test pulsklockor

Stort test! Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser

Är du på jakt efter den bästa träningsklocka? Vi har testat sex modeller – både mer exklusiva multiklockor och basvarianter som är snälla mot plånboken. 

För att avgöra vilken pulsklocka som ska sitta på din handled framöver finns det ett par saker som kan vara bra att ha koll på. Om du vet vilka funktioner som är viktiga för dig, blir det också lättare att hitta den bästa pulsklockan i en prisklass som matchar just dina behov. 

Vet du redan vilken klocka du ska ha?

Distans och tempo

Vi har alla olika långa löpsteg vilket kan bli problematiskt när det gäller klockans standardinställning för just hastighet, steg och avstånd – även för den bästa löparklockan. Ha i åtanke att du kommer behöva kalibrera mätningen till din personliga sträcklängd och dina rörelser. Åk förslagsvis till en 400-metersbana eller en längre sträcka där du vet exakt hur lång den är. Spring sedan sträckan med klockan och justera resultatet som klockan anger efter hur lång löprundan egentligen är. Du kan även få en korrekt distans om du kopplar ihop klockan med din telefon och aktiverar platstjänster så att GPS:en ansluts. 

Pulssensor

Alla klockor i testet har pulsmätning på handleden, vilket passar bäst för aktiviteter där klockan hela tiden kan läsa av pulsdatan från armen. Med andra ord träning där blodflödet är stadigt och själva klockan är i konstant kontakt med huden. Ett tips är att bära klockan högre upp på armen, sensorn läser av blodflödet genom kroppens vävnad och ju mer vävnad desto bättre.

Batteritid

Batteriet laddar ur snabbare ju fler funktioner du har igång, och de timmar som är angivna i testet är när du konstant har klockan i ett aktivt träningsläge, parkopplad med en telefon.

Funktioner

Billigare varianter har basutbudet av funktioner, som tempo och distans. Dyrare klockor kan användas till mer specifik träning. Ta reda på när och varför du ska använda klockan innan köptillfället.  

Vattentäthet (statiskt och dynamiskt tryck)

Pulsklockors vattentäthet kommuniceras i antal meter klockan klarar, vilket inte betyder ordagrant meter nedanför havsytan utan mer syftar på trycket. Så här kan du tolka de olika klassificeringarna som du hittar i produktbeskrivningarna eller på varumärkets hemsida.

 • 3 ATM/30 meter = Vattenskyddad, klockan klarar att bli nedstänkt.
 • 5 ATM/50 meter = Vattentät, klockan klarar enstaka, korta tillfällen i vatten.
 • 10 ATM/100 meter = Vattentät, klockan klarar bad och simning.
 • 20 ATM/200 meter = Vattentät, klockan klarar dykning. 

TESTPANELENS OMDÖMME:

Snygg, enkel och nätt

 Suunto Fitness 3

Test: ,

Finns i färgerna:

Passar till: Nybörjare och motionärer.

Sporter:

 • Simning
 • Cykling
 • Löpning
 • Multisporter

Detaljer: Vattentät till 30 meter, LED-belysning, knapplås under träning, kaloriräkning, aktivitetsmål, sömnregistrering, sömntider, väckarklocka med mera.

Sammanfattning: En enkel och lättanvänd pulsklocka i rostfritt stål. Suunto Fitness 3 kommer med ett mjukt och flexibelt armband i silikon, och laddas lätt med vanlig USB-sladd.

– Enkelheten skulle jag säga är den här klockans absoluta styrka, säger en testare och en annan håller med:

– Ja, den är rakt igenom lätt att använda, från uppstarten till sammankoppling med mobilen.

I övrigt är designen stilren och passar till vardagskläder så väl som träningstights och linne. Suunto Fitness 3 är en relativt lätt träningsklocka med ett ganska litet ur, vilket gör att inte stjäl överdrivet mycket uppmärksamhet från din outfit, utan smälter in.

– Jag använde den främst vid träning, eftersom jag tycker att batteriet är lite för snålt för att jag ska ha den på både natt och dag. Då laddar den snabbt ur dagen efter.

Sist men inte minst kan nämnas att priset är väldigt bra för en klocka av den här kalibern. Fitness 3 passar perfekt för dig som är motionär – oavsett om du köper den som en första klocka eller för dig som redan ägt flera. Du blir inte besviken.

Prisvärt från Garmin

Garmin forerunner 645

Test: ,

Finns i färgerna: ,

Passar till: Nybörjare och motionärer.

Sporter:

 • Styrketräning
 • Konditionsträning (crosstrainer, trappmaskin, klättring, inomhusrodd)
 • Yoga
 • Löpning (på bana, löpband, inomhuslöpning, terränglöpning)
 • Cykling (motionscykel, cykel),
 • Fritidsaktiviteter (alpint, snowboard, längdåkning, paddelsurfing, rodd)
 • Simning i bassäng.

Detaljer: Pulsmätning via handleden, GPS, Garmin Pay, Garmin Connect, Bluetooth, vattentät (stänk, regn, snö, dusch, simning, dykning ned i vatten och snorkling) med mera.

Sammanfattning: Ytterligare en väldigt prisvärd träningsklocka, just den här modellen är från klockmästarna Garmin. Forerunner är en extremt populär klockserie, som i sig innehåller minst en pulsklocka i varje prisklass. Forerunner 645 placerar sig någonstans i mitten.

– Det här är mycket klocka för pengarna enligt mig, säger en testare och fortsätter:

– Den innehåller så många funktioner att jag inte hunnit prova alla ännu, samtidigt som den är ganska enkel och avskalad.

Garmin Forerunner 645 är av det modernare slaget. Parkopplad till din mobiltelefon kan den visa aviseringar och ta emot sms, och via Garmin Pay kan den ersätta din plånbok. Du håller helt enkelt fram handleden och vips har du betalt.

– Batteriet är också ett stort plus i mina ögon. Den är inte bäst i testet på den fronten, men i jämförelse med andra lika avancerade klockor tycker jag Forerunner 645 presterar klart bäst.

Mycket för pengarna

suunto 9 g1 ny

Test: ,

Finns i färgerna: , ,

Passar till: Motionär till elit.

Sporter:

 • Simning
 • Cykling
 • Löpning
 • Multisport

Detaljer: Vattentät till 30 meter, LED-belysning, knapplås under träning, kaloriräkning, aktivitetsmål, aktivitetshistorik, sömnregistrering, sömntider, tid vaken, sömnkvalitet, väckarklocka med mera.

Sammanfattning: Liksom ovan Suuntoklocka är Suunto 9 G1 en nätt och snygg träningsklocka i rostfritt stål och med ett armband av silikon. Det absolut bästa med den här klockan enligt vår testpanel är monsterbatteriet som gör att klocka kan hålla igång betydligt längre än vad du kan – upp till 120 timmar.

– För att kunna mäta alla delar av dygnet, det vill säga både aktivitetshistorik men också sömnkvalitet, så blir Suunto 9 G1 ett självklart val. Batteriet räcker långt över ett dygn, säger en testare.

Förutom puls, steg och distanser mäter Suunto 9 G1 återhämtningsförmåga, hastigheter, belastning och höjdskillnader.

– Jag tycker att man med en gång känner att den här klockan är mer avancerad än många andra, därför är priset en stor positiv överraskning!

Trots sitt monsterbatteri och många funktioner är Sunnto 9 G1 en förvånansvärt prisvärd pulsklocka. Testpanelen konstaterar direkt att den är värd varenda krona och passar dig som söker en hyffsat avancerad träningsklocka för löpning, cykel, gym eller vardagsliv, men som fortfarande vill vara vänlig mot plånboken. 

Bäst i test: pulsklockan från Garmin

garmin fenix 6

Test: ,

Finns i färgerna:

Passar till: Motionärer, tekniknördar och elitidrottare.

Sporter: Alla.

Detaljer: animerade träningspass, energiövervakning, skiddata, prestationsdata, vätskekontroll, golfbanor, solcellsladdning, GPS, andningsregistrering, expeditionsläge, Spotify, Garmin Pay, smarta aviseringar och mycket, mycket mer.

Sammanfattning: Den här klockan ligger definitivt inte på budgetsidan i klocktestet. Trots det kan testpanelen inte låta bli att kora den till testets klockrena vinnare. Fenix 6X Pro Solar har allt – och det menar vi verkligen.

– Jag vill inte lägga den ifrån mig, ens när den måste laddas efter två veckor! utbrister en testare.

Förutom att den innehåller allt från skidkartor i alperna till Garmin Connect knäcker den också alla andra konkurrenter vad gäller batteritid. Tack vare solceller kan Fenix 6X Pro Solar hålla igång hela två veckor plus tre extra dagar.

– Om solcellerna har jag bara en sak att säga och det är att de försätter klockan i en helt egen klass för sig!

Sist men inte minst är det här testets mest robusta träningsklocka. Den är givetvis vattentät och har inte touchskärm, vilket innebär att den tål smällar direkt mot glaset. Ska du vandra, klättra i berg eller segla är det den här klockan du ska satsa på, punkt slut!

Bästa vardagsklockan

Suunto 7

Test: ,

Finns i färgerna: , , ,

Passar till: Motionär och elit.

Sporter:

 • Simning
 • Löpning
 • Sportlägen
 • Cykling

Detaljer: Google Assistant, Google Pay, Google Play, Google Fit, Spotify, knapplås vid träning, smarta aviseringar, höjdmätare, hastighetsmätare, GPS, aktivitetsregistrering (kaloriförbrukning, aktivitetsmål, historik, stegräkning) med mera.

Sammanfattning: Med ett mjukt armband i silikon och en glasfiberförstärkt ur i polyamid går Suunto 7 inte av för hackor. Den främsta fördelen med den här sportklockan är Suuntos samarbete med Google, som öppnar alla dörrar för att du ska kunna lämna telefonen hemma medan du tränar.

– För mig som har en andriodtelefon är Suunto 7 perfekt. Jag kan ladda ned de musikappar som jag är van att ha på telefonen, vilket jag älskar!

Förutom de smarta aviseringarna, kalenderfunktionen och det flesta andra funktioner du behöver för dina dagliga aktiviteter innehåller Suunto 7 dessutom hela 70 sportlägen, bland annat för löpning.

– Jag älskar Suunto-appen, som ger en bra överblick över min träning med all tänkbar data. Kartfunktionen är det bästa. Det är jättekul att följa hastighet, puls, höjdmeter och annat för varje kilometer jag springer, berättar en lycklig testare.

Suunto 7 ger dig med andra ord allt du kan önska av en träningsklocka, plus att den är ett utmärkt komplement till mobiltelefonen under jobbdagen. Det här är med andra ord ett ruskigt bra köp och dessutom är den riktigt snygg också, enligt vår testpanel.

– Snyggast i testet, helt klart!

Minimalism med hög funktionalitet

Polar Ignite

Test: ,

Finns i färgerna (och storlekarna): , , ,

Passar till: Nybörjare och motionärer.

Sporter: 

 • Löpning
 • Cykling
 • Promenader
 • Simning

Detaljer: Hastighetsmätning, distansmätning, rutter, höjdmätning, återhämtningsmätning, sömndata, andningsövningar, personlig träningsprogram, aktivitetsmätning, utbytbart klockarmband.

Sammanfattning: Tillsammans med Suunto 3 är det här en av de nättaste klockorna i testet. Polar Ignite S väger i stort sett ingenting och ser liten och elegant ut på handleden. Ignite S är den något mindre versionen av vanliga Ignite, men trots det har Polar inte snålat med funktionerna.

– Enligt min erfarenhet är de mindre klockorna ofta simpla i jämförelse med de större varianterna, men det gäller inte Ignite. Jag tycker den innehåller det mesta.

Det är främst batterilivet som skiljer mellan Ignite och de andra monsterklockorna i testet. I träningsläge kan pulsklockan hålla igång i endast 17 timmar, men i vanligt läge räcker den desto längre – upp till fem dagar!

– Först lät det lite väl i underkant med 17 timmar, men du tränar ju inte hela tiden. Det innebär att batteriet är bättre än vad du först tror, eftersom man alltid varvar träningsläge med vanligt läge.

Den här klockan ska du främst köpa om du vill ha en nätt liten kompanjon att bära på handleden till vardags så väl som vid träning. Polar Ignite är inte utbudets mest avancerade träningklocka, vilket innebär att den innehåller något färre funktioner än andra modeller. Det sagt så håller den hög kvalitet och räcker mer än väl för till exempel löpning, simning och cykel – framför allt med tanke på priset!

Militärtestad triathlonklocka

Vantage V

Test: ,

Finns i färgerna: , ,

Passar till: Motionär och elit.

Sporter: 

 • Triathlon
 • Löpning
 • Simning
 • Cykel
 • Multisport

Detaljer: Sleep plus, personliga träningsprogram, HR-max, tempozoner, höjdmätare, kaloriräkning, sömndata, återhämtningsfeedback, träningseffekt, smarta aviseringar.

Sammanfattning: Den här träningsklockan har testats enligt militärstandard och klarar precis som Garmin Fenix 6X Pro Solar riktigt tuffa förhållanden. Priset är däremot halva Garmins.

– Lätt att använda, presterar på topp och klockren för att mäta min löpning med, säger en testare.

Vantage V riktar sig först och främst till triathleter, vilket innebär att den mäter puls, sträckor och träningseffekt vid löpning, simning och cykel. Det sagt så funkar den förstås också för de flesta andra träningsformer i gymmiljö.

– Designen är mindre elegant än pulsklockorna från Suunto och mindre robust än de från Garmin. Det känns som Polar satsat på sportighet, och jag gillar det!

Att Vantage V militärtestats innebär att den klarar av både höga och låga temperaturer. Ska du ut och tävla eller träna i extremmiljöer passar den här pulsklockan med andra ord perfekt. Sist men inte minst får träningsklockan från Polar också pluspoäng för gränssnittet och att den är så enkel att navigera. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

7 timmar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

1 dag sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

2 dagar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

3 dagar sedan
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

3 dagar sedan
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

3 dagar sedan
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

4 dagar sedan
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

5 dagar sedan
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
Hoka One One header
Mode & trender

Bondi – bästa löparskon för dig med tungt löpsteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mode & trender

Hur ska jag tvätta mina löparkläder?

27 apr 2020
magazine
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

7 timmar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

1 dag sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

2 dagar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

3 dagar sedan
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

3 dagar sedan
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

3 dagar sedan
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

4 dagar sedan
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

5 dagar sedan
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

22 may 2020
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

22 may 2020
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – vilken löparskotillverkare har de bästa löparskorna med mycket dämpning? Vi vet!

19 may 2020
Mode & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

När du yogar är kläderna viktiga – då tänker vi förstås främst på funktionen. Nya materialet Infinalon från Nike är det mest bekväma du provat hittills!

19 may 2020
Mode & trender