Löparskotest 2018

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

Vilka skor funkar bäst att springa i när temperaturen stiger? Vår manliga testpanel har sprungit i 8 nya favoriter – så bra är de! 

SHOPPA HÄR:

En dämpning som tar dig till nya nivåer eller passformen utöver det vanliga? Oavsett vad som är viktigast för dig när du köper nya löparskor har vår manliga testpanel gjort allt för att du ska hitta ditt svar här nedan.

 Löparsko Skechers

Märke: Skechers 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 745 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 225 gram 

Sammanfattning: Löparskon som förbättrar din fotisättning.

Testpanelen säger:  

En lättviktssko som är perfekt för längre distanser. Den har en rejäl sula trots sin låga vikt på 225 gram och en form som ger ett ovanligt bekvämt steg. 

– Tåboxen är ganska snäv, vilket gör att skon kan uppfattas som något liten i storleken. Men formen gör verkligen att fotisättningen blir mycket bättre jämfört med andra löparskor jag har testat. Du landar mer mitt på foten i stället för via hälen, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen hyllar både den lätta vikten och komforten i de här skorna, två faktorer som gör dem perfekta för längre distanser. De är dessutom skönt ventilerande och ser till att fötterna håller en behaglig temperatur även under långa, riktigt svettiga pass. 

– Hälgreppet och rediga skosnören gör att foten sitter fast ordentligt i skon vilket minimerar risken för ovälkomna skavsår och obehag under löprundan, säger en testare. 

Storleksmässigt får du en sko som är true to size och normalbred. Ett komfortabelt val för både nättare och lite bredare fötter. 

– Det här är inte en sko som du köper på grund av utseendet, men är du på jakt efter en sko som justerar och förbättrar fotisättningen så är det här rätt val! 

 Löparskotest new balance

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En cool design som är snyggare IRL.

Testpanelen säger:  

Ett kärt återseende av som nu nylanseras. Det är en löparsko som, trots sin låga vikt, är fullpackad med dämpning i form av materialet REVlite. 

– En förvånansvärt lätt löparsko, vilket uppskattas! Den är helt klart skön att springa i, ingen "mind blowing-upplevelse" med ett helt klart godkänt betyg, säger en av killarna i testpanelen. 

Sulan är aningen stum för delar av testpanelen som hade föredragit en mjukare variant för ett högre betyg. Det här är ett par dojor som kräver några rundor innan komforten är på plats. Första löprundan i skorna upplevdes som lite stum, men det ger som sagt med sig när du sprungit in dem ordentligt. 

För att vara en neutral löparsko presterar den bra stabilitetsmässigt, men om du pronerar bör du välja en stabilare variant. 

– Skon omsluter foten på ett bra sätt och den sitter väldigt skönt på foten under hela löprundan, säger en testare.

Modellen är lite bredare än andra skor i testet, vilket vissa testare gillade och andra inte alls. Om du har något bredare fötter är den här modellen perfekt för dig. Skon är även snudd på stor i storleken, så ligger du mellan två storlekar kan du välja den mindre. 

Det största plusset med skorna är designen som blev en positiv överraskning för testpanelen.  

– Jag var lite skeptisk till designen innan jag fick skorna i handen men de är mycket snyggare i verkligheten. Ränderna gör sig riktigt bra, stort plus! 

 Löparskotest nike

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Finns i färgerna: , , , ,  och 

Vikt: 221 gram

Sammanfattning: Nätt löparsko som är lika snygg som den är skön. 

Testpanelen säger:  

Som den lättaste skon i det här testet, ger verkligen en känsla av att springa på moln. Modellen har uppdaterats med ett nytt stretchmaterial i ovandelen som ska röra sig med din fot. Skon är true to size och nätt i modellen. 

– Komfortmässigt är det här en otroligt skön sko. Den är lätt, mjuk och följsam och ger mig en härlig kontakt med underlaget när jag springer, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen enas om att skon klassas som ”clean och snygg”, där en stilren design toppas med en sober och snygg kulör. Om den mossgröna färgen inte faller dig i smaken har du ett tiotal andra färgställningar att välja och vraka mellan. 

– Jag hade mer än gärna velat ha en färg för löpning, en annan för att matcha kostymen på jobbet och en tredje att glida runt i på stan. Skon är turligt nog väldigt billig, säger en av de frälsta testarna. 

Som väntat när det gäller en löparsko från Nike, så håller modellen en mycket god ventilation och ser till att dina fötter är torra och svala oavsett hur mycket du svettas. 

Även om det är en tunn och nätt lättviktssko upplevde testpanelen en normal stabilitet, mycket tack vare greppet kring hälen. 

– Har du däremot svagare fotleder rekommenderar vi dig att vara extra vaksam på snårigt underlag, säger en testare.

 Löparskotest Hoka one one

Märke: Hoka One One

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 895 kronor 

Finns i färgen:

Vikt: 284 gram

Sammanfattning: Tar dämpningen till en ny nivå. 

Testpanelen tycker:  

En något bredare modell som lägger mycket kärlek i grepp och dämpning för att klara av rundor både på asfalt, grus och torr terräng. 

– Den här skon är så mycket lättare än vad du tror. Sulan ser ut att väga som en halv platåsko från 90-talet men det stämmer inte alls. Det är definitivt en lätt och skön löparsko, säger en av testarna. 

Utseendet delar testpanelen. Vissa menar att oavsett hur skön komforten och löpkänslan än är, så hindrar den lite annorlunda designen dem från att ge full pott. Andra diggar den något större känslan. 

– Den här skon har en rejäl dämpning som verkligen märks när du springer. Däremot kan jag tycka att foten nästan glider lite inuti skon och jag hade önskat aningen mer friktion där, säger en av killarna i testpanelen. 

Även den breda känslan och massiva dämpningen i Bondi 5, som är Hoka One Ones mest dämpade asfaltssko, delar testpanelen. Vissa killar i testet ogillar klumpighetskänslan som lätt kan göra att du snubblar till. Andra hyllar dämpningen som kan vara att föredra om du exempelvis tidigare har haft problem med knäna. 

 Löparskotest Adidas

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 995 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 303 gram 

Sammanfattning: Löparskon som springer åt dig. 

Testpanelen tycker:  

är utformad för dig som verkligen älskar att springa när temperaturen skjuter i höjden. Oavsett om det bjuds på den sortens värme i Sverige eller om du tar med dig löparskorna utomlands håller skon vad den lovar. Ovandelen är gjord i ett svettavvisande material och har många och stora ventilationshål. 

– Skorna håller sig extremt svala och passar perfekt på sommaren när det är varmt ute. I den här modellen kommer du, oavsett temperatur, aldrig att känna dig för varm. Skorna kan snarare bli lite för svala om du springer i för kallt väder, säger en av testarna. 

Tack vare det upphöjda hälpartiet och ett längre tåparti är du alltid redo att ta nästa steg, vilket testpanelen verkligen kände av. Skorna passar både för dig som springer långa distanser och för dig som gärna använder samma skor till vardags eller under promenader. 

– Skon går lite av sig själv eftersom foten tippar svagt framåt. Jag har fått träningsvärk på nya ställen i benen och fötterna, vilket verkligen visar att du får en annan vinkel på foten än när du har på dig vardagsskor med platt sula, säger en kille. 

Modellen är snäppet bredare än Adidas vanliga Ultra Boost, annars är de precis som den klassiska modellen väldigt true to size. Ligger du mellan två storlekar bör du dock välja den större. 

– Det här är helt klart de skönaste löparskorna jag någonsin har haft på mig! Den sockliknande modellen sitter som gjuten på foten utan att på något sätt tynga ned foten. Ett grymt bra val till sommarlöpningen, säger en testare. 

 Löparskotest Reebok

Märke: Reebok 

Modell:  

Rekommenderat pris: 999 kronor 

Finns i färgerna:  och 

Vikt: 241 gram 

Sammanfattning: Perfekt passform och hög komfort.

Testpanelen tycker:  

Reebok är kända för sina träningsskor som andas CrossFit, och känns definitivt som löparspårets . En sko i en stilren och tuff design som skiljer sig från den typiska löparskon. 

– Passformen är snudd på perfekt, kanske lite stor i storleken och då pratar vi om knappt en halv storlek för stor. Det är en väldigt lätt och nätt löparsko som är fin att springa i, säger en av personerna i testet. 

Skorna får höga betyg för komforten och testpanelen tycker att skon både är skön att ha på sig och springa i. Den sitter som den ska runt foten, mycket tack vare den strumpliknande insidan i framfoten. 

– "Halv-strumpan" i främre delen av skon var väldigt behaglig att springa i. Även hälpartiet sitter åt ordentligt, vilket inte ska underskattas, säger en testare. 

Däremot upplevde delar av testpanelen att dämpningen inte riktigt höll vad den lovade. 

– Dämpningen var dessvärre inte så hög som jag hade hoppats och först fått intryck av. Skon känns nästan lite hård att springa i, inte så att jag fick ont någonstans, utan mer märkbart. Fördelen med det är att jag fick en nära markkontakt, säger en kille i testpanelen. 

Ventilationen ger dina fötter en behaglig och sval känsla under hela rundan. Trots den tightare passformen känns fötterna aldrig instängda, vilket är ett stort plus.

 Löparskotest Columbia

Märke: Columbia 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Stabil sko som funkar lika bra på asfalt som i skogen. 

Testpanelen tycker:  

Löparskon för dig som springer på flera olika underlag under samma pass. Runt hälen smiter skon åt ordentligt, men vid framfoten är skon desto bredare. Gå gärna ned en halv storlek mot vad du brukar ha för optimal passform. 

– En riktigt stabil sko som passar lika bra på asfalt som på gräs och grus. Och jag kan tänka mig att de avancerade traillöparna får en ny bästa kompis i skogen, säger en av testarna. 

Det är inte den lättaste skon i testet, men den är inte besvärande tung för testpanelen. Plus i kanten för en skön snörning som inte klämmer åt och en skön innesula. 

– Om ventilation är A och O skulle jag satsa på en annan modell. Är du däremot ute efter en löparsko som får betyget godkänt utan beröm, med många andra bra egenskaper, hade jag absolut slagit till på den här, säger en av killarna i testet. 

Många i testpanelen gillade den blåa nyansen på skorna och uppskattade en färgklick i spåret. Vissa var däremot lite tveksamma till att skon känns stor i modellen, något som förmodligen är mer av en vanesak. 

– Den här skon passar dig som vill ha en stabil löptur med bra dämpning. Jag tycker att Columbia har lyckats bra med färgsättningen och eftersom jag är ett fan av sköna skor har jag även använt innersulan i mina vanliga skor, det rekommenderas starkt! 

Test av:

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 280 gram 

Sammanfattning: Löparsko med hög stabilitet. 

Testpanelen tycker:  

En löparsko som upplevs tät utan att bli för varm och har en passform som en klassisk träningssko där dina fötter får gott om utrymme. Här är en fullträff för löparen som inte är intresserad av strumpliknande skor som ska vara en förlängning av fötterna. 

– För att vara en löparsko gör den verkligen sitt bästa för att förhindra stukade fötter. Ju mer jag trycker ut tyngdpunkten mot kanterna, desto mer tvingar skon in mig mot mitten igen, säger en av personerna i testet.  

Skon ger med andra ord ett grymt stöd för fotleden. Den upplevs varken som lätt eller tung, du känner att du har en sko på dig men tyngs inte ned av den. Du känner en svag dämpning genom steget, men inget som får dig att tappa hakan.

– Skon har en fräsch design som inte direkt sticker ut. En behaglig modell i en fin blå färg, säger en testare.

Testpanelen enas om att den här skon anses normal i både bredd och storlek. Den har en neutral och avskalad design som lockar främst de äldre i testet. En stabil och rymlig löparsko för dig som inte kräver den bästa dämpningen, utan föredrar en sko i bra prisklass som upplevs okomplicerad. 

– Det känns lite som att tillverkarna har tittar på hur en populär löparsko såg ut förr i tiden, för att sedan – med dagens teknik – koka ned till den här modellen, säger en av testarna. 

LÄS MER:

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

10 timmar sedan
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

14 timmar sedan
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

3 dagar sedan
ida b olsson
Mode & trender

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

3 dagar sedan
Underställ i syntet
Mode & trender

Stort test av 10 underställ i syntet

4 dagar sedan
kari traa
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

4 dagar sedan
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST! 12 varma underställ i ull

5 dagar sedan
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mode & trender

12 fluffiga teddytröjor

5 dagar sedan
Russell Athletic
Mode & trender

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

5 dagar sedan
wyte_jackor_2018.png
Mode & trender

Herrjackorna du inte vill missa i höst

6 dagar sedan
Reflexplagg löpning
Mode & trender

14 reflexplagg för höstlöpning

6 dagar sedan
Blacc jet vest
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

05 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mode & trender

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

05 oct 2018
Tunna dunjackor test
Mode & trender

Test av höstens bästa linerjackor för honom

05 oct 2018
Vintertights
Mode & trender

10 varma löpartights

05 oct 2018
Blundstone
Mode & trender

Nytt tidlöst skomärke till Sportamore

04 oct 2018
Tunna dunjackor
Mode & trender

Bäst i test! Linerjackor för dam

03 oct 2018
Header Vinterstövlar
Mode & trender

Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mode & trender

Våra topp 3 vinteroveraller från Didriksons

01 oct 2018
Test pulsklockor
Mode & trender

Stort test! Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser

01 oct 2018
Löparjackor test
Mode & trender

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

28 sep 2018
asics
Mode & trender

Bäst utrustning för löpning under höst och vinter

27 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mode & trender

Är pastell det nya svarta?

27 sep 2018
Pax
Mode & trender

Nytt skomärke för barnen: Pax

26 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mode & trender

Det här behöver du tänka på när du köper vinteroverall till barnen

26 sep 2018
Mössor
Mode & trender

10 nya mössor som håller knoppen varm

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mode & trender

10 höst- och vintervarma köp för honom

25 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mode & trender

12 härliga höstköp för henne

25 sep 2018
Happy socks
Mode & trender

Gör någon glad med Happy socks!

24 sep 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Löparskor 2018: Bäst i test för dam

21 sep 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Höstens stora löparskotest för män 2018

20 sep 2018
reebok linnen
Mode & trender

Trendigaste träningslinnet just nu

19 sep 2018
Josefin Jensen
Mode & trender

Maxa höstlooken med färgstarka ytterplagg

19 sep 2018
test väskor
Mode & trender

Bli en bag lady!

18 sep 2018
Fleecetröjor
Mode & trender

Test: Våra bästa mellanlager

18 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png
Mode & trender

Därför är nya Defy hetaste träningsskon från Puma

18 sep 2018
Nike herr training 2018
Mode & trender

De nya träningskläderna från Nike du inte får missa

18 sep 2018
Bula
Mode & trender

Nytt på Sportamore: Bula

18 sep 2018
Fa18_NWMN_MetallicSheen_VCunningham_15.jpg
Mode & trender

New in! 10 träningsnyheter från Nike

17 sep 2018
WyteJacka
Mode & trender

Wytes nya jackor är här!

17 sep 2018
magazine
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

Nike Terra Perma är en höstkollektion med mjuka, jordiga nyanser som återspeglar frihetskänslan kläderna ger dig när du springer. Det är säsongens snyggaste löparplagg!

Mode & trender
Wyte

Håll fötterna varma med Wyte

Är du ute efter nya skor till den kyligare säsongen? Wyte släpper för första gången en kollektion vinterskor, bekväma och snygga för både dam och herr.

Mode & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Wytes nya mjukismåsten är här

Bekvämt, mjukt och snyggt. Där har du sportswearmärket Wytes nya kollektion av mjukiskläder. Tjuvkika på de nya plaggen här!

Mode & trender
ida b olsson

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

Kyligare väder betyder inte att du måste flytta in träningen på gymmet. Hälsoinspiratören Ida B Olsson vet hur du bäst klär dig efter väder.

Mode & trender
Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr.

Mode & trender
kari traa

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

Det bästsäljande understället Rose från Kari Traa har blivit en känd vinterklassiker. Däremot är det få som vet var det älskade mönstret kommer ifrån.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST! 12 varma underställ i ull

Vår kallaste årstid är på ingång och det är dags att kitta dig med ett värmande första lager. Vi har testat säsongens populäraste underställ i ull.

Mode & trender
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg

12 fluffiga teddytröjor

Teddytröjan är utan tvekans säsongens mysigaste trend. Kitta hela familjen i det mjuka pilematerialet!

Mode & trender
Russell Athletic

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

Letar du efter kläder som ger dig den där snygga och sportiga looken? Märket Russell Athletic passar på stan, till träningen, på fritiden eller varför inte på jobbet när du vill ha en mer avslappnad stil.

Mode & trender
wyte_jackor_2018.png

Herrjackorna du inte vill missa i höst

Letar du efter varma, sköna och trendiga ytterkläder? Här är miniguiden till Wytes heta höst- och vinterjackor för män 2018.

Mode & trender
Reflexplagg löpning

14 reflexplagg för höstlöpning

Gör dig synlig med reflex! Vi har samlat 14 löparnyheter som är speciellt anpassade för höst- och vintermörkret.

Mode & trender
Blacc jet vest

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

Har du svårt att klä dig optimalt för löpning på hösten? Vi har testat plagget alla kommer vilja springa i under årstidens kyliga dagar – den nya löparvästen från Blacc!

Mode & trender
5DS_4386.jpg

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

Med märket Wyte är du kittad inför nästa utomhusäventyr. Här är outdoorkollektionen du inte vill missa.

Mode & trender
Tunna dunjackor test

Test av höstens bästa linerjackor för honom

Behöver du en mångsidig jacka som funkar både som ytterlager under hösten och mellanlager på vintern? Då är linerjackan rätt val. Här är modellerna för honom som är bäst i test!

Mode & trender
Vintertights

10 varma löpartights

Håll värmen på vinterns springturer med tights som är gjorda för kallare temperaturer. Spana in de här 10 benvärmarna.

Mode & trender