Inomhusskor för damer

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

Det här är skorna som håller dig skadefri och maxar prestationen i din inomhussport. Sportamores testpanel har provat sex snabba modeller för handboll, innebandy och volleyboll!

Det är faktiskt inte helt ovanligt att ge sig på att köra innebandy, handboll eller volleyboll i x-fitskor eller till och med löparskor – gör inte det misstaget! En sko som är för dåligt dämpad eller inte ger tillräckligt med stabilitet kan leda till både förslitningar och mer akuta skador, som till exempel en vrickning. En inomhussko är designad för att stå pall för de tuffa utmaningar som de kvicka inomhussporterna medför. Vi har testat skor från Adidas, Unihoc, Hummel, Salming med flera. Så här tycker Sportamores testpanel om säsongens nyheter!

Giftigt snabb i alla riktningar!

Salming viper sv

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst innebandy, men även badminton, squash och volleyboll tack vare mycket dämpning.

Storlek och passform: Först och främst bör nämnas att Viper 5 är väldigt små i storlekarna, vilket gäller för de flesta av Salmings inomhusskor. Därför rekommenderas att du går upp en hel storlek. Till och med då kan den upplevas som slimmad, men kom ihåg att det är meningen! I alla sporter där du rör dig lika mycket i sidled som framåt vill du inte halka omkring på innersulan.

Bästa egenskaperna: Det allra första som imponerar på testpanelen är stabiliteten i Viper 5, som klarar av innebandyns alla påfrestningar på fotlederna. Den här inomhusskon kommer kännas som gjuten för foten. Dessutom är dämpningen ett stort plus, framför allt i hälen. Det är skönt för dig med lite knäproblem eller med benhinneinflammation, som får ont av för stumma fotnedsättningar. Testpanelen ger även tummen upp för greppet på Salmingskons yttersula.

Vad hade kunnat vara bättre? Till skillnad från den mjuka hälen så är framfoten i den här inomhusskon från Salming aningen platt och riskerar med jämna mellanrum att upplevas som lite stel innan du värmt upp den.

Sammanfattning: Viper är i grunden en innebandysko som med en extra bred sula har anpassats för sportens snabba vändningar. Den breda sulan gör att du kan accelerera lika effektivt i sidled som framåt på planen, vilket helt enkelt är ett måste i en så här snabb sport! Utöver det kommer Viper garanterat väcka uppmärksamhet när du kliver över sarg – den giftigt neonrosa färgen är en röd tråd i Salmings sortiment av inomhusskor, men Viper finns även att klicka hem i en mer diskret .

Lika lätt som en fotbollssko, fast med dämpning!

Asics Upcourt dam

Modell: ,

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Sport: Främst volleyboll, men Upcourt passar i stort sett alla inomhussporter.

Storlek och passform: Till skillnad från inomhusskon från Salming så är Upcourt 3 från Asics lite bred i passformen, vilket lätt kan göra att du halkar omkring på sulan om du inte snörar ordentligt. Med en bra snörning är det däremot inget problem och har du breda fötter är det här i stället precis den sko som passar dig!

Bästa egenskaperna: Det som testpanelen vill framhålla som skons främsta egenskap är hur extremt lätt den är. Det märks att Upcourt är en volleybollsko, du kommer inte att få problem med att ta dig upp för att blocka i den här modellen. Dessutom är Upcourt, liksom alla modeller från Asics, superskön. Det gäller oavsett om det är löparskor eller inomhusskor.

Vad hade kunnat vara bättre? Om du har smala fötter är det här kanske inte skon för dig, då Upcourt är relativt breda inuti. I så fall är till exempel Salming ett bättre alternativ. Om du å andra sidan har breda fötter kan Upcourt bli din nya bästa vän på planen!

Sammanfattning: Upcourt är en extremt lätt volleybollsko med bra ventilationsförmåga och bred stabil sula. Trots att Upcourt klassas som en volleybollsko så ska du inte låta dig luras till att tro att den inte fungerar för andra sporter. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som till exempel spelar innebandy eller badminton och vill ha en lätt sko. I övrigt har den här inomhusskon från Asics en mjukare ovandel än de andra modellerna i testet. Det gör att Upcourt även ventilerar väldigt bra och håller dina fötter fräscha, set efter set.

Som perfekt för snurrfinten!

Unihoc U4

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst innebandy, men även badminton och squash. Passar inte för sporter med hopp på grund av en platt sula.

Storlek och passform: Liksom inomhusskon från Asics så är den här innebandyskon från Unihoc ganska stor i storleken, så att du med fördel kan gå ned en storlek om du velar mellan två. Kom däremot ihåg att dina fötter sväller när du tränar, samt att du ska kunna få plats med en tjockare matchstrumpa.

Bästa egenskaperna: Det bästa med U4 från Unihoc är framförallt greppet som gör att du får ut max av varje löpning och riktningsförändring. Att sulan är så pass bred är dessutom ett stort plus, vilket innebär att du står stabilt samt minskar risken för stukade fötter. Om du är den där spelaren som går på kryckor minst en gång per säsong så kan den extra stabiliteten i den här inomhusskon från Unihoc vara just vad du behöver!

Vad hade kunnat vara bättre? Å ena sidan är det här är en ganska platt modell som till skillnad från innebandyskon från Salming inte gör särskilt mycket för dig med ömmande knäleder. Å andra sidan ger U4 Plus en extremt bra markkontakt, vilket garanterat kommer få dig att känna dig smidig.

Sammanfattning: Det här testets andra innebandysko är U4 Plus från innebandymärket Unihoc. Om du tidigare spelat i till exempel Asics så kommer din första tanke vara att U4 är ganska platt. Om du har problem med meniskerna ska du kanske kolla på en annan modell, men om du söker den där sköna känslan av att bli ett med klubba och bol så är U4 något får dig. Tack vare den låga sulan får du bättre kontakt med marken i U4 än i någon annan sko och om du, liksom testpanelen älskar snurrfinten så finns det bara en sak att säga: köp Unihoc!

Explosiv lätthet i steget!

Hummel Aerocharge

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst handboll, men funkar även fint för innebandy, badminton och volleyboll då sulan är tilltagen på bredden.

Storlek och passform: Den här inomhusskon från Hummel är ganska bred, så tänk på det när du väljer storlek. I övrigt är den true to size och har en snörning med bra grepp, som gör att den går att snöra åt ordentligt för bästa passform.  

Bästa egenskaperna: Det bästa med Aerocharge från Hummel är att den har en så bekväm dämpning samt en energiåtergivning som trycker dig framåt i steget. Aerocharge är en väldigt lätt handbollssko, som kommer att få dig att känna dig snabb. I övrigt vill testpanelen dela ut en extra poäng för att inomhusskon från Hummel går att snöra åt ordentligt, vilket gör att den passar fler fötter, och därmed fler spelare.

Vad hade kunnat vara bättre? Det finns inte många negativa aspekter med den här inomhusskon, men möjligen är den något för mjuk i ovansidan, vilket ger en viss tendens till rörelse av foten inuti skon. Hummel är inte heller riktigt lika smidig som till exempel Unihoc.

Sammanfattning: Danska Hummel är en av de populäraste tillverkarna av handbollsskor och kläder och det märks att de varit med i matchen länge. När testpanelen tar tre snabba steg för att komma till skott är det som att Aerocharge skjuter fötterna framåt i steget och den väldämpade sulan fångar sedan upp spelaren i landningen. Testpanelen har faktiskt svårt att komma fram till något som kan bli bättre med den här handbollsskon, som funkar minst lika bra till innebandy, volleyboll och badminton, tack vare den breda sulan.

Inomhussko med inslag av sneaker!

adidas crazyflight

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1395 kronor.

Sport: Främst volleyboll och handboll.

Storlek och passform: Den här inomhusskon från Adidas är true to size och du kan utan extra eftertanke köpa den storlek som du brukar ha.

Bästa egenskaperna: Det bästa med Crazyflight är hur skönt den sitter på foten och hur behaglig den är att spela i. I sulan återfinns den hyllade boostdämpningen som blivit lite av Adidas signum och som återfinns i många av deras löparskor. I övrigt har Crazyflight bra grepp i yttersulan, vilket är en förutsättning oavsett vilken inomhussport du tar dig an.

Vad hade kunnat vara bättre? Testpanelen kommer inte på någonting med den här inomhusskon från Adidas som de saknar på volleyboll- och handbollsplanen. Det kan däremot vara värt att påpeka att Crazyflight har en mer avsmalnad sula är konkurrenterna och därför inte passar till lika många sporter.

Sammanfattning: Frågan är om Adidas någonsin tillverkat en mindre snygg sko? Svaret är förmodligen nej. Oavsett om det handlar om löparskor, sneakers eller inomhusskor så är Adidas nästan alltid snyggast i testgruppen. En annan smart finess som vittnar om hur rutinerade Adidas är när det kommer till skotillverkning är det extra sträva tyget som finns på insidan av skons häl. Det gör att den får bra grepp om din strumpa och därmed fot, så att du slipper glida omkring. I övrigt sitter Crazyflight som en smäck, är true to size och har en extremt skön dämpning – perfekt för att landa med efter ett högt hopp!

En allsidig sko för dig med fler sporter!

Mizuno weave lightning

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1495 kronor.

Sport: Främst handboll, men Weave Lightning passar i stort sett alla inomhussporter.

Storlek och passform: Mizuno är aningen små i storlekarna. Det kan vara bra att gå upp en storlek, om du känner dig osäker.

Bästa egenskaper: Weave Lightning utmärks av sin maxade stabilitet – det är svårt att föreställa sig ett scenario där du skulle kunna trampa snett i den här skon! Vid hälen är den extra förstärkt, vilket gör att foten sitter precis som den ska, hur mycket du än vrider och vänder. 

Vad hade kunnat vara bättre? Hälkappan som ger extra stabilitet är enligt vissa i testpanelen aningen hård innan den mjukats upp av användning. Det gör att när du till exempel ska hoppa eller springer på en löpboll med helt sträckt vrist så stöter hälkappan ihop med hälsenan. Det är inte helt bekvämt, men som tur är ger det med sig med tiden!

Sammanfattning: Den här inomhusskon från japanska Mizuno är klassad som en handbollssko, men liksom många andra inomhusskor passar den lika bra för de flesta inomhussporter. Weave Lightning har en lite högre sula än de andra modellerna och är aningen stummare, vilket ger stabila egenskaper som gör att den påminner något om U4 från Unihoc. Den höga sulan innebär också att den här handbollsskon påminner en hel del om en klassisk ”chunky sneaker”, vilket just nu är supertrendigt! I övrigt är greppet i stort sett klockrent, vilket gör att du kan röra dig obehindrat i alla riktningar, utan att tappa fart!


LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

https://www.sportamore.se/produkter/skor/inomhusskor/

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

5 timmar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

8 timmar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

9 timmar sedan
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

3 dagar sedan
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

3 dagar sedan
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

3 dagar sedan
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

3 dagar sedan
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

3 dagar sedan
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

4 dagar sedan
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

5 dagar sedan
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

6 dagar sedan
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

18 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mode & trender

Det behöver du till barnens höstutflykt

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mode & trender

Allt du vill veta om trailrunningskor!

17 sep 2019
Icebreaker underställ
Mode & trender

Fördelarna med merinoull i underställ och träningskläder

16 sep 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

16 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mode & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

09 sep 2019
magazine
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

5 timmar sedan
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

7 timmar sedan
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

8 timmar sedan
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

3 dagar sedan
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

3 dagar sedan
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

3 dagar sedan
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

3 dagar sedan
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

3 dagar sedan
Mode & trender
Heade trail

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Sportamores testpanel har provat trailskor från Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det här är trailskorna för dig som söker maxad komfort, stabilitet och fäste!

4 dagar sedan
Mode & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendiga boots från Svea

Hösten och vinterns hetaste trend är boots från Svea. Här är tre modeller som kommer hålla dig trendig, varm och bekväm under vintern!

5 dagar sedan
Mode & trender
The puffer jacket

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

Det är dags att hämta inspiration från Korea och låta de puffiga dunjackorna få leta sig ned på smalbenen. Här är jacktrenden som håller dig varm och trendig.

6 dagar sedan
Mode & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par Timberlandkängor är höstens hetaste köp! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance frost down herr aw 18

Det viktigaste när du väljer dunjacka

När du köper en dunjacka är det förstås viktigt att den är lagom varm och har bra passform. Men det allra viktigaste är kanske att jackan har rätt fill power. Vi guidar dig rätt.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance argon header

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

Oavsett vilken typ av dunjacka du är ute efter har Peak Performance en modell för dig. Vi guidar dig rätt!

07 oct 2019
Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

07 oct 2019
Mode & trender