Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr. 

Tycker du fortfarande att det kan vara svårt att veta när du bör använda ett underställ i ull och när ett i syntet är att föredra? Här är en tumregel: Ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material bör du välja. Underställ i syntet är inte lika värmande som de i ull, utan reglerar värmen som kroppen själv producerar. Jämfört med ull har det också bättre andningsförmåga och fukttransport. Därför bör du med fördel ha underställ i syntet vid löpning, längdskidåkning och andra aktiviteter ute i kylan där du vet med dig att du kommer att bli riktigt svettig. Här är tio modeller för dam och herr som gör jobbet i vinter! 

TILL HENNE: 

Silkeslent 

SE_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: och

Material: 89% polyester och 11% elastan. 

Passform: Normal i storleken. Modellen har en tight hals så att ingen kyla når bröstet. Generösa ärm- och benlängder som gör att det funkar även för dig som är lång. Plus för den något längre tröjan som går ned till mitten av rumpan. 

Komfort: Väldigt lent materiel som känns som siden mot huden. I och med att materialet är väldigt tunt och stretchigt finns det inget som skaver eller tar emot – den här modellen sitter där den ska. 

Design: Väldigt gulligt! Du känner dig som en påse godis i de här pastellfärgerna, samtidigt som allt känns helt rätt matchat.

Sammanfattning: Ett snyggt, lätt och tunt underställ du verkligen kan svettas i. Tack vare det stretchiga materialet som ger god rörelsefrihet finns det inga begränsningar på när du kan använda den här modellen. Understället leder effektivt bort fukt och håller dig torr under en svettig löprunda. Minus med understället är att halsringningen kan upplevas som smått tight, annars finns det inga anmärkningar på varken funktion eller passform. Materialet känns lätt och skönt mot kroppen. Designen får höga betyg, Kari Traas plagg gör ingen besviken! 

Pastellkaramell 

SE_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size med en något rakare passform. Understället är inte speciellt rymligt men sitter heller inte tight på kroppen. Normallånga ärmar och ben. 

Komfort: Mjukt och bekvämt, passar perfekt för dig inte vill ha det tightaste understället marknaden har att erbjuda. 

Design: Det är något speciellt med pastellfärger. De här lila, rosa och gröna tonerna passar extremt bra ihop och känns lagom uppdelade i blockmönstret. Snyggt!

Sammanfattning: Slår du upp underställ i ordboken är det precis den här modellen du får fram. Ett tätt stickat underställ som ger ett randigt mönster i materialet. Den här modellen har superfina pastellfärger, finaste designen i testet, om du frågar oss. Understället innehåller inget elastan och känns därmed inte lika stretchigt och lent mot huden som de andra modellerna i testet. De platta sömmarna gör så att understället inte skaver. Understället sitter något tight i halsen. Det här är ett perfekt underställ för dig som vill köpa ett multiunderställ för en billig peng som fungerar till det allra mesta. 

Seamlessfavorit

SE_WYTE – 2.jpgTest av: Wyte, +

Rekommenderat pris: 349 kronor/del. 

Finns även i:

Material: 65% nylon, 30% polyester och 5% spandex. 

Passform: Extremt tight passform. Generösa ärm- och benlängder, stort plus för dig som är lång. Testpanelen hade önskat en något längre tröja, men tack vare silikonremsan längst ned och de högre tightsen lämnas ingen glipa i midjan, även om du sträcker upp armarna. 

Komfort: Är du en av de som älskar sömlösa plagg som sitter supertight? Den här modellen med spandex kramar åt kroppen på ett väldigt behagligt sätt. Sitter som gjutet och du känner dig till och med rörligare i understället än vad du gör utan.  

Design: Du ser ut att vara redo för vilken tävling och match som helst. Här är ett underställ som är designat för de snabbaste skidåkarna.

Sammanfattning: Inez har ett något tjockare material än andra modeller i testet, vilket gör det även till ett något värmande underställ. Materialblandningen känns genomtänkt och känns skön mot huden. Ett väldigt stretchigt material kan ibland kännas slappt på kroppen, men det är inte fallet här. Tack vara spandex-materialet kramar den här modellen åt kroppen likt kompression. Understället andas bra och har en grym fukttransport eftersom det sitter så kroppsnära. I kombination med den värmande förmågan är det här understället en vinnare för svettiga aktiviteter i väldigt kalla väderförhållanden. Stort plus för silikonbanden i midjan på både tightsen och tröjan för optimal passform, och en tröja med krage och zip som värmer halsen. Bra jobbat, Wyte! 

Hög mysfaktor! 

SE_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Rekommenderat pris: 599 respektive 699 kronor. 

Finns även i: och .

Material: 80% polyester och 20% elastan. 

Passform: Rymligare passform över byst och mage, tightare i ärmarna och runt höften. Tröjan har en längre passform som går nedanför rumpan. Tightsen har en mer slim fit-passform med generösa benlängder.

Komfort: Med ett sådant här stretchigt material som även är lätt och tunt kan du inte få en obehaglig känsla. Understället sitter bra och känns skönt på kroppen. Den högre kragen med borstad fleece på insidan ger hög mysfaktor. 

Design: Finare i verkligheten än på bild. Det iögonfallande mönstret känns modernt och roligt på en och samma gång. 

Sammanfattning: Eivy är kända för sina fina och trendiga underställ och den här modellen är inget undantag. Icecold Winter i olika mönster och färger är som ett smarrigt smörgåsbord. Det funktionella understället har en grym andningsförmåga som gör modellen perfekt när du svettas något. Däremot upplevs passformen inte helt given för alla aktiviteter. Den högre kragen kan du vika upp och ha som halsskydd under skidåkningen, men eftersom den inte sitter speciellt tight kan det lämna en glipa för kyla. Letar du efter en skön vinnare på after skiin där den mysiga kragen får ett högre användningsområde är det här modellen som kommer få flest komplimanger.  

Perfekt i skidbacken

SE_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +  

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Passform: Normal passform som varken upplevs för tight eller för rymlig. Tights i 3/4-längd, anpassade för att kombineras med en pjäxa. Förlängda ärmar med tumhål. 

Komfort: Den breda mudden nedtill på tightsen sitter skönt på vaderna utan att krama åt för tight. Materialet känns skönt mot kroppen och de platta sömmarna märks inte av. Plus för den sköna resåren i midjan. 

Design: Ungdomlig och smått galen design som främst lockar dig som älskar att sticka ut.

Sammanfattning: Med en normal passform och ett tunt funktionsmaterial är den här modellen från Peak Performance det ultimata understället för dig som åker alpint. De kortade tightsen är skapade för att bäras med pjäxor så du slipper överflödigt tyg som veckar sig längs smalbenen. Materialet är stretchigt och följer varje rörelse du gör. Testpanelen kan inte hitta några funktionella nackdelar med understället, det som drar ned betyget är den galna designen som inte riktigt gick hela vägen hem. De flesta i testpanelen hade föredragit ett annat mönster eller färg. Funktionsmässigt är det här ett underställ för skidåkaren som inte är rädd för att ta i och låta svetten rinna i backen.  

Snygga detaljer 

SE_CRAFT – 2.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: , och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan. 

Passform: Snudd på liten i storleken med en tight passform och en något högre midja fram än bak. Om du inte föredrar en supertight passform kan du med fördel gå upp en storlek. 

Komfort: Materialet är stretchigt men upplevs mer kompakt än andra modeller i testet och ger därför inte samma typ av rörlighet och frihetskänsla. Det ger däremot en mjuk känsla och sitter där det ska under en hel dag. 

Design: Craft har lyckats skapa en design som är så mycket mer än ett enfärgat underställ, utan att lägga till en massa onödiga detaljer eller mönster som sticker i ögonen. Snyggt och stiligt. 

Sammanfattning: Den här modellen har en tight passform som kramar åt lår och armar. Passformen passar främst dig med en rakare kroppsform. Du som har lite mer rumpa eller höfter kan med fördel välja en större storlek för optimal komfort då midjan är något högre framtill på tightsen, än vad de är baktill. Med rätt storlek är det här ett mjukt underställ som passar perfekt för vinterlöpning. Plus för Crafts Fuseknit-teknologi som delvis gör plagget sömlöst och bidrar till en högre komfort. Bara genom att titta på understället får du en känsla av hög kvalitet, mycket tack vare det mer kompakta materialet. En fin och diskret design som känns väldigt modern. 

Mjukt och skönt 

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 95% polyester och 5% elastan. 

Passform: True to size, så satsa på din vanliga storlek. Understället, framförallt tightsen, har en slim fit-passform utan att för den delen kännas för åtsittande. Förlängda ärmar med tumhål. Plus för att tröjan går ned till mitten av rumpan.

Komfort: Väldigt mjukt funktionsmaterial som känns skönt mot huden. Du håller en behaglig temperatur, men kan bli något varm när du svettas mycket. 

Design: Ett klassiskt underställ i en modernare block-design. De rödrosa kulörerna gör sig fint i kombination med varandra.

Sammanfattning: Är det dags att införskatta årets underställ som du både ska ha under promenader men även till längre vandringar där du kan svettas något? Då är Vera Set ett prisvärt alternativ för dig. Den tighta passformen ger dig full rörelsefrihet och sitter mjukt och skönt på kroppen. Minus för sömmarna över armarna som känns lite överflödiga. Fukttransporten är väldigt bra samtidigt som du kan känna dig något varm i den här modellen när du svettas, undvik därför den här modellen vid aktiviteter som får svetten att rinna. Plus för det fina mönstret och en passform som sitter bra på flertalet kroppsformer. Även halsringningen hyllas i den här modellen, jämfört med andra modeller i testet där den upplevdes som för tight. 

TILL HONOM: 

Retrokänsla 

SE_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: .

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size, men inte en supertight passform. Snarare en rakare modell som är tänkt att passa de flesta. Något lösare i ärmarna och kring vaderna. 

Komfort: Förutom de rejäla sömmarna, som känns lite överdådiga, sitter det här understället väldigt bekvämt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designen känns retro utan att upplevas som någonting negativt. Men du köper inte den här modellen för dess yttre.

Sammanfattning: Klassiskt Craft-underställ som alla säkert har ägt någon gång i tiden. Upplevs som något varmare än de andra underställen i testet, så du kan även ha det här modellen som ett något värmande första lager under promenader. Annars håller modellen en hög fukttransport för något svettigare aktiviteter. Strukturen i det stickade mönstret känns mer som ett underställ i ull än syntet. Kort och gott ett praktiskt underställ där looken har kommit lite i andra hand. Fokuserar du däremot mer på funktion får du ett prisvärt förstalager. 

En hejare i backen 

SE_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan.

Passform: Byxorna har en tightare passform än vad tröjan har. Skönt med lite luft mellan kropp och tröja för dig som är något bredare och inte vill ha något som sitter som ett andra skinn. Tights i 3/4-benlängd. 

Komfort: Tunt och följsamt material som känns svalt och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. Sitter skönt på kroppen utan minsta skav från sömmar. 

Design: Camo, antingen älskar du det eller hatar det. Delar av testpanelen tycker understället är coolt medan andra inte riktigt håller med. En smaksak.

Sammanfattning: De kortare byxbenen är utformande för skidåkaren som glider runt i pjäxor oftare än kängor. Det tunna materialet håller en god fukttransport och andas effektivt, vilket gör att understället håller dig torr under en hel dag i skidbacken. Plus för de förlängda ärmarna med tumhål och den tjockare mudden nedtill på tightsen. Modellen sitter skönt på kroppen och känns nästan som en mjuk pyjamas. Du som föredrar en längre byxa bör kombinera tröjan med ett par hellånga tights, men för dig som gillar en benlängd på 3/4 är det här ett ypperligt val. 

Hållbart alternativ 

SE_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Ett tightare underställ som kramar åt kroppen på ett behagligt och kompressionsliknande sätt. 

Komfort: Något stramare passform än de andra modellerna i testet, utan att det för den delen skaver eller stretar emot när du rör dig. Materialet känns mer robust och hållbart. 

Design: Snygga detaljer piffar att den annars enkla designen. Känns uttänkt och välgjort.

Sammanfattning: Så fort testpanelen spottade Craft-loggan förstod de att kvaliteten skulle vara hög, vilket du snabbt känner i det här materialet. Det är nödvändigtvis inte tjockare än de andra modellerna, men det är mer kompakt och ger en stummare känsla av att understället sitter kvar där det ska. Det känns skönt och bekvämt utan något som skaver eller stretar emot. Skön resår i midjan ökar komforten. Plus för designen som känns clean men ändå innovativ med detaljerna i mönstret. Den här modellen har en hög fukttransport så du kan med fördel svettas i modellen utan att bli för blöt samtidigt som det även värmer under promenaden. Plus för att materialet känns extremt hållbart. 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Timberland
Mode & trender

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

1 dag sedan
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

2 dagar sedan
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mode & trender

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

2 dagar sedan
BB Header SE
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

2 dagar sedan
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

3 dagar sedan
Trailskor
Mode & trender

Här är trailskon som är bäst i test

3 dagar sedan
Test trailskor 2017 honom
Mode & trender

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

3 dagar sedan
4_HH_banner_490x330.jpg
Mode & trender

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

4 dagar sedan
Sportswear herr
Mode & trender

Färgstarkt och oversized för killar i höst

4 dagar sedan
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

5 dagar sedan
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

12 oct 2018
ida b olsson
Mode & trender

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

12 oct 2018
Underställ i syntet
Mode & trender

Stort test av 10 underställ i syntet

11 oct 2018
kari traa
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

11 oct 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST! 12 varma underställ i ull

10 oct 2018
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mode & trender

12 fluffiga teddytröjor

10 oct 2018
Russell Athletic
Mode & trender

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png
Mode & trender

Herrjackorna du inte vill missa i höst

09 oct 2018
Reflexplagg löpning
Mode & trender

14 reflexplagg för höstlöpning

09 oct 2018
Blacc jet vest
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

05 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mode & trender

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

05 oct 2018
Tunna dunjackor test
Mode & trender

Test av höstens bästa linerjackor för honom

05 oct 2018
Vintertights
Mode & trender

10 varma löpartights

05 oct 2018
Blundstone
Mode & trender

Nytt tidlöst skomärke till Sportamore

04 oct 2018
Tunna dunjackor
Mode & trender

Bäst i test! Linerjackor för dam

03 oct 2018
Header Vinterstövlar
Mode & trender

Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mode & trender

Våra topp 3 vinteroveraller från Didriksons

01 oct 2018
Test pulsklockor
Mode & trender

Stort test! Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser

01 oct 2018
Löparjackor test
Mode & trender

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

28 sep 2018
asics
Mode & trender

Bäst utrustning för löpning under höst och vinter

27 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mode & trender

Är pastell det nya svarta?

27 sep 2018
Pax
Mode & trender

Nytt skomärke för barnen: Pax

26 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mode & trender

Det här behöver du tänka på när du köper vinteroverall till barnen

26 sep 2018
Mössor
Mode & trender

10 nya mössor som håller knoppen varm

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mode & trender

10 höst- och vintervarma köp för honom

25 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mode & trender

12 härliga höstköp för henne

25 sep 2018
Happy socks
Mode & trender

Gör någon glad med Happy socks!

24 sep 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Löparskor 2018: Bäst i test för dam

21 sep 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Höstens stora löparskotest för män 2018

20 sep 2018
reebok linnen
Mode & trender

Trendigaste träningslinnet just nu

19 sep 2018
magazine
Timberland

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

Varför bryta ett vinnande koncept? 6-inch Premium från Timberland har sett likadan ut i över 40 år. Vår testpanel sätter den klassiska modellen på prov.

Mode & trender
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

Nike Terra Perma är en höstkollektion med mjuka, jordiga nyanser som återspeglar frihetskänslan kläderna ger dig när du springer. Det är säsongens snyggaste löparplagg!

Mode & trender
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

Peak Performance vet hur du fixar stilen i backen utan att tumma på funktionaliteten. Här är allt du vill veta om skidmodet vintern 2018.

Mode & trender
BB Header SE

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

Ett par träningstights ska följa kroppen, sitta bekvämt och framförallt vara squatvänliga. Vi sätter säsongens favoriter från Better Bodies på prov.

Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

Mode & trender
Trailskor

Här är trailskon som är bäst i test

Att springa i skogen kan vara blött och oförutsägbart, men också alldeles, alldeles underbart. Vår kvinnliga testpanel har utsett den bästa trailskon hösten 2018!

Mode & trender
Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vara sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Mode & trender
4_HH_banner_490x330.jpg

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

Lifa från Helly Hansen är ett klassiskt baslager som funkar året om. Vi vet varför understället blivit en sådan älskad favorit.

Mode & trender
Sportswear herr

Färgstarkt och oversized för killar i höst

Influencern John Fornander har koll på säsongens sportiga ytterplaggstrender och delar med sig av sina tips för en snygg höst.

Mode & trender
Wyte

Håll fötterna varma med Wyte

Är du ute efter nya skor till den kyligare säsongen? Wyte släpper för första gången en kollektion vinterskor, bekväma och snygga för både dam och herr.

Mode & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Wytes nya mjukismåsten är här

Bekvämt, mjukt och snyggt. Där har du sportswearmärket Wytes nya kollektion av mjukiskläder. Tjuvkika på de nya plaggen här!

Mode & trender
ida b olsson

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

Kyligare väder betyder inte att du måste flytta in träningen på gymmet. Hälsoinspiratören Ida B Olsson vet hur du bäst klär dig efter väder.

Mode & trender
Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr.

Mode & trender
kari traa

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

Det bästsäljande understället Rose från Kari Traa har blivit en känd vinterklassiker. Däremot är det få som vet var det älskade mönstret kommer ifrån.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST! 12 varma underställ i ull

Vår kallaste årstid är på ingång och det är dags att kitta dig med ett värmande första lager. Vi har testat säsongens populäraste underställ i ull.

Mode & trender