Löparskor test

Stort test av försommarens bästa löparskor

Vår kvinnliga testpanel har sprungit i både välkända nyheter och guldklimpar du kanske inte känner till för att kora sommarens bästa löparsko. Här är svaret! 

SHOPPA HÄR:

Fågelkvitter och härlig miljö i alla ära, men vi vet alla att ett par riktigt bra löparskor gör rundan så mycket härligare oavsett väder. Vi har låtit vår kvinnliga testpanel springa i både stads- och skogsmiljö i åtta olika nyheter för att se vilka skor som funkar bäst för vilken löpare. Här är försommarens stora test av löparskor! 

Märke: Adidas 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor 

Finns i färgerna: , , , och

Vikt: 270 gram 

Sammanfattning: Neutral löparsko med grym dämpning.

Testpanelen säger:  

Energy Boost är en löparsko som passar perfekt för dig som lägger stor vikt vid en hög dämpning och tight passform. 

– Skon är tight kring både framfoten, mellanpartiet och runt hälen. Här finns det inga glapp så långt ögat når, vilket är ett stort plus, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Hyllningarna kring just komforten och passformen med den stretchiga, sömlösa ovandelen var många.   

– Min första upplevelse av skon är att den är flexibel och studsig. Dämpningen är väldigt bra vilket gör att skorna känns super att springa i, säger en annan. 

Modellen är något lägre skuren runt fotleden än andra löparskor, men det gör den varken mindre stabil eller bekväm. Alla som sprungit i Boost-dämpning tidigare vet att de får en dämpning utöver det vanliga. 

– Skon har ett bra grepp och ger en stabil känsla när jag springer. Självklart kunde stabiliteten varit bättre om skon hade varit bredare, men för dig som är ute efter en neutral löparsko är det här ett superbra alternativ, säger en testare. 

Den stickade ovandelen är skönt ventilerande och håller fötterna både behagligt svala och torra under hela löprundan.  

– Den här skon funkar lika bra på kortare sträckor som längre distanser. Har du ett neutralt löpsteg finns det ingen snack om saken – testa Energy Boost, säger en nöjd testperson. 

 

Märke: Hoka One One 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 217 gram 

Sammanfattning: Nya, ultralätta favoriter. 

Testpanelen säger

Hoka One One är ett franskt företag som tillverkar högteknologiska löparskor vars massiva design tyvärr kan ha en skrämmande effekt. Men, tvärtemot vad man kan tro så är Arahi 2 superlätta. 

– Jag blev lurad av de här skorna och fick uppfattningen om att de skulle vara klumpigare än vad de är. De är extremt lätta (lättaste skorna i testet) och enkla att få på sig vilket är väldigt trevligt, säger en av testarna. 

Om du är van vid en strumpliknande passform behöver du inte bli besviken, den här modellen har en lika hög och tight passform som stickade varianter. Men de är aningen små i storleken så gå förslagsvis upp en hel storlek för perfekt passform. 

– Skon sitter som en smäck. Om du har en bredare fot kan du behöva snöra upp skon lite innan du får på dig dem, men förutom det upplevde jag skon som väldigt skön att springa i, säger en av testpersonerna. 

Skon har, enligt testpanelen, en av de bästa kombinationerna funktionsmässigt: bra dämpning och grymt stöd, vilket gör den suverän för längre sträckor. 

– Skon passar alla underlag och fick mig att flyga fram med sin stötdämpning – och vem vill inte det? Greppet är grymt och sitter som en smäck! 

När det kommer till ventilationen lurades flera tjejer i testpanelen återigen av designen, den här skon har en hög ventilation som ser till att dina fötter både är torra och behagligt svala även under de svettigaste löppassen. 

– Jag är positivt överraskad av den här löparskon, och supernöjd! 

 

Märke: Craft 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 230 gram 

Sammanfattning: Löparskon som ger en retrokänsla! 

Testpanelen säger:  

En löparsko gjord för både landsvägslöpning och spår i skogen. Om du funderar på vilken storlek du bör välja kan vi glädja dig med att de är true to size. 

– Den här skon sitter verkligen som gjuten på foten. Den glappar inte det minsta och den är enkel att snöra åt lagom hårt. Den speciella plösen, som jag inte sett tidigare, bidrar till en grym passform, säger en av testerna. 

Skornas komfort får ett högre betyg för promenader än för löpning. Testpanelen tycker att sulan är aningen hård och plastig, och hade önskat lite mera mjukhet för toppbetyg. Därför passar skon bäst för löpning på mjukare underlag som jämnar ut dämpningen. Stödet är däremot riktigt bra. 

– Jag som pronerar tycker att den här skon funkar utmärkt även fast den inte är kategoriserad som en sko för just pronationssteg. Den har en stabil läst som sitter bra på foten och ger hålfoten bra stöd, säger en av tjejerna i testet. 

Skon får stort plus för passformen; den sitter som den ska och ger inga tecken på skavsår. Designen  kammar också hem pluspoäng. 

– Jag gillar färgställningen på skon, den ger en lite retrokänsla vilket är superhärligt nu till början av sommaren! Skon är snygg i sin enkelhet och jag gillar att Craft inte har krånglat till det för mycket.

 

Märke: Nike 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: , , , , , , , , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: En färgkaramell som håller dina fötter torra och svala. 

Testpanelen tycker:  

En långsmal löparsko där du som vanligt när det gäller Nike får gå upp en storlek för bästa passform. Det är inte den lättaste löparskon på marknaden, men den upplevs inte heller som tung med sina 255 gram. Textildelen är gjord i sval mesh och mellansulan är Nikes egen teknologi som ger en väldigt lätt känsla. 

– Det känns som att ha tofflor på sig, de här löparskorna är luftiga och bekväma från första steget. Ett stort plus är att jag kunde springa i dem på en gång utan några som helst spår av skavsår, säger en av testarna. 

Testpanelen uppmärksammar plastringen runt skon som sitter strax ovanför mellansulan (som Nike själva kallar för Flywire-kablar) och ger extra support och stabilitet. Den bidrar även till att hälen hålls fast i ett stabilt grepp. 

– Tummen upp för designen som känns lika rätt i löpspåret som till vardags. Den smalare modellen på skon ger ett väldigt smickrande intryck, säger en av tjejerna i testpanelen. 

Skon är designad för asfaltslöpning och löpbanan. Det är ingen uttalad trailsko, men testpanelen tycker ändå att den funkar helt okej på enklare terränger under torra förhållanden. 

– Trots ett dussintal pass i löpspåret kände jag mig aldrig för kall eller varm. De håller med andra ord en behaglig temperatur under hela rundan tack vare ventilationen i ovandelen. 

 

Märke: Asics 

Modell:

Pris: 1 695 kronor 

Finns i färgerna: , ,

Vikt: 255 gram 

Sammanfattning: Designmässig fullträff. 

Testpanelen säger:  

Det här är en klassisk löparsko från Asics som är aningen bredare i framfoten än runt hälpartiet, vilket gör att du har gott om rum för att vifta på tårna. De varken skaver eller behöver ”springas in” utan det är bara att köra så fort du snörat på dig dem. 

– Jag har fått väldigt många komplimanger när jag har haft på mig de här skorna, så designen är en fullträff. Ett stort plus för den snygga sulan som tonar in i ovandelen på ett proffsigt sätt, säger en i testpanelen. 

Enligt ett par testare har Asics senaste nyheter inte skiljt sig särskilt mycket från varandra, men den här modellen levererade verkligen något nytt. 

– Nu har jag fått upp ögonen för Asics igen! Den här modellen sitter otroligt skönt på foten och uppfyller de krav jag har på en löparsko, så som dämpning, stöd och komfort, säger en testare.

Stödet är precis lika bra som på Asics tidigare modeller, och alla som sprungit i Asics vet att stödet alltid är på topp i deras skor.  

– Det här är den bästa löparskor jag har sprungit i på länge och jag längtar redan tills jag kan få ta på mig dem igen. Jag känner mig både lätt och snabb i den här modellen och tror knappast att någon kan bli besviken!

 

Märke: New Balance 

Modell:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Regnbågsdrömmar som sitter skönt på foten. 

Testpanelen säger:  

En återlansering av New Balance mest älskade löparsko ger vår testpanel en härlig upplevelse. Ovandelen har en tight passform som verkligen omsluter foten och ger en skräddarsydd känsla. Här har du löparskor som varken trycker åt, glappar eller lämnar skavsår ens vid första passet.  

– Skon sitter som en smäck från hälen ända ut till tårna. Trots den tighta passformen har du tillräckligt med luft i tåpartiet för att känna att tårna har full rörelsefrihet, vilket i alla fall förbättrar min löpning, säger en av tjejerna. 

Skon är till för dig med ett neutralt steg och passar bäst för motionslöparen som gillar att springa i stadsmiljö eller på lättare skogsstigar. Det är dessutom en förvånansvärt lätt sko. 

 – Det här är en av de lättare skorna jag har sprungit i vilket är superskönt för fötterna. Den ser inte så lätt ut som den faktiskt är, så ögat luras lite av modellen, säger en av tjejerna i testet. 

Designen får många gillande blickar, men det bästa med skon är passformen. Den sitter riktigt bra på foten. 

– Jag gillar även att skosnörena höll sig knutna under hela löprundan. Många skosnören går upp efter bara någon kilometer men de här satt som berget, säger en tjej i testpanelen.  

Ett tips från testpanelen är att välja den större storleken om du ligger mellan två storlekar. 

 

Märke: Under Armour 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: ,

Vikt: 222 gram 

Sammanfattning: Kombinationssko för både löpning och träning. 

Testpanelen säger

Löparskor med en strumpliknande passform är både vanligt, trendigt och uppskattat. Under Armour har tagit funktionen ett steg längre, vilket resulterat i den kombinerade löpar- och träningsskon Slingflex Rise. En normalbred sko som upplevs som smalare än vad den är på grund av den tighta passformen.  

– Skon är helt klart i det tightaste laget. Det var till och med lite svårt att få på sig dem. Missförstå mig rätt, det är väldigt behagligt och skönt men lite ovant i början, säger en av tjejerna i testet. 

Komforten får ett högt betyg tack vare passformen, den grymma dämpningen och det faktum att det är en extremt flexibel sko. Den här kan du böja åt alla håll och kanter om du så önskar. 

– Det märks att den här skon även är gjord för träning, vilket gör den extremt bra för snabba sidoförflyttnignar, hopp och intervaller. Jag skulle däremot inte ta med mig dem på rundor över milen, säger en av testarna.

Även om skon har de tekniska förutsättningar som en löparsko för längre distanser kräver är det att föredra att använda den på korta pass, gärna i kombination med annan typ av träning. 

– Här får du en sko som du kan ha till mycket. En typisk strumpliknande design som du kan ha på kontoret, CrossFit-träningen och under intervallerna. Ventillationen är hög och ser till att du aldrig blir direkt svettig om fötterna.

 

Märke: Columbia 

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor 

Finns i färgerna:

Vikt: 300 gram 

Sammanfattning: Bubblaren som charmade hela testpanelen. 

Testpanelen säger:  

Till skillnad från övriga modeller i det här testet är Variant R.T.T ingen lättviktssko, men den överraskar ändå testpanelen med sina 300 gram. 

– Passformen är perfekt och den upplevs som väldigt lätt på foten. Det är en bredare modell som ändå smiter åt vid fotleden så att du får ordentligt med stöd, säger en av testarna. 

Sulan ser klumpig ut, men ge den chans: den mjuknar något efter första löprundan och behöver ”värmas upp”, enligt testpanelen. Den avskalade designen och färgkombinationen uppskattas som ett alternativ för dig som inte vill springa (eller dansa) i neon. 

– När jag första såg den tyckte jag att den såg stor och klumpig ut. Men så fort skorna satt på fötterna och sulan värmts upp, var de väldigt mjuka och hade en grym dämpning, säger en av tjejerna. 

Skorna funkar lika bra på asfalt som i skogsmiljö och är en ny favorit för många i testpanelen. Stort plus för att du inte får skavsår och för en skönt ventilerande ovandel.

– En jätteskön sko med bra dämpning. Den är stabil och sitter perfekt på foten. Jag gillar de elastiska skosnörena lite extra! 

LÄS MER:

LÄS MER: 

SHOPPA HÄR:  

 Tillbaka

News Feed

Sport_bh_Nike
Mode & trender

Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike

1 dag sedan
Kari Traa sneakers
Mode & trender

Kari Traas sneakers är äntligen här!

2 dagar sedan
Träningströja
Mode & trender

10 träningströjorna som säljer bäst

2 dagar sedan
Se_header.jpg
Mode & trender

TEST: Säsongens nya gymskor från Puma

5 dagar sedan
ASICS
Mode & trender

Höstnytt: Löparskorna för honom

6 dagar sedan
BTS_KIDS
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

08 aug 2018
nike air zoom fearless flytknit 2
Mode & trender

Test av nya träningsskorna från Nike

08 aug 2018
ASICS_AW18_IMM_ROADHAWK_CHARMAINE_SOCIAL 01.jpg
Mode & trender

Guide: Höstens nya löparskor för henne

07 aug 2018
Blacc training
Mode & trender

Mönstermani möter natur i Blaccs nya träningskollektion

06 aug 2018
pride
Mode & trender

Vi älskar regnbågens alla färger!

03 aug 2018
puma
Mode & trender

Test: Så bra är nya Puma AMP XT

02 aug 2018
7325600076679_001_484ecc9e3e714473820b2d8dc0d987e5.jpg
Mode & trender

12 tightsnyheter du inte vill missa

01 aug 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

TEST: Träningslinnen i rosa

31 jul 2018
nike tisha
Mode & trender

Sensommarens 12 finaste vita t-shirts

30 jul 2018
blacc
Mode & trender

Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc

27 jul 2018
Puma Future
Mode & trender

Puma Uprising – det självklara fotbollsvalet för tonåringar

26 jul 2018
saucy freedom iso 2
Mode & trender

Test av nya löparskorna Saucony Freedom ISO 2

25 jul 2018
Blacc junior
Mode & trender

Så rustar du barnens garderob inför skolstarten

24 jul 2018
Shorts dam herr
Mode & trender

10 sköna shorts i sommarvärmen

23 jul 2018
4060514403281_001_fec8d0d1b07843acb19d4bacab27b885.jpg
Mode & trender

12 svala träningsfavoriter för henne

19 jul 2018
Blacc running
Mode & trender

Blaccs nya (supersnygga) löparkollektion är här!

19 jul 2018
Adidas Solar
Mode & trender

Vi har testat löparskorna i Adidas Solar-familjen

18 jul 2018
LisaAnckarman
Mode & trender

Fixa höstens hetaste trend redan nu!

18 jul 2018
UA Hovr Sonic
Mode & trender

Löparskorna på REA – med toppbetyg!

17 jul 2018
9324976161666_001.jpg
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solisar

16 jul 2018
Skärmavbild 2018-07-10 kl. 14.50.44.png
Mode & trender

Nu finns Nike Pegasus 35 i metallicrosa!

13 jul 2018
Sport-bh:ar
Mode & trender

13 sport-bh:ar under 350 kronor

12 jul 2018
5705375426183_001.jpg
Mode & trender

Så är det att träna med vadsleeves

11 jul 2018
Vinterkap
Mode & trender

17 vinterkap på sommarrean

10 jul 2018
se-header-dam.jpg
Mode & trender

Vi testar: Löparskor för henne 2018

09 jul 2018
se-header-herr.jpg
Mode & trender

TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018

06 jul 2018
SE_Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

04 jul 2018
white noise
Mode & trender

Saucony White Noise Collection har landat

03 jul 2018
klänning
Mode & trender

Sommarens finaste klänningar

29 jun 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Sommarens sport-bh som är bäst i test

28 jun 2018
Salomon_trailskor
Mode & trender

Hitta rätt trailskor från Salomon

27 jun 2018
Parley
Mode & trender

Löparskorna Adidas Parley UltraBoost är snälla mot miljön

26 jun 2018
nike
Mode & trender

11 hetaste köpen på löningsdag

25 jun 2018
SE-header.jpg
Mode & trender

Svalaste tightsen för sommarträning

20 jun 2018
golfskor
Mode & trender

Golfskorna som är bäst i test 2018

19 jun 2018
magazine
Sport_bh_Nike

Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike

Ibland är det svårt att veta vilken modell som passar bäst för vad. Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt bland Nikes sport-bh:ar.

Mode & trender
Kari Traa sneakers

Kari Traas sneakers är äntligen här!

Kari Traa är kända för sina grymma underställ i fina mönster och färger. Nu släpper märket för första gången ett par sneakers.

Mode & trender
Träningströja

10 träningströjorna som säljer bäst

Har du svårt att välja rätt träningströja? Ta hjälp av andra! Det här är topp tio kundfavoriter för kvinnor.

Mode & trender
Se_header.jpg

TEST: Säsongens nya gymskor från Puma

Letar du efter träningsskor snygga nog att extraknäcka som sneakers är Puma ett säkert val. Så här tycker våra testare om höstsäsongens nya godbitar.

Mode & trender
ASICS

Höstnytt: Löparskorna för honom

Bland de första höstnyheterna syns både uppdaterade favoriter och spännande nykomlingar. Här är löparskorna för män som du inte får missa.

Mode & trender
BTS_KIDS

14 måsteköp inför skolstarten

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny termin är runt hörnet. Se till att barnen är kittade när skolan kickar igång. Här är våra favoriter just nu.

Mode & trender
nike air zoom fearless flytknit 2

Test av nya träningsskorna från Nike

Höstens finaste träningsskor är också höstens skönaste och mest användbara. Så här tycker vår testpanel om nya Nike Air Zoom Fearless Flyknit 2.

Mode & trender
ASICS_AW18_IMM_ROADHAWK_CHARMAINE_SOCIAL 01.jpg

Guide: Höstens nya löparskor för henne

Ny säsong betyder nya modeller, färger och uppdateringar på alla varumärkens löparskor. Här är våra favoriter för kvinnor.

Mode & trender
Blacc training

Mönstermani möter natur i Blaccs nya träningskollektion

Svettas i starka färger och iögonfallande mönster. Blaccs nya träningskollektion The Force of nature är äntligen här!

Mode & trender
pride

Vi älskar regnbågens alla färger!

Rött, orange, gul, grön, blå, indigo och violett! Under Pride-veckan tränar vi gärna i regnbågens alla färger.

Mode & trender
puma

Test: Så bra är nya Puma AMP XT

Kampanjen för nya träningsskorna AMP XT från Puma frontas av Selena Gomez. Inte så konstigt, med tanke på att skorna både är tekniskt avancerade och har hög modegrad.

Mode & trender
7325600076679_001_484ecc9e3e714473820b2d8dc0d987e5.jpg

12 tightsnyheter du inte vill missa

Äntligen börjar höstens nyheter trilla in! Här är 12 nya tights vi mer än gärna klickar hem för att kickstarta träningssäsongen.

Mode & trender
SE_header.jpg

TEST: Träningslinnen i rosa

Gillar du rosa? Då är det här testet måsteläsning för dig. Vi har svettats i 8 skära favoriter, så att du hittar nyansen och modellen som passar dig bäst.

Mode & trender
nike tisha

Sensommarens 12 finaste vita t-shirts

T-shirt är det optimala plagget både under träning och till vardags under sensommaren. Här är säsongens finaste vita varianter.

Mode & trender
blacc

Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc

Efter sommarens långa rea börjar nyheter trilla in på Sportamore. Vår testpanel har tittat närmare på löparkollektionen ”Vibrant force” från Blacc – här är deras favoriter.

Mode & trender