Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Test av: ,

NikeRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: , , , , , och

Utmärkande egenskaper: Högt drop, låg vikt och fantastisk hälkappa. 

Vikt: 232 gram. 

Passar dig som: Gärna varvar intervaller med medellånga distanser. Funkar för alla underlag, från asfalt till skogsstigen. Ska du utanför stigen är däremot en trailsko att föredra. 

Storlek och passform: Till en början kan skon upplevas väldigt tight, men det ger med sig efter ett par vändor. Passformen är toppen! 

Komfort: Plösen är mycket kortare än på många andra modeller, vilket är ett stort plus eftersom den inte skaver mot ankeln. Den har en skön vaddering på insidan och ligger bekvämt på ovandelen av foten. Innersulan har lite skumgummikänsla där hålfoten är något tjockare. 

Design: För att vara en svart löparsko så har Nike verkligen jobbat fram en design där det händer lite. I tygets ovansida finns ett diskret mönster som livar upp. Sulan är spetsig baktill och har lite mönstring i det vita. Det gör att skon faktiskt blir riktigt snygg!

Sammanfattning: En lättviktssko som ger både självförtroende och hopp om att du ska kunna förbättra din tid på milen. Nike Vomero 14 har en grym passform som sitter som en smäck på både smala och breda fötter. Med ett drop på 10 millimeter får du en framåtrörelse som gör det lätt att fortsätta när du börjar bli trött. Testpanelen vill slå ett slag för vadderingen vid hälkappan som både håller fast hälen i ett säkert grepp och undviker skavsår. Det finns absolut inget att klaga på, testpanelen är lyrisk! 

Test av: ,

AdidasRekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, smidig och med en grym ventilation. 

Vikt: 202 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och springer långa distanser, gärna på tävlingsnivå. Den gör sig även riktigt bra vid intervallträning även om det inte är ändamålet för modellen. 

Storlek och passform: Skorna har en åtsittande passform som håller fötterna på plats. De är ganska smala och snudd på små i storlek, så gå upp en halv för optimal fit.

Komfort: Ovandelen i mesh andas bra och ger god ventilation när du springer. Fötterna hålls både svala och behagliga även under de längsta rundorna. Skorna sitter bra på foten och ovandelen ger snarare en stabil känsla, än den är följsam.

Design: Det finns någon retrokänsla med den här designen som testpanelen verkligen gillar. De korallfärgade detaljerna är lagom skrikiga. 

Sammanfattning: När du tänker på Adidas löparskor är det troligt att tankarna först dras till modeller som UltraBoost och SolarBoost. Men har du koll på deras tävlingsskor? Adizero Boston 7 skapades för långdistansträning av den japanske mästerskomakaren Omori och är en extremt lätt och neutral löparsko. Den responsiva boost-dämpningen är magisk. Testpanelen tycker nästan att de flyger fram när de springer i skorna med lätta och snabba steg. Oavsett underlag får du bra grepp på underlaget. Löpningen blir så mycket roligare i ett par sådana här skor. 

Test av: ,  

SalmingRekommenderat pris: 1 695 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Väldämpad, clean look och åt det varmare hållet. 

Vikt: 224 gram. 

Passar dig som: Har problem med löparknä och behöver en väldämpad sko som är extra skonsam vid fotisättningen. 

Storlek och passform: True to size med en normalbred passform. Vet du med dig att du har väldigt smala eller väldig breda fötter kan det vara smart att välja en annan modell. 

Komfort: Skorna är väldigt lätta och sitter bra på foten. Många i testpanelen har aldrig sprungit i Salmings skor tidigare och blev positivt överraskade. Det bästa med skon är den bekväma dämpningen. 

Design: När det kommer till utseendet har skon en clean look med en gråmelerad ovandel och reflekterande loggor. Snyggt, inget att klaga på. 

Sammanfattning: Har du problem med löparknä och kan få känningar i både knä och höfter när du springer? Då är det dags att testa Salmings magi. Den nya löparskon Greyhound är speciellt utvecklad för löprundor på hårda underlag. Ett par rundor i den här modellen och du känner en stor skillnad, dämpningen och formen på innersulan är skonsam för de belastningar kroppen får i en normal fotisättning. En grym instegsmodell medan du tränar upp ditt löpsteg, utan att du får ont i knäna under tidens gång. På minussidan hamnar ventilationen. Skon gör sig bäst nu när det bara är ett par plusgrader då den kan bli något varm under sommarmånaderna. 

Test av: ,

Löparsko New BalanceRekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Finns i färgerna:  och 

Utmärkande egenskaper: Stabil, dämpad och skonsam för kroppen. 

Vikt: 254 gram. 

Passar dig som: Behöver en väldämpad och skonsam sko till dina återhämtningspass.  

Storlek och passform: Gå upp en halv storlek för perfekt passform. Väl på foten sitter modellen riktigt bra och har en normalare fit. Även du med bredare fötter kan ha modellen eftersom ovandelen är elastisk och anpassar sig efter foten utan att trycka åt för hårt på sidorna.

Komfort: Innersulan ger ett skönt stöd för hålfoten och rättar upp foten på ett behagligt sätt. 1080v9 är en neutral löparsko som sitter bra på foten utan att klämma åt någonstans. 

Design: Chunky-looken gör att modellen ser något stor och klumpig ut, men det beror till stor del på den breda sulan och att skon har en något utstickande design. Fin vårfärg. 

Sammanfattning: 1080v9 är en mängdträningssko som sätter fokus på bra dämpning och hög stabilitet. Det som utmärker skon är den tjocka dämpningen som ger dig en mjuk fotisättning på hårda underlag. Perfekt för återhämtningspassen där du vill vara extra skonsam mot kroppen eller du som är nybörjare och behöver en säker sko innan du kan gå över till modeller med mindre dämpning och lägre drop. Förutom den mjuka dämpningen ger skon ett stadigt grepp om anklarna som underlättar trötta fötter. Sulan greppar såväl asfalt som grus, men undvik ojämna underlag eftersom skon inte är lika flexibel som exempelvis Nikes modell. En skön sko som ger bra stöd och dämpning vid varje fotisättning!

Test av: ,

Löparskor SauconyRekommenderat pris: 1 495 kronor. 

Finns i färgerna: och

Utmärkande egenskaper: Lätt, flexibel och hållbar sula. 

Vikt: 190 gram. 

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och främst springer längre distanser. 

Storlek och passform: Ha samma storlek som du har i vanliga skor, du behöver inte gå upp en halv storlek. Skon är i det bredare laget och passar därför bäst för en löpare med lite bredare fötter. Annars kan den lätt upplevas som för stor på foten.

Komfort: Kinvara 10 är en väldigt lätt sko samtidigt som ingen av dess funktioner kompromissas ned på grund av det. Det är heller ingen modell du behöver springa in, utan den är följsam vid första rundan och det känns nästan som att du alltid sprungit i modellen. Inga skavsår eller några andra känningar på foten, varken första turen eller efter några gånger.

Design: Den ljusa, turkosa kulören uppskattas av vissa, men går inte hem hos alla testare och kan lätt bli lite skitig. 

Sammanfattning: För 10 år sedan släppte Saucony den första upplagan av Kinvara som revolutionerade skobranschen och är idag en av märkets populäraste modeller. Med ett drop på 4 millimeter är den senaste versionen Kinvara 10 utformad som en maratonsko som klarar riktigt långa distanser utan att dämpningen vare sig tappar formen eller försämras. Tack vare det låga droppen kan du som gärna landar på mellanfoten och inte hälen lättare få in foten under höften i fotisättningen. Det är en grundstabil och dämpad löparsko som ger både nybörjare och avancerade löpare en härlig löpupplevelse. Modellen är flexibel, bekväm och sitter perfekt från start. 

Test av: ,

ReebokRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , , och

Utmärkande egenskaper: Neutral, smidig och prisvänlig. 

Vikt: 209 gram. 

Passar dig som: Är motionslöpare och springer på varierade underlag så som asfalt, grus och elljusspår. 

Storlek och passform: Precis som Reeboks träningsskor är modellen något stor i storleken. En klassisk 38:a skulle sitta perfekt i storlek 37,5, så gå ned en halv storlek mot vad du annars springer i. Modellen är även åt det bredare hållet och sitter som gjutet på bredare fötter. 

Komfort: Bekväm löparsko som varken skaver eller irriterar. Den ger inte samma ”springa på moln”-känsla som Adidas UltraBoost, men är bekväm och neutral. 

Design: En gul sko kanske inte är det första som lockar när du är på jakt efter ett par nya löparskor. Är det inte din grej finns det andra färger, bland annat en stilren svart version. 

Sammanfattning: I Reeboks nya löparsko får du mycket för pengarna. Det är en av de mest prisvärda modellerna i testet och för den summan får du en bra sko med förvånansvärt hög stabilitet. Är du van att springa i skor med lågt stöd för fötterna kommer du att märka skillnad. Modellen har även en mjuk dämpning som kan jämföras med den vi ser i Nikes lättviktsskor. Innersulan är väldigt rak och passar fötter som inte kräver extra stöd vid hålfoten. Något som utmärker modellen är energiåtergivningen i dämpningen samt att skon är väldigt flexibel. Den funkar på flertalet underlag men gör sig allra bäst på asfalt med sin mjuka dämpning. 

Test av: ,

Löparskor AsicsRekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Finns i färgerna: , , , och

Utmärkande egenskaper: Ventilerande, smidig och skönt grepp om hälen.

Vikt: 212 gram.

Passar dig som: Kommer att springa hela sommaren och gärna varvar medellånga distanser med intervallträning. 

Storlek och passform: Precis som andra löparskor från Asics måste du gå upp mellan en halv till en hel storlek för att få en sko som inte är för liten. 

Komfort: Väldigt bekväm sko som andas på en hög nivå och håller fötterna torra och svala. Testarna vill slå ett slag för den grymma hälkappan som håller ett fast grepp om hälen utan att skava eller irritera. Det resulterar i att du känner dig stark i varje löpsteg, enligt samtliga testare. 

Design: Grått och gult är en snygg mix och passar perfekt till vårens ljusa kulörer på träningskläder. Däremot hade skon gärna fått ha en lite mer innovativ helhetslook.  

Sammanfattning: Till skilland från Asics löparsko Gel-Nimbus är Roadhawk FF2 en lättare och smidigare modell som gör sig riktigt bra på korta distanser och intervallpass. Du känner dig riktigt snabb när du springer i den här skon. Även den ventilerande ovandelen i mesh skriker intervallträning eftersom du nästan kan svettas hur mycket som helst utan att känna dig för varm eller instängd i skorna. Med det sagt kan du självklart använda skon även under de kortare distanserna eftersom dämpningen är responsiv. Är du ute efter en grym sko till sommarens varma löprundor har du kommit helt rätt.

Test av: ,  

PumaRekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: , och

Utmärkande egenskaper: Komfortdröm som är flexibel och har mjuk dämpning. 

Vikt: 255 gram. 

Passar dig som: Springer medellånga rundor på hårda underlag. 

Storlek och passform: True to size med en något bredare passform. Eftersom ovandelen är tight men anpassningsbar, funkar skon lika bra till smala fötter som breda. 

Komfort: Skon har en strumpliknande passform med en fastsydd plös som gör att du knappt behöver knyta skorna för att de ska sitta på plats. Hälen omsluts av en mjuk hälkappa som går precis lagom högt upp för att inte kännas obekväm. 

Design: Väldigt, väldigt omtyckt design. Det gråspräckliga yttre funkar lika bra i spåret som en dag på stan till jeans. 

Sammanfattning: Det första du slås av när du sätter på dig modellen är hur extremt skön skon är. En riklig dröm för fötterna. Den stickade ovandelen omsluter foten på ett bekvämt sätt och följer dina rörelser när du springer. De i testpanelen som vanligtvis har problem med hallux valgus älskar den här skon. Däremot gör elasticiteten i ovandelen att stödet inte är det högsta, men det är inte heller därför du köper den här skon. Dämpningen påminner väldigt mycket om Adidas UltraBoost och det här är en sko du kommer att vilja ha på dig dygnet runt, inte bara när du springer. Hur är modellen då att springa i? Jo, du får en mjuk fotisättning och en behaglig runda. Skon gör sig allra bäst på hårda, plana underlag. En allroundsko för dig som inte kräver en sko med högt stöd för foten. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

2 dagar sedan
test stabila löparskor
Mode & trender

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

5 dagar sedan
Adidas Pulseboost HD
Mode & trender

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

19 jun 2019
Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

17 jun 2019
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

14 jun 2019
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

13 jun 2019
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

11 jun 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

09 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
magazine
Asics header

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

Hur stora ska mina löparskor vara? Hur tight ska de sitta? Och hur ska de kännas i hålfoten? Experterna från Asics besvarar alla frågor om passformen i dina löparskor!

2 dagar sedan
Mode & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Adidas Pulseboost HD

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

Snart är den här! Vi pratar förstås om Adidas nya löparsko Pulseboost. Här är allt du behöver veta inför den hypade lanseringen.

19 jun 2019
Mode & trender
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

17 jun 2019
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

14 jun 2019
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

13 jun 2019
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

11 jun 2019
Mode & trender
Byks_Karitraa.png

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

Kari Traa släppte sina första sneakers i höstas – för tjejer, av tjejer. Nu växer kollektionen med tre nya modeller och flera nya färger. Välkomna modellerna Byks, Trinn och Driv!

09 jun 2019
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender