Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor. 

Det är faktiskt inte helt ovanligt att ge sig på att köra innebandy i crossfitskor eller till och med löparskor – gör inte det misstaget! En sko som är för dåligt dämpad eller inte ger tillräckligt med stabilitet kan leda till både förslitningar och mer akuta skador, som till exempel en vrickning. En inomhussko är designad för att stå pall för de tuffa utmaningar och snabba vändningar som de kvicka inomhussporterna medför. Vi har testat säsongens hetaste innebandyskor för henne. 

Bastanta backfavoriten 

Dam - Salming - Hawk 2.jpgTest av: , Hawks 2 

Finns i färgen: .

Storlek och passform: Gå upp en hel storlek mot vad du exempelvis har i Adidas för att få en perfekt passform. Skorna är normala till något breda, och känslan är att de är lika breda längs med hela skon. Påminner på det sättet mer om en herrsko än en damsko. 

Bästa egenskaperna: 

 • De är otroligt stabila. Hela bakre partiet gör att fötterna hålls raka oavsett om du förflyttar dig i sidled, framåt eller bakåt. 
 • Efter ett par användningar, när de värsta stelheten börjar ge med sig, sitter de faktiskt väldigt bekvämt på foten. Otroligt tjockt material som känns lite som extra krockkuddar samt skön dämpning under hälen gör att du landar mjukt.  
 • Väldigt, väldigt snygg design. Hatten av! 

Vad hade kunnat vara bättre? Ventilationen och vikten. Skorna är något varma, precis som många andra innebandyskor, och även ganska tunga. 

Sammanfattning: Du måste ge de här skorna en chans att visa sin bästa sida innan du dömer ut dem. Första träningen var de både hala och stela, samt att de glappade något. Men genom att knyta skorna på ett annat sätt och efter att ha tränat i dem mellan två till fem gånger är det en helt ny sko du har på dig. Modellen är inte supersmidig på foten men däremot väldigt stabil, därför passar de snarare tyngre backar än kvicka, smidiga forwards. De är dessutom supersnygga! 

Dämpad sko för de snabba spelarna 

Dam - adidas - Crazyflight.jpgTest av: , Crazylight 

Finns i färgerna: och

Storlek och passform: Normal storlek och bredd. Skon har en liten uppbyggnad vid hålfoten samt två kuddar som kramar åt hälsenan på ett bekvämt sätt. 

Bästa egenskaperna: 

 • Designen är väldigt sportig och Adidas-aktig. Oavsett sport ser Adidas skor ut på ett visst sätt, och så även den här. Testarna gillar det!  
 • Dämpningen är otroligt bra, perfekt för dig som behöver en skonsam fotisättning! Testarna var däremot lite oroliga att skon skulle bli instabil i sildelsförflyttningar med Boost-dämpning i mellansulan…  
 • … men så är inte fallet. Stabiliteten håller helt klart måttet. Det är inte den stabilaste innebandyskon, men den räcker gott och väl. 

Vad hade kunnat vara bättre? Greppet är, enligt vissa i testpanelen, inte lika klistrigt som det brukar vara på innebandyskor. I kombination med den normalbreda sulan (att sulan inte går längre ut på sidorna är vad själva foten gör reds.anm.) får du en halvbra markkontakt. 

Sammanfattning: En ny favorit för dig som tidigare spelat i Adidas Counterblast. Den här skon är något smalare, vilket drar ned stabiliteten, men däremot har den här inomhusskon Adidas klassiska Boost-dämpning i mellansulan. En perfekt innebandysko för dig som är lätt och kvick. Den tighta ovandelen och studsen du får i frånskjutet gör nämligen skon optimal för den snabba spelaren.

Lätt sko för de snabba juniorerna 

Dam - Unihoc - U5 PRO LowCut.jpgTest av: , U5 Pro LowCut 

Finns i färgerna: och

Storlek och passform: True to size med en normal passform som riktar sig till dig som har fötter som är medelbreda eller åt det smalare hållet. Skon sluter om foten bra i sin helhet. 

Bästa egenskaperna: 

 • Greppet är grymt, speciellt på plastplaner – vi alla vet att fästet kan svaja lite på parkettplanerna! 
 • Passformen får höga betyg, speciellt hälgreppet som sitter tryggt och skönt kring hälen. 
 • Väldigt lätta skor. Den låga vikten (i kombination med ganska lite dämpning) gör skorna bäst till dig som är junior och/eller är en lätt och snabb spelare. 

Vad hade kunnat vara bättre? Materialet känns aningen plastigt, vilket gör att du inte riktigt får den naturliga följsamheten i steget. Vissa av testarna tycker att materialet viker sig över vristen. 

Sammanfattning: Det här är en nätt sko som kräver lite invänjning för att materialet verkligen ska forma sig efter foten. Skon är ganska platt och har lite dämpning, vilket gör att den riktar sig till dig som inte kräver något extra i form av en upphöjd hålfot eller extra stabilitet i sidledsförflyttningar. En sko som sitter bra på foten och svarar bra på snabba rörelser, start och stopp. Den uppskattas mest av juniorerna i testpanelen! 

En stabil vän på planen 

Dam - Salming - Kobra 3.jpgTest av: , Kobra 3 

Finns i färgen:

Storlek och passform: Medan andra Salming-skor kan vara något små i storleken är den här mer normal. Passformen är varken smal eller bred och passar därför de flesta fötter. 

Bästa egenskaperna: 

 • Greppet är fantastiskt. Våra testare kan köra start och stopp, samt köra snabba sidledsförflyttningar utan att glida på golvet. 
 • Testarna vill slå ett slag för att skon är pålitlig. Det sitter perfekt på foten utan minsta antydan till att glappa och gör precis det du förväntar dig av en innebandysko. 
 • WOW! Stabiliteten får 10 av 10. Låt oss säga så här, du som har utdragna fotleder har hittat en ny bästa vän.  

Vad hade kunnat vara bättre? Den här skon är rejälare än andra modeller i testet och kan till en början upplevas som något klumpig. Väl på match är det dock ingen i testpanelen som tänker på att skorna för den delen skulle vara ett hinder för spelet. 

Sammanfattning: En pålitlig, stabil innebandysko som har ett sjukt bra grepp på underlaget. Passar både juniorer och seniorer – smala som breda fötter. Det finns inte mycket att klaga på när det kommer till Kobra 3, här är skon som passar alla spelare och spelstilar.

Giftigt snabb i alla riktningar!

Dam - Salming - Viper 5.jpgTest av: , Viper 5 

Finns i färgerna: och

Storlek och passform: Först och främst bör nämnas att Viper 5 är väldigt små i storlekarna, vilket gäller för de flesta av Salmings inomhusskor. Därför rekommenderas att du går upp en hel storlek. Till och med då kan den upplevas som slimmad, men kom ihåg att det är meningen! I alla sporter där du rör dig lika mycket i sidled som framåt vill du inte halka omkring på innersulan.

Bästa egenskaperna: 

 • Det allra första som imponerar på testpanelen är stabiliteten i Viper 5, som klarar av innebandyns alla påfrestningar på fotlederna. Den här inomhusskon kommer kännas som gjuten för foten. 
 • Dessutom är dämpningen ett stort plus, framför allt i hälen. Det är skönt för dig med knäproblem eller med benhinneinflammation, som får ont av för stumma fotnedsättningar. 
 • Testpanelen ger även tummen upp för greppet på Salming-skons yttersula.

Vad hade kunnat vara bättre? Till skillnad från den mjuka hälen så är framfoten i den här inomhusskon från Salming aningen platt och riskerar med jämna mellanrum att upplevas som lite stel innan du värmt upp den.

Sammanfattning: Viper är i grunden en innebandysko som med en extra bred sula har anpassats för sportens snabba vändningar. Den breda sulan gör att du kan accelerera lika effektivt i sidled som framåt på planen, vilket helt enkelt är ett måste i en så här snabb sport! 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

9 timmar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

9 timmar sedan
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

3 dagar sedan
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

4 dagar sedan
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
magazine
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

9 timmar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

9 timmar sedan
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

3 dagar sedan
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

4 dagar sedan
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender
header

Test: Långärmade träningströjor för dam

Vi har sprungit, gymmat och tränat i höstens snyggaste träningströjor med långa ärmar. Här är modellerna från bland annat Casall, Röhnisch och Nike som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
långärmade träningströjor test

Test: Långärmade träningströjor för herr

Till löprundan, gymmet och andra aktiviteter kan det ibland vara skönt med en långärmad träningströja. Det är precis den typen av träningsplagg som vår testpanel har svettats i. Här är tröjorna för män som är bäst i test!

04 sep 2020
Mode & trender
Blacc fitness

New in: Squatsäkra tights från Blacc

Äntligen! Det ska inte behöva vara en hel vetenskap att hitta prisvärda tights som inte är genomskinliga. Varmt välkommen säger vi till nya träningskollektionen från Blacc.

04 sep 2020
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2020
Mode & trender
lyftarskor

Därför ska du köpa lyftarskor

Förbättra stabiliteten och minska risken för snedbelastning när du styrkelyfter. Det är två av fördelarna du får med en lyftarsko på foten.

02 sep 2020
Mode & trender