SE-Header-Overall.jpg

Test av vinterns varmaste barnoveraller

Årets viktigaste köp för familjens minstingar är helt klart vinteroverallen. Vi har testat säsongens populäraste modeller för att se om de klarar pulkaåkning och snöbollskrig.

Förutom att en vinteroverall ska värma när kylan gör sig påtaglig, ska den även andas när det vankas snöbollskrig. Precis som många andra plagg finns det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men när vi pratar om hur vattentät en overall är anges ofta vattenpelare, ett värde som beskriver det tryck som tyget tål utan att vatten tränger igenom. Värdet är höjden i millimeter på en tänkt vattenpelare. Så här kan du tolka siffrorna: 

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid. 
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn. 
  • Minst 8 000 mm = Tål kraftigt regn under en längre tid och även att sitta på blött underlag. 
  • Minst 12 000 mm = För extrema väderförhållanden. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid. 

En annan specifikation som kan vara bra att lägga på minnet är overallens andningsförmåga. Den beräknas utifrån om materialet är vattentätt men samtidigt absorberar och leder bort fukt till det yttre lagret. Så här kan du tolka mätningen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig passform BERGANS.jpg

Test av:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Material: Funktionsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rymlig passform som gör att barnet kan hoppa och skutta i snöhögar utan minsta problem. Den starka resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats. 

Komfort: Det här är en overall som står sig extra bra vid låga temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men även vid plusgrader och blåst håller barnet en behaglig temperatur utan några svettattacker. 

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret. 

Design: Klassisk, stilren design. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt material med extra förstärkningar på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen är både vatten- och vindtät så du behöver inte vara orolig för att regn och snö på något sätt ska rubba barnens utelek. Det dubbla materialet håller en god värme i minusgrader samtidigt som det andas desto mer när det är varmare än så utomhus. Den här modellen är därför perfekt anpassad efter den nordiska vintern där du aldrig riktigt vet vad nästa morgon kommer att bjuda på för väder. 

Allround-overallReimaTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Finns i färgerna: , , , ,  och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester. 

Vattenpelare: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i storleken med en rak passform som kan anpassas i midjan efter eget önskemål. Även benlängderna kan justeras med tryckknappar så barnet slipper trampa ned dem. 

Komfort: Den här modellen sitter bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar. 

Detaljer: Reflexer av hög kvalitet som gärna hade fått vara något större. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alla sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Inte den snyggaste modellen, men den gör sitt jobb. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör. 

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overallen är i en klass för sig när det kommer till kvalitet och tålighet. Den upplevs mer robust än andra modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passar perfekt för de aktiva barnen som inte tvekar på att verkligen nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus för att bensluten även kan justeras med tryckknappar. Overallen ska klara av att värma barnet ända ned till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall att växa i DIDRIKSONS.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Material: 100% polyamid weave. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god rörelsefrihet utan att overallen hamnar i vägen eller känns för stor. 

Komfort: Modellen sitter bra och känns skön på kroppen även om den rymliga passformen gör den något bylsig. Det är inget som hindrar vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell. 

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten för att du kan förlänga både ärmar och benlängder upp till en storlek. PFC-fri vattenavvisning samt synliga reflexer i alla riktningar.

Design: En klassisk design i rosa och grått känns som ett säkert kort för familjens minstingar.

Passar åldern: 2-4 år. 

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen att man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialen känns rejäla och man får intrycket att det här är en overall som kommer att kunna ärvas av syskon i framtiden. Även om overallen är konstruerad för att klara väta enligt konstens alla regler och det inte finns anledning att misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter! 

Värmande modell HUMMEL.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna:

Material: Huvudmaterial i 100% nylon. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm. 

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som varken upplevs som för tight eller rymlig, utan perfekt för alla barn i testpanelen. Overallen har normallånga benlängder vilket är ett plus för barnen som inte är så långa och vill undvika överflödigt tyg i bensluten. 

Komfort: Modellen är väldigt lätt att röra sig i och det finns inget som stretar, tar emot eller skaver. Overallen värmer skönt och håller en behaglig temperatur när du använder den i minusgrader. 

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen ”kan själv” och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har reflexdetaljer, avtagbar huva och fotremmar i gummi. 

Design: Enkel, stilren och snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen. 

Passar åldern: 2-6 år. 

Sammanfattning: En modell som gör sig bäst när det är högst fyra plusgrader utomhus. Vid aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus för att fotremmarna är i gummi vilket gör de lätta att torka av i stället för resår som blir blött och samlar på sig grus vid användning. En favorit om barnen själva får välja! 

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En något mer slimmad passform där du själv kan anpassa midjan med en dragsko. Modellen har en generös längd som gör att barnet kan sätta sig och huka sig i overallen utan att den åker upp och lämnar en glipa i benslutet. 

Komfort: Handledsmuddarna med tumhål i kombination med kardborrejustering ser till att inte minsta snöflinga tar sig in via ärmsluten. Med andra ord, en fullt snöskyddad modell.

Detaljer: Två dragkedjor i brösthöjd, reflexdetaljer och dragsko i midjan. 

Design: En klassisk overall-design som snarare upplevs robust och aktiv än trendig. 

Passar åldern: Upp till 6 år. 

Sammanfattning: Det finns ett ord som sammanfattar den här modellen och det är kvalitet. Att 8848 Altitude står för hållbarhet och smarta funktioner är ingen nyhet. Den här barnoverallen har en utmärkt vattentäthet, materialet är självklart helt PFC-fritt och har en hög andningsförmåga så barnen kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan är något liten, men ser samtidigt till att den verkligen sitter på plats när den är uppdragen. Förstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm och mysig MoloTest av:  

Rekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , och

Material: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i storleken med en rymligare passform som gör så att barnen kan hoppa, böja sig och göra snöänglar utan att något stretar eller tar emot. Smart resår i ben- och ärmslut samt i midjan. 

Komfort: Insidan i fleece är mjuk och skön mot kroppen. Samtidigt värmer materialet och har en god andningsförmåga när det vankas springtävling. 

Detaljer: Överflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större reflexdetaljer som syns i mörkret. Plus för den avtagbara huvan. 

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt! 

Passar åldern: 3-5 år. 

Sammanfattning: En varm och mysig modell som känns lika given i en pulkabacke som en ruggig höstdag där hopp i vattenpölar står på schemat. Den här modellen gör definitivt ett avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designen var en stor hit för såväl barnen som föräldrarna och passformen är rymlig. Overallen är superlätt att ta på och av, vilket underlättar för en bestämd fyraåring. Plus för att dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus för knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet är vattenavvisande och självklart PFC-fritt. 

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av:   

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Material: Huvudmaterial och vaddering i 100% nylon. Andra lagret vaddering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en något rymligare passform. Dragskon i midjan gör så att du kan anpassa passformen efter barnet. 

Komfort: Supermjuk och skön fleece på insidan värmer skönt. Modellen är gjord för att klara både kallt och blött väder, och det gör den med bravur. Barnet håller sig varmt och torrt i minusgrader. 

Detaljer: Mängder av reflexer som både är praktiska och snygga detaljer.

Design: Hur snygg är inte den här färgen? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Även de mörkgråa detaljerna känns helt rätt.

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: En smidig overall som barnet lätt kan ta på själv. En av de största fördelarna är alla reflexdetaljer som gör modellen väldigt synlig i höstmörkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den här modellen klarar riktigt kalla vinterdagar i kombination med ett skönt underställ i ull. Det är även en räddare i skidbacken, andas på ett effektivt sätt när barnet svettas mycket och har en flourkarbonfri ytbehandling. En snygg och praktisk modell som ni kan nöta till full under vinterns kallaste dagar. Bra där Lindberg! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

1 dag sedan
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

1 dag sedan
Barnpjäxor
Mode & trender

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

1 dag sedan
Black Friday tips honom
Mode & trender

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

5 dagar sedan
Black Friday tips henne
Mode & trender

12 superfynd för henne på Black Friday

5 dagar sedan
Se_header._längdskidorjpg
Mode & trender

TEST: Längdbyxor för henne

5 dagar sedan
Black Friday tips barnen
Mode & trender

12 Black Friday-fynd för barnen

6 dagar sedan
Dubbade löparskor
Mode & trender

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

6 dagar sedan
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mode & trender

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

14 nov 2018
Skins_Seamless
Mode & trender

Spana in Skins seamless-sortiment!

13 nov 2018
driva
Mode & trender

Nu finns en sport-bh med ull

09 nov 2018
Suunto 9 G1
Mode & trender

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mode & trender

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

08 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mode & trender

15 presenter till Fars dag

07 nov 2018
SE_DAM_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

05 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mode & trender

Feminin mönsterfest hos Odd Molly Ski

05 nov 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg

02 nov 2018
SE-Header-Overall.jpg
Mode & trender

Test av vinterns varmaste barnoveraller

02 nov 2018
alshammar
Mode & trender

Therese Alshammar tipsar: Så hittar du den perfekta baddräkten

01 nov 2018
Skins_plagg
Mode & trender

Därför ska du träna i kompressionsplagg

31 oct 2018
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

29 oct 2018
5DS_2808.jpg
Mode & trender

Vita nyheter hos Wyte Ski

26 oct 2018
Löpartights herr SE
Mode & trender

Bäst i test! 7 varma löpartights för honom

25 oct 2018
SE-Header-Nike-Shield.jpg
Mode & trender

Test! Så bra är Nikes nya vinterlöparskor

25 oct 2018
Wyte jacka
Mode & trender

15 måste ha-plagg i höstens hetaste färg

25 oct 2018
Nike Utility.png
Mode & trender

Säsongssäkra löpningen med nya Nike Shield

24 oct 2018
Header löpartights SE
Mode & trender

8 varma löpartights som är bäst i test

23 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg
Mode & trender

Därför är Nike Tanjun världens mest populära sneaker

23 oct 2018
vintersneakers
Mode & trender

7 höstsneakers som klarar regn och kyla

22 oct 2018
Timberland
Mode & trender

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

19 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

19 oct 2018
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mode & trender

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

18 oct 2018
BB Header SE
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

18 oct 2018
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

17 oct 2018
Trailskor
Mode & trender

Här är trailskon som är bäst i test

17 oct 2018
Test trailskor 2017 honom
Mode & trender

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

17 oct 2018
4_HH_banner_490x330.jpg
Mode & trender

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

16 oct 2018
Sportswear herr
Mode & trender

Färgstarkt och oversized för killar i höst

16 oct 2018
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

15 oct 2018
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

12 oct 2018
magazine
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

Vilse bland vinterns utbud av varma jackor? Vi hjälper dig hitta rätt täckjacka från Didriksons för säsongens alla väder.

Mode & trender
Adidas Copa 19

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

Hela fotbollsvärlden håller andan när nya Copa 19 från Adidas gör entré. Här är allt du behöver veta om fotbollsskon som fått sin första makeover på 36 år.

Mode & trender
Barnpjäxor

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

Att köpa pjäxor till barnen behöver inte vara svårt. Experten guidar dig rätt!

Mode & trender
Black Friday tips honom

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 12 favoriter för honom.

Mode & trender
Black Friday tips henne

12 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2018.

Mode & trender
Se_header._längdskidorjpg

TEST: Längdbyxor för henne

Snart är skidsäsongen här, vilket (förhoppningsvis) betyder många härliga turer i längdspåret. Vi hjälper dig att hitta byxorna som blir din bästa vän under vinterns utomhusaktiviteter.

Mode & trender
Black Friday tips barnen

12 Black Friday-fynd för barnen

Black Friday är ett ypperligt tillfälle att köpa allt det där som behövs men som i vanliga fall svider lite för hårt i plånboken. Här är 12 bra tips till barngarderoben.

Mode & trender
Dubbade löparskor

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

Håll vinterlöpningen stabil i dubbade löparskor. Vår testpanel har sprungit i tre olika modeller från Icebug.

Mode & trender
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

Adidas har haft ett långt samarbete med designern Stella McCartney, något som firas med nya kollektionen Statement. Spana in de snygga plaggen här.

Mode & trender
Skins_Seamless

Spana in Skins seamless-sortiment!

Visste du att kompressionsmärket Skins även erbjuder träningskläder i seamless-teknologi? De är mjuka, sköna och perfekta för lågintensiv träning.

Mode & trender
driva

Nu finns en sport-bh med ull

Om du tycker om underställ i ull kommer du att älska nya sport-bh:n Driva från Kari Traa. Snygg support med merinoull!

Mode & trender
Suunto 9 G1

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

Med en batteritid på upp till 120 timmar och nya, spännande funktioner är Suunto 9 G1 en pulsklocka att förälska sig i. Vår testpanel vet vad som är bäst med Suuntos senaste tillskott.

Mode & trender
Nike RN Division3.png

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

Se hit alla löpare! Om du vill fortsätta springa utomhus när temperaturen kryper nedåt och slasket täcker gatorna, är Nikes nya löparkollektion Running Utility säsongens måste.

Mode & trender
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg

15 presenter till Fars dag

Du glömmer väl inte att fira far på söndag? Här är 15 presenter som gör vilken pappa som helst glad i hågen.

Mode & trender
SE_DAM_header.jpg

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

En vinterjacka som både är varm, snygg och mysig är ett måste så här års. Vi har testat 15 modeller för dam och herr som klarar en riktigt kall vinter.

Mode & trender