Inomhusskor för damer

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

Det här är skorna som håller dig skadefri och maxar prestationen i din inomhussport. Sportamores testpanel har provat sex snabba modeller för handboll, innebandy och volleyboll!

Det är faktiskt inte helt ovanligt att ge sig på att köra innebandy, handboll eller volleyboll i x-fitskor eller till och med löparskor – gör inte det misstaget! En sko som är för dåligt dämpad eller inte ger tillräckligt med stabilitet kan leda till både förslitningar och mer akuta skador, som till exempel en vrickning. En inomhussko är designad för att stå pall för de tuffa utmaningar som de kvicka inomhussporterna medför. Vi har testat skor från Adidas, Unihoc, Hummel, Salming med flera. Så här tycker Sportamores testpanel om säsongens nyheter!

Giftigt snabb i alla riktningar!

Salming viper sv

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst innebandy, men även badminton, squash och volleyboll tack vare mycket dämpning.

Storlek och passform: Först och främst bör nämnas att Viper 5 är väldigt små i storlekarna, vilket gäller för de flesta av Salmings inomhusskor. Därför rekommenderas att du går upp en hel storlek. Till och med då kan den upplevas som slimmad, men kom ihåg att det är meningen! I alla sporter där du rör dig lika mycket i sidled som framåt vill du inte halka omkring på innersulan.

Bästa egenskaperna: Det allra första som imponerar på testpanelen är stabiliteten i Viper 5, som klarar av innebandyns alla påfrestningar på fotlederna. Den här inomhusskon kommer kännas som gjuten för foten. Dessutom är dämpningen ett stort plus, framför allt i hälen. Det är skönt för dig med lite knäproblem eller med benhinneinflammation, som får ont av för stumma fotnedsättningar. Testpanelen ger även tummen upp för greppet på Salmingskons yttersula.

Vad hade kunnat vara bättre? Till skillnad från den mjuka hälen så är framfoten i den här inomhusskon från Salming aningen platt och riskerar med jämna mellanrum att upplevas som lite stel innan du värmt upp den.

Sammanfattning: Viper är i grunden en innebandysko som med en extra bred sula har anpassats för sportens snabba vändningar. Den breda sulan gör att du kan accelerera lika effektivt i sidled som framåt på planen, vilket helt enkelt är ett måste i en så här snabb sport! Utöver det kommer Viper garanterat väcka uppmärksamhet när du kliver över sarg – den giftigt neonrosa färgen är en röd tråd i Salmings sortiment av inomhusskor, men Viper finns även att klicka hem i en mer diskret .

Lika lätt som en fotbollssko, fast med dämpning!

Asics Upcourt dam

Modell: ,

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Sport: Främst volleyboll, men Upcourt passar i stort sett alla inomhussporter.

Storlek och passform: Till skillnad från inomhusskon från Salming så är Upcourt 3 från Asics lite bred i passformen, vilket lätt kan göra att du halkar omkring på sulan om du inte snörar ordentligt. Med en bra snörning är det däremot inget problem och har du breda fötter är det här i stället precis den sko som passar dig!

Bästa egenskaperna: Det som testpanelen vill framhålla som skons främsta egenskap är hur extremt lätt den är. Det märks att Upcourt är en volleybollsko, du kommer inte att få problem med att ta dig upp för att blocka i den här modellen. Dessutom är Upcourt, liksom alla modeller från Asics, superskön. Det gäller oavsett om det är löparskor eller inomhusskor.

Vad hade kunnat vara bättre? Om du har smala fötter är det här kanske inte skon för dig, då Upcourt är relativt breda inuti. I så fall är till exempel Salming ett bättre alternativ. Om du å andra sidan har breda fötter kan Upcourt bli din nya bästa vän på planen!

Sammanfattning: Upcourt är en extremt lätt volleybollsko med bra ventilationsförmåga och bred stabil sula. Trots att Upcourt klassas som en volleybollsko så ska du inte låta dig luras till att tro att den inte fungerar för andra sporter. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som till exempel spelar innebandy eller badminton och vill ha en lätt sko. I övrigt har den här inomhusskon från Asics en mjukare ovandel än de andra modellerna i testet. Det gör att Upcourt även ventilerar väldigt bra och håller dina fötter fräscha, set efter set.

Som perfekt för snurrfinten!

Unihoc U4

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst innebandy, men även badminton och squash. Passar inte för sporter med hopp på grund av en platt sula.

Storlek och passform: Liksom inomhusskon från Asics så är den här innebandyskon från Unihoc ganska stor i storleken, så att du med fördel kan gå ned en storlek om du velar mellan två. Kom däremot ihåg att dina fötter sväller när du tränar, samt att du ska kunna få plats med en tjockare matchstrumpa.

Bästa egenskaperna: Det bästa med U4 från Unihoc är framförallt greppet som gör att du får ut max av varje löpning och riktningsförändring. Att sulan är så pass bred är dessutom ett stort plus, vilket innebär att du står stabilt samt minskar risken för stukade fötter. Om du är den där spelaren som går på kryckor minst en gång per säsong så kan den extra stabiliteten i den här inomhusskon från Unihoc vara just vad du behöver!

Vad hade kunnat vara bättre? Å ena sidan är det här är en ganska platt modell som till skillnad från innebandyskon från Salming inte gör särskilt mycket för dig med ömmande knäleder. Å andra sidan ger U4 Plus en extremt bra markkontakt, vilket garanterat kommer få dig att känna dig smidig.

Sammanfattning: Det här testets andra innebandysko är U4 Plus från innebandymärket Unihoc. Om du tidigare spelat i till exempel Asics så kommer din första tanke vara att U4 är ganska platt. Om du har problem med meniskerna ska du kanske kolla på en annan modell, men om du söker den där sköna känslan av att bli ett med klubba och bol så är U4 något får dig. Tack vare den låga sulan får du bättre kontakt med marken i U4 än i någon annan sko och om du, liksom testpanelen älskar snurrfinten så finns det bara en sak att säga: köp Unihoc!

Explosiv lätthet i steget!

Hummel Aerocharge

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1295 kronor.

Sport: Främst handboll, men funkar även fint för innebandy, badminton och volleyboll då sulan är tilltagen på bredden.

Storlek och passform: Den här inomhusskon från Hummel är ganska bred, så tänk på det när du väljer storlek. I övrigt är den true to size och har en snörning med bra grepp, som gör att den går att snöra åt ordentligt för bästa passform.  

Bästa egenskaperna: Det bästa med Aerocharge från Hummel är att den har en så bekväm dämpning samt en energiåtergivning som trycker dig framåt i steget. Aerocharge är en väldigt lätt handbollssko, som kommer att få dig att känna dig snabb. I övrigt vill testpanelen dela ut en extra poäng för att inomhusskon från Hummel går att snöra åt ordentligt, vilket gör att den passar fler fötter, och därmed fler spelare.

Vad hade kunnat vara bättre? Det finns inte många negativa aspekter med den här inomhusskon, men möjligen är den något för mjuk i ovansidan, vilket ger en viss tendens till rörelse av foten inuti skon. Hummel är inte heller riktigt lika smidig som till exempel Unihoc.

Sammanfattning: Danska Hummel är en av de populäraste tillverkarna av handbollsskor och kläder och det märks att de varit med i matchen länge. När testpanelen tar tre snabba steg för att komma till skott är det som att Aerocharge skjuter fötterna framåt i steget och den väldämpade sulan fångar sedan upp spelaren i landningen. Testpanelen har faktiskt svårt att komma fram till något som kan bli bättre med den här handbollsskon, som funkar minst lika bra till innebandy, volleyboll och badminton, tack vare den breda sulan.

Inomhussko med inslag av sneaker!

adidas crazyflight

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1395 kronor.

Sport: Främst volleyboll och handboll.

Storlek och passform: Den här inomhusskon från Adidas är true to size och du kan utan extra eftertanke köpa den storlek som du brukar ha.

Bästa egenskaperna: Det bästa med Crazyflight är hur skönt den sitter på foten och hur behaglig den är att spela i. I sulan återfinns den hyllade boostdämpningen som blivit lite av Adidas signum och som återfinns i många av deras löparskor. I övrigt har Crazyflight bra grepp i yttersulan, vilket är en förutsättning oavsett vilken inomhussport du tar dig an.

Vad hade kunnat vara bättre? Testpanelen kommer inte på någonting med den här inomhusskon från Adidas som de saknar på volleyboll- och handbollsplanen. Det kan däremot vara värt att påpeka att Crazyflight har en mer avsmalnad sula är konkurrenterna och därför inte passar till lika många sporter.

Sammanfattning: Frågan är om Adidas någonsin tillverkat en mindre snygg sko? Svaret är förmodligen nej. Oavsett om det handlar om löparskor, sneakers eller inomhusskor så är Adidas nästan alltid snyggast i testgruppen. En annan smart finess som vittnar om hur rutinerade Adidas är när det kommer till skotillverkning är det extra sträva tyget som finns på insidan av skons häl. Det gör att den får bra grepp om din strumpa och därmed fot, så att du slipper glida omkring. I övrigt sitter Crazyflight som en smäck, är true to size och har en extremt skön dämpning – perfekt för att landa med efter ett högt hopp!

En allsidig sko för dig med fler sporter!

Mizuno weave lightning

Modell: ,

Rekommenderat pris: 1495 kronor.

Sport: Främst handboll, men Weave Lightning passar i stort sett alla inomhussporter.

Storlek och passform: Mizuno är aningen små i storlekarna. Det kan vara bra att gå upp en storlek, om du känner dig osäker.

Bästa egenskaper: Weave Lightning utmärks av sin maxade stabilitet – det är svårt att föreställa sig ett scenario där du skulle kunna trampa snett i den här skon! Vid hälen är den extra förstärkt, vilket gör att foten sitter precis som den ska, hur mycket du än vrider och vänder. 

Vad hade kunnat vara bättre? Hälkappan som ger extra stabilitet är enligt vissa i testpanelen aningen hård innan den mjukats upp av användning. Det gör att när du till exempel ska hoppa eller springer på en löpboll med helt sträckt vrist så stöter hälkappan ihop med hälsenan. Det är inte helt bekvämt, men som tur är ger det med sig med tiden!

Sammanfattning: Den här inomhusskon från japanska Mizuno är klassad som en handbollssko, men liksom många andra inomhusskor passar den lika bra för de flesta inomhussporter. Weave Lightning har en lite högre sula än de andra modellerna och är aningen stummare, vilket ger stabila egenskaper som gör att den påminner något om U4 från Unihoc. Den höga sulan innebär också att den här handbollsskon påminner en hel del om en klassisk ”chunky sneaker”, vilket just nu är supertrendigt! I övrigt är greppet i stort sett klockrent, vilket gör att du kan röra dig obehindrat i alla riktningar, utan att tappa fart!


LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

header korta traningstights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

3 dagar sedan
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

3 dagar sedan
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

4 dagar sedan
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

4 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

5 dagar sedan
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: herrlöparskor med mycket dämpning

5 dagar sedan
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

6 dagar sedan
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

6 dagar sedan
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
Hoka One One header
Mode & trender

Bondi – bästa löparskon för dig med tungt löpsteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mode & trender

Hur ska jag tvätta mina löparkläder?

27 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Trendiga vårjackor för dam 2020

24 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi har testat vårjackor för herr 2020

24 apr 2020
Hoka One One redigerad
Mode & trender

Därför ska du springa i Clifton 6 från Hoka One One

23 apr 2020
bästsäljare header
Mode & trender

Här är Sportamores bästsäljare – hela listan

23 apr 2020
Vita sneakers header dam
Mode & trender

Test: Snygga vita sneakers för damer

22 apr 2020
Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Vita sneakers för herr

22 apr 2020
Asics loparskor
Mode & trender

Vilka av Asics löparskor ska jag välja?

21 apr 2020
Le specs solglasögon
Mode & trender

Trendigaste solglasögonen 2020

21 apr 2020
magazine
header korta traningstights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

3 dagar sedan
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

3 dagar sedan
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

4 dagar sedan
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

4 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

5 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: herrlöparskor med mycket dämpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – vilken löparskotillverkare har de bästa löparskorna med mycket dämpning? Vi vet!

5 dagar sedan
Mode & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

När du yogar är kläderna viktiga – då tänker vi förstås främst på funktionen. Nya materialet Infinalon från Nike är det mest bekväma du provat hittills!

6 dagar sedan
Mode & trender
Merrells trailskor

Test: Merrells trailskor för dam och herr

Har det blivit dags att köpa nya trailskor? Här testar vi de bästa löparskorna för trail från Merrell.

6 dagar sedan
Mode & trender
björn borg tights

Tips! 9 tights med hög midja

Vem älskar inte ett par snygga tights med hög midja? Här är de just nu populäraste modellerna från Better Bodies, Adidas, Nike, Fila och Gavelo med flera.

18 may 2020
Mode & trender
Mjukisset

Snygga mjukisset för vardagshäng

Det är årets hetaste trend och perfekt för såväl hemmakontoret som picknicken utomhus. Här är 10 lyxiga mjukisset du inte vill missa!

15 may 2020
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: löparskor med mycket dämpning

Vi testar de mjukaste, studsigaste löparskorna från Hoka One One, Nike och Adidas. Här är modellerna som är bäst i test för dam.

14 may 2020
Mode & trender
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bäst i test: Sport-bh för löpning

När du löptränar är det viktigt med en riktigt bra sport-bh som ger dig rätt stöd. Här är 2020:s bästa modeller för löpning.

14 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

Det är viktigt att välja en bra cykelhjälm. I det här testet har vi provat flera olika modellers ställbarhet, komfort, ventilation och design.

14 may 2020
Mode & trender
badtofflor plock

Sommarens bästa tofflor och sandaler

Snart är det dags för luftiga skor som badtofflor, slip-ins och flip-flops. Här är årets hetaste sommarskor från Fila, Adidas och Birkenstock.

13 may 2020
Mode & trender
lisa tellbe header

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

Influencern Lisa Tellbe älskar sportigt mode och visar hur hon bär sina favoritplagg från Nike.

13 may 2020
Mode & trender