Löparskotest 2018

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

Vilka skor funkar bäst att springa i när temperaturen stiger? Vår manliga testpanel har sprungit i 8 nya favoriter – så bra är de! 

SHOPPA HÄR:

En dämpning som tar dig till nya nivåer eller passformen utöver det vanliga? Oavsett vad som är viktigast för dig när du köper nya löparskor har vår manliga testpanel gjort allt för att du ska hitta ditt svar här nedan.

 Löparsko Skechers

Märke: Skechers 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 745 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 225 gram 

Sammanfattning: Löparskon som förbättrar din fotisättning.

Testpanelen säger:  

En lättviktssko som är perfekt för längre distanser. Den har en rejäl sula trots sin låga vikt på 225 gram och en form som ger ett ovanligt bekvämt steg. 

– Tåboxen är ganska snäv, vilket gör att skon kan uppfattas som något liten i storleken. Men formen gör verkligen att fotisättningen blir mycket bättre jämfört med andra löparskor jag har testat. Du landar mer mitt på foten i stället för via hälen, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen hyllar både den lätta vikten och komforten i de här skorna, två faktorer som gör dem perfekta för längre distanser. De är dessutom skönt ventilerande och ser till att fötterna håller en behaglig temperatur även under långa, riktigt svettiga pass. 

– Hälgreppet och rediga skosnören gör att foten sitter fast ordentligt i skon vilket minimerar risken för ovälkomna skavsår och obehag under löprundan, säger en testare. 

Storleksmässigt får du en sko som är true to size och normalbred. Ett komfortabelt val för både nättare och lite bredare fötter. 

– Det här är inte en sko som du köper på grund av utseendet, men är du på jakt efter en sko som justerar och förbättrar fotisättningen så är det här rätt val! 

 Löparskotest new balance

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En cool design som är snyggare IRL.

Testpanelen säger:  

Ett kärt återseende av som nu nylanseras. Det är en löparsko som, trots sin låga vikt, är fullpackad med dämpning i form av materialet REVlite. 

– En förvånansvärt lätt löparsko, vilket uppskattas! Den är helt klart skön att springa i, ingen "mind blowing-upplevelse" med ett helt klart godkänt betyg, säger en av killarna i testpanelen. 

Sulan är aningen stum för delar av testpanelen som hade föredragit en mjukare variant för ett högre betyg. Det här är ett par dojor som kräver några rundor innan komforten är på plats. Första löprundan i skorna upplevdes som lite stum, men det ger som sagt med sig när du sprungit in dem ordentligt. 

För att vara en neutral löparsko presterar den bra stabilitetsmässigt, men om du pronerar bör du välja en stabilare variant. 

– Skon omsluter foten på ett bra sätt och den sitter väldigt skönt på foten under hela löprundan, säger en testare.

Modellen är lite bredare än andra skor i testet, vilket vissa testare gillade och andra inte alls. Om du har något bredare fötter är den här modellen perfekt för dig. Skon är även snudd på stor i storleken, så ligger du mellan två storlekar kan du välja den mindre. 

Det största plusset med skorna är designen som blev en positiv överraskning för testpanelen.  

– Jag var lite skeptisk till designen innan jag fick skorna i handen men de är mycket snyggare i verkligheten. Ränderna gör sig riktigt bra, stort plus! 

 Löparskotest nike

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Finns i färgerna: , , , ,  och 

Vikt: 221 gram

Sammanfattning: Nätt löparsko som är lika snygg som den är skön. 

Testpanelen säger:  

Som den lättaste skon i det här testet, ger verkligen en känsla av att springa på moln. Modellen har uppdaterats med ett nytt stretchmaterial i ovandelen som ska röra sig med din fot. Skon är true to size och nätt i modellen. 

– Komfortmässigt är det här en otroligt skön sko. Den är lätt, mjuk och följsam och ger mig en härlig kontakt med underlaget när jag springer, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen enas om att skon klassas som ”clean och snygg”, där en stilren design toppas med en sober och snygg kulör. Om den mossgröna färgen inte faller dig i smaken har du ett tiotal andra färgställningar att välja och vraka mellan. 

– Jag hade mer än gärna velat ha en färg för löpning, en annan för att matcha kostymen på jobbet och en tredje att glida runt i på stan. Skon är turligt nog väldigt billig, säger en av de frälsta testarna. 

Som väntat när det gäller en löparsko från Nike, så håller modellen en mycket god ventilation och ser till att dina fötter är torra och svala oavsett hur mycket du svettas. 

Även om det är en tunn och nätt lättviktssko upplevde testpanelen en normal stabilitet, mycket tack vare greppet kring hälen. 

– Har du däremot svagare fotleder rekommenderar vi dig att vara extra vaksam på snårigt underlag, säger en testare.

 Löparskotest Hoka one one

Märke: Hoka One One

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 895 kronor 

Finns i färgen:

Vikt: 284 gram

Sammanfattning: Tar dämpningen till en ny nivå. 

Testpanelen tycker:  

En något bredare modell som lägger mycket kärlek i grepp och dämpning för att klara av rundor både på asfalt, grus och torr terräng. 

– Den här skon är så mycket lättare än vad du tror. Sulan ser ut att väga som en halv platåsko från 90-talet men det stämmer inte alls. Det är definitivt en lätt och skön löparsko, säger en av testarna. 

Utseendet delar testpanelen. Vissa menar att oavsett hur skön komforten och löpkänslan än är, så hindrar den lite annorlunda designen dem från att ge full pott. Andra diggar den något större känslan. 

– Den här skon har en rejäl dämpning som verkligen märks när du springer. Däremot kan jag tycka att foten nästan glider lite inuti skon och jag hade önskat aningen mer friktion där, säger en av killarna i testpanelen. 

Även den breda känslan och massiva dämpningen i Bondi 5, som är Hoka One Ones mest dämpade asfaltssko, delar testpanelen. Vissa killar i testet ogillar klumpighetskänslan som lätt kan göra att du snubblar till. Andra hyllar dämpningen som kan vara att föredra om du exempelvis tidigare har haft problem med knäna. 

 Löparskotest Adidas

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 995 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 303 gram 

Sammanfattning: Löparskon som springer åt dig. 

Testpanelen tycker:  

är utformad för dig som verkligen älskar att springa när temperaturen skjuter i höjden. Oavsett om det bjuds på den sortens värme i Sverige eller om du tar med dig löparskorna utomlands håller skon vad den lovar. Ovandelen är gjord i ett svettavvisande material och har många och stora ventilationshål. 

– Skorna håller sig extremt svala och passar perfekt på sommaren när det är varmt ute. I den här modellen kommer du, oavsett temperatur, aldrig att känna dig för varm. Skorna kan snarare bli lite för svala om du springer i för kallt väder, säger en av testarna. 

Tack vare det upphöjda hälpartiet och ett längre tåparti är du alltid redo att ta nästa steg, vilket testpanelen verkligen kände av. Skorna passar både för dig som springer långa distanser och för dig som gärna använder samma skor till vardags eller under promenader. 

– Skon går lite av sig själv eftersom foten tippar svagt framåt. Jag har fått träningsvärk på nya ställen i benen och fötterna, vilket verkligen visar att du får en annan vinkel på foten än när du har på dig vardagsskor med platt sula, säger en kille. 

Modellen är snäppet bredare än Adidas vanliga Ultra Boost, annars är de precis som den klassiska modellen väldigt true to size. Ligger du mellan två storlekar bör du dock välja den större. 

– Det här är helt klart de skönaste löparskorna jag någonsin har haft på mig! Den sockliknande modellen sitter som gjuten på foten utan att på något sätt tynga ned foten. Ett grymt bra val till sommarlöpningen, säger en testare. 

 Löparskotest Reebok

Märke: Reebok 

Modell:  

Rekommenderat pris: 999 kronor 

Finns i färgerna:  och 

Vikt: 241 gram 

Sammanfattning: Perfekt passform och hög komfort.

Testpanelen tycker:  

Reebok är kända för sina träningsskor som andas CrossFit, och känns definitivt som löparspårets . En sko i en stilren och tuff design som skiljer sig från den typiska löparskon. 

– Passformen är snudd på perfekt, kanske lite stor i storleken och då pratar vi om knappt en halv storlek för stor. Det är en väldigt lätt och nätt löparsko som är fin att springa i, säger en av personerna i testet. 

Skorna får höga betyg för komforten och testpanelen tycker att skon både är skön att ha på sig och springa i. Den sitter som den ska runt foten, mycket tack vare den strumpliknande insidan i framfoten. 

– "Halv-strumpan" i främre delen av skon var väldigt behaglig att springa i. Även hälpartiet sitter åt ordentligt, vilket inte ska underskattas, säger en testare. 

Däremot upplevde delar av testpanelen att dämpningen inte riktigt höll vad den lovade. 

– Dämpningen var dessvärre inte så hög som jag hade hoppats och först fått intryck av. Skon känns nästan lite hård att springa i, inte så att jag fick ont någonstans, utan mer märkbart. Fördelen med det är att jag fick en nära markkontakt, säger en kille i testpanelen. 

Ventilationen ger dina fötter en behaglig och sval känsla under hela rundan. Trots den tightare passformen känns fötterna aldrig instängda, vilket är ett stort plus.

 Löparskotest Columbia

Märke: Columbia 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Stabil sko som funkar lika bra på asfalt som i skogen. 

Testpanelen tycker:  

Löparskon för dig som springer på flera olika underlag under samma pass. Runt hälen smiter skon åt ordentligt, men vid framfoten är skon desto bredare. Gå gärna ned en halv storlek mot vad du brukar ha för optimal passform. 

– En riktigt stabil sko som passar lika bra på asfalt som på gräs och grus. Och jag kan tänka mig att de avancerade traillöparna får en ny bästa kompis i skogen, säger en av testarna. 

Det är inte den lättaste skon i testet, men den är inte besvärande tung för testpanelen. Plus i kanten för en skön snörning som inte klämmer åt och en skön innesula. 

– Om ventilation är A och O skulle jag satsa på en annan modell. Är du däremot ute efter en löparsko som får betyget godkänt utan beröm, med många andra bra egenskaper, hade jag absolut slagit till på den här, säger en av killarna i testet. 

Många i testpanelen gillade den blåa nyansen på skorna och uppskattade en färgklick i spåret. Vissa var däremot lite tveksamma till att skon känns stor i modellen, något som förmodligen är mer av en vanesak. 

– Den här skon passar dig som vill ha en stabil löptur med bra dämpning. Jag tycker att Columbia har lyckats bra med färgsättningen och eftersom jag är ett fan av sköna skor har jag även använt innersulan i mina vanliga skor, det rekommenderas starkt! 

Test av:

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 280 gram 

Sammanfattning: Löparsko med hög stabilitet. 

Testpanelen tycker:  

En löparsko som upplevs tät utan att bli för varm och har en passform som en klassisk träningssko där dina fötter får gott om utrymme. Här är en fullträff för löparen som inte är intresserad av strumpliknande skor som ska vara en förlängning av fötterna. 

– För att vara en löparsko gör den verkligen sitt bästa för att förhindra stukade fötter. Ju mer jag trycker ut tyngdpunkten mot kanterna, desto mer tvingar skon in mig mot mitten igen, säger en av personerna i testet.  

Skon ger med andra ord ett grymt stöd för fotleden. Den upplevs varken som lätt eller tung, du känner att du har en sko på dig men tyngs inte ned av den. Du känner en svag dämpning genom steget, men inget som får dig att tappa hakan.

– Skon har en fräsch design som inte direkt sticker ut. En behaglig modell i en fin blå färg, säger en testare.

Testpanelen enas om att den här skon anses normal i både bredd och storlek. Den har en neutral och avskalad design som lockar främst de äldre i testet. En stabil och rymlig löparsko för dig som inte kräver den bästa dämpningen, utan föredrar en sko i bra prisklass som upplevs okomplicerad. 

– Det känns lite som att tillverkarna har tittar på hur en populär löparsko såg ut förr i tiden, för att sedan – med dagens teknik – koka ned till den här modellen, säger en av testarna. 

LÄS MER:

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Sport_bh_Nike
Mode & trender

Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike

1 dag sedan
Kari Traa sneakers
Mode & trender

Kari Traas sneakers är äntligen här!

2 dagar sedan
Träningströja
Mode & trender

10 träningströjorna som säljer bäst

2 dagar sedan
Se_header.jpg
Mode & trender

TEST: Säsongens nya gymskor från Puma

5 dagar sedan
ASICS
Mode & trender

Höstnytt: Löparskorna för honom

6 dagar sedan
BTS_KIDS
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

08 aug 2018
nike air zoom fearless flytknit 2
Mode & trender

Test av nya träningsskorna från Nike

08 aug 2018
ASICS_AW18_IMM_ROADHAWK_CHARMAINE_SOCIAL 01.jpg
Mode & trender

Guide: Höstens nya löparskor för henne

07 aug 2018
Blacc training
Mode & trender

Mönstermani möter natur i Blaccs nya träningskollektion

06 aug 2018
pride
Mode & trender

Vi älskar regnbågens alla färger!

03 aug 2018
puma
Mode & trender

Test: Så bra är nya Puma AMP XT

02 aug 2018
7325600076679_001_484ecc9e3e714473820b2d8dc0d987e5.jpg
Mode & trender

12 tightsnyheter du inte vill missa

01 aug 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST: Träningslinnen i rosa

31 jul 2018
nike tisha
Mode & trender

Sensommarens 12 finaste vita t-shirts

30 jul 2018
blacc
Mode & trender

Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc

27 jul 2018
Puma Future
Mode & trender

Puma Uprising – det självklara fotbollsvalet för tonåringar

26 jul 2018
saucy freedom iso 2
Mode & trender

Test av nya löparskorna Saucony Freedom ISO 2

25 jul 2018
Blacc junior
Mode & trender

Så rustar du barnens garderob inför skolstarten

24 jul 2018
Shorts dam herr
Mode & trender

10 sköna shorts i sommarvärmen

23 jul 2018
4060514403281_001_fec8d0d1b07843acb19d4bacab27b885.jpg
Mode & trender

12 svala träningsfavoriter för henne

19 jul 2018
Blacc running
Mode & trender

Blaccs nya (supersnygga) löparkollektion är här!

19 jul 2018
Adidas Solar
Mode & trender

Vi har testat löparskorna i Adidas Solar-familjen

18 jul 2018
LisaAnckarman
Mode & trender

Fixa höstens hetaste trend redan nu!

18 jul 2018
UA Hovr Sonic
Mode & trender

Löparskorna på REA – med toppbetyg!

17 jul 2018
9324976161666_001.jpg
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solisar

16 jul 2018
Skärmavbild 2018-07-10 kl. 14.50.44.png
Mode & trender

Nu finns Nike Pegasus 35 i metallicrosa!

13 jul 2018
Sport-bh:ar
Mode & trender

13 sport-bh:ar under 350 kronor

12 jul 2018
5705375426183_001.jpg
Mode & trender

Så är det att träna med vadsleeves

11 jul 2018
Vinterkap
Mode & trender

17 vinterkap på sommarrean

10 jul 2018
se-header-dam.jpg
Mode & trender

Vi testar: Löparskor för henne 2018

09 jul 2018
se-header-herr.jpg
Mode & trender

TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018

06 jul 2018
SE_Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

04 jul 2018
white noise
Mode & trender

Saucony White Noise Collection har landat

03 jul 2018
klänning
Mode & trender

Sommarens finaste klänningar

29 jun 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Sommarens sport-bh som är bäst i test

28 jun 2018
Salomon_trailskor
Mode & trender

Hitta rätt trailskor från Salomon

27 jun 2018
Parley
Mode & trender

Löparskorna Adidas Parley UltraBoost är snälla mot miljön

26 jun 2018
nike
Mode & trender

11 hetaste köpen på löningsdag

25 jun 2018
SE-header.jpg
Mode & trender

Svalaste tightsen för sommarträning

20 jun 2018
golfskor
Mode & trender

Golfskorna som är bäst i test 2018

19 jun 2018
magazine
Sport_bh_Nike

Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike

Ibland är det svårt att veta vilken modell som passar bäst för vad. Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt bland Nikes sport-bh:ar.

Mode & trender
Kari Traa sneakers

Kari Traas sneakers är äntligen här!

Kari Traa är kända för sina grymma underställ i fina mönster och färger. Nu släpper märket för första gången ett par sneakers.

Mode & trender
Träningströja

10 träningströjorna som säljer bäst

Har du svårt att välja rätt träningströja? Ta hjälp av andra! Det här är topp tio kundfavoriter för kvinnor.

Mode & trender
Se_header.jpg

TEST: Säsongens nya gymskor från Puma

Letar du efter träningsskor snygga nog att extraknäcka som sneakers är Puma ett säkert val. Så här tycker våra testare om höstsäsongens nya godbitar.

Mode & trender
ASICS

Höstnytt: Löparskorna för honom

Bland de första höstnyheterna syns både uppdaterade favoriter och spännande nykomlingar. Här är löparskorna för män som du inte får missa.

Mode & trender
BTS_KIDS

14 måsteköp inför skolstarten

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny termin är runt hörnet. Se till att barnen är kittade när skolan kickar igång. Här är våra favoriter just nu.

Mode & trender
nike air zoom fearless flytknit 2

Test av nya träningsskorna från Nike

Höstens finaste träningsskor är också höstens skönaste och mest användbara. Så här tycker vår testpanel om nya Nike Air Zoom Fearless Flyknit 2.

Mode & trender
ASICS_AW18_IMM_ROADHAWK_CHARMAINE_SOCIAL 01.jpg

Guide: Höstens nya löparskor för henne

Ny säsong betyder nya modeller, färger och uppdateringar på alla varumärkens löparskor. Här är våra favoriter för kvinnor.

Mode & trender
Blacc training

Mönstermani möter natur i Blaccs nya träningskollektion

Svettas i starka färger och iögonfallande mönster. Blaccs nya träningskollektion The Force of nature är äntligen här!

Mode & trender
pride

Vi älskar regnbågens alla färger!

Rött, orange, gul, grön, blå, indigo och violett! Under Pride-veckan tränar vi gärna i regnbågens alla färger.

Mode & trender
puma

Test: Så bra är nya Puma AMP XT

Kampanjen för nya träningsskorna AMP XT från Puma frontas av Selena Gomez. Inte så konstigt, med tanke på att skorna både är tekniskt avancerade och har hög modegrad.

Mode & trender
7325600076679_001_484ecc9e3e714473820b2d8dc0d987e5.jpg

12 tightsnyheter du inte vill missa

Äntligen börjar höstens nyheter trilla in! Här är 12 nya tights vi mer än gärna klickar hem för att kickstarta träningssäsongen.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST: Träningslinnen i rosa

Gillar du rosa? Då är det här testet måsteläsning för dig. Vi har svettats i 8 skära favoriter, så att du hittar nyansen och modellen som passar dig bäst.

Mode & trender
nike tisha

Sensommarens 12 finaste vita t-shirts

T-shirt är det optimala plagget både under träning och till vardags under sensommaren. Här är säsongens finaste vita varianter.

Mode & trender
blacc

Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc

Efter sommarens långa rea börjar nyheter trilla in på Sportamore. Vår testpanel har tittat närmare på löparkollektionen ”Vibrant force” från Blacc – här är deras favoriter.

Mode & trender