löparjackor dam test

Löparjackorna för dam som är bäst i test

Prestera på topp och håll stilen i spåret med en vindtät löparjacka. Vår kvinnliga löparpanel har sprungit i fem nya modeller. Här är jackan som får högst betyg! 

Att ha en bra löparjacka är A och O alla dagar då det inte är helt vindstilla och gassande sol. En bra löparjacka ska hålla tätt mot vinden, men samtidigt ventilera och inte vara för styv i tyget. Det är höga krav, men vi har hittat fem jackor som alla håller måttet. Här är löparjackorna från Adidas, Nike, Blacc, 2XU och Salomon som är bäst i test!

,

test adidas response

Rekommenderat pris: 649 kronor.

Vikt: De allra flesta löparjackor väger väldigt lite och så gör också den här löparjackan från Adidas. Testpanelen imponeras på en gång av den ringa vikten, som gör att du slipper känna dig påbyltad medan du springer.

Vindtäthet: En av många utmaningar när det kommer till löparjackor är att de båda ska vara vindtäta och ventilera bra, något som Adidas verkligen lyckats med. Den här löparjackan gör precis vad den ska och stänger ute det mesta av den kalla vinden.

Ventilationsförmåga: När vindtätheten är på topp brukar som sagt ventilationsförmågan ibland bli lidande, men så är det inte i det här fallet. Testpanelen delar ut en nia för Response Jackets förmåga att hålla dig sval medan du löptränar – nästan full pott!

Komfort: Om du sprungit i en löparjacka förut vet du att de ibland kan kännas ganska prassliga och omysiga, men så är det inte med den här modellen. Löparjackan från Adidas är väldigt bekväm, och det finns varken irriterande tvättlappar eller skavande sömmar.

Flexibilitet: Det här är den jacka i testgruppen som är minst flexibel och följsam, men låt dig inte luras av det. Testpanelen ger höga poäng för hur jackan följer kroppens rörelser medan du löptränar, så att du kan ta ut löpsteget utan problem.

Sammanfattning: Den här löparjackan från adidas är en utseendemässigt väldigt neutral variant som går att matcha till i princip vad som helst! Den är tunn, superlätt och ger lagom vindskydd under rundan i spåret. Om du ska löpträna med den på sena höstkvällar när temperaturerna kryper ned mot nollan rekommenderas en löpartröja undertill, men på eftermiddagarna gör den sig helt perfekt på egen hand. Response Jacket från Adidas är även försedd med luva, så att du kan stänga sidvindar ute medan du tränar, så att du slipper bli kall om öronen. Jackans enda minus är att den saknar reflexer, vilket hade varit bra till de sena höstkvällarna.

 

,

SE Reebok OSR HERO JACKET

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Det här är den jacka i testet som väger mest. Det sagt så väger den ändå väldigt lite, precis som en löparjacka ska och det är ingen skam i att väga mest i den här lättviktsklassen!

Vindtäthet: Kanske är det den lilla extra vikten som gör att den här löparjackan från Reebok är lite extra vindtät. Det lite grövre materialet gör att jackan gör sig som perfekt för svala dagar, då du gärna får lite extra skydd mot kalla kvällar.

Ventilationsförmåga: Ventilationsförmågan i OSR Hero Jacket imponerar verkligen. Trots att den är så vindtät känner testpanelen sig aldrig instängd, vilket ger ett så när som klockrent betyg.

Komfort: Även komforten imponerar i löparjackan från Reebok och det enda som fattas är lite möjligheter för tillpassning. En dragsko i midjan och tumhål vid ärmsluten hade kunnat göra att OSR Hero Jacket hade suttit ännu bättre. Trots det vill testpanelen ge jackan högsta poäng.

Flexibilitet:  Om en löparjacka är helt vindtät kan man i regel förvänta sig att den är lite styvare i tyget, men så är det inte i det här fallet. Den här jackan är supermjuk och följer kroppens alla rörelser.  

Sammanfattning: Den här löparjackan är som perfekt för alla blåsiga kvällar då du vill kunna ta en sen runda utan att frysa. På baksidan finns ett snyggt reflexmönster som gör att du syns i skenet av billyktor. Eftersom vindtätheten är så pass maxad så kan du ha den på dig med bara ett linne under, utan att börja frysa. Eftersom den ventilerar bra gör den sig också perfekt för lite varmare temperaturer. Det enda som testpanelen egentligen har att anmärka på är att den inte är så anpassningsbar när det gäller till exempel dragsko i midjan, samt att den saknar en mindre mobilficka.

 

,

test xvent 2xu

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Oavsett vilken löparjacka du testat tidigare så har du förmodligen inte stött på en så här lätt modell förut. XVENT Jacka väger i princip ingenting, så om det är vad du letar efter är det här modellen för dig!

Vindtäthet: Liksom löparjackan från Reebok är den här löparjackan från 2XU väldigt vindtät. Om du vill ha den under sen höst eller tidig vår passar den därför utmärkt med en varmare löpartröja under. Då blir du både varm och vindtät.

Ventilationsförmåga: Tyvärr gör den extra vindtätheten att löparjackan inte ventilerar så bra, men vid armhålorna finns små ventilationshål som ändå räddar upp helhetsbetyget med god marginal.

Komfort: Trots att XVENT Jacket inte ventilerar så bra så är den väldigt skön och om du bara är rätt klädd under så kommer den bli en ny favorit i spåret.

Flexibilitet:  Det här är en väldigt smidig löparjacka eftersom den väger så extremt lite, men också på grund av det tunna materialet som upplevs väldigt smidigt. I den här löparjackan får du inga problem med att svänga på armarna, vilket är ett stort plus!

Sammanfattning: Först och främst vill testpanelen berömma 2XU för reflextejpen vid dragkedjan som gör att du syns i mörkret medan du springer. Till skillnad från andra jackor har modellen från 2XU dessutom hål för tummarna som gör att den får klockren passform medan du springer, såväl som lite extra värme. I övrigt är passformen rätt lös, vilket är viktigt vid alla tillfällen då du vill kunna ha en löpartröja under utan att känna dig påbyltad. I övrigt finns inget att klaga på, enligt testpanelen, som också ger tummen upp för en stilren, tidlös design.

 

,

test agile salomon

Rekommenderat pris: 949 kronor.

Vikt: Liksom en bra löparjacka ska så väger den här modellen från Salomon i stort sett ingenting, men ändå aningen mer än den från 2XU.

Vindtäthet: Det märks verkligen att Salomon är ett ordentligt outdoormärke. Det går nästan inte att tillverka en så här pass flexibel löparjacka som står bättre pall mot vinden!

Ventilationsförmåga: Även när det gäller ventilationsförmågan får Salomonjackan bra betyg, trots att löparjackan från Adidas är aningen vassare på den fronten.

Komfort: Det här är jackan för dig som tycker om en nära passform. Om det värsta du vet är när löparjackan fladdrar och far medan du springer så är det här helt rätt modell! Agile Wind Print Hoodie är också aningen kortare än de andra modellerna i testet, vilket gör att du slipper känna att den glider upp och ned för rumpan medan du springer.

Flexibilitet: Eftersom det här är en kroppsnära och kort jacka finns det inte mycket utrymme för rörelse, men materialet är flexibelt och följsamt. Tack vare den nära passformen slipper du känna att löparjackan fladdrar i stället för att följa kroppens rörelser.

Sammanfattning: Allra först vill testpanelen uppmärksamma att den här löparjackan från Salomon har två bra fickor som rymmer allt från plånbok till telefon. I övrigt är det här den snyggaste jackan i testet om du tycker om att sticka ut lite. I den här klara hallonröda färgen blir du som en färgglad fläck i spåret! Utöver det så sticker den här löparjackan också ut genom att ha en lite tightare passform och kortare skärning än de andra i testet, vilket är bra om du avskyr för mycket tyg i din jacka. Trots många bra egenskaper är det allra bästa med Salomonjackan däremot att den är i princip helt vindtät!

 

,

test feather blacc

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Vikt: Liksom jackans namn antyder är det här en extremt lätt löparjacka som kommer få dig att känna dig riktigt snabb i spåret. 

Vindtäthet: I och med den här jackan har Blacc lyckats hålla lika god klass vad gäller vindtätheten som Salomon, inte illa! Feather Limited Jacket gör sig riktigt bra under blåsiga dagar.

Ventilationsförmåga: Även tacksamt är att löparjackan ventilerar så bra, vilket gör den mångsidig i det att den fungerar även för varmare dagar. Den stora ventilationsfickan baktill är en stor del till att du aldrig känner dig instängd i jackan. 

Komfort: Med tanke på hur den här löparjackan håller dig både sval och samtidigt skyddar från vinden hade det verkligen överraskat om den inte också var superskön. Jackan sitter bra på och baktill finns en dragsko som gör att du kan justera passformen för ännu mer komfort.

Flexibilitet: Feather Limited Jacket är tillverkad i ett mjukt material som är betydligt mindre plastigt än vad materialen i de andra jackorna är. Därför är den också väldigt medgörlig, och följer varje armpendling med milimeterprecision.

Sammanfattning: Det här är verkligen en rakt igenom superskön löparjacka, mycket tack vare det mjuka materialet, men också på grund av att den ventilerar minst lika bra som den skyddar mot vind. Att kombinera ventilationsförmåga och vindtäthet är verkligen inget lätt konststycke, men Blacc har skött det galant. Jackan får också ett extra plus för att den har två praktiska fickor samt dragskon baktill som ger en smickrande passform. Klockrent, Blacc!


LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

5 timmar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

8 timmar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

9 timmar sedan
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

3 dagar sedan
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

3 dagar sedan
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

3 dagar sedan
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

3 dagar sedan
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

3 dagar sedan
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

4 dagar sedan
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

5 dagar sedan
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

6 dagar sedan
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

18 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mode & trender

Det behöver du till barnens höstutflykt

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mode & trender

Allt du vill veta om trailrunningskor!

17 sep 2019
Icebreaker underställ
Mode & trender

Fördelarna med merinoull i underställ och träningskläder

16 sep 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

16 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mode & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

09 sep 2019
magazine
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

5 timmar sedan
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

8 timmar sedan
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

9 timmar sedan
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

3 dagar sedan
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

3 dagar sedan
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

3 dagar sedan
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

3 dagar sedan
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

3 dagar sedan
Mode & trender
Heade trail

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Sportamores testpanel har provat trailskor från Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det här är trailskorna för dig som söker maxad komfort, stabilitet och fäste!

4 dagar sedan
Mode & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendiga boots från Svea

Hösten och vinterns hetaste trend är boots från Svea. Här är tre modeller som kommer hålla dig trendig, varm och bekväm under vintern!

5 dagar sedan
Mode & trender
The puffer jacket

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

Det är dags att hämta inspiration från Korea och låta de puffiga dunjackorna få leta sig ned på smalbenen. Här är jacktrenden som håller dig varm och trendig.

6 dagar sedan
Mode & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par Timberlandkängor är höstens hetaste köp! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance frost down herr aw 18

Det viktigaste när du väljer dunjacka

När du köper en dunjacka är det förstås viktigt att den är lagom varm och har bra passform. Men det allra viktigaste är kanske att jackan har rätt fill power. Vi guidar dig rätt.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance argon header

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

Oavsett vilken typ av dunjacka du är ute efter har Peak Performance en modell för dig. Vi guidar dig rätt!

07 oct 2019
Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

07 oct 2019
Mode & trender