löparjackor dam test

Löparjackorna för dam som är bäst i test

Prestera på topp och håll stilen i spåret med en vindtät löparjacka. Vår kvinnliga löparpanel har sprungit i fem nya modeller. Här är jackan som får högst betyg! 

Att ha en bra löparjacka är A och O alla dagar då det inte är helt vindstilla och gassande sol. En bra löparjacka ska hålla tätt mot vinden, men samtidigt ventilera och inte vara för styv i tyget. Det är höga krav, men vi har hittat fem jackor som alla håller måttet. Här är löparjackorna från Adidas, Nike, Blacc, 2XU och Salomon som är bäst i test!

,

test adidas response

Rekommenderat pris: 649 kronor.

Vikt: De allra flesta löparjackor väger väldigt lite och så gör också den här löparjackan från Adidas. Testpanelen imponeras på en gång av den ringa vikten, som gör att du slipper känna dig påbyltad medan du springer.

Vindtäthet: En av många utmaningar när det kommer till löparjackor är att de båda ska vara vindtäta och ventilera bra, något som Adidas verkligen lyckats med. Den här löparjackan gör precis vad den ska och stänger ute det mesta av den kalla vinden.

Ventilationsförmåga: När vindtätheten är på topp brukar som sagt ventilationsförmågan ibland bli lidande, men så är det inte i det här fallet. Testpanelen delar ut en nia för Response Jackets förmåga att hålla dig sval medan du löptränar – nästan full pott!

Komfort: Om du sprungit i en löparjacka förut vet du att de ibland kan kännas ganska prassliga och omysiga, men så är det inte med den här modellen. Löparjackan från Adidas är väldigt bekväm, och det finns varken irriterande tvättlappar eller skavande sömmar.

Flexibilitet: Det här är den jacka i testgruppen som är minst flexibel och följsam, men låt dig inte luras av det. Testpanelen ger höga poäng för hur jackan följer kroppens rörelser medan du löptränar, så att du kan ta ut löpsteget utan problem.

Sammanfattning: Den här löparjackan från adidas är en utseendemässigt väldigt neutral variant som går att matcha till i princip vad som helst! Den är tunn, superlätt och ger lagom vindskydd under rundan i spåret. Om du ska löpträna med den på sena höstkvällar när temperaturerna kryper ned mot nollan rekommenderas en löpartröja undertill, men på eftermiddagarna gör den sig helt perfekt på egen hand. Response Jacket från Adidas är även försedd med luva, så att du kan stänga sidvindar ute medan du tränar, så att du slipper bli kall om öronen. Jackans enda minus är att den saknar reflexer, vilket hade varit bra till de sena höstkvällarna.

 

,

SE Reebok OSR HERO JACKET

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Det här är den jacka i testet som väger mest. Det sagt så väger den ändå väldigt lite, precis som en löparjacka ska och det är ingen skam i att väga mest i den här lättviktsklassen!

Vindtäthet: Kanske är det den lilla extra vikten som gör att den här löparjackan från Reebok är lite extra vindtät. Det lite grövre materialet gör att jackan gör sig som perfekt för svala dagar, då du gärna får lite extra skydd mot kalla kvällar.

Ventilationsförmåga: Ventilationsförmågan i OSR Hero Jacket imponerar verkligen. Trots att den är så vindtät känner testpanelen sig aldrig instängd, vilket ger ett så när som klockrent betyg.

Komfort: Även komforten imponerar i löparjackan från Reebok och det enda som fattas är lite möjligheter för tillpassning. En dragsko i midjan och tumhål vid ärmsluten hade kunnat göra att OSR Hero Jacket hade suttit ännu bättre. Trots det vill testpanelen ge jackan högsta poäng.

Flexibilitet:  Om en löparjacka är helt vindtät kan man i regel förvänta sig att den är lite styvare i tyget, men så är det inte i det här fallet. Den här jackan är supermjuk och följer kroppens alla rörelser.  

Sammanfattning: Den här löparjackan är som perfekt för alla blåsiga kvällar då du vill kunna ta en sen runda utan att frysa. På baksidan finns ett snyggt reflexmönster som gör att du syns i skenet av billyktor. Eftersom vindtätheten är så pass maxad så kan du ha den på dig med bara ett linne under, utan att börja frysa. Eftersom den ventilerar bra gör den sig också perfekt för lite varmare temperaturer. Det enda som testpanelen egentligen har att anmärka på är att den inte är så anpassningsbar när det gäller till exempel dragsko i midjan, samt att den saknar en mindre mobilficka.

 

,

test xvent 2xu

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Oavsett vilken löparjacka du testat tidigare så har du förmodligen inte stött på en så här lätt modell förut. XVENT Jacka väger i princip ingenting, så om det är vad du letar efter är det här modellen för dig!

Vindtäthet: Liksom löparjackan från Reebok är den här löparjackan från 2XU väldigt vindtät. Om du vill ha den under sen höst eller tidig vår passar den därför utmärkt med en varmare löpartröja under. Då blir du både varm och vindtät.

Ventilationsförmåga: Tyvärr gör den extra vindtätheten att löparjackan inte ventilerar så bra, men vid armhålorna finns små ventilationshål som ändå räddar upp helhetsbetyget med god marginal.

Komfort: Trots att XVENT Jacket inte ventilerar så bra så är den väldigt skön och om du bara är rätt klädd under så kommer den bli en ny favorit i spåret.

Flexibilitet:  Det här är en väldigt smidig löparjacka eftersom den väger så extremt lite, men också på grund av det tunna materialet som upplevs väldigt smidigt. I den här löparjackan får du inga problem med att svänga på armarna, vilket är ett stort plus!

Sammanfattning: Först och främst vill testpanelen berömma 2XU för reflextejpen vid dragkedjan som gör att du syns i mörkret medan du springer. Till skillnad från andra jackor har modellen från 2XU dessutom hål för tummarna som gör att den får klockren passform medan du springer, såväl som lite extra värme. I övrigt är passformen rätt lös, vilket är viktigt vid alla tillfällen då du vill kunna ha en löpartröja under utan att känna dig påbyltad. I övrigt finns inget att klaga på, enligt testpanelen, som också ger tummen upp för en stilren, tidlös design.

 

,

test agile salomon

Rekommenderat pris: 949 kronor.

Vikt: Liksom en bra löparjacka ska så väger den här modellen från Salomon i stort sett ingenting, men ändå aningen mer än den från 2XU.

Vindtäthet: Det märks verkligen att Salomon är ett ordentligt outdoormärke. Det går nästan inte att tillverka en så här pass flexibel löparjacka som står bättre pall mot vinden!

Ventilationsförmåga: Även när det gäller ventilationsförmågan får Salomonjackan bra betyg, trots att löparjackan från Adidas är aningen vassare på den fronten.

Komfort: Det här är jackan för dig som tycker om en nära passform. Om det värsta du vet är när löparjackan fladdrar och far medan du springer så är det här helt rätt modell! Agile Wind Print Hoodie är också aningen kortare än de andra modellerna i testet, vilket gör att du slipper känna att den glider upp och ned för rumpan medan du springer.

Flexibilitet: Eftersom det här är en kroppsnära och kort jacka finns det inte mycket utrymme för rörelse, men materialet är flexibelt och följsamt. Tack vare den nära passformen slipper du känna att löparjackan fladdrar i stället för att följa kroppens rörelser.

Sammanfattning: Allra först vill testpanelen uppmärksamma att den här löparjackan från Salomon har två bra fickor som rymmer allt från plånbok till telefon. I övrigt är det här den snyggaste jackan i testet om du tycker om att sticka ut lite. I den här klara hallonröda färgen blir du som en färgglad fläck i spåret! Utöver det så sticker den här löparjackan också ut genom att ha en lite tightare passform och kortare skärning än de andra i testet, vilket är bra om du avskyr för mycket tyg i din jacka. Trots många bra egenskaper är det allra bästa med Salomonjackan däremot att den är i princip helt vindtät!

 

,

test feather blacc

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Vikt: Liksom jackans namn antyder är det här en extremt lätt löparjacka som kommer få dig att känna dig riktigt snabb i spåret. 

Vindtäthet: I och med den här jackan har Blacc lyckats hålla lika god klass vad gäller vindtätheten som Salomon, inte illa! Feather Limited Jacket gör sig riktigt bra under blåsiga dagar.

Ventilationsförmåga: Även tacksamt är att löparjackan ventilerar så bra, vilket gör den mångsidig i det att den fungerar även för varmare dagar. Den stora ventilationsfickan baktill är en stor del till att du aldrig känner dig instängd i jackan. 

Komfort: Med tanke på hur den här löparjackan håller dig både sval och samtidigt skyddar från vinden hade det verkligen överraskat om den inte också var superskön. Jackan sitter bra på och baktill finns en dragsko som gör att du kan justera passformen för ännu mer komfort.

Flexibilitet: Feather Limited Jacket är tillverkad i ett mjukt material som är betydligt mindre plastigt än vad materialen i de andra jackorna är. Därför är den också väldigt medgörlig, och följer varje armpendling med milimeterprecision.

Sammanfattning: Det här är verkligen en rakt igenom superskön löparjacka, mycket tack vare det mjuka materialet, men också på grund av att den ventilerar minst lika bra som den skyddar mot vind. Att kombinera ventilationsförmåga och vindtäthet är verkligen inget lätt konststycke, men Blacc har skött det galant. Jackan får också ett extra plus för att den har två praktiska fickor samt dragskon baktill som ger en smickrande passform. Klockrent, Blacc!


LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

13 timmar sedan
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

14 timmar sedan
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

1 dag sedan
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

3 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

4 dagar sedan
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
magazine
Reebok Nano 9.0 nya färger

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano är CrossFit-skon med stort S och nu har den landat hos oss i nya, fräscha färger! Spana in uppdateringen och lär dig mer om superskon.

13 timmar sedan
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Test: Träningskläder för gravida

Bara för att du är gravid betyder det inte att du måste sluta träna – tvärtom! Att röra på sig under graviditeten är bra för både dig och bebisen. Vår havande testpanel har fått svettas i träningskläder från Blacc.

14 timmar sedan
Mode & trender
Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

1 dag sedan
Mode & trender
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

3 dagar sedan
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

4 dagar sedan
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

16 jan 2020
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

16 jan 2020
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

16 jan 2020
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna för dig som pronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender