höstens hetaste tights

Stort test av träningstights

Hög midja, djurmönstrade eller klassiskt svarta? Vår testpanel har testat träningstights för dam från Adidas, Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

Vi vet känslan – oavsett hur många tights man äger så känns det alltid som att man har för få. I det här testet har vi därför pressat in hela tolv par träningstights på liten yta! Här är allt du vill veta om kompressionen, tjocklek och passformen på de hetaste träningstightsen just nu från alla de stora märkena. 

,

nike pro

Rekommenderat pris: 579 kronor.

Passar till: Högintensiv träning.

Storlek: Till sin storlek är Pro Capsule Tights aningen rymliga. Om du velar mellan två storlekar rekommenderar testpanelen att du tester den mindre.

Tjocklek: Att de här tightsen är anpassade för högintensiv träning blir tydligt när testpanelen kollar på tjockleken. Pro Capsule Tight är väldigt tunna, vilket är bra för alla svettiga träningsformer.

Kompression: Trots att materialet är så tunt så ger den här modellen relativt mycket kompression. Faktiskt så är det här de tights i testet som komprimerar överlägset mest, utan att de för den sakens skull är ett par renodlade kompressionstights. 

Fukttransport & ventilationsförmåga: Med tanke på hur tunt materialet är så hade det förvånat om det inte gjorde sitt jobb vad gäller fukttransport och luftighet. I Pro Capsule Tight behöver du inte oroa dig över fräschhetskänslan! Perfekt om du vet med dig att du svettas mycket.

Sammanfattning: Pro Capsule Tights är ett par rakt igenom sköna tights som funkar utmärkt för all högintensiv träning. De har en lätt kompressionsförmåga som formar dina ben, utan att tightsen upplevs som styva. Testpanelen tycker också att Pro Capsule Tight är riktigt snygga! Tightsens enda minus är att den silvriga tejpen som syns vid benen inte är så flexibel, samt att de inte alls är så korta som ”7/8” i namnet antyder. Lite missvisande, däremot ska du inte dra ned dem över hälen så som på bilden.

,

one tights

Rekommenderat pris: 479 kronor.

Passar till: All typ av träning, utom möjligtvis löpning.

Storlek: Den här modellen från Nike är i stort sett true to size och du kan köpa din vanliga storlek.

Tjocklek: One Tight Hybrid är varken särskilt tjocka eller tunna, utan ungefär som ett par träningstights vanligtvis är.

Kompression: Om du letar efter ett par tights för löpning är det här fel modell. One Tight Hybrid ger i stort sett ingen kompression alls. De är däremot desto bättre för till exempel yoga, eftersom de är så mjuka.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Liksom den andra Nike-modellen får One Tight hybrid höga betyg för hur de håller dig sval och torr under träningen. Vid sidorna finns paneler i mesh som ger extra ventilation.

Sammanfattning: Allt som allt är testpanelen väldigt imponerade av också det här paret från Nike. Inga sömmar stör, ingen tvättlapp skaver och då de är så extremt rörliga så funkar de lika bra vad du än tar dig för – möjligen med undantag för löpning, där testpanelen i så fall helst sett lite mer kompression. Sist men inte minst vill testarna även dela ut ett plus för att det finns en liten ficka baktill, så att nyckel eller annan småsak kan bäras med under träningspasset. Prisvärda och mångsidiga!

,

air mesh

Rekommenderat pris: 579 kronor.

Passar till: Yoga, gym och all träning där flexibilitet är ett måste.

Storlek: Air Mesh Tight 7/8 är lite liten i storlek, så om du velar mellan två storlekar gör du rätt i att gå upp i storlek. 

Tjocklek: Liksom Pro Capsule är Air Mesh Tight väldigt tunna, vilket gör att de passar bra till alla pass där du behöver kunna röra dig fritt och inte vill bli för svettig.

Kompression: Den här modellen komprimerar näst intill ingenting och gör sig därför inte så bra till löpning eller andra träningsformer där du gärna vill ha lite stöd av materialet.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Eftersom materialet är så tunt så behöver du inte bekymra dig över hur den här modellen kommer kännas när du blir svettig. De håller dig sval hela passet igenom och är inte blöta i slutet, ens efter högintensiv träning.

Sammanfattning: Sist ut från Nike är den här rosa uppenbarelsen som kommer få dig att synas på gymmet. När det gäller komfort så blir det knappast bekvämare än så här och Air Mesh Tight kan med enkelhet bäras också på en myskväll hemma! Det enda som kan hindra de här tightsen från att bli din nya favoritmodell är kompressionsförmågan, som är väldigt låg. Om du är van vid att träna i kompressionstights kan det eventuellt bli något att haka upp sig på.

,

Sprinkle metallic

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Passar till: Gymträning, yoga och annat där du behöver full rörlighet.

Storlek: Sprinkle Metallic är i stort sett true to size, men tack vare en extrem stretch i materialet kan du till och med köpa både en storlek mindre eller en större om du velar mellan två. Tyget anpassar sig efter dig. 

Tjocklek: Sprinkle Metallic är väldigt tunna, vilket är skönt när du vill kötta på under ett riktigt grisigt träningspass. Det är svårt att bli för varm i den här modellen.

Kompression: Det här är ett väldigt mjukt par träningstights och det finns i stort sett ingen kompression att finna, förutom vid midjan. Sprinkle Metallic har ett brett midjeband som gör att de håller allt på plats.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Materialet i Sprinkle Metallic är liksom i flertalet modeller i det här testet väldigt tunt och därför har de inte heller några som helst problem med att håll dig torr och sval.

Sammanfattning: De här tightsen från Casall är testets dyraste par och trots det är de värda varenda krona. Fungerar lika bra på gymmet som under gruppasset. Sprinkle Metallic är helt enkelt supersköna och 100 procent squatsäkra. I midjan finns en dragsko så att du kan dra åt tightsen vid behov, men det behövs egentligen inte. Materialet i den här modellen är så medgörligt att de sitter bra oavsett. Det enda minuset med Sprinkle Metallic är att kompressionen är lika med noll. Därför ger de inte direkt den snyggaste formen, till skillnad från andra tights som man ibland brukar anse "skulpterar". 

,

casall tiger

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Passar till: Yoga och vanlig gymträning.

Storlek: Den här andra modellen från Casall sitter åt bra om kroppen och storleken känns true to size.

Tjocklek: Också de här tightsen är i ett väldigt tunt tyg, men inte riktigt lika tunt som det är i Sprinkle Metallic.

Kompression: Inte heller här finns det särskilt mycket kompression att tala om. Om det är vad du letar efter så får du kika på en annan modell.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Då tyget är så tunt och luftigt så ventilerar tightsen extremt bra och det finns absolut ingen risk för att du ska känna dig överdrivet svettig, vad du än tar dig för. Att de är mönstrade gör dem också "fläcksäkra" för den som tar i så att hon blir ordentligt svettig. 

Sammanfattning: Tiger 7/8 Tights är oerhört sköna att ha på sig och sitter nästan som ett andra skinn. Trots ett väldigt tunt tyg är den här modellen inte heller det minsta genomskinlig. Därför funkar de bra till i stort sett alla övningar du gör på gymmet, så väl som på yogan eller ett gruppass. Eftersom tyget är så pass tunt så ventilerar det dessutom väldigt bra, vilket gör att du kan ha de här tightsen även vid högintensiv träning. Tightsens enda minus är det breda midjebandet som inte är helt klädsamt, tycker vissa i testpanelen. Andra älskar att de stöttar midjan.

,

Miko röhnisch

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Passar till: Lågintensivträning som yoga, lätt gym och powerwalks.

Storlek: Den här modellen är true to size, så köp den storlek som du brukar ha.

Tjocklek: Materialet i Miko Tights är inte så tjockt, utan ungefär lika tunt som i Sprinkle Metallic från Casall och Air Mesh från Nike.

Kompression: Eftersom de här tightsen passar absolut bäst till lågintensiv träning så är kompressionsförmågan ganska låg, vilket förstås bara är ett plus när du ska gå på yoga.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Miko Tights ventilerar bra, men de hanterar fukten betydligt sämre. Det mjuka materialet suger upp, snarare än transporterar bort svetten. Liten fläckvarning, om du är känslig för det.

Sammanfattning: Med tanke på tygets mjukhet kommer det knappast som en chock att också den här modellen är extremt skön. Absolut ingenting skaver och då tyget är så pass medgörligt så har du full rörelsefrihet. Trots det känns det inte helt optimalt att materialet hanterar fukt så dåligt, så undvik gärna tuffare pass i den här modellen. När du går på yoga eller kör ett lättare gympass spelar den något sämre ventilationsförmågan å andra sidan inte särskillt stor roll. Dessutom är tightsen väldigt klädsamma i sin höstigt vinröda färg!

,

parley adidas

Rekommenderat pris: 649 kronor.

Passar till: All typ av träning.

Storlek: Den här Parley-modellen från Adidas är lite större i storleken. Kanske kan det vara bra att välja den mindre om du velar mellan två storlekar. Inte heller är de riktigt så korta i benet som namnet utlovar, utan riskerar att upplevas som fullängd om du är kortare än 165 centimeter.

Tjocklek: Det här är inte en modell som du vill använda på vintern, då materialet är väldigt tunt – precis som Sparkle Metallic och Air Mesh från Nike.

Kompression: Inte heller de här tightsen har någon nämnvärd kompression, men de är å andra sidan extremt mjuka och följsamma.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Både när det gäller att transportera bort fukt och att ventilera får den här modellen fina poäng, men Parley Tights är inte lika klockrena som ovan modell från Röhnisch.

Sammanfattning: Tightstestets första par från Adidas är gjorda i ett väldigt skönt material, blir aldrig genomskinliga, åker inte ned och har en perfekt ficka på ena sidan av benet. En stor tumme upp delas dessutom ut för att tightsen är gjorda av plast som samlats upp ur havet, samt att materialet är väldigt skönt och bekvämt. Testpanelen har satt tightsen på prov under både löpning och styrkepass, varav de gör sig absolut bäst under den senare träningsformen. Vid löpning önskar sig vissa testare däremot något med lite mer kompression. 

,

wanderlust

Rekommenderat pris: 749 kronor.

Passar till: Yoga och lätt gymträning.

Storlek: Adidas andra bidrag till det här testet är i stort sett true to size, men kanske en aning åt det större hållet.

Tjocklek: Det här är en modell som gör sig bra även i varma yogasalar, då materialet är väldigt tunt och luftigt.

Kompression: Det finns i stort sett ingen kompression, men de är inte heller helt formlösa utan smickrar din kropp.

Fukttransport & ventilationsförmåga: För ventilation och transport av fukt får BT Wanderlust nästan full poäng, men bara nästan. Inte heller i den här modeller kommer du ha några problem med fräschetskänslan.

Sammanfattning: Den här Adidas-modellen är designad för att hålla dig torr och fräsch under yoga och det gör de verkligen. Tyvärr får de inte riktigt lika bra betyg för designen, varken när det gäller komfort eller utförande. Testarna är inte helt nöjda med hur de känns på – vissa sömmar skaver och materialet är inte så rörligt som man kan önska av ett par yoga- och gymtights, vilket tyvärr drar ned helhetsbetyget.

 

,

feather limited

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Passar till: Löpning. (Vi vet att det här egentligen är ett test av träningstights, men de här tightsen var för snygga för att inte ha med, så vi gjorde ett undantag!)

Storlek: Du kan välja den storlek som du brukar ha, då tightsen är true to size.

Tjocklek: Precis som namnet antyder så väger Feather Limited Tights näst intill ingenting, mycket på grund av att tyget är så väldigt tunt.

Kompression: Trots att de här tightsen är designade för löpning så har de näst intill ingen kompression. 

Fukttransport & ventilationsförmåga: Att svettiga rundor i spåret är den tilltänka träningsformen är  väl noterbart i och med fukttransport och ventilationsförmåga. Inte heller Feathers Limited Tights lever upp till Adidas Wanderlusts höga standard, men de håller ändå bra nivå.

Sammanfattning: De här tightsen från Blacc har en ganska hög midja med en bred resår, vilket verkligen gör att de sitter uppe utan problem. Baktill finns en liten ficka där nycklar får plats och det är alltid uppskattat! Efter ett genomfört pass är Feather Limited Tights fortfarande relativt torra och fräscha, så de kan med enkelhet användas på intensiva intervallpas. Materialet är elastiskt och väldigt bekvämt, och designen är snygg i sin enkelhet. Ett extra plus också för att det finns matchande sport-bh och linne i sortimentet från Blacc. 

,

breeze

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Passar till: Alla träningsformer.

Storlek: Även den här modellen från Blacc är true to size och du kan köpa din vanliga storlek utan problem.

Tjocklek: Till skillnad från de flesta andra modeller i testet är Breeze relativt tjocka och där med helt ”squat proof”.  

Kompression: I det här fallet verkar kompressionsförmågan ha fått stå åt sidan till förmån för maximal stretch och bra rörlighet. Det här är en följsam modell som sitter skönt på vid såväl yoga som gympass.

Fukttransport & ventilationsförmåga: Trots det tjocka tyget så har de här Blacc-tightsen både bra ventilationsförmåga och fukttransport. Överflödig svett blir aldrig ett problem.

Sammanfattning: Det här är ett par snygga och bekväma tights som passar till många olika typer av träning. De sitter högt i midjan och har bred resor som håller allt på plats. Baktill är de aningen ”hjärtformade” vilket framhäver formerna på ett smickrande vis. I övrigt får de lite extra uppskattning för sin mångsidighet, som gör att de kan tas med på spinning, gym, yoga och i stort sett vilken annan träning som helst.  

,

power

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Passar till: Lågintensiv träning.

Storlek: Också den här modellen är true to size och du kan köpa den storlek som du brukar ha.

Tjocklek: Liksom Breeze är Blaccs Power Tights lite tjockare sett till materialet. Då de är designade för lågintensiv träning är det ett stort plus, då du annars lätt blir lite för kall.

Kompression: Inte heller denna modell har någon vidare kompression att tala om. Därför har de kanske inte världens mest smickrande passform, men å andra sidan är de väldigt följsamma och bekväma.

Fukttransport & ventilationsförmåga: När det gäller fukttransporten och ventilationsförmågan så presterar Power Tights ungefär som träningstights brukar, varken bättre eller sämre. Eftersom de är till för lågintensiv träning så gör det heller ingenting att de inte får full poäng för ventilationen.

Sammanfattning: Sist ut i testet är ytterligare en modell från Blacc. Power Tights är tillverkade för lågintensiv träning och i den kategorin gör de sig riktigt bra. Testpanelen konstaterar att de passar perfekt för till exempel yoga eller lätt gym. Materialet i tightsen är tjockt och inte genomskinligt någonstans. Varken marklyft eller rena squats blir därför ett problem. Dessutom får du dem till ett väldigt bra pris!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

1 dag sedan
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

1 dag sedan
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

1 dag sedan
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna till dig som överpronerar

3 dagar sedan
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

4 dagar sedan
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
magazine
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

1 dag sedan
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

1 dag sedan
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

1 dag sedan
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna till dig som överpronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

3 dagar sedan
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

4 dagar sedan
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender
Tvätta träningskläder

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

Att tvätta svettiga funktionsplagg på rätt sätt minskar risken för att lukta svett och får plaggen att hålla längre. Vi ger dig alla knep du behöver känna till.

02 jan 2020
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Vinterns varmaste kängor

De är varma, har ett grymt grepp på hala underlag och en mysig insida. Vi pratar såklart om vinterns varmaste kängor. Här är modellerna för hela familjen som du inte vill missa!

02 jan 2020
Mode & trender
ENG_W.png

Våra pulsklockor som är bäst i test!

Vad sägs om en portabel PT som följer med dig på löprundan, promenaden till bussen och till gymmet? Vår testpanel har tränat med säsongens pulsklockor från Garmin, Suunto och Polar. Här är modellerna som är bäst i test!

02 jan 2020
Mode & trender
Asics löparskor 2020

5 löparskor du inte får missa 2020

Om du tröttnat på vintern och ser fram emot vårens första löparrundor känner du dig säkert också sugen på nya löparskor. Här är det nya årets hetaste nyheter!

29 dec 2019
Mode & trender
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets topp 10 bästa tights

Till gymmet, löpspåret eller som trendplagg – tights kan du inte få för mycket av. Här är årets tio modeller som är bäst i test!

25 dec 2019
Mode & trender