Löparskor test

Stort test av försommarens bästa löparskor

Vår kvinnliga testpanel har sprungit i både välkända nyheter och guldklimpar du kanske inte känner till för att kora sommarens bästa löparsko. Här är svaret! 

SHOPPA HÄR:

Fågelkvitter och härlig miljö i alla ära, men vi vet alla att ett par riktigt bra löparskor gör rundan så mycket härligare oavsett väder. Vi har låtit vår kvinnliga testpanel springa i både stads- och skogsmiljö i åtta olika nyheter för att se vilka skor som funkar bäst för vilken löpare. Här är försommarens stora test av löparskor! 

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor 

Finns i färgerna: , , , och

Vikt: 270 gram 

Sammanfattning: Neutral löparsko med grym dämpning.

Testpanelen säger:  

Energy Boost är en löparsko som passar perfekt för dig som lägger stor vikt vid en hög dämpning och tight passform. 

– Skon är tight kring både framfoten, mellanpartiet och runt hälen. Här finns det inga glapp så långt ögat når, vilket är ett stort plus, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Hyllningarna kring just komforten och passformen med den stretchiga, sömlösa ovandelen var många.   

– Min första upplevelse av skon är att den är flexibel och studsig. Dämpningen är väldigt bra vilket gör att skorna känns super att springa i, säger en annan. 

Modellen är något lägre skuren runt fotleden än andra löparskor, men det gör den varken mindre stabil eller bekväm. Alla som sprungit i Boost-dämpning tidigare vet att de får en dämpning utöver det vanliga. 

– Skon har ett bra grepp och ger en stabil känsla när jag springer. Självklart kunde stabiliteten varit bättre om skon hade varit bredare, men för dig som är ute efter en neutral löparsko är det här ett superbra alternativ, säger en testare. 

Den stickade ovandelen är skönt ventilerande och håller fötterna både behagligt svala och torra under hela löprundan.  

– Den här skon funkar lika bra på kortare sträckor som längre distanser. Har du ett neutralt löpsteg finns det ingen snack om saken – testa Energy Boost, säger en nöjd testperson. 

 

Märke: Hoka One One 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 217 gram 

Sammanfattning: Nya, ultralätta favoriter. 

Testpanelen säger

Hoka One One är ett franskt företag som tillverkar högteknologiska löparskor vars massiva design tyvärr kan ha en skrämmande effekt. Men, tvärtemot vad man kan tro så är Arahi 2 superlätta. 

– Jag blev lurad av de här skorna och fick uppfattningen om att de skulle vara klumpigare än vad de är. De är extremt lätta (lättaste skorna i testet) och enkla att få på sig vilket är väldigt trevligt, säger en av testarna. 

Om du är van vid en strumpliknande passform behöver du inte bli besviken, den här modellen har en lika hög och tight passform som stickade varianter. Men de är aningen små i storleken så gå förslagsvis upp en hel storlek för perfekt passform. 

– Skon sitter som en smäck. Om du har en bredare fot kan du behöva snöra upp skon lite innan du får på dig dem, men förutom det upplevde jag skon som väldigt skön att springa i, säger en av testpersonerna. 

Skon har, enligt testpanelen, en av de bästa kombinationerna funktionsmässigt: bra dämpning och grymt stöd, vilket gör den suverän för längre sträckor. 

– Skon passar alla underlag och fick mig att flyga fram med sin stötdämpning – och vem vill inte det? Greppet är grymt och sitter som en smäck! 

När det kommer till ventilationen lurades flera tjejer i testpanelen återigen av designen, den här skon har en hög ventilation som ser till att dina fötter både är torra och behagligt svala även under de svettigaste löppassen. 

– Jag är positivt överraskad av den här löparskon, och supernöjd! 

 

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 230 gram 

Sammanfattning: Löparskon som ger en retrokänsla! 

Testpanelen säger:  

En löparsko gjord för både landsvägslöpning och spår i skogen. Om du funderar på vilken storlek du bör välja kan vi glädja dig med att de är true to size. 

– Den här skon sitter verkligen som gjuten på foten. Den glappar inte det minsta och den är enkel att snöra åt lagom hårt. Den speciella plösen, som jag inte sett tidigare, bidrar till en grym passform, säger en av testerna. 

Skornas komfort får ett högre betyg för promenader än för löpning. Testpanelen tycker att sulan är aningen hård och plastig, och hade önskat lite mera mjukhet för toppbetyg. Därför passar skon bäst för löpning på mjukare underlag som jämnar ut dämpningen. Stödet är däremot riktigt bra. 

– Jag som pronerar tycker att den här skon funkar utmärkt även fast den inte är kategoriserad som en sko för just pronationssteg. Den har en stabil läst som sitter bra på foten och ger hålfoten bra stöd, säger en av tjejerna i testet. 

Skon får stort plus för passformen; den sitter som den ska och ger inga tecken på skavsår. Designen  kammar också hem pluspoäng. 

– Jag gillar färgställningen på skon, den ger en lite retrokänsla vilket är superhärligt nu till början av sommaren! Skon är snygg i sin enkelhet och jag gillar att Craft inte har krånglat till det för mycket.

 

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: , , , , , , , , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En färgkaramell som håller dina fötter torra och svala. 

Testpanelen tycker:  

En långsmal löparsko där du som vanligt när det gäller Nike får gå upp en storlek för bästa passform. Det är inte den lättaste löparskon på marknaden, men den upplevs inte heller som tung med sina 255 gram. Textildelen är gjord i sval mesh och mellansulan är Nikes egen teknologi som ger en väldigt lätt känsla. 

– Det känns som att ha tofflor på sig, de här löparskorna är luftiga och bekväma från första steget. Ett stort plus är att jag kunde springa i dem på en gång utan några som helst spår av skavsår, säger en av testarna. 

Testpanelen uppmärksammar plastringen runt skon som sitter strax ovanför mellansulan (som Nike själva kallar för Flywire-kablar) och ger extra support och stabilitet. Den bidrar även till att hälen hålls fast i ett stabilt grepp. 

– Tummen upp för designen som känns lika rätt i löpspåret som till vardags. Den smalare modellen på skon ger ett väldigt smickrande intryck, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Skon är designad för asfaltslöpning och löpbanan. Det är ingen uttalad trailsko, men testpanelen tycker ändå att den funkar helt okej på enklare terränger under torra förhållanden. 

– Trots ett dussintal pass i löpspåret kände jag mig aldrig för kall eller varm. De håller med andra ord en behaglig temperatur under hela rundan tack vare ventilationen i ovandelen. 

 

Märke: Asics 

Modell:

Pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: Designmässig fullträff. 

Testpanelen säger:  

Det här är en klassisk löparsko från Asics som är aningen bredare i framfoten än runt hälpartiet, vilket gör att du har gott om rum för att vifta på tårna. De varken skaver eller behöver ”springas in” utan det är bara att köra så fort du snörat på dig dem. 

– Jag har fått väldigt många komplimanger när jag har haft på mig de här skorna, så designen är en fullträff. Ett stort plus för den snygga sulan som tonar in i ovandelen på ett proffsigt sätt, säger en i testpanelen. 

Enligt ett par testare har Asics senaste nyheter inte skiljt sig särskilt mycket från varandra, men den här modellen levererade verkligen något nytt. 

– Nu har jag fått upp ögonen för Asics igen! Den här modellen sitter otroligt skönt på foten och uppfyller de krav jag har på en löparsko, så som dämpning, stöd och komfort, säger en testare.

Stödet är precis lika bra som på Asics tidigare modeller, och alla som sprungit i Asics vet att stödet alltid är på topp i deras skor.  

– Det här är den bästa löparskor jag har sprungit i på länge och jag längtar redan tills jag kan få ta på mig dem igen. Jag känner mig både lätt och snabb i den här modellen och tror knappast att någon kan bli besviken!

 

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Regnbågsdrömmar som sitter skönt på foten. 

Testpanelen säger:  

En återlansering av New Balance mest älskade löparsko ger vår testpanel en härlig upplevelse. Ovandelen har en tight passform som verkligen omsluter foten och ger en skräddarsydd känsla. Här har du löparskor som varken trycker åt, glappar eller lämnar skavsår ens vid första passet.  

– Skon sitter som en smäck från hälen ända ut till tårna. Trots den tighta passformen har du tillräckligt med luft i tåpartiet för att känna att tårna har full rörelsefrihet, vilket i alla fall förbättrar min löpning, säger en av tjejerna. 

Skon är till för dig med ett neutralt steg och passar bäst för motionslöparen som gillar att springa i stadsmiljö eller på lättare skogsstigar. Det är dessutom en förvånansvärt lätt sko. 

 – Det här är en av de lättare skorna jag har sprungit i vilket är superskönt för fötterna. Den ser inte så lätt ut som den faktiskt är, så ögat luras lite av modellen, säger en av tjejerna i testet. 

Designen får många gillande blickar, men det bästa med skon är passformen. Den sitter riktigt bra på foten. 

– Jag gillar även att skosnörena höll sig knutna under hela löprundan. Många skosnören går upp efter bara någon kilometer men de här satt som berget, säger en tjej i testpanelen.  

Ett tips från testpanelen är att välja den större storleken om du ligger mellan två storlekar. 

 

Märke: Under Armour 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Kombinationssko för både löpning och träning. 

Testpanelen säger

Löparskor med en strumpliknande passform är både vanligt, trendigt och uppskattat. Under Armour har tagit funktionen ett steg längre, vilket resulterat i den kombinerade löpar- och träningsskon Slingflex Rise. En normalbred sko som upplevs som smalare än vad den är på grund av den tighta passformen.  

– Skon är helt klart i det tightaste laget. Det var till och med lite svårt att få på sig dem. Missförstå mig rätt, det är väldigt behagligt och skönt men lite ovant i början, säger en av tjejerna i testet. 

Komforten får ett högt betyg tack vare passformen, den grymma dämpningen och det faktum att det är en extremt flexibel sko. Den här kan du böja åt alla håll och kanter om du så önskar. 

– Det märks att den här skon även är gjord för träning, vilket gör den extremt bra för snabba sidoförflyttnignar, hopp och intervaller. Jag skulle däremot inte ta med mig dem på rundor över milen, säger en av testarna.

Även om skon har de tekniska förutsättningar som en löparsko för längre distanser kräver är det att föredra att använda den på korta pass, gärna i kombination med annan typ av träning. 

– Här får du en sko som du kan ha till mycket. En typisk strumpliknande design som du kan ha på kontoret, CrossFit-träningen och under intervallerna. Ventillationen är hög och ser till att du aldrig blir direkt svettig om fötterna.

 

Märke: Columbia 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Bubblaren som charmade hela testpanelen. 

Testpanelen säger:  

Till skillnad från övriga modeller i det här testet är Variant R.T.T ingen lättviktssko, men den överraskar ändå testpanelen med sina 300 gram. 

– Passformen är perfekt och den upplevs som väldigt lätt på foten. Det är en bredare modell som ändå smiter åt vid fotleden så att du får ordentligt med stöd, säger en av testarna. 

Sulan ser klumpig ut, men ge den chans: den mjuknar något efter första löprundan och behöver ”värmas upp”, enligt testpanelen. Den avskalade designen och färgkombinationen uppskattas som ett alternativ för dig som inte vill springa (eller dansa) i neon. 

– När jag första såg den tyckte jag att den såg stor och klumpig ut. Men så fort skorna satt på fötterna och sulan värmts upp, var de väldigt mjuka och hade en grym dämpning, säger en av tjejerna. 

Skorna funkar lika bra på asfalt som i skogsmiljö och är en ny favorit för många i testpanelen. Stort plus för att du inte får skavsår och för en skönt ventilerande ovandel.

– En jätteskön sko med bra dämpning. Den är stabil och sitter perfekt på foten. Jag gillar de elastiska skosnörena lite extra! 

LÄS MER:

LÄS MER: 

SHOPPA HÄR:  

 Tillbaka

News Feed

HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

11 timmar sedan
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

15 timmar sedan
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

3 dagar sedan
ida b olsson
Mode & trender

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

3 dagar sedan
Underställ i syntet
Mode & trender

Stort test av 10 underställ i syntet

4 dagar sedan
kari traa
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

4 dagar sedan
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST! 12 varma underställ i ull

5 dagar sedan
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mode & trender

12 fluffiga teddytröjor

5 dagar sedan
Russell Athletic
Mode & trender

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

5 dagar sedan
wyte_jackor_2018.png
Mode & trender

Herrjackorna du inte vill missa i höst

6 dagar sedan
Reflexplagg löpning
Mode & trender

14 reflexplagg för höstlöpning

6 dagar sedan
Blacc jet vest
Mode & trender

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

05 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mode & trender

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

05 oct 2018
Tunna dunjackor test
Mode & trender

Test av höstens bästa linerjackor för honom

05 oct 2018
Vintertights
Mode & trender

10 varma löpartights

05 oct 2018
Blundstone
Mode & trender

Nytt tidlöst skomärke till Sportamore

04 oct 2018
Tunna dunjackor
Mode & trender

Bäst i test! Linerjackor för dam

03 oct 2018
Header Vinterstövlar
Mode & trender

Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mode & trender

Våra topp 3 vinteroveraller från Didriksons

01 oct 2018
Test pulsklockor
Mode & trender

Stort test! Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser

01 oct 2018
Löparjackor test
Mode & trender

Höstens stora test av löparjackor för dam och herr

28 sep 2018
asics
Mode & trender

Bäst utrustning för löpning under höst och vinter

27 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mode & trender

Är pastell det nya svarta?

27 sep 2018
Pax
Mode & trender

Nytt skomärke för barnen: Pax

26 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mode & trender

Det här behöver du tänka på när du köper vinteroverall till barnen

26 sep 2018
Mössor
Mode & trender

10 nya mössor som håller knoppen varm

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mode & trender

10 höst- och vintervarma köp för honom

25 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mode & trender

12 härliga höstköp för henne

25 sep 2018
Happy socks
Mode & trender

Gör någon glad med Happy socks!

24 sep 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Löparskor 2018: Bäst i test för dam

21 sep 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Höstens stora löparskotest för män 2018

20 sep 2018
reebok linnen
Mode & trender

Trendigaste träningslinnet just nu

19 sep 2018
Josefin Jensen
Mode & trender

Maxa höstlooken med färgstarka ytterplagg

19 sep 2018
test väskor
Mode & trender

Bli en bag lady!

18 sep 2018
Fleecetröjor
Mode & trender

Test: Våra bästa mellanlager

18 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png
Mode & trender

Därför är nya Defy hetaste träningsskon från Puma

18 sep 2018
Nike herr training 2018
Mode & trender

De nya träningskläderna från Nike du inte får missa

18 sep 2018
Bula
Mode & trender

Nytt på Sportamore: Bula

18 sep 2018
Fa18_NWMN_MetallicSheen_VCunningham_15.jpg
Mode & trender

New in! 10 träningsnyheter från Nike

17 sep 2018
WyteJacka
Mode & trender

Wytes nya jackor är här!

17 sep 2018
magazine
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

Nike Terra Perma är en höstkollektion med mjuka, jordiga nyanser som återspeglar frihetskänslan kläderna ger dig när du springer. Det är säsongens snyggaste löparplagg!

Mode & trender
Wyte

Håll fötterna varma med Wyte

Är du ute efter nya skor till den kyligare säsongen? Wyte släpper för första gången en kollektion vinterskor, bekväma och snygga för både dam och herr.

Mode & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Wytes nya mjukismåsten är här

Bekvämt, mjukt och snyggt. Där har du sportswearmärket Wytes nya kollektion av mjukiskläder. Tjuvkika på de nya plaggen här!

Mode & trender
ida b olsson

Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

Kyligare väder betyder inte att du måste flytta in träningen på gymmet. Hälsoinspiratören Ida B Olsson vet hur du bäst klär dig efter väder.

Mode & trender
Underställ i syntet

Stort test av 10 underställ i syntet

Det nalkas vinterlöpning och längdskidåkning! Satsa på ett underställ i syntet som transporterar bort svett och håller kroppen torr. Vi testar tio favoriter 2018 för dam och herr.

Mode & trender
kari traa

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

Det bästsäljande understället Rose från Kari Traa har blivit en känd vinterklassiker. Däremot är det få som vet var det älskade mönstret kommer ifrån.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST! 12 varma underställ i ull

Vår kallaste årstid är på ingång och det är dags att kitta dig med ett värmande första lager. Vi har testat säsongens populäraste underställ i ull.

Mode & trender
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg

12 fluffiga teddytröjor

Teddytröjan är utan tvekans säsongens mysigaste trend. Kitta hela familjen i det mjuka pilematerialet!

Mode & trender
Russell Athletic

Höstens snyggaste hoodies kommer från Russell Athletic

Letar du efter kläder som ger dig den där snygga och sportiga looken? Märket Russell Athletic passar på stan, till träningen, på fritiden eller varför inte på jobbet när du vill ha en mer avslappnad stil.

Mode & trender
wyte_jackor_2018.png

Herrjackorna du inte vill missa i höst

Letar du efter varma, sköna och trendiga ytterkläder? Här är miniguiden till Wytes heta höst- och vinterjackor för män 2018.

Mode & trender
Reflexplagg löpning

14 reflexplagg för höstlöpning

Gör dig synlig med reflex! Vi har samlat 14 löparnyheter som är speciellt anpassade för höst- och vintermörkret.

Mode & trender
Blacc jet vest

Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc

Har du svårt att klä dig optimalt för löpning på hösten? Vi har testat plagget alla kommer vilja springa i under årstidens kyliga dagar – den nya löparvästen från Blacc!

Mode & trender
5DS_4386.jpg

Hike with Wyte – höstens outdoorfavoriter är här!

Med märket Wyte är du kittad inför nästa utomhusäventyr. Här är outdoorkollektionen du inte vill missa.

Mode & trender
Tunna dunjackor test

Test av höstens bästa linerjackor för honom

Behöver du en mångsidig jacka som funkar både som ytterlager under hösten och mellanlager på vintern? Då är linerjackan rätt val. Här är modellerna för honom som är bäst i test!

Mode & trender
Vintertights

10 varma löpartights

Håll värmen på vinterns springturer med tights som är gjorda för kallare temperaturer. Spana in de här 10 benvärmarna.

Mode & trender