test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret. 

Det här testet är från 2019. Här hittar du vårt senaste stora test av pronationsskor för och !

Löpning är påfrestande för dina knä-, höft- och fotleder – speciellt om du går och drar med en gammal skada, är plattfot, överbelastad eller till exempel pronerar. Det är faktiskt inte helt ovanligt att vara i behov av ett par extra stabila löparskor och idag blir de allt mer vanliga i skosortimenten. Här är fem modeller som erbjuder lite extra support när du ska ut i löpspåret.

,

Asics GT 2000 6

Rekommenderat pris: 1 200 kronor ( & ).

Vikt: 300 gram (herr) & 235 gram (dam).

Dropp: 10.5 millimeter.

Flexibilitet: Testarna är i helhet mycket nöjda med den här skon, men en sak som skulle kunna lyfta helhetsbetyget är lite mer flexibilitet. Jämfört med de mest flexibla löparskorna på marknaden är den här betydligt stelare.

Stabilitet: GT 2000 6 ger ett mycket bra stöd, men kommer inte riktigt upp i nivå med det Adidas och Sauconys modeller erbjuder. 

Dämpning: Stötdämpningen i den här skon är bra och märks framför allt av i hälen. Det gör den till ett utmärkt val för dig som landas på hälen i ditt löpsteg.

Passform och komfort: GT 2000 6 har en näst intill helt fantastisk passform, men den är något liten i storlek, så det kan vara bra att välja en större storlek mot vad du har i sneakers. Komforten i den här modellen är hög och då den även andas bra känns fötterna fräscha och skorna bekväma, oavsett hur många kilometer du sprungit.

Sammanfattning: Det här är en stabil löparsko som är helt perfekt för alla med pronationsproblem som vill ha en riktigt prisvärd löparsko. Den är dessutom slitstark så räkna med att ha en trogen vän på skohyllan en lång tid framöver. Skillnaden mot tidigare modeller av samma sko är att den här uppdateringen är lite lättare tack vare en ny mellansula. Med det sagt är den inte mindre stabil, utan guidar fortfarande foten till ett bra löpsteg. Stötdämpningen är riktigt bra i hälen, vilket gör den till det solklara valet för dig som landar på hälen. Ett annat stort plus är att löparskon fungerar bra på alla sorters underlag. En av testarna har problem med benhinneinflammation och har därför tidigare undvikit hårda underlag. Med de här på fötterna gick det fint att springa även på asfalt, tack vare den goda stötdämpningen. Även greppet är bra på alla underlag och trots vikten känns inte skon klumpig, utan är till och med skön att springa backintervaller i!


,

Adidas ultraboost st sv

Rekommenderat pris: 1 795 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 294 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: Till skillnad från ovan modell från Asics så har Ultraboost ST inga som helst problem med flexibiliteten utan följer foten när du flexar tårna upp och ned.

Stabilitet: Trots ett i övrigt genomgående bra betyg är stabiliteten det som dessvärre inte kammar hem full poäng från testpanelen som anser att du borde kunna kräva mer av en stabil löparsko.

Dämpning: När det gäller dämpning var testarna desto mer imponerade! Likt alla modeller i den populära Boost-familjen från Adidas förser Ultraboost ST dig med ett extra studsigt löpsteg.

Passform och komfort: Även passformen är näst intill perfekt. Skon sitter som en smäck utan att krama eller klämma och är likt alla löparskor med Boost-sula är den här modellen superskön. Det finns inte så mycket mer att säga om komforten som på de flesta vis är klockren!

Sammanfattning: Att Ultraboost ST är en fantastiskt bekväm sko både när det gäller passform, komfort och dämpning kommer inte som en överraskning för någon i testpanelen.  Testpanelen har därför inget att klaga på i de avseendena, men trots det finns det de testare som inte är helt nöjda. Skillnaden mellan Ultraboost ST och vanliga Ultraboost är endast marginella när de gäller stabilitet och de i testpanelen som fått råd av naprapater att köpa sig en stabil sko finner inte det de söker. Om du vet med dig att du har stora problem med pronation, överansträngda vader eller plattfothet bör du kanske välja en ännu stabilare modell. Om dina besvär däremot endast är måttliga kan Ultraboost ST bli helt perfekt då komforten inte går att hymla med!

  

Nike Air Zoom structure

Rekommenderat pris: 1 295 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 252 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Den här modellen från Nike är inte jätteflexibel och likt löparskon från Asics så kan mer önskas på den fronten.

Stabilitet: När det gäller stabiliteten så presterar Air Zoom Structure 22 så pass bra att den definitivt klarar av att göra rätt för sitt namn, men utan att på något vis överraska. Det här är en stabil sko, men inte mycket mer stabil än Ultraboost ST från Adidas. 

Dämpning: Även om den här löparskon inte riktigt kommer upp samma dämpade nivå som Nikes Pegasus är den superskön och möjliggör för att landa mjukt i varje steg du tar.

Passform och komfort: Passformen i Nike-modellen håller alla mått och komforten är näst intill perfekt! Det här är en superskön sko att springa i. Framtill är den något bredare än vad en löparsko brukar vara, vilket är superskönt om du hellre har det luftigt än trångt kring tårna.

Sammanfattning: Air Zoom Structure 22 är en jätteskön sko som efter några löprundor sitter som en smäck kring foten, även om det krävas några rundor att springa in den. De delar av testpanelen som redan innan testet var vana vid just Air Zoom Structure konstaterade att den bara blir lättare och lättare för varje ny upplaga, vilket alltid är tacksamt! Testarna uppmärksammar även att modellen är väldigt liten i storlek och rekommenderar att gå upp en size. Eftersom stödet för pronationsproblem inte är helt klockrent passar den här löparskon inte dig som har grov pronation, men sitter super på dig som önskar lite extra support än vad en klassisk neutral löparsko ger. De delar av testpanelen som har dragits med benhinneinflammationer konstaterar även att Air Zoom Structure innebär ett rejält lyft. Inga ömma ben med den här skon på fötterna!

 

,

Adidas Solar Drive

Rekommenderat pris: 1 195 kronor ( & ).

Vikt: 331 gram (herr) & 272 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Liksom föregående modell från Adidas är det här en mycket flexibel sko som följer dina fötter i ditt löpsteg.

Stabilitet: I det här testet är Solar Drive den testsko som tillsammans med modellen från Saucony får absolut bäst betyg när det gäller stabiliteten. Klockrent, Adidas!

Dämpning: Även när det kommer till dämpning presterar den här skon väl och är i klass med den studsiga Ultraboost ST – inte illa!

Passform och komfort: Passformen hos Solar Drive ST är bra och modellen sitter tryggt på plats på fötterna under hela löprundan utan att glappa eller skava. Även komforten är utmärk eftersom dämpningen är näst intill perfekt. Modellen är liksom föregående löparsko en aningen bredare variant, vilket uppskattas av alla vars fötter är av den bredare modellen.

Sammanfattning: De delar av testpanelen som har problem med fötterna upptäcker direkt hur den här skon hjälper dem i varje löpsteg. Solar Drive ST har en förstärkt hälkappa som ger ett lite extra stöd kring fotens bakre del. Eftersom sulan hos Solar Drive ST är Adidas omtalade Boost-teknologi är skon precis lika dämpad som Ultraboost ST, ett stort plus. I kombination med en oklanderlig stabilitet är den här löparskon ett självklart val för dig med fot-, höft- eller knäproblem som vill kunna ställa höga krav på din utrustning. Ett extra poäng ska också delas ut för designen, som är enkel men omtyckt i sin stilrenhet!

 

,

Saucony Guide Iso sv

Rekommenderat pris: 1 595 kronor ( & ).

Vikt: 303 gram (herr) & 261 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: När testpanelen jämför Guide Iso 2 med de andra modellerna i testet konstaterades att den placerar sig någonstans i mitten, utan att överraska varken åt ena eller andra hållet när det gäller just flexibiliteten.

Stabilitet: När det däremot gäller stabiliteten är den här löparskon från Saucony den klara testvinnaren tillsammans med Solar Drive! Om du snarare har mer problem än mindre med allt från pronation till plattfothet så är det här ditt säkraste kort.

Dämpning: Saucony har en bra men något stum dämpning i de flesta löparskor och så är även fallet här. Du får en sula som ger ett grymt frånskjut och studsig känsla när du springer, utan att dämpningen på något vis upplevs som svampig.  

Passform och komfort: Av tio möjliga poäng ger testpanelen Guide Iso 2 en nia för både passform respektive komfort. Det är knappt att skon hade kunnat sitta bättre eller kännas skönare på foten!

Sammanfattning: Guide Iso 2 behöver ingen obekväm uppvärmningsperiod utan är från allra första löparrunda väldigt skön och bekväm. Trots den otroliga stötdämpningen och stabiliteten undgår den här versionen med en god marginal att upplevas som klumpig, framför allt i jämförelse med andra löparskor från Saucony. Eftersom stötdämpningen även är så pass bra klarar Guide Iso 2 även alla typer av underlag, vilket är ett stort plus för dig som i andra fall gärna undviker asfaltslöpning. Testpanelen vill även uppmärksamma att pronationsstödet är alldeles utmärkt och ett av de bättre som någonsin gått genom Sportamores tuffa testpanel!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

https://www.sportamore.se/produkter/skor/loparskor/

 Tillbaka

News Feed

Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

1 dag sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

1 dag sedan
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

4 dagar sedan
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

5 dagar sedan
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
magazine
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

1 dag sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

1 dag sedan
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

4 dagar sedan
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

5 dagar sedan
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender
header

Test: Långärmade träningströjor för dam

Vi har sprungit, gymmat och tränat i höstens snyggaste träningströjor med långa ärmar. Här är modellerna från bland annat Casall, Röhnisch och Nike som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
långärmade träningströjor test

Test: Långärmade träningströjor för herr

Till löprundan, gymmet och andra aktiviteter kan det ibland vara skönt med en långärmad träningströja. Det är precis den typen av träningsplagg som vår testpanel har svettats i. Här är tröjorna för män som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
Blacc fitness

New in: Squatsäkra tights från Blacc

Äntligen! Det ska inte behöva vara en hel vetenskap att hitta prisvärda tights som inte är genomskinliga. Varmt välkommen säger vi till nya träningskollektionen från Blacc.

04 sep 2020
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2020
Mode & trender
lyftarskor

Därför ska du köpa lyftarskor

Förbättra stabiliteten och minska risken för snedbelastning när du styrkelyfter. Det är två av fördelarna du får med en lyftarsko på foten.

02 sep 2020
Mode & trender