Header_DAM.jpg

Regnjackorna för henne som är bäst i test

Efter regn kommer solsken, eller är det tvärt om? Hur som helst kan det vara bra att inhandla en regnjacka att tackla sommarregnet i. Vi har testat fyra av säsongens regnjackor för henne.

Till höstens kalla månader äger de flesta av oss redan något regntätt, men även under vår och sommardagar kan himlen plötsligt öppna sig. Då behöver du en tunnare regnjacka som håller dig torr. Vår testpanel har provat fyra olika modeller. Här är resultatet.

Test av:

W_ONLY_Train_Raincoat_Otw_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finns i färgerna: och

Storlek: Liten i storlek. Om du vet med dig att du föredrar längre ärmar eller om du ligger mellan två storlekar kan du med fördel välja den större.

Passform: Jackan från Only lämnar inget utrymme för att ha en extra tröja under eftersom den är smal i ärmarna, men i övrigt sitter den alldeles utmärkt.

Temperatur: Varken svalare eller varmare än vad du kan förvänta dig av en regnjacka i det här materialet. Train Raincoat gör det den ska helt utan omsvep.

Längd: Kort! Testpanelen noterar att jackan är kortast i testet – både när det gäller ärmlängd och över ryggen. 

Ventilationsförmåga: Riktigt bra regnjackor är väl inte direkt kända för att ha bra ventilation, men den här modellen står sig i konkurrensen med sina ventilationshål vid armhålorna. Det är alltid tacksamt!

Vindtäthet: Om du ska ut i ett rejält oväder borde du kanske välja en annan modell. Onlys jacka har ingen dragkedja utan förlitar sig helt på knappar för att återsluta framtill. I övrigt är den tät, och tack vare den höga kragen anser testpanelen att den är mer än godkänd för lite vanligt busväder.

Komfort: Materialet är aningen mindre medgörligt i den här modellen än i testets andra jackor, vilket ger en lite stelare känsla. I övrigt finns inga anmärkningar att göra och om du gillar en nära passform är den här jackan gjuten för dig.

Design: Ljusrosa är verkligen trendigt just nu! Train Raincoat är testets snyggaste, med stora synliga fickor som inte bara fyller en funktion utan även är en uppskattad detalj.

Sammanfattning: Trots att jackan saknar dragkedja och kanske inte riktigt tål att tas med ut i storm har den andra fördelar som väger upp. Onlys rosa goding är faktiskt så snygg att ingen skulle höja på ögonbrynen om du dök upp med den när det är strålande sol. Den korta modellen och de stora, väl synliga fickorna är uppskattade inslag som gör att den passar perfekt till din vardagsoutfit – grymt för de dagar då du inte vet om det ska regna eller inte. Varför chansa? 

Test av:

W_Wyte_Vendela_SE.png

Rekommenderat pris: 249 kronor.

Finns i färgerna: , och

Storlek: Jackan från Wyte är stor i modellen och du som föredrar en kroppsnära passform borde gå ned en storlek.

Passform: Väldigt rymlig, vilket medför att det finns gott om utrymme för extrakläder under, ifall att det skulle hända att sommarkvällarna blir svalare än väntat.

Temperatur: Något varmare än jackan från Only, mycket eftersom den är större och täcker mer av din kropp.

Längd: Lång! Om Onlys modell var testets minsting så är Wyte dess motsats. Både i ärmar och övrig längd räcker den längre än sina konkurrenter.

Ventilationsförmåga: Precis som föregående testjacka har Wytes version små lufthål vid armhålorna, vilket helt enkelt är ett uppskattat måste!

Vindtäthet: Inte ens en viskning kan ta sig in i den är jackan, som är hög i kragen, går att strama åt i ärmarna och har överlappande tygpartier vid dragkedjan. Den är helt ogenomtränglig!

Komfort: Om du gillar större modeller är Vendela något för dig. Ingenting stramar åt eller hämmar rörelsefriheten och du kan ledigt svänga med armarna under promenaden, utan at oroa dig för skav. 

Design: Wyte är det enda märket i testet som gett sin regnjacka en avtagbar luva samt en extra uppsättning fickor. Smart, men trots det är designen det som lämnar testpanelen aningen otillfredsställd. När det gäller antingen färg eller detaljrikedom önskas lite mer. 

Sammanfattning: I riktigt regnväder är Vendela det säkraste kortet. Genom att vara extra tilltagen på längden kan du till och med lyckas med konstformen att sätta dig ned på blöta underlag utan att behöva byta byxor efteråt. Att luvan går att ta loss är en uppskattad detalj, liksom det extra paret fickor. Den bredare modellen passar perfekt till de allra svalaste sommarkvällarna då du helst har en kofta på dig under jackan. Modellens enda minus är att designen hade kunnat vara lite roligare, men å andra sidan är det inte för dess utseende som du köper den, utan för hur effektivt den håller dig torr.

Test av:

W_Didriksons_Avon_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finns i färgerna: , , och .

Storlek: True to size. Här finns inga behov av att tänka efter – köp den storlek som du normalt brukar ha.

Passform: Neutral passform som varken smiter åt eller upplevs för bylsig. Jackan har en något kjolformad underdel som svänger ut från kroppen likt en klockkjol. Perfekt för de med timglasformad figur.

Temperatur: Inget utöver det vanliga, varken när det gäller att bli för kall eller för varm. Avon jacket gör precis det som förväntas av den.

Längd: Didrikssons modell är betydligt kortare än modellen från Wyte, men betydligt längre än den från Only. Den gyllene medelvägen kanske?

Ventilationsförmåga: Avon jacket har ventilationsfickor på ryggen som du kan komma att bli tacksam för i de vår- och sommarregn som ibland kan upplevas som kvava.

Vindtäthet: När det gäller vindtäthet så får jackan något sämre betyg än till exempel Wytes modell, mycket på grund av en låg halslinning utan krage. Under kvalmiga regndagar kan det bli en uppskattad detalj, men om vinden tilltar finns en viss risk för att den letar sig in vid halsen.

Design: Det är inget fel med att våga stick ut lite och Avon jacket kommer i tre olika färgglada utföranden! Trots att den låga kragen riskerar att bli opraktisk är den också en snygg touch som testpanelen gillar.

Sammanfattning: Jackan från Didriksson gör exakt det som testpanelen förväntar sig och önskar av en regnjacka, utan att överraska när det gäller storlek, ventilationsförmåga eller värme. När det däremot kommer till designen finns desto mer att bli överraskad av. Både i färg och form skiljer den sig från testets andra, ödmjuka modeller och vad kan du mer tänkas vilja ha en regnig dag än något färgglatt att pigga upp med? Testpanelen vill också dela ut ett extra plus för att yttermaterialet dessutom är fritt från miljöfarligt PFC!

Test av:

W_Whistler_Penhurst_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Storlek: True to size.

Passform: Något tight passform, framförallt längst ned. Om du har breda höfter borde du kanske välja en annan modell eller gå upp en storlek.

Temperatur: Whistlers jacka är ganska sval tack vare en kort modell, men också genom extra ventilationsfickor baktill.

Längd: Jackan når över rumpan, men är inte jättelång. Du borde inte försöka dig på att sitta ned på blöta underlag. Till skillnad från Wytes modell kommer Whistlers jacka inte att kunna rädda dig då!

Ventilationsförmåga: Stora ventilationsfickor på övre delen av ryggen släpper in luft, utan att jackan upplevs som dragig. Testpanelen noterar att inget mer finns att önska på den fronten!

Vindtäthet: Jackan försluts med både dragkedja och ett överlappande parti med knappar som effektivt hindrar luft från att sippra in. Kragen är också något högre än vad den är på både Didrikssons och Onlys modeller.

Komfort: Superskön! Materialet är testets mjukaste och mest följsamma. Det finns inga obekväma sömmar och passformen är tillräckligt ledig vid armhålorna för att du ska få fri rörelseförmåga.

Design: Jackan från Whistler kommer i flera olika färger som alla ger ett mjukt och lugnande intryck. Testpanelen vill också dela ut ett extra plus för luvan som har en inbyggd skärm för att skydda ansiktet mot regnet. Mycket uppskattat!

Sammanfattning: Trots många bra egenskaper är det absolut bästa med jackan att den är så mjuk och följsam. Materialet är klart mer medgörligt än konkurrenternas och det gör nästan inget att den sitter kroppsnära kring höfterna – det finns inget som skaver eller gör ont. När det gäller designen så är Whistler jacka betydligt mer modern än till exempel Only och Didriksons modeller. Trots det är den ljusa, mjuka färgen väldigt tilltalande. Också värt att uppmärksamma är att jackan är helt fri från ftalater. 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

1 dag sedan
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

1 dag sedan
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

1 dag sedan
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

2 dagar sedan
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

4 dagar sedan
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

4 dagar sedan
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

5 dagar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

5 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

5 dagar sedan
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

09 oct 2019
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

18 sep 2019
magazine
Tights med hög midja

Stort test av tights med hög midja

Finns det något vi älskar mer än tights med hög midja? Här är säsongens allra bästa modeller från bland annat Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

1 dag sedan
Mode & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

Adidas Pulseboost är löparskon som klarar snabba riktningsförändringar likt ingen annan löparsko. Nu finns den i en helt ny tappning! Här är Pulseboost Winterized.

1 dag sedan
Mode & trender
Asics reflex

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

När du löptränar under hösten och vintern är det inte bara viktigt att ha rätt kläder för vädret. Du behöver se till att synas också, och det gör du lättast med reflexer. Så här gör du för att kuta säkert i mörkret.

1 dag sedan
Mode & trender
Heade boots kids

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

Håll barnets fötter torra och varma den här säsongen med rätt vinterkängor. Vår lilla testpanel har hoppat, sprungit och lekt – här är årets bästa vinterskor för barn.

2 dagar sedan
Mode & trender
shepherd tofflor 2018

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

Svensk design, naturligt hantverk och skön värme. Ett par gosiga tofflor är ett måste i denna säsong – våra favoriter kommer från Shepherd.

4 dagar sedan
Mode & trender
reima vinter

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

Det är inte lätt att anpassa valen av ytterkläder till de små efter de olika årstiderna. När det börjar bli kallt ute är det viktigt att klä ditt barn på rätt sätt för att det ska vara roligt att leka och vara ute – utan att kylan förstör.

4 dagar sedan
Mode & trender
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

5 dagar sedan
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

5 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

5 dagar sedan
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

11 oct 2019
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

11 oct 2019
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

11 oct 2019
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

11 oct 2019
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

11 oct 2019
Mode & trender
Heade trail

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Sportamores testpanel har provat trailskor från Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det här är trailskorna för dig som söker maxad komfort, stabilitet och fäste!

10 oct 2019
Mode & trender