Test av goggles header

Skidglasögonen som är bäst i test!

Äntligen! Snart är det skidsäsong och till det behöver du ett par nya skidglasögon. Här har Sportamore satt säsongens bästa goggles på prov!

”Hä ä bar å åk” sa Ingmar Stenmark, men helt sant är det ju förstås inte. Det finns flera saker som ska lira ute i backen – skidor med pjäxor, skaljackan med skidbyxorna och kanske framför allt skidglasögonen med hjälmen. Skidglasögon, eller goggles som de även kallas, måste passa lika bra till just dig och din ansiktsform som till den hjälm du har valt, men utöver det behöver de dessutom ha hög komfort, rätt lins till rätt tillfälle och så klart en snygg design! Sportamores testpanel har provat säsongens bästa modeller. Så här tyckte de.

Flyg fram i backen!

Oakley flight deck

Modell:

Märke:

Passar till: Allt från soliga till molniga dagar. De här skidglasögonen från Oakley är försedda med en kontrastlins som gör det lättare att urskilja backen under de dagar då snö och himmel gärna smälter ihop, men de släpper även igenom precis lagom ljus för riktigt soliga förhållanden. 

Sammanfattning: Så fort testpanelen får de här skidglasögonen på sig konstaterar de att de är rakt igenom supersköna. De sluter helt tätt mot ansiktet tack vare mjukt skum och sitter perfekt till de hjälmar som testpanelen provar dem med (ha som tumregel att alltid testa dina goggles med en hjälm från samma märke). I övrigt passar de ett normalstort ansikte. Skidglasögonen från Oakley får även plus för att de är 100% kompatibla med vanliga glasögon. Skönt, tycker testarna som normalt åker med glasögon, men trots det är det inte skidglasögonens bästa egenskap.

– Ja, vad är det bästa? Att de är klart selfievänliga skulle jag vilja säga! konstaterar en testare.

Minimalism på bästa sätt

 Scott goggle faze 2

Modell:

Märke:

Passar till: Alla typer av väder tack vare en ljus kontrastlins som gör att gupp och oregelbundenheter framträder väl i backen. På linsens utsida är ytan lätt sminkad, vilket skyddar ögat från solens skadliga strålar.

Sammanfattning: Det bästa med skidglasögonen från Scott är faktiskt den höga komforten. De sitter väldigt skönt mot ansiktet tack vare ett mjukt skum. I övrigt är den sminkade ytan på glasets utsida ett stort plus då den reflekterar bort alla solstrålar som annars kan störa blickfånget. Till sin design är de till skillnad från föregående modell betydligt nättare. Både i handen och på hjälmen känns de väldigt minimalistiska, utan att för den delen tumma på egenskaperna. Den rosa färgen går också hem hos testpanelen, men för dig som känner att du inte trivs med rosa finns även flertalet andra färger, varav många är mer diskreta.

– Det bästa med de här är att de har grymt synfält. Ramen är så liten att du har full sikt i alla riktningarna, säger en testare.

Passa alla väder, alla åkare

 Caount stereo

Modell:

Märke:

Passar till: Den här linsen passar allra bäst till soliga dagar på grund av ett niolagrigt spegelglas som stänger solens starka strålar ute, men den presterar också väl på molniga skiddagar, då de är försedda med kontrasthöjande lins.

Sammanfattning: Det här ett par ganska minimalistiska skidglasögon med en nätt design. Till utseendet är de enligt testpanelen väldigt coola, utan att vara överdrivet "spejsiga". Slutbetyget för skidglasögonen från Atomic höjs även tack vare det breda synfältet. I de här kommer du inte missa någonting, varken gupp i backen eller andra åkare. De får dessutom pluspoäng för hög komfort och bra ventilation. 

– Jag skulle säga att de här är goggles som förhöjer kontraster på bästa sätt. De passar alla väder och alla åkare.

Allround-alternativet

 Sweet protection firewall

Modell:

Märke:

Passar till: Alla väder. Den röda lins som de här skidglasögonen är försedda med brukar traditionellt sätt anses som den mest användbara och behöver sällan kompletteras med ytterligare skidglasögon. En riktig allround-lins, konstaterar testpanelen, även om det inte är särskilt mycket spegelglas.

Sammanfattning: Till en början känns skummet i de här skidglasögonen inte riktigt lika mjukt och bekvämt som i de andra av testets modeller, men efter ett tag mjukas det upp och sedan känns de knappt. Ventilationen är verkligen på topp, vilket är bra. Annars riskerar skidglasögonen att imma igen om du blir varm. På insidan är linsen behandlad med anti-imm-skydd. Rent designmässigt är de tuffa och passar en ung målgrupp som gillar att hänga i parken. En annan stor fördel är priset som gör att det här definitivt är ett köp som ger mycket skidglasögon för pengarna!

– Det är inte jättemycket spegelglas, men ändå tillräckligt för att stänga direktljus ute tycker jag och när det gäller kontraster så är linsen verkligen väldigt bra, säger en testare.

Absolut ingen bländrisk

 Salomon xview

Modell:

Märke:

Passar till: Den här modellen gör sig som allra bäst i gassande solsken, men fungerar kanske lite sämre när det är mörkt ute, då linsen i sig upplevs som ganska mörk. Välj de här skidglasögon när du ska ut i backen en tidig morgon i Alperna.

Sammanfattning: I den här modellen får du mycket goggles för pengarna. Skidglasögonen från Salomon har bra lins, sitter skönt mot ansiktet och ventilerar precis som de ska. Bra att notera är att de är ganska nätta och passar små till normalstora ansikten. Linsen är relativt mörk vilket gör att du slipper bli bländad av solen. Att linsen är så mörk gör dessvärre att du kanske vill komplettera med en ljusare variant om du ska åka tidigt på året i skandinaviska fjällen. Sikten är dessutom väldigt god, på grund av den delvis ramlösa designen. Avslutningsvis passar de också till de flesta hjälmar. Det är ett stort plus, men som vanligt rekommenderas alltid samma märke på goggles och hjälm.

– Jag gillar att de är ganska minimalistiska. Efter ett tag smälter du liksom ihop med dem och glömmer bort att du har på dig dem.

Utbytbar lins

 Spectrum g002 essential

Modell:

Märke:

Passar till: Riktigt drömmiga solskensdagar. Till de här skidglasögonen medföljer dessutom en extra lins, förutom sollinsen som syns i bild. 

Sammanfattning: Det här är ett par riktigt prisvärda skidglasögon, framför allt tack vare den extra linsen. Det gör att du slipper köpa fler än ett par skidglasögon. Istället byter du bara mellan de två som medföljer här. Förutom det får den här modellen även beröm för sin ventilationsförmåga. Här slipper du oroa dig för att bli svettig och få imma på skidglasögonens insida. Tacksamt, tycker testpanelen, men trots det är det med sin design som skidglasögonen sticker ut mest. 

– Det bästa är ändå att linsen går att byta ut. Det är verkligen värt mycket, dels för att det sparar plats i packningen, men också för att det blir billigt.

Ännu en favorit från Oakley

 oakley fall line

Modell:

Märke:

Passar till: De här skidglasögonen passar i stort sett alla väder, men främst molniga dagar tack vare den rosa linsen som förstärker kontraster. Den avancerade linsen fångar upp kontraster i grått ljus på ett optimalt sätt, men i jämförelse med den andra modellen från samma märke är den här aningen mörkare.

Sammanfattning: Det här är skidglasögonen för dig som vill sticka ut. Designen är cool och lite annorlunda, vilket testpanelen uppskattar. Förutom det är det här ett par riktigt bra goggles, utrustade med en av Oakleys bästa kontrastlinser. Linsen är dessutom lätt att byta ut, vilket gör att den går att komplettera med andra linser, om du till exempel skulle föredra gult före rosa ljus. De i testpanelen som åker med vanliga glasögon under sina skidglasögon ger även tummen upp för hur bra de ryms under. Den här modellen rekommenderas för dig med normalstort till litet ansikte.

– De är framför allt väldigt sköna och jag älskar hur bra de sitter med mina vanliga glasögon under, säger en testare.

Grym lins x2

 appertiff CRB + extra lens

Modell:

Märke:

Passar till: Alla väder. I kartongen medföljer en kontrastlins för mörka förhållanden och en för ljusa. Det gör att du kan byta efter behag – ja, och efter väder så klart! Dessutom stängs de elaka solstrålarna ute tack vare det oljade spegelglaset.

Sammanfattning: De här skidglasögonen från Appertiff utmärks främst av sin ramlösa design, som är på samma gång snygg och funktionell. Sikten är perfekt, då inga ramar skymmer synfältet. Det är också super att det medföljer en extra lins. Det gör att du slipper köpa ytterligare ett par för när vädret svänger. På så vis är det här ett köp som kommer ge dig mycket goggles för dina pengar, och det är ju aldrig fel! Sist men inte minst vill testpanelen poängtera att de är väldigt snygga med sitt oljefärgade spegelglas och sin ramlösa design.

– Det är super att de medföljer en till lins och när du väl fått in knycken är det inte alls svårt att byta, plus att det är väldigt prisvärt!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

1 dag sedan
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

2 dagar sedan
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

4 dagar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

6 dagar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

6 dagar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

27 may 2020
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
magazine
Header.jpg

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testat sommarens bästa UV-dräkter för barn.

1 dag sedan
Mode & trender
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

Vill du bli bättre, snabbare och minimera risken för skador när du springer tempopass? Då ska du prova Sauconys senaste innovation: Endorphin Pro!

2 dagar sedan
Mode & trender
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

4 dagar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

6 dagar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

6 dagar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

27 may 2020
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

26 may 2020
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

26 may 2020
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

25 may 2020
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

25 may 2020
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

22 may 2020
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

22 may 2020
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender