Löparjackor test herr

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

Skydda dig mot blåsten i en trendig löparjacka. Här är löparjackorna för herr som presterar allra bäst när det gäller ventilationsförmåga, vindtäthet och rörlighet!

När du ska ut och löpträna så spelar det ingen roll om det är sommar, vår, höst eller vinter – det du behöver för att prestera på topp är en bra löparjacka med låg vikt och högt skydd mot vinden.  Vår löparnördiga killpanel har sprungit i löparjackor från , , , och . Det här är jackorna som är bäst i test!

Test av: ,

2xu löparjacka

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Vikt: Det här är en superlätt jacka som gör sig jättebra till löpning där du inte vill känna att den tynger dig i steget.

Vindtäthet: Materialet i löparjackan från 2XU håller tätt mot vinden medan du springer, men den bör kanske inte användas under riktigt blåsiga dagar, där andra giganter i testet slår 2XU på fingrarna.

Ventilationsförmåga: Om du tenderar att bli väldigt varm när du springer är det här inte en modell för dig. Faktum är att den snarare riktar sig till de frusna själarna eftersom ventilationsnivån hamnar lite på efterkälken. Jackan andas något men behåller samtidigt mer av värmen i jackan än vad andra modeller i testet gör. 

Komfort: Är det här en löparjacka eller är det egentligen en hoodie? Materialet är supermysigt att springa i och inga sömmar skaver.

Flexibilitet: kompenserar för en något sämre ventilationsförmåga genom en maxad rörlighet. Den här jackan är ett supermjukt alternativ till din nästa löparrunda.

Sammanfattning: Testarna reagerar först och främst på att den här löparjackan från 2XU är väldigt liten i storleken. Om du velar mellan två bör du därför gå upp ett snäpp. I övrigt väger den i princip ingenting, vilket alltid är tacksamt när du löptränar och då materialet även är väldigt flexibelt så får jackan grymma betyg för komforten. Jackan är utformad som så att den är vindtät framtill och andas i bakstycket, trots det är det just andningsförmågan som hamnar på minussidan. Den här mjuka löparjackan gör sig därför absolut bäst under de långsamma rundorna där du inte får upp pulsen så mycket, samt till höstens promenader. 

Test av: ,

Salomon agile löparjacka

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Vikt: Det här är den löparjacka i testet som väger allra minst, tillsammans med löparjackan från Blacc. Det är ett stort plus! En jacka som du inte känner av, är en bra jacka. 

Vindtäthet: Den håller också väldigt tätt mot vind och blåst, vilket helt klart är att förvänta av en löparjacka från Salomon. 

Ventilationsförmåga: Även ventilationen får höga betyg av vår testpanel, men den är samtidigt inget utöver det vanliga. Andra löparjackor i testet presterade bättre på den fronten.

Komfort: Det här är en superskön jacka! Den är något tight över armar och axlar, så se till att du klickar hem rätt storlek för att det inte ska störa dig när du springer. 

Flexibilitet:  från Salomon inte riktigt lika ”agile” som delar av testpanelen hade hoppats på. I stället är den relativt stel för att vara en löparjacka. Ha det i åtanke när du väljer storlek så du inte får en modell som stramar åt under armpendlingen. 

Sammanfattning: Salomon är ett märke som verkligen kan det här med att hålla regnet på utsidan av kläderna. Märket är mest kända för sina skidor och friluftskläder och de vet verkligen vad de sysslar med när det kommer till vindtätheten. Det är en superskön jacka med brett användningsområde. du kan ha den som sportig vardagsjacka, på löpturerna under vår/höst-kanten då du vill ha ett extra lager vindskydd samt att du även kan ha jackan på vintern om du kombinerar med ett varmare lager under. Extra plus för att modellen har några mindre reflexdetaljer i sömmen över armen och på ryggen, så att du syns i höstmörkret. Testpanelen  rekommenderas varmt den här modellen till dig som söker en bra, snygg och diskret all round-jacka som funkar större delen av året. Mest framträdande egenskapen är superbt vindskydd.

 

Test av: ,

adidas own

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Vikt: Inte heller den här löparjackan från Adidas väger särskilt mycket, men den väger ändå mer än Salomons modell.

Vindtäthet: Liksom löparjackan från Salomon är den här modellen från adidas helt vindtät. Bara om du springer i en galonjacka hade du varit mer skyddad från blåsten, men det vill du helst undvika!

Ventilationsförmåga: Även om den här löparjackan är tunn och kall, kunde den ha haft en högre ventilationsförmåga än den har idag. Testpanelen tenderar att bli lite instängd i jackan vid pulshöjande löparrundor. 

Komfort: Passformen är varken bylsig eller slimmad, och du kan röra dig helt obehindrat i modellen. Den sitter superskönt på kroppen och får höga betyg för sin grymma komfort. 

Flexibilitet: Till skillnad från modellen från Salomon är från Adidas inte alls särskilt styv. Här kan du pendla armarna och ta ut löpsteget utan problem.

Sammanfattning: En otroligt tunn och smidig löparjacka. Den är stilren, står emot vinden och sitter perfekt på kroppen. Är du en av de som föredrar en normal passform som inte är superslimmad kommer du bli glad av att klicka hem den här jackan. Eftersom modellen är så pass tunn har du själv alla möjligheter att anpassa värmen genom flera lager under. Att springa från nollgradigt till femton plusgrader är däremot fullt möjligt i den här jackan. Det som hamnar på efterkälken när det kommer till funktionen är ventilationsförmågan. Kom ihåg att inte klä dig för varmt under så att du inte svettas sönder, i och med att jackan inte släpper ut överskottsvärme på löpande band.  


Test av: ,

nike löparjacka

Rekommenderat pris: 729 kronor.

Vikt: Något tyngre löparjacka än de andra modellerna i testet, men fortfarande i spannet av en lättviktsjacka. Förklaringen kan ligga i designen som jobbar med flera lager tyg och detaljer i form av fickor och huva. 

Vindtäthet: När det gäller vindtäthet så presterar den här jackan från Nike väldigt bra, ungefär lika bra som Salomons löparjacka.

Ventilationsförmåga: Hittills är det här den löparjacka som har absolut bäst ventilationsförmåga, trots att vindtätheten också är suverän – nästan lite för bra för att vara sant!

Komfort: Trots att materialet inte är speciellt följsamt är det här en riktigt skön löparjacka. Du kommer vilja ha den på dig, så enkelt är det. 

Flexibilitet:  är något styvt i materialet vilket kan bli problematiskt om du väljer en för liten storlek. Som tur är, är modellen rymlig i passformen så styvheten är inget som stör rörelsefriheten. 

Sammanfattning: Två ord, hur snygg? Den här retro-inspirerade löparjackan står designmässigt ut i mängden och riktar sig till dig som gärna glider runt i din löparjacka 24/7. Den är något styv i passformen, vilket du bör ha i åtanke när du klickar hem modellen. Däremot har den en grym ventilationsförmåga, du kommer absolut inte att känna dig instängd i modellen. Självklart är vindtätheten så bra som du önskar, och modellen får dessutom extra plus för att det finns två fickor på framsidan att lägga ned en nyckel och telefon i. Nike ligger i framkant, vad annars kan vi vänta oss av dem? 

 

Test av: ,

Blacc löparjacka

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Vikt: Liksom namnet på löparjackan antyder så väger Fly Limited Jacket absolut ingenting, om du inte tittar ned kommer du inte märka av den på kroppen. 

Vindtäthet: Till skillnad från de andra supervindtäta modellerna i testet är det här är mildare variant av en vindjacka. Den står emot måttlig vind men inget du bör plocka med dig ut på en löprunda i storm. 

Ventilationsförmåga: Att den inte är så vindtät medför å andra sidan att löparjackan har en superbra ventilationsförmåga. Det här är med andra ord en grym kompis under intervallpassen där du får upp pulsen och svettas mycket. 

Komfort:  är mycket en skön löparjacka och därför får den faktiskt full poäng på komforten! Tyget är mjukt, bekvämt och sitter som en smäck på kroppen. 

Flexibilitet: Materialet i den här löparjackan från Blacc är supermjukt och flexibelt. Oavsett hur mycket du pendlar med armarna så är jackan inte ett hinder. Bara löparjackan från 2XU är snäppet mjukare. 

Sammanfattning: Det här är en lätt, flexibel och superskön löparjacka som dessutom har en snygg design med inslag av neon som just nu är supertrendigt. På vardera sida om bröstet finns en ficka där du kan lägga småsaker i, vilket ger ett extra poäng. Dessutom är fickorna stora, så att en lite större plånbok eller telefon får plats utan svårigheter. Det enda minuset med löparjackan från Blacc är at den släpper igenom en hel del blåst. Använd den därför under vindstilla intervallpass, där ventilationsförmågan dessutom får visa sin styrka! 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

4 timmar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

6 timmar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

7 timmar sedan
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

3 dagar sedan
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

3 dagar sedan
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

3 dagar sedan
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

3 dagar sedan
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

3 dagar sedan
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

4 dagar sedan
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

5 dagar sedan
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

6 dagar sedan
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

18 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mode & trender

Det behöver du till barnens höstutflykt

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mode & trender

Allt du vill veta om trailrunningskor!

17 sep 2019
Icebreaker underställ
Mode & trender

Fördelarna med merinoull i underställ och träningskläder

16 sep 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

16 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mode & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

09 sep 2019
magazine
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

4 timmar sedan
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

6 timmar sedan
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

7 timmar sedan
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

3 dagar sedan
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

3 dagar sedan
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

3 dagar sedan
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

3 dagar sedan
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

3 dagar sedan
Mode & trender
Heade trail

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Sportamores testpanel har provat trailskor från Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det här är trailskorna för dig som söker maxad komfort, stabilitet och fäste!

4 dagar sedan
Mode & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendiga boots från Svea

Hösten och vinterns hetaste trend är boots från Svea. Här är tre modeller som kommer hålla dig trendig, varm och bekväm under vintern!

5 dagar sedan
Mode & trender
The puffer jacket

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

Det är dags att hämta inspiration från Korea och låta de puffiga dunjackorna få leta sig ned på smalbenen. Här är jacktrenden som håller dig varm och trendig.

6 dagar sedan
Mode & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par Timberlandkängor är höstens hetaste köp! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance frost down herr aw 18

Det viktigaste när du väljer dunjacka

När du köper en dunjacka är det förstås viktigt att den är lagom varm och har bra passform. Men det allra viktigaste är kanske att jackan har rätt fill power. Vi guidar dig rätt.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance argon header

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

Oavsett vilken typ av dunjacka du är ute efter har Peak Performance en modell för dig. Vi guidar dig rätt!

07 oct 2019
Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

07 oct 2019
Mode & trender