Test av tights

Stort test av träningstights

Hög midja, mönstrade eller klassiskt svarta? Vår testpanel har testat träningstights för henne från Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc och Kari Traa.

Vi vet känslan – oavsett hur många tights man äger så känns det alltid som att man har för få. I det här testet har vi därför pressat in sex snygga par träningstights på liten yta! Här är allt du vill veta om fukttransport, tjocklek och passform på de hetaste träningstightsen just nu!

Test: ,

nike

Passar till: Gym, cirkelpass, HIIT och löpning

Plus och minus:

+ Passformen är det som imponerar först. De här tightsen ger en helt magisk siluett!

+ Inte heller komforten går av för hackor – de är väldigt bekväma.

+ Nike-tightsen får också plus för designen. Snyggt som vanligt från Nike!

- Tyvärr saknar de fickor, vilket är det enda som hindrar de från att vara perfekta även för löpning.

Testpanelen tycker:

Direkt efter att ha tränat i de här tightsen börjar testarna spana på hemsidan efter samma tights i fler färger. Här ska köpas fler uppsättningar!

– Jag är riktigt imponerad av de här tightsen. Om vi börjar med det bästa så är det benlängderna, som är tillräckliga även för dig som är över medellängd, säger en av testarna.

Låga midjor och smala midjeband brukar normalt inte imponera på testpanelen, men så är inte fallet den här gången. Trots att tightsen slutar strax under naveln och att midjebandet bara är fyra centimeter faller det testarna i helt smaken.

– Dels så har materialet lite kompression som håller in, så även om midjan är smal skär den aldrig in och korvar sig inte heller, berättar en testare och fortsätter:

– Jag behöver inte justera midjan en enda gång, oavsett om jag styrketränar eller springer!

Utöver det ger de här Nike-tightsen en otroligt snygg siluett, tack vare tyget som kramar om musklerna, utan att strama. Materialet är en blandning av polyester och spandex – uppskattat bland superhjältar, men också vår testpanel.

– Det superstretchiga materialet är även något tunnare än i andra tights jag testat från Nike, samt har en glansig finish. Otroligt fint! avslutar en testare.

Test: ,

rib seamless

Finns även i färgerna: , ,

Passar till: Gym och annan lågintensiv träning

Plus och minus:

+ Hög och bekväm midja som gör passformen optimal.

+ Grym följsamhet, vilket möjliggör för allt från sumosquats till djupa utfallssteg utan risk för att spräcka sömmarna!

+ Oslagbar komfort – testpanelen är faller pladask för den breda linningen i midjan.

- Tyvärr visar de här tightsen från Better Bodies starka tendenser till att bli genomskinliga i de djupaste av good mornings. Det kan vara värt att vara noggrann i valet av trosor.

Testpanelen tycker:

– Supersköna och följsamma tights, som ändå känns stabila. De sitter snyggt och håller sig på plats, säger en i testpanelen, efter första passet i Rib Seamless Leggings.

I övrigt anser panelen att tightsen från Better Bodies är normala i storlek och benlängden. Stort plus också för den höga midjan. Däremot är fukttransporten inte helt hundra.

– En sak jag lade märke till är att det blir rätt tydliga svettfläckar, säger en testare som sedan får medhåll:

– Ja, fast jag kan tycka det är ganska nice. Det finns inget bättre kvitto på att jag tagit i under ett pass!

På det hela är testpanelen mycket nöjda med tightsen (och vad annat finns att förvänta när de är från Better Bodies?), men tygets tunnhet sticker vissa i ögonen.

– De är ganska genomskinliga och lappen syns igenom. Däremot tror jag inte att de andra färgerna som tightsen finns i är lika odiskreta. Jag skulle därför helt klart rekommendera tightsen, fast i en annan färg.

Sist men inte minst får de pluspoäng för att de är följsamma och trots att de inte innehåller någon kompression ger det ribbade tyget viss stadga.

Test: ,

nike icon

Passar till: Styrketräning, gruppträning och pilates

Plus och minus:

+ Följsamheten i de här tightsen är utmärkt. Även om de är träningstights tänkta för svettiga workout funkar de grymt för lite lugnare träning, som pilates.

+ Toppbetyg för fukttransporten vilket innebär att de kan användas under svettiga pass i varma salar.

+ Väldigt bekväma, precis som klassiska Nike Pro-tights är!

- Aningen begränsade i sina användningsområden, då de inte ger särskilt mycket stöd och funkar därför inte för till exempel löpning.

Testpanelen tycker:

De här tightsen är ett par riktiga klassiker i utbudet från Nike. Du som har flera tights i samma serie kommer helt klart falla pladask även för den här upplagan av Nike Pro. För att de ska sitta som de ska krävs dock ett noggrant val av storlek.

– Nike Pro-tights är lite generösare i storlek än många andra Nike-tights och det gäller även den här versionen, berättar en testare och en annan tipsar:

– Är du mellan två storlekar så kan du välja den mindre storleken i de här tightsen, de är nämligen rymliga, speciellt i magen, och du vill inte behöva gå och dra upp dem hela tiden.

En stor fördel med tightsen är det breda och bekväma midjebandet och att de är så mjuka och sköna. Mjukheten gör dock att de inte ger musklerna så mycket support vid tuff träning.

– De ger inte riktigt tillräckligt med stöd för hård HIIT-träning och jag saknar en dragsko i midjan som hade kunnat göra att de även skulle vara bra för löpning.

Designmässigt får de inte riktigt full poäng, men snudd på. 

– Jag tycker om att de är klassiskt helsvarta men ändå har det coola blommönstret, som gör att de sticker ut, anser en testare, som däremot hittat sin favoritegenskap hos tightsen i dess kvalité.

– En av de bästa sakerna med Nike Pro är att kvaliteten är superbra. Du kan stoppa dem i maskinen om och om igen utan att tightsen blir tvättpåverkade.

Test: ,

abstract leggings

Finns även i färgerna:

Passar till: Gym, lågintensiv träning, yoga

Plus och minus:

+ Den höga bekväma midjan är ett stort plus!

+ Delvis tack vare midjan, men främst materialet, är tightsen otroligt sköna på.

+ Dessutom går designen hem hos alla i testpanelen. Snyggt!

- Ventilationsmässigt presterar de däremot inte riktigt som testpanelen önskar. Det finns viss risk för att du upplever tightsen som varma.

Testpanelen tycker:

Ett par enkla, men ändå fina tights, med laserskurna hål som dekorerar baksidan av vaderna. Att de är enfärgade anses vara en fördel som gör att de kan kombineras med i stort sett vad som helst – mönstrat som färgglatt.

– De sitter som en smäck och jag fick direkt komplimanger för hur snygga de är på, säger en testare.

– Ja, jag älskar den höga midjan med bred kant! Den är väldigt klädsam och bekväm, men gör också att de sitter som limmat.

Materialet är däremot inte det stretchigaste. Det gör att de kan upplevas lite svåra att få på och som att storleken är liten. När du väl får upp dem sitter de däremot klockrent. Det gäller att inte ge upp i påklädnadsfasen, då de är kampen värda.

– En bra egenskap som det tjockare tyget medför är att de inte är ett dugg genomskinliga och inga svettfläckar syns.

Trots de rekommenderas de främst till gymträning och inte högintensiv träning, eftersom de inte är flexibla nog. Materialets squatsäkerhet gör de däremot perfekta för leg day! Ingen squat är djup nog för att du ska råka ut för en troschock i de här Blacc-tightsen.

Test: ,

louise

Finns även i färgerna: , ,

Passar till: Gym, löpning och högintensiv träning

Plus och minus:

+ Vid bensluten finns dragkedjor som gör att det lättare att komma i, vilket är super då tyget är åt det stramare hållet.

+ Tightsen har lätt kompressionsförmåga. Det innebär att de funkar för löpning och annan träning där du vill få visst stöd.

+ Vid fållen längst ned finns en rand av silikon, som ser till att de hålls på plats. Smart!

- Midjebandet är något åt det smalare hållet, vilket inte faller alla i smaken.

Testpanelen tycker:

Vill du använda samma par tights både på löprundan och i gymmet så är de här tightsen från Kari Traa helt rätt för dig. Bland alla tights i testet är det dessa som ger absolut mest stöd.

– Jag blir direkt väldigt förtjust i de smarta lösningarna med dragkedja längst ned, men också silikonbandet. Det gör att de inte kanar runt när du springer, säger en testare.

Dragkedja i bensluten är lite kutym för löpartights, men desto ovanligare (men inte mindre tacksamt) bland tights för träning. Även silikonbandet gör sig bra i gymmet, också vid lågintensiv aktivitet.

– Jag tränar mycket med miniband och kan ibland provoceras av att tightsen åker omkring när minibandet sträcks. Det gör de inte tack vare silikonbandet – en liten detalj som gör stor skillnad även i gymmet!

I övrigt har Louise Tights en lite utstickande design som är stilren, men aldrig tråkig. Vissa av färgerna som tightsen kommer i stoltserar även med reflekterande detaljer. Det gör tightsen perfekta för utomhusträning på hösten. En nackdel som testarna däremot snabbt blir varse är att de inte uppskattas lika mycket av alla kroppstyper.

– Jag som har breda höfter och smal midja får dem inte att sitta som de ska. Jag hade velat se att midjan var högre för att jag ska kunna dra åt dragskon ovanpå höfterna, där midjan smalnar av.

De testare med rakare kroppstyper upplever däremot inte alls samma problem.

– Storleksmässigt är de true to size, så köp din vanliga storlek, tipsar en testare.

Test: ,

speed 2

Finns även i färgerna: ,

Passar till: Gym, lågintensiv träning

Plus och minus:

+ Det mjuka tyget följer kroppens alla rörelser

+ Att de är så sköna och bekväma!

+ Här får designen full poäng, inte illa!

- Väldigt synd att de här tightsen saknar en ficka. Annars hade de helt klart kunnat bli panelen nya favoripar.

Testpanelen tycker:

De här tightsen är något för dig som känner dig för uppklädd i mönster och blockade färger. Speed 2 från Blacc är diskreta men undviker med god marginal att klassas som tråkiga. Det tack vare paneler av meshtyg längs benen.

– Jag som i vanliga fall inte gillar när det blir för mycket älskade att det hände något på tightsen utan att det tog över, säger en testare som snabbt får medhåll av andra i panelen:

–  Jag var lite skeptiskt mot meshpanelerna först, då jag var rädd att jag skulle se ut som en kassler, men icke! Det är bara snyggt.

Storleksmässigt anser panelen att de är normala i storlek. De testare som är under medellängd tycker att benlängden är lite väl lång, men eftersom passformen är tight kan tightsen dras upp och stannar då där.

– Den höga midjan bidrar också till att de sitter där de ska och inte glider ned. Resåren är dessutom bred och skön, precis som jag vill ha det!

Därtill är tightsen squatsäkra, trots ett inte alltför tjockt tyg. Med det sagt så är materialet inte tillräckligt tunt för att de ska kunna matchas till högintensiv träning.

– Den enda nackdelen är att de är aningen för varma för passet jag körde. Jag testade dem först under ett konditionspass och det kommer jag nog inte göra igen. De är å andra sidan grymma att ha under ett styrkepass eller mer lågintensiv träning, så du inte blir kall mellan seten.

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

2 dagar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

2 dagar sedan
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

5 dagar sedan
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

6 dagar sedan
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
magazine
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

2 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

2 dagar sedan
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

5 dagar sedan
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

6 dagar sedan
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender
header

Test: Långärmade träningströjor för dam

Vi har sprungit, gymmat och tränat i höstens snyggaste träningströjor med långa ärmar. Här är modellerna från bland annat Casall, Röhnisch och Nike som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
långärmade träningströjor test

Test: Långärmade träningströjor för herr

Till löprundan, gymmet och andra aktiviteter kan det ibland vara skönt med en långärmad träningströja. Det är precis den typen av träningsplagg som vår testpanel har svettats i. Här är tröjorna för män som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
Blacc fitness

New in: Squatsäkra tights från Blacc

Äntligen! Det ska inte behöva vara en hel vetenskap att hitta prisvärda tights som inte är genomskinliga. Varmt välkommen säger vi till nya träningskollektionen från Blacc.

04 sep 2020
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2020
Mode & trender
lyftarskor

Därför ska du köpa lyftarskor

Förbättra stabiliteten och minska risken för snedbelastning när du styrkelyfter. Det är två av fördelarna du får med en lyftarsko på foten.

02 sep 2020
Mode & trender