Löparskotest 2018

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

Vilka skor funkar bäst att springa i när temperaturen stiger? Vår manliga testpanel har sprungit i 8 nya favoriter – så bra är de! 

SHOPPA HÄR:

En dämpning som tar dig till nya nivåer eller passformen utöver det vanliga? Oavsett vad som är viktigast för dig när du köper nya löparskor har vår manliga testpanel gjort allt för att du ska hitta ditt svar här nedan.

 Löparsko Skechers

Märke: Skechers 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 745 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 225 gram 

Sammanfattning: Löparskon som förbättrar din fotisättning.

Testpanelen säger:  

En lättviktssko som är perfekt för längre distanser. Den har en rejäl sula trots sin låga vikt på 225 gram och en form som ger ett ovanligt bekvämt steg. 

– Tåboxen är ganska snäv, vilket gör att skon kan uppfattas som något liten i storleken. Men formen gör verkligen att fotisättningen blir mycket bättre jämfört med andra löparskor jag har testat. Du landar mer mitt på foten i stället för via hälen, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen hyllar både den lätta vikten och komforten i de här skorna, två faktorer som gör dem perfekta för längre distanser. De är dessutom skönt ventilerande och ser till att fötterna håller en behaglig temperatur även under långa, riktigt svettiga pass. 

– Hälgreppet och rediga skosnören gör att foten sitter fast ordentligt i skon vilket minimerar risken för ovälkomna skavsår och obehag under löprundan, säger en testare. 

Storleksmässigt får du en sko som är true to size och normalbred. Ett komfortabelt val för både nättare och lite bredare fötter. 

– Det här är inte en sko som du köper på grund av utseendet, men är du på jakt efter en sko som justerar och förbättrar fotisättningen så är det här rätt val! 

 Löparskotest new balance

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En cool design som är snyggare IRL.

Testpanelen säger:  

Ett kärt återseende av som nu nylanseras. Det är en löparsko som, trots sin låga vikt, är fullpackad med dämpning i form av materialet REVlite. 

– En förvånansvärt lätt löparsko, vilket uppskattas! Den är helt klart skön att springa i, ingen "mind blowing-upplevelse" med ett helt klart godkänt betyg, säger en av killarna i testpanelen. 

Sulan är aningen stum för delar av testpanelen som hade föredragit en mjukare variant för ett högre betyg. Det här är ett par dojor som kräver några rundor innan komforten är på plats. Första löprundan i skorna upplevdes som lite stum, men det ger som sagt med sig när du sprungit in dem ordentligt. 

För att vara en neutral löparsko presterar den bra stabilitetsmässigt, men om du pronerar bör du välja en stabilare variant. 

– Skon omsluter foten på ett bra sätt och den sitter väldigt skönt på foten under hela löprundan, säger en testare.

Modellen är lite bredare än andra skor i testet, vilket vissa testare gillade och andra inte alls. Om du har något bredare fötter är den här modellen perfekt för dig. Skon är även snudd på stor i storleken, så ligger du mellan två storlekar kan du välja den mindre. 

Det största plusset med skorna är designen som blev en positiv överraskning för testpanelen.  

– Jag var lite skeptisk till designen innan jag fick skorna i handen men de är mycket snyggare i verkligheten. Ränderna gör sig riktigt bra, stort plus! 

 Löparskotest nike

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Finns i färgerna: , , , ,  och 

Vikt: 221 gram

Sammanfattning: Nätt löparsko som är lika snygg som den är skön. 

Testpanelen säger:  

Som den lättaste skon i det här testet, ger verkligen en känsla av att springa på moln. Modellen har uppdaterats med ett nytt stretchmaterial i ovandelen som ska röra sig med din fot. Skon är true to size och nätt i modellen. 

– Komfortmässigt är det här en otroligt skön sko. Den är lätt, mjuk och följsam och ger mig en härlig kontakt med underlaget när jag springer, säger en av killarna i testet. 

Testpanelen enas om att skon klassas som ”clean och snygg”, där en stilren design toppas med en sober och snygg kulör. Om den mossgröna färgen inte faller dig i smaken har du ett tiotal andra färgställningar att välja och vraka mellan. 

– Jag hade mer än gärna velat ha en färg för löpning, en annan för att matcha kostymen på jobbet och en tredje att glida runt i på stan. Skon är turligt nog väldigt billig, säger en av de frälsta testarna. 

Som väntat när det gäller en löparsko från Nike, så håller modellen en mycket god ventilation och ser till att dina fötter är torra och svala oavsett hur mycket du svettas. 

Även om det är en tunn och nätt lättviktssko upplevde testpanelen en normal stabilitet, mycket tack vare greppet kring hälen. 

– Har du däremot svagare fotleder rekommenderar vi dig att vara extra vaksam på snårigt underlag, säger en testare.

 Löparskotest Hoka one one

Märke: Hoka One One

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 895 kronor 

Finns i färgen:

Vikt: 284 gram

Sammanfattning: Tar dämpningen till en ny nivå. 

Testpanelen tycker:  

En något bredare modell som lägger mycket kärlek i grepp och dämpning för att klara av rundor både på asfalt, grus och torr terräng. 

– Den här skon är så mycket lättare än vad du tror. Sulan ser ut att väga som en halv platåsko från 90-talet men det stämmer inte alls. Det är definitivt en lätt och skön löparsko, säger en av testarna. 

Utseendet delar testpanelen. Vissa menar att oavsett hur skön komforten och löpkänslan än är, så hindrar den lite annorlunda designen dem från att ge full pott. Andra diggar den något större känslan. 

– Den här skon har en rejäl dämpning som verkligen märks när du springer. Däremot kan jag tycka att foten nästan glider lite inuti skon och jag hade önskat aningen mer friktion där, säger en av killarna i testpanelen. 

Även den breda känslan och massiva dämpningen i Bondi 5, som är Hoka One Ones mest dämpade asfaltssko, delar testpanelen. Vissa killar i testet ogillar klumpighetskänslan som lätt kan göra att du snubblar till. Andra hyllar dämpningen som kan vara att föredra om du exempelvis tidigare har haft problem med knäna. 

 Löparskotest Adidas

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 995 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 303 gram 

Sammanfattning: Löparskon som springer åt dig. 

Testpanelen tycker:  

är utformad för dig som verkligen älskar att springa när temperaturen skjuter i höjden. Oavsett om det bjuds på den sortens värme i Sverige eller om du tar med dig löparskorna utomlands håller skon vad den lovar. Ovandelen är gjord i ett svettavvisande material och har många och stora ventilationshål. 

– Skorna håller sig extremt svala och passar perfekt på sommaren när det är varmt ute. I den här modellen kommer du, oavsett temperatur, aldrig att känna dig för varm. Skorna kan snarare bli lite för svala om du springer i för kallt väder, säger en av testarna. 

Tack vare det upphöjda hälpartiet och ett längre tåparti är du alltid redo att ta nästa steg, vilket testpanelen verkligen kände av. Skorna passar både för dig som springer långa distanser och för dig som gärna använder samma skor till vardags eller under promenader. 

– Skon går lite av sig själv eftersom foten tippar svagt framåt. Jag har fått träningsvärk på nya ställen i benen och fötterna, vilket verkligen visar att du får en annan vinkel på foten än när du har på dig vardagsskor med platt sula, säger en kille. 

Modellen är snäppet bredare än Adidas vanliga Ultra Boost, annars är de precis som den klassiska modellen väldigt true to size. Ligger du mellan två storlekar bör du dock välja den större. 

– Det här är helt klart de skönaste löparskorna jag någonsin har haft på mig! Den sockliknande modellen sitter som gjuten på foten utan att på något sätt tynga ned foten. Ett grymt bra val till sommarlöpningen, säger en testare. 

 Löparskotest Reebok

Märke: Reebok 

Modell:  

Rekommenderat pris: 999 kronor 

Finns i färgerna:  och 

Vikt: 241 gram 

Sammanfattning: Perfekt passform och hög komfort.

Testpanelen tycker:  

Reebok är kända för sina träningsskor som andas CrossFit, och känns definitivt som löparspårets . En sko i en stilren och tuff design som skiljer sig från den typiska löparskon. 

– Passformen är snudd på perfekt, kanske lite stor i storleken och då pratar vi om knappt en halv storlek för stor. Det är en väldigt lätt och nätt löparsko som är fin att springa i, säger en av personerna i testet. 

Skorna får höga betyg för komforten och testpanelen tycker att skon både är skön att ha på sig och springa i. Den sitter som den ska runt foten, mycket tack vare den strumpliknande insidan i framfoten. 

– "Halv-strumpan" i främre delen av skon var väldigt behaglig att springa i. Även hälpartiet sitter åt ordentligt, vilket inte ska underskattas, säger en testare. 

Däremot upplevde delar av testpanelen att dämpningen inte riktigt höll vad den lovade. 

– Dämpningen var dessvärre inte så hög som jag hade hoppats och först fått intryck av. Skon känns nästan lite hård att springa i, inte så att jag fick ont någonstans, utan mer märkbart. Fördelen med det är att jag fick en nära markkontakt, säger en kille i testpanelen. 

Ventilationen ger dina fötter en behaglig och sval känsla under hela rundan. Trots den tightare passformen känns fötterna aldrig instängda, vilket är ett stort plus.

 Löparskotest Columbia

Märke: Columbia 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgen:  

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Stabil sko som funkar lika bra på asfalt som i skogen. 

Testpanelen tycker:  

Löparskon för dig som springer på flera olika underlag under samma pass. Runt hälen smiter skon åt ordentligt, men vid framfoten är skon desto bredare. Gå gärna ned en halv storlek mot vad du brukar ha för optimal passform. 

– En riktigt stabil sko som passar lika bra på asfalt som på gräs och grus. Och jag kan tänka mig att de avancerade traillöparna får en ny bästa kompis i skogen, säger en av testarna. 

Det är inte den lättaste skon i testet, men den är inte besvärande tung för testpanelen. Plus i kanten för en skön snörning som inte klämmer åt och en skön innesula. 

– Om ventilation är A och O skulle jag satsa på en annan modell. Är du däremot ute efter en löparsko som får betyget godkänt utan beröm, med många andra bra egenskaper, hade jag absolut slagit till på den här, säger en av killarna i testet. 

Många i testpanelen gillade den blåa nyansen på skorna och uppskattade en färgklick i spåret. Vissa var däremot lite tveksamma till att skon känns stor i modellen, något som förmodligen är mer av en vanesak. 

– Den här skon passar dig som vill ha en stabil löptur med bra dämpning. Jag tycker att Columbia har lyckats bra med färgsättningen och eftersom jag är ett fan av sköna skor har jag även använt innersulan i mina vanliga skor, det rekommenderas starkt! 

Test av:

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:  och   

Vikt: 280 gram 

Sammanfattning: Löparsko med hög stabilitet. 

Testpanelen tycker:  

En löparsko som upplevs tät utan att bli för varm och har en passform som en klassisk träningssko där dina fötter får gott om utrymme. Här är en fullträff för löparen som inte är intresserad av strumpliknande skor som ska vara en förlängning av fötterna. 

– För att vara en löparsko gör den verkligen sitt bästa för att förhindra stukade fötter. Ju mer jag trycker ut tyngdpunkten mot kanterna, desto mer tvingar skon in mig mot mitten igen, säger en av personerna i testet.  

Skon ger med andra ord ett grymt stöd för fotleden. Den upplevs varken som lätt eller tung, du känner att du har en sko på dig men tyngs inte ned av den. Du känner en svag dämpning genom steget, men inget som får dig att tappa hakan.

– Skon har en fräsch design som inte direkt sticker ut. En behaglig modell i en fin blå färg, säger en testare.

Testpanelen enas om att den här skon anses normal i både bredd och storlek. Den har en neutral och avskalad design som lockar främst de äldre i testet. En stabil och rymlig löparsko för dig som inte kräver den bästa dämpningen, utan föredrar en sko i bra prisklass som upplevs okomplicerad. 

– Det känns lite som att tillverkarna har tittar på hur en populär löparsko såg ut förr i tiden, för att sedan – med dagens teknik – koka ned till den här modellen, säger en av testarna. 

LÄS MER:

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Jordan Spieth
Mode & trender

Snabbguide till golfskorna från Under Armour

14 timmar sedan
Odyssey React
Mode & trender

Nike Odyssey React – luftig löparsko med superdämpning

1 dag sedan
Se_header.jpg
Mode & trender

Vi testar snyggsneakers!

3 dagar sedan
padel grustennis
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för män

3 dagar sedan
Running 2018
Mode & trender

13 löparshorts för dig som får lårskav

4 dagar sedan
Adidas Solarboost
Mode & trender

Därför får Adidas nya löparsko Solarboost högsta betyg!

5 dagar sedan
Header_funktionssandaler
Mode & trender

Bästa funktionssandalerna för sommaren 2018

6 dagar sedan
Löparlinnen
Mode & trender

17 löparlinnen under 300 kronor

15 may 2018
Mors dag 2018
Mode & trender

15 fina presenter till Mors dag

14 may 2018
tennisskor
Mode & trender

Test av tennisskor för män 2018

14 may 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Cykelshortsen som är bäst i test

11 may 2018
Löparskor test
Mode & trender

Stort test av försommarens bästa löparskor

10 may 2018
tennisskor test dam
Mode & trender

Stort test av tennisskor 2018

09 may 2018
Bikini
Mode & trender

Bli strandredo i mönster och färg

08 may 2018
seger
Mode & trender

Spelar det någon roll vilka strumpor man tränar i?

08 may 2018
Löparskotest 2018
Mode & trender

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

07 may 2018
fd
Mode & trender

Trendigaste badshortsen för män 2018

07 may 2018
t-shirts
Mode & trender

Test: Kortärmade träningströjor för kvinnor

04 may 2018
träningstshirts
Mode & trender

BÄST I TEST: T-shirts för träning

03 may 2018
baddräkter test
Mode & trender

Baddräkten som är bäst i test

02 may 2018
Björn Borg_cotton
Mode & trender

Därför ska du inte träna i bomullskalsonger

01 may 2018
W_VW_NAITO_007.jpg
Mode & trender

Björn Borg x Naito – ett blomstrande samarbete

30 apr 2018
fannyjosefine
Mode & trender

Klä dig rätt under hinderbaneloppet

27 apr 2018
Free Tr 8 Nike
Mode & trender

Följsam träning i Nike Free TR 8

27 apr 2018
NIKE_SU18_STYLEGUIDE_TR_TRAINING_IN_FREE_JJ_001024.jpg
Mode & trender

Flexibel träning med Nike Metcon x Free

26 apr 2018
Wyte
Mode & trender

Nya badkollektionen från Wyte är här!

25 apr 2018
headerrrrr
Mode & trender

9 blommiga favoriter

25 apr 2018
header
Mode & trender

Äntligen dags att lufta klubborna igen!

25 apr 2018
Suunto 3 Fitness
Mode & trender

Suunto 3 Fitness – en PT på armen!

25 apr 2018
Skins_kompression
Mode & trender

Det här utmärker ett par bra löpartights!

24 apr 2018
puma
Mode & trender

Puma Basket Heart Patent är skimrande rätt i vår

24 apr 2018
header
Mode & trender

Vårens 3 trendigaste damjackor

23 apr 2018
header
Mode & trender

Vårens herrjackor som är bäst i test

23 apr 2018
le specs
Mode & trender

Äntligen! Nu är det säsong för solglasögon igen

20 apr 2018
Nike Epic React
Mode & trender

Sann löparglädje i Nike Epic React

19 apr 2018
SP18_RN_EpicReact_Horizon_601_A.jpg
Mode & trender

Maxad dämpning i nya Nike Epic React

19 apr 2018
Epic React Flyknit
Mode & trender

Nike Epic React ger wow-känsla!

19 apr 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Vårens stora parkastest 2018

18 apr 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Våra bästa herrparkas

18 apr 2018
Super.natural
Mode & trender

Super Natural har basplaggen du väntat på!

17 apr 2018
magazine
Jordan Spieth

Snabbguide till golfskorna från Under Armour

I ett par golfskor från Under Armour känns 18 hål som en baggis. Vi hjälper dig att välja rätt modell!

Mode & trender
Odyssey React

Nike Odyssey React – luftig löparsko med superdämpning

Med Epic React markerade Nike en ny era för löparskor. Nu är senaste tillskottet med den helt nya sortens dämpning här: Odyssey React.

Mode & trender
Se_header.jpg

Vi testar snyggsneakers!

Dressade sneakers är den ultimata kompromissen mellan finskor och gympadojor. Testpanelen vet vilka som är skönast och snyggast i sommar.

Mode & trender
padel grustennis

Bäst i test: Padelskor för män

Om du är man och gillar racketsport under sommaren ska du se hitåt. Här är våra tre bästa par skor för padel eller tennis på grus.

Mode & trender
Running 2018

13 löparshorts för dig som får lårskav

Vi älskar att springa i shorts, men avskyr när låren skaver mot varandra. Lösningen är ett par löparshorts med ett mjukt innerlager. Här är våra finaste modeller just nu!

Mode & trender
Adidas Solarboost

Därför får Adidas nya löparsko Solarboost högsta betyg!

När du inte trodde att Adidas kunde göra bättre löparskor lanserar de Solarboost. Förbered dig på att bli kär.

Mode & trender
Header_funktionssandaler

Bästa funktionssandalerna för sommaren 2018

Sandaler med skön dämpning och en rejälare känsla är ett suveränt alternativ till flip-flops när temperaturen stiger. Testpanelen har satt säsongens godbitar på prov.

Mode & trender
Löparlinnen

17 löparlinnen under 300 kronor

Att vara för varmt klädd kan förstöra en hel löprunda. Här är våra bästa löparlinnen – som kommer att göra sommarlöpningen betydligt bekvämare.

Mode & trender
Mors dag 2018

15 fina presenter till Mors dag

Skäm bort mamma den 27 maj med en riktigt fin gåva. Här är presenttipsen som gör Mors dag till något extra.

Mode & trender
tennisskor

Test av tennisskor för män 2018

Spelar du tennis på hardcourt? Då ska du spana in vårt stora test av tennisskor för herrar.

Mode & trender
SE_header.jpg

Cykelshortsen som är bäst i test

Det gäller att skydda gumpen när du tillbringar många timmar på sadeln. Vi har testat säsongens cykelshorts, så att du kan hitta rätt modell för just dig!

Mode & trender
Löparskor test

Stort test av försommarens bästa löparskor

Vår kvinnliga testpanel har sprungit i både välkända nyheter och guldklimpar du kanske inte känner till för att kora sommarens bästa löparsko. Här är svaret!

Mode & trender
tennisskor test dam

Stort test av tennisskor 2018

Letar du efter tennisskorna som är bäst i test? Då har du kommit rätt. Här är våra bästa dammodeller för tennis på alla underlag.

Mode & trender
Bikini

Bli strandredo i mönster och färg

Vi har plockat ihop 11 bikinisar och baddräkter i alla färger och mönster – allt för att du ska hitta din nya favorit!

Mode & trender
seger

Spelar det någon roll vilka strumpor man tränar i?

Strumpor för en specifik sport – låter det för seriöst? Tänk om! Även om du bara tränar en gång i veckan är funktionsstrumpor något för dig. Du slipper fotsvett och får fräschare fötter!

Mode & trender