test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret. 

Löpning är påfrestande för dina knä-, höft- och fotleder – speciellt om du går och drar med en gammal skada, är plattfot, överbelastad eller till exempel pronerar. Det är faktiskt inte helt ovanligt att vara i behov av ett par extra stabila löparskor och idag blir de allt mer vanliga i skosortimenten. Här är fem modeller som erbjuder lite extra support när du ska ut i löpspåret.

,

Asics GT 2000 6

Rekommenderat pris: 1 200 kronor ( & ).

Vikt: 300 gram (herr) & 235 gram (dam).

Dropp: 10.5 millimeter.

Flexibilitet: Testarna är i helhet mycket nöjda med den här skon, men en sak som skulle kunna lyfta helhetsbetyget är lite mer flexibilitet. Jämfört med de mest flexibla löparskorna på marknaden är den här betydligt stelare.

Stabilitet: GT 2000 6 ger ett mycket bra stöd, men kommer inte riktigt upp i nivå med det Adidas och Sauconys modeller erbjuder. 

Dämpning: Stötdämpningen i den här skon är bra och märks framför allt av i hälen. Det gör den till ett utmärkt val för dig som landas på hälen i ditt löpsteg.

Passform och komfort: GT 2000 6 har en näst intill helt fantastisk passform, men den är något liten i storlek, så det kan vara bra att välja en större storlek mot vad du har i sneakers. Komforten i den här modellen är hög och då den även andas bra känns fötterna fräscha och skorna bekväma, oavsett hur många kilometer du sprungit.

Sammanfattning: Det här är en stabil löparsko som är helt perfekt för alla med pronationsproblem som vill ha en riktigt prisvärd löparsko. Den är dessutom slitstark så räkna med att ha en trogen vän på skohyllan en lång tid framöver. Skillnaden mot tidigare modeller av samma sko är att den här uppdateringen är lite lättare tack vare en ny mellansula. Med det sagt är den inte mindre stabil, utan guidar fortfarande foten till ett bra löpsteg. Stötdämpningen är riktigt bra i hälen, vilket gör den till det solklara valet för dig som landar på hälen. Ett annat stort plus är att löparskon fungerar bra på alla sorters underlag. En av testarna har problem med benhinneinflammation och har därför tidigare undvikit hårda underlag. Med de här på fötterna gick det fint att springa även på asfalt, tack vare den goda stötdämpningen. Även greppet är bra på alla underlag och trots vikten känns inte skon klumpig, utan är till och med skön att springa backintervaller i!


,

Adidas ultraboost st sv

Rekommenderat pris: 1 795 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 294 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: Till skillnad från ovan modell från Asics så har Ultraboost ST inga som helst problem med flexibiliteten utan följer foten när du flexar tårna upp och ned.

Stabilitet: Trots ett i övrigt genomgående bra betyg är stabiliteten det som dessvärre inte kammar hem full poäng från testpanelen som anser att du borde kunna kräva mer av en stabil löparsko.

Dämpning: När det gäller dämpning var testarna desto mer imponerade! Likt alla modeller i den populära Boost-familjen från Adidas förser Ultraboost ST dig med ett extra studsigt löpsteg.

Passform och komfort: Även passformen är näst intill perfekt. Skon sitter som en smäck utan att krama eller klämma och är likt alla löparskor med Boost-sula är den här modellen superskön. Det finns inte så mycket mer att säga om komforten som på de flesta vis är klockren!

Sammanfattning: Att Ultraboost ST är en fantastiskt bekväm sko både när det gäller passform, komfort och dämpning kommer inte som en överraskning för någon i testpanelen.  Testpanelen har därför inget att klaga på i de avseendena, men trots det finns det de testare som inte är helt nöjda. Skillnaden mellan Ultraboost ST och vanliga Ultraboost är endast marginella när de gäller stabilitet och de i testpanelen som fått råd av naprapater att köpa sig en stabil sko finner inte det de söker. Om du vet med dig att du har stora problem med pronation, överansträngda vader eller plattfothet bör du kanske välja en ännu stabilare modell. Om dina besvär däremot endast är måttliga kan Ultraboost ST bli helt perfekt då komforten inte går att hymla med!

  

Nike Air Zoom structure

Rekommenderat pris: 1 295 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 252 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Den här modellen från Nike är inte jätteflexibel och likt löparskon från Asics så kan mer önskas på den fronten.

Stabilitet: När det gäller stabiliteten så presterar Air Zoom Structure 22 så pass bra att den definitivt klarar av att göra rätt för sitt namn, men utan att på något vis överraska. Det här är en stabil sko, men inte mycket mer stabil än Ultraboost ST från Adidas. 

Dämpning: Även om den här löparskon inte riktigt kommer upp samma dämpade nivå som Nikes Pegasus är den superskön och möjliggör för att landa mjukt i varje steg du tar.

Passform och komfort: Passformen i Nike-modellen håller alla mått och komforten är näst intill perfekt! Det här är en superskön sko att springa i. Framtill är den något bredare än vad en löparsko brukar vara, vilket är superskönt om du hellre har det luftigt än trångt kring tårna.

Sammanfattning: Air Zoom Structure 22 är en jätteskön sko som efter några löprundor sitter som en smäck kring foten, även om det krävas några rundor att springa in den. De delar av testpanelen som redan innan testet var vana vid just Air Zoom Structure konstaterade att den bara blir lättare och lättare för varje ny upplaga, vilket alltid är tacksamt! Testarna uppmärksammar även att modellen är väldigt liten i storlek och rekommenderar att gå upp en size. Eftersom stödet för pronationsproblem inte är helt klockrent passar den här löparskon inte dig som har grov pronation, men sitter super på dig som önskar lite extra support än vad en klassisk neutral löparsko ger. De delar av testpanelen som har dragits med benhinneinflammationer konstaterar även att Air Zoom Structure innebär ett rejält lyft. Inga ömma ben med den här skon på fötterna!

 

,

Adidas Solar Drive

Rekommenderat pris: 1 195 kronor ( & ).

Vikt: 331 gram (herr) & 272 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Liksom föregående modell från Adidas är det här en mycket flexibel sko som följer dina fötter i ditt löpsteg.

Stabilitet: I det här testet är Solar Drive den testsko som tillsammans med modellen från Saucony får absolut bäst betyg när det gäller stabiliteten. Klockrent, Adidas!

Dämpning: Även när det kommer till dämpning presterar den här skon väl och är i klass med den studsiga Ultraboost ST – inte illa!

Passform och komfort: Passformen hos Solar Drive ST är bra och modellen sitter tryggt på plats på fötterna under hela löprundan utan att glappa eller skava. Även komforten är utmärk eftersom dämpningen är näst intill perfekt. Modellen är liksom föregående löparsko en aningen bredare variant, vilket uppskattas av alla vars fötter är av den bredare modellen.

Sammanfattning: De delar av testpanelen som har problem med fötterna upptäcker direkt hur den här skon hjälper dem i varje löpsteg. Solar Drive ST har en förstärkt hälkappa som ger ett lite extra stöd kring fotens bakre del. Eftersom sulan hos Solar Drive ST är Adidas omtalade Boost-teknologi är skon precis lika dämpad som Ultraboost ST, ett stort plus. I kombination med en oklanderlig stabilitet är den här löparskon ett självklart val för dig med fot-, höft- eller knäproblem som vill kunna ställa höga krav på din utrustning. Ett extra poäng ska också delas ut för designen, som är enkel men omtyckt i sin stilrenhet!

 

,

Saucony Guide Iso sv

Rekommenderat pris: 1 595 kronor ( & ).

Vikt: 303 gram (herr) & 261 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: När testpanelen jämför Guide Iso 2 med de andra modellerna i testet konstaterades att den placerar sig någonstans i mitten, utan att överraska varken åt ena eller andra hållet när det gäller just flexibiliteten.

Stabilitet: När det däremot gäller stabiliteten är den här löparskon från Saucony den klara testvinnaren tillsammans med Solar Drive! Om du snarare har mer problem än mindre med allt från pronation till plattfothet så är det här ditt säkraste kort.

Dämpning: Saucony har en bra men något stum dämpning i de flesta löparskor och så är även fallet här. Du får en sula som ger ett grymt frånskjut och studsig känsla när du springer, utan att dämpningen på något vis upplevs som svampig.  

Passform och komfort: Av tio möjliga poäng ger testpanelen Guide Iso 2 en nia för både passform respektive komfort. Det är knappt att skon hade kunnat sitta bättre eller kännas skönare på foten!

Sammanfattning: Guide Iso 2 behöver ingen obekväm uppvärmningsperiod utan är från allra första löparrunda väldigt skön och bekväm. Trots den otroliga stötdämpningen och stabiliteten undgår den här versionen med en god marginal att upplevas som klumpig, framför allt i jämförelse med andra löparskor från Saucony. Eftersom stötdämpningen även är så pass bra klarar Guide Iso 2 även alla typer av underlag, vilket är ett stort plus för dig som i andra fall gärna undviker asfaltslöpning. Testpanelen vill även uppmärksamma att pronationsstödet är alldeles utmärkt och ett av de bättre som någonsin gått genom Sportamores tuffa testpanel!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

https://www.sportamore.se/produkter/skor/loparskor/

 Tillbaka

News Feed

ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

2 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

3 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

4 dagar sedan
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

5 dagar sedan
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

5 dagar sedan
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
magazine
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

2 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

3 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

4 dagar sedan
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

5 dagar sedan
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

5 dagar sedan
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Den 6 december 2019 är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här och vi har fått oss en tjuvkik! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender
garmin forerunner

11 superkap på Black Friday

Under Black Friday Week är det i princip omöjligt att inte göra en bra deal. Men de här 11 produkterna haffar vi gärna först av allt (innan de tar slut).

27 nov 2019
Mode & trender
Nike Metcon 5

7 svarta deals på Black Friday

7 favoriter från 7 toppmärken. Passa på att klicka hem de här svarta kapen under Black Friday weekend!

27 nov 2019
Mode & trender