SE-Header-Overall.jpg

Test av vinterns varmaste barnoveraller

Årets viktigaste köp för familjens minstingar är helt klart vinteroverallen. Vi har testat säsongens populäraste modeller för att se om de klarar pulkaåkning och snöbollskrig.

Förutom att en vinteroverall ska värma när kylan gör sig påtaglig, ska den även andas när det vankas snöbollskrig. Precis som många andra plagg finns det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men när vi pratar om hur vattentät en overall är anges ofta vattenpelare, ett värde som beskriver det tryck som tyget tål utan att vatten tränger igenom. Värdet är höjden i millimeter på en tänkt vattenpelare. Så här kan du tolka siffrorna: 

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid. 
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn. 
  • Minst 8 000 mm = Tål kraftigt regn under en längre tid och även att sitta på blött underlag. 
  • Minst 12 000 mm = För extrema väderförhållanden. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid. 

En annan specifikation som kan vara bra att lägga på minnet är overallens andningsförmåga. Den beräknas utifrån om materialet är vattentätt men samtidigt absorberar och leder bort fukt till det yttre lagret. Så här kan du tolka mätningen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig passform BERGANS.jpg

Test av:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Material: Funktionsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rymlig passform som gör att barnet kan hoppa och skutta i snöhögar utan minsta problem. Den starka resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats. 

Komfort: Det här är en overall som står sig extra bra vid låga temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men även vid plusgrader och blåst håller barnet en behaglig temperatur utan några svettattacker. 

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret. 

Design: Klassisk, stilren design. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt material med extra förstärkningar på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen är både vatten- och vindtät så du behöver inte vara orolig för att regn och snö på något sätt ska rubba barnens utelek. Det dubbla materialet håller en god värme i minusgrader samtidigt som det andas desto mer när det är varmare än så utomhus. Den här modellen är därför perfekt anpassad efter den nordiska vintern där du aldrig riktigt vet vad nästa morgon kommer att bjuda på för väder. 

Allround-overallReimaTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Finns i färgerna: , , , ,  och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester. 

Vattenpelare: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i storleken med en rak passform som kan anpassas i midjan efter eget önskemål. Även benlängderna kan justeras med tryckknappar så barnet slipper trampa ned dem. 

Komfort: Den här modellen sitter bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar. 

Detaljer: Reflexer av hög kvalitet som gärna hade fått vara något större. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alla sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Inte den snyggaste modellen, men den gör sitt jobb. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör. 

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overallen är i en klass för sig när det kommer till kvalitet och tålighet. Den upplevs mer robust än andra modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passar perfekt för de aktiva barnen som inte tvekar på att verkligen nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus för att bensluten även kan justeras med tryckknappar. Overallen ska klara av att värma barnet ända ned till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall att växa i DIDRIKSONS.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Material: 100% polyamid weave. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god rörelsefrihet utan att overallen hamnar i vägen eller känns för stor. 

Komfort: Modellen sitter bra och känns skön på kroppen även om den rymliga passformen gör den något bylsig. Det är inget som hindrar vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell. 

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten för att du kan förlänga både ärmar och benlängder upp till en storlek. PFC-fri vattenavvisning samt synliga reflexer i alla riktningar.

Design: En klassisk design i rosa och grått känns som ett säkert kort för familjens minstingar.

Passar åldern: 2-4 år. 

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen att man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialen känns rejäla och man får intrycket att det här är en overall som kommer att kunna ärvas av syskon i framtiden. Även om overallen är konstruerad för att klara väta enligt konstens alla regler och det inte finns anledning att misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter! 

Värmande modell HUMMEL.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna:

Material: Huvudmaterial i 100% nylon. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm. 

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som varken upplevs som för tight eller rymlig, utan perfekt för alla barn i testpanelen. Overallen har normallånga benlängder vilket är ett plus för barnen som inte är så långa och vill undvika överflödigt tyg i bensluten. 

Komfort: Modellen är väldigt lätt att röra sig i och det finns inget som stretar, tar emot eller skaver. Overallen värmer skönt och håller en behaglig temperatur när du använder den i minusgrader. 

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen ”kan själv” och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har reflexdetaljer, avtagbar huva och fotremmar i gummi. 

Design: Enkel, stilren och snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen. 

Passar åldern: 2-6 år. 

Sammanfattning: En modell som gör sig bäst när det är högst fyra plusgrader utomhus. Vid aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus för att fotremmarna är i gummi vilket gör de lätta att torka av i stället för resår som blir blött och samlar på sig grus vid användning. En favorit om barnen själva får välja! 

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En något mer slimmad passform där du själv kan anpassa midjan med en dragsko. Modellen har en generös längd som gör att barnet kan sätta sig och huka sig i overallen utan att den åker upp och lämnar en glipa i benslutet. 

Komfort: Handledsmuddarna med tumhål i kombination med kardborrejustering ser till att inte minsta snöflinga tar sig in via ärmsluten. Med andra ord, en fullt snöskyddad modell.

Detaljer: Två dragkedjor i brösthöjd, reflexdetaljer och dragsko i midjan. 

Design: En klassisk overall-design som snarare upplevs robust och aktiv än trendig. 

Passar åldern: Upp till 6 år. 

Sammanfattning: Det finns ett ord som sammanfattar den här modellen och det är kvalitet. Att 8848 Altitude står för hållbarhet och smarta funktioner är ingen nyhet. Den här barnoverallen har en utmärkt vattentäthet, materialet är självklart helt PFC-fritt och har en hög andningsförmåga så barnen kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan är något liten, men ser samtidigt till att den verkligen sitter på plats när den är uppdragen. Förstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm och mysig MoloTest av:  

Rekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , och

Material: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i storleken med en rymligare passform som gör så att barnen kan hoppa, böja sig och göra snöänglar utan att något stretar eller tar emot. Smart resår i ben- och ärmslut samt i midjan. 

Komfort: Insidan i fleece är mjuk och skön mot kroppen. Samtidigt värmer materialet och har en god andningsförmåga när det vankas springtävling. 

Detaljer: Överflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större reflexdetaljer som syns i mörkret. Plus för den avtagbara huvan. 

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt! 

Passar åldern: 3-5 år. 

Sammanfattning: En varm och mysig modell som känns lika given i en pulkabacke som en ruggig höstdag där hopp i vattenpölar står på schemat. Den här modellen gör definitivt ett avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designen var en stor hit för såväl barnen som föräldrarna och passformen är rymlig. Overallen är superlätt att ta på och av, vilket underlättar för en bestämd fyraåring. Plus för att dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus för knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet är vattenavvisande och självklart PFC-fritt. 

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av:   

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Material: Huvudmaterial och vaddering i 100% nylon. Andra lagret vaddering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en något rymligare passform. Dragskon i midjan gör så att du kan anpassa passformen efter barnet. 

Komfort: Supermjuk och skön fleece på insidan värmer skönt. Modellen är gjord för att klara både kallt och blött väder, och det gör den med bravur. Barnet håller sig varmt och torrt i minusgrader. 

Detaljer: Mängder av reflexer som både är praktiska och snygga detaljer.

Design: Hur snygg är inte den här färgen? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Även de mörkgråa detaljerna känns helt rätt.

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: En smidig overall som barnet lätt kan ta på själv. En av de största fördelarna är alla reflexdetaljer som gör modellen väldigt synlig i höstmörkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den här modellen klarar riktigt kalla vinterdagar i kombination med ett skönt underställ i ull. Det är även en räddare i skidbacken, andas på ett effektivt sätt när barnet svettas mycket och har en flourkarbonfri ytbehandling. En snygg och praktisk modell som ni kan nöta till full under vinterns kallaste dagar. Bra där Lindberg! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mode & trender

Nya Craft Studio Collection är här!

9 timmar sedan
Puma XT Fuse
Mode & trender

Bästa handbollsskorna 2019

3 dagar sedan
SE-Header-NEW.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Vinterns varma parkas

3 dagar sedan
SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

4 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

4 dagar sedan
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

5 dagar sedan
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

6 dagar sedan
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mode & trender

Varma reafynd till kidsen

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mode & trender

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

20 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd

19 dec 2018
K2 pjäxor
Mode & trender

Hitta rätt dampjäxor från K2

18 dec 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Vinterns goggles som är bäst i test!

14 dec 2018
Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

13 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mode & trender

Test av Suunto Fitness 3

12 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

11 dec 2018
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

10 dec 2018
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

10 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

07 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
magazine
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg

Nya Craft Studio Collection är här!

Säsongens Studio Collection från Craft är en självförtroendeboost till alla kvinnor som vill träna. Här berättar designchefen Paul Laing allt du vill veta om nya powerkollektionen från Craft.

Mode & trender
Puma XT Fuse

Bästa handbollsskorna 2019

Har du tittat på Handbolls-VM har du kanske sett skorna Puma Rise Fuse XT på en del av spelarna. Vi tog ett snack med vänsternian Simon Jeppsson, som älskar sina skor.

Mode & trender
SE-Header-NEW.jpg

Bäst i test! Vinterns varma parkas

Är du sugen på en varm och skön parkas för att ta dig igenom vintermånaderna? Testpanelen hjälper dig att välja rätt.

Mode & trender
SE_HEADER.png

Vi testar X-fitskor från Nike

En ruffig box med mörka väggar. Skivstängerna står uppradade bredvid hinkarna med kalk. X-fitsäsongen är här och vi testar de bästa träningsskorna från Nike.

Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

Mode & trender
UA Hovr

Löparskorna du inte vill missa 2019

Vilka löparnyheter får du verkligen inte missa det här året? Vi vet!

Mode & trender
SE-Header.jpg

Stort test! Träningstights med hög midja

Tights, tights, tights mera tights! Vår kvinnliga testpanel har svettats i 8 träningsfavoriter för gymmet.

Mode & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

10 tightsnyheter 2019

Mjuka, sköna, stretchiga – och snygga! Vi älskar allt med de här tio nya tightsen.

Mode & trender
SE_header.jpg

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

Bekväma pjäxor och bra skidor är en förutsättning för längdskidåkning. Men glöm inte kläderna, med ett syntetunderställ som suger upp fukt får du en härligare upplevelse i spåret.

Mode & trender
Salomon.jpg

8 halksäkra skor för vinterväder

I snö och kyla gäller det att förse fötterna med ordentliga skor. De här åtta modellerna är säkra investeringar inför säsongens slaskiga och hala underlag.

Mode & trender
sweatshirt_nike.jpg

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

So fresh, so clean! Med nya, snygga träningskläder blir det allt lättare att komma iväg till gymmet. Det är sedan gammalt.

Mode & trender
SE_header.jpg

Vi testar Wytes populäraste jackor

Sportswearmärket Wyte har jackor för alla ändamål. Med hjälp av vår testpanel har det aldrig varit enklare att hitta den perfekta modellen!

Mode & trender
Adidas_brajpg

10 nya träningsfavoriter för henne

Hur firar du in träningsåret 2019 på bästa sätt? Med nya, snygga träningskläder så klart! De här tio nyheterna ger dig en flygande start på gymmet.

Mode & trender
Casall Sculpture 2.0

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

Sculpture är en av Casalls mest älskade tightsmodeller. Nu har favoriten finjusterats – här är allt du vill veta om nya, förbättrade Sculpture tights.

Mode & trender
SE-DAM-Header.jpg

TEST! Våra bästa kompressionstights

Det är inte bara de avancerade idrottarna som ser fördelen med att träna i kompressionsplagg. Vår testpanel har korat de bästa tightsen för maximal återhämtning.

Mode & trender