Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr. 

Tycker du fortfarande att det kan vara svårt att veta när du bör använda ett underställ i ull och när ett i syntet är att föredra? Här är en tumregel: Ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material bör du välja. Underställ i syntet är inte lika värmande som de i ull, utan reglerar värmen som kroppen själv producerar. Jämfört med ull har det också bättre andningsförmåga och fukttransport. Därför bör du med fördel ha underställ i syntet vid löpning, längdskidåkning och andra aktiviteter ute i kylan där du vet med dig att du kommer att bli riktigt svettig. Här är tio modeller för dam och herr som gör jobbet i vinter! 

TILL HENNE: 

Silkeslent 

SE_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: och

Material: 89% polyester och 11% elastan. 

Passform: Normal i storleken. Modellen har en tight hals så att ingen kyla når bröstet. Generösa ärm- och benlängder som gör att det funkar även för dig som är lång. Plus för den något längre tröjan som går ned till mitten av rumpan. 

Komfort: Väldigt lent materiel som känns som siden mot huden. I och med att materialet är väldigt tunt och stretchigt finns det inget som skaver eller tar emot – den här modellen sitter där den ska. 

Design: Väldigt gulligt! Du känner dig som en påse godis i de här pastellfärgerna, samtidigt som allt känns helt rätt matchat.

Sammanfattning: Ett snyggt, lätt och tunt underställ du verkligen kan svettas i. Tack vare det stretchiga materialet som ger god rörelsefrihet finns det inga begränsningar på när du kan använda den här modellen. Understället leder effektivt bort fukt och håller dig torr under en svettig löprunda. Minus med understället är att halsringningen kan upplevas som smått tight, annars finns det inga anmärkningar på varken funktion eller passform. Materialet känns lätt och skönt mot kroppen. Designen får höga betyg, Kari Traas plagg gör ingen besviken! 

Pastellkaramell 

SE_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size med en något rakare passform. Understället är inte speciellt rymligt men sitter heller inte tight på kroppen. Normallånga ärmar och ben. 

Komfort: Mjukt och bekvämt, passar perfekt för dig inte vill ha det tightaste understället marknaden har att erbjuda. 

Design: Det är något speciellt med pastellfärger. De här lila, rosa och gröna tonerna passar extremt bra ihop och känns lagom uppdelade i blockmönstret. Snyggt!

Sammanfattning: Slår du upp underställ i ordboken är det precis den här modellen du får fram. Ett tätt stickat underställ som ger ett randigt mönster i materialet. Den här modellen har superfina pastellfärger, finaste designen i testet, om du frågar oss. Understället innehåller inget elastan och känns därmed inte lika stretchigt och lent mot huden som de andra modellerna i testet. De platta sömmarna gör så att understället inte skaver. Understället sitter något tight i halsen. Det här är ett perfekt underställ för dig som vill köpa ett multiunderställ för en billig peng som fungerar till det allra mesta. 

Seamlessfavorit

SE_WYTE – 2.jpgTest av: Wyte, +

Rekommenderat pris: 349 kronor/del. 

Finns även i:

Material: 65% nylon, 30% polyester och 5% spandex. 

Passform: Extremt tight passform. Generösa ärm- och benlängder, stort plus för dig som är lång. Testpanelen hade önskat en något längre tröja, men tack vare silikonremsan längst ned och de högre tightsen lämnas ingen glipa i midjan, även om du sträcker upp armarna. 

Komfort: Är du en av de som älskar sömlösa plagg som sitter supertight? Den här modellen med spandex kramar åt kroppen på ett väldigt behagligt sätt. Sitter som gjutet och du känner dig till och med rörligare i understället än vad du gör utan.  

Design: Du ser ut att vara redo för vilken tävling och match som helst. Här är ett underställ som är designat för de snabbaste skidåkarna.

Sammanfattning: Inez har ett något tjockare material än andra modeller i testet, vilket gör det även till ett något värmande underställ. Materialblandningen känns genomtänkt och känns skön mot huden. Ett väldigt stretchigt material kan ibland kännas slappt på kroppen, men det är inte fallet här. Tack vara spandex-materialet kramar den här modellen åt kroppen likt kompression. Understället andas bra och har en grym fukttransport eftersom det sitter så kroppsnära. I kombination med den värmande förmågan är det här understället en vinnare för svettiga aktiviteter i väldigt kalla väderförhållanden. Stort plus för silikonbanden i midjan på både tightsen och tröjan för optimal passform, och en tröja med krage och zip som värmer halsen. Bra jobbat, Wyte! 

Hög mysfaktor! 

SE_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Rekommenderat pris: 599 respektive 699 kronor. 

Finns även i: och .

Material: 80% polyester och 20% elastan. 

Passform: Rymligare passform över byst och mage, tightare i ärmarna och runt höften. Tröjan har en längre passform som går nedanför rumpan. Tightsen har en mer slim fit-passform med generösa benlängder.

Komfort: Med ett sådant här stretchigt material som även är lätt och tunt kan du inte få en obehaglig känsla. Understället sitter bra och känns skönt på kroppen. Den högre kragen med borstad fleece på insidan ger hög mysfaktor. 

Design: Finare i verkligheten än på bild. Det iögonfallande mönstret känns modernt och roligt på en och samma gång. 

Sammanfattning: Eivy är kända för sina fina och trendiga underställ och den här modellen är inget undantag. Icecold Winter i olika mönster och färger är som ett smarrigt smörgåsbord. Det funktionella understället har en grym andningsförmåga som gör modellen perfekt när du svettas något. Däremot upplevs passformen inte helt given för alla aktiviteter. Den högre kragen kan du vika upp och ha som halsskydd under skidåkningen, men eftersom den inte sitter speciellt tight kan det lämna en glipa för kyla. Letar du efter en skön vinnare på after skiin där den mysiga kragen får ett högre användningsområde är det här modellen som kommer få flest komplimanger.  

Perfekt i skidbacken

SE_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +  

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Passform: Normal passform som varken upplevs för tight eller för rymlig. Tights i 3/4-längd, anpassade för att kombineras med en pjäxa. Förlängda ärmar med tumhål. 

Komfort: Den breda mudden nedtill på tightsen sitter skönt på vaderna utan att krama åt för tight. Materialet känns skönt mot kroppen och de platta sömmarna märks inte av. Plus för den sköna resåren i midjan. 

Design: Ungdomlig och smått galen design som främst lockar dig som älskar att sticka ut.

Sammanfattning: Med en normal passform och ett tunt funktionsmaterial är den här modellen från Peak Performance det ultimata understället för dig som åker alpint. De kortade tightsen är skapade för att bäras med pjäxor så du slipper överflödigt tyg som veckar sig längs smalbenen. Materialet är stretchigt och följer varje rörelse du gör. Testpanelen kan inte hitta några funktionella nackdelar med understället, det som drar ned betyget är den galna designen som inte riktigt gick hela vägen hem. De flesta i testpanelen hade föredragit ett annat mönster eller färg. Funktionsmässigt är det här ett underställ för skidåkaren som inte är rädd för att ta i och låta svetten rinna i backen.  

Snygga detaljer 

SE_CRAFT – 2.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: , och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan. 

Passform: Snudd på liten i storleken med en tight passform och en något högre midja fram än bak. Om du inte föredrar en supertight passform kan du med fördel gå upp en storlek. 

Komfort: Materialet är stretchigt men upplevs mer kompakt än andra modeller i testet och ger därför inte samma typ av rörlighet och frihetskänsla. Det ger däremot en mjuk känsla och sitter där det ska under en hel dag. 

Design: Craft har lyckats skapa en design som är så mycket mer än ett enfärgat underställ, utan att lägga till en massa onödiga detaljer eller mönster som sticker i ögonen. Snyggt och stiligt. 

Sammanfattning: Den här modellen har en tight passform som kramar åt lår och armar. Passformen passar främst dig med en rakare kroppsform. Du som har lite mer rumpa eller höfter kan med fördel välja en större storlek för optimal komfort då midjan är något högre framtill på tightsen, än vad de är baktill. Med rätt storlek är det här ett mjukt underställ som passar perfekt för vinterlöpning. Plus för Crafts Fuseknit-teknologi som delvis gör plagget sömlöst och bidrar till en högre komfort. Bara genom att titta på understället får du en känsla av hög kvalitet, mycket tack vare det mer kompakta materialet. En fin och diskret design som känns väldigt modern. 

Mjukt och skönt 

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 95% polyester och 5% elastan. 

Passform: True to size, så satsa på din vanliga storlek. Understället, framförallt tightsen, har en slim fit-passform utan att för den delen kännas för åtsittande. Förlängda ärmar med tumhål. Plus för att tröjan går ned till mitten av rumpan.

Komfort: Väldigt mjukt funktionsmaterial som känns skönt mot huden. Du håller en behaglig temperatur, men kan bli något varm när du svettas mycket. 

Design: Ett klassiskt underställ i en modernare block-design. De rödrosa kulörerna gör sig fint i kombination med varandra.

Sammanfattning: Är det dags att införskatta årets underställ som du både ska ha under promenader men även till längre vandringar där du kan svettas något? Då är Vera Set ett prisvärt alternativ för dig. Den tighta passformen ger dig full rörelsefrihet och sitter mjukt och skönt på kroppen. Minus för sömmarna över armarna som känns lite överflödiga. Fukttransporten är väldigt bra samtidigt som du kan känna dig något varm i den här modellen när du svettas, undvik därför den här modellen vid aktiviteter som får svetten att rinna. Plus för det fina mönstret och en passform som sitter bra på flertalet kroppsformer. Även halsringningen hyllas i den här modellen, jämfört med andra modeller i testet där den upplevdes som för tight. 

TILL HONOM: 

Retrokänsla 

SE_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: .

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size, men inte en supertight passform. Snarare en rakare modell som är tänkt att passa de flesta. Något lösare i ärmarna och kring vaderna. 

Komfort: Förutom de rejäla sömmarna, som känns lite överdådiga, sitter det här understället väldigt bekvämt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designen känns retro utan att upplevas som någonting negativt. Men du köper inte den här modellen för dess yttre.

Sammanfattning: Klassiskt Craft-underställ som alla säkert har ägt någon gång i tiden. Upplevs som något varmare än de andra underställen i testet, så du kan även ha det här modellen som ett något värmande första lager under promenader. Annars håller modellen en hög fukttransport för något svettigare aktiviteter. Strukturen i det stickade mönstret känns mer som ett underställ i ull än syntet. Kort och gott ett praktiskt underställ där looken har kommit lite i andra hand. Fokuserar du däremot mer på funktion får du ett prisvärt förstalager. 

En hejare i backen 

SE_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan.

Passform: Byxorna har en tightare passform än vad tröjan har. Skönt med lite luft mellan kropp och tröja för dig som är något bredare och inte vill ha något som sitter som ett andra skinn. Tights i 3/4-benlängd. 

Komfort: Tunt och följsamt material som känns svalt och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. Sitter skönt på kroppen utan minsta skav från sömmar. 

Design: Camo, antingen älskar du det eller hatar det. Delar av testpanelen tycker understället är coolt medan andra inte riktigt håller med. En smaksak.

Sammanfattning: De kortare byxbenen är utformande för skidåkaren som glider runt i pjäxor oftare än kängor. Det tunna materialet håller en god fukttransport och andas effektivt, vilket gör att understället håller dig torr under en hel dag i skidbacken. Plus för de förlängda ärmarna med tumhål och den tjockare mudden nedtill på tightsen. Modellen sitter skönt på kroppen och känns nästan som en mjuk pyjamas. Du som föredrar en längre byxa bör kombinera tröjan med ett par hellånga tights, men för dig som gillar en benlängd på 3/4 är det här ett ypperligt val. 

Hållbart alternativ 

SE_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Ett tightare underställ som kramar åt kroppen på ett behagligt och kompressionsliknande sätt. 

Komfort: Något stramare passform än de andra modellerna i testet, utan att det för den delen skaver eller stretar emot när du rör dig. Materialet känns mer robust och hållbart. 

Design: Snygga detaljer piffar att den annars enkla designen. Känns uttänkt och välgjort.

Sammanfattning: Så fort testpanelen spottade Craft-loggan förstod de att kvaliteten skulle vara hög, vilket du snabbt känner i det här materialet. Det är nödvändigtvis inte tjockare än de andra modellerna, men det är mer kompakt och ger en stummare känsla av att understället sitter kvar där det ska. Det känns skönt och bekvämt utan något som skaver eller stretar emot. Skön resår i midjan ökar komforten. Plus för designen som känns clean men ändå innovativ med detaljerna i mönstret. Den här modellen har en hög fukttransport så du kan med fördel svettas i modellen utan att bli för blöt samtidigt som det även värmer under promenaden. Plus för att materialet känns extremt hållbart. 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

2 dagar sedan
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

5 dagar sedan
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

5 dagar sedan
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

6 dagar sedan
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

6 dagar sedan
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
winterized header
Mode & trender

Rätt löparsko för dig – hetaste modellerna just nu

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mode & trender

Ska jag springa i underställ?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar

25 oct 2019
HEADER.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i syntet

25 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för damer

25 oct 2019
header-2.jpg
Mode & trender

TEST: Varma underställ i ull för herr och dam

24 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mode & trender

Bäst i test! Vinterjackor med pälskrage

23 oct 2019
viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

22 oct 2019
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

18 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

17 oct 2019
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

17 oct 2019
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

17 oct 2019
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
magazine
K2 intervju header

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

Varför får du egentligen domningar i tårna när du åker skidor och vad är egentligen ett flexindex? Här berättar experten på K2 allt om hur din skidutrustning ska sitta!

2 dagar sedan
Mode & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece för dam & herr

Sugen på att sätta på dig något riktigt varmt, mjukt och gosigt? Då är det en teddyfleece du ska ha, som också kallas pile. Vi har testat massor av dessa sköna plagg – här är de bästa!

5 dagar sedan
Mode & trender
Test av goggles header

Skidglasögonen som är bäst i test!

Äntligen! Snart är det skidsäsong och till den behöver du ett par nya skidglasögon. Här har Sportamore satt säsongens bästa goggles på prov!

5 dagar sedan
Mode & trender
goggles header

Så väljer du rätt goggles

Hur ska skidglasögonen sitta? Vad är det för skillnad för färgerna på linsen? Här är allt du behöver veta innan du investerar i ett par nya goggles.

6 dagar sedan
Mode & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

Siluett och hållbarhet ligger i fokus när vi pratar trender i backen. Här är tipsen som gör att du kammar hem alla modepoäng – oavsett om du åker pist eller offpist.

6 dagar sedan
Mode & trender
scott 1

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

Goggles är dina ögons bästa vän i skidbacken. Välj rätt färg och ljusinsläpp på linsen för att se så bra som möjligt. Här är expertens bästa tips.

13 nov 2019
Mode & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

När du inte trodde att Speedcross 5 från Salomon kunde bli bättre släpper de den populära trailskon med ett helt vattentätt membran. Hur bra?

12 nov 2019
Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

11 nov 2019
Mode & trender
Ultraboost dam singles day

15 favoriter på Singles Day!

Skäm bort dig själv eller någon som står dig nära på Singles Day! Spana in de här 15 nedsatta favoriterna. De får du bara inte missa!

08 nov 2019
Mode & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

Enklaste tipset på hur du håller fötterna varma under de kalla månaderna är med ett par tjocka kängor. Vår testpanel har traskat runt i säsongens populäraste modeller för både honom och henne!

08 nov 2019
Mode & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

Brrr, nu börjar det verkligen kännas att det är vinter! Därför har vår testpanel satt 11 varma vinterjackor på prov. Här är säsongens guldkorn för dam och herr.

06 nov 2019
Mode & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

06 nov 2019
Mode & trender
Icebug vinterlöpning header

Allt du vill veta om vinterlöparskor

När ska du ha dubbskor och när duger vanlig gummisula? Experterna från Icebug vet allt om hur du hanterar vinterväglaget!

05 nov 2019
Mode & trender
Kari Traa underställ header

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

Kari Traa är verkligen experter på underställ. Det norska varumärket gör högkvalitativa byxor och tröjor i både syntet, ull och ullblandning. Vi har låtit testa flera av modellerna, och här är de bästa.

01 nov 2019
Mode & trender
Vintertights header

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

Lägg inte löpningen på is bara för att det blivit kallt! Vår testpanel har sprungit i nio tights som passar perfekt för vinterlöpning i temperaturer kring nollan.

31 oct 2019
Mode & trender