HEADER_M.jpg

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

Säsongens löparskor är här! Vår testpanel har sprungit i modeller för intervaller, lopp och långa distanser. Här är löparskorna för honom som är bäst i test!

Är du på jakt efter årets bästa herrlöparskor har du kommit helt rätt. Vår grymma testpanel har sprungit i säsongens nya löparskor från märken som Nike, Asics, Hoka One One och Saucony. Spana in testet nedan för att hitta löaprskon som passar dig och ditt löpsteg! 

LÄS MER:

Test av: ,   

ADI_SL20 ÔÇô 1.jpgSL20 från Adidas finns i färgerna: 

Vikt: 230 gram 
Drop: 10 mm 
Passar till: Intervaller och korta distanser med högt tempo. 
Flexibilitet kontra stabilitet: En flexibel sko som passar ett neutralt löpsteg. 
Dämpning och komfort: Bekväm sko som är konstruerad med något mindre dämpning än andra Adidas-modeller för att du ska känna dig snabb och kvick under intervallpasset. 

Sammanfattning: 

En lätt och snabb sko för korta distanser. Nya SL20 från Adidas är konstruerad för de snabba löparna som vill sätta personbästa på tävlingen. Skon riktar sig till alla med ett neutralt löpsteg, men Adidas egna experter rekommenderar den främst till dig som landar på mellanfotet i stegisättningen. 

– Det första jag tänker på när jag springer i SL20 är vikten, den här löparskon är superlätt och sitter bekvämt på foten, säger en testare. 

En nyhet med SL20 är att mellansulan inte har Adidas klassiska Boost-dämpning, utan nya Lightstike, vilket ger en energifylld och pigg känsla när du springer. Jämför du med Ultraboost 20 får du inte en lika mjuk känsla i fotisättningen och det är därför den här skon lämpar sig bäst för kortare och snabba pass. 

– Du får mycket löparglädje för pengarna, säger en testare och en annan fyller i: 

– Även om skon inte har den klassiska Boost-dämpningen samt en relativt låg dämpning jämfört med andra modeller, tycker jag att löpningen blir mjuk och behaglig. Jag känner mig pigg och snabb i benen. 

Vad är då de främsta fördelarna med skon? Jo, dämpningen, som vi redan pratat om, är kompakt och ger en lätt och skön löparkänsla. Torsion-systemet i mellanfoten är det som ser till att du får ett sving framåt i löpsteget samtidigt som den reduserar oönskad rörelse. Tillsammans med en tight passform får du ett behagligt stöd för foten. 

– Meshen på ovandelen ventilerar skönt och ser till att du kan springa i skorna under hela sommarhalvåret. Adidas fortsätter även att arbeta med Continental för att skapa en yttersula som greppar packat underlag, även blöt asfalt, säger en testare och en annan fyller i: 

– Designmässigt är de i mina ögon inte lika fina som exempelvis Ultraboost. Det som däremot är grymt är greppet. I stadsmiljö där det är lite vanligare med start och stop i löpningen och lite tvärare sidledsförflyttningar, briljerar dem. 

Test av: ,

HOKA_CLIFTON6 – 1.jpgClifton 6 från Hoka One One finns i färgerna: 

Vikt: 266 g 
Drop: 5 mm
Passar till: Långa distanser på hårt underlag så som asfalt. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Skon ger dig det skydd du behöver vid landsvägslöpning, men viker du av vägen märker du att den tjocka sulan inte ger den stabilitet du önskar. 
Dämpning och komfort: Hoka One One är kända för sina tjocka mellansulor och grymma dämpning, och det här är inget undantag. Du landar skonsamt i varje fotisättning. 

Sammanfattning: 

Vem kan stoppa dig när du bara rullar fram? I Hoka One Ones senaste version av Clifton är det precis det du gör. Yttersulan är nämligen formad på så sätt att du får ett rullande löpsteg. Tillsammans med det faktum att skon är smalare än andra löparsko från märket och upplevs som nedtonad i jämförelse med till exempel Bondi får Clifton 6 höga betyg hos testpanelen. 

– Clifton 6 känns betydligt smidigare på foten än var Bondi 5 gör, nästan på gränsen till väl smal, säger en av testarna och en annan fyller i: 

– Jag gillar ovandelen, det är den, hittills, bästa på Cliftons olika uppdateringar. Den omsluter foten på ett bekvämt och tight sätt, samtidigt som den ventilerar och ger extra stöd där det behövs som mest.

Clifton 6 är skapad för långa distanser på asfalt med sin mjuka EVA-dämpning. Men du behöver inte vara orolig för att den är så pass mjuk att den stjäl energi. Låt den här löparskon få dig att flyga fram där den gör det bäst – på landsvägen. 

– Är du på jakt efter en löparsko för medel- och långdistanslopp på hårt underlag? Upplever du äldre Hoka-modeller som osmidiga men ändå gillade dämpningen och löparkänslan? Då kan du sluta leta, för här är du skon för dig!

Clifton 6 ger fortfarande Hoka One Ones klassiska ”wow”-effekt när det kommer till designen. Många anser att skon ser maffig och klumpig ut, men ändrar åsikt så fort de springer i den. 

– Innan jag testade att springa i Clifton 6 dömde jag ut skon. Efter ett par rundor tar jag tillbaka allt. Dämpningen, som påminner om Asics gel-dämpning, är utomordentlig och närmare att flyga fram kommer du inte i dagsläget, säger en positivt överraskad testare. 

Test av: ,   

NIKE_ZOOM 1.jpgZoom Fly 3 från Nike finns i färgerna: 

Vikt: 274 g
Drop: 11 mm 
Passar till: Långdistanslopp på hårda underlag. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Mer flexibel än stabil. Den här löparskon riktar sig till dig med ett neutralt löpsteg som inte kräver ett högt stöd utan redan har ett vant löpsteg.
Dämpning och komfort: React-skummet i mellansulan ger dig den perfekta mixen av dämpning och energiåtergivning. 

Sammanfattning

Med den här löparskon säger Nike hej då till en ovandel i Flyknit och välkomnar framtiden i form av en ovansida i Vaporwave. Den nästan genomskinliga ovandelen känns nytänkande och ger, utseendemässigt, en look som sticker ut i löpspåret. 

– Första intrycket är att Zoom Fly 3 är bekväma och lätta. Löparskon är något bredare i modellen än vad Zoom Fly 2 är och jämfört med andra Nike-skor, säger en testare. 

Vad som utmärker den här modellen är att den är utrustad med en kolfiberplatta som i teorin ska ge löparen kraft och energi i frånskjutet. Det är något som testpanelen märker av, jämfört med andra löparskor, och de spår att det kommer att vara en kommande trend att ha kolfiberplattor i löparskor. 

– Det är först några kilometer in under turen som skorna verkligen briljerar, så har du tänkt att springa korta pass kommer du inte kunna utnyttja fördelarna av Zoom Fly 3 till fullo. 

Passformen är något bredare än vad andra löparskor från Nike uppskattas vara, vilket hyllas av de i testpanelen som vanligtvis har svårt för Nikes nätta lättviktsskor. Den är normal i storlek, så kör på din vanliga Nike-size. 

För att knyta ihop säcken kan man säga att Nike Zoom Fly 3 är en tävlingssko för dig som springer långa distanser, från milen och uppåt. Den passar dig som värdesätter hög dämpning och komfort, men inte behöver ett högt stöd för foten. Ett givet val för den vana löparen. 

Test av: SAUCONY_HURRICANE – 1.jpg

Hurricane 22 från Saucony finns i färgerna:
Vikt: 335 g
Drop: 8 mm
Passar till: Långa rundor och avslappnade återhämtningspass.
Flexibilitet kontra stabilitet: Den här skon är både flexibel och stabil. Passar dig som pronerar.
Dämpning och komfort: W-O-W! Är du ute efter en riktigt bekväm sko som mjukt och skönt bädda in din fot är det här rätt.

Sammanfattning:

Testpanelen tycker att det här är en sko som är mjuk och skön men som samtidigt ger väldigt bra support. Den upplevs som något stor i storleken. är du mellan två storlekar kan du ta den mindre.

– Skorna känns perfekta på fötterna redan från första början. I hälen sitter de rejält med mjukt material som gör att foten vilar stadigt i skon. De är därmed helt perfekta för dig som behöver lite hjälp med att väga upp pronation, speciellt vid hälen, säger en person i testpanelen.

I mellanfoten sitter skon tight, som om foten kramas om från alla håll, vilket gör att den passar många olika typer av fötter. Passformen är mycket bättre än den tidigare versionen och det känns som att hela foten är inbakad i mysigt material. Det i kombination med mjuka känslan gör skon perfekt för långa distanser och hårt underlag.

– Du får skön studs i steget i de här skorna. Stötdämpningen från sulan fungerar ypperligt, jag är rätt känslig för att springa på asfalt så dämpningen stack ut som positivt direkt. Kan absolut rekommendera den här skon för hårda underlag, säger en av testarna.

Jämfört med föregångaren är den nyaste uppdateringen ännu mjukare, mer flexibel, bekvämare och sitter bättre på foten. (Enligt Saucony själva beror det på att den nya sulan är dubbelt så flexibel, 28 procent lättare och 5 procent mer stötdämpande än det tidigare EVERRUN-materialet. Det nya heter PWRRUN+, om du är nyfiken.)

– Det är svårt att hitta några nackdelar med skon, men de drar åt sig ganska mycket vatten, så de är inte så bra för regniga dagar. De är heller inte så ventilerade, så kanske blir det för varmt att springa i dem i mitten av juli. Annars är de riktigt bra, inte alls så tunga som intrycket du får av bilder på skon, säger en testperson och får medhåll av en annan:

– Maximalt med komfort, perfekt när du vill ha så bekvämt som möjligt under din runda och vara snäll mot lederna. Passform och dämpningen håller oerhört hög nivå, fungerar utmärkt faktiskt, och pronationsstödet hjälper mig som pronerar.

Test av:

NEWBALANCE_FRESHFOAM.jpgFinns i färgen: 

Vikt: 286 g 
Drop: 8 mm 
Passar till: Medellånga till långa distanser, i lugnt tempo. Passar hårda underlag som asfalt och elljusspår. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Neutral sko för dig med ett normalt fotvalv. 
Dämpning och komfort: Underbar dämpning som ser till att du landar mjukt i fotisättningen samt ger dig skjuts framåt i steget. 

Sammanfattning:

Du som har sprungit i New Balance 1080-skor tidigare kommer att bli positivt överraskad av deras senaste version 1080 v10. Medan de tidigare versionerna av löparskon har fått ett godkänt betyg men samtidigt upplevt de något klumpiga och stela, går nya 1080 v10 raka vägen upp bland säsongens toppskor. Wow vilken uppdatering! 

– Man pratar ofta om Adidas Boost-dämpning som ett toppexemplar på hur en dämpad sko ska upplevas. Med den nya löparskon är New Balance helt klart uppe i den nivån nu. Dämpningen är något utöver det vanliga och känns bara helt perfekt, säger en nöjd testare. 

Om du tittar på skon ser du att New Balance arbetat mycket med hälgreppet. Många av testarna känner sig trygga med att skon håller ett så pass hårt grepp om hälen så att foten inte kan röra sig i skon. Med det sagt kan du fortfarande ta ut fotledsrörelserna och, som du ser på bilen, är den översta delen av hälkappan vinklad bort från hälsenan så du inte får ett hårt tryck där. Allt för att du ska kunna fokusera på löprundan. 

– Jag gillar de här löparskorna riktigt mycket, från första stund! På mig med ett neutralt fotvalv och löpsteg sitter de perfekt. De har en normal bredd och är true to size, säger en testare. 

Det är precis så här en mängdtränignssko ska upplevas. Mjuk och skonsam. 1080v10 är en dröm för trötta fötter och en modell som du med fördel borde välja till återhämtningspassen.  

Test av: ,

ADI_BOSTON.jpgAdizero Boston 8 från Adidas finns i färgerna: 

Vikt: 238 g 
Drop: 10 mm 
Passar till: Allt från korta till långa distanser, tävling, tempoväxlingar och lugna pass.
Flexibilitet kontra stabilitet: En flexibel sko som bland annat passar intervallpass. Den är en lättviktsko som snarare upplevs som nätt och smidig än bred och stabil. Den tunna mellansulan bidrar trots det med en nära markkontakt och på så sätt behöver du inte vara orolig för att du ska trampa snett när du springer. 
Dämpning och komfort: Boost-dämpning upplevs aningen mer kompakt och stum än vad du får hos exempelvis Ultraboost, men fortfarande är den skön och härlig.

Sammanfattning: 

Ska du springa milen? Välj Boston 8. Ska du köra intervaller? Boston 8 gör jobbet. Ska du springa en halv mara och vill maxa tiden? Ja, du tänkte rätt. Boston 8 är grym här med.

Adidas Adizera Boston 8 ingår i Adidas Adizero-serie med lättviktsskor. Skorna har självklart Adidas populära Boost-sula, men är skapade för ett annat ändamål är populära Ultraboost. Medan Ultraaboost är en komfortdröm med dämpningen i fokus har Boston 8 skapats för att ge dig en grym löparupplevelse oavsett distans och tempo.  

– Mellansulan följer fotens form och är väldigt tunn jämfört med andra löparskor jag sprungit i. Det gör att du känner underlaget och kommer nära marken. Samtidigt är skon förvånansvärt mjuk och har mycket dämpning för att ha en sådan tunn mellansula, säger en testare. 

Dämpningen är konsekvent och spänsten i ifrånskjutet håller länge. Boost-dämpningen har en energiåtergivning som ger dig fart framåt och kraft i varje löpsteg. 

– Jag vill slå ett slag för att skorna känns likadana pass efter pass. Jag har tidigare varit med om att dämpningen försämras med tidens gång, men det är inget som jag märker av här.

Jämfört med Ultraboost är den här löparskon något liten i storlek. Därför kan det vara smart att gå upp 1/3 i den här modellen för att vara säker på att du inte klickar hem en för liten löparsko. Passformen är tight och skon har en normal bredd. 

Låt dig däremot inte luras av ovandelen, den är mer ventilerad än den ser ut att vara. Du kan med fördel springa i den här skon i kilometer efter kilometer utan att känna dig för varm.

Test av: ,  

UA_HOVR – 1.jpgHOVR Sonic 3 från Under Arbour finns i färgerna: 

Vikt: 277 g
Drop: 8 mm 
Passar till: Medellånga distanser på packade underlag, både asfalt och elljusspår. Greppet funkar till och med på snöfyllda stigar. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Den här löparskon är mer åt det stumma och stabila hållet, snarare än flexibel. Den passar därmed ett neutralt löpsteg där du vill stötta upp foten med en trygg sko. 
Dämpning och komfort: En bekväm sko med stum dämpning för dig som inte gillar att springa i skor där foten sjunker ned i mellansulan. 

Sammanfattning:

All energi du ger i ditt löpsteg ska du få tillbaka i frånskjutet. Det är det som Hovr Sonic 3s mellansula bidrar med, tack vare det egna skummet UA Hovr som har två huvudfunktioner. Sulan ska dels hålla samma form första rundan som efter X antal mil, och dels ge en responsiv känsla i frånskjutet.

– Till skillnad från anda löparskor som har en mjuk dämpning märker du att den här är betydligt stummare. Den känns snarare hård än mjuk, speciellt när du springer på asfalt, säger en testare och en annan fyller i: 

– Jag håller med, den stumma dämpningen är påtaglig och jag gillar det. Jag har aldrig tyckt om att springa i för mjuka skor! 

Hovr Sonic 3 riktar sig därför till dig som föredrar en stummare känsla i löpsteget och inte har några skador som kräver en supermjuk fotisättning. När det kommer till passformen får du ett bra grepp kring hälen, men skorna är något breda framtill. En löparsko för dig med fötter som är åt det breda hållet. 

– Sonic 3 är ganska lätt och den sitter både bra och skönt på foten. Den är också så pass snygg att jag hade kunnat använda den som en sneaker. Men det jag gillar mest är greppet, jag testade till och med att springa i dem på snöfyllda stigar och fick bättre grepp än väntat, säger en testare. 

Är du osäker på vilken löparsko du ska köpa och vill ha en prisvärd instegsmodell, har breda fötter och inte vill sjukna ned för mycket i mellansulan är det här ett klockrent val för dig. Den är dessutom väldigt snygg, eller hur? Extra plus för att skon har ett chip i sulan som du kan ansluta till appen Map my run där du kan se detaljerade mätningar och statistik för dina rundor! 

Test av: ,  NIKE_Joyride.jpg

Joyrun Dual Run från Nike finns i färgerna: 

Vikt: 290 g 
Drop: 11 mm 
Passar till: Långa och lugna distanspass där komfort och en mjuk fotisättning är målet. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Nike klassar den här skon som stabil. Vår testpanel är inte lika generösa utan anser att den är någonstans mellan en neutral och en stabil löparsko. Däremot är den helt klart tillräckligt stabil för överrörliga fotleder. 
Dämpning och komfort: En komfortdröm som är skonsam för dig som har problem med knä, höft- eller fotleder. Riktigt bekväma löparskor för långpassen. 

Sammanfattning:

Joyride Dual Run är en ny löparsko i Joyride-serien från Nike. Joyride Run Flyknit var först ut och lanserades som en snabb löparsko för korta pass. Du som fick mersmak av den grymma dämpningen i Joyride-skon men föredrar långa distanser kommer inte bli ledsen. Joyride Dual Run är skapad för de riktiga långpassen. 

– Det känns verkligen som att jag springer på små moln, tack vare de små skumkulorna i sulan som formar sig efter foten, säger en testare. 

Det är just mellansulan och dämpningen som är unik med Joyride. Nike har, i stället för att skapa en hel sula i exempelvis React-skum, skapat små kulor som kan röra sig inuti sulan. Det gör att dämpningen anpassar sig efter just din fot och fotisättning. 

Till skillnad från andra Joyride-modeller har den här skon bara två fack med dämpningskulor, vilket gör att framfoten har en ”vanlig” mellansula. På så sätt har Nike tagit bort problemet att kulorna glider under foten, vilket hände vissa löpare som sprang i den tidigare versionen, samt att skon blivit mer stabil.

– Oavsett om du landar på mellanfoten eller hälen får du en mjuk fotisättning, samtidigt som tårna inte sjunker ned lika mycket i frånskjutet som de gjorde i tidigare Joyride-modell.

Storleken är true to Nike, men mindre i storlek än märken som Adidas och Saucony. Passformen är normal till något slimmad och ventilationen är på topp tack vare alla ventilationshål på ovandelen.

– Jag gillar att den här löparskon har en ögla vid hälen som gör det lättare att få på sig skorna. 

Test av: , ASICS_KAYANO ÔÇô 1.jpg


Finns i färgerna: 

Vikt: 306 g 
Drop: 10 mm
Passar till: Det är under landsvägslöpning och framför allt långa distanser som Nimbus 22 hör hemma. 
Flexibilitet kontra stabilitet: Grattis Asics, ni har skapat en sko som är stabil, utan att den klassas som stabil, och ändå tillräckligt flexibel för att inte klaga på att skon känns stel. Bra, bra, bra! 
Dämpning och komfort: Kan det bli bättre än så här? Tveksamt! Dämpningen och komforten är på topp. Testpanelen får gräva länge för att hitta någonting negativt, och då är det att den omslutande ovandelen kan upplevas som något varm. 

Sammanfattning:

Guldstjärnan till säsongens bästa löparsko för landsvägslöpning går (återigen) till Asics Gel-Nimbus 22. Att de lyckats skapa en sko som är så pass bekväm och dämpad, samtidigt som du får stöd till trötta fotleder när du passerat milen, låter för bra för att vara sant. Men det är verklighet i Asics löparskor! Nu ska vi försöka förklara varför skorna är så pass bra. 

Mellansulan ger en skön dämpning och hög respons i frånskjutet. Skon ser alltså till att du alltid är på väg framåt och pushar dig även de sista kilometrarna av ett maraton. Förstärkningar vid häl och sidan av skon stöttar upp fötterna samtidigt som skon upplevs flexibel i löpsteget. 

– Det är en väääldigt skön löparsko som är perfekt för landsvägslöpning, säger en testare och en annan fyller i: 

– Du som är van vid att springa i lättviktskor märker snabbt att Numbus 22 har en är en trygg och omslutande vaddering med förstärkningar vid hälen. Foten känns både stabil och skyddad, och jag känner att det är extremt skonsamt för fötterna, säger en testare. 

Med tanke på att skon har en hög dämpning och är stabil, även om Asics själva klassar den som en neutral sko, så väger den mer än andra modeller i testet (ca 30 gram mer reds.anm.) och är inte skon du väljer till intervallpasset. Men om du är en van löpare vet du även att du borde ha flera löparskor på din hallmatta, för du springer väl inte långa distanser i samma sko som du har på tävling och intervaller?

– Designen är en vattendelare, men med sin restroinspirerande färgpalett och blinkning till sommarens OS tror jag att det här kommer att bli en superpopulär sko för alla Asics-fantaster där ute. 

Priset är i linje med andra löparskor från Asics och för den summan tycker testpanelen att du får en grym sko som kommer göra dig och dina fötter väl, i många, många mil. 

SHOPPA HÄR:  

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Hitta rätt löparskor
Mode & trender

Köpguide: Hitta rätt löparskor

16 timmar sedan
Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Test: Löparjackor för herr 2020

3 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?
Mode & trender

Video: Hur tvättar man sneakers?

3 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

3 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Trailskor för herrar!

4 dagar sedan
Dam - Trailtest.jpg
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

4 dagar sedan
fenix 6 pro solar header
Mode & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

5 dagar sedan
Supperrep go test
Mode & trender

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

6 dagar sedan
superrep go
Mode & trender

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

6 dagar sedan
reima regnkläder flera barn
Mode & trender

Kan man tvätta regnkläder?

6 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Yogabyxor 2020

27 mar 2020
mss löparskor header
Mode & trender

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
wyte badshorts
Mode & trender

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mode & trender

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mode & trender

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Stort test! Vårens bästa sneakers för herrar 2020

19 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mode & trender

Topplista: 11 träningströjor för honom

19 mar 2020
Linnen dam
Mode & trender

12 våriga träningslinnen för henne

19 mar 2020
reebok royal turbo header
Mode & trender

Sex snygga sneakers från Reebok

17 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Test: Årets snyggaste sneakers 2020

17 mar 2020
Kari Traa
Mode & trender

Vårens pastellfärgade mode från Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mode & trender

Senaste trenden: Glansiga träningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

13 mar 2020
sport bh header
Mode & trender

Bäst i test: Sport bh för stor byst

12 mar 2020
Padelskor header
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Vårens bästa sport-bh:ar 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mode & trender

Topp 5 bästa outdoorkläderna från Peak Performance

10 mar 2020
Sneakers 2020
Mode & trender

Sneakers som trendar 2020

10 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mode & trender

Säsongens bästa köp: Nya hybridjackan från Peak Performance

09 mar 2020
suunto 7 header
Mode & trender

TEST! Så bra är nya pulsklockan Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mode & trender

Vilka träningsskor är bäst för funktionell träning?

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mode & trender

Hur ska en skaljacka sitta?

04 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mode & trender

2020:s snyggaste sneakers för dam, herr och barn

04 mar 2020
Header-tights.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Tights med hög midja 2020

02 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mode & trender

Så maxar du funktionella träningen med rätt träningsskor

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mode & trender

Guide: Vilka regnkläder ska mitt barn ha?

02 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Vårjackor för män 2020

28 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer

28 feb 2020
magazine
Hitta rätt löparskor

Köpguide: Hitta rätt löparskor

Hur ska löparskon sitta på foten? Hur ska jag tänka kring dämpning, stöd och grepp? Elitlöparen Charlotte Karlsson går igenom allt du måste ha koll på.

16 timmar sedan
Mode & trender
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Löparjackor för herr 2020

Dags att ge dig ut i spåret? Glöm inte löparjackan! Vår blixtsnabba testpanel har kutat i säsongens bästa löparjackor för herr och så här blev resultatet.

3 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hur tvättar man sneakers?

Frågan om hur du får sneakers vita igen gäckar många. Hur ska de egentligen rengöras? Vi sitter på svaren.

3 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

Sportamores egen elitlöpare Charlotte Karlsson har fått testa vårens bästa löparjackor. Så här tycker hon om att springa i de olika jackorna.

3 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Trailtest.jpg

Bäst i test: Trailskor för herrar!

Dags att anta utmaningen att springa trail! Här är våra bästa trailskor från Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming och Hoka One One.

4 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Vår testpanel har löptränat i trailskor från Nike, Adidas, Salomon, New Balance och Hoka One One. Se vilken som är bäst i test!

4 dagar sedan
Mode & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

Nu har vår testpanel satt pulsklockan Fenix 6X Pro Solar på prov! Så bra presterar monsterklockan från Garmin!

5 dagar sedan
Mode & trender
Supperrep go test

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

Vad Metcon är för crosstraining är SuperRep för gruppass. Tidigare i år lanserades den sprillans nya Nike-skon. Nu släppes lillasyskonet Superrep Go.

6 dagar sedan
Mode & trender
superrep go

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

Träningsskon Nike SuperRep har fått en lillasyster – säg hej till SuperRep Go!

6 dagar sedan
Mode & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man tvätta regnkläder?

Ibland bara måste man göra rent sina regnkläder, hur gör du då? Vi har svaret.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Bäst i test: Yogabyxor 2020

När du utövar yoga vill du ha yogakläder som låter dig ha full rörelsefrihet och flexibilitet. Vår yogi-testpanel har gjort solhälsningen i årets bästa yogabyxor.

27 mar 2020
Mode & trender
mss löparskor header

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

Passa på att fynda dina nya löparskor nu när vår stora Mid Season Sale är igång!

25 mar 2020
Mode & trender
wyte badshorts

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

Vi välkomnar våren med vår Mid Season Sale! Passa på att shoppa kläder, skor och väskor till dig själv, en vän eller någon annan du tycker om.

25 mar 2020
Mode & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

Allt från träningstights till ridkläder! Passa på att norpa åt dig de här godbitarna när de dyker upp till nedsatt pris på vår stora Mid Season Sale.

25 mar 2020
Mode & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

Förra året var det vita sneakers som gällde, men i år är det grå sneakers som dominerar. Här är säsongens 10 hetaste modeller för herr och dam!

22 mar 2020
Mode & trender