charlotte och pär header

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

Vi har tagit hjälp av två stycken superlöpare för att kora de bästa löparskorna från Asics – för dam och herr. Läs testet för att få reda på svaret! 

Vilka löparskor från Asics är egentligen bäst? Vi lät vår löparambassadör Charlotte Karlsson och hennes trogna löparkamrat: sambo Pär Arvered, springa i tre av de populäraste skorna från märket (en neutral löparsko, en stabil löparsko och en lättviktssko). Så här tycker de om dämpning, komfort och stabilitet i favoriterna från Asics. 

SHOPPA HÄR:

(Psst! Scrolla ned för att se testet av Asics löparskor för herr).

Test: ,

GEl cumulus

Finns i färgerna:  ,  och .

Drop: 10 millimeter.

Typ av sko: GEL-Cumulus är en neutral mängdträningssko som passar bäst på landsvägar och elljusspår.

Charlotte Karlsson tycker: 

Det som den här löparskon får absolut högst betyg för av Charlotte Karlsson är dämpningen och stabiliteten – det är också de två egenskaper som normalt utmärker just Asics löparskor.

– Jag tycker även att skorna känns förvånansvärt lätta för att vara så uppbyggda och stabila, säger Charlotte Karlsson och fortsätter:

– Jag skulle säga att skorna passar för dig som har ett neutralt löpsteg, lägre fotvalv och lite bredare fötter. Skon passar definitivt nybörjare som önskar en stabil och bra sko.

I övrigt är det komforten som gör Asics GEL-Cumulus till en favorit i utbudet.

– Det är en mycket bekväm sko att ha på foten. En detalj som jag lägger märke till är att jag gillar den låga och mjuka hälkappan som ger noll risk för skavsår. Det känns som att jag har en mjuk kudde runt hela foten.

Precis som namnet på löparskon antyder stoltserar GEL-Cumulus med Asics berömda GEL-dämpning i mellansulan. Som allra mjukast är den under hälen.

– GEL-Cumulus gör sig som bäst till löpare som landar på hälen i sitt löpsteg. Som en löpare som landar på framfoten behöver du inte ha den uppbyggnaden som finns i hälen på den här skon.

Sist men inte minst passar den populära löparskon bäst till mängdträning och mysjogg för dig som är en van löpare, men kan även funka på tävling för den lite ovanare löparen.

– Om man inte är så van löpare och ska göra sin första mara, kanske med målet att bara ta sig runt, så kan den här löparskon absolut funka för det. Annars skulle jag inte rekommendera den som någon tävlingssko.

Test: ,

noosa tri dam

Finns i färgerna:  och 

Drop: 8 millimeter.

Typ av sko: En lättvikssko för snabba tempopass och intervaller, ursprungligen designad för thriatlon, men utmärkt även för vanlig löpning.

Charlotte Karlsson tycker: 

Redan från första testrunda sitter GEL-Noosa som en dröm!

– Jag gillar passformen på skon, den sitter väldigt skönt på foten. Tåboxen är relativt stor vilket kan vara skönt då tårna får gott om plats, med mindre risk för blånaglar, konstaterar Charlotte Karlsson.

GEL-Noosa Tri 12 är en neutral löparsko, med lätt stöd för fotvalvet. Till skillnad från Cumulus är den dessutom väldigt flexibel, så som lättviktsskor ofta är. Sulan är mer minimalistisk och har ett lägre drop.

– Jag rekommenderar skon till vana löpare då den faktiskt kräver lite av löparen. Den är däremot uppbyggd på ett sätt som passar både dig som lansar på häl och framfot. 

Förutom det utmärker sig skon designmässigt, tack vare ett ganska unikt färgmönster, men också genom smarta detaljer.

– Ovandelen är i ett material som inte drar åt sig vatten och är utformad som en barfotasko. Skon har dessutom en elastisk snörning och specifika handtag för att man ska kunna dra på sig den snabbt, berättar Charlotte Karlsson.

Trots det medföljer vanliga skosnören i kartongen, om du skulle föredra det. Sist men inte minst funderar Charlotte över vilka distanser GEL-Nossa Tri 12 gör sig bäst på, och kommer fram till att den inte bör matchas till alltför långa sträckor.

– Jag skulle nog inte ge mig ut på ett längre pass än 21 km med den, men med lite träning tror jag absolut att den funkar för upp till ett maraton.

Är du en ovan löpare som springer ditt första maraton rekommenderas i stället en mängträningssko med mycket dämpning, som GEL-Cumulus ovan eller GT-2000 nedan.

Test: ,

GT-2000

Finns i färgerna:  , ,  och .

Drop: 10 millimeter.

Typ av sko: En löparsko med pronationsstöd för dig som vill springa långt och kräver en sko med skön dämpning.

Charlotte Karlsson tycker: 

GT-2000 8 är en riktig klassiker i utbudet av stabila löparskor från Asics (ej att förväxla med GT-1000 som är den neutrala varianten av löparskon). Det är framför allt för dess komfort du ska köpa Asics GT-2000, tycker Charlotte Karlsson.

– Skorna är verkligen supersköna på fötterna. Det känns som att jag bäddat mig i kuddar. Eftersom att de har GEL-dämpning i hälen skulle jag primärt rekommendera de till hällöpare.

I övrigt imponerar Asics GT-2000 på vår testare genom att vara extremt stabila. Musklerna i fötter och underben behöver knappt ens hjälpa till för att stabilisera foten – perfekt för dig som överpronerar! Skillnaden gentemot GEL-Noosa är påtaglig.

– Eftersom de är så stabila så blir de lite stela, och kräver lite tid för att forma sig optimalt efter din fot, säger Charlotte Karlsson.

I övrigt är skon rymlig och passar en lite bredare fot. Annars får du dra åt snörningen ordentligt. De får pluspoäng för ovandelen som är ventilerande och håller dig sval till och med när du börjar närma dig sträckor på flera mil.

– Jag tycker att skorna passar för längre distanser i och med att det är så mycket dämpning i mellansulan! 

Är du nybörjare är GT-2000 ett toppenval för dig, då den mjuka dämpningen håller muskler och leder pigga även efter flera kilometer på asfalt.

Test: ,

GEL Nimbus

Finns i färgerna: , , , ,  och .

Drop: 10 millimeter.

Typ av sko: En neutral löparsko med mycket dämpning, prefekt för distanspass.

Pär Arvered tycker: 

Ja, det här är alltså den 22:a upplagan av den älskade Asics-skon GEL-Nimbus – det säger i sig en hel del om hur populär den är. Liksom alla Asics löparskor med GEL-dämpning är den väldigt skön på foten.

– En stabil sko som känns väldigt bekväm från första början. Den är något åt de bredare hållet, men har en grym passform, berättar Pär Arvered.

GEL-Numbus 22 gör sig bäst på långa pass och för att vara en löparsko med mycket dämpning är den väldigt lätt. Dessvärre är det inte riktigt tillräckligt lätt för att du ska vilja springa i den på tävling.

– Jag skulle rekommendera den här löparskon för alla distanser där farten inte är det viktiga. Asics Nimbus 22 är lite tung och kan kännas klumpig vid högre hastigheter, tycker vår testare.

Även om GEL-Nimbus är en neutral sko är den väldigt stabil och ger skönt stöd för hålfoten.

– GEL-Nimbus passar en löpare som vill ha en stabil och skön sko för landsvägslöpning. Där är den klockren! säger han och fortsätter: 

– Det som utmärker skon är att den är extremt skön på foten och otroligt stabil, vilket gör att känslan är grym även efter många kilometer, säger Per Arvered.

Test: ,

GEL noosa tri

Finns i färgen:

Drop: 8 millimeter. 

Typ av sko: En lättviktssko för snabba tempopass och tävlingar.

Pär Arvered tycker: 

Precis som Charlotte Karlsson föll pladask för damskon charmas hennes sambo direkt av GEL-Noosa Tri 12:s höga komfort.

– Så fort jag stoppar i foten i skon kändes den helt magisk, berättar han.

Med i kartongen till GEL-Noosa följer ett par vanliga skosnören, medan de som sitter på skon är en sorts snabbsnörning som ska göra den enkel att ta på och av.

– I början var jag lite skeptisk till snabbsnörningen och trodde att skon skulle sitta löst, men den sitter riktigt bra på foten under hela passet.

I jämförelse med GEL-Nimbus är GEL-Noosa Tri 12 mer minimalistisk. Det gör den till en både snabbare och lättare löparsko, som gör att du får upp en riktigt härlig fartkänsla.

– Jag skulle rekommendera den här lättviktssko för landsvägslöpning och lätt trailterräng, på lite kortare distanser.

Liksom sin sambo tycker Pär Arvered att GEL-Noosa kräver ett bra löpsteg och många timmars träning innan du kan ta dig runt ett maraton i skon. Innan du nått dit kan det vara smart att inte ge dig på att springa över en halv mara i den här modellen.

Test: ,

Gel kayano

Finns i färgerna: , , , ,  och 

Drop: 10 millimeter.

Typ av sko: En pronationssko av rang, perfekt för landsvägar och asfalt. 

Pär Arvered tycker:  

Sällan har du nog stött på en så klassisk löparsko som GEL-Kayano. Den är godingen hittar du i en rätt hög prisklass, men smakar det så kostar det! 

– Första känslan är att det är en sko med hög komfort och en rymlig framfot, vilket är skönt på långa pass där fötterna kan svälla av ansträngning.

GEL-Kayano 26 är en pronationssko och passar dig med överpronation. Men även du som neutral löpare kan dra nytta av pronationsstödet om du tagit dig ut på riktiga långdistanser. När fötterna blir trötta finns det nämligen risk för att de börjar pronera lätt.

– Hälkappan är perfekt för mig som har lite problem med hälsenorna, berättar Pär Arvered.

Eftersom Kayano är försedd med väldigt mycket och skön dämpning passar den överlag bra för dig som är lite småskadad. Har du någon gång gått till en sjukgymnast med knäproblem har du säkert fått höra att det kan hjälpa att byta till en sko med Asics GEL-dämpning.

– I övrigt funkar den bra i alla hastigheter men de är inte riktigt lika smidiga som GEL-Noosa när du kommer upp i högre hastigheter, tycker vår testare och fortsätter:

– Det här är en sko för främst landsvägslöpning på asfalt och elljusspår. I övrigt är den skön, väldigt stabil och dessutom väldigt snygg!

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Test Better Bodies tights
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

3 timmar sedan
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

1 dag sedan
Skolstart Hummel
Mode & trender

Checklista inför skolstarten

1 dag sedan
Adidas löparskor
Mode & trender

Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas

2 dagar sedan
Test_loparskorherr_2020.png
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

08 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mode & trender

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

05 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mode & trender

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mode & trender

Test: Adidas Supernova för dam och herr

24 jun 2020
charlotte och pär header
Mode & trender

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mode & trender

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

22 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

17 jun 2020
sandaler header
Mode & trender

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

17 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mode & trender

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mode & trender

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mode & trender

Bästa barnfynden på vår sommarrea

14 jun 2020
Test bikini
Mode & trender

Test: Bikinis från Waikani

11 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

10 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Kan jag tvätta mina sandaler i maskin?

10 jun 2020
daddräkt simning
Mode & trender

Test: Baddräkter för tävling och träningssim

09 jun 2020
ub primeblue
Mode & trender

Här är Adidas Ultraboost i återvunnen plast!

08 jun 2020
Le Specs solglasögon
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solglasögon

06 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löpartröjor för herr 2020

05 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Stort test av träningslinnen för löpning

05 jun 2020
Blacc yoga
Mode & trender

Lär dig shoppa smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mode & trender

Sommarens 9 hetaste badshorts

04 jun 2020
pegasus 37
Mode & trender

Test: Så bra är Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

02 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

28 may 2020
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

28 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

27 may 2020
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
magazine
Test Better Bodies tights

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

Ett par träningstights ska följa kroppen, sitta bekvämt och framförallt vara squatvänliga. Vi sätter säsongens favoriter från Better Bodies på prov.

3 timmar sedan
Mode & trender
didrikson kids

Allt du behöver inför förskolestarten

Ska ditt barn börja förskolan? Många frågor brukar dyka upp angående vad ditt barn behöver när han eller hon börjar förskolan. Vi har gjort en checklista som du kan använda när det är dags.

1 dag sedan
Mode & trender
Skolstart Hummel

Checklista inför skolstarten

Sommarlovet närmar sig sitt slut och skolstarten hägrar för de små. Här är listan på allt barnen behöver ha i garderoben, utöver sina vanliga kläder och skor, inför det nya läsåret. Skriv ut och bocka av.

1 dag sedan
Mode & trender
Adidas löparskor

Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas

Maxa löpupplevelsen med rätt löparskor! Var så god, här är en guide som gör att du kan hitta modellen för just dig bland Adidas stora löparskoutbud.

2 dagar sedan
Mode & trender
Test_loparskorherr_2020.png

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

Säsongens löparskor är här! Vår testpanel har sprungit i modeller för intervaller, lopp och långa distanser. Här är löparskorna för honom som är bäst i test!

08 jul 2020
Mode & trender
Test löparskor dam

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

Vilka löparskor ska jag ha? Den frågan ställer sig de allra flesta inför vårens löpsäsong. Vår testpanel har gjort halva jobbet åt dig – här är löparskorna som är bäst i test!

08 jul 2020
Mode & trender
Saucony Triumph 18

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

Stötdämpande mellansula, tight hälkappa och en vinnande löpkänsla – här är anledningarna till varför du borde springa i nya löparskon Triumph 18 från Saucony.

08 jul 2020
Mode & trender
jenny freed

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

Att välja sport-bh kan vara lite klurigt. Låt utbildade lingeristan Jenny Svedberg Freéd hjälpa dig.

05 jul 2020
Mode & trender
Asics GEL-Kayano 27

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

En pronationssko som både är superstabil och har mycket dämpning – är det ens möjligt? Säg hej till nya Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Mode & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

Boxhopp, squats, repklättring och wallballs – allt klarar Free Metcon 3. Läs testpanelens utlåtande om nya träningsskon.

01 jul 2020
Mode & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova för dam och herr

Testpanelens dom: Hög kvalitet för billig peng. Vi pratar om Adidas nya löparsko Supernova!

24 jun 2020
Mode & trender
charlotte och pär header

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

Vi har tagit hjälp av två stycken superlöpare för att kora de bästa löparskorna från Asics – för dam och herr. Läst testet för att få reda på svaret!

23 jun 2020
Mode & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

Här är löparskon för dig som söker hög kvalitet utan att det ska behöva kosta skjortan! Läs mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

Sommaren = öppna skor! Och vad är bättre än ett par trendiga sandaler eller tofflor? Spana in vårt herrtest av säsongens favoriter för fötterna!

17 jun 2020
Mode & trender
sandaler header

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

Äntligen dags att testa sandaler från Birkenstock, Cruz och Axelda. Se modellerna för sommarens hetaste dagar som är bäst i test!

17 jun 2020
Mode & trender