Löparskor test

Stort test av försommarens bästa löparskor

Vår kvinnliga testpanel har sprungit i både välkända nyheter och guldklimpar du kanske inte känner till för att kora sommarens bästa löparsko. Här är svaret! 

SHOPPA HÄR:

Fågelkvitter och härlig miljö i alla ära, men vi vet alla att ett par riktigt bra löparskor gör rundan så mycket härligare oavsett väder. Vi har låtit vår kvinnliga testpanel springa i både stads- och skogsmiljö i åtta olika nyheter för att se vilka skor som funkar bäst för vilken löpare. Här är försommarens stora test av löparskor! 

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor 

Finns i färgerna: , , , och

Vikt: 270 gram 

Sammanfattning: Neutral löparsko med grym dämpning.

Testpanelen säger:  

Energy Boost är en löparsko som passar perfekt för dig som lägger stor vikt vid en hög dämpning och tight passform. 

– Skon är tight kring både framfoten, mellanpartiet och runt hälen. Här finns det inga glapp så långt ögat når, vilket är ett stort plus, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Hyllningarna kring just komforten och passformen med den stretchiga, sömlösa ovandelen var många.   

– Min första upplevelse av skon är att den är flexibel och studsig. Dämpningen är väldigt bra vilket gör att skorna känns super att springa i, säger en annan. 

Modellen är något lägre skuren runt fotleden än andra löparskor, men det gör den varken mindre stabil eller bekväm. Alla som sprungit i Boost-dämpning tidigare vet att de får en dämpning utöver det vanliga. 

– Skon har ett bra grepp och ger en stabil känsla när jag springer. Självklart kunde stabiliteten varit bättre om skon hade varit bredare, men för dig som är ute efter en neutral löparsko är det här ett superbra alternativ, säger en testare. 

Den stickade ovandelen är skönt ventilerande och håller fötterna både behagligt svala och torra under hela löprundan.  

– Den här skon funkar lika bra på kortare sträckor som längre distanser. Har du ett neutralt löpsteg finns det ingen snack om saken – testa Energy Boost, säger en nöjd testperson. 

 

Märke: Hoka One One 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 217 gram 

Sammanfattning: Nya, ultralätta favoriter. 

Testpanelen säger

Hoka One One är ett franskt företag som tillverkar högteknologiska löparskor vars massiva design tyvärr kan ha en skrämmande effekt. Men, tvärtemot vad man kan tro så är Arahi 2 superlätta. 

– Jag blev lurad av de här skorna och fick uppfattningen om att de skulle vara klumpigare än vad de är. De är extremt lätta (lättaste skorna i testet) och enkla att få på sig vilket är väldigt trevligt, säger en av testarna. 

Om du är van vid en strumpliknande passform behöver du inte bli besviken, den här modellen har en lika hög och tight passform som stickade varianter. Men de är aningen små i storleken så gå förslagsvis upp en hel storlek för perfekt passform. 

– Skon sitter som en smäck. Om du har en bredare fot kan du behöva snöra upp skon lite innan du får på dig dem, men förutom det upplevde jag skon som väldigt skön att springa i, säger en av testpersonerna. 

Skon har, enligt testpanelen, en av de bästa kombinationerna funktionsmässigt: bra dämpning och grymt stöd, vilket gör den suverän för längre sträckor. 

– Skon passar alla underlag och fick mig att flyga fram med sin stötdämpning – och vem vill inte det? Greppet är grymt och sitter som en smäck! 

När det kommer till ventilationen lurades flera tjejer i testpanelen återigen av designen, den här skon har en hög ventilation som ser till att dina fötter både är torra och behagligt svala även under de svettigaste löppassen. 

– Jag är positivt överraskad av den här löparskon, och supernöjd! 

 

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 230 gram 

Sammanfattning: Löparskon som ger en retrokänsla! 

Testpanelen säger:  

En löparsko gjord för både landsvägslöpning och spår i skogen. Om du funderar på vilken storlek du bör välja kan vi glädja dig med att de är true to size. 

– Den här skon sitter verkligen som gjuten på foten. Den glappar inte det minsta och den är enkel att snöra åt lagom hårt. Den speciella plösen, som jag inte sett tidigare, bidrar till en grym passform, säger en av testerna. 

Skornas komfort får ett högre betyg för promenader än för löpning. Testpanelen tycker att sulan är aningen hård och plastig, och hade önskat lite mera mjukhet för toppbetyg. Därför passar skon bäst för löpning på mjukare underlag som jämnar ut dämpningen. Stödet är däremot riktigt bra. 

– Jag som pronerar tycker att den här skon funkar utmärkt även fast den inte är kategoriserad som en sko för just pronationssteg. Den har en stabil läst som sitter bra på foten och ger hålfoten bra stöd, säger en av tjejerna i testet. 

Skon får stort plus för passformen; den sitter som den ska och ger inga tecken på skavsår. Designen  kammar också hem pluspoäng. 

– Jag gillar färgställningen på skon, den ger en lite retrokänsla vilket är superhärligt nu till början av sommaren! Skon är snygg i sin enkelhet och jag gillar att Craft inte har krånglat till det för mycket.

 

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: , , , , , , , , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En färgkaramell som håller dina fötter torra och svala. 

Testpanelen tycker:  

En långsmal löparsko där du som vanligt när det gäller Nike får gå upp en storlek för bästa passform. Det är inte den lättaste löparskon på marknaden, men den upplevs inte heller som tung med sina 255 gram. Textildelen är gjord i sval mesh och mellansulan är Nikes egen teknologi som ger en väldigt lätt känsla. 

– Det känns som att ha tofflor på sig, de här löparskorna är luftiga och bekväma från första steget. Ett stort plus är att jag kunde springa i dem på en gång utan några som helst spår av skavsår, säger en av testarna. 

Testpanelen uppmärksammar plastringen runt skon som sitter strax ovanför mellansulan (som Nike själva kallar för Flywire-kablar) och ger extra support och stabilitet. Den bidrar även till att hälen hålls fast i ett stabilt grepp. 

– Tummen upp för designen som känns lika rätt i löpspåret som till vardags. Den smalare modellen på skon ger ett väldigt smickrande intryck, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Skon är designad för asfaltslöpning och löpbanan. Det är ingen uttalad trailsko, men testpanelen tycker ändå att den funkar helt okej på enklare terränger under torra förhållanden. 

– Trots ett dussintal pass i löpspåret kände jag mig aldrig för kall eller varm. De håller med andra ord en behaglig temperatur under hela rundan tack vare ventilationen i ovandelen. 

 

Märke: Asics 

Modell:

Pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: Designmässig fullträff. 

Testpanelen säger:  

Det här är en klassisk löparsko från Asics som är aningen bredare i framfoten än runt hälpartiet, vilket gör att du har gott om rum för att vifta på tårna. De varken skaver eller behöver ”springas in” utan det är bara att köra så fort du snörat på dig dem. 

– Jag har fått väldigt många komplimanger när jag har haft på mig de här skorna, så designen är en fullträff. Ett stort plus för den snygga sulan som tonar in i ovandelen på ett proffsigt sätt, säger en i testpanelen. 

Enligt ett par testare har Asics senaste nyheter inte skiljt sig särskilt mycket från varandra, men den här modellen levererade verkligen något nytt. 

– Nu har jag fått upp ögonen för Asics igen! Den här modellen sitter otroligt skönt på foten och uppfyller de krav jag har på en löparsko, så som dämpning, stöd och komfort, säger en testare.

Stödet är precis lika bra som på Asics tidigare modeller, och alla som sprungit i Asics vet att stödet alltid är på topp i deras skor.  

– Det här är den bästa löparskor jag har sprungit i på länge och jag längtar redan tills jag kan få ta på mig dem igen. Jag känner mig både lätt och snabb i den här modellen och tror knappast att någon kan bli besviken!

 

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Regnbågsdrömmar som sitter skönt på foten. 

Testpanelen säger:  

En återlansering av New Balance mest älskade löparsko ger vår testpanel en härlig upplevelse. Ovandelen har en tight passform som verkligen omsluter foten och ger en skräddarsydd känsla. Här har du löparskor som varken trycker åt, glappar eller lämnar skavsår ens vid första passet.  

– Skon sitter som en smäck från hälen ända ut till tårna. Trots den tighta passformen har du tillräckligt med luft i tåpartiet för att känna att tårna har full rörelsefrihet, vilket i alla fall förbättrar min löpning, säger en av tjejerna. 

Skon är till för dig med ett neutralt steg och passar bäst för motionslöparen som gillar att springa i stadsmiljö eller på lättare skogsstigar. Det är dessutom en förvånansvärt lätt sko. 

 – Det här är en av de lättare skorna jag har sprungit i vilket är superskönt för fötterna. Den ser inte så lätt ut som den faktiskt är, så ögat luras lite av modellen, säger en av tjejerna i testet. 

Designen får många gillande blickar, men det bästa med skon är passformen. Den sitter riktigt bra på foten. 

– Jag gillar även att skosnörena höll sig knutna under hela löprundan. Många skosnören går upp efter bara någon kilometer men de här satt som berget, säger en tjej i testpanelen.  

Ett tips från testpanelen är att välja den större storleken om du ligger mellan två storlekar. 

 

Märke: Under Armour 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Kombinationssko för både löpning och träning. 

Testpanelen säger

Löparskor med en strumpliknande passform är både vanligt, trendigt och uppskattat. Under Armour har tagit funktionen ett steg längre, vilket resulterat i den kombinerade löpar- och träningsskon Slingflex Rise. En normalbred sko som upplevs som smalare än vad den är på grund av den tighta passformen.  

– Skon är helt klart i det tightaste laget. Det var till och med lite svårt att få på sig dem. Missförstå mig rätt, det är väldigt behagligt och skönt men lite ovant i början, säger en av tjejerna i testet. 

Komforten får ett högt betyg tack vare passformen, den grymma dämpningen och det faktum att det är en extremt flexibel sko. Den här kan du böja åt alla håll och kanter om du så önskar. 

– Det märks att den här skon även är gjord för träning, vilket gör den extremt bra för snabba sidoförflyttnignar, hopp och intervaller. Jag skulle däremot inte ta med mig dem på rundor över milen, säger en av testarna.

Även om skon har de tekniska förutsättningar som en löparsko för längre distanser kräver är det att föredra att använda den på korta pass, gärna i kombination med annan typ av träning. 

– Här får du en sko som du kan ha till mycket. En typisk strumpliknande design som du kan ha på kontoret, CrossFit-träningen och under intervallerna. Ventillationen är hög och ser till att du aldrig blir direkt svettig om fötterna.

 

Märke: Columbia 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Bubblaren som charmade hela testpanelen. 

Testpanelen säger:  

Till skillnad från övriga modeller i det här testet är Variant R.T.T ingen lättviktssko, men den överraskar ändå testpanelen med sina 300 gram. 

– Passformen är perfekt och den upplevs som väldigt lätt på foten. Det är en bredare modell som ändå smiter åt vid fotleden så att du får ordentligt med stöd, säger en av testarna. 

Sulan ser klumpig ut, men ge den chans: den mjuknar något efter första löprundan och behöver ”värmas upp”, enligt testpanelen. Den avskalade designen och färgkombinationen uppskattas som ett alternativ för dig som inte vill springa (eller dansa) i neon. 

– När jag första såg den tyckte jag att den såg stor och klumpig ut. Men så fort skorna satt på fötterna och sulan värmts upp, var de väldigt mjuka och hade en grym dämpning, säger en av tjejerna. 

Skorna funkar lika bra på asfalt som i skogsmiljö och är en ny favorit för många i testpanelen. Stort plus för att du inte får skavsår och för en skönt ventilerande ovandel.

– En jätteskön sko med bra dämpning. Den är stabil och sitter perfekt på foten. Jag gillar de elastiska skosnörena lite extra! 

LÄS MER:

LÄS MER: 

SHOPPA HÄR:  

 Tillbaka

News Feed

Header_BB
Mode & trender

Säg det med tischan! 7 toppar med peppande print

1 dag sedan
Barnsandaler_2018
Mode & trender

Barnsandalerna som får toppbetyg

1 dag sedan
Better Bodies
Mode & trender

Vilken Better Bodies-stil är du?

1 dag sedan
Jordan Spieth
Mode & trender

Snabbguide till golfskorna från Under Armour

2 dagar sedan
Odyssey React
Mode & trender

Nike Odyssey React – luftig löparsko med superdämpning

3 dagar sedan
Se_header.jpg
Mode & trender

Vi testar snyggsneakers!

5 dagar sedan
padel grustennis
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för män

6 dagar sedan
Running 2018
Mode & trender

13 löparshorts för dig som får lårskav

6 dagar sedan
Aim high2png
Mode & trender

Röhnischs nya limiterade kollektion är här!

17 may 2018
Adidas Solarboost
Mode & trender

Därför får Adidas nya löparsko Solarboost högsta betyg!

17 may 2018
Header_funktionssandaler
Mode & trender

Bästa funktionssandalerna för sommaren 2018

16 may 2018
Löparlinnen
Mode & trender

17 löparlinnen under 300 kronor

15 may 2018
Mors dag 2018
Mode & trender

15 fina presenter till Mors dag

14 may 2018
tennisskor
Mode & trender

Test av tennisskor för män 2018

14 may 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Cykelshortsen som är bäst i test

11 may 2018
Löparskor test
Mode & trender

Stort test av försommarens bästa löparskor

10 may 2018
tennisskor test dam
Mode & trender

Stort test av tennisskor 2018

09 may 2018
Bikini
Mode & trender

Bli strandredo i mönster och färg

08 may 2018
seger
Mode & trender

Spelar det någon roll vilka strumpor man tränar i?

08 may 2018
Löparskotest 2018
Mode & trender

Löparskorna som gör jobbet under försommaren

07 may 2018
fd
Mode & trender

Trendigaste badshortsen för män 2018

07 may 2018
t-shirts
Mode & trender

Test: Kortärmade träningströjor för kvinnor

04 may 2018
träningstshirts
Mode & trender

BÄST I TEST: T-shirts för träning

03 may 2018
baddräkter test
Mode & trender

Baddräkten som är bäst i test

02 may 2018
Björn Borg_cotton
Mode & trender

Därför ska du inte träna i bomullskalsonger

01 may 2018
W_VW_NAITO_007.jpg
Mode & trender

Björn Borg x Naito – ett blomstrande samarbete

30 apr 2018
fannyjosefine
Mode & trender

Klä dig rätt under hinderbaneloppet

27 apr 2018
Free Tr 8 Nike
Mode & trender

Följsam träning i Nike Free TR 8

27 apr 2018
NIKE_SU18_STYLEGUIDE_TR_TRAINING_IN_FREE_JJ_001024.jpg
Mode & trender

Flexibel träning med Nike Metcon x Free

26 apr 2018
Wyte
Mode & trender

Nya badkollektionen från Wyte är här!

25 apr 2018
headerrrrr
Mode & trender

9 blommiga favoriter

25 apr 2018
header
Mode & trender

Äntligen dags att lufta klubborna igen!

25 apr 2018
Suunto 3 Fitness
Mode & trender

Suunto 3 Fitness – en PT på armen!

25 apr 2018
Skins_kompression
Mode & trender

Det här utmärker ett par bra löpartights!

24 apr 2018
puma
Mode & trender

Puma Basket Heart Patent är skimrande rätt i vår

24 apr 2018
header
Mode & trender

Vårens 3 trendigaste damjackor

23 apr 2018
header
Mode & trender

Vårens herrjackor som är bäst i test

23 apr 2018
le specs
Mode & trender

Äntligen! Nu är det säsong för solglasögon igen

20 apr 2018
Nike Epic React
Mode & trender

Sann löparglädje i Nike Epic React

19 apr 2018
SP18_RN_EpicReact_Horizon_601_A.jpg
Mode & trender

Maxad dämpning i nya Nike Epic React

19 apr 2018
magazine
Header_BB

Säg det med tischan! 7 toppar med peppande print

Vi är svaga för t-shirts och linnen med roliga, kaxiga eller motiverande budskap. Här är 7 överdelar som gör oss glada och peppade.

Mode & trender
Barnsandaler_2018

Barnsandalerna som får toppbetyg

Även familjens minstingar vill ha sköna, svala fötter i sommar. Juniorpanelen har betygsatt säsongens sandalutbud och funnit sina favoriter.

Mode & trender
Better Bodies

Vilken Better Bodies-stil är du?

En snygg gråskala för minimalisten och camo till den som vill sticka ut. Här har du fem färdiga looks med guldkorna från Better Bodies – redo att klicka hem!

Mode & trender
Jordan Spieth

Snabbguide till golfskorna från Under Armour

I ett par golfskor från Under Armour känns 18 hål som en baggis. Vi hjälper dig att välja rätt modell!

Mode & trender
Odyssey React

Nike Odyssey React – luftig löparsko med superdämpning

Med Epic React markerade Nike en ny era för löparskor. Nu är senaste tillskottet med den helt nya sortens dämpning här: Odyssey React.

Mode & trender
Se_header.jpg

Vi testar snyggsneakers!

Dressade sneakers är den ultimata kompromissen mellan finskor och gympadojor. Testpanelen vet vilka som är skönast och snyggast i sommar.

Mode & trender
padel grustennis

Bäst i test: Padelskor för män

Om du är man och gillar racketsport under sommaren ska du se hitåt. Här är våra tre bästa par skor för padel eller tennis på grus.

Mode & trender
Running 2018

13 löparshorts för dig som får lårskav

Vi älskar att springa i shorts, men avskyr när låren skaver mot varandra. Lösningen är ett par löparshorts med ett mjukt innerlager. Här är våra finaste modeller just nu!

Mode & trender
Aim high2png

Röhnischs nya limiterade kollektion är här!

Aim high är namnet på Röhnischs specialkollektion som precis landat hos oss på Sportamore. Det är en serie mönstrade plagg som ska boosta din träning!

Mode & trender
Adidas Solarboost

Därför får Adidas nya löparsko Solarboost högsta betyg!

När du inte trodde att Adidas kunde göra bättre löparskor lanserar de Solarboost. Förbered dig på att bli kär.

Mode & trender
Header_funktionssandaler

Bästa funktionssandalerna för sommaren 2018

Sandaler med skön dämpning och en rejälare känsla är ett suveränt alternativ till flip-flops när temperaturen stiger. Testpanelen har satt säsongens godbitar på prov.

Mode & trender
Löparlinnen

17 löparlinnen under 300 kronor

Att vara för varmt klädd kan förstöra en hel löprunda. Här är våra bästa löparlinnen – som kommer att göra sommarlöpningen betydligt bekvämare.

Mode & trender
Mors dag 2018

15 fina presenter till Mors dag

Skäm bort mamma den 27 maj med en riktigt fin gåva. Här är presenttipsen som gör Mors dag till något extra.

Mode & trender
tennisskor

Test av tennisskor för män 2018

Spelar du tennis på hardcourt? Då ska du spana in vårt stora test av tennisskor för herrar.

Mode & trender
SE_header.jpg

Cykelshortsen som är bäst i test

Det gäller att skydda gumpen när du tillbringar många timmar på sadeln. Vi har testat säsongens cykelshorts, så att du kan hitta rätt modell för just dig!

Mode & trender