Löparjackor test herr

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

Skydda dig mot blåsten i en trendig löparjacka. Här är löparjackorna för herr som presterar allra bäst när det gäller ventilationsförmåga, vindtäthet och rörlighet!

När du ska ut och löpträna så spelar det ingen roll om det är sommar, vår, höst eller vinter – det du behöver för att prestera på topp är en bra löparjacka med låg vikt och högt skydd mot vinden.  Vår löparnördiga killpanel har sprungit i löparjackor från , , , och . Det här är jackorna som är bäst i test!

Test av: ,

2xu löparjacka

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Vikt: Det här är en superlätt jacka som gör sig jättebra till löpning där du inte vill känna att den tynger dig i steget.

Vindtäthet: Materialet i löparjackan från 2XU håller tätt mot vinden medan du springer, men den bör kanske inte användas under riktigt blåsiga dagar, där andra giganter i testet slår 2XU på fingrarna.

Ventilationsförmåga: Om du tenderar att bli väldigt varm när du springer är det här inte en modell för dig. Faktum är att den snarare riktar sig till de frusna själarna eftersom ventilationsnivån hamnar lite på efterkälken. Jackan andas något men behåller samtidigt mer av värmen i jackan än vad andra modeller i testet gör. 

Komfort: Är det här en löparjacka eller är det egentligen en hoodie? Materialet är supermysigt att springa i och inga sömmar skaver.

Flexibilitet: kompenserar för en något sämre ventilationsförmåga genom en maxad rörlighet. Den här jackan är ett supermjukt alternativ till din nästa löparrunda.

Sammanfattning: Testarna reagerar först och främst på att den här löparjackan från 2XU är väldigt liten i storleken. Om du velar mellan två bör du därför gå upp ett snäpp. I övrigt väger den i princip ingenting, vilket alltid är tacksamt när du löptränar och då materialet även är väldigt flexibelt så får jackan grymma betyg för komforten. Jackan är utformad som så att den är vindtät framtill och andas i bakstycket, trots det är det just andningsförmågan som hamnar på minussidan. Den här mjuka löparjackan gör sig därför absolut bäst under de långsamma rundorna där du inte får upp pulsen så mycket, samt till höstens promenader. 

Test av: ,

Salomon agile löparjacka

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Vikt: Det här är den löparjacka i testet som väger allra minst, tillsammans med löparjackan från Blacc. Det är ett stort plus! En jacka som du inte känner av, är en bra jacka. 

Vindtäthet: Den håller också väldigt tätt mot vind och blåst, vilket helt klart är att förvänta av en löparjacka från Salomon. 

Ventilationsförmåga: Även ventilationen får höga betyg av vår testpanel, men den är samtidigt inget utöver det vanliga. Andra löparjackor i testet presterade bättre på den fronten.

Komfort: Det här är en superskön jacka! Den är något tight över armar och axlar, så se till att du klickar hem rätt storlek för att det inte ska störa dig när du springer. 

Flexibilitet:  från Salomon inte riktigt lika ”agile” som delar av testpanelen hade hoppats på. I stället är den relativt stel för att vara en löparjacka. Ha det i åtanke när du väljer storlek så du inte får en modell som stramar åt under armpendlingen. 

Sammanfattning: Salomon är ett märke som verkligen kan det här med att hålla regnet på utsidan av kläderna. Märket är mest kända för sina skidor och friluftskläder och de vet verkligen vad de sysslar med när det kommer till vindtätheten. Det är en superskön jacka med brett användningsområde. du kan ha den som sportig vardagsjacka, på löpturerna under vår/höst-kanten då du vill ha ett extra lager vindskydd samt att du även kan ha jackan på vintern om du kombinerar med ett varmare lager under. Extra plus för att modellen har några mindre reflexdetaljer i sömmen över armen och på ryggen, så att du syns i höstmörkret. Testpanelen  rekommenderas varmt den här modellen till dig som söker en bra, snygg och diskret all round-jacka som funkar större delen av året. Mest framträdande egenskapen är superbt vindskydd.

 

Test av: ,

adidas own

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Vikt: Inte heller den här löparjackan från Adidas väger särskilt mycket, men den väger ändå mer än Salomons modell.

Vindtäthet: Liksom löparjackan från Salomon är den här modellen från adidas helt vindtät. Bara om du springer i en galonjacka hade du varit mer skyddad från blåsten, men det vill du helst undvika!

Ventilationsförmåga: Även om den här löparjackan är tunn och kall, kunde den ha haft en högre ventilationsförmåga än den har idag. Testpanelen tenderar att bli lite instängd i jackan vid pulshöjande löparrundor. 

Komfort: Passformen är varken bylsig eller slimmad, och du kan röra dig helt obehindrat i modellen. Den sitter superskönt på kroppen och får höga betyg för sin grymma komfort. 

Flexibilitet: Till skillnad från modellen från Salomon är från Adidas inte alls särskilt styv. Här kan du pendla armarna och ta ut löpsteget utan problem.

Sammanfattning: En otroligt tunn och smidig löparjacka. Den är stilren, står emot vinden och sitter perfekt på kroppen. Är du en av de som föredrar en normal passform som inte är superslimmad kommer du bli glad av att klicka hem den här jackan. Eftersom modellen är så pass tunn har du själv alla möjligheter att anpassa värmen genom flera lager under. Att springa från nollgradigt till femton plusgrader är däremot fullt möjligt i den här jackan. Det som hamnar på efterkälken när det kommer till funktionen är ventilationsförmågan. Kom ihåg att inte klä dig för varmt under så att du inte svettas sönder, i och med att jackan inte släpper ut överskottsvärme på löpande band.  


Test av: ,

nike löparjacka

Rekommenderat pris: 729 kronor.

Vikt: Något tyngre löparjacka än de andra modellerna i testet, men fortfarande i spannet av en lättviktsjacka. Förklaringen kan ligga i designen som jobbar med flera lager tyg och detaljer i form av fickor och huva. 

Vindtäthet: När det gäller vindtäthet så presterar den här jackan från Nike väldigt bra, ungefär lika bra som Salomons löparjacka.

Ventilationsförmåga: Hittills är det här den löparjacka som har absolut bäst ventilationsförmåga, trots att vindtätheten också är suverän – nästan lite för bra för att vara sant!

Komfort: Trots att materialet inte är speciellt följsamt är det här en riktigt skön löparjacka. Du kommer vilja ha den på dig, så enkelt är det. 

Flexibilitet:  är något styvt i materialet vilket kan bli problematiskt om du väljer en för liten storlek. Som tur är, är modellen rymlig i passformen så styvheten är inget som stör rörelsefriheten. 

Sammanfattning: Två ord, hur snygg? Den här retro-inspirerade löparjackan står designmässigt ut i mängden och riktar sig till dig som gärna glider runt i din löparjacka 24/7. Den är något styv i passformen, vilket du bör ha i åtanke när du klickar hem modellen. Däremot har den en grym ventilationsförmåga, du kommer absolut inte att känna dig instängd i modellen. Självklart är vindtätheten så bra som du önskar, och modellen får dessutom extra plus för att det finns två fickor på framsidan att lägga ned en nyckel och telefon i. Nike ligger i framkant, vad annars kan vi vänta oss av dem? 

 

Test av: ,

Blacc löparjacka

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Liksom namnet på löparjackan antyder så väger Fly Limited Jacket absolut ingenting, om du inte tittar ned kommer du inte märka av den på kroppen. 

Vindtäthet: Till skillnad från de andra supervindtäta modellerna i testet är det här är mildare variant av en vindjacka. Den står emot måttlig vind men inget du bör plocka med dig ut på en löprunda i storm. 

Ventilationsförmåga: Att den inte är så vindtät medför å andra sidan att löparjackan har en superbra ventilationsförmåga. Det här är med andra ord en grym kompis under intervallpassen där du får upp pulsen och svettas mycket. 

Komfort:  är mycket en skön löparjacka och därför får den faktiskt full poäng på komforten! Tyget är mjukt, bekvämt och sitter som en smäck på kroppen. 

Flexibilitet: Materialet i den här löparjackan från Blacc är supermjukt och flexibelt. Oavsett hur mycket du pendlar med armarna så är jackan inte ett hinder. Bara löparjackan från 2XU är snäppet mjukare. 

Sammanfattning: Det här är en lätt, flexibel och superskön löparjacka som dessutom har en snygg design med inslag av neon som just nu är supertrendigt. På vardera sida om bröstet finns en ficka där du kan lägga småsaker i, vilket ger ett extra poäng. Dessutom är fickorna stora, så att en lite större plånbok eller telefon får plats utan svårigheter. Det enda minuset med löparjackan från Blacc är at den släpper igenom en hel del blåst. Använd den därför under vindstilla intervallpass, där ventilationsförmågan dessutom får visa sin styrka! 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

5 timmar sedan
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

2 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

3 dagar sedan
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

6 dagar sedan
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

6 dagar sedan
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

6 dagar sedan
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna till dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
magazine
Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

5 timmar sedan
Mode & trender
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

2 dagar sedan
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

3 dagar sedan
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

6 dagar sedan
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

6 dagar sedan
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

6 dagar sedan
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna till dig som pronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender
Tvätta träningskläder

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

Att tvätta svettiga funktionsplagg på rätt sätt minskar risken för att lukta svett och får plaggen att hålla längre. Vi ger dig alla knep du behöver känna till.

02 jan 2020
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Vinterns varmaste kängor

De är varma, har ett grymt grepp på hala underlag och en mysig insida. Vi pratar såklart om vinterns varmaste kängor. Här är modellerna för hela familjen som du inte vill missa!

02 jan 2020
Mode & trender