Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Test av: ,

NikeRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Utmärkande egenskaper: Högt drop, låg vikt och fantastisk hälkappa. 

Vikt: 232 gram. 

Passar dig som: Gärna varvar intervaller med medellånga distanser. Funkar för alla underlag, från asfalt till skogsstigen. Ska du utanför stigen är däremot en trailsko att föredra. 

Storlek och passform: Till en början kan skon upplevas väldigt tight, men det ger med sig efter ett par vändor. Passformen är toppen! 

Komfort: Plösen är mycket kortare än på många andra modeller, vilket är ett stort plus eftersom den inte skaver mot ankeln. Den har en skön vaddering på insidan och ligger bekvämt på ovandelen av foten. Innersulan har lite skumgummikänsla där hålfoten är något tjockare. 

Design: För att vara en svart löparsko så har Nike verkligen jobbat fram en design där det händer lite. I tygets ovansida finns ett diskret mönster som livar upp. Sulan är spetsig baktill och har lite mönstring i det vita. Det gör att skon faktiskt blir riktigt snygg!

Sammanfattning: En lättviktssko som ger både självförtroende och hopp om att du ska kunna förbättra din tid på milen. Nike Vomero 14 har en grym passform som sitter som en smäck på både smala och breda fötter. Med ett drop på 10 millimeter får du en framåtrörelse som gör det lätt att fortsätta när du börjar bli trött. Testpanelen vill slå ett slag för vadderingen vid hälkappan som både håller fast hälen i ett säkert grepp och undviker skavsår. Det finns absolut inget att klaga på, testpanelen är lyrisk! 

Test av: ,

AdidasRekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, smidig och med en grym ventilation. 

Vikt: 202 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och springer långa distanser, gärna på tävlingsnivå. Den gör sig även riktigt bra vid intervallträning även om det inte är ändamålet för modellen. 

Storlek och passform: Skorna har en åtsittande passform som håller fötterna på plats. De är ganska smala och snudd på små i storlek, så gå upp en halv för optimal fit.

Komfort: Ovandelen i mesh andas bra och ger god ventilation när du springer. Fötterna hålls både svala och behagliga även under de längsta rundorna. Skorna sitter bra på foten och ovandelen ger snarare en stabil känsla, än den är följsam.

Design: Det finns någon retrokänsla med den här designen som testpanelen verkligen gillar. De korallfärgade detaljerna är lagom skrikiga. 

Sammanfattning: När du tänker på Adidas löparskor är det troligt att tankarna först dras till modeller som UltraBoost och SolarBoost. Men har du koll på deras tävlingsskor? Adizero Boston 7 skapades för långdistansträning av den japanske mästerskomakaren Omori och är en extremt lätt och neutral löparsko. Den responsiva boost-dämpningen är magisk. Testpanelen tycker nästan att de flyger fram när de springer i skorna med lätta och snabba steg. Oavsett underlag får du bra grepp på underlaget. Löpningen blir så mycket roligare i ett par sådana här skor. 

Test av: ,  

SalmingRekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Väldämpad, clean look och åt det varmare hållet. 

Vikt: 224 gram. 

Passar dig som: Har problem med löparknä och behöver en väldämpad sko som är extra skonsam vid fotisättningen. 

Storlek och passform: True to size med en normalbred passform. Vet du med dig att du har väldigt smala eller väldig breda fötter kan det vara smart att välja en annan modell. 

Komfort: Skorna är väldigt lätta och sitter bra på foten. Många i testpanelen har aldrig sprungit i Salmings skor tidigare och blev positivt överraskade. Det bästa med skon är den bekväma dämpningen. 

Design: När det kommer till utseendet har skon en clean look med en gråmelerad ovandel och reflekterande loggor. Snyggt, inget att klaga på. 

Sammanfattning: Har du problem med löparknä och kan få känningar i både knä och höfter när du springer? Då är det dags att testa Salmings magi. Den nya löparskon Greyhound är speciellt utvecklad för löprundor på hårda underlag. Ett par rundor i den här modellen och du känner en stor skillnad, dämpningen och formen på innersulan är skonsam för de belastningar kroppen får i en normal fotisättning. En grym instegsmodell medan du tränar upp ditt löpsteg, utan att du får ont i knäna under tidens gång. På minussidan hamnar ventilationen. Skon gör sig bäst nu när det bara är ett par plusgrader då den kan bli något varm under sommarmånaderna. 

Test av: ,

Under ArmourRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Bred, bekväm och passar till allt! 

Vikt: 249 gram. 

Passar dig som: Är nybörjare eller till en mer avancerad löpare. Funkar fint till både korta och längre pass. En sko med många användningstillfällen!

Storlek och passform: En riktig dröm för breda fötter. Här kan du springa utan att modellen upplevs för trång på foten. Du med smal fot kommer däremot ha svårt att få skon att sitta åt tight. 

Komfort: Skorna sitter väldigt skönt på foten och klämmer inte åt någonstans. Modellen ger ett neutralt stöd i ditt löpsteg. Många testare tycker att det är bra energiåtergivning i sulan som gör att du nästan studsar iväg i steget, och det ger en skön känsla när du springer. 

Design: En väldigt snygg sko, men tjock sula och cool färgkombination. Vem gillar inte orange och svart tillsammans? Plus för reflexdetaljerna som både är snygga och praktiska. 

Sammanfattning: Backintervaller, snabba korta rundor, längre distanser i lugnare tempo och promenader – Hovr Infinite levererar vid varje pass. Man kan utifrån utseendet tro att skon är för klumpig för de kortare passen men så är inte fallet. Enda gången testarna skulle lämna den här modellen i skohyllan är på tävlingar. Annars är den en ny, given favorit. Foten känns avslappnad efter passen, mycket tack vare den energiåtergivande dämpningen och droppet på 8 millimeter som ser till att du alltid är på väg framåt i nästa steg. Som en rolig detalj har skon en inbygd sensor i sulan som mäter, analyserar och sparar information om steglängd och distans. Däremot kostar det en liten summa för att kunna använda appen och få ut den fulla informationen. 

Test av: ,

New BalanceRekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna:

Utmärkande egenskaper: Stabil, dämpad och skonsam för kroppen. 

Vikt: 254 gram. 

Passar dig som: Behöver en väldämpad och skonsam sko till dina återhämtningspass.  

Storlek och passform: Gå upp en halv storlek för perfekt passform. Väl på foten sitter modellen riktigt bra och har en normalare fit. Även du med bredare fötter kan ha modellen eftersom ovandelen är elastisk och anpassar sig efter foten utan att trycka åt för hårt på sidorna.

Komfort: Innersulan ger ett skönt stöd för hålfoten och rättar upp foten på ett behagligt sätt. 1080v9 är en neutral löparsko som sitter bra på foten utan att klämma åt någonstans. 

Design: Chunky-looken gör att modellen ser något stor och klumpig ut, men det beror till stor del på den breda sulan och att skon har en utstickande design. Designen hade däremot gärna fått ha en annan färgställning, enligt delar av testpanelen.

Sammanfattning: 1080v9 är en mängdträningssko som sätter fokus på bra dämpning och hög stabilitet. Det som utmärker skon är den tjocka dämpningen som ger dig en mjuk fotisättning på hårda underlag. Perfekt för återhämtningspassen där du vill vara extra skonsam mot kroppen eller du som är nybörjare och behöver en säker sko innan du kan gå över till modeller med mindre dämpning och lägre drop. Förutom den mjuka dämpningen ger skon ett stadigt grepp om anklarna som underlättar trötta fötter. Sulan greppar såväl asfalt som grus, men undvik ojämna underlag eftersom skon inte är lika flexibel som exempelvis Nikes modell. En skön sko som ger bra stöd och dämpning vid varje fotisättning!

Test av: ,

SauconyRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, flexibel och hållbar sula. 

Vikt: 190 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och främst springer längre distanser. 

Storlek och passform: Ha samma storlek som du har i vanliga skor, du behöver inte gå upp en halv storlek. Skon är i det bredare laget och passar därför bäst för en löpare med lite bredare fötter. Annars kan den lätt upplevas som för stor på foten.

Komfort: Kinvara 10 är en väldigt lätt sko samtidigt som ingen av dess funktioner kompromissas ned på grund av det. Det är heller ingen modell du behöver springa in, utan den är följsam vid första rundan och det känns nästan som att du alltid sprungit i modellen. Inga skavsår eller några andra känningar på foten, varken första turen eller efter några gånger.

Design: Den utstickande färger går inte hem hos alla testare, men som tur är finns det en dovare turkosa variant till de som inte vill synas lika mycket i löpspåret. 

Sammanfattning: För 10 år sedan släppte Saucony den första upplagan av Kinvara som revolutionerade skobranschen och är idag en av märkets populäraste modeller. Med ett drop på 4 millimeter är den senaste versionen Kinvara 10 utformad som en maratonsko som klarar riktigt långa distanser utan att dämpningen vare sig tappar formen eller försämras. Tack vare det låga droppen kan du som gärna landar på mellanfoten och inte hälen lättare få in foten under höften i fotisättningen. Det är en grundstabil och dämpad löparsko som ger både nybörjare och avancerade löpare en härlig löpupplevelse. Modellen är flexibel, bekväm och sitter perfekt från start. 

Test av: ,

ReebokRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Utmärkande egenskaper: Neutral, smidig och prisvänlig. 

Vikt: 209 gram. 

Passar dig som: Är motionslöpare och springer på varierade underlag så som asfalt, grus och elljusspår. 

Storlek och passform: Precis som Reeboks träningsskor är modellen något stor i storleken. En klassisk 38:a skulle sitta perfekt i storlek 37,5, så gå ned en halv storlek mot vad du annars springer i. Modellen är även åt det bredare hållet och sitter som gjutet på bredare fötter. 

Komfort: Bekväm löparsko som varken skaver eller irriterar. Den ger inte samma ”springa på moln”-känsla som Adidas UltraBoost, men är bekväm och neutral. 

Design: En gul sko kanske inte är det första som lockar när du är på jakt efter ett par nya löparskor. Är det inte din grej finns det andra färger, bland annat en stilren svart version. 

Sammanfattning: I Reeboks nya löparsko får du mycket för pengarna. Det är en av de mest prisvärda modellerna i testet och för den summan får du en bra sko med förvånansvärt hög stabilitet. Är du van att springa i skor med lågt stöd för fötterna kommer du att märka skillnad. Modellen har även en mjuk dämpning som kan jämföras med den vi ser i Nikes lättviktsskor. Innersulan är väldigt rak och passar fötter som inte kräver extra stöd vid hålfoten. Något som utmärker modellen är energiåtergivningen i dämpningen samt att skon är väldigt flexibel. Den funkar på flertalet underlag men gör sig allra bäst på asfalt med sin mjuka dämpning. 

Test av: ,

AsicsRekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Utmärkande egenskaper: Ventilerande, smidig och skönt grepp om hälen.

Vikt: 212 gram.

Passar dig som: Kommer att springa hela sommaren och gärna varvar medellånga distanser med intervallträning. 

Storlek och passform: Precis som andra löparskor från Asics måste du gå upp mellan en halv till en hel storlek för att få en sko som inte är för liten. 

Komfort: Väldigt bekväm sko som andas på en hög nivå och håller fötterna torra och svala. Testarna vill slå ett slag för den grymma hälkappan som håller ett fast grepp om hälen utan att skava eller irritera. Det resulterar i att du känner dig stark i varje löpsteg, enligt samtliga testare. 

Design: Svart och rött är en snygg mix, men kanske inte den mest våriga färgkombinationen. Som tur är finns modellen även i ljusblått, grått och rosa. 

Sammanfattning: Till skilland från Asics löparsko Gel-Nimbus är Roadhawk FF2 en lättare och smidigare modell som gör sig riktigt bra på korta distanser och intervallpass. Du känner dig riktigt snabb när du springer i den här skon. Även den ventilerande ovandelen i mesh skriker intervallträning eftersom du nästan kan svettas hur mycket som helst utan att känna dig för varm eller instängd i skorna. Med det sagt kan du självklart använda skon även under de kortare distanserna eftersom dämpningen är responsiv. Är du ute efter en grym sko till sommarens varma löprundor har du kommit helt rätt.

Test av: ,  

PumaRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Utmärkande egenskaper: Komfortdröm som är flexibel och har mjuk dämpning. 

Vikt: 255 gram. 

Passar dig som: Springer medellånga rundor på hårda underlag. 

Storlek och passform: True to size med en något bredare passform. Eftersom ovandelen är tight men anpassningsbar, funkar skon lika bra till smala fötter som breda. 

Komfort: Skon har en strumpliknande passform med en fastsydd plös som gör att du knappt behöver knyta skorna för att de ska sitta på plats. Hälen omsluts av en mjuk hälkappa som går precis lagom högt upp för att inte kännas obekväm. 

Design: Väldigt, väldigt omtyckt design. Det gråspräckliga yttre funkar lika bra i spåret som en dag på stan till jeans. 

Sammanfattning: Det första du slås av när du sätter på dig modellen är hur extremt skön skon är. En riklig dröm för fötterna. Den stickade ovandelen omsluter foten på ett bekvämt sätt och följer dina rörelser när du springer. De i testpanelen som vanligtvis har problem med hallux valgus älskar den här skon. Däremot gör elasticiteten i ovandelen att stödet inte är det högsta, men det är inte heller därför du köper den här skon. Dämpningen påminner väldigt mycket om Adidas UltraBoost och det här är en sko du kommer att vilja ha på dig dygnet runt, inte bara när du springer. Hur är modellen då att springa i? Jo, du får en mjuk fotisättning och en behaglig runda. Skon gör sig allra bäst på hårda, plana underlag. En allroundsko för dig som inte kräver en sko med högt stöd för foten. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Didriksssons
Mode & trender

Så vet du om din jacka är vattentät

17 timmar sedan
BLACC running
Mode & trender

Säsongens löparnyheter från Blacc 2019

19 timmar sedan
Kari Traa duffelbag
Mode & trender

Duffelbag – säsongens trendigaste väska

1 dag sedan
Hoka One One header
Mode & trender

Nytt att älska från Hoka One One

4 dagar sedan
Nike Free 5.0
Mode & trender

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

5 dagar sedan
Haglöfs
Mode & trender

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

6 dagar sedan
Elvine
Mode & trender

Här är vårens jacktrender för honom

16 apr 2019
Asics löparskor
Mode & trender

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

15 apr 2019
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg
Mode & trender

Här är vårens tre jacktrender för henne

15 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

12 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

11 apr 2019
Adidas Primeknit
Mode & trender

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

10 apr 2019
Adidas sneakers
Mode & trender

Vårens sneakerstrender från Adidas

09 apr 2019
Test
Mode & trender

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

09 apr 2019
New Balance löparskor
Mode & trender

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

05 apr 2019
TESTBILD
Mode & trender

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mode & trender

Säsongens survival kit för honom

04 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mode & trender

8 vårfavoriter du INTE vill missa

04 apr 2019
Nike Free Run 5.0
Mode & trender

Så gör nya Nike Free ditt löpsteg mer flexibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

03 apr 2019
Löpartights test
Mode & trender

Vi testar säsongens löpartights för honom

01 apr 2019
Löparskor
Mode & trender

Mid season sales 7 bästa löparskor för honom

29 mar 2019
Wyte
Mode & trender

Här är årets badtrender 2019

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mode & trender

Video: En sneaker – flera stilar

28 mar 2019
Löparskor
Mode & trender

7 färgglada löparskor att fynda på Mid Season Sale

28 mar 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mode & trender

5 löpartights för henne som är bäst i test

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mode & trender

8 träningsjackor att välkomna våren i

27 mar 2019
Plock tights dam
Mode & trender

Meshtightsen tar över marknaden

27 mar 2019
salomon
Mode & trender

Test av Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Cykelbyxor
Mode & trender

TEST! Cykelshorts för honom och henne

26 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Säsongens skaljackor som är bäst i test

22 mar 2019
Regnställ
Mode & trender

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

22 mar 2019
Nike Axis
Mode & trender

Därför är Nike Air Max så hypad

20 mar 2019
Tommy Sport
Mode & trender

Trendspaning! 8 funktionella vindjackor

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor 2019

18 mar 2019
Löparjackor Test
Mode & trender

TEST! Vårens bästa löparjackor för henne

15 mar 2019
Löparjackor
Mode & trender

Test: Vårens bästa löparjackor för honom 2019

15 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mode & trender

Adidas klimatsmarta arbete fortsätter

14 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Vårens STORA TEST av sport-bh:ar

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mode & trender

Allt du vill veta om Haglöfs skaljacka Grym Evo

12 mar 2019
magazine
Didriksssons

Så vet du om din jacka är vattentät

Vad innebär det att ett plagg är 100 procent vattentätt? För att slippa testa din nya jacka i spöregn finns det ett par detaljer du kan titta efter.

Mode & trender
BLACC running

Säsongens löparnyheter från Blacc 2019

Äntligen! Blacc släpper nya löparkläder i säsongsenliga färger. Här är vad som är nytt för i år.

Mode & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – säsongens trendigaste väska

Vattentät, lättpackad och bekväm att bära omkring på. Hur låter det? Duffelbagen är en ofta bortglömd godbit som är helt perfekt för korta weekendresor.

Mode & trender
Hoka One One header

Nytt att älska från Hoka One One

Minimalistiska löparskor? Nej tack! Hoka One One har gjort succé med sin överdimensionerade mellansula och oslagbara dämpning. Här är nyheterna som trillar in hos Sportamore under våren.

Mode & trender
Nike Free 5.0

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

Löparsäsongen är här och det är nya Nike Free också! Vår testpanel fått prova skon som ska göra all skillnad för dig vill utmanas i löpsteget.

Mode & trender
Haglöfs

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

Är en softshelljacka samma sak som en skaljacka? Det är dags att, en gång för alla, reda ut vad som skiljer de två jacktyperna åt.

Mode & trender
Elvine

Här är vårens jacktrender för honom

Bomberjacka, grönt eller propert – vilken av jacktrenderna ska du satsa på i vår? Här har vi listat de tre viktigaste att hålla reda på!

Mode & trender
Asics löparskor

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

Lägligt till påsken släpper Asics nya färgställningar på två av deras populäraste löparskor; Gel-Nimbus 21 och Dynaflyte 3. Här är allt du behöver veta om skorna!

Mode & trender
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg

Här är vårens tre jacktrender för henne

Dags att plocka fram den tunnare jackan för en snyggare look på stan. Här har vi listat tre trender som är heta i vår. Kombinera uteliv med fashion!

Mode & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Mode & trender
Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Mode & trender
Adidas Primeknit

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

Det finns ingen bättre känsla än att glida runt i träningskläder som sitter som ett andra skinn. Nu släpper Adidas sin nya Primeknit-kollektion och vi älskar den redan!

Mode & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender från Adidas

Våren är snart här och vi längtar efter sol, värme och nya sneakers. Här är tre av de största skotrenderna från Adidas som vi mer än gärna har på fötterna.

Mode & trender
Test

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

Vår och regn hör ihop. Det gör också att du behöver tänka på bra gummistövlar för barnen. Här har vi samlat 5 fina gummistövlar som gör att kidsen kan plaska ordentligt.

Mode & trender
New Balance löparskor

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

Zante vs. 1080. Hur skiljer sig New Balance mest populära löparskor egentligen åt? Vi har tagit hjälp av en superlöpare för att få fram svaret!

Mode & trender