Test av goggles header

Skidglasögonen som är bäst i test!

Äntligen! Snart är det skidsäsong och till det behöver du ett par nya skidglasögon. Här har Sportamore satt säsongens bästa goggles på prov!

”Hä ä bar å åk” sa Ingmar Stenmark, men helt sant är det ju förstås inte. Det finns flera saker som ska lira ute i backen – skidor med pjäxor, skaljackan med skidbyxorna och kanske framför allt skidglasögonen med hjälmen. Skidglasögon, eller goggles som de även kallas, måste passa lika bra till just dig och din ansiktsform som till den hjälm du har valt, men utöver det behöver de dessutom ha hög komfort, rätt lins till rätt tillfälle och så klart en snygg design! Sportamores testpanel har provat säsongens bästa modeller. Så här tyckte de.

Flyg fram i backen!

Oakley flight deck

Modell:

Märke:

Passar till: Allt från soliga till molniga dagar. De här skidglasögonen från Oakley är försedda med en kontrastlins som gör det lättare att urskilja backen under de dagar då snö och himmel gärna smälter ihop, men de släpper även igenom precis lagom ljus för riktigt soliga förhållanden. 

Sammanfattning: Så fort testpanelen får de här skidglasögonen på sig konstaterar de att de är rakt igenom supersköna. De sluter helt tätt mot ansiktet tack vare mjukt skum och sitter perfekt till de hjälmar som testpanelen provar dem med (ha som tumregel att alltid testa dina goggles med en hjälm från samma märke). I övrigt passar de ett normalstort ansikte. Skidglasögonen från Oakley får även plus för att de är 100% kompatibla med vanliga glasögon. Skönt, tycker testarna som normalt åker med glasögon, men trots det är det inte skidglasögonens bästa egenskap.

– Ja, vad är det bästa? Att de är klart selfievänliga skulle jag vilja säga! konstaterar en testare.

Minimalism på bästa sätt

 Scott goggle faze 2

Modell:

Märke:

Passar till: Alla typer av väder tack vare en ljus kontrastlins som gör att gupp och oregelbundenheter framträder väl i backen. På linsens utsida är ytan lätt sminkad, vilket skyddar ögat från solens skadliga strålar.

Sammanfattning: Det bästa med skidglasögonen från Scott är faktiskt den höga komforten. De sitter väldigt skönt mot ansiktet tack vare ett mjukt skum. I övrigt är den sminkade ytan på glasets utsida ett stort plus då den reflekterar bort alla solstrålar som annars kan störa blickfånget. Till sin design är de till skillnad från föregående modell betydligt nättare. Både i handen och på hjälmen känns de väldigt minimalistiska, utan att för den delen tumma på egenskaperna. Den rosa färgen går också hem hos testpanelen, men för dig som känner att du inte trivs med rosa finns även flertalet andra färger, varav många är mer diskreta.

– Det bästa med de här är att de har grymt synfält. Ramen är så liten att du har full sikt i alla riktningarna, säger en testare.

Passa alla väder, alla åkare

 Caount stereo

Modell:

Märke:

Passar till: Den här linsen passar allra bäst till soliga dagar på grund av ett niolagrigt spegelglas som stänger solens starka strålar ute, men den presterar också väl på molniga skiddagar, då de är försedda med kontrasthöjande lins.

Sammanfattning: Det här ett par ganska minimalistiska skidglasögon med en nätt design. Till utseendet är de enligt testpanelen väldigt coola, utan att vara överdrivet "spejsiga". Slutbetyget för skidglasögonen från Atomic höjs även tack vare det breda synfältet. I de här kommer du inte missa någonting, varken gupp i backen eller andra åkare. De får dessutom pluspoäng för hög komfort och bra ventilation. 

– Jag skulle säga att de här är goggles som förhöjer kontraster på bästa sätt. De passar alla väder och alla åkare.

Allround-alternativet

 Sweet protection firewall

Modell:

Märke:

Passar till: Alla väder. Den röda lins som de här skidglasögonen är försedda med brukar traditionellt sätt anses som den mest användbara och behöver sällan kompletteras med ytterligare skidglasögon. En riktig allround-lins, konstaterar testpanelen, även om det inte är särskilt mycket spegelglas.

Sammanfattning: Till en början känns skummet i de här skidglasögonen inte riktigt lika mjukt och bekvämt som i de andra av testets modeller, men efter ett tag mjukas det upp och sedan känns de knappt. Ventilationen är verkligen på topp, vilket är bra. Annars riskerar skidglasögonen att imma igen om du blir varm. På insidan är linsen behandlad med anti-imm-skydd. Rent designmässigt är de tuffa och passar en ung målgrupp som gillar att hänga i parken. En annan stor fördel är priset som gör att det här definitivt är ett köp som ger mycket skidglasögon för pengarna!

– Det är inte jättemycket spegelglas, men ändå tillräckligt för att stänga direktljus ute tycker jag och när det gäller kontraster så är linsen verkligen väldigt bra, säger en testare.

Testpanelens favoritlins

Poc Fovea Mid Clarity

Modell:

Märke:

Passar till: Alla väder. Det finns inget ljusförhållande som de här skidglasögonen inte klarar av. Testpanelen är i stort sett lyrisk över både spegelglaset och kontrastlinsen som gör att varje enskild snöflinga framträder i backen. 

Sammanfattning: Säger namnet Carl Zeiss dig något? Det borde det göra! Kan du dina skidglasögon väl vet du att den Clarity-lins som finns i de här skidglasögonen från POC är helt överlägsna vad gäller ljusinsläpp och kontraster. Carl Zeiss är kameralinsdesigner och det är med andra ord inte så konstigt att testpanelen vill ge de här skidglasögonen 10 av 10 poäng för sin lins som är utvecklad av just Zeiss. De är snygga, bekväma och ger bra sikt i alla riktningar tack vare en liten ram. 

– Jag brukar alltid köpa goggles med den här linsen och det kommer jag fortsätta med, lovar en i testpanelen.

Absolut ingen bländrisk

 Salomon xview

Modell:

Märke:

Passar till: Den här modellen gör sig som allra bäst i gassande solsken, men fungerar kanske lite sämre när det är mörkt ute, då linsen i sig upplevs som ganska mörk. Välj de här skidglasögon när du ska ut i backen en tidig morgon i Alperna.

Sammanfattning: I den här modellen får du mycket goggles för pengarna. Skidglasögonen från Salomon har bra lins, sitter skönt mot ansiktet och ventilerar precis som de ska. Bra att notera är att de är ganska nätta och passar små till normalstora ansikten. Linsen är relativt mörk vilket gör att du slipper bli bländad av solen. Att linsen är så mörk gör dessvärre att du kanske vill komplettera med en ljusare variant om du ska åka tidigt på året i skandinaviska fjällen. Sikten är dessutom väldigt god, på grund av den delvis ramlösa designen. Avslutningsvis passar de också till de flesta hjälmar. Det är ett stort plus, men som vanligt rekommenderas alltid samma märke på goggles och hjälm.

– Jag gillar att de är ganska minimalistiska. Efter ett tag smälter du liksom ihop med dem och glömmer bort att du har på dig dem.

Utbytbar lins

 Spectrum g002 essential

Modell:

Märke:

Passar till: Riktigt drömmiga solskensdagar. Till de här skidglasögonen medföljer dessutom en extra lins, förutom sollinsen som syns i bild. 

Sammanfattning: Det här är ett par riktigt prisvärda skidglasögon, framför allt tack vare den extra linsen. Det gör att du slipper köpa fler än ett par skidglasögon. Istället byter du bara mellan de två som medföljer här. Förutom det får den här modellen även beröm för sin ventilationsförmåga. Här slipper du oroa dig för att bli svettig och få imma på skidglasögonens insida. Tacksamt, tycker testpanelen, men trots det är det med sin design som skidglasögonen sticker ut mest. 

– Det bästa är ändå att linsen går att byta ut. Det är verkligen värt mycket, dels för att det sparar plats i packningen, men också för att det blir billigt.

Ännu en favorit från Oakley

 oakley fall line

Modell:

Märke:

Passar till: De här skidglasögonen passar i stort sett alla väder, men främst molniga dagar tack vare den rosa linsen som förstärker kontraster. Den avancerade linsen fångar upp kontraster i grått ljus på ett optimalt sätt, men i jämförelse med den andra modellen från samma märke är den här aningen mörkare.

Sammanfattning: Det här är skidglasögonen för dig som vill sticka ut. Designen är cool och lite annorlunda, vilket testpanelen uppskattar. Förutom det är det här ett par riktigt bra goggles, utrustade med en av Oakleys bästa kontrastlinser. Linsen är dessutom lätt att byta ut, vilket gör att den går att komplettera med andra linser, om du till exempel skulle föredra gult före rosa ljus. De i testpanelen som åker med vanliga glasögon under sina skidglasögon ger även tummen upp för hur bra de ryms under. Den här modellen rekommenderas för dig med normalstort till litet ansikte.

– De är framför allt väldigt sköna och jag älskar hur bra de sitter med mina vanliga glasögon under, säger en testare.

Grym lins x2

 appertiff CRB + extra lens

Modell:

Märke:

Passar till: Alla väder. I kartongen medföljer en kontrastlins för mörka förhållanden och en för ljusa. Det gör att du kan byta efter behag – ja, och efter väder så klart! Dessutom stängs de elaka solstrålarna ute tack vare det oljade spegelglaset.

Sammanfattning: De här skidglasögonen från Appertiff utmärks främst av sin ramlösa design, som är på samma gång snygg och funktionell. Sikten är perfekt, då inga ramar skymmer synfältet. Det är också super att det medföljer en extra lins. Det gör att du slipper köpa ytterligare ett par för när vädret svänger. På så vis är det här ett köp som kommer ge dig mycket goggles för dina pengar, och det är ju aldrig fel! Sist men inte minst vill testpanelen poängtera att de är väldigt snygga med sitt oljefärgade spegelglas och sin ramlösa design.

– Det är super att de medföljer en till lins och när du väl fått in knycken är det inte alls svårt att byta, plus att det är väldigt prisvärt!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

1 dag sedan
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

2 dagar sedan
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

5 dagar sedan
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

5 dagar sedan
ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

06 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

03 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
craft header
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
magazine
ENG_W.png

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

Paddad skidjacka till liften eller en skaljacka för friåkaren? Vi har åkt utför i säsongens skidjackor för henne. Här är allt du vill veta om modellerna!

1 dag sedan
Mode & trender
ENG_M.png

Vi testar: bästa skidjackorna för män

Vi har modeller för liften, parken och friåkningen – här är säsongens bästa skidjackor för honom!

2 dagar sedan
Mode & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du ska inte behöva hasa dig fram längs gatorna bara för att det är vinter – skaffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testat de bästa modellerna, här är det halkfria resultatet.

5 dagar sedan
Mode & trender
Icebug kängor och skor

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

Icebug är kända för skor med världsledande grepp. Här är allt du vill veta om deras halkfria vinterkängor och skor!

5 dagar sedan
Mode & trender
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

06 dec 2019
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

05 dec 2019
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

04 dec 2019
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

03 dec 2019
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

03 dec 2019
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Nu är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender