Hoka One One header

Vilken löparsko från Hoka One One är bäst?

Lär dig hitta i vårt utbud av löparskor som i din egen ficka! Det här är skillnaden mellan bland annat Bondi, Clifton och Arahi från Hoka One One.

Springer du ofta och varierat finns goda skäl till att äga fler än ett par löparskor. Varje inbiten löpare bör åtminstone ha en snabb löparsko för intervallträning och korta distanser, samt en löparsko för längre pass med lägre intensitet. Löparskoexperten Erik Desmeules guidar oss i utbudet från  och hjälper dig besvara frågan: vilken hokasko är bäst?

SHOPPA HÄR:

Så hittar du den bästa löparskon för just dig

På vilket sätt spelar ditt löpsteg roll för vilken sko du köper?

– Ett tyngre löpsteg kräver mer dämpning, speciellt om du landar på hälen eftersom det är mer påfrestande för kroppen. En löpare som landar på mellan- och framfot tar emot mindre stötar upp i knäna, jämfört med en löpare som landar på hälen.

Vad ska jag välja för löparsko om jag pronerar?

– En annan viktig faktor är om du har en pronation, alltså att du faller in mycket i löpsteget. I vissa fall kan du då behöva en så kallad pronationssko, men i många fall kan du lösa det med ett pronationsinlägg, säger Erik Desmeules och fortsätter:

– Du kan även minska inverkan av pronationen genom att välja en löparsko med ett inte allt för högt drop och en rullsula. Då blir markkontakten kortare och risken för pronation minskar eftersom du kommer över på framfoten snabbare. En rullsula gör helt enkelt att du får hjälp med övergången från landning till avsteg. Det kan också göra stor skillnad för din snabbhet. 

På vilket sätt spelar underlaget roll för mitt skoval?

– Ett hårt underlag kräver mer dämpning, speciellt när du springer längre sträckor. Det beror på att stötarna från ett hårt underlag ger små bristningar i musklerna, med trötthet och längre återhämtning som resultat. Springer du i mjuk terräng är du inte lika påverkad av det.

På vilket sätt spelar distanser roll?

– Längre distanser tröttar ut musklerna mer och därför behöver du mer dämpning i skorna. Springer du riktigt långt bör du också tänka på att fötterna kan svälla och då bör du ha lite extra utrymme i framfoten.

Löparskor från Hoka One One –vilken modell är bäst?

bondi hoka one oneBondi passar dig som har ett neutralt löpsteg. Hos oss hittar du löparskor för både och

#1 Bondi 

En neutral löparsko för längre distanser. Passar dig som vill ha en trygg löparsko med mjuk dämpning för både löpträning och promenader. 

Vem är den till för?

– Bondi är optimerad för löpare med ett tyngre löpsteg eller högre kroppsvikt. Bondi är en neutral löparsko, men fungerar fint också som stabil sko tillsammans med en pronationssula. Den är fantastisk för dig som vill skona fötter, knän och rygg.

Vilka distanser är den till för?

– Bondi kommer till sin rätt främst på längre löppass, och ska användas för löpning med låg intensitet. För dig med tyngre löpsteg fungerar den däremot på alla distanser.

Vilka underlag är den till för?

– Asfalt, betong, grus och torr terräng som inte är alltför teknisk, alltså inte trail.

Vilken typ av löpträning är den till för? 

– Mängdträning eller tävling på längre distanser. Men som sagt, för de tyngre löparen så är den bra för tävling och intervaller på alla distanser.

Hur skiljer den sig från de andra skorna?

– Den här modellen är en av marknadens mest dämpade skor och har en profil på rullsulan som tillåter en lugn landning, en kort stabilisering i mellanfoten och ett stabilt avsteg i framfoten. Sulan är extra bred och foten vilar i en djup skål i mellansulan, som ger en skön stabilitet.

Något får dig? kan du se alla våra neutrala löparskor!

Hoka One One CliftonSpringer du både korta och långa distanser är Clifton, som finns för både  och , något för dig! 

#2 Clifton

En mångsidig löparsko som passar de allra flesta löpare, distanser och underlag, förutom trailterräng. Den är också extremt lätt, precis som alla Hoka One Ones löparskor. 

Vem är den till för?

– Clifton passar en mycket bred grupp av löpare. Allt från nybörjaren som vill ha en skön, lättlöpt och skyddande sko, till elitlöparen som söker en lätt och snabb sko med mycket dämpning för att slippa bli för sliten på de längre passen.

Vilka distanser är den till för?

– Precis som den passar de flesta löpare passar den också alla distanser, från korta pass till riktigt långa etapper, tack vare att den är en sån perfekt blandning av dämpning och lätt vikt.

Vilka underlag är den till för?

– Clifton gör sig bra på asfalt, grus och torr terräng, som inte är alltför teknisk – precis som Bondi.

Vilken typ av löpträning är den till för?

– Allt från mängdträning till intervaller. Clifton passar även utmärkt för tävlingar på till exempel halvmaror och maror, för den som vill hålla sig fräsch i musklerna på hårda underlag.

Hur skiljer den sig från de andra skorna?

– Clifton är en av marknadens mest allsidiga sko och troligen den som passar flest olika löpare. Det gör den smått unik och till ett säkert köp.

Redo för ett nytt par löparskor? Se alla våra !

Hoka One One RinconNär du vill vara snabb, köra ett intervallpass med högt tempo eller springa ett lopp är Rincon alltid ett bra val. Hos oss hittar du löparskor för  och 

#3 Rincon

Rincon är en lättviktssko som gör sig allra bäst på korta distanser och tävlingar, men även längre distanser förutsatt att du har god löpteknik och är en erfaren löpare. Den anses också vara rätt val för inomhuslöpning på löpband.

Vem är den till för?

– Rincon passar bäst för löparen som vill ha en kombination av skön dämpning och en väldigt lätt och snabb sko.

Vilka distanser är den till för?

– Allt från korta intervaller till maraton, beroende på vem du är. Rincon fungerar på längre lopp för den lätte och erfarne löparen, men det krävs bra teknik.

Vilka underlag är Rincon till för?

– Den här löparskon passar till asfalt, grus, bana och torr terräng. Rincon är också en utmärkt sko på löpband när du kör intervaller.

Vilken typ av löpträning är den till för? 

– Intervaller och tävling, men Rincon kan även användas för mängdträning för den lätte och mer erfarne löparen.

Hur skiljer den sig från de andra löparskorna från Hoka One One?

– Rincon är marknadens troligen lättaste löparsko med full dämpning, eller om man vänder på det –marknadens mest dämpade lättviktssko.

Redo i startblocken? Klicka hem våra rekordsnabba .

elevon hoka one one är löparskon som riktar sig till dig som ofta landar på hälen i ditt löpsteg.

#4 Elevon 

Något för dig som kanske just börjat satsa på löpning eller vet med dig sedan tidigare att du har en löpteknik som får dig att landa med hälen först! 

Vem är den till för?

– Elevon passar framförallt löparen som landar på hälen och vill ha en mjuk landning, för att inte slita på kroppen. Utöver det är den lite mer styv i framdel av sulan, vilket ger optimal energi till nästa steg.

Vilka distanser är den till för?

– Den passar på allt från korta femkilometerslöpningar till långpass, vilket gör den väldigt mångsidig.

Vilka underlag är den till för?

– Asfalt, betong och grus, men inte trail eller mer krävande terräng.

Vilken typ av löpträning är den till för? 

– Elevon ska användas framförallt vid mängdträning, eftersom det är då komforten är som viktigast. Vid snabba lopp vill du ha en annan sko.

Hur skiljer den sig från de andra skorna?

– Elevon har en så kallad profly-sula där bakdelen är mjuk för att ge optimal komfort i landningen. Den är även något styvare i framfoten för att ge mer respons i avsteget, vilket ger mer ös i frånskjutet.

Behöver du lite extra stöd eller dämpning? kan du shoppa stabila löparskor!

hoka one one arahiArahi, som finns för både  och , är ett skonsamt alternativ för dig som pronerar. 

#5 Arahi

Hoka One Ones löparsko med pronationsstöd! Arahi passar dig vars fot- eller knäleder lutar inåt medan du springer, vilket kan ge upphov till överbelastningar, förslitningsskador och andra bekymmer.

Vem är den till för?

– Arahi är till för löparen med pronation, men som vill ha en lätt och mjuk sko. Många andra pronationsskor kan upplevas klumpiga eller tunga.

Vilka distanser är den till för?

– Allt från korta till mycket långa distanser, då den är både lätt och ger bra stöd.

Vilka underlag är den till för?

– Asfalt, betong, grus och torr terräng som inte är alltför teknisk. 

Vilken typ av löpträning är den till för?

– Intervaller, men även tävling och mängdträning. För dig som pronerar passar den alla distanser och all typ av löpning. 

Hur skiljer den sig från de andra skorna?

– Arahi är en pronationssko med ett dynamiskt pronationsstöd, vilket innebär att den inte har de vanliga stela, tunga och oförlåtande plastdetaljerna i sulan som många andra pronationsskor har. Det innebär att den ger stöd mot pronation, men tillåter den hälsosamma pronationsrörelsen som är bra för att undvika till exempel löparknä.

Pronerar du är en stabil sko A och O. Se hela vårt stora utbud av !

Hoka One One carbon xCarbon X är en snabb sko, för både och !

#6 Carbon X

En snabb tävlingssko med grym dämpning. Carbon X driver dig frammåt i steget tack vare sin rullsula!

Vem är den till för?

– Carbon X passar bäst för löparen som vill känna sig snabb och kanske kapa tider på allt från 5 kilometers-lopp till riktigt långa löparlopp.

Vilka distanser är den till för?

– Alla distanser från korta intervaller till långa lopp. Den kommer allra mest till sin rätta på lite längre distanser där den hjälper löparen att hålla uppe löpsteget när tröttheten slår till, tack vare rullsuletekniken.

Vilka underlag är den till för?

– Asfalt, betong, bana och fint grusunderlag.

Vilken typ av löpträning är den till för?

– Från korta intervaller till långa tävlingar. Längre pass med inslag av tröskelfart.

Hur skiljer den sig från de andra skorna?

– Carbon X är utrustad med karbonskiva i mellansulan för bästa respons i avsteget, en tjock mellansula för bra dämpning och en aggressiv rullsuleprofil för en snabb övergång från landning till avsteg.

Letar du snabba skor för lopp och tävling? Här hittar du alla våra lättviktsskor!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Stövlar - Header.jpg
Mode & trender

Test av: Gummistövlar för barn 2020

Alldeles nyss
Test adidas löparskor
Mode & trender

Elitlöparen testar: Här är bästa löparskorna från Adidas

1 dag sedan
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

1 dag sedan
När byta löparskor
Mode & trender

Hur ofta ska jag byta löparskor?

2 dagar sedan
Charlotte Karlsson
Mode & trender

Köpguide: Hitta rätt löparskor

3 dagar sedan
Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Test: Löparjackor för herr 2020

6 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?
Mode & trender

Video: Hur tvättar man sneakers?

6 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

6 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Trailskor för herrar!

02 apr 2020
Dam - Trailtest.jpg
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

02 apr 2020
fenix 6 pro solar header
Mode & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

01 apr 2020
Supperrep go test
Mode & trender

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

01 apr 2020
superrep go
Mode & trender

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

01 apr 2020
reima regnkläder flera barn
Mode & trender

Kan man tvätta regnkläder?

31 mar 2020
Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Yogabyxor 2020

27 mar 2020
mss löparskor header
Mode & trender

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
wyte badshorts
Mode & trender

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mode & trender

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mode & trender

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Stort test! Vårens bästa sneakers för herrar 2020

19 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mode & trender

Topplista: 11 träningströjor för honom

19 mar 2020
Linnen dam
Mode & trender

12 våriga träningslinnen för henne

19 mar 2020
reebok royal turbo header
Mode & trender

Sex snygga sneakers från Reebok

17 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Test: Årets snyggaste sneakers 2020

17 mar 2020
Kari Traa
Mode & trender

Vårens pastellfärgade mode från Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mode & trender

Senaste trenden: Glansiga träningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

13 mar 2020
sport bh header
Mode & trender

Bäst i test: Sport bh för stor byst

12 mar 2020
Padelskor header
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Vårens bästa sport-bh:ar 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mode & trender

Topp 5 bästa outdoorkläderna från Peak Performance

10 mar 2020
Sneakers 2020
Mode & trender

Sneakers som trendar 2020

10 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mode & trender

Säsongens bästa köp: Nya hybridjackan från Peak Performance

09 mar 2020
suunto 7 header
Mode & trender

TEST! Så bra är nya pulsklockan Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mode & trender

Vilka träningsskor är bäst för funktionell träning?

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mode & trender

Hur ska en skaljacka sitta?

04 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mode & trender

2020:s snyggaste sneakers för dam, herr och barn

04 mar 2020
Header-tights.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Tights med hög midja 2020

02 mar 2020
magazine
Stövlar - Header.jpg

Test av: Gummistövlar för barn 2020

Det finns inget roligare än att hoppa i vattenpölar! Vår mini-testpanel har testat säsongens bästa gummistövlar för barn.

Alldeles nyss
Mode & trender
Test adidas löparskor

Elitlöparen testar: Här är bästa löparskorna från Adidas

Boost-dämpning som är skonsam för knä och höft, lättviktsskor för de snabba tempopassen eller snygga varianter som extraknäcker som sneakers? Elitlöparen Charlotte Karlsson har testat Adidas nya löparskor!

1 dag sedan
Mode & trender
Loparskor asfalt

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

Letar du löparskor som är bra att springa med på asfalt? Välj ett par med mycket dämpning!

1 dag sedan
Mode & trender
När byta löparskor

Hur ofta ska jag byta löparskor?

Efter en säsong, när det går hål på ovandelen eller när sulan börjar kännas stel? Vi vet när det är dags att skaffa nya löparskor.

2 dagar sedan
Mode & trender
Charlotte Karlsson

Köpguide: Hitta rätt löparskor

Hur ska löparskon sitta på foten? Hur ska jag tänka kring dämpning, stöd och grepp? Elitlöparen Charlotte Karlsson går igenom allt du måste ha koll på.

3 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Löparjackor för herr 2020

Dags att ge dig ut i spåret? Glöm inte löparjackan! Vår blixtsnabba testpanel har kutat i säsongens bästa löparjackor för herr och så här blev resultatet.

6 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hur tvättar man sneakers?

Frågan om hur du får sneakers vita igen gäckar många. Hur ska de egentligen rengöras? Vi sitter på svaren.

6 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

Sportamores egen elitlöpare Charlotte Karlsson har fått testa vårens bästa löparjackor. Så här tycker hon om att springa i de olika jackorna.

6 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Trailtest.jpg

Bäst i test: Trailskor för herrar!

Dags att anta utmaningen att springa trail! Här är våra bästa trailskor från Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming och Hoka One One.

02 apr 2020
Mode & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Vår testpanel har löptränat i trailskor från Nike, Adidas, Salomon, New Balance och Hoka One One. Se vilken som är bäst i test!

02 apr 2020
Mode & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

Nu har vår testpanel satt pulsklockan Fenix 6X Pro Solar på prov! Så bra presterar monsterklockan från Garmin!

01 apr 2020
Mode & trender
Supperrep go test

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

Vad Metcon är för crosstraining är SuperRep för gruppass. Tidigare i år lanserades den sprillans nya Nike-skon. Nu släppes lillasyskonet Superrep Go.

01 apr 2020
Mode & trender
superrep go

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

Träningsskon Nike SuperRep har fått en lillasyster – säg hej till SuperRep Go!

01 apr 2020
Mode & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man tvätta regnkläder?

Ibland bara måste man göra rent sina regnkläder, hur gör du då? Vi har svaret.

31 mar 2020
Mode & trender
Header.jpg

Bäst i test: Yogabyxor 2020

När du utövar yoga vill du ha yogakläder som låter dig ha full rörelsefrihet och flexibilitet. Vår yogi-testpanel har gjort solhälsningen i årets bästa yogabyxor.

27 mar 2020
Mode & trender