Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr. 

Tycker du fortfarande att det kan vara svårt att veta när du bör använda ett underställ i ull och när ett i syntet är att föredra? Här är en tumregel: Ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material bör du välja. Underställ i syntet är inte lika värmande som de i ull, utan reglerar värmen som kroppen själv producerar. Jämfört med ull har det också bättre andningsförmåga och fukttransport. Därför bör du med fördel ha underställ i syntet vid löpning, längdskidåkning och andra aktiviteter ute i kylan där du vet med dig att du kommer att bli riktigt svettig. Här är tio modeller för dam och herr som gör jobbet i vinter! 

TILL HENNE: 

Silkeslent 

SE_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: och

Material: 89% polyester och 11% elastan. 

Passform: Normal i storleken. Modellen har en tight hals så att ingen kyla når bröstet. Generösa ärm- och benlängder som gör att det funkar även för dig som är lång. Plus för den något längre tröjan som går ned till mitten av rumpan. 

Komfort: Väldigt lent materiel som känns som siden mot huden. I och med att materialet är väldigt tunt och stretchigt finns det inget som skaver eller tar emot – den här modellen sitter där den ska. 

Design: Väldigt gulligt! Du känner dig som en påse godis i de här pastellfärgerna, samtidigt som allt känns helt rätt matchat.

Sammanfattning: Ett snyggt, lätt och tunt underställ du verkligen kan svettas i. Tack vare det stretchiga materialet som ger god rörelsefrihet finns det inga begränsningar på när du kan använda den här modellen. Understället leder effektivt bort fukt och håller dig torr under en svettig löprunda. Minus med understället är att halsringningen kan upplevas som smått tight, annars finns det inga anmärkningar på varken funktion eller passform. Materialet känns lätt och skönt mot kroppen. Designen får höga betyg, Kari Traas plagg gör ingen besviken! 

Pastellkaramell 

SE_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size med en något rakare passform. Understället är inte speciellt rymligt men sitter heller inte tight på kroppen. Normallånga ärmar och ben. 

Komfort: Mjukt och bekvämt, passar perfekt för dig inte vill ha det tightaste understället marknaden har att erbjuda. 

Design: Det är något speciellt med pastellfärger. De här lila, rosa och gröna tonerna passar extremt bra ihop och känns lagom uppdelade i blockmönstret. Snyggt!

Sammanfattning: Slår du upp underställ i ordboken är det precis den här modellen du får fram. Ett tätt stickat underställ som ger ett randigt mönster i materialet. Den här modellen har superfina pastellfärger, finaste designen i testet, om du frågar oss. Understället innehåller inget elastan och känns därmed inte lika stretchigt och lent mot huden som de andra modellerna i testet. De platta sömmarna gör så att understället inte skaver. Understället sitter något tight i halsen. Det här är ett perfekt underställ för dig som vill köpa ett multiunderställ för en billig peng som fungerar till det allra mesta. 

Seamlessfavorit

SE_WYTE – 2.jpgTest av: Wyte, +

Rekommenderat pris: 349 kronor/del. 

Finns även i:

Material: 65% nylon, 30% polyester och 5% spandex. 

Passform: Extremt tight passform. Generösa ärm- och benlängder, stort plus för dig som är lång. Testpanelen hade önskat en något längre tröja, men tack vare silikonremsan längst ned och de högre tightsen lämnas ingen glipa i midjan, även om du sträcker upp armarna. 

Komfort: Är du en av de som älskar sömlösa plagg som sitter supertight? Den här modellen med spandex kramar åt kroppen på ett väldigt behagligt sätt. Sitter som gjutet och du känner dig till och med rörligare i understället än vad du gör utan.  

Design: Du ser ut att vara redo för vilken tävling och match som helst. Här är ett underställ som är designat för de snabbaste skidåkarna.

Sammanfattning: Inez har ett något tjockare material än andra modeller i testet, vilket gör det även till ett något värmande underställ. Materialblandningen känns genomtänkt och känns skön mot huden. Ett väldigt stretchigt material kan ibland kännas slappt på kroppen, men det är inte fallet här. Tack vara spandex-materialet kramar den här modellen åt kroppen likt kompression. Understället andas bra och har en grym fukttransport eftersom det sitter så kroppsnära. I kombination med den värmande förmågan är det här understället en vinnare för svettiga aktiviteter i väldigt kalla väderförhållanden. Stort plus för silikonbanden i midjan på både tightsen och tröjan för optimal passform, och en tröja med krage och zip som värmer halsen. Bra jobbat, Wyte! 

Hög mysfaktor! 

SE_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Rekommenderat pris: 599 respektive 699 kronor. 

Finns även i: och .

Material: 80% polyester och 20% elastan. 

Passform: Rymligare passform över byst och mage, tightare i ärmarna och runt höften. Tröjan har en längre passform som går nedanför rumpan. Tightsen har en mer slim fit-passform med generösa benlängder.

Komfort: Med ett sådant här stretchigt material som även är lätt och tunt kan du inte få en obehaglig känsla. Understället sitter bra och känns skönt på kroppen. Den högre kragen med borstad fleece på insidan ger hög mysfaktor. 

Design: Finare i verkligheten än på bild. Det iögonfallande mönstret känns modernt och roligt på en och samma gång. 

Sammanfattning: Eivy är kända för sina fina och trendiga underställ och den här modellen är inget undantag. Icecold Winter i olika mönster och färger är som ett smarrigt smörgåsbord. Det funktionella understället har en grym andningsförmåga som gör modellen perfekt när du svettas något. Däremot upplevs passformen inte helt given för alla aktiviteter. Den högre kragen kan du vika upp och ha som halsskydd under skidåkningen, men eftersom den inte sitter speciellt tight kan det lämna en glipa för kyla. Letar du efter en skön vinnare på after skiin där den mysiga kragen får ett högre användningsområde är det här modellen som kommer få flest komplimanger.  

Perfekt i skidbacken

SE_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +  

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Passform: Normal passform som varken upplevs för tight eller för rymlig. Tights i 3/4-längd, anpassade för att kombineras med en pjäxa. Förlängda ärmar med tumhål. 

Komfort: Den breda mudden nedtill på tightsen sitter skönt på vaderna utan att krama åt för tight. Materialet känns skönt mot kroppen och de platta sömmarna märks inte av. Plus för den sköna resåren i midjan. 

Design: Ungdomlig och smått galen design som främst lockar dig som älskar att sticka ut.

Sammanfattning: Med en normal passform och ett tunt funktionsmaterial är den här modellen från Peak Performance det ultimata understället för dig som åker alpint. De kortade tightsen är skapade för att bäras med pjäxor så du slipper överflödigt tyg som veckar sig längs smalbenen. Materialet är stretchigt och följer varje rörelse du gör. Testpanelen kan inte hitta några funktionella nackdelar med understället, det som drar ned betyget är den galna designen som inte riktigt gick hela vägen hem. De flesta i testpanelen hade föredragit ett annat mönster eller färg. Funktionsmässigt är det här ett underställ för skidåkaren som inte är rädd för att ta i och låta svetten rinna i backen.  

Snygga detaljer 

SE_CRAFT – 2.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: , och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan. 

Passform: Snudd på liten i storleken med en tight passform och en något högre midja fram än bak. Om du inte föredrar en supertight passform kan du med fördel gå upp en storlek. 

Komfort: Materialet är stretchigt men upplevs mer kompakt än andra modeller i testet och ger därför inte samma typ av rörlighet och frihetskänsla. Det ger däremot en mjuk känsla och sitter där det ska under en hel dag. 

Design: Craft har lyckats skapa en design som är så mycket mer än ett enfärgat underställ, utan att lägga till en massa onödiga detaljer eller mönster som sticker i ögonen. Snyggt och stiligt. 

Sammanfattning: Den här modellen har en tight passform som kramar åt lår och armar. Passformen passar främst dig med en rakare kroppsform. Du som har lite mer rumpa eller höfter kan med fördel välja en större storlek för optimal komfort då midjan är något högre framtill på tightsen, än vad de är baktill. Med rätt storlek är det här ett mjukt underställ som passar perfekt för vinterlöpning. Plus för Crafts Fuseknit-teknologi som delvis gör plagget sömlöst och bidrar till en högre komfort. Bara genom att titta på understället får du en känsla av hög kvalitet, mycket tack vare det mer kompakta materialet. En fin och diskret design som känns väldigt modern. 

Mjukt och skönt 

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 95% polyester och 5% elastan. 

Passform: True to size, så satsa på din vanliga storlek. Understället, framförallt tightsen, har en slim fit-passform utan att för den delen kännas för åtsittande. Förlängda ärmar med tumhål. Plus för att tröjan går ned till mitten av rumpan.

Komfort: Väldigt mjukt funktionsmaterial som känns skönt mot huden. Du håller en behaglig temperatur, men kan bli något varm när du svettas mycket. 

Design: Ett klassiskt underställ i en modernare block-design. De rödrosa kulörerna gör sig fint i kombination med varandra.

Sammanfattning: Är det dags att införskatta årets underställ som du både ska ha under promenader men även till längre vandringar där du kan svettas något? Då är Vera Set ett prisvärt alternativ för dig. Den tighta passformen ger dig full rörelsefrihet och sitter mjukt och skönt på kroppen. Minus för sömmarna över armarna som känns lite överflödiga. Fukttransporten är väldigt bra samtidigt som du kan känna dig något varm i den här modellen när du svettas, undvik därför den här modellen vid aktiviteter som får svetten att rinna. Plus för det fina mönstret och en passform som sitter bra på flertalet kroppsformer. Även halsringningen hyllas i den här modellen, jämfört med andra modeller i testet där den upplevdes som för tight. 

TILL HONOM: 

Retrokänsla 

SE_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: .

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size, men inte en supertight passform. Snarare en rakare modell som är tänkt att passa de flesta. Något lösare i ärmarna och kring vaderna. 

Komfort: Förutom de rejäla sömmarna, som känns lite överdådiga, sitter det här understället väldigt bekvämt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designen känns retro utan att upplevas som någonting negativt. Men du köper inte den här modellen för dess yttre.

Sammanfattning: Klassiskt Craft-underställ som alla säkert har ägt någon gång i tiden. Upplevs som något varmare än de andra underställen i testet, så du kan även ha det här modellen som ett något värmande första lager under promenader. Annars håller modellen en hög fukttransport för något svettigare aktiviteter. Strukturen i det stickade mönstret känns mer som ett underställ i ull än syntet. Kort och gott ett praktiskt underställ där looken har kommit lite i andra hand. Fokuserar du däremot mer på funktion får du ett prisvärt förstalager. 

En hejare i backen 

SE_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan.

Passform: Byxorna har en tightare passform än vad tröjan har. Skönt med lite luft mellan kropp och tröja för dig som är något bredare och inte vill ha något som sitter som ett andra skinn. Tights i 3/4-benlängd. 

Komfort: Tunt och följsamt material som känns svalt och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. Sitter skönt på kroppen utan minsta skav från sömmar. 

Design: Camo, antingen älskar du det eller hatar det. Delar av testpanelen tycker understället är coolt medan andra inte riktigt håller med. En smaksak.

Sammanfattning: De kortare byxbenen är utformande för skidåkaren som glider runt i pjäxor oftare än kängor. Det tunna materialet håller en god fukttransport och andas effektivt, vilket gör att understället håller dig torr under en hel dag i skidbacken. Plus för de förlängda ärmarna med tumhål och den tjockare mudden nedtill på tightsen. Modellen sitter skönt på kroppen och känns nästan som en mjuk pyjamas. Du som föredrar en längre byxa bör kombinera tröjan med ett par hellånga tights, men för dig som gillar en benlängd på 3/4 är det här ett ypperligt val. 

Hållbart alternativ 

SE_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Ett tightare underställ som kramar åt kroppen på ett behagligt och kompressionsliknande sätt. 

Komfort: Något stramare passform än de andra modellerna i testet, utan att det för den delen skaver eller stretar emot när du rör dig. Materialet känns mer robust och hållbart. 

Design: Snygga detaljer piffar att den annars enkla designen. Känns uttänkt och välgjort.

Sammanfattning: Så fort testpanelen spottade Craft-loggan förstod de att kvaliteten skulle vara hög, vilket du snabbt känner i det här materialet. Det är nödvändigtvis inte tjockare än de andra modellerna, men det är mer kompakt och ger en stummare känsla av att understället sitter kvar där det ska. Det känns skönt och bekvämt utan något som skaver eller stretar emot. Skön resår i midjan ökar komforten. Plus för designen som känns clean men ändå innovativ med detaljerna i mönstret. Den här modellen har en hög fukttransport så du kan med fördel svettas i modellen utan att bli för blöt samtidigt som det även värmer under promenaden. Plus för att materialet känns extremt hållbart. 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

TommySport
Mode & trender

Hej Tommy Sport!

3 dagar sedan
Blacc yoga
Mode & trender

Våriga nyheter från Blacc yoga

4 dagar sedan
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mode & trender

Här är din nya måstetröja från Peak Performance!

4 dagar sedan
Header-Nike-One-Tights.jpg
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så grymma

5 dagar sedan
Seamlesstights
Mode & trender

Äntligen! Vi testar seamlesstights

08 feb 2019
Miniband
Mode & trender

Test: Våra bästa miniband

08 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Mode & trender

Sportamores stora guide till rätt sport-bh

07 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mode & trender

12 röda köp till Alla hjärtans dag

01 feb 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Mode & trender

8 saker du måste ha med på solsemestern

30 jan 2019
SE_adidas_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är Adidas nya vindjacka

30 jan 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mode & trender

Allt du vill veta om Nike Epic React Flyknit 2

30 jan 2019
JR BLACKBURN
Mode & trender

Packlista för fjällsemester med barnen

29 jan 2019
Adidas Exhibit Pack
Mode & trender

Guide: Hitta rätt fotbollssko från Adidas

29 jan 2019
Sport-bh blacc.jpg
Mode & trender

Test! Prisvärda sport-bh:ar från Blacc

28 jan 2019
Nike TechPack1.png
Mode & trender

Framtidens träningskollektion är här

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg
Mode & trender

8 måsteköp för honom

25 jan 2019
björn borg pants.jpg
Mode & trender

Lönelyx! 10 nyheter för henne

25 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg
Mode & trender

Björn Borg x Café

24 jan 2019
SE-Header.jpg
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

24 jan 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Vårens nya sneakers från Kari Traa

23 jan 2019
Lofsan PureMove Bra
Mode & trender

Lofsan: Så väljer du rätt sport-bh

22 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mode & trender

Nya Craft Studio Collection är här!

21 jan 2019
Puma XT Fuse
Mode & trender

Bästa handbollsskorna 2019

18 jan 2019
SE-Header-NEW.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Vinterns varma parkas

18 jan 2019
SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

17 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

17 jan 2019
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

16 jan 2019
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

15 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mode & trender

Varma reafynd till kidsen

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mode & trender

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

20 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd

19 dec 2018
magazine
TommySport

Hej Tommy Sport!

Amerikanska märket Tommy Hilfiger har lanserat en sportig kollektion, och nu finns Tommy Sport hos oss på Sportamore.

Mode & trender
Blacc yoga

Våriga nyheter från Blacc yoga

Solen börjar äntligen tränga sig igenom februaridiset och det firar vi med vårnyheter från Blacc yoga. Här är plaggen du inte vill missa!

Mode & trender
Peak Chill Zip Hood Womanpng

Här är din nya måstetröja från Peak Performance!

Den är mjuk, den är varm och den funkar till allt. Chill Zip Hood från Peak Performance är precis så som en riktigt grym hoodie ska vara.

Mode & trender
Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Därför är Nike One Tight så grymma

Ett enda par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One. Vi har testat Nikes nya supertights (och blivit smått besatta).

Mode & trender
Seamlesstights

Äntligen! Vi testar seamlesstights

Liva upp nästa träningspass med ett par mjuka, flexibla och sömlösa träningstights. Vi har testat säsongens favoriter.

Mode & trender
Miniband

Test: Våra bästa miniband

Att träna med miniband har aldrig varit populärare. Vår PT förklarar skillnaden mellan motstånden och hur du kan använda respektive modell.

Mode & trender
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores stora guide till rätt sport-bh

Om du är osäker på vilken typ av sport-bh som passar till vad och hur den egentligen ska sitta, är det här guiden för dig.

Mode & trender
svea_sneakers.jpg

12 röda köp till Alla hjärtans dag

Feel the love! Rött är inte bara en fin kulör, det är också kärlekens färg. Klicka hem de här rosiga favoriterna till någon du gillar, eller unna dig själv något fint på Alla hjärtans dag.

Mode & trender
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 saker du måste ha med på solsemestern

Om du och familjen beger er till varmare breddgrader under sportlovet har vi bara två saker att säga: Lyllos er! Och glöm inte att packa ned de här åtta måste-grejerna.

Mode & trender
SE_adidas_header.jpg

Bäst i test! Så bra är Adidas nya vindjacka

Vindskyddande, lätt och stilren. Säg hej till Adidas nya garderobsfavorit: vindjackan Wind Fleece Jacket!

Mode & trender
Nike Epic React Flyknit2.png

Allt du vill veta om Nike Epic React Flyknit 2

Med Nikes mjukaste dämpning någonsin är Epic React Flyknit en sko utöver det vanliga. Nu har superskon uppdaterats.

Mode & trender
JR BLACKBURN

Packlista för fjällsemester med barnen

Sportlovet närmar sig med stormsteg, och du kanske är en av dem som ska åka skidor med familjen? Här är allt du behöver ha med dig.

Mode & trender
Adidas Exhibit Pack

Guide: Hitta rätt fotbollssko från Adidas

Att köpa fotbollsskor på nätet behöver inte vara så svårt. Vår testpanel guidar dig till Adidas signaturmodeller.

Mode & trender
Sport-bh blacc.jpg

Test! Prisvärda sport-bh:ar från Blacc

Det är inte bara tycke och smak som styr införskaffandet av nya träningskläder. Plånboken ska också få säga sitt! Här är fem prisvärda sport-bh:ar från Blacc.

Mode & trender
Nike TechPack1.png

Framtidens träningskollektion är här

Glöm uppdelningen mellan tekniskt och trendigt. Glid sömlöst mellan sport och fritid i plagg som är lika funktionella som snygga. Nike Tech Pack liknar inget du sett tidigare.

Mode & trender