Löparjackor test

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

Den krispiga luften är en fröjd för höstlöpning – om du har rätt utrustning. Vår testpanel har sprungit i säsongens populäraste löparjackor för att se om de håller måttet! 

LÖPARJACKOR FÖR HENNE

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Du får väldigt mycket för pengarna!

Testpanelen säger:

+ Underbar passform! Den sitter ganska löst och är lite längre baktill, vilket är skönt.

- Lite väl kall. Löparjackan är ofodrad och i 100 procent polyester. Jackan är väldigt tunn så den passar bäst vid löpning i mildare temperaturer. Nu när det börjar bli kallare ute bör du ha några lager under för att hålla dig varm.

+ Ger lätt känsla. Du flyger fram i spåret i den här jackan eftersom den är så lätt och skön. Det känns nästan som att man springer utan jacka!

+ Smarta detaljer. Extra plus för reflexranden fram och bak, det gör att du verkligen syns när du springer i mörkret. En ventilationspanel i ryggen släpper ut överskottsvärme. Mjuka muddar med tumhål värmer händerna.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Sammanfattning: Ventilerande jacka med smarta reflexer.

Testpanelen säger:

+ Fenomenal rörelsefrihet. Tack vare passformen, som är tightare i ryggen och pösigare framtill så sitter den väldigt bra, och du hindras inte i din löpning. Känslan är lätt och smidig!

- Saknar luva. Är luva en viktig feature på en löparjacka, är det här fel val för dig.  

+ Rejäla reflexer! Den har bra funktionella detaljer med både meshtyg i armhålor och ärmar som gav bra ventilation, och reflexer på bröst och rygg som gör dig synlig nu när det blir mörkare ute.

+ Magiska material. Kombinationen vattentätt material framtill och ventilerande och stretchigt material i ryggen gör jackan väldigt bekväm. Plus för att det finns hål för tummarna, det ger en perfekt värme för händerna.


LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Sammanfattning: Kort och snygg modell till saftig prislapp

Testpanelen säger:

+ Designfavorit! Väldigt modern i design, lite kort i passformen och passar riktigt bra till höga midjetights vid träning.

- Lite kylig. Det enda minuset med jackan var att den var lös runt midjan. Det gäller att ha ett bra plagg under, eftersom kylig luft annars letar sig in under jackan.

+ Busbra bekvämlighet. Materialet känns behagligt mot huden och och ärmlängden är perfekt. Smarta fickor och luvan är riktigt härlig med "krage" runt halsen, vilket är skönt när du springer.

+ Skön stretch. Jackan är elastisk och rymlig, så du får plats med många lager undertill. Vilket är extra skönt nu under höst och vinter. 

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Wow! Skönaste jackan i hela testet. 

Testpanelen säger:

+ Tröjkänsla. Den här jackan är inte bara snygg, den är också extremt skön och känns mer som en löpartröja i absoluta toppklass.

- Inte tillräckligt vädertålig. Jackan står inte emot vatten eller vind, så du måste vara noga med vilka lager du har undertill. Vi saknar också tumhål i den här jackan, men muddarna är ganska långa och värmer lite i alla fall.

+ Mjukt tyg. Vid en första anblick kan tyget kännas lite strävt, men prova och känn! Insidan består nämligen av små fyrkanter med kanaler i fleece som bygger upp värme tack vare luften som samlas där. Däremot är det ingen varm jacka, känslan är fortfarande sval eftersom vinden fläktar igenom.

+ Genomtänkt look. Avskalad passform med reflexer, luva och en rygg med dragkedja som kan skapa mer vidd.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Reflekterande favorit i krispigt vitt. 

Testpanelen säger:

+ Lättviktskänsla. Jackan är ofodrad, vilket gör den väldigt lätt. För att den ska passa för höst- och vinterlöpning gäller det att ha underställ och mellanlager under.

- Boxig look. Att jackan är rak och fyrkantig i designen tycker vissa inte känns så kvinnligt och smickrande.

+ Smart skräddad. Bak i nacken går kragen som en V-form, vilket är extremt skönt när du springer för då tar inte jackan emot. Sydd på ett sätt i ryggen som ger väldigt bra ventilation.

+ Praktiska fickor. Jackan har inte bara bra reflexlinjer som gör att du syns i mörkret, den har också smarta detaljer i form av två fickor framtill med dragkedja så att dina saker ligger i säkert förvar.

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Löparjacka som fungerar som mellanlager.

Testpanelen säger:

+ Megamysig! Den här jackan känns mer som ett mellanlager, med sin borstade insida och sitt mjuka, superstretchiga tyg. Nästan som en hybrid av en tröja och en jacka. Det gör att den är perfekt för promenader och andra utomhusaktiviteter också.

- Lite feg look. Designmässigt händer ingenting särskilt. Synliga gråa sömmar mot det svarta gör att jackan ser lite väl basic ut, neutral och sportig, men inga designrisker har tagits. Vi hade önskat någon kul twist. 

+ Kroppsnära fit. Jackan sitter supertight men kramar inte åt. Den sitter bra under hela löpturen och åker inte upp eller förhindrar rörelsefriheten. Bekvämligheten är det största plusset!

+ Praktiska detaljer. Den har hål för tummarna och en ficka vid bröstet med dragkedja. En ficka till skulle inte ha skadat, men kanske har du den här som ett mellanlager under en vindavvisande prasseljacka.

LÖPARJACKOR FÖR HONOM

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Tunn löparjacka med smarta detaljer! 

Testpanelen säger:

+ Skön komfort. Tack vare det tunna materialet och den lätta vikten känner du knappt av den här jackan på kroppen. Den blir ett med dig, helt utan störande moment som skaver eller hindrar din armpendling. 

- En kallare jacka. Det tunna materialet må stå emot vind och till viss del vatten, men Alloy är inte ett värmande plagg. Därför passar jackan bäst för löpning under den tidiga hösten eller i kombination med under- och mellanlager för optimal temperatur. 

+ Grymt vindmotstånd. Jackans främsta uppgift är att stå emot vind, vilket den gör med bravur. Materialet i polyester transporterar även bort svett på ett effektivt sätt så att du håller dig torr under hela rundan. 

+ Funktionella detaljer! Plus för reflexdetaljerna som gör att du syns i mörkret, den avtagbara huvan och muddarna med tumhål som håller ärmarna på plats under hela löprundan. Och en design som får full pott! 

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Värmande jacka med flera användningsområden. 

Testpanelen säger:

+ Utmärkt passform! Jackan är true to size och har en något längre passform och mer generös ärmlängd än andra modeller. Därför passar den här jackan även dig som är väldigt lång. 

- Blir snabbt varm. Trots att materialet är tunt, ger den lätt borstade insidan i fleece en varm känsla och du kan känna dig aningen instängd om du svettas i jackan när det är varmare utomhus. Se därför till att använda den när det blir något kallare.

+ Perfekt outdoor-känsla! Den här löparjackan gör sig även för promenader och andra aktiviteter utomhus där du inte svettas allt för mycket. Den värmer skönt och funkar perfekt som både över- och mellanlager. 

+ Frihetskänsla! Den mjuka fyrvägsstretchen i materialet ger dig full rörelsefrihet under löprundan. Materialet känns skönt mot kroppen, muddarna med tumhål håller jackan på plats och den praktiska bröstfickan håller nycklar i ett stadigt grepp. 

Psst! Jackan finns även i svart, den hittar du .

LöparjackorTest av:  

Rekommenderat pris: 749 kronor. 

Sammanfattning: Prisvärd jacka som står emot vind och väta. 

Testpanelen säger:

+ Ny favorit. En stilren jacka som var en fröjd att springa i för testpanelen. Det lätta materialet var kärlek vid första ögonkastet och den här jackan har knipit en och annan förstaplats i testpanelens löpargarderob. 

- Inte den varmaste jackan. Är du ute efter en varm löparjacka är det här inte rätt modell för dig. Det tunna materialet och den ventilerande känslan håller dig snarare sval än varm. I kombination med under- och mellanlager kommer den här jackan däremot stå emot vind på ett sätt som får dig att vilja springa milen snabbare än du gjort tidigare. 

+ Vattenavstötande! Jackan är vattenavvisande, men den klarar inte tyngre droppar eftersom hela ryggen är perforerad. Det i sin tur gör däremot att du inte blir klibbig och blöt på ryggen utan du håller dig sval och fräsch under hela löprundan. 

+ Prisvärd! Du får väldigt mycket jacka för pengarna. Enkel design möter praktiska funktioner. Bra jobbat Newline. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Sammanfattning: Snygg löparjacka med många, skräddarsydda finesser. 

Testpanelen säger:

+ Grym passform! Till en början upplevdes jackan som lite pösig, men när temperaturen nådde nollgradigt och mellanlagret åkte fram blev passformen som handen i handsken. Lagom rymlig över axlar och armar, utan att strama under armpendlingen. 

- Inga tumhål. Många andra modeller har muddar i ärmslutet med tumhål för att värma handleder samt hålla jackan på plats. Testpanelen saknade det på den här modellen. 

+ Funktionell! Shield Jacket är väldigt tunn och skyddar både mot vind och kyla. Slitsarna på sidan och den anpassningsbara luvan ger dig full rörlighet på rundan, och loggan i reflexmaterial ger synlighet i mörker. 

+ Anpassningsbar ventilation! Dragkedjan i ryggen ser till att du själv kan anpassa ventilationen efter väder och temperatur. Du kan därmed snabbt släppa ut överskottsvärme när du fått upp pulsen. 

Psst! Den här modellen finns även i höstens hetaste färg: mörkrött

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Snygg, prisvärd och synlig! 

Testpanelen säger: 

+ Normal passform. Jackan är true to size och har en normallång längd och ärm. 

- Kan bli väldigt varm! Eftersom jackan upplevs som aningen varm kan du under en svettig runda känna att värmen kapslas in i stället för att transporteras ut. Se därför till att inte springa i för varma väderförhållanden, utan kör på den här modellen när det är högst 10 grader utomhus.

Hur snygg? Väldigt snygg design och look i en neutral färg som gör jackan användbar oavsett årstid. Ulrik är en fullträff modemässigt och du kommer vilja bära modellen även till vardags. 

Smarta reflexer! Både längs dragkedjan och på yttersidorna av ärmarna finns reflexdetaljer för god synlighet. Andra smarta detaljer är en bekväm luva och större fickor framtill. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Sammanfattning: En motståndare för kyla och vind! 

Testpanelen säger:

+ Tacksam passform! Jackan är true to size med en rymligare passform som även passar dig som ibland gör armhävningar och inte är helt slank i överkroppen. 

- Kan upplevas som varm. Trots de perforerade ärmhålorna blir den här jackan snabbt varm och ventilationen är inte på topp när det är varmare utomhus. Spara därför den här modellen till kyligare dagar. 

+ Vindsäker! Kommer vi ned runt 10 plusgrader och blåst får jackan verkligen visa sina funktionella egenskaper och står emot vind och kyla på ett effektivt sätt. Här är kompisen du vill ta med dig ut på cykelturen under höstkvällar med blåst och duggregn. 

+ Smarta detaljer. Rymliga fickor, mjuk mudd både i halskragen och vid handlederna och hål för tummarna. Plus för de reflekterade detaljerna som lämpar jackan för kvällsaktiviteter. 

SHOPPA HÄR:   

LÄS MER:  

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

test stabila löparskor
Mode & trender

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

1 dag sedan
Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

2 dagar sedan
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

5 dagar sedan
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

6 dagar sedan
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

11 jun 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

09 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mode & trender

Skillnaden mellan fotbollsskor för konstgräs och naturgräs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mode & trender

Regnjackorna för henne som är bäst i test

26 apr 2019
magazine
test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret.

1 dag sedan
Mode & trender
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

2 dagar sedan
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

6 dagar sedan
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

11 jun 2019
Mode & trender
Byks_Karitraa.png

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

Kari Traa släppte sina första sneakers i höstas – för tjejer, av tjejer. Nu växer kollektionen med tre nya modeller och flera nya färger. Välkomna modellerna Byks, Trinn och Driv!

09 jun 2019
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender
Löparskor Barn Sacony

Därför ska ditt barn leka i löparskor

Var snäll mot dina barns fötter och gör utomhusleken extra rolig med ett par löparskor. Experter förklarar varför det är lika viktigt med löparskor för barn som till vuxna.

29 may 2019
Mode & trender
Nike

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

Behöver din träningsgarderob ny stilinspiration? Här får du stylistens bästa tips på hur du kittar dig trendigt på träningspasset i sommar!

27 may 2019
Mode & trender