Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr. 

Tycker du fortfarande att det kan vara svårt att veta när du bör använda ett underställ i ull och när ett i syntet är att föredra? Här är en tumregel: Ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material bör du välja. Underställ i syntet är inte lika värmande som de i ull, utan reglerar värmen som kroppen själv producerar. Jämfört med ull har det också bättre andningsförmåga och fukttransport. Därför bör du med fördel ha underställ i syntet vid löpning, längdskidåkning och andra aktiviteter ute i kylan där du vet med dig att du kommer att bli riktigt svettig. Här är tio modeller för dam och herr som gör jobbet i vinter! 

TILL HENNE: 

Silkeslent 

SE_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: och

Material: 89% polyester och 11% elastan. 

Passform: Normal i storleken. Modellen har en tight hals så att ingen kyla når bröstet. Generösa ärm- och benlängder som gör att det funkar även för dig som är lång. Plus för den något längre tröjan som går ned till mitten av rumpan. 

Komfort: Väldigt lent materiel som känns som siden mot huden. I och med att materialet är väldigt tunt och stretchigt finns det inget som skaver eller tar emot – den här modellen sitter där den ska. 

Design: Väldigt gulligt! Du känner dig som en påse godis i de här pastellfärgerna, samtidigt som allt känns helt rätt matchat.

Sammanfattning: Ett snyggt, lätt och tunt underställ du verkligen kan svettas i. Tack vare det stretchiga materialet som ger god rörelsefrihet finns det inga begränsningar på när du kan använda den här modellen. Understället leder effektivt bort fukt och håller dig torr under en svettig löprunda. Minus med understället är att halsringningen kan upplevas som smått tight, annars finns det inga anmärkningar på varken funktion eller passform. Materialet känns lätt och skönt mot kroppen. Designen får höga betyg, Kari Traas plagg gör ingen besviken! 

Pastellkaramell 

SE_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size med en något rakare passform. Understället är inte speciellt rymligt men sitter heller inte tight på kroppen. Normallånga ärmar och ben. 

Komfort: Mjukt och bekvämt, passar perfekt för dig inte vill ha det tightaste understället marknaden har att erbjuda. 

Design: Det är något speciellt med pastellfärger. De här lila, rosa och gröna tonerna passar extremt bra ihop och känns lagom uppdelade i blockmönstret. Snyggt!

Sammanfattning: Slår du upp underställ i ordboken är det precis den här modellen du får fram. Ett tätt stickat underställ som ger ett randigt mönster i materialet. Den här modellen har superfina pastellfärger, finaste designen i testet, om du frågar oss. Understället innehåller inget elastan och känns därmed inte lika stretchigt och lent mot huden som de andra modellerna i testet. De platta sömmarna gör så att understället inte skaver. Understället sitter något tight i halsen. Det här är ett perfekt underställ för dig som vill köpa ett multiunderställ för en billig peng som fungerar till det allra mesta. 

Seamlessfavorit

SE_WYTE – 2.jpgTest av: Wyte, +

Rekommenderat pris: 349 kronor/del. 

Finns även i:

Material: 65% nylon, 30% polyester och 5% spandex. 

Passform: Extremt tight passform. Generösa ärm- och benlängder, stort plus för dig som är lång. Testpanelen hade önskat en något längre tröja, men tack vare silikonremsan längst ned och de högre tightsen lämnas ingen glipa i midjan, även om du sträcker upp armarna. 

Komfort: Är du en av de som älskar sömlösa plagg som sitter supertight? Den här modellen med spandex kramar åt kroppen på ett väldigt behagligt sätt. Sitter som gjutet och du känner dig till och med rörligare i understället än vad du gör utan.  

Design: Du ser ut att vara redo för vilken tävling och match som helst. Här är ett underställ som är designat för de snabbaste skidåkarna.

Sammanfattning: Inez har ett något tjockare material än andra modeller i testet, vilket gör det även till ett något värmande underställ. Materialblandningen känns genomtänkt och känns skön mot huden. Ett väldigt stretchigt material kan ibland kännas slappt på kroppen, men det är inte fallet här. Tack vara spandex-materialet kramar den här modellen åt kroppen likt kompression. Understället andas bra och har en grym fukttransport eftersom det sitter så kroppsnära. I kombination med den värmande förmågan är det här understället en vinnare för svettiga aktiviteter i väldigt kalla väderförhållanden. Stort plus för silikonbanden i midjan på både tightsen och tröjan för optimal passform, och en tröja med krage och zip som värmer halsen. Bra jobbat, Wyte! 

Hög mysfaktor! 

SE_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Rekommenderat pris: 599 respektive 699 kronor. 

Finns även i: och .

Material: 80% polyester och 20% elastan. 

Passform: Rymligare passform över byst och mage, tightare i ärmarna och runt höften. Tröjan har en längre passform som går nedanför rumpan. Tightsen har en mer slim fit-passform med generösa benlängder.

Komfort: Med ett sådant här stretchigt material som även är lätt och tunt kan du inte få en obehaglig känsla. Understället sitter bra och känns skönt på kroppen. Den högre kragen med borstad fleece på insidan ger hög mysfaktor. 

Design: Finare i verkligheten än på bild. Det iögonfallande mönstret känns modernt och roligt på en och samma gång. 

Sammanfattning: Eivy är kända för sina fina och trendiga underställ och den här modellen är inget undantag. Icecold Winter i olika mönster och färger är som ett smarrigt smörgåsbord. Det funktionella understället har en grym andningsförmåga som gör modellen perfekt när du svettas något. Däremot upplevs passformen inte helt given för alla aktiviteter. Den högre kragen kan du vika upp och ha som halsskydd under skidåkningen, men eftersom den inte sitter speciellt tight kan det lämna en glipa för kyla. Letar du efter en skön vinnare på after skiin där den mysiga kragen får ett högre användningsområde är det här modellen som kommer få flest komplimanger.  

Perfekt i skidbacken

SE_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +  

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Passform: Normal passform som varken upplevs för tight eller för rymlig. Tights i 3/4-längd, anpassade för att kombineras med en pjäxa. Förlängda ärmar med tumhål. 

Komfort: Den breda mudden nedtill på tightsen sitter skönt på vaderna utan att krama åt för tight. Materialet känns skönt mot kroppen och de platta sömmarna märks inte av. Plus för den sköna resåren i midjan. 

Design: Ungdomlig och smått galen design som främst lockar dig som älskar att sticka ut.

Sammanfattning: Med en normal passform och ett tunt funktionsmaterial är den här modellen från Peak Performance det ultimata understället för dig som åker alpint. De kortade tightsen är skapade för att bäras med pjäxor så du slipper överflödigt tyg som veckar sig längs smalbenen. Materialet är stretchigt och följer varje rörelse du gör. Testpanelen kan inte hitta några funktionella nackdelar med understället, det som drar ned betyget är den galna designen som inte riktigt gick hela vägen hem. De flesta i testpanelen hade föredragit ett annat mönster eller färg. Funktionsmässigt är det här ett underställ för skidåkaren som inte är rädd för att ta i och låta svetten rinna i backen.  

Snygga detaljer 

SE_CRAFT – 2.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: , och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan. 

Passform: Snudd på liten i storleken med en tight passform och en något högre midja fram än bak. Om du inte föredrar en supertight passform kan du med fördel gå upp en storlek. 

Komfort: Materialet är stretchigt men upplevs mer kompakt än andra modeller i testet och ger därför inte samma typ av rörlighet och frihetskänsla. Det ger däremot en mjuk känsla och sitter där det ska under en hel dag. 

Design: Craft har lyckats skapa en design som är så mycket mer än ett enfärgat underställ, utan att lägga till en massa onödiga detaljer eller mönster som sticker i ögonen. Snyggt och stiligt. 

Sammanfattning: Den här modellen har en tight passform som kramar åt lår och armar. Passformen passar främst dig med en rakare kroppsform. Du som har lite mer rumpa eller höfter kan med fördel välja en större storlek för optimal komfort då midjan är något högre framtill på tightsen, än vad de är baktill. Med rätt storlek är det här ett mjukt underställ som passar perfekt för vinterlöpning. Plus för Crafts Fuseknit-teknologi som delvis gör plagget sömlöst och bidrar till en högre komfort. Bara genom att titta på understället får du en känsla av hög kvalitet, mycket tack vare det mer kompakta materialet. En fin och diskret design som känns väldigt modern. 

Mjukt och skönt 

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 95% polyester och 5% elastan. 

Passform: True to size, så satsa på din vanliga storlek. Understället, framförallt tightsen, har en slim fit-passform utan att för den delen kännas för åtsittande. Förlängda ärmar med tumhål. Plus för att tröjan går ned till mitten av rumpan.

Komfort: Väldigt mjukt funktionsmaterial som känns skönt mot huden. Du håller en behaglig temperatur, men kan bli något varm när du svettas mycket. 

Design: Ett klassiskt underställ i en modernare block-design. De rödrosa kulörerna gör sig fint i kombination med varandra.

Sammanfattning: Är det dags att införskatta årets underställ som du både ska ha under promenader men även till längre vandringar där du kan svettas något? Då är Vera Set ett prisvärt alternativ för dig. Den tighta passformen ger dig full rörelsefrihet och sitter mjukt och skönt på kroppen. Minus för sömmarna över armarna som känns lite överflödiga. Fukttransporten är väldigt bra samtidigt som du kan känna dig något varm i den här modellen när du svettas, undvik därför den här modellen vid aktiviteter som får svetten att rinna. Plus för det fina mönstret och en passform som sitter bra på flertalet kroppsformer. Även halsringningen hyllas i den här modellen, jämfört med andra modeller i testet där den upplevdes som för tight. 

TILL HONOM: 

Retrokänsla 

SE_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: .

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size, men inte en supertight passform. Snarare en rakare modell som är tänkt att passa de flesta. Något lösare i ärmarna och kring vaderna. 

Komfort: Förutom de rejäla sömmarna, som känns lite överdådiga, sitter det här understället väldigt bekvämt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designen känns retro utan att upplevas som någonting negativt. Men du köper inte den här modellen för dess yttre.

Sammanfattning: Klassiskt Craft-underställ som alla säkert har ägt någon gång i tiden. Upplevs som något varmare än de andra underställen i testet, så du kan även ha det här modellen som ett något värmande första lager under promenader. Annars håller modellen en hög fukttransport för något svettigare aktiviteter. Strukturen i det stickade mönstret känns mer som ett underställ i ull än syntet. Kort och gott ett praktiskt underställ där looken har kommit lite i andra hand. Fokuserar du däremot mer på funktion får du ett prisvärt förstalager. 

En hejare i backen 

SE_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan.

Passform: Byxorna har en tightare passform än vad tröjan har. Skönt med lite luft mellan kropp och tröja för dig som är något bredare och inte vill ha något som sitter som ett andra skinn. Tights i 3/4-benlängd. 

Komfort: Tunt och följsamt material som känns svalt och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. Sitter skönt på kroppen utan minsta skav från sömmar. 

Design: Camo, antingen älskar du det eller hatar det. Delar av testpanelen tycker understället är coolt medan andra inte riktigt håller med. En smaksak.

Sammanfattning: De kortare byxbenen är utformande för skidåkaren som glider runt i pjäxor oftare än kängor. Det tunna materialet håller en god fukttransport och andas effektivt, vilket gör att understället håller dig torr under en hel dag i skidbacken. Plus för de förlängda ärmarna med tumhål och den tjockare mudden nedtill på tightsen. Modellen sitter skönt på kroppen och känns nästan som en mjuk pyjamas. Du som föredrar en längre byxa bör kombinera tröjan med ett par hellånga tights, men för dig som gillar en benlängd på 3/4 är det här ett ypperligt val. 

Hållbart alternativ 

SE_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Ett tightare underställ som kramar åt kroppen på ett behagligt och kompressionsliknande sätt. 

Komfort: Något stramare passform än de andra modellerna i testet, utan att det för den delen skaver eller stretar emot när du rör dig. Materialet känns mer robust och hållbart. 

Design: Snygga detaljer piffar att den annars enkla designen. Känns uttänkt och välgjort.

Sammanfattning: Så fort testpanelen spottade Craft-loggan förstod de att kvaliteten skulle vara hög, vilket du snabbt känner i det här materialet. Det är nödvändigtvis inte tjockare än de andra modellerna, men det är mer kompakt och ger en stummare känsla av att understället sitter kvar där det ska. Det känns skönt och bekvämt utan något som skaver eller stretar emot. Skön resår i midjan ökar komforten. Plus för designen som känns clean men ändå innovativ med detaljerna i mönstret. Den här modellen har en hög fukttransport så du kan med fördel svettas i modellen utan att bli för blöt samtidigt som det även värmer under promenaden. Plus för att materialet känns extremt hållbart. 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

21 timmar sedan
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

2 dagar sedan
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

3 dagar sedan
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

3 dagar sedan
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

6 dagar sedan
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

6 dagar sedan
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mode & trender

9 rosa underställ för henne

21 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mode & trender

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

19 nov 2018
Black Friday tips henne
Mode & trender

12 superfynd för henne på Black Friday

16 nov 2018
Black Friday tips honom
Mode & trender

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

16 nov 2018
Se_header._längdskidorjpg
Mode & trender

TEST: Längdbyxor för henne

15 nov 2018
Black Friday tips barnen
Mode & trender

12 Black Friday-fynd för barnen

15 nov 2018
Dubbade löparskor
Mode & trender

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

14 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mode & trender

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

14 nov 2018
Skins_Seamless
Mode & trender

Spana in Skins seamless-sortiment!

13 nov 2018
driva
Mode & trender

Nu finns en sport-bh med ull

09 nov 2018
Suunto 9 G1
Mode & trender

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mode & trender

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

08 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mode & trender

15 presenter till Fars dag

07 nov 2018
SE_DAM_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

05 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mode & trender

Feminin mönsterfest hos Odd Molly Ski

05 nov 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg

02 nov 2018
SE-Header-Overall.jpg
Mode & trender

Test av vinterns varmaste barnoveraller

02 nov 2018
alshammar
Mode & trender

Therese Alshammar tipsar: Så hittar du den perfekta baddräkten

01 nov 2018
Skins_plagg
Mode & trender

Därför ska du träna i kompressionsplagg

31 oct 2018
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

29 oct 2018
magazine
Vomero 14png

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

Det har äntligen blivit dags för en rejäl uppdatering av klassiska långdistansskon Vomero. Vi välkomnar nya Nike Vomero 14 med ett stort leende på läpparna.

Mode & trender
Organotex_1.jpg

Så här impregnerar du skalkläderna

Du kan både tvätta och spraya dina skalkläder med impregnering som är snäll mot miljön. Så här gör du steg för steg.

Mode & trender
jacka_skal

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

Genom att återimpregnera dina skalkläder håller de längre, men det är viktigt att du gör det på ett miljövänligt sätt. Här är impregneringen som gör jobbet utan att slita på miljön.

Mode & trender
gel nimbus 21

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

Asics har precis släppt en ny version av sin mest älskade löparsko. Med Gel-Nimbus 21 är både passformen och dämpningen bättre än någonsin.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Skidkläderna för henne som är bäst i test

Osäker på vilket skidställ du ska satsa på i vinter? Testpanelen hjälper dig att hitta rätt bland säsongens skidjackor och skidbyxor.

Mode & trender
Nike_Metallic Clash.png

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

Vinterns mest skimrande träningskollektion är här! Metallic Clash från Nike är en blänkande injektion av lyx som du inte får missa.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

TEST: Skidkläder för honom

Skidsäsongen är runt hörnet och vi har bett vår manliga testpanel att utvärdera vilka jackor och byxor som är bäst i test.

Mode & trender
Julklappstips honom

11 Julklappstips till honom

Har du en partner, bror eller vän som inte vet vad han önskar sig? Ingen fara! Här är 11 klappar som alla killar vill ha, utan att de vet om det.

Mode & trender
Blacc tights

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

Hög midja, borstad insida i fleece eller kompression? Det kan vara svårt att hitta rätt i tights-djungeln. Vi guidar dig till Blaccs olika tightsmodeller!

Mode & trender
Calvin klein_tröja.jpg

10 julklappar att ge dig själv

Visst är det härligt att ge, men det är också ganska nice att få. Här är tio godbitar som vi mer än gärna lägger under granen till oss själva.

Mode & trender
SE_header.jpg

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

Fleecetröjan är det perfekta mellanlagret. Vi har testat de bästa modellerna för henne från våra största varumärken.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Mysiga mjukisset som är bäst i test

Framför brasan i fjällstugan, till och från gymmet eller i soffan med en kopp varm choklad. Vi har testat sex dammodeller av trendiga mjukisset!

Mode & trender
Peak_JR_Frost

15 varma favoriter för barn

Vinterkylan är på intåg och kidsen behöver varma skor och ytterplagg. Här är våra värmande juniorfavoriter, i tre olika prisklasser.

Mode & trender
fleece

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

En fleecetröja är det optimala mellanlagret i vinter eftersom det både är mjukt, varmt och ventilerande. Vår expert hjälper dig hitta Den Perfekta Fleecen.

Mode & trender
sorel

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

Kanadensiska Sorel vet hur man gör ordentliga vinterskor i bra kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt modell för säsongens kalla, snöiga och slaskiga dagar.

Mode & trender