Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Test av: ,

NikeRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Utmärkande egenskaper: Högt drop, låg vikt och fantastisk hälkappa. 

Vikt: 232 gram. 

Passar dig som: Gärna varvar intervaller med medellånga distanser. Funkar för alla underlag, från asfalt till skogsstigen. Ska du utanför stigen är däremot en trailsko att föredra. 

Storlek och passform: Till en början kan skon upplevas väldigt tight, men det ger med sig efter ett par vändor. Passformen är toppen! 

Komfort: Plösen är mycket kortare än på många andra modeller, vilket är ett stort plus eftersom den inte skaver mot ankeln. Den har en skön vaddering på insidan och ligger bekvämt på ovandelen av foten. Innersulan har lite skumgummikänsla där hålfoten är något tjockare. 

Design: För att vara en svart löparsko så har Nike verkligen jobbat fram en design där det händer lite. I tygets ovansida finns ett diskret mönster som livar upp. Sulan är spetsig baktill och har lite mönstring i det vita. Det gör att skon faktiskt blir riktigt snygg!

Sammanfattning: En lättviktssko som ger både självförtroende och hopp om att du ska kunna förbättra din tid på milen. Nike Vomero 14 har en grym passform som sitter som en smäck på både smala och breda fötter. Med ett drop på 10 millimeter får du en framåtrörelse som gör det lätt att fortsätta när du börjar bli trött. Testpanelen vill slå ett slag för vadderingen vid hälkappan som både håller fast hälen i ett säkert grepp och undviker skavsår. Det finns absolut inget att klaga på, testpanelen är lyrisk! 

Test av: ,

AdidasRekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, smidig och med en grym ventilation. 

Vikt: 202 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och springer långa distanser, gärna på tävlingsnivå. Den gör sig även riktigt bra vid intervallträning även om det inte är ändamålet för modellen. 

Storlek och passform: Skorna har en åtsittande passform som håller fötterna på plats. De är ganska smala och snudd på små i storlek, så gå upp en halv för optimal fit.

Komfort: Ovandelen i mesh andas bra och ger god ventilation när du springer. Fötterna hålls både svala och behagliga även under de längsta rundorna. Skorna sitter bra på foten och ovandelen ger snarare en stabil känsla, än den är följsam.

Design: Det finns någon retrokänsla med den här designen som testpanelen verkligen gillar. De korallfärgade detaljerna är lagom skrikiga. 

Sammanfattning: När du tänker på Adidas löparskor är det troligt att tankarna först dras till modeller som UltraBoost och SolarBoost. Men har du koll på deras tävlingsskor? Adizero Boston 7 skapades för långdistansträning av den japanske mästerskomakaren Omori och är en extremt lätt och neutral löparsko. Den responsiva boost-dämpningen är magisk. Testpanelen tycker nästan att de flyger fram när de springer i skorna med lätta och snabba steg. Oavsett underlag får du bra grepp på underlaget. Löpningen blir så mycket roligare i ett par sådana här skor. 

Test av: ,  

SalmingRekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Väldämpad, clean look och åt det varmare hållet. 

Vikt: 224 gram. 

Passar dig som: Har problem med löparknä och behöver en väldämpad sko som är extra skonsam vid fotisättningen. 

Storlek och passform: True to size med en normalbred passform. Vet du med dig att du har väldigt smala eller väldig breda fötter kan det vara smart att välja en annan modell. 

Komfort: Skorna är väldigt lätta och sitter bra på foten. Många i testpanelen har aldrig sprungit i Salmings skor tidigare och blev positivt överraskade. Det bästa med skon är den bekväma dämpningen. 

Design: När det kommer till utseendet har skon en clean look med en gråmelerad ovandel och reflekterande loggor. Snyggt, inget att klaga på. 

Sammanfattning: Har du problem med löparknä och kan få känningar i både knä och höfter när du springer? Då är det dags att testa Salmings magi. Den nya löparskon Greyhound är speciellt utvecklad för löprundor på hårda underlag. Ett par rundor i den här modellen och du känner en stor skillnad, dämpningen och formen på innersulan är skonsam för de belastningar kroppen får i en normal fotisättning. En grym instegsmodell medan du tränar upp ditt löpsteg, utan att du får ont i knäna under tidens gång. På minussidan hamnar ventilationen. Skon gör sig bäst nu när det bara är ett par plusgrader då den kan bli något varm under sommarmånaderna. 

Test av: ,

Löparsko New BalanceRekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna:  och 

Utmärkande egenskaper: Stabil, dämpad och skonsam för kroppen. 

Vikt: 254 gram. 

Passar dig som: Behöver en väldämpad och skonsam sko till dina återhämtningspass.  

Storlek och passform: Gå upp en halv storlek för perfekt passform. Väl på foten sitter modellen riktigt bra och har en normalare fit. Även du med bredare fötter kan ha modellen eftersom ovandelen är elastisk och anpassar sig efter foten utan att trycka åt för hårt på sidorna.

Komfort: Innersulan ger ett skönt stöd för hålfoten och rättar upp foten på ett behagligt sätt. 1080v9 är en neutral löparsko som sitter bra på foten utan att klämma åt någonstans. 

Design: Chunky-looken gör att modellen ser något stor och klumpig ut, men det beror till stor del på den breda sulan och att skon har en något utstickande design. Fin vårfärg. 

Sammanfattning: 1080v9 är en mängdträningssko som sätter fokus på bra dämpning och hög stabilitet. Det som utmärker skon är den tjocka dämpningen som ger dig en mjuk fotisättning på hårda underlag. Perfekt för återhämtningspassen där du vill vara extra skonsam mot kroppen eller du som är nybörjare och behöver en säker sko innan du kan gå över till modeller med mindre dämpning och lägre drop. Förutom den mjuka dämpningen ger skon ett stadigt grepp om anklarna som underlättar trötta fötter. Sulan greppar såväl asfalt som grus, men undvik ojämna underlag eftersom skon inte är lika flexibel som exempelvis Nikes modell. En skön sko som ger bra stöd och dämpning vid varje fotisättning!

Test av: ,

Löparskor SauconyRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, flexibel och hållbar sula. 

Vikt: 190 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och främst springer längre distanser. 

Storlek och passform: Ha samma storlek som du har i vanliga skor, du behöver inte gå upp en halv storlek. Skon är i det bredare laget och passar därför bäst för en löpare med lite bredare fötter. Annars kan den lätt upplevas som för stor på foten.

Komfort: Kinvara 10 är en väldigt lätt sko samtidigt som ingen av dess funktioner kompromissas ned på grund av det. Det är heller ingen modell du behöver springa in, utan den är följsam vid första rundan och det känns nästan som att du alltid sprungit i modellen. Inga skavsår eller några andra känningar på foten, varken första turen eller efter några gånger.

Design: Den ljusa, turkosa kulören uppskattas av vissa, men går inte hem hos alla testare och kan lätt bli lite skitig. 

Sammanfattning: För 10 år sedan släppte Saucony den första upplagan av Kinvara som revolutionerade skobranschen och är idag en av märkets populäraste modeller. Med ett drop på 4 millimeter är den senaste versionen Kinvara 10 utformad som en maratonsko som klarar riktigt långa distanser utan att dämpningen vare sig tappar formen eller försämras. Tack vare det låga droppen kan du som gärna landar på mellanfoten och inte hälen lättare få in foten under höften i fotisättningen. Det är en grundstabil och dämpad löparsko som ger både nybörjare och avancerade löpare en härlig löpupplevelse. Modellen är flexibel, bekväm och sitter perfekt från start. 

Test av: ,

ReebokRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Utmärkande egenskaper: Neutral, smidig och prisvänlig. 

Vikt: 209 gram. 

Passar dig som: Är motionslöpare och springer på varierade underlag så som asfalt, grus och elljusspår. 

Storlek och passform: Precis som Reeboks träningsskor är modellen något stor i storleken. En klassisk 38:a skulle sitta perfekt i storlek 37,5, så gå ned en halv storlek mot vad du annars springer i. Modellen är även åt det bredare hållet och sitter som gjutet på bredare fötter. 

Komfort: Bekväm löparsko som varken skaver eller irriterar. Den ger inte samma ”springa på moln”-känsla som Adidas UltraBoost, men är bekväm och neutral. 

Design: En gul sko kanske inte är det första som lockar när du är på jakt efter ett par nya löparskor. Är det inte din grej finns det andra färger, bland annat en stilren svart version. 

Sammanfattning: I Reeboks nya löparsko får du mycket för pengarna. Det är en av de mest prisvärda modellerna i testet och för den summan får du en bra sko med förvånansvärt hög stabilitet. Är du van att springa i skor med lågt stöd för fötterna kommer du att märka skillnad. Modellen har även en mjuk dämpning som kan jämföras med den vi ser i Nikes lättviktsskor. Innersulan är väldigt rak och passar fötter som inte kräver extra stöd vid hålfoten. Något som utmärker modellen är energiåtergivningen i dämpningen samt att skon är väldigt flexibel. Den funkar på flertalet underlag men gör sig allra bäst på asfalt med sin mjuka dämpning. 

Test av: ,

Löparskor AsicsRekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Utmärkande egenskaper: Ventilerande, smidig och skönt grepp om hälen.

Vikt: 212 gram.

Passar dig som: Kommer att springa hela sommaren och gärna varvar medellånga distanser med intervallträning. 

Storlek och passform: Precis som andra löparskor från Asics måste du gå upp mellan en halv till en hel storlek för att få en sko som inte är för liten. 

Komfort: Väldigt bekväm sko som andas på en hög nivå och håller fötterna torra och svala. Testarna vill slå ett slag för den grymma hälkappan som håller ett fast grepp om hälen utan att skava eller irritera. Det resulterar i att du känner dig stark i varje löpsteg, enligt samtliga testare. 

Design: Grått och gult är en snygg mix och passar perfekt till vårens ljusa kulörer på träningskläder. Däremot hade skon gärna fått ha en lite mer innovativ helhetslook.  

Sammanfattning: Till skilland från Asics löparsko Gel-Nimbus är Roadhawk FF2 en lättare och smidigare modell som gör sig riktigt bra på korta distanser och intervallpass. Du känner dig riktigt snabb när du springer i den här skon. Även den ventilerande ovandelen i mesh skriker intervallträning eftersom du nästan kan svettas hur mycket som helst utan att känna dig för varm eller instängd i skorna. Med det sagt kan du självklart använda skon även under de kortare distanserna eftersom dämpningen är responsiv. Är du ute efter en grym sko till sommarens varma löprundor har du kommit helt rätt.

Test av: ,  

PumaRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Utmärkande egenskaper: Komfortdröm som är flexibel och har mjuk dämpning. 

Vikt: 255 gram. 

Passar dig som: Springer medellånga rundor på hårda underlag. 

Storlek och passform: True to size med en något bredare passform. Eftersom ovandelen är tight men anpassningsbar, funkar skon lika bra till smala fötter som breda. 

Komfort: Skon har en strumpliknande passform med en fastsydd plös som gör att du knappt behöver knyta skorna för att de ska sitta på plats. Hälen omsluts av en mjuk hälkappa som går precis lagom högt upp för att inte kännas obekväm. 

Design: Väldigt, väldigt omtyckt design. Det gråspräckliga yttre funkar lika bra i spåret som en dag på stan till jeans. 

Sammanfattning: Det första du slås av när du sätter på dig modellen är hur extremt skön skon är. En riklig dröm för fötterna. Den stickade ovandelen omsluter foten på ett bekvämt sätt och följer dina rörelser när du springer. De i testpanelen som vanligtvis har problem med hallux valgus älskar den här skon. Däremot gör elasticiteten i ovandelen att stödet inte är det högsta, men det är inte heller därför du köper den här skon. Dämpningen påminner väldigt mycket om Adidas UltraBoost och det här är en sko du kommer att vilja ha på dig dygnet runt, inte bara när du springer. Hur är modellen då att springa i? Jo, du får en mjuk fotisättning och en behaglig runda. Skon gör sig allra bäst på hårda, plana underlag. En allroundsko för dig som inte kräver en sko med högt stöd för foten. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

23 timmar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

2 dagar sedan
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

4 dagar sedan
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

4 dagar sedan
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

4 dagar sedan
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna till dig som överpronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
magazine
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

23 timmar sedan
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

2 dagar sedan
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

4 dagar sedan
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

4 dagar sedan
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

4 dagar sedan
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna till dig som överpronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender
Tvätta träningskläder

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

Att tvätta svettiga funktionsplagg på rätt sätt minskar risken för att lukta svett och får plaggen att hålla längre. Vi ger dig alla knep du behöver känna till.

02 jan 2020
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Vinterns varmaste kängor

De är varma, har ett grymt grepp på hala underlag och en mysig insida. Vi pratar såklart om vinterns varmaste kängor. Här är modellerna för hela familjen som du inte vill missa!

02 jan 2020
Mode & trender
ENG_W.png

Våra pulsklockor som är bäst i test!

Vad sägs om en portabel PT som följer med dig på löprundan, promenaden till bussen och till gymmet? Vår testpanel har tränat med säsongens pulsklockor från Garmin, Suunto och Polar. Här är modellerna som är bäst i test!

02 jan 2020
Mode & trender