Löparjackor test

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

Den krispiga luften är en fröjd för höstlöpning – om du har rätt utrustning. Vår testpanel har sprungit i säsongens populäraste löparjackor för att se om de håller måttet! 

LÖPARJACKOR FÖR HENNE

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Du får väldigt mycket för pengarna!

Testpanelen säger:

+ Underbar passform! Den sitter ganska löst och är lite längre baktill, vilket är skönt.

- Lite väl kall. Löparjackan är ofodrad och i 100 procent polyester. Jackan är väldigt tunn så den passar bäst vid löpning i mildare temperaturer. Nu när det börjar bli kallare ute bör du ha några lager under för att hålla dig varm.

+ Ger lätt känsla. Du flyger fram i spåret i den här jackan eftersom den är så lätt och skön. Det känns nästan som att man springer utan jacka!

+ Smarta detaljer. Extra plus för reflexranden fram och bak, det gör att du verkligen syns när du springer i mörkret. En ventilationspanel i ryggen släpper ut överskottsvärme. Mjuka muddar med tumhål värmer händerna.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Sammanfattning: Ventilerande jacka med smarta reflexer.

Testpanelen säger:

+ Fenomenal rörelsefrihet. Tack vare passformen, som är tightare i ryggen och pösigare framtill så sitter den väldigt bra, och du hindras inte i din löpning. Känslan är lätt och smidig!

- Saknar luva. Är luva en viktig feature på en löparjacka, är det här fel val för dig.  

+ Rejäla reflexer! Den har bra funktionella detaljer med både meshtyg i armhålor och ärmar som gav bra ventilation, och reflexer på bröst och rygg som gör dig synlig nu när det blir mörkare ute.

+ Magiska material. Kombinationen vattentätt material framtill och ventilerande och stretchigt material i ryggen gör jackan väldigt bekväm. Plus för att det finns hål för tummarna, det ger en perfekt värme för händerna.


LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Sammanfattning: Kort och snygg modell till saftig prislapp

Testpanelen säger:

+ Designfavorit! Väldigt modern i design, lite kort i passformen och passar riktigt bra till höga midjetights vid träning.

- Lite kylig. Det enda minuset med jackan var att den var lös runt midjan. Det gäller att ha ett bra plagg under, eftersom kylig luft annars letar sig in under jackan.

+ Busbra bekvämlighet. Materialet känns behagligt mot huden och och ärmlängden är perfekt. Smarta fickor och luvan är riktigt härlig med "krage" runt halsen, vilket är skönt när du springer.

+ Skön stretch. Jackan är elastisk och rymlig, så du får plats med många lager undertill. Vilket är extra skönt nu under höst och vinter. 

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Wow! Skönaste jackan i hela testet. 

Testpanelen säger:

+ Tröjkänsla. Den här jackan är inte bara snygg, den är också extremt skön och känns mer som en löpartröja i absoluta toppklass.

- Inte tillräckligt vädertålig. Jackan står inte emot vatten eller vind, så du måste vara noga med vilka lager du har undertill. Vi saknar också tumhål i den här jackan, men muddarna är ganska långa och värmer lite i alla fall.

+ Mjukt tyg. Vid en första anblick kan tyget kännas lite strävt, men prova och känn! Insidan består nämligen av små fyrkanter med kanaler i fleece som bygger upp värme tack vare luften som samlas där. Däremot är det ingen varm jacka, känslan är fortfarande sval eftersom vinden fläktar igenom.

+ Genomtänkt look. Avskalad passform med reflexer, luva och en rygg med dragkedja som kan skapa mer vidd.

LöparjackorTest av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Reflekterande favorit i krispigt vitt. 

Testpanelen säger:

+ Lättviktskänsla. Jackan är ofodrad, vilket gör den väldigt lätt. För att den ska passa för höst- och vinterlöpning gäller det att ha underställ och mellanlager under.

- Boxig look. Att jackan är rak och fyrkantig i designen tycker vissa inte känns så kvinnligt och smickrande.

+ Smart skräddad. Bak i nacken går kragen som en V-form, vilket är extremt skönt när du springer för då tar inte jackan emot. Sydd på ett sätt i ryggen som ger väldigt bra ventilation.

+ Praktiska fickor. Jackan har inte bara bra reflexlinjer som gör att du syns i mörkret, den har också smarta detaljer i form av två fickor framtill med dragkedja så att dina saker ligger i säkert förvar.

Löparjackor

Test av:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Löparjacka som fungerar som mellanlager.

Testpanelen säger:

+ Megamysig! Den här jackan känns mer som ett mellanlager, med sin borstade insida och sitt mjuka, superstretchiga tyg. Nästan som en hybrid av en tröja och en jacka. Det gör att den är perfekt för promenader och andra utomhusaktiviteter också.

- Lite feg look. Designmässigt händer ingenting särskilt. Synliga gråa sömmar mot det svarta gör att jackan ser lite väl basic ut, neutral och sportig, men inga designrisker har tagits. Vi hade önskat någon kul twist. 

+ Kroppsnära fit. Jackan sitter supertight men kramar inte åt. Den sitter bra under hela löpturen och åker inte upp eller förhindrar rörelsefriheten. Bekvämligheten är det största plusset!

+ Praktiska detaljer. Den har hål för tummarna och en ficka vid bröstet med dragkedja. En ficka till skulle inte ha skadat, men kanske har du den här som ett mellanlager under en vindavvisande prasseljacka.

LÖPARJACKOR FÖR HONOM

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Tunn löparjacka med smarta detaljer! 

Testpanelen säger:

+ Skön komfort. Tack vare det tunna materialet och den lätta vikten känner du knappt av den här jackan på kroppen. Den blir ett med dig, helt utan störande moment som skaver eller hindrar din armpendling. 

- En kallare jacka. Det tunna materialet må stå emot vind och till viss del vatten, men Alloy är inte ett värmande plagg. Därför passar jackan bäst för löpning under den tidiga hösten eller i kombination med under- och mellanlager för optimal temperatur. 

+ Grymt vindmotstånd. Jackans främsta uppgift är att stå emot vind, vilket den gör med bravur. Materialet i polyester transporterar även bort svett på ett effektivt sätt så att du håller dig torr under hela rundan. 

+ Funktionella detaljer! Plus för reflexdetaljerna som gör att du syns i mörkret, den avtagbara huvan och muddarna med tumhål som håller ärmarna på plats under hela löprundan. Och en design som får full pott! 

LöparjackaTest av:  

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Värmande jacka med flera användningsområden. 

Testpanelen säger:

+ Utmärkt passform! Jackan är true to size och har en något längre passform och mer generös ärmlängd än andra modeller. Därför passar den här jackan även dig som är väldigt lång. 

- Blir snabbt varm. Trots att materialet är tunt, ger den lätt borstade insidan i fleece en varm känsla och du kan känna dig aningen instängd om du svettas i jackan när det är varmare utomhus. Se därför till att använda den när det blir något kallare.

+ Perfekt outdoor-känsla! Den här löparjackan gör sig även för promenader och andra aktiviteter utomhus där du inte svettas allt för mycket. Den värmer skönt och funkar perfekt som både över- och mellanlager. 

+ Frihetskänsla! Den mjuka fyrvägsstretchen i materialet ger dig full rörelsefrihet under löprundan. Materialet känns skönt mot kroppen, muddarna med tumhål håller jackan på plats och den praktiska bröstfickan håller nycklar i ett stadigt grepp. 

Psst! Jackan finns även i svart, den hittar du .

LöparjackorTest av:  

Rekommenderat pris: 749 kronor. 

Sammanfattning: Prisvärd jacka som står emot vind och väta. 

Testpanelen säger:

+ Ny favorit. En stilren jacka som var en fröjd att springa i för testpanelen. Det lätta materialet var kärlek vid första ögonkastet och den här jackan har knipit en och annan förstaplats i testpanelens löpargarderob. 

- Inte den varmaste jackan. Är du ute efter en varm löparjacka är det här inte rätt modell för dig. Det tunna materialet och den ventilerande känslan håller dig snarare sval än varm. I kombination med under- och mellanlager kommer den här jackan däremot stå emot vind på ett sätt som får dig att vilja springa milen snabbare än du gjort tidigare. 

+ Vattenavstötande! Jackan är vattenavvisande, men den klarar inte tyngre droppar eftersom hela ryggen är perforerad. Det i sin tur gör däremot att du inte blir klibbig och blöt på ryggen utan du håller dig sval och fräsch under hela löprundan. 

+ Prisvärd! Du får väldigt mycket jacka för pengarna. Enkel design möter praktiska funktioner. Bra jobbat Newline. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Sammanfattning: Snygg löparjacka med många, skräddarsydda finesser. 

Testpanelen säger:

+ Grym passform! Till en början upplevdes jackan som lite pösig, men när temperaturen nådde nollgradigt och mellanlagret åkte fram blev passformen som handen i handsken. Lagom rymlig över axlar och armar, utan att strama under armpendlingen. 

- Inga tumhål. Många andra modeller har muddar i ärmslutet med tumhål för att värma handleder samt hålla jackan på plats. Testpanelen saknade det på den här modellen. 

+ Funktionell! Shield Jacket är väldigt tunn och skyddar både mot vind och kyla. Slitsarna på sidan och den anpassningsbara luvan ger dig full rörlighet på rundan, och loggan i reflexmaterial ger synlighet i mörker. 

+ Anpassningsbar ventilation! Dragkedjan i ryggen ser till att du själv kan anpassa ventilationen efter väder och temperatur. Du kan därmed snabbt släppa ut överskottsvärme när du fått upp pulsen. 

Psst! Den här modellen finns även i höstens hetaste färg: mörkrött

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Sammanfattning: Snygg, prisvärd och synlig! 

Testpanelen säger: 

+ Normal passform. Jackan är true to size och har en normallång längd och ärm. 

- Kan bli väldigt varm! Eftersom jackan upplevs som aningen varm kan du under en svettig runda känna att värmen kapslas in i stället för att transporteras ut. Se därför till att inte springa i för varma väderförhållanden, utan kör på den här modellen när det är högst 10 grader utomhus.

Hur snygg? Väldigt snygg design och look i en neutral färg som gör jackan användbar oavsett årstid. Ulrik är en fullträff modemässigt och du kommer vilja bära modellen även till vardags. 

Smarta reflexer! Både längs dragkedjan och på yttersidorna av ärmarna finns reflexdetaljer för god synlighet. Andra smarta detaljer är en bekväm luva och större fickor framtill. 

LöparjackorTest av:   

Rekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Sammanfattning: En motståndare för kyla och vind! 

Testpanelen säger:

+ Tacksam passform! Jackan är true to size med en rymligare passform som även passar dig som ibland gör armhävningar och inte är helt slank i överkroppen. 

- Kan upplevas som varm. Trots de perforerade ärmhålorna blir den här jackan snabbt varm och ventilationen är inte på topp när det är varmare utomhus. Spara därför den här modellen till kyligare dagar. 

+ Vindsäker! Kommer vi ned runt 10 plusgrader och blåst får jackan verkligen visa sina funktionella egenskaper och står emot vind och kyla på ett effektivt sätt. Här är kompisen du vill ta med dig ut på cykelturen under höstkvällar med blåst och duggregn. 

+ Smarta detaljer. Rymliga fickor, mjuk mudd både i halskragen och vid handlederna och hål för tummarna. Plus för de reflekterade detaljerna som lämpar jackan för kvällsaktiviteter. 

SHOPPA HÄR:   

LÄS MER:  

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

1 dag sedan
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

2 dagar sedan
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

2 dagar sedan
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

5 dagar sedan
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

5 dagar sedan
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

6 dagar sedan
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mode & trender

9 rosa underställ för henne

21 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mode & trender

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

19 nov 2018
Black Friday tips henne
Mode & trender

12 superfynd för henne på Black Friday

16 nov 2018
Black Friday tips honom
Mode & trender

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

16 nov 2018
Se_header._längdskidorjpg
Mode & trender

TEST: Längdbyxor för henne

15 nov 2018
Black Friday tips barnen
Mode & trender

12 Black Friday-fynd för barnen

15 nov 2018
Dubbade löparskor
Mode & trender

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

14 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mode & trender

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

14 nov 2018
Skins_Seamless
Mode & trender

Spana in Skins seamless-sortiment!

13 nov 2018
driva
Mode & trender

Nu finns en sport-bh med ull

09 nov 2018
Suunto 9 G1
Mode & trender

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mode & trender

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

08 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mode & trender

15 presenter till Fars dag

07 nov 2018
SE_DAM_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

05 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mode & trender

Feminin mönsterfest hos Odd Molly Ski

05 nov 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg

02 nov 2018
SE-Header-Overall.jpg
Mode & trender

Test av vinterns varmaste barnoveraller

02 nov 2018
alshammar
Mode & trender

Therese Alshammar tipsar: Så hittar du den perfekta baddräkten

01 nov 2018
Skins_plagg
Mode & trender

Därför ska du träna i kompressionsplagg

31 oct 2018
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

29 oct 2018
5DS_2808.jpg
Mode & trender

Vita nyheter hos Wyte Ski

26 oct 2018
magazine
Organotex_1.jpg

Så här impregnerar du skalkläderna

Du kan både tvätta och spraya dina skalkläder med impregnering som är snäll mot miljön. Så här gör du steg för steg.

Mode & trender
jacka_skal

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

Genom att återimpregnera dina skalkläder håller de längre, men det är viktigt att du gör det på ett miljövänligt sätt. Här är impregneringen som gör jobbet utan att slita på miljön.

Mode & trender
gel nimbus 21

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

Asics har precis släppt en ny version av sin mest älskade löparsko. Med Gel-Nimbus 21 är både passformen och dämpningen bättre än någonsin.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Skidkläderna för henne som är bäst i test

Osäker på vilket skidställ du ska satsa på i vinter? Testpanelen hjälper dig att hitta rätt bland säsongens skidjackor och skidbyxor.

Mode & trender
Nike_Metallic Clash.png

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

Vinterns mest skimrande träningskollektion är här! Metallic Clash från Nike är en blänkande injektion av lyx som du inte får missa.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

TEST: Skidkläder för honom

Skidsäsongen är runt hörnet och vi har bett vår manliga testpanel att utvärdera vilka jackor och byxor som är bäst i test.

Mode & trender
Julklappstips honom

11 Julklappstips till honom

Har du en partner, bror eller vän som inte vet vad han önskar sig? Ingen fara! Här är 11 klappar som alla killar vill ha, utan att de vet om det.

Mode & trender
Blacc tights

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

Hög midja, borstad insida i fleece eller kompression? Det kan vara svårt att hitta rätt i tights-djungeln. Vi guidar dig till Blaccs olika tightsmodeller!

Mode & trender
Calvin klein_tröja.jpg

10 julklappar att ge dig själv

Visst är det härligt att ge, men det är också ganska nice att få. Här är tio godbitar som vi mer än gärna lägger under granen till oss själva.

Mode & trender
SE_header.jpg

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

Fleecetröjan är det perfekta mellanlagret. Vi har testat de bästa modellerna för henne från våra största varumärken.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Mysiga mjukisset som är bäst i test

Framför brasan i fjällstugan, till och från gymmet eller i soffan med en kopp varm choklad. Vi har testat sex dammodeller av trendiga mjukisset!

Mode & trender
Peak_JR_Frost

15 varma favoriter för barn

Vinterkylan är på intåg och kidsen behöver varma skor och ytterplagg. Här är våra värmande juniorfavoriter, i tre olika prisklasser.

Mode & trender
fleece

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

En fleecetröja är det optimala mellanlagret i vinter eftersom det både är mjukt, varmt och ventilerande. Vår expert hjälper dig hitta Den Perfekta Fleecen.

Mode & trender
sorel

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

Kanadensiska Sorel vet hur man gör ordentliga vinterskor i bra kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt modell för säsongens kalla, snöiga och slaskiga dagar.

Mode & trender
SE_header.jpg

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

Ge vintern en känga i halksäkra skomodeller – vi testar säsongens favoriter för dam och herr.

Mode & trender