test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret. 

Det här testet är från 2019. Här hittar du vårt senaste stora test av pronationsskor för och !

Löpning är påfrestande för dina knä-, höft- och fotleder – speciellt om du går och drar med en gammal skada, är plattfot, överbelastad eller till exempel pronerar. Det är faktiskt inte helt ovanligt att vara i behov av ett par extra stabila löparskor och idag blir de allt mer vanliga i skosortimenten. Här är fem modeller som erbjuder lite extra support när du ska ut i löpspåret.

,

Asics GT 2000 6

Rekommenderat pris: 1 200 kronor ( & ).

Vikt: 300 gram (herr) & 235 gram (dam).

Dropp: 10.5 millimeter.

Flexibilitet: Testarna är i helhet mycket nöjda med den här skon, men en sak som skulle kunna lyfta helhetsbetyget är lite mer flexibilitet. Jämfört med de mest flexibla löparskorna på marknaden är den här betydligt stelare.

Stabilitet: GT 2000 6 ger ett mycket bra stöd, men kommer inte riktigt upp i nivå med det Adidas och Sauconys modeller erbjuder. 

Dämpning: Stötdämpningen i den här skon är bra och märks framför allt av i hälen. Det gör den till ett utmärkt val för dig som landas på hälen i ditt löpsteg.

Passform och komfort: GT 2000 6 har en näst intill helt fantastisk passform, men den är något liten i storlek, så det kan vara bra att välja en större storlek mot vad du har i sneakers. Komforten i den här modellen är hög och då den även andas bra känns fötterna fräscha och skorna bekväma, oavsett hur många kilometer du sprungit.

Sammanfattning: Det här är en stabil löparsko som är helt perfekt för alla med pronationsproblem som vill ha en riktigt prisvärd löparsko. Den är dessutom slitstark så räkna med att ha en trogen vän på skohyllan en lång tid framöver. Skillnaden mot tidigare modeller av samma sko är att den här uppdateringen är lite lättare tack vare en ny mellansula. Med det sagt är den inte mindre stabil, utan guidar fortfarande foten till ett bra löpsteg. Stötdämpningen är riktigt bra i hälen, vilket gör den till det solklara valet för dig som landar på hälen. Ett annat stort plus är att löparskon fungerar bra på alla sorters underlag. En av testarna har problem med benhinneinflammation och har därför tidigare undvikit hårda underlag. Med de här på fötterna gick det fint att springa även på asfalt, tack vare den goda stötdämpningen. Även greppet är bra på alla underlag och trots vikten känns inte skon klumpig, utan är till och med skön att springa backintervaller i!


,

Adidas ultraboost st sv

Rekommenderat pris: 1 795 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 294 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: Till skillnad från ovan modell från Asics så har Ultraboost ST inga som helst problem med flexibiliteten utan följer foten när du flexar tårna upp och ned.

Stabilitet: Trots ett i övrigt genomgående bra betyg är stabiliteten det som dessvärre inte kammar hem full poäng från testpanelen som anser att du borde kunna kräva mer av en stabil löparsko.

Dämpning: När det gäller dämpning var testarna desto mer imponerade! Likt alla modeller i den populära Boost-familjen från Adidas förser Ultraboost ST dig med ett extra studsigt löpsteg.

Passform och komfort: Även passformen är näst intill perfekt. Skon sitter som en smäck utan att krama eller klämma och är likt alla löparskor med Boost-sula är den här modellen superskön. Det finns inte så mycket mer att säga om komforten som på de flesta vis är klockren!

Sammanfattning: Att Ultraboost ST är en fantastiskt bekväm sko både när det gäller passform, komfort och dämpning kommer inte som en överraskning för någon i testpanelen.  Testpanelen har därför inget att klaga på i de avseendena, men trots det finns det de testare som inte är helt nöjda. Skillnaden mellan Ultraboost ST och vanliga Ultraboost är endast marginella när de gäller stabilitet och de i testpanelen som fått råd av naprapater att köpa sig en stabil sko finner inte det de söker. Om du vet med dig att du har stora problem med pronation, överansträngda vader eller plattfothet bör du kanske välja en ännu stabilare modell. Om dina besvär däremot endast är måttliga kan Ultraboost ST bli helt perfekt då komforten inte går att hymla med!

  

Nike Air Zoom structure

Rekommenderat pris: 1 295 kronor ( & ).

Vikt: 326 gram (herr) & 252 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Den här modellen från Nike är inte jätteflexibel och likt löparskon från Asics så kan mer önskas på den fronten.

Stabilitet: När det gäller stabiliteten så presterar Air Zoom Structure 22 så pass bra att den definitivt klarar av att göra rätt för sitt namn, men utan att på något vis överraska. Det här är en stabil sko, men inte mycket mer stabil än Ultraboost ST från Adidas. 

Dämpning: Även om den här löparskon inte riktigt kommer upp samma dämpade nivå som Nikes Pegasus är den superskön och möjliggör för att landa mjukt i varje steg du tar.

Passform och komfort: Passformen i Nike-modellen håller alla mått och komforten är näst intill perfekt! Det här är en superskön sko att springa i. Framtill är den något bredare än vad en löparsko brukar vara, vilket är superskönt om du hellre har det luftigt än trångt kring tårna.

Sammanfattning: Air Zoom Structure 22 är en jätteskön sko som efter några löprundor sitter som en smäck kring foten, även om det krävas några rundor att springa in den. De delar av testpanelen som redan innan testet var vana vid just Air Zoom Structure konstaterade att den bara blir lättare och lättare för varje ny upplaga, vilket alltid är tacksamt! Testarna uppmärksammar även att modellen är väldigt liten i storlek och rekommenderar att gå upp en size. Eftersom stödet för pronationsproblem inte är helt klockrent passar den här löparskon inte dig som har grov pronation, men sitter super på dig som önskar lite extra support än vad en klassisk neutral löparsko ger. De delar av testpanelen som har dragits med benhinneinflammationer konstaterar även att Air Zoom Structure innebär ett rejält lyft. Inga ömma ben med den här skon på fötterna!

 

,

Adidas Solar Drive

Rekommenderat pris: 1 195 kronor ( & ).

Vikt: 331 gram (herr) & 272 gram (dam).

Dropp: 10 millimeter.

Flexibilitet: Liksom föregående modell från Adidas är det här en mycket flexibel sko som följer dina fötter i ditt löpsteg.

Stabilitet: I det här testet är Solar Drive den testsko som tillsammans med modellen från Saucony får absolut bäst betyg när det gäller stabiliteten. Klockrent, Adidas!

Dämpning: Även när det kommer till dämpning presterar den här skon väl och är i klass med den studsiga Ultraboost ST – inte illa!

Passform och komfort: Passformen hos Solar Drive ST är bra och modellen sitter tryggt på plats på fötterna under hela löprundan utan att glappa eller skava. Även komforten är utmärk eftersom dämpningen är näst intill perfekt. Modellen är liksom föregående löparsko en aningen bredare variant, vilket uppskattas av alla vars fötter är av den bredare modellen.

Sammanfattning: De delar av testpanelen som har problem med fötterna upptäcker direkt hur den här skon hjälper dem i varje löpsteg. Solar Drive ST har en förstärkt hälkappa som ger ett lite extra stöd kring fotens bakre del. Eftersom sulan hos Solar Drive ST är Adidas omtalade Boost-teknologi är skon precis lika dämpad som Ultraboost ST, ett stort plus. I kombination med en oklanderlig stabilitet är den här löparskon ett självklart val för dig med fot-, höft- eller knäproblem som vill kunna ställa höga krav på din utrustning. Ett extra poäng ska också delas ut för designen, som är enkel men omtyckt i sin stilrenhet!

 

,

Saucony Guide Iso sv

Rekommenderat pris: 1 595 kronor ( & ).

Vikt: 303 gram (herr) & 261 gram (dam).

Dropp: 8 millimeter.

Flexibilitet: När testpanelen jämför Guide Iso 2 med de andra modellerna i testet konstaterades att den placerar sig någonstans i mitten, utan att överraska varken åt ena eller andra hållet när det gäller just flexibiliteten.

Stabilitet: När det däremot gäller stabiliteten är den här löparskon från Saucony den klara testvinnaren tillsammans med Solar Drive! Om du snarare har mer problem än mindre med allt från pronation till plattfothet så är det här ditt säkraste kort.

Dämpning: Saucony har en bra men något stum dämpning i de flesta löparskor och så är även fallet här. Du får en sula som ger ett grymt frånskjut och studsig känsla när du springer, utan att dämpningen på något vis upplevs som svampig.  

Passform och komfort: Av tio möjliga poäng ger testpanelen Guide Iso 2 en nia för både passform respektive komfort. Det är knappt att skon hade kunnat sitta bättre eller kännas skönare på foten!

Sammanfattning: Guide Iso 2 behöver ingen obekväm uppvärmningsperiod utan är från allra första löparrunda väldigt skön och bekväm. Trots den otroliga stötdämpningen och stabiliteten undgår den här versionen med en god marginal att upplevas som klumpig, framför allt i jämförelse med andra löparskor från Saucony. Eftersom stötdämpningen även är så pass bra klarar Guide Iso 2 även alla typer av underlag, vilket är ett stort plus för dig som i andra fall gärna undviker asfaltslöpning. Testpanelen vill även uppmärksamma att pronationsstödet är alldeles utmärkt och ett av de bättre som någonsin gått genom Sportamores tuffa testpanel!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

https://www.sportamore.se/produkter/skor/loparskor/

 Tillbaka

News Feed

löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

8 timmar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

12 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

1 dag sedan
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

2 dagar sedan
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

2 dagar sedan
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

3 dagar sedan
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

3 dagar sedan
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

6 dagar sedan
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

6 dagar sedan
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
Hoka One One header
Mode & trender

Bondi – bästa löparskon för dig med tungt löpsteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mode & trender

Hur ska jag tvätta mina löparkläder?

27 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Trendiga vårjackor för dam 2020

24 apr 2020
magazine
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

8 timmar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

12 timmar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

1 dag sedan
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

2 dagar sedan
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

2 dagar sedan
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

3 dagar sedan
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

3 dagar sedan
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

6 dagar sedan
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

6 dagar sedan
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – vilken löparskotillverkare har de bästa löparskorna med mycket dämpning? Vi vet!

19 may 2020
Mode & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

När du yogar är kläderna viktiga – då tänker vi förstås främst på funktionen. Nya materialet Infinalon från Nike är det mest bekväma du provat hittills!

19 may 2020
Mode & trender
Merrells trailskor

Test: Merrells trailskor för dam och herr

Har det blivit dags att köpa nya trailskor? Här testar vi de bästa löparskorna för trail från Merrell.

18 may 2020
Mode & trender