Löparskor test

Stort test av försommarens bästa löparskor

Vår kvinnliga testpanel har sprungit i både välkända nyheter och guldklimpar du kanske inte känner till för att kora sommarens bästa löparsko. Här är svaret! 

SHOPPA HÄR:

Fågelkvitter och härlig miljö i alla ära, men vi vet alla att ett par riktigt bra löparskor gör rundan så mycket härligare oavsett väder. Vi har låtit vår kvinnliga testpanel springa i både stads- och skogsmiljö i åtta olika nyheter för att se vilka skor som funkar bäst för vilken löpare. Här är försommarens stora test av löparskor! 

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor 

Finns i färgerna: , , , och

Vikt: 270 gram 

Sammanfattning: Neutral löparsko med grym dämpning.

Testpanelen säger:  

Energy Boost är en löparsko som passar perfekt för dig som lägger stor vikt vid en hög dämpning och tight passform. 

– Skon är tight kring både framfoten, mellanpartiet och runt hälen. Här finns det inga glapp så långt ögat når, vilket är ett stort plus, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Hyllningarna kring just komforten och passformen med den stretchiga, sömlösa ovandelen var många.   

– Min första upplevelse av skon är att den är flexibel och studsig. Dämpningen är väldigt bra vilket gör att skorna känns super att springa i, säger en annan. 

Modellen är något lägre skuren runt fotleden än andra löparskor, men det gör den varken mindre stabil eller bekväm. Alla som sprungit i Boost-dämpning tidigare vet att de får en dämpning utöver det vanliga. 

– Skon har ett bra grepp och ger en stabil känsla när jag springer. Självklart kunde stabiliteten varit bättre om skon hade varit bredare, men för dig som är ute efter en neutral löparsko är det här ett superbra alternativ, säger en testare. 

Den stickade ovandelen är skönt ventilerande och håller fötterna både behagligt svala och torra under hela löprundan.  

– Den här skon funkar lika bra på kortare sträckor som längre distanser. Har du ett neutralt löpsteg finns det ingen snack om saken – testa Energy Boost, säger en nöjd testperson. 

 

Märke: Hoka One One 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 217 gram 

Sammanfattning: Nya, ultralätta favoriter. 

Testpanelen säger

Hoka One One är ett franskt företag som tillverkar högteknologiska löparskor vars massiva design tyvärr kan ha en skrämmande effekt. Men, tvärtemot vad man kan tro så är Arahi 2 superlätta. 

– Jag blev lurad av de här skorna och fick uppfattningen om att de skulle vara klumpigare än vad de är. De är extremt lätta (lättaste skorna i testet) och enkla att få på sig vilket är väldigt trevligt, säger en av testarna. 

Om du är van vid en strumpliknande passform behöver du inte bli besviken, den här modellen har en lika hög och tight passform som stickade varianter. Men de är aningen små i storleken så gå förslagsvis upp en hel storlek för perfekt passform. 

– Skon sitter som en smäck. Om du har en bredare fot kan du behöva snöra upp skon lite innan du får på dig dem, men förutom det upplevde jag skon som väldigt skön att springa i, säger en av testpersonerna. 

Skon har, enligt testpanelen, en av de bästa kombinationerna funktionsmässigt: bra dämpning och grymt stöd, vilket gör den suverän för längre sträckor. 

– Skon passar alla underlag och fick mig att flyga fram med sin stötdämpning – och vem vill inte det? Greppet är grymt och sitter som en smäck! 

När det kommer till ventilationen lurades flera tjejer i testpanelen återigen av designen, den här skon har en hög ventilation som ser till att dina fötter både är torra och behagligt svala även under de svettigaste löppassen. 

– Jag är positivt överraskad av den här löparskon, och supernöjd! 

 

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 230 gram 

Sammanfattning: Löparskon som ger en retrokänsla! 

Testpanelen säger:  

En löparsko gjord för både landsvägslöpning och spår i skogen. Om du funderar på vilken storlek du bör välja kan vi glädja dig med att de är true to size. 

– Den här skon sitter verkligen som gjuten på foten. Den glappar inte det minsta och den är enkel att snöra åt lagom hårt. Den speciella plösen, som jag inte sett tidigare, bidrar till en grym passform, säger en av testerna. 

Skornas komfort får ett högre betyg för promenader än för löpning. Testpanelen tycker att sulan är aningen hård och plastig, och hade önskat lite mera mjukhet för toppbetyg. Därför passar skon bäst för löpning på mjukare underlag som jämnar ut dämpningen. Stödet är däremot riktigt bra. 

– Jag som pronerar tycker att den här skon funkar utmärkt även fast den inte är kategoriserad som en sko för just pronationssteg. Den har en stabil läst som sitter bra på foten och ger hålfoten bra stöd, säger en av tjejerna i testet. 

Skon får stort plus för passformen; den sitter som den ska och ger inga tecken på skavsår. Designen  kammar också hem pluspoäng. 

– Jag gillar färgställningen på skon, den ger en lite retrokänsla vilket är superhärligt nu till början av sommaren! Skon är snygg i sin enkelhet och jag gillar att Craft inte har krånglat till det för mycket.

 

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: , , , , , , , , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En färgkaramell som håller dina fötter torra och svala. 

Testpanelen tycker:  

En långsmal löparsko där du som vanligt när det gäller Nike får gå upp en storlek för bästa passform. Det är inte den lättaste löparskon på marknaden, men den upplevs inte heller som tung med sina 255 gram. Textildelen är gjord i sval mesh och mellansulan är Nikes egen teknologi som ger en väldigt lätt känsla. 

– Det känns som att ha tofflor på sig, de här löparskorna är luftiga och bekväma från första steget. Ett stort plus är att jag kunde springa i dem på en gång utan några som helst spår av skavsår, säger en av testarna. 

Testpanelen uppmärksammar plastringen runt skon som sitter strax ovanför mellansulan (som Nike själva kallar för Flywire-kablar) och ger extra support och stabilitet. Den bidrar även till att hälen hålls fast i ett stabilt grepp. 

– Tummen upp för designen som känns lika rätt i löpspåret som till vardags. Den smalare modellen på skon ger ett väldigt smickrande intryck, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Skon är designad för asfaltslöpning och löpbanan. Det är ingen uttalad trailsko, men testpanelen tycker ändå att den funkar helt okej på enklare terränger under torra förhållanden. 

– Trots ett dussintal pass i löpspåret kände jag mig aldrig för kall eller varm. De håller med andra ord en behaglig temperatur under hela rundan tack vare ventilationen i ovandelen. 

 

Märke: Asics 

Modell:

Pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: Designmässig fullträff. 

Testpanelen säger:  

Det här är en klassisk löparsko från Asics som är aningen bredare i framfoten än runt hälpartiet, vilket gör att du har gott om rum för att vifta på tårna. De varken skaver eller behöver ”springas in” utan det är bara att köra så fort du snörat på dig dem. 

– Jag har fått väldigt många komplimanger när jag har haft på mig de här skorna, så designen är en fullträff. Ett stort plus för den snygga sulan som tonar in i ovandelen på ett proffsigt sätt, säger en i testpanelen. 

Enligt ett par testare har Asics senaste nyheter inte skiljt sig särskilt mycket från varandra, men den här modellen levererade verkligen något nytt. 

– Nu har jag fått upp ögonen för Asics igen! Den här modellen sitter otroligt skönt på foten och uppfyller de krav jag har på en löparsko, så som dämpning, stöd och komfort, säger en testare.

Stödet är precis lika bra som på Asics tidigare modeller, och alla som sprungit i Asics vet att stödet alltid är på topp i deras skor.  

– Det här är den bästa löparskor jag har sprungit i på länge och jag längtar redan tills jag kan få ta på mig dem igen. Jag känner mig både lätt och snabb i den här modellen och tror knappast att någon kan bli besviken!

 

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Regnbågsdrömmar som sitter skönt på foten. 

Testpanelen säger:  

En återlansering av New Balance mest älskade löparsko ger vår testpanel en härlig upplevelse. Ovandelen har en tight passform som verkligen omsluter foten och ger en skräddarsydd känsla. Här har du löparskor som varken trycker åt, glappar eller lämnar skavsår ens vid första passet.  

– Skon sitter som en smäck från hälen ända ut till tårna. Trots den tighta passformen har du tillräckligt med luft i tåpartiet för att känna att tårna har full rörelsefrihet, vilket i alla fall förbättrar min löpning, säger en av tjejerna. 

Skon är till för dig med ett neutralt steg och passar bäst för motionslöparen som gillar att springa i stadsmiljö eller på lättare skogsstigar. Det är dessutom en förvånansvärt lätt sko. 

 – Det här är en av de lättare skorna jag har sprungit i vilket är superskönt för fötterna. Den ser inte så lätt ut som den faktiskt är, så ögat luras lite av modellen, säger en av tjejerna i testet. 

Designen får många gillande blickar, men det bästa med skon är passformen. Den sitter riktigt bra på foten. 

– Jag gillar även att skosnörena höll sig knutna under hela löprundan. Många skosnören går upp efter bara någon kilometer men de här satt som berget, säger en tjej i testpanelen.  

Ett tips från testpanelen är att välja den större storleken om du ligger mellan två storlekar. 

 

Märke: Under Armour 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Kombinationssko för både löpning och träning. 

Testpanelen säger

Löparskor med en strumpliknande passform är både vanligt, trendigt och uppskattat. Under Armour har tagit funktionen ett steg längre, vilket resulterat i den kombinerade löpar- och träningsskon Slingflex Rise. En normalbred sko som upplevs som smalare än vad den är på grund av den tighta passformen.  

– Skon är helt klart i det tightaste laget. Det var till och med lite svårt att få på sig dem. Missförstå mig rätt, det är väldigt behagligt och skönt men lite ovant i början, säger en av tjejerna i testet. 

Komforten får ett högt betyg tack vare passformen, den grymma dämpningen och det faktum att det är en extremt flexibel sko. Den här kan du böja åt alla håll och kanter om du så önskar. 

– Det märks att den här skon även är gjord för träning, vilket gör den extremt bra för snabba sidoförflyttnignar, hopp och intervaller. Jag skulle däremot inte ta med mig dem på rundor över milen, säger en av testarna.

Även om skon har de tekniska förutsättningar som en löparsko för längre distanser kräver är det att föredra att använda den på korta pass, gärna i kombination med annan typ av träning. 

– Här får du en sko som du kan ha till mycket. En typisk strumpliknande design som du kan ha på kontoret, CrossFit-träningen och under intervallerna. Ventillationen är hög och ser till att du aldrig blir direkt svettig om fötterna.

 

Märke: Columbia 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Bubblaren som charmade hela testpanelen. 

Testpanelen säger:  

Till skillnad från övriga modeller i det här testet är Variant R.T.T ingen lättviktssko, men den överraskar ändå testpanelen med sina 300 gram. 

– Passformen är perfekt och den upplevs som väldigt lätt på foten. Det är en bredare modell som ändå smiter åt vid fotleden så att du får ordentligt med stöd, säger en av testarna. 

Sulan ser klumpig ut, men ge den chans: den mjuknar något efter första löprundan och behöver ”värmas upp”, enligt testpanelen. Den avskalade designen och färgkombinationen uppskattas som ett alternativ för dig som inte vill springa (eller dansa) i neon. 

– När jag första såg den tyckte jag att den såg stor och klumpig ut. Men så fort skorna satt på fötterna och sulan värmts upp, var de väldigt mjuka och hade en grym dämpning, säger en av tjejerna. 

Skorna funkar lika bra på asfalt som i skogsmiljö och är en ny favorit för många i testpanelen. Stort plus för att du inte får skavsår och för en skönt ventilerande ovandel.

– En jätteskön sko med bra dämpning. Den är stabil och sitter perfekt på foten. Jag gillar de elastiska skosnörena lite extra! 

LÄS MER:

LÄS MER: 

SHOPPA HÄR:  

 Tillbaka

News Feed

SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

7 timmar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

7 timmar sedan
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

1 dag sedan
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

2 dagar sedan
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mode & trender

Varma reafynd till kidsen

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mode & trender

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

20 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd

19 dec 2018
K2 pjäxor
Mode & trender

Hitta rätt dampjäxor från K2

18 dec 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Vinterns goggles som är bäst i test!

14 dec 2018
Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

13 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mode & trender

Test av Suunto Fitness 3

12 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

11 dec 2018
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

10 dec 2018
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

10 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

07 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mode & trender

9 rosa underställ för henne

21 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

20 nov 2018
magazine
SE_HEADER.png

Vi testar X-fitskor från Nike

En ruffig box med mörka väggar. Skivstängerna står uppradade bredvid hinkarna med kalk. X-fitsäsongen är här och vi testar de bästa träningsskorna från Nike.

Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

Mode & trender
UA Hovr

Löparskorna du inte vill missa 2019

Vilka löparnyheter får du verkligen inte missa det här året? Vi vet!

Mode & trender
SE-Header.jpg

Stort test! Träningstights med hög midja

Tights, tights, tights mera tights! Vår kvinnliga testpanel har svettats i 8 träningsfavoriter för gymmet.

Mode & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

10 tightsnyheter 2019

Mjuka, sköna, stretchiga – och snygga! Vi älskar allt med de här tio nya tightsen.

Mode & trender
SE_header.jpg

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

Bekväma pjäxor och bra skidor är en förutsättning för längdskidåkning. Men glöm inte kläderna, med ett syntetunderställ som suger upp fukt får du en härligare upplevelse i spåret.

Mode & trender
Salomon.jpg

8 halksäkra skor för vinterväder

I snö och kyla gäller det att förse fötterna med ordentliga skor. De här åtta modellerna är säkra investeringar inför säsongens slaskiga och hala underlag.

Mode & trender
sweatshirt_nike.jpg

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

So fresh, so clean! Med nya, snygga träningskläder blir det allt lättare att komma iväg till gymmet. Det är sedan gammalt.

Mode & trender
SE_header.jpg

Vi testar Wytes populäraste jackor

Sportswearmärket Wyte har jackor för alla ändamål. Med hjälp av vår testpanel har det aldrig varit enklare att hitta den perfekta modellen!

Mode & trender
Adidas_brajpg

10 nya träningsfavoriter för henne

Hur firar du in träningsåret 2019 på bästa sätt? Med nya, snygga träningskläder så klart! De här tio nyheterna ger dig en flygande start på gymmet.

Mode & trender
Casall Sculpture 2.0

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

Sculpture är en av Casalls mest älskade tightsmodeller. Nu har favoriten finjusterats – här är allt du vill veta om nya, förbättrade Sculpture tights.

Mode & trender
SE-DAM-Header.jpg

TEST! Våra bästa kompressionstights

Det är inte bara de avancerade idrottarna som ser fördelen med att träna i kompressionsplagg. Vår testpanel har korat de bästa tightsen för maximal återhämtning.

Mode & trender
jacka peak.jpg

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

I reatider kan det vara svårt att veta vilka fynd som är värda att lägga pengar på. De här 8 damprodukterna är klassiker som du inte kommer ångra.

Mode & trender
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg

Varma reafynd till kidsen

Nordisk vinter kräver ordentliga ytterkläder till kidsen. Här är 8 varma jackor och overaller att fynda på mellandagsrean.

Mode & trender
Under armour_shorts.jpg

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

Gör du alltid felköp på mellandagsrean? Misströsta inte. Den här listan innehåller enbart klassiker att älska, säsong efter säsong.

Mode & trender