: Snygg löparjacka med många, skräddarsydda finesser. 

Testpanelen säger:

+ Grym passform! Till en början upplevdes jackan som lite pösig, men när temperaturen nådde nollgradigt och mellanlagret åkte fram blev passformen som handen i handsken. Lagom rymlig över axlar och armar, utan att strama under armpendlingen. 

- Inga tumhål. Många andra modeller har muddar i ärmslutet med tumhål för att värma handleder samt hålla jackan på plats. Testpanelen saknade det på den här modellen. 

+ Funktionell! Shield Jacket är väldigt tunn och skyddar både mot vind och kyla. Slitsarna på sidan och den anpassningsbara luvan ger dig full rörlighet på rundan, och loggan i reflexmaterial ger synlighet i mörker. 

+ Anpassningsbar ventilation! Dragkedjan i ryggen ser till att du själv kan anpassa ventilationen efter väder och temperatur. Du kan därmed snabbt släppa ut överskottsvärme när du fått upp pulsen. 

Psst! Den här modellen finns även i höstens hetaste färg: mörkrött

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Snygg, prisvärd och synlig! 

Testpanelen säger: 

+ Normal passform. Jackan är true to size och har en normallång längd och ärm. 

- Kan bli väldigt varm! Eftersom jackan upplevs som aningen varm kan du under en svettig runda känna att värmen kapslas in i stället för att transporteras ut. Se därför till att inte springa i för varma väderförhållanden, utan kör på den här modellen när det är högst 10 grader utomhus.

Hur snygg? Väldigt snygg design och look i en neutral färg som gör jackan användbar oavsett årstid. Ulrik är en fullträff modemässigt och du kommer vilja bära modellen även till vardags. 

Smarta reflexer! Både längs dragkedjan och på yttersidorna av ärmarna finns reflexdetaljer för god synlighet. Andra smarta detaljer är en bekväm luva och större fickor framtill. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Sammanfattning: En motståndare för kyla och vind! 

Testpanelen säger:

+ Tacksam passform! Jackan är true to size med en rymligare passform som även passar dig som ibland gör armhävningar och inte är helt slank i överkroppen. 

- Kan upplevas som varm. Trots de perforerade ärmhålorna blir den här jackan snabbt varm och ventilationen är inte på topp när det är varmare utomhus. Spara därför den här modellen till kyligare dagar. 

+ Vindsäker! Kommer vi ned runt 10 plusgrader och blåst får jackan verkligen visa sina funktionella egenskaper och står emot vind och kyla på ett effektivt sätt. Här är kompisen du vill ta med dig ut på cykelturen under höstkvällar med blåst och duggregn. 

+ Smarta detaljer. Rymliga fickor, mjuk mudd både i halskragen och vid handlederna och hål för tummarna. Plus för de reflekterade detaljerna som lämpar jackan för kvällsaktiviteter. 

SHOPPA HÄR:   

LÄS MER:  

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Timberland
Mode & trender

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

1 dag sedan
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

2 dagar sedan
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mode & trender

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

2 dagar sedan
BB Header SE
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

2 dagar sedan
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

3 dagar sedan
Trailskor
Mode & trender

Här är trailskon som är bäst i test

3 dagar sedan
Test trailskor 2017 honom
Mode & trender

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

3 dagar sedan
4_HH_banner_490x330.jpg
Mode & trender

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

4 dagar sedan
Sportswear herr
Mode & trender

Färgstarkt och oversized för killar i höst

4 dagar sedan
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

5 dagar sedan
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

12 oct 2018
ida b olsson
Mode & trender

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

12 oct 2018
Underställ i syntet
Mode & trender

Stort test av 10 underställ i syntet

11 oct 2018
kari traa
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

11 oct 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST! 12 varma underställ i ull

10 oct 2018
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mode & trender

12 fluffiga teddytröjor

10 oct 2018
Russell Athletic
Mode & trender

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png
Mode & trender

Herrjackorna du inte vill missa i höst

09 oct 2018
Reflexplagg löpning
Mode & trender

14 reflexplagg för höstlöpning

09 oct 2018
Blacc jet vest
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

05 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mode & trender

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

05 oct 2018
Tunna dunjackor test
Mode & trender

Test av höstens bästa linerjackor för honom

05 oct 2018
Vintertights
Mode & trender

10 varma löpartights

05 oct 2018
Blundstone
Mode & trender

Nytt tidlöst skomärke till Sportamore

04 oct 2018
Tunna dunjackor
Mode & trender

Bäst i test! Linerjackor för dam

03 oct 2018
Header Vinterstövlar
Mode & trender

Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mode & trender

Våra topp 3 vinteroveraller från Didriksons

01 oct 2018
Test pulsklockor
Mode & trender

Stort test! Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser

01 oct 2018
Löparjackor test
Mode & trender

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

28 sep 2018
asics
Mode & trender

Bäst utrustning för löpning under höst och vinter

27 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mode & trender

Är pastell det nya svarta?

27 sep 2018
Pax
Mode & trender

Nytt skomärke för barnen: Pax

26 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mode & trender

Det här behöver du tänka på när du köper vinteroverall till barnen

26 sep 2018
Mössor
Mode & trender

10 nya mössor som håller knoppen varm

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mode & trender

10 höst- och vintervarma köp för honom

25 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mode & trender

12 härliga höstköp för henne

25 sep 2018
Happy socks
Mode & trender

Gör någon glad med Happy socks!

24 sep 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Löparskor 2018: Bäst i test för dam

21 sep 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Höstens stora löparskotest för män 2018

20 sep 2018
reebok linnen
Mode & trender

Trendigaste träningslinnet just nu

19 sep 2018
magazine
Timberland

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

Varför bryta ett vinnande koncept? 6-inch Premium från Timberland har sett likadan ut i över 40 år. Vår testpanel sätter den klassiska modellen på prov.

Mode & trender
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

Nike Terra Perma är en höstkollektion med mjuka, jordiga nyanser som återspeglar frihetskänslan kläderna ger dig när du springer. Det är säsongens snyggaste löparplagg!

Mode & trender
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

Peak Performance vet hur du fixar stilen i backen utan att tumma på funktionaliteten. Här är allt du vill veta om skidmodet vintern 2018.

Mode & trender
BB Header SE

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

Ett par träningstights ska följa kroppen, sitta bekvämt och framförallt vara squatvänliga. Vi sätter säsongens favoriter från Better Bodies på prov.

Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

Mode & trender
Trailskor

Här är trailskon som är bäst i test

Att springa i skogen kan vara blött och oförutsägbart, men också alldeles, alldeles underbart. Vår kvinnliga testpanel har utsett den bästa trailskon hösten 2018!

Mode & trender
Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vara sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Mode & trender
4_HH_banner_490x330.jpg

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

Lifa från Helly Hansen är ett klassiskt baslager som funkar året om. Vi vet varför understället blivit en sådan älskad favorit.

Mode & trender
Sportswear herr

Färgstarkt och oversized för killar i höst

Influencern John Fornander har koll på säsongens sportiga ytterplaggstrender och delar med sig av sina tips för en snygg höst.

Mode & trender
Wyte

Håll fötterna varma med Wyte

Är du ute efter nya skor till den kyligare säsongen? Wyte släpper för första gången en kollektion vinterskor, bekväma och snygga för både dam och herr.

Mode & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Wytes nya mjukismåsten är här

Bekvämt, mjukt och snyggt. Där har du sportswearmärket Wytes nya kollektion av mjukiskläder. Tjuvkika på de nya plaggen här!

Mode & trender
ida b olsson

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

Kyligare väder betyder inte att du måste flytta in träningen på gymmet. Hälsoinspiratören Ida B Olsson vet hur du bäst klär dig efter väder.

Mode & trender
Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr.

Mode & trender
kari traa

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

Det bästsäljande understället Rose från Kari Traa har blivit en känd vinterklassiker. Däremot är det få som vet var det älskade mönstret kommer ifrån.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST! 12 varma underställ i ull

Vår kallaste årstid är på ingång och det är dags att kitta dig med ett värmande första lager. Vi har testat säsongens populäraste underställ i ull.

Mode & trender