Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr. 

Tycker du fortfarande att det kan vara svårt att veta när du bör använda ett underställ i ull och när ett i syntet är att föredra? Här är en tumregel: Ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material bör du välja. Underställ i syntet är inte lika värmande som de i ull, utan reglerar värmen som kroppen själv producerar. Jämfört med ull har det också bättre andningsförmåga och fukttransport. Därför bör du med fördel ha underställ i syntet vid löpning, längdskidåkning och andra aktiviteter ute i kylan där du vet med dig att du kommer att bli riktigt svettig. Här är tio modeller för dam och herr som gör jobbet i vinter! 

TILL HENNE: 

Silkeslent 

SE_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: och

Material: 89% polyester och 11% elastan. 

Passform: Normal i storleken. Modellen har en tight hals så att ingen kyla når bröstet. Generösa ärm- och benlängder som gör att det funkar även för dig som är lång. Plus för den något längre tröjan som går ned till mitten av rumpan. 

Komfort: Väldigt lent materiel som känns som siden mot huden. I och med att materialet är väldigt tunt och stretchigt finns det inget som skaver eller tar emot – den här modellen sitter där den ska. 

Design: Väldigt gulligt! Du känner dig som en påse godis i de här pastellfärgerna, samtidigt som allt känns helt rätt matchat.

Sammanfattning: Ett snyggt, lätt och tunt underställ du verkligen kan svettas i. Tack vare det stretchiga materialet som ger god rörelsefrihet finns det inga begränsningar på när du kan använda den här modellen. Understället leder effektivt bort fukt och håller dig torr under en svettig löprunda. Minus med understället är att halsringningen kan upplevas som smått tight, annars finns det inga anmärkningar på varken funktion eller passform. Materialet känns lätt och skönt mot kroppen. Designen får höga betyg, Kari Traas plagg gör ingen besviken! 

Pastellkaramell 

SE_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size med en något rakare passform. Understället är inte speciellt rymligt men sitter heller inte tight på kroppen. Normallånga ärmar och ben. 

Komfort: Mjukt och bekvämt, passar perfekt för dig inte vill ha det tightaste understället marknaden har att erbjuda. 

Design: Det är något speciellt med pastellfärger. De här lila, rosa och gröna tonerna passar extremt bra ihop och känns lagom uppdelade i blockmönstret. Snyggt!

Sammanfattning: Slår du upp underställ i ordboken är det precis den här modellen du får fram. Ett tätt stickat underställ som ger ett randigt mönster i materialet. Den här modellen har superfina pastellfärger, finaste designen i testet, om du frågar oss. Understället innehåller inget elastan och känns därmed inte lika stretchigt och lent mot huden som de andra modellerna i testet. De platta sömmarna gör så att understället inte skaver. Understället sitter något tight i halsen. Det här är ett perfekt underställ för dig som vill köpa ett multiunderställ för en billig peng som fungerar till det allra mesta. 

Seamlessfavorit

SE_WYTE – 2.jpgTest av: Wyte, +

Rekommenderat pris: 349 kronor/del. 

Finns även i:

Material: 65% nylon, 30% polyester och 5% spandex. 

Passform: Extremt tight passform. Generösa ärm- och benlängder, stort plus för dig som är lång. Testpanelen hade önskat en något längre tröja, men tack vare silikonremsan längst ned och de högre tightsen lämnas ingen glipa i midjan, även om du sträcker upp armarna. 

Komfort: Är du en av de som älskar sömlösa plagg som sitter supertight? Den här modellen med spandex kramar åt kroppen på ett väldigt behagligt sätt. Sitter som gjutet och du känner dig till och med rörligare i understället än vad du gör utan.  

Design: Du ser ut att vara redo för vilken tävling och match som helst. Här är ett underställ som är designat för de snabbaste skidåkarna.

Sammanfattning: Inez har ett något tjockare material än andra modeller i testet, vilket gör det även till ett något värmande underställ. Materialblandningen känns genomtänkt och känns skön mot huden. Ett väldigt stretchigt material kan ibland kännas slappt på kroppen, men det är inte fallet här. Tack vara spandex-materialet kramar den här modellen åt kroppen likt kompression. Understället andas bra och har en grym fukttransport eftersom det sitter så kroppsnära. I kombination med den värmande förmågan är det här understället en vinnare för svettiga aktiviteter i väldigt kalla väderförhållanden. Stort plus för silikonbanden i midjan på både tightsen och tröjan för optimal passform, och en tröja med krage och zip som värmer halsen. Bra jobbat, Wyte! 

Hög mysfaktor! 

SE_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Rekommenderat pris: 599 respektive 699 kronor. 

Finns även i: och .

Material: 80% polyester och 20% elastan. 

Passform: Rymligare passform över byst och mage, tightare i ärmarna och runt höften. Tröjan har en längre passform som går nedanför rumpan. Tightsen har en mer slim fit-passform med generösa benlängder.

Komfort: Med ett sådant här stretchigt material som även är lätt och tunt kan du inte få en obehaglig känsla. Understället sitter bra och känns skönt på kroppen. Den högre kragen med borstad fleece på insidan ger hög mysfaktor. 

Design: Finare i verkligheten än på bild. Det iögonfallande mönstret känns modernt och roligt på en och samma gång. 

Sammanfattning: Eivy är kända för sina fina och trendiga underställ och den här modellen är inget undantag. Icecold Winter i olika mönster och färger är som ett smarrigt smörgåsbord. Det funktionella understället har en grym andningsförmåga som gör modellen perfekt när du svettas något. Däremot upplevs passformen inte helt given för alla aktiviteter. Den högre kragen kan du vika upp och ha som halsskydd under skidåkningen, men eftersom den inte sitter speciellt tight kan det lämna en glipa för kyla. Letar du efter en skön vinnare på after skiin där den mysiga kragen får ett högre användningsområde är det här modellen som kommer få flest komplimanger.  

Perfekt i skidbacken

SE_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +  

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan. 

Passform: Normal passform som varken upplevs för tight eller för rymlig. Tights i 3/4-längd, anpassade för att kombineras med en pjäxa. Förlängda ärmar med tumhål. 

Komfort: Den breda mudden nedtill på tightsen sitter skönt på vaderna utan att krama åt för tight. Materialet känns skönt mot kroppen och de platta sömmarna märks inte av. Plus för den sköna resåren i midjan. 

Design: Ungdomlig och smått galen design som främst lockar dig som älskar att sticka ut.

Sammanfattning: Med en normal passform och ett tunt funktionsmaterial är den här modellen från Peak Performance det ultimata understället för dig som åker alpint. De kortade tightsen är skapade för att bäras med pjäxor så du slipper överflödigt tyg som veckar sig längs smalbenen. Materialet är stretchigt och följer varje rörelse du gör. Testpanelen kan inte hitta några funktionella nackdelar med understället, det som drar ned betyget är den galna designen som inte riktigt gick hela vägen hem. De flesta i testpanelen hade föredragit ett annat mönster eller färg. Funktionsmässigt är det här ett underställ för skidåkaren som inte är rädd för att ta i och låta svetten rinna i backen.  

Snygga detaljer 

SE_CRAFT – 2.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: , och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan. 

Passform: Snudd på liten i storleken med en tight passform och en något högre midja fram än bak. Om du inte föredrar en supertight passform kan du med fördel gå upp en storlek. 

Komfort: Materialet är stretchigt men upplevs mer kompakt än andra modeller i testet och ger därför inte samma typ av rörlighet och frihetskänsla. Det ger däremot en mjuk känsla och sitter där det ska under en hel dag. 

Design: Craft har lyckats skapa en design som är så mycket mer än ett enfärgat underställ, utan att lägga till en massa onödiga detaljer eller mönster som sticker i ögonen. Snyggt och stiligt. 

Sammanfattning: Den här modellen har en tight passform som kramar åt lår och armar. Passformen passar främst dig med en rakare kroppsform. Du som har lite mer rumpa eller höfter kan med fördel välja en större storlek för optimal komfort då midjan är något högre framtill på tightsen, än vad de är baktill. Med rätt storlek är det här ett mjukt underställ som passar perfekt för vinterlöpning. Plus för Crafts Fuseknit-teknologi som delvis gör plagget sömlöst och bidrar till en högre komfort. Bara genom att titta på understället får du en känsla av hög kvalitet, mycket tack vare det mer kompakta materialet. En fin och diskret design som känns väldigt modern. 

Mjukt och skönt 

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: och

Material: 95% polyester och 5% elastan. 

Passform: True to size, så satsa på din vanliga storlek. Understället, framförallt tightsen, har en slim fit-passform utan att för den delen kännas för åtsittande. Förlängda ärmar med tumhål. Plus för att tröjan går ned till mitten av rumpan.

Komfort: Väldigt mjukt funktionsmaterial som känns skönt mot huden. Du håller en behaglig temperatur, men kan bli något varm när du svettas mycket. 

Design: Ett klassiskt underställ i en modernare block-design. De rödrosa kulörerna gör sig fint i kombination med varandra.

Sammanfattning: Är det dags att införskatta årets underställ som du både ska ha under promenader men även till längre vandringar där du kan svettas något? Då är Vera Set ett prisvärt alternativ för dig. Den tighta passformen ger dig full rörelsefrihet och sitter mjukt och skönt på kroppen. Minus för sömmarna över armarna som känns lite överflödiga. Fukttransporten är väldigt bra samtidigt som du kan känna dig något varm i den här modellen när du svettas, undvik därför den här modellen vid aktiviteter som får svetten att rinna. Plus för det fina mönstret och en passform som sitter bra på flertalet kroppsformer. Även halsringningen hyllas i den här modellen, jämfört med andra modeller i testet där den upplevdes som för tight. 

TILL HONOM: 

Retrokänsla 

SE_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Finns även i: .

Material: 100% polyester.  

Passform: True to size, men inte en supertight passform. Snarare en rakare modell som är tänkt att passa de flesta. Något lösare i ärmarna och kring vaderna. 

Komfort: Förutom de rejäla sömmarna, som känns lite överdådiga, sitter det här understället väldigt bekvämt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designen känns retro utan att upplevas som någonting negativt. Men du köper inte den här modellen för dess yttre.

Sammanfattning: Klassiskt Craft-underställ som alla säkert har ägt någon gång i tiden. Upplevs som något varmare än de andra underställen i testet, så du kan även ha det här modellen som ett något värmande första lager under promenader. Annars håller modellen en hög fukttransport för något svettigare aktiviteter. Strukturen i det stickade mönstret känns mer som ett underställ i ull än syntet. Kort och gott ett praktiskt underställ där looken har kommit lite i andra hand. Fokuserar du däremot mer på funktion får du ett prisvärt förstalager. 

En hejare i backen 

SE_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Rekommenderat pris: 499 respektive 599 kronor. 

Material: 88% polyester och 12% elastan.

Passform: Byxorna har en tightare passform än vad tröjan har. Skönt med lite luft mellan kropp och tröja för dig som är något bredare och inte vill ha något som sitter som ett andra skinn. Tights i 3/4-benlängd. 

Komfort: Tunt och följsamt material som känns svalt och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. Sitter skönt på kroppen utan minsta skav från sömmar. 

Design: Camo, antingen älskar du det eller hatar det. Delar av testpanelen tycker understället är coolt medan andra inte riktigt håller med. En smaksak.

Sammanfattning: De kortare byxbenen är utformande för skidåkaren som glider runt i pjäxor oftare än kängor. Det tunna materialet håller en god fukttransport och andas effektivt, vilket gör att understället håller dig torr under en hel dag i skidbacken. Plus för de förlängda ärmarna med tumhål och den tjockare mudden nedtill på tightsen. Modellen sitter skönt på kroppen och känns nästan som en mjuk pyjamas. Du som föredrar en längre byxa bör kombinera tröjan med ett par hellånga tights, men för dig som gillar en benlängd på 3/4 är det här ett ypperligt val. 

Hållbart alternativ 

SE_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Rekommenderat pris: 299 kronor/del. 

Finns även i: och

Material: 67% polyester, 31% polyamid och 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Ett tightare underställ som kramar åt kroppen på ett behagligt och kompressionsliknande sätt. 

Komfort: Något stramare passform än de andra modellerna i testet, utan att det för den delen skaver eller stretar emot när du rör dig. Materialet känns mer robust och hållbart. 

Design: Snygga detaljer piffar att den annars enkla designen. Känns uttänkt och välgjort.

Sammanfattning: Så fort testpanelen spottade Craft-loggan förstod de att kvaliteten skulle vara hög, vilket du snabbt känner i det här materialet. Det är nödvändigtvis inte tjockare än de andra modellerna, men det är mer kompakt och ger en stummare känsla av att understället sitter kvar där det ska. Det känns skönt och bekvämt utan något som skaver eller stretar emot. Skön resår i midjan ökar komforten. Plus för designen som känns clean men ändå innovativ med detaljerna i mönstret. Den här modellen har en hög fukttransport så du kan med fördel svettas i modellen utan att bli för blöt samtidigt som det även värmer under promenaden. Plus för att materialet känns extremt hållbart. 

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

1 dag sedan
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

2 dagar sedan
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

2 dagar sedan
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

3 dagar sedan
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

4 dagar sedan
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

5 dagar sedan
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mode & trender

Skillnaden mellan fotbollsskor för konstgräs och naturgräs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mode & trender

Regnjackorna för henne som är bäst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg
Mode & trender

Test! Bästa baddräkten för simning

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mode & trender

Därför ska du springa i merinoull

25 apr 2019
Craft Essence
Mode & trender

Få koll på cykelsportens stilregler

25 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mode & trender

3 steg till att hitta rätt fotbollssko

24 apr 2019
Didriksssons
Mode & trender

Så vet du om din jacka är vattentät

23 apr 2019
BLACC running
Mode & trender

Säsongens löparnyheter från Blacc 2019

23 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mode & trender

Duffelbag – säsongens trendigaste väska

22 apr 2019
Hoka One One header
Mode & trender

Nytt att älska från Hoka One One

19 apr 2019
Nike Free 5.0
Mode & trender

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

18 apr 2019
Haglöfs
Mode & trender

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

17 apr 2019
Elvine
Mode & trender

Här är vårens jacktrender för honom

16 apr 2019
Asics löparskor
Mode & trender

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

15 apr 2019
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg
Mode & trender

Här är vårens tre jacktrender för henne

15 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

12 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

11 apr 2019
Adidas Primeknit
Mode & trender

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

10 apr 2019
Adidas sneakers
Mode & trender

Vårens sneakerstrender från Adidas

09 apr 2019
magazine
Teva Hurricane

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

Av blöta strumpor i sneakers får du lätt skoskav. Vad sägs om att hoppa över det i år och gå direkt på ett par ventilerande funktionssandaler – lika svala som de är bekväma.

1 dag sedan
Mode & trender
Nike

Därför ska du sporta med stil

Du har väl inte missat vår nya kampanj Sporta stilen? Vi vill inspirera dig och din garderob till ny träningslust!

2 dagar sedan
Mode & trender
yogatights header

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

Yogatights kan mycket väl vara ett av de mest bekväma plagg som finns, men oftast ställer vi fler krav än att de bara ska vara sköna. Vår testpanel har provat hela 8 olika par.

2 dagar sedan
Mode & trender
Craft X Vacchi

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets stilfullaste cykelkollektion har landat! Den är gul, snygg och fullkomligt osar anrik cykelkultur.

3 dagar sedan
Mode & trender
Nemeziz 19.1

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

Du som har en inre Lionel Messi kommer att älska nya Nemeziz 19.1. En lätt, explosiv och riktig snygg sko för den offensiva spelaren. Så här tycker vår testpanel om den nya fotbollskon från adidas.

4 dagar sedan
Mode & trender
Sporta stilen

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

Att stå på scen och dansa kräver både känsla, mod och framför allt en cool look. Adjani Hjert Goli berättar om hur hon tackar scenskräcken och när hon känner sig som mest bekväm.

5 dagar sedan
Mode & trender
Mors dag plock

Skäm bort din mamma på morsdag

Påminnelse: Glöm inte att ge din mamma lite extra kärlek! Snart är det mors dag och alla mammor förtjänar att firas. Här är 8 presenttips att skämma bort din mamma med.

16 may 2019
Mode & trender
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 träningstights med fickor

Underskatta inte en riktigt bra ficka! När du vill ha med dig det allra nödvändigaste är fickor på träningskläderna en räddare i nöden. Här är några av våra finaste träningstights med fickor.

14 may 2019
Mode & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

Vare sig du ska gå i sand på stranden eller behöver en enkel sko att matcha till din outfit en varm sommardag så finns det en sandal som passar. Här är de senaste sandaltrenderna 2019!

13 may 2019
Mode & trender
Test löpartröjor

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

5 nya löpartröjor som på många sätt påminner om varandra. Vår testpanel har tagit reda på skillnaderna så du vet vilken modell som kan följa med dig ut på nästa löparrunda!

13 may 2019
Mode & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

Är du på jakt efter drömmigt sköna skor som faktiskt är snygga på riktigt? Nu kan du shoppa sneakers från Dasia hos Sportamore!

10 may 2019
Mode & trender
Nike Icon Clash

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

Kombinera surflooken med träningsplagg från Nike. Här är färgsprakande och somriga träningsplagg som får dig att både vilja hänga och träna på stranden.

08 may 2019
Mode & trender
Header löpartröjor dam

Säsongens bästa löpartröjor för henne

Puscha dig själv till bättre resultat med hjälp av något nytt i löpargarderoben. Vi har låtit vår testpanel prova fem trendiga löpartröjor för henne.

07 may 2019
Mode & trender
Epic React

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

Sugen på nya löparskor? Spana in Nikes superdämpade Epic React Flyknit 2 som har uppdaterats i nya färger för säsongen.

07 may 2019
Mode & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

Vad är en sommar utan att par schyssta solglasögon? Undvik att bli bländad och få en cool look på köpet i ett av de här nya paren för säsongen.

06 may 2019
Mode & trender