Löparskotest 2018

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

Vilka skor funkar bäst att springa i när temperaturen stiger? Vår manliga testpanel har sprungit i 8 nya favoriter – så bra är de! 

SHOPPA HÄR:

En dämpning som tar dig till nya nivåer eller passformen utöver det vanliga? Oavsett vad som är viktigast för dig när du köper nya löparskor har vår manliga testpanel gjort allt för att du ska hitta ditt svar här nedan.

 Löparsko Skechers

Märke: Skechers 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 745 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 225 gram 

Sammanfattning: Löparskon som förbättrar din fotisättning.

Testpanelen säger:  

En lättviktssko som är perfekt för längre distanser. Den har en rejäl sula trots sin låga vikt på 225 gram och en form som ger ett ovanligt bekvämt steg. 

– Tåboxen är ganska snäv, vilket gör att skon kan uppfattas som något liten i storleken. Men formen gör verkligen att fotisättningen blir mycket bättre jämfört med andra löparskor jag har testat. Du landar mer mitt på foten i stället för via hälen, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen hyllar både den lätta vikten och komforten i de här skorna, två faktorer som gör dem perfekta för längre distanser. De är dessutom skönt ventilerande och ser till att fötterna håller en behaglig temperatur även under långa, riktigt svettiga pass. 

– Hälgreppet och rediga skosnören gör att foten sitter fast ordentligt i skon vilket minimerar risken för ovälkomna skavsår och obehag under löprundan, säger en testare. 

Storleksmässigt får du en sko som är true to size och normalbred. Ett komfortabelt val för både nättare och lite bredare fötter. 

– Det här är inte en sko som du köper på grund av utseendet, men är du på jakt efter en sko som justerar och förbättrar fotisättningen så är det här rätt val! 

 Löparskotest new balance

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En cool design som är snyggare IRL.

Testpanelen säger:  

Ett kärt återseende av som nu nylanseras. Det är en löparsko som, trots sin låga vikt, är fullpackad med dämpning i form av materialet REVlite. 

– En förvånansvärt lätt löparsko, vilket uppskattas! Den är helt klart skön att springa i, ingen "mind blowing-upplevelse" med ett helt klart godkänt betyg, säger en av killarna i testpanelen. 

Sulan är aningen stum för delar av testpanelen som hade föredragit en mjukare variant för ett högre betyg. Det här är ett par dojor som kräver några rundor innan komforten är på plats. Första löprundan i skorna upplevdes som lite stum, men det ger som sagt med sig när du sprungit in dem ordentligt. 

För att vara en neutral löparsko presterar den bra stabilitetsmässigt, men om du pronerar bör du välja en stabilare variant. 

– Skon omsluter foten på ett bra sätt och den sitter väldigt skönt på foten under hela löprundan, säger en testare.

Modellen är lite bredare än andra skor i testet, vilket vissa testare gillade och andra inte alls. Om du har något bredare fötter är den här modellen perfekt för dig. Skon är även snudd på stor i storleken, så ligger du mellan två storlekar kan du välja den mindre. 

Det största plusset med skorna är designen som blev en positiv överraskning för testpanelen.  

– Jag var lite skeptisk till designen innan jag fick skorna i handen men de är mycket snyggare i verkligheten. Ränderna gör sig riktigt bra, stort plus! 

 Löparskotest nike

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Finns i färgerna: , , , ,  och 

Vikt: 221 gram

Sammanfattning: Nätt löparsko som är lika snygg som den är skön. 

Testpanelen säger:  

Som den lättaste skon i det här testet, ger verkligen en känsla av att springa på moln. Modellen har uppdaterats med ett nytt stretchmaterial i ovandelen som ska röra sig med din fot. Skon är true to size och nätt i modellen. 

– Komfortmässigt är det här en otroligt skön sko. Den är lätt, mjuk och följsam och ger mig en härlig kontakt med underlaget när jag springer, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen enas om att skon klassas som ”clean och snygg”, där en stilren design toppas med en sober och snygg kulör. Om den mossgröna färgen inte faller dig i smaken har du ett tiotal andra färgställningar att välja och vraka mellan. 

– Jag hade mer än gärna velat ha en färg för löpning, en annan för att matcha kostymen på jobbet och en tredje att glida runt i på stan. Skon är turligt nog väldigt billig, säger en av de frälsta testarna. 

Som väntat när det gäller en löparsko från Nike, så håller modellen en mycket god ventilation och ser till att dina fötter är torra och svala oavsett hur mycket du svettas. 

Även om det är en tunn och nätt lättviktssko upplevde testpanelen en normal stabilitet, mycket tack vare greppet kring hälen. 

– Har du däremot svagare fotleder rekommenderar vi dig att vara extra vaksam på snårigt underlag, säger en testare.

 Löparskotest Hoka one one

Märke: Hoka One One

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 895 kronor 

Finns i färgen:

Vikt: 284 gram

Sammanfattning: Tar dämpningen till en ny nivå. 

Testpanelen tycker:  

En något bredare modell som lägger mycket kärlek i grepp och dämpning för att klara av rundor både på asfalt, grus och torr terräng. 

– Den här skon är så mycket lättare än vad du tror. Sulan ser ut att väga som en halv platåsko från 90-talet men det stämmer inte alls. Det är definitivt en lätt och skön löparsko, säger en av testarna. 

Utseendet delar testpanelen. Vissa menar att oavsett hur skön komforten och löpkänslan än är, så hindrar den lite annorlunda designen dem från att ge full pott. Andra diggar den något större känslan. 

– Den här skon har en rejäl dämpning som verkligen märks när du springer. Däremot kan jag tycka att foten nästan glider lite inuti skon och jag hade önskat aningen mer friktion där, säger en av killarna i testpanelen. 

Även den breda känslan och massiva dämpningen i Bondi 5, som är Hoka One Ones mest dämpade asfaltssko, delar testpanelen. Vissa killar i testet ogillar klumpighetskänslan som lätt kan göra att du snubblar till. Andra hyllar dämpningen som kan vara att föredra om du exempelvis tidigare har haft problem med knäna. 

 Löparskotest Adidas

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 995 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 303 gram 

Sammanfattning: Löparskon som springer åt dig. 

Testpanelen tycker:  

är utformad för dig som verkligen älskar att springa när temperaturen skjuter i höjden. Oavsett om det bjuds på den sortens värme i Sverige eller om du tar med dig löparskorna utomlands håller skon vad den lovar. Ovandelen är gjord i ett svettavvisande material och har många och stora ventilationshål. 

– Skorna håller sig extremt svala och passar perfekt på sommaren när det är varmt ute. I den här modellen kommer du, oavsett temperatur, aldrig att känna dig för varm. Skorna kan snarare bli lite för svala om du springer i för kallt väder, säger en av testarna. 

Tack vare det upphöjda hälpartiet och ett längre tåparti är du alltid redo att ta nästa steg, vilket testpanelen verkligen kände av. Skorna passar både för dig som springer långa distanser och för dig som gärna använder samma skor till vardags eller under promenader. 

– Skon går lite av sig själv eftersom foten tippar svagt framåt. Jag har fått träningsvärk på nya ställen i benen och fötterna, vilket verkligen visar att du får en annan vinkel på foten än när du har på dig vardagsskor med platt sula, säger en kille. 

Modellen är snäppet bredare än Adidas vanliga Ultra Boost, annars är de precis som den klassiska modellen väldigt true to size. Ligger du mellan två storlekar bör du dock välja den större. 

– Det här är helt klart de skönaste löparskorna jag någonsin har haft på mig! Den sockliknande modellen sitter som gjuten på foten utan att på något sätt tynga ned foten. Ett grymt bra val till sommarlöpningen, säger en testare. 

 Löparskotest Reebok

Märke: Reebok 

Modell:  

Rekommenderat pris: 999 kronor 

Finns i färgerna:  och 

Vikt: 241 gram 

Sammanfattning: Perfekt passform och hög komfort.

Testpanelen tycker:  

Reebok är kända för sina träningsskor som andas CrossFit, och känns definitivt som löparspårets . En sko i en stilren och tuff design som skiljer sig från den typiska löparskon. 

– Passformen är snudd på perfekt, kanske lite stor i storleken och då pratar vi om knappt en halv storlek för stor. Det är en väldigt lätt och nätt löparsko som är fin att springa i, säger en av personerna i testet. 

Skorna får höga betyg för komforten och testpanelen tycker att skon både är skön att ha på sig och springa i. Den sitter som den ska runt foten, mycket tack vare den strumpliknande insidan i framfoten. 

– "Halv-strumpan" i främre delen av skon var väldigt behaglig att springa i. Även hälpartiet sitter åt ordentligt, vilket inte ska underskattas, säger en testare. 

Däremot upplevde delar av testpanelen att dämpningen inte riktigt höll vad den lovade. 

– Dämpningen var dessvärre inte så hög som jag hade hoppats och först fått intryck av. Skon känns nästan lite hård att springa i, inte så att jag fick ont någonstans, utan mer märkbart. Fördelen med det är att jag fick en nära markkontakt, säger en kille i testpanelen. 

Ventilationen ger dina fötter en behaglig och sval känsla under hela rundan. Trots den tightare passformen känns fötterna aldrig instängda, vilket är ett stort plus.

 Löparskotest Columbia

Märke: Columbia 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Stabil sko som funkar lika bra på asfalt som i skogen. 

Testpanelen tycker:  

Löparskon för dig som springer på flera olika underlag under samma pass. Runt hälen smiter skon åt ordentligt, men vid framfoten är skon desto bredare. Gå gärna ned en halv storlek mot vad du brukar ha för optimal passform. 

– En riktigt stabil sko som passar lika bra på asfalt som på gräs och grus. Och jag kan tänka mig att de avancerade traillöparna får en ny bästa kompis i skogen, säger en av testarna. 

Det är inte den lättaste skon i testet, men den är inte besvärande tung för testpanelen. Plus i kanten för en skön snörning som inte klämmer åt och en skön innesula. 

– Om ventilation är A och O skulle jag satsa på en annan modell. Är du däremot ute efter en löparsko som får betyget godkänt utan beröm, med många andra bra egenskaper, hade jag absolut slagit till på den här, säger en av killarna i testet. 

Många i testpanelen gillade den blåa nyansen på skorna och uppskattade en färgklick i spåret. Vissa var däremot lite tveksamma till att skon känns stor i modellen, något som förmodligen är mer av en vanesak. 

– Den här skon passar dig som vill ha en stabil löptur med bra dämpning. Jag tycker att Columbia har lyckats bra med färgsättningen och eftersom jag är ett fan av sköna skor har jag även använt innersulan i mina vanliga skor, det rekommenderas starkt! 

Test av:

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 280 gram 

Sammanfattning: Löparsko med hög stabilitet. 

Testpanelen tycker:  

En löparsko som upplevs tät utan att bli för varm och har en passform som en klassisk träningssko där dina fötter får gott om utrymme. Här är en fullträff för löparen som inte är intresserad av strumpliknande skor som ska vara en förlängning av fötterna. 

– För att vara en löparsko gör den verkligen sitt bästa för att förhindra stukade fötter. Ju mer jag trycker ut tyngdpunkten mot kanterna, desto mer tvingar skon in mig mot mitten igen, säger en av personerna i testet.  

Skon ger med andra ord ett grymt stöd för fotleden. Den upplevs varken som lätt eller tung, du känner att du har en sko på dig men tyngs inte ned av den. Du känner en svag dämpning genom steget, men inget som får dig att tappa hakan.

– Skon har en fräsch design som inte direkt sticker ut. En behaglig modell i en fin blå färg, säger en testare.

Testpanelen enas om att den här skon anses normal i både bredd och storlek. Den har en neutral och avskalad design som lockar främst de äldre i testet. En stabil och rymlig löparsko för dig som inte kräver den bästa dämpningen, utan föredrar en sko i bra prisklass som upplevs okomplicerad. 

– Det känns lite som att tillverkarna har tittar på hur en populär löparsko såg ut förr i tiden, för att sedan – med dagens teknik – koka ned till den här modellen, säger en av testarna. 

LÄS MER:

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

6 timmar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

6 timmar sedan
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

1 dag sedan
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

2 dagar sedan
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mode & trender

Varma reafynd till kidsen

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mode & trender

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

20 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd

19 dec 2018
K2 pjäxor
Mode & trender

Hitta rätt dampjäxor från K2

18 dec 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Vinterns goggles som är bäst i test!

14 dec 2018
Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

13 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mode & trender

Test av Suunto Fitness 3

12 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

11 dec 2018
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

10 dec 2018
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

10 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

07 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mode & trender

9 rosa underställ för henne

21 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

20 nov 2018
magazine
SE_HEADER.png

Vi testar X-fitskor från Nike

En ruffig box med mörka väggar. Skivstängerna står uppradade bredvid hinkarna med kalk. X-fitsäsongen är här och vi testar de bästa träningsskorna från Nike.

Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

Mode & trender
UA Hovr

Löparskorna du inte vill missa 2019

Vilka löparnyheter får du verkligen inte missa det här året? Vi vet!

Mode & trender
SE-Header.jpg

Stort test! Träningstights med hög midja

Tights, tights, tights mera tights! Vår kvinnliga testpanel har svettats i 8 träningsfavoriter för gymmet.

Mode & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

10 tightsnyheter 2019

Mjuka, sköna, stretchiga – och snygga! Vi älskar allt med de här tio nya tightsen.

Mode & trender
SE_header.jpg

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

Bekväma pjäxor och bra skidor är en förutsättning för längdskidåkning. Men glöm inte kläderna, med ett syntetunderställ som suger upp fukt får du en härligare upplevelse i spåret.

Mode & trender
Salomon.jpg

8 halksäkra skor för vinterväder

I snö och kyla gäller det att förse fötterna med ordentliga skor. De här åtta modellerna är säkra investeringar inför säsongens slaskiga och hala underlag.

Mode & trender
sweatshirt_nike.jpg

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

So fresh, so clean! Med nya, snygga träningskläder blir det allt lättare att komma iväg till gymmet. Det är sedan gammalt.

Mode & trender
SE_header.jpg

Vi testar Wytes populäraste jackor

Sportswearmärket Wyte har jackor för alla ändamål. Med hjälp av vår testpanel har det aldrig varit enklare att hitta den perfekta modellen!

Mode & trender
Adidas_brajpg

10 nya träningsfavoriter för henne

Hur firar du in träningsåret 2019 på bästa sätt? Med nya, snygga träningskläder så klart! De här tio nyheterna ger dig en flygande start på gymmet.

Mode & trender
Casall Sculpture 2.0

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

Sculpture är en av Casalls mest älskade tightsmodeller. Nu har favoriten finjusterats – här är allt du vill veta om nya, förbättrade Sculpture tights.

Mode & trender
SE-DAM-Header.jpg

TEST! Våra bästa kompressionstights

Det är inte bara de avancerade idrottarna som ser fördelen med att träna i kompressionsplagg. Vår testpanel har korat de bästa tightsen för maximal återhämtning.

Mode & trender
jacka peak.jpg

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

I reatider kan det vara svårt att veta vilka fynd som är värda att lägga pengar på. De här 8 damprodukterna är klassiker som du inte kommer ångra.

Mode & trender
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg

Varma reafynd till kidsen

Nordisk vinter kräver ordentliga ytterkläder till kidsen. Här är 8 varma jackor och overaller att fynda på mellandagsrean.

Mode & trender
Under armour_shorts.jpg

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

Gör du alltid felköp på mellandagsrean? Misströsta inte. Den här listan innehåller enbart klassiker att älska, säsong efter säsong.

Mode & trender