SE-Header-Overall.jpg

Test av vinterns varmaste barnoveraller

Årets viktigaste köp för familjens minstingar är helt klart vinteroverallen. Vi har testat säsongens populäraste modeller för att se om de klarar pulkaåkning och snöbollskrig.

Förutom att en vinteroverall ska värma när kylan gör sig påtaglig, ska den även andas när det vankas snöbollskrig. Precis som många andra plagg finns det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men när vi pratar om hur vattentät en overall är anges ofta vattenpelare, ett värde som beskriver det tryck som tyget tål utan att vatten tränger igenom. Värdet är höjden i millimeter på en tänkt vattenpelare. Så här kan du tolka siffrorna: 

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid. 
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn. 
  • Minst 8 000 mm = Tål kraftigt regn under en längre tid och även att sitta på blött underlag. 
  • Minst 12 000 mm = För extrema väderförhållanden. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid. 

En annan specifikation som kan vara bra att lägga på minnet är overallens andningsförmåga. Den beräknas utifrån om materialet är vattentätt men samtidigt absorberar och leder bort fukt till det yttre lagret. Så här kan du tolka mätningen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig passform BERGANS.jpg

Test av:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Material: Funktionsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rymlig passform som gör att barnet kan hoppa och skutta i snöhögar utan minsta problem. Den starka resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats. 

Komfort: Det här är en overall som står sig extra bra vid låga temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men även vid plusgrader och blåst håller barnet en behaglig temperatur utan några svettattacker. 

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret. 

Design: Klassisk, stilren design. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt material med extra förstärkningar på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen är både vatten- och vindtät så du behöver inte vara orolig för att regn och snö på något sätt ska rubba barnens utelek. Det dubbla materialet håller en god värme i minusgrader samtidigt som det andas desto mer när det är varmare än så utomhus. Den här modellen är därför perfekt anpassad efter den nordiska vintern där du aldrig riktigt vet vad nästa morgon kommer att bjuda på för väder. 

Allround-overallReimaTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Finns i färgerna: , , , ,  och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester. 

Vattentäthet: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i storleken med en rak passform som kan anpassas i midjan efter eget önskemål. Även benlängderna kan justeras med tryckknappar så barnet slipper trampa ned dem. 

Komfort: Den här modellen sitter bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar. 

Detaljer: Reflexer av hög kvalitet som gärna hade fått vara något större. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alla sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Inte den snyggaste modellen, men den gör sitt jobb. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör. 

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overallen är i en klass för sig när det kommer till kvalitet och tålighet. Den upplevs mer robust än andra modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passar perfekt för de aktiva barnen som inte tvekar på att verkligen nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus för att bensluten även kan justeras med tryckknappar. Overallen ska klara av att värma barnet ända ned till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall att växa i DIDRIKSONS.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Material: 100% polyamid weave. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god rörelsefrihet utan att overallen hamnar i vägen eller känns för stor. 

Komfort: Modellen sitter bra och känns skön på kroppen även om den rymliga passformen gör den något bylsig. Det är inget som hindrar vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell. 

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten för att du kan förlänga både ärmar och benlängder upp till en storlek. PFC-fri vattenavvisning samt synliga reflexer i alla riktningar.

Design: En klassisk design i rosa och grått känns som ett säkert kort för familjens minstingar.

Passar åldern: 2-4 år. 

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen att man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialen känns rejäla och man får intrycket att det här är en overall som kommer att kunna ärvas av syskon i framtiden. Även om overallen är konstruerad för att klara väta enligt konstens alla regler och det inte finns anledning att misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter! 

Värmande modell HUMMEL.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna:

Material: Huvudmaterial i 100% nylon. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm. 

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som varken upplevs som för tight eller rymlig, utan perfekt för alla barn i testpanelen. Overallen har normallånga benlängder vilket är ett plus för barnen som inte är så långa och vill undvika överflödigt tyg i bensluten. 

Komfort: Modellen är väldigt lätt att röra sig i och det finns inget som stretar, tar emot eller skaver. Overallen värmer skönt och håller en behaglig temperatur när du använder den i minusgrader. 

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen ”kan själv” och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har reflexdetaljer, avtagbar huva och fotremmar i gummi. 

Design: Enkel, stilren och snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen. 

Passar åldern: 2-6 år. 

Sammanfattning: En modell som gör sig bäst när det är högst fyra plusgrader utomhus. Vid aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus för att fotremmarna är i gummi vilket gör de lätta att torka av i stället för resår som blir blött och samlar på sig grus vid användning. En favorit om barnen själva får välja! 

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En något mer slimmad passform där du själv kan anpassa midjan med en dragsko. Modellen har en generös längd som gör att barnet kan sätta sig och huka sig i overallen utan att den åker upp och lämnar en glipa i benslutet. 

Komfort: Handledsmuddarna med tumhål i kombination med kardborrejustering ser till att inte minsta snöflinga tar sig in via ärmsluten. Med andra ord, en fullt snöskyddad modell.

Detaljer: Två dragkedjor i brösthöjd, reflexdetaljer och dragsko i midjan. 

Design: En klassisk overall-design som snarare upplevs robust och aktiv än trendig. 

Passar åldern: Upp till 6 år. 

Sammanfattning: Det finns ett ord som sammanfattar den här modellen och det är kvalitet. Att 8848 Altitude står för hållbarhet och smarta funktioner är ingen nyhet. Den här barnoverallen har en utmärkt vattentäthet, materialet är självklart helt PFC-fritt och har en hög andningsförmåga så barnen kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan är något liten, men ser samtidigt till att den verkligen sitter på plats när den är uppdragen. Förstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm och mysig MoloTest av:  

Rekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , och

Material: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i storleken med en rymligare passform som gör så att barnen kan hoppa, böja sig och göra snöänglar utan att något stretar eller tar emot. Smart resår i ben- och ärmslut samt i midjan. 

Komfort: Insidan i fleece är mjuk och skön mot kroppen. Samtidigt värmer materialet och har en god andningsförmåga när det vankas springtävling. 

Detaljer: Överflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större reflexdetaljer som syns i mörkret. Plus för den avtagbara huvan. 

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt! 

Passar åldern: 3-5 år. 

Sammanfattning: En varm och mysig modell som känns lika given i en pulkabacke som en ruggig höstdag där hopp i vattenpölar står på schemat. Den här modellen gör definitivt ett avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designen var en stor hit för såväl barnen som föräldrarna och passformen är rymlig. Overallen är superlätt att ta på och av, vilket underlättar för en bestämd fyraåring. Plus för att dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus för knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet är vattenavvisande och självklart PFC-fritt. 

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av:   

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Material: Huvudmaterial och vaddering i 100% nylon. Andra lagret vaddering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en något rymligare passform. Dragskon i midjan gör så att du kan anpassa passformen efter barnet. 

Komfort: Supermjuk och skön fleece på insidan värmer skönt. Modellen är gjord för att klara både kallt och blött väder, och det gör den med bravur. Barnet håller sig varmt och torrt i minusgrader. 

Detaljer: Mängder av reflexer som både är praktiska och snygga detaljer.

Design: Hur snygg är inte den här färgen? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Även de mörkgråa detaljerna känns helt rätt.

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: En smidig overall som barnet lätt kan ta på själv. En av de största fördelarna är alla reflexdetaljer som gör modellen väldigt synlig i höstmörkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den här modellen klarar riktigt kalla vinterdagar i kombination med ett skönt underställ i ull. Det är även en räddare i skidbacken, andas på ett effektivt sätt när barnet svettas mycket och har en flourkarbonfri ytbehandling. En snygg och praktisk modell som ni kan nöta till full under vinterns kallaste dagar. Bra där Lindberg! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

8 timmar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

13 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

1 dag sedan
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

2 dagar sedan
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

2 dagar sedan
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

3 dagar sedan
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

3 dagar sedan
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

6 dagar sedan
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

6 dagar sedan
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
Hoka One One header
Mode & trender

Bondi – bästa löparskon för dig med tungt löpsteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mode & trender

Hur ska jag tvätta mina löparkläder?

27 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Trendiga vårjackor för dam 2020

24 apr 2020
magazine
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

8 timmar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

13 timmar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

1 dag sedan
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

2 dagar sedan
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

2 dagar sedan
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

3 dagar sedan
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

3 dagar sedan
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

6 dagar sedan
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

6 dagar sedan
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – vilken löparskotillverkare har de bästa löparskorna med mycket dämpning? Vi vet!

19 may 2020
Mode & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

När du yogar är kläderna viktiga – då tänker vi förstås främst på funktionen. Nya materialet Infinalon från Nike är det mest bekväma du provat hittills!

19 may 2020
Mode & trender
Merrells trailskor

Test: Merrells trailskor för dam och herr

Har det blivit dags att köpa nya trailskor? Här testar vi de bästa löparskorna för trail från Merrell.

18 may 2020
Mode & trender