SE-Header-Overall.jpg

Test av vinterns varmaste barnoveraller

Årets viktigaste köp för familjens minstingar är helt klart vinteroverallen. Vi har testat säsongens populäraste modeller för att se om de klarar pulkaåkning och snöbollskrig.

Förutom att en vinteroverall ska värma när kylan gör sig påtaglig, ska den även andas när det vankas snöbollskrig. Precis som många andra plagg finns det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men när vi pratar om hur vattentät en overall är anges ofta vattenpelare, ett värde som beskriver det tryck som tyget tål utan att vatten tränger igenom. Värdet är höjden i millimeter på en tänkt vattenpelare. Så här kan du tolka siffrorna: 

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid. 
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn. 
  • Minst 8 000 mm = Tål kraftigt regn under en längre tid och även att sitta på blött underlag. 
  • Minst 12 000 mm = För extrema väderförhållanden. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid. 

En annan specifikation som kan vara bra att lägga på minnet är overallens andningsförmåga. Den beräknas utifrån om materialet är vattentätt men samtidigt absorberar och leder bort fukt till det yttre lagret. Så här kan du tolka mätningen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig passform BERGANS.jpg

Test av:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Material: Funktionsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rymlig passform som gör att barnet kan hoppa och skutta i snöhögar utan minsta problem. Den starka resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats. 

Komfort: Det här är en overall som står sig extra bra vid låga temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men även vid plusgrader och blåst håller barnet en behaglig temperatur utan några svettattacker. 

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret. 

Design: Klassisk, stilren design. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt material med extra förstärkningar på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen är både vatten- och vindtät så du behöver inte vara orolig för att regn och snö på något sätt ska rubba barnens utelek. Det dubbla materialet håller en god värme i minusgrader samtidigt som det andas desto mer när det är varmare än så utomhus. Den här modellen är därför perfekt anpassad efter den nordiska vintern där du aldrig riktigt vet vad nästa morgon kommer att bjuda på för väder. 

Allround-overallReimaTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Finns i färgerna: , , , ,  och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester. 

Vattentäthet: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i storleken med en rak passform som kan anpassas i midjan efter eget önskemål. Även benlängderna kan justeras med tryckknappar så barnet slipper trampa ned dem. 

Komfort: Den här modellen sitter bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar. 

Detaljer: Reflexer av hög kvalitet som gärna hade fått vara något större. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alla sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Inte den snyggaste modellen, men den gör sitt jobb. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör. 

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overallen är i en klass för sig när det kommer till kvalitet och tålighet. Den upplevs mer robust än andra modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passar perfekt för de aktiva barnen som inte tvekar på att verkligen nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus för att bensluten även kan justeras med tryckknappar. Overallen ska klara av att värma barnet ända ned till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall att växa i DIDRIKSONS.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Material: 100% polyamid weave. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god rörelsefrihet utan att overallen hamnar i vägen eller känns för stor. 

Komfort: Modellen sitter bra och känns skön på kroppen även om den rymliga passformen gör den något bylsig. Det är inget som hindrar vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell. 

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten för att du kan förlänga både ärmar och benlängder upp till en storlek. PFC-fri vattenavvisning samt synliga reflexer i alla riktningar.

Design: En klassisk design i rosa och grått känns som ett säkert kort för familjens minstingar.

Passar åldern: 2-4 år. 

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen att man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialen känns rejäla och man får intrycket att det här är en overall som kommer att kunna ärvas av syskon i framtiden. Även om overallen är konstruerad för att klara väta enligt konstens alla regler och det inte finns anledning att misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter! 

Värmande modell HUMMEL.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna:

Material: Huvudmaterial i 100% nylon. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm. 

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som varken upplevs som för tight eller rymlig, utan perfekt för alla barn i testpanelen. Overallen har normallånga benlängder vilket är ett plus för barnen som inte är så långa och vill undvika överflödigt tyg i bensluten. 

Komfort: Modellen är väldigt lätt att röra sig i och det finns inget som stretar, tar emot eller skaver. Overallen värmer skönt och håller en behaglig temperatur när du använder den i minusgrader. 

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen ”kan själv” och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har reflexdetaljer, avtagbar huva och fotremmar i gummi. 

Design: Enkel, stilren och snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen. 

Passar åldern: 2-6 år. 

Sammanfattning: En modell som gör sig bäst när det är högst fyra plusgrader utomhus. Vid aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus för att fotremmarna är i gummi vilket gör de lätta att torka av i stället för resår som blir blött och samlar på sig grus vid användning. En favorit om barnen själva får välja! 

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En något mer slimmad passform där du själv kan anpassa midjan med en dragsko. Modellen har en generös längd som gör att barnet kan sätta sig och huka sig i overallen utan att den åker upp och lämnar en glipa i benslutet. 

Komfort: Handledsmuddarna med tumhål i kombination med kardborrejustering ser till att inte minsta snöflinga tar sig in via ärmsluten. Med andra ord, en fullt snöskyddad modell.

Detaljer: Två dragkedjor i brösthöjd, reflexdetaljer och dragsko i midjan. 

Design: En klassisk overall-design som snarare upplevs robust och aktiv än trendig. 

Passar åldern: Upp till 6 år. 

Sammanfattning: Det finns ett ord som sammanfattar den här modellen och det är kvalitet. Att 8848 Altitude står för hållbarhet och smarta funktioner är ingen nyhet. Den här barnoverallen har en utmärkt vattentäthet, materialet är självklart helt PFC-fritt och har en hög andningsförmåga så barnen kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan är något liten, men ser samtidigt till att den verkligen sitter på plats när den är uppdragen. Förstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm och mysig MoloTest av:  

Rekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , och

Material: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i storleken med en rymligare passform som gör så att barnen kan hoppa, böja sig och göra snöänglar utan att något stretar eller tar emot. Smart resår i ben- och ärmslut samt i midjan. 

Komfort: Insidan i fleece är mjuk och skön mot kroppen. Samtidigt värmer materialet och har en god andningsförmåga när det vankas springtävling. 

Detaljer: Överflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större reflexdetaljer som syns i mörkret. Plus för den avtagbara huvan. 

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt! 

Passar åldern: 3-5 år. 

Sammanfattning: En varm och mysig modell som känns lika given i en pulkabacke som en ruggig höstdag där hopp i vattenpölar står på schemat. Den här modellen gör definitivt ett avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designen var en stor hit för såväl barnen som föräldrarna och passformen är rymlig. Overallen är superlätt att ta på och av, vilket underlättar för en bestämd fyraåring. Plus för att dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus för knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet är vattenavvisande och självklart PFC-fritt. 

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av:   

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Material: Huvudmaterial och vaddering i 100% nylon. Andra lagret vaddering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en något rymligare passform. Dragskon i midjan gör så att du kan anpassa passformen efter barnet. 

Komfort: Supermjuk och skön fleece på insidan värmer skönt. Modellen är gjord för att klara både kallt och blött väder, och det gör den med bravur. Barnet håller sig varmt och torrt i minusgrader. 

Detaljer: Mängder av reflexer som både är praktiska och snygga detaljer.

Design: Hur snygg är inte den här färgen? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Även de mörkgråa detaljerna känns helt rätt.

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: En smidig overall som barnet lätt kan ta på själv. En av de största fördelarna är alla reflexdetaljer som gör modellen väldigt synlig i höstmörkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den här modellen klarar riktigt kalla vinterdagar i kombination med ett skönt underställ i ull. Det är även en räddare i skidbacken, andas på ett effektivt sätt när barnet svettas mycket och har en flourkarbonfri ytbehandling. En snygg och praktisk modell som ni kan nöta till full under vinterns kallaste dagar. Bra där Lindberg! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

9 timmar sedan
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

4 dagar sedan
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

5 dagar sedan
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

5 dagar sedan
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

5 dagar sedan
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

09 oct 2019
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
magazine
viking-sled.jpg

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

Hur vet jag när det är dags för vinterkängor till mitt barn? Vilket är det varmaste materialet, och måste skon vara vattentät? Vikings produktexpert har svar på allt om vad småttingarna ska ha på fötterna när temperaturen sjunker.

9 timmar sedan
Mode & trender
Tights med hög midja

Stort test av tights med hög midja

Finns det något vi älskar mer än tights med hög midja? Här är säsongens allra bästa modeller från bland annat Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

4 dagar sedan
Mode & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

Adidas Pulseboost är löparskon som klarar snabba riktningsförändringar likt ingen annan löparsko. Nu finns den i en helt ny tappning! Här är Pulseboost Winterized.

5 dagar sedan
Mode & trender
Asics reflex

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

När du löptränar under hösten och vintern är det inte bara viktigt att ha rätt kläder för vädret. Du behöver se till att synas också, och det gör du lättast med reflexer. Så här gör du för att kuta säkert i mörkret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Heade boots kids

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

Håll barnets fötter torra och varma den här säsongen med rätt vinterkängor. Vår lilla testpanel har hoppat, sprungit och lekt – här är årets bästa vinterskor för barn.

5 dagar sedan
Mode & trender
shepherd tofflor 2018

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

Svensk design, naturligt hantverk och skön värme. Ett par gosiga tofflor är ett måste i denna säsong – våra favoriter kommer från Shepherd.

15 oct 2019
Mode & trender
reima vinter

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

Det är inte lätt att anpassa valen av ytterkläder till de små efter de olika årstiderna. När det börjar bli kallt ute är det viktigt att klä ditt barn på rätt sätt för att det ska vara roligt att leka och vara ute – utan att kylan förstör.

15 oct 2019
Mode & trender
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

14 oct 2019
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

14 oct 2019
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

14 oct 2019
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

11 oct 2019
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

11 oct 2019
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

11 oct 2019
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

11 oct 2019
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

11 oct 2019
Mode & trender