innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

, , och – här har vi satt innebandyklubbor från alla de populära varumärkena på prov!

SHOPPA DIREKT:

Några saker att tänka på

  • Flex är mått på hur böjlig klubban är – desto högre flex, ju mjukare skaft och ju lättare kan du utnyttja materialet för att få fart på bollen, lite som en slangbella.
  • Ett hårt skaft ger hårdare skott och passningar – förutsatt att du har styrkan och tekniken som krävs för att flexa materialet. Har du varken styrkan eller tekniken på plats tjänar du på att välja en mjukare klubba.
  • När du står upp med klubban lodrätt framför kroppen ska den vara så lång att den slutar någonstans mellan naveln och bröstbenet. OBS! Kom ihåg att ha skor på dig när du måttar.
  • Många upplever att en lite längre klubba ger bättre skott, medan en kortare klubba är lättare vid bollbehandling.
  • Både vilken flex och längd du har på din klubba är en smaksak, men generellt rekommenderas mjukare, kortare klubbor för juniorer och kvinnor, medan hårdare klubbor kan passa bättre för män. Kom dock ihåg att alltid lita på magkänslan!

,

zone

Olika utföranden: , , , ,  och 

Flex: 28

Passar: Playmakern

Testpanelen tycker:

Det här är en på alla sätt och vis mycket lättspelad klubba. Skaftet är mjukt och enkelt att flexa och likaså bladet som medföljer. Det är dock inte det första testpanelen lägger märke till.

– Det första jag tänker på är att den är extremt lätt. Jag har nog aldrig spelat med en så lätt klubba tidigare! säger en testare.  

Nackdelen med en så pass mjuk och lätt klubba är att den blir något svår att skjuta och slå avgörande passar med.

– Om du är van med en hårdare klubba och framförallt ett hårdare blad finns det risk för att du tycker att det är lite för lite tryck i Maker Air Superlight, säger en testare.

Nej, det här är inte klubban för backen som vill sätta slagskott i bortre X – snarare passar Zone-klubban forwarden som ofta kommer till frilägen och vill dra keepern hellre än att skjuta. Vinkeln på bladet är så pass rät att bollbehandlingen är lika bra på forehand som backhand.

– Jag kan absolut tänka mig att plocka fram den här klubban när det är dags att lägga en straff. Bladet är platt och bollbehandlingen så pass snäll att du enkelt kan lyfta in bollen på backhand, hävdar en i testpanelen, medan andra inte är lika övertygade.

– Jag tycker att klubban har ett rätt ”kladdigt” blad – det bjuder in till att behandla bollen en aning för mycket, istället för att bara driva den framåt på forehandsidan eller släppa den ifrån dig.

Hm... nåja, allt kan man kanske inte skylla på klubban, tycker andra i panelen.

,

epic superskin pro

Olika utföranden: ,  och 

Flex: 29

Passar: All around

Testpanelen tycker:

Den här innebandyklubban från Unihoc har egentligen mer flex än den ovan från Zone, men upplevs ändå stelare – kanske för att det medföljande bladet är en klass hårdare. Det ger en skön blandning av flera egenskaper.

– Det här tycker jag är en perfekt blandning av skottklubba och bollbehandling, säger en testare och fortsätter:

– Tyngdpunkten sitter närmre bladet, vilket ger den där extra farten bakom passning och skott.

Att tyngdpunkten är låg och bladet hårdare gör att du behöver vara lite mjukare i handlederna vid bollmottagning. Är du nybörjare eller van vid ett mjukare blad krävs viss invänjning. När du väl fått tekniken att matcha bladet ger det däremot bara fördelar.

– Den här klubban passar dig som gillar när anfallsspelet kretsar kring dig. Du gillar att driva boll, du gillar att slå de avgörande passningarna och dessutom avlossa skott när det passar! Det är en grym all round-klubba, helt enkelt.

Det relativt hårda bladet är varken särskilt skålat eller hookat– vill du kunna zorra lite på plan får du fixa vinkeln själv. På undersidan är bladet ”räfflat”, vilket gör att friktionen mot marken minskar. Förutom den smarta lösningen är designen en annan sak som testpanelen lyfter fram som extra positiv. Detaljerna i guld är som pricken över i:t! I övrigt kan sägas om Unihoc-klubban att den varken väger mycket eller lite.

– Den är långt ifrån den lättaste klubba jag spelat med, men det tycker jag är ganska skönt, säger en testare och fortsätter:

– Många klubbor med hög flex blir annars lite för lätta, vilket gör det svårt att skjuta. Här får du en bra blandning.

,

iconic titan straight edge

Olika utföranden:  och 

Flex: 29

Passar: Nybörjaren

Testpanelen tycker:

Det allra bästa med den här klubban är att det inte behövs någon som helst invänjningstid, tycker testarna.

– Bladet är extremt lättspelat och jag behöver inte varken hooka eller skåla det för att bollen ska ligga kil mot klubban, berättar en testare och vidareutvecklar:

– Med den här klubban behöver du med andra ord inte vara Anna Wijk för att skriva in dig i matchprotokollet för en assist. Greppet är också bra och klubban är extremt lätt vilket gör att den passar både damseniorer och juniorer samt vissa herrseniorer också.

Nackdelen med en så pass lättspelad klubba är att den kan upplevas aningen för simpel för dig som spelar på avancerad nivå. Bladet är nästan lite väl förlåtande, vilket gör det lite för mysigt att rulla bollen fram och tillbaka mellan back-hand och forehand.

– Är du back och vill ha en rejäl slagskottsklubba kan det här vara fel modell för dig, du borde i alla fall byta till ett hårdare blad, anser en testare, men tillägger:

– För en all round-spelare som värdesätter en lättspelad klubba som har ett förlåtande blad är den grym. Jag är ingen teknisk spelare, men kände mig riktigt duktig med den här Unihoc-klubban i händerna.

Sist men inte minst kan sägas om den här klubban att den försetts med skåror i skaftet, vars funktion är att ge klubban en lätt curve-effekt.

,

epic edge curve

Finns i utförandena: ,  och 

Flex: 26

Passar: Snipern

Testpanelen tycker:

– Den bästa klubban jag någonsin testat, säger en i testpanelen, sekunden efter att ha genomfört träningens första övning.

Den här Unihoc-klubban är betydligt hårdare än ovan modeller och har bara 26 i flex. Förutom det är skaftet en så kallad curve, alltså att det inte är helt rakt utan kröker sig på nedre delen. Traditionellt är det en egenskap som gör klubban ännu styvare och mer svårspelad.

– Jag tycker du får bra bollkontroll även fast det är en curve och självklart skjuter man väldigt bra med den!

Innebandyklubban från Unihoc får även lovord för sin kromade design, som är nytänkande, stilren och helt klart får dig att sticka ut.

– En sak som jag lägger märke till – grepplindan som medföljer är helt magisk! Det tycker jag är ganska ovanligt.

Den här klubban är med andra ord ett toppenval för dig som annars alltid är så pass kräsen att du lindar om klubban det första du gör efter att ha köpt hem den (host, host... där känner flera av testarna igen sig). I övrigt är det helt klart en skottklubba för snipern som gillar att avlossa bössan från lite varstans på planen. Det hårda skaftet ger tryck även i skott på långa avstånd från mål. Det sagt så är den inte den mest lättspelade.

– Den här klubban passar spelaren som har spelat ett tag, då den inte är lika förlåtande som ovan modeller.

Q1 Tourlite,

tourlite

Olika utföranden: .

Flex: 27

Passar: All round

Testpanelen tycker:

Det här är på alla sätt och vis en väldigt lätt klubba, både när det gäller skaftet och bladet vilket skapar en jämnt fördelad balans. Det gör den framförallt enkel att spela med.

– Det här är en klubba som alla kan använda, då den är riktigt all round. Du får bra bollhantering i och med att bladet är så mjukt, samt att skotten blir över förväntan okej för ett så mjukt blad, berättar en spelare i testpanelen, men en annan håller inte riktigt med:

– Jag har ett enda problem med alla Q1-blad och det är att jag inte är överdrivet förtjust i klacken, som är ganska liten och saknar skålning. Det gör att bollen gärna glider av när jag bågar in i höga slott.

Om du spelat med Salmings klassiska Q1-blad tidigare vet du att de i övrigt är ganska uppåtvinklade. För att hålla skotten i flaskhöjd krävs därför en teknik där du lutar dig mycket över klubban då du skjuter. För dig som har svårt att få höjd på dina passar är den här klubban däremot perfekt.

– Jag gillar dessutom lindan som sitter på. Den är väldigt klistrig och ger bra grepp, berättar en testare.

Designen får också bra betyg – enfärgade innebandyklubbor verkar vara en av höstens allra starkaste trender! Även nämnvärt är att Salming själva menar att det här är en klubba med bra hållbarhet. I den frågan kan testpanelen varken fria eller fälla, men efter någon veckas spel är den i alla fall helt intakt.

– Det här kan kanske vara något för mig som normalt knäcker några klubbor per säsong! utbrister en i testpanelen, och förklarar:

– Det är så jäkla deppigt att ge sig på ett slagskott och paja klubban direkt. Och dyrt är det också!

,

superair light

Olika utföranden: ,  och .

Flex: 27

Passar: De flesta

Testpanelen tycker:

Den här Zone-klubban passar de flesta spelartyper. En flex på 27 är normalt bland herrspelare, vilket är aningen lägre än vad den generella damspelaren har. Bladet är däremot väldigt mjukt för en klubba av det flexet.

– Känslan är att bladet inte är lika skålat som exempelvis Hyper-modellen (se nedan, reds. anm.) vilket gör bollbehandlingen lättare med backhand-sidan av bladet, säger en testare.

– I övrigt är det en väldigt lätt och smidig modell, med bra grepp! Det gör att den passar alla spelartyper, på de flesta positioner.

Det håller däremot inte alla spelare med om.

– Som back som gillar att skjuta mycket på avstånd tycker jag att den väger för lite. Den ger inte den typ av kraft i slagskotten som jag söker.

Den här innebandyklubban passar med andra ord dig som skjuter drag- och handledsskott hellre än slagskott, där du vill få mer tyngd bakom svingen. 

– Precis som en av klubborna ovan är bladet räfflat undertill, vilket gör att den glider väldigt behagligt mot golvet.

I övrigt kan sägas om den här klubban att den är prisvärd. För en överkomlig summa får du många grymma egenskaper. Designen lyfts åter igen fram som en av de positiva aspekterna. Den här modellen matchar garanterat ditt matchställ, oavsett om du spelar i Falun, Storvreta, Dalen eller AIK.

,

hyper composite

Olika utföranden: ,  och 

Flex: 27

Passar: Nybörjaren

Testpanelen tycker:

Zone själva klassar Hyper Composite Light som en instegsklubba, och det håller testpanelen med om. Priset ligger på strax under tusenlappen, och för den summan får du en väldigt användarvänlig innebandyklubba.

– Om vi ska börja med det negativa är det att den matchar extremt dåligt till mitt matchställ. Efter att ha testat andra klubbor har jag nästan vant mig vid det stilrena, enfärgade, skrattar en testare, men en annan håller inte med: 

– Jasså? Jag tycker att det är så här en innebandyklubba ska och brukar se ut. Tio av tio Sportamore-hjärtan får den av mig!

Förutom testpanelens oenighet kring designen finns inte mycket negativt att orda om den här modellen. Klubban passar alla, oavsett position, utan att överraska.

– Bladet är ganska skålat, vilket gör det lätt att fånga in bollen och båga med den för att komma till skott, säger en testare och tillägger:

– Vanligtvis gör mycket skålning det svårare att slå backhandpassar, men det tycker jag inte gäller för den här klubban. Snyggt!

Bladet är över lag relativt mjukt för en så pass hård klubba, vilket ger en förlåtande känsla. Du behöver inte ha handleder som Rasmus Enström för att lyckas ta emot en hård passning i hög fart med Hyper Composite Light. Bollen studsar inte av som den kan göra med ett hårt blad.

– Skaftet har en medelhård flex på 27, vilket inte gör den till utbudets mest svårspelade klubba, men inte heller den lättaste. För herrspelare eller damspelaren med bra teknik är den tillräckligt enkel att flexa för att du ska kunna utnyttja det vid slagskott.

,

sense hes

Olika utföranden:

Flex: 25

Passar: Playmakern

Testpanelen tycker:

Det första som slår testpanelen är att bladet är större på den här klubban än övriga, vilket ger en stor och bred träffyta som är som gjord för att slå hårda passar med. Den lämpar sig däremot inte för nybörjare, då dess hårdhet inte är att leka med.

– Jag skulle säga att den passar en mer erfaren spelaren som kan hantera en klubba som inte är så lättspelad. Den är nämligen väldigt svår att flexa, säger en i panelen.

Den här klubban från Oxdog har endast ett flex på 25 och passar därför dig med perfekt teknik alternativt mycket styrka. Klubban rekommenderas inte till varken juniorer eller damspelare.

– Förutom att den låga flexen gör skaftet svårt att flexa försvårar det även för tekniken. Eftersom klubban är så hård menar jag på att den är för spelaren som har mjuka handleder, för att du ska kunna ta emot bollar utan att de bara studsar av bladet.

Tyvärr är det här den första klubban i testet där testpanelen menar att greppet inte håller måttet.

– Grepplindan är minuset, så fort man blir lite sveittg så tappar man greppet. Jag skulle byta lindan ganska fort.

Trots att den här innebandyklubban ser ganska grov ut är den däremot väldigt lätt. Sist men inte minst kan sägas om den att skaftet är ovalt, och inte helt runt. Det ger ett annolrunda grepp, som splittrar panelen. Vissa menar att de aldrig kommer köpa en rund klubba igen, medan andra föredrar det klassiska. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

9 timmar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

9 timmar sedan
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

3 dagar sedan
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

4 dagar sedan
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
magazine
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

9 timmar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

9 timmar sedan
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

3 dagar sedan
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

4 dagar sedan
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender
header

Test: Långärmade träningströjor för dam

Vi har sprungit, gymmat och tränat i höstens snyggaste träningströjor med långa ärmar. Här är modellerna från bland annat Casall, Röhnisch och Nike som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
långärmade träningströjor test

Test: Långärmade träningströjor för herr

Till löprundan, gymmet och andra aktiviteter kan det ibland vara skönt med en långärmad träningströja. Det är precis den typen av träningsplagg som vår testpanel har svettats i. Här är tröjorna för män som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
Blacc fitness

New in: Squatsäkra tights från Blacc

Äntligen! Det ska inte behöva vara en hel vetenskap att hitta prisvärda tights som inte är genomskinliga. Varmt välkommen säger vi till nya träningskollektionen från Blacc.

04 sep 2020
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2020
Mode & trender
lyftarskor

Därför ska du köpa lyftarskor

Förbättra stabiliteten och minska risken för snedbelastning när du styrkelyfter. Det är två av fördelarna du får med en lyftarsko på foten.

02 sep 2020
Mode & trender