SE-Header-Overall.jpg

Test av vinterns varmaste barnoveraller

Årets viktigaste köp för familjens minstingar är helt klart vinteroverallen. Vi har testat säsongens populäraste modeller för att se om de klarar pulkaåkning och snöbollskrig.

Förutom att en vinteroverall ska värma när kylan gör sig påtaglig, ska den även andas när det vankas snöbollskrig. Precis som många andra plagg finns det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men när vi pratar om hur vattentät en overall är anges ofta vattenpelare, ett värde som beskriver det tryck som tyget tål utan att vatten tränger igenom. Värdet är höjden i millimeter på en tänkt vattenpelare. Så här kan du tolka siffrorna: 

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid. 
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn. 
  • Minst 8 000 mm = Tål kraftigt regn under en längre tid och även att sitta på blött underlag. 
  • Minst 12 000 mm = För extrema väderförhållanden. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid. 

En annan specifikation som kan vara bra att lägga på minnet är overallens andningsförmåga. Den beräknas utifrån om materialet är vattentätt men samtidigt absorberar och leder bort fukt till det yttre lagret. Så här kan du tolka mätningen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig passform BERGANS.jpg

Test av:  

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Material: Funktionsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rymlig passform som gör att barnet kan hoppa och skutta i snöhögar utan minsta problem. Den starka resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats. 

Komfort: Det här är en overall som står sig extra bra vid låga temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men även vid plusgrader och blåst håller barnet en behaglig temperatur utan några svettattacker. 

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret. 

Design: Klassisk, stilren design. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt material med extra förstärkningar på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen är både vatten- och vindtät så du behöver inte vara orolig för att regn och snö på något sätt ska rubba barnens utelek. Det dubbla materialet håller en god värme i minusgrader samtidigt som det andas desto mer när det är varmare än så utomhus. Den här modellen är därför perfekt anpassad efter den nordiska vintern där du aldrig riktigt vet vad nästa morgon kommer att bjuda på för väder. 

Allround-overallReimaTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Finns i färgerna: , , , ,  och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester. 

Vattentäthet: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i storleken med en rak passform som kan anpassas i midjan efter eget önskemål. Även benlängderna kan justeras med tryckknappar så barnet slipper trampa ned dem. 

Komfort: Den här modellen sitter bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar. 

Detaljer: Reflexer av hög kvalitet som gärna hade fått vara något större. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alla sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Inte den snyggaste modellen, men den gör sitt jobb. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör. 

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overallen är i en klass för sig när det kommer till kvalitet och tålighet. Den upplevs mer robust än andra modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passar perfekt för de aktiva barnen som inte tvekar på att verkligen nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus för att bensluten även kan justeras med tryckknappar. Overallen ska klara av att värma barnet ända ned till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall att växa i DIDRIKSONS.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Material: 100% polyamid weave. 

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god rörelsefrihet utan att overallen hamnar i vägen eller känns för stor. 

Komfort: Modellen sitter bra och känns skön på kroppen även om den rymliga passformen gör den något bylsig. Det är inget som hindrar vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell. 

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten för att du kan förlänga både ärmar och benlängder upp till en storlek. PFC-fri vattenavvisning samt synliga reflexer i alla riktningar.

Design: En klassisk design i rosa och grått känns som ett säkert kort för familjens minstingar.

Passar åldern: 2-4 år. 

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen att man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialen känns rejäla och man får intrycket att det här är en overall som kommer att kunna ärvas av syskon i framtiden. Även om overallen är konstruerad för att klara väta enligt konstens alla regler och det inte finns anledning att misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter! 

Värmande modell HUMMEL.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna:

Material: Huvudmaterial i 100% nylon. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm. 

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som varken upplevs som för tight eller rymlig, utan perfekt för alla barn i testpanelen. Overallen har normallånga benlängder vilket är ett plus för barnen som inte är så långa och vill undvika överflödigt tyg i bensluten. 

Komfort: Modellen är väldigt lätt att röra sig i och det finns inget som stretar, tar emot eller skaver. Overallen värmer skönt och håller en behaglig temperatur när du använder den i minusgrader. 

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen ”kan själv” och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har reflexdetaljer, avtagbar huva och fotremmar i gummi. 

Design: Enkel, stilren och snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen. 

Passar åldern: 2-6 år. 

Sammanfattning: En modell som gör sig bäst när det är högst fyra plusgrader utomhus. Vid aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus för att fotremmarna är i gummi vilket gör de lätta att torka av i stället för resår som blir blött och samlar på sig grus vid användning. En favorit om barnen själva får välja! 

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Material: Huvudmaterial av 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En något mer slimmad passform där du själv kan anpassa midjan med en dragsko. Modellen har en generös längd som gör att barnet kan sätta sig och huka sig i overallen utan att den åker upp och lämnar en glipa i benslutet. 

Komfort: Handledsmuddarna med tumhål i kombination med kardborrejustering ser till att inte minsta snöflinga tar sig in via ärmsluten. Med andra ord, en fullt snöskyddad modell.

Detaljer: Två dragkedjor i brösthöjd, reflexdetaljer och dragsko i midjan. 

Design: En klassisk overall-design som snarare upplevs robust och aktiv än trendig. 

Passar åldern: Upp till 6 år. 

Sammanfattning: Det finns ett ord som sammanfattar den här modellen och det är kvalitet. Att 8848 Altitude står för hållbarhet och smarta funktioner är ingen nyhet. Den här barnoverallen har en utmärkt vattentäthet, materialet är självklart helt PFC-fritt och har en hög andningsförmåga så barnen kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan är något liten, men ser samtidigt till att den verkligen sitter på plats när den är uppdragen. Förstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm och mysig MoloTest av:  

Rekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , och

Material: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i storleken med en rymligare passform som gör så att barnen kan hoppa, böja sig och göra snöänglar utan att något stretar eller tar emot. Smart resår i ben- och ärmslut samt i midjan. 

Komfort: Insidan i fleece är mjuk och skön mot kroppen. Samtidigt värmer materialet och har en god andningsförmåga när det vankas springtävling. 

Detaljer: Överflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större reflexdetaljer som syns i mörkret. Plus för den avtagbara huvan. 

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt! 

Passar åldern: 3-5 år. 

Sammanfattning: En varm och mysig modell som känns lika given i en pulkabacke som en ruggig höstdag där hopp i vattenpölar står på schemat. Den här modellen gör definitivt ett avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designen var en stor hit för såväl barnen som föräldrarna och passformen är rymlig. Overallen är superlätt att ta på och av, vilket underlättar för en bestämd fyraåring. Plus för att dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus för knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet är vattenavvisande och självklart PFC-fritt. 

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av:   

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Material: Huvudmaterial och vaddering i 100% nylon. Andra lagret vaddering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en något rymligare passform. Dragskon i midjan gör så att du kan anpassa passformen efter barnet. 

Komfort: Supermjuk och skön fleece på insidan värmer skönt. Modellen är gjord för att klara både kallt och blött väder, och det gör den med bravur. Barnet håller sig varmt och torrt i minusgrader. 

Detaljer: Mängder av reflexer som både är praktiska och snygga detaljer.

Design: Hur snygg är inte den här färgen? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Även de mörkgråa detaljerna känns helt rätt.

Passar åldern: 2-5 år. 

Sammanfattning: En smidig overall som barnet lätt kan ta på själv. En av de största fördelarna är alla reflexdetaljer som gör modellen väldigt synlig i höstmörkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den här modellen klarar riktigt kalla vinterdagar i kombination med ett skönt underställ i ull. Det är även en räddare i skidbacken, andas på ett effektivt sätt när barnet svettas mycket och har en flourkarbonfri ytbehandling. En snygg och praktisk modell som ni kan nöta till full under vinterns kallaste dagar. Bra där Lindberg! 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:  

 Tillbaka

News Feed

Hoka One One header
Mode & trender

Nytt att älska från Hoka One One

15 timmar sedan
Nike Free 5.0
Mode & trender

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

1 dag sedan
Haglöfs
Mode & trender

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

2 dagar sedan
Elvine
Mode & trender

Här är vårens jacktrender för honom

3 dagar sedan
Asics löparskor
Mode & trender

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

4 dagar sedan
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg
Mode & trender

Här är vårens tre jacktrender för henne

4 dagar sedan
Header-HERR-2.jpg
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

12 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

11 apr 2019
Adidas Primeknit
Mode & trender

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

10 apr 2019
Adidas sneakers
Mode & trender

Vårens sneakerstrender från Adidas

09 apr 2019
Test
Mode & trender

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

09 apr 2019
New Balance löparskor
Mode & trender

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

05 apr 2019
TESTBILD
Mode & trender

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mode & trender

Säsongens survival kit för honom

04 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mode & trender

8 vårfavoriter du INTE vill missa

04 apr 2019
Nike Free Run 5.0
Mode & trender

Så gör nya Nike Free ditt löpsteg mer flexibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

03 apr 2019
Löpartights test
Mode & trender

Vi testar säsongens löpartights för honom

01 apr 2019
Löparskor
Mode & trender

Mid season sales 7 bästa löparskor för honom

29 mar 2019
Wyte
Mode & trender

Här är årets badtrender 2019

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mode & trender

Video: En sneaker – flera stilar

28 mar 2019
Löparskor
Mode & trender

7 färgglada löparskor att fynda på Mid Season Sale

28 mar 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mode & trender

5 löpartights för henne som är bäst i test

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mode & trender

8 träningsjackor att välkomna våren i

27 mar 2019
Plock tights dam
Mode & trender

Meshtightsen tar över marknaden

27 mar 2019
salomon
Mode & trender

Test av Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Cykelbyxor
Mode & trender

TEST! Cykelshorts för honom och henne

26 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Säsongens skaljackor som är bäst i test

22 mar 2019
Regnställ
Mode & trender

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

22 mar 2019
Nike Axis
Mode & trender

Därför är Nike Air Max så hypad

20 mar 2019
Tommy Sport
Mode & trender

Trendspaning! 8 funktionella vindjackor

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor 2019

18 mar 2019
Löparjackor Test
Mode & trender

TEST! Vårens bästa löparjackor för henne

15 mar 2019
Löparjackor
Mode & trender

Test: Vårens bästa löparjackor för honom 2019

15 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mode & trender

Adidas klimatsmarta arbete fortsätter

14 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Vårens STORA TEST av sport-bh:ar

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mode & trender

Allt du vill veta om Haglöfs skaljacka Grym Evo

12 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mode & trender

Reeboks nya löparsko Forever Floatride Energy är här

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mode & trender

Säsongens 12 bästa nyheter från Adidas

08 mar 2019
888407667480_001_1a753126fcce44449137e611c201d05a.jpg
Mode & trender

11 vårnyheter från Nike du INTE vill missa

08 mar 2019
magazine
Hoka One One header

Nytt att älska från Hoka One One

Minimalistiska löparskor? Nej tack! Hoka One One har gjort succé med sin överdimensionerade mellansula och oslagbara dämpning. Här är nyheterna som trillar in hos Sportamore under våren.

Mode & trender
Nike Free 5.0

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

Löparsäsongen är här och det är nya Nike Free också! Vår testpanel fått prova skon som ska göra all skillnad för dig vill utmanas i löpsteget.

Mode & trender
Haglöfs

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

Är en softshelljacka samma sak som en skaljacka? Det är dags att, en gång för alla, reda ut vad som skiljer de två jacktyperna åt.

Mode & trender
Elvine

Här är vårens jacktrender för honom

Bomberjacka, grönt eller propert – vilken av jacktrenderna ska du satsa på i vår? Här har vi listat de tre viktigaste att hålla reda på!

Mode & trender
Asics löparskor

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

Lägligt till påsken släpper Asics nya färgställningar på två av deras populäraste löparskor; Gel-Nimbus 21 och Dynaflyte 3. Här är allt du behöver veta om skorna!

Mode & trender
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg

Här är vårens tre jacktrender för henne

Dags att plocka fram den tunnare jackan för en snyggare look på stan. Här har vi listat tre trender som är heta i vår. Kombinera uteliv med fashion!

Mode & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Mode & trender
Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Mode & trender
Adidas Primeknit

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

Det finns ingen bättre känsla än att glida runt i träningskläder som sitter som ett andra skinn. Nu släpper Adidas sin nya Primeknit-kollektion och vi älskar den redan!

Mode & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender från Adidas

Våren är snart här och vi längtar efter sol, värme och nya sneakers. Här är tre av de största skotrenderna från Adidas som vi mer än gärna har på fötterna.

Mode & trender
Test

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

Vår och regn hör ihop. Det gör också att du behöver tänka på bra gummistövlar för barnen. Här har vi samlat 5 fina gummistövlar som gör att kidsen kan plaska ordentligt.

Mode & trender
New Balance löparskor

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

Zante vs. 1080. Hur skiljer sig New Balance mest populära löparskor egentligen åt? Vi har tagit hjälp av en superlöpare för att få fram svaret!

Mode & trender
TESTBILD

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

Fashion i all ära, men hur squatvänliga är egentligen modemärkenas träningskläder? Träningsprofilen Sara Wiss har testat tre snygga outfits för att se hur svettvänliga de är.

Mode & trender
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Säsongens survival kit för honom

Vad behöver du egentligen för att det här ska bli din bästa vår någonsin? Vi har plockat ihop de ultimata prylarna som du kan behöva under försommarens äventyr (och som just nu finns på Mid Season Sale).

Mode & trender
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 vårfavoriter du INTE vill missa

Allt du behöver för att rocka säsongs vardagslook är dova pastellfärger och en mix av material. Passa på att att göra vårens bästa klipp – här är 8 favoriter att fynda på Mid Season Sale.

Mode & trender