Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Test av: ,

Adidas löparsko

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Vikt: 226 gram. 

Passar dig som: Har ett högt till normalt fotvalv och som vill ha en löparsko med responsiv dämpning för en snabb känsla. Adizero är designad för långdistanslöpning, men funkar även alldeles utmärkt för kortare rundor och intervaller.

Utmärkande egenskaper: Superlätt, bra ventilation och bra dämpning.

Storlek och passform: Avsmalnad passform som smiter åt om foten, men i övrigt true to size.

Komfort: Adizero är skön och lätt, men har på samma gång en riktigt bra Boost-dämpning i mellansulan. Ger bra stöd och assistans i frånskjutet.

Design: Den här skon håller verkligen vad den lovar vad gäller prestanda, men när det kommer till design hade testpanelen kunnat önska fler färger.

Sammanfattning: Adidas Adizero är designad av den japanske skotillverkaren Omori och är tänkt för de bästa maratonlöparna i världen. Att skon är till för långa lopp är det ingen tvekan om, men även de löparna i testpanelen som inte springer så långt gillade känslan i de här löparskorna. Vid första testrundan hände det att modellen upplevdes aningen stum, men känslan försvann efter en stund. Den egenskap som testpanelen värderat allra högst är det inbyggda droppet på 10 millimeter, som ger allt man kan önska i form av hjälp vid avstamp. Inte heller passformen gör någon besviken.

Test av: ,

Löparskor AsicsRekommenderat pris: 1 295 kronor

Vikt: 265 gram. 

Passar dig som: Är du ute efter en snabb, neutral löparsko som lämpar sig för flera olika typer av löpträning och aktiviteter.

Utmärkande egenskaper: Lätt vikt och en dämpning som ger lite extra fart vid frånskjut och tempohöjningar.

Storlek och passform: Passar perfekt för dig som har lite bredare fötter och som behöver gott om utrymme framtill.

Komfort: Riktigt skön, flexibel och följsam – både vid intervaller och vid distanslöpning. 

Design: Mörk och subtil i sin utformning, men med uppskattade detaljer så som de röda linjerna vid sula och snörning.

Sammanfattning: Asics Roadhawk är skon för dig som föredrar en neutral och därmed mångsidig löparsko att använda vid en uppsjö av olika löpartillfällen. Med stilren svart och röd design är den inte bara härlig att springa i, utan även trendig. Överdelen är gjord i ett välventilerat meshmaterial, som anpassar sig efter foten. På hårdare underlag gör Roadhawk jobbet åt dig i frånskjutet och dämpar varje fotnedsättning. Alla som tidigare sprungit i Asics modeller vet att de håller hög kvalitet och passar lika bra för nybörjaren till den inbitna löparen. Här är märkets ventilerande och nätta sko som du med fördel både kan ta med dig ut på långpasset och intervallträningen. 

Test av: ,

Löparskor ReebokRekomenderat pris: 999 kronor

Utmärkande egenskaper: Extra bred, med bra passform och snygg, enkel design.

Vikt: 249 gram. 

Passar dig som: Söker en prisvärd och neutral mängdträningssko. 

Storlek och passform: Skon är rejält tilltagen i bredden. Du som är van vid skavsår på lilltån kan skatta dig lycklig – det är något som du slipper i de här!

Komfort: Riktigt sköna, med en fullt tillräcklig stabilitet. De är inte riktigt lika flexibla som många andra skor i samma genre, men där de brister i flexibilitet kompenserar de med en fotnära passform. 

Design: Snygg sko i en intensiv blå färg som gör dig omöjlig att missa. Forever Floatride är kanske inte den sko du matchar med dina jobbkläder, men de gör sig desto bättre till din outfit i spåret.

Sammanfattning: Forever Floatride Energy är superskön redan från första rundan. De passar perfekt för löpträning på hårt underlag i stadsmiljö, men går förstås även att ha på elljusspåret. Även utmärkt för dig som vill gå snabba promenader utan att slita på knä- och fotleder. Modellen är så pass nätt att den funkar för lätta intervaller, men den gör sig allra bäst på medellånga distanser. Du hör, en mångsidig instegsmodell för dig som vill använda en och samma sko till all din löpträning. Den neutrala sulan och det faktum att skon är väldigt prisvärd gör att den passar de allra flesta löparna. 

Test av: ,

Under Armour löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Hovr Infinite kommer med coola features, så som att skon går att ansluta till en träningsapp. På så vis får du tillgång till data från din springtur, utan att lägga pengar på en träningsklocka.

Vikt: 306 gram. 

Passar dig som: Har ett normalt fotvalv och som inte kräver något extra i uppbyggnad.

Storlek och passform: Hovr Infinite har en näst intill perfekt passform, som varken är för tight eller för bred. I storlek rekommenderas den du vanligtvis har eftersom skon är true to size.

Komfort: Till en början upplevdes sulan lite väl mjuk av vissa, men efter ett tag märkte testarna att både skons respons och dämpning ger allt som kan förväntas av en löparsko, och möjliggör ett spänstigt löpsteg.

Design: Hovr Infinite har en futuristisk design som nästan fick testpanelen att förvänta sig en ON-knapp. Någon sådan finns förstås inte, men designen imponerar ändå med sin stilrenhet.

Sammanfattning: Redan vid första steget uppstår känslan av att studsa fram. Varken dämpning eller respons lämnar mer att önska, trots att skon i första hand testats på stumt underlag. Hovr Infinite är perfekt för att springa med i stadsmiljöer och på asfalt, där den känns mjuk trots det krävande underlaget. Designmässigt sticker den ut på ett uppskattat sätt och vad gäller komfort finns inga negativa anmärkningar. Så skön att du vill ha den även till vardags!

Test av: ,

Hoka One One löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Arahi är en alltigenom mycket bra sko, som fått höga poäng i allt från ventilation och dämpning till design och komfort.

Vikt: 261 gram. 

Passar dig som: Behöver lite extra stöd och stabilitet under löprundan.

Storlek och passform: Normal, true to size, med något bredare sula.

Komfort: Något stum vid första användningen, men stumheten ger snart med sig. Liksom de flesta modeller från Hoka One One är den allt man kan önska stabilitetsmässigt! 

Design: Simpel men smakfull. Hoka One Ones modeller har haft en tendens att se lite klumpiga ut med sina maxade sulor, men det är inget man kan säga om Arahi.

Sammanfattning: Trots att testpanelen till en början upplevde Arahi som aningen motsträvig mjuknade snart både skon och våra testare. Arahi chockar genom att på samma gång vara både väldigt lätt och väl uppbyggd, något som gör att den sticker ut i sin genre. Om du länge dragits med skadebekymmer eller har ett tungt löpsteg är Arahi skon för dig. Den tjocka dämpningen ger dig en mjuk fotisättning och ser samtidigt till att du inte trampar snett när du springer på hårda underlag. En hjälpande hand medan du tränar upp ditt löpsteg! 

Test av: ,

Salming löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Sin fantastiska förmåga att klara av hårda underlag. Den klarar även väta och kyla bättre än många andra löparskor.

Vikt: 278 gram. 

Passar dig som: Springer långa distanser på hårda underlag. Den här skon är en tuffing! 

Storlek och passform: Grayhound har en ”sockkonstruktion” som gör att den smiter åt tight om foten som en strumpa.

Komfort: Vid en första användning känns sulan aningen platt och formlös, men efter några vändor tar den revansch! Jätteskön, mjuk dämpning som ger hjälp vid frånskjutet, utan att ge en överdrivet studsig känsla.

Design: Stilrent grå, precis så som namnet antyder.

Sammanfattning: Grayhound tycks behöva lite uppvärmning innan den blir helt bekväm, men därefter finns inget mer att önska. Den är speciellt utvecklad för att användas på hårda underlag och har en greppstyrka som kompenserar för regnväder. Också skons ovansida i slitstark mesh står sig extra bra mot väta och fukt och uppges vara hela 25 procent starkare än de material som Salming tidigare använt. Värt att tänka på är att skon är något varmare än övriga modeller i testet och gör sig bäst under vår- höst och svala sommarkvällar! 

Test av:

Löparskor New BalanceRekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Extremt lätt, välventilerad och bekväm.

Vikt: 225 gram. 

Passar dig som: Gärna springer med mer uppbyggnad för hålfoten eller som har en tyngre fotnedsättning på hälen.

Storlek och passform: Skon sitter bekvämt på foten med en ovansida av mjukt meshtyg. På mer påfrestande underlag finns en liten risk att halka runt lite, när tyget ger med sig mer än vad det kanske borde. 

Komfort: En superkön sko rakt igenom med bra dämpning och stabilitet. 

Design: Liksom bidragen från Salming och Under Armour har New Balance satsat på en färg som håller i längden. De här vit/grå snyggingarna tröttnar du inte på, även om de ska användas i flera säsonger.

Sammanfattning: Som kärlek vid första ögonkastet! New Balance 890 är en lätt sko som samtidigt erbjuder allt du kan önska i form av dämpning. Ovandelen är gjord i bekväm mesh som ventilerar till den grad att du kan känna luften strömma in till foten, perfekt för varma dagar! Designen får dessutom stora plus. Något opraktiskt med den ljusa kulören som lätt blir skitig, men på asfalt i strålande sol är skon grym. 

Test av: ,

Nike Löparskor

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Utmärkande egenskaper: Air Zoom Vomero tar den responsiva dämpningen till helt nya nivåer! 

Vikt: 308 gram. 

Passar dig som: Vill ha en pigg mängdträningssko med högt drop, men som ändå inte vill prioritera bort en ordentlig uppbyggnad.

Storlek och passform: Förstärkningar vid hälen gör att skon sitter som en smäck på foten! I övrigt är den true to size och din vanliga storlek rekommenderas. 

Komfort: Det blir faktiskt inte skönare än så här i en löparsko, i alla fall inte enligt testpanelen, som gett Nike Air Zoom Vomero full poäng!

Design: Enkel, men vad gör det? Vi tröttnar aldrig på de helsvarta alternativen och dessutom kommer skon i fler färgkombinationer. 

Sammanfattning: Det här är skon vars främsta styrka också är dess enda svaghet! Mjukheten i sulan gör sig bäst på hårda underlag, men kan bli ett problem i terräng där den i stället upplevs för mjuk. På asfalt fanns inget ont att säga om varken grepp eller dämpning, där är den som allra bäst. Air Zoom Vomero tappar heller inte i komfort för varje användning, utan håller passformen pass efter pass.

Test av: ,

Puma löparskor

Rekommenderat pris: 899 kronor

Utmärkande egenskaper: Puma Hybrid NX är en korsning mellan street style och prestanda. Den är också billig för att vara en löparsko i toppklass.

Vikt: 318 gram. 

Passar dig som: Föredrar kortare sträckor. Skon kan också med fördel bäras av dig med smala fötter.

Storlek och passform: Något avsmalnad modell som kan upplevas lite väl tight om du är van vid breda skor.

Komfort: Studsig känsla i sulan, trots skons tydliga paralleller till en vanlig sneaker. 

Design: Löparsko möter sneaker, i en klassisk färgkombination av blått, rött och vitt.

Sammanfattning:  Frågan är om detta är en löparsko med inslag av sneaker eller tvärtom? Pumas löparsko- och sneakerhybrid är betydligt hårdare och styvare än sina konkurrenter samt lite tyngre. Skon rekommenderas inte för långdistanser, utan används med fördel vid korta sträckor. Är även perfekt på semestern när du bara vill packa ned ett par skor i väskan, som ska funka både på stan och på en löprunda. Trots hårdheten känns yttersulan både studsig och väldämpad och har en fullt godkänd komfortkänsla.

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

10 timmar sedan
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

3 dagar sedan
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

4 dagar sedan
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

5 dagar sedan
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

5 dagar sedan
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

5 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

6 dagar sedan
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
winterized header
Mode & trender

Rätt löparsko för dig – hetaste modellerna just nu

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mode & trender

Ska jag springa i underställ?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar

25 oct 2019
HEADER.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i syntet

25 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för damer

25 oct 2019
header-2.jpg
Mode & trender

TEST: Varma underställ i ull för herr och dam

24 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mode & trender

Bäst i test! Vinterjackor med pälskrage

23 oct 2019
viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

22 oct 2019
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

18 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

17 oct 2019
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

17 oct 2019
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

17 oct 2019
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
magazine
K2 intervju header

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

Varför får du egentligen domningar i tårna när du åker skidor och vad är egentligen ett flexindex? Här berättar experten på K2 allt om hur din skidutrustning ska sitta!

10 timmar sedan
Mode & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece för dam & herr

Sugen på att sätta på dig något riktigt varmt, mjukt och gosigt? Då är det en teddyfleece du ska ha, som också kallas pile. Vi har testat massor av dessa sköna plagg – här är de bästa!

3 dagar sedan
Mode & trender
Test av goggles header

Skidglasögonen som är bäst i test!

Äntligen! Snart är det skidsäsong och till den behöver du ett par nya skidglasögon. Här har Sportamore satt säsongens bästa goggles på prov!

4 dagar sedan
Mode & trender
goggles header

Så väljer du rätt goggles

Hur ska skidglasögonen sitta? Vad är det för skillnad för färgerna på linsen? Här är allt du behöver veta innan du investerar i ett par nya goggles.

5 dagar sedan
Mode & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

Siluett och hållbarhet ligger i fokus när vi pratar trender i backen. Här är tipsen som gör att du kammar hem alla modepoäng – oavsett om du åker pist eller offpist.

5 dagar sedan
Mode & trender
scott 1

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

Goggles är dina ögons bästa vän i skidbacken. Välj rätt färg och ljusinsläpp på linsen för att se så bra som möjligt. Här är expertens bästa tips.

5 dagar sedan
Mode & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

När du inte trodde att Speedcross 5 från Salomon kunde bli bättre släpper de den populära trailskon med ett helt vattentätt membran. Hur bra?

6 dagar sedan
Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

11 nov 2019
Mode & trender
Ultraboost dam singles day

15 favoriter på Singles Day!

Skäm bort dig själv eller någon som står dig nära på Singles Day! Spana in de här 15 nedsatta favoriterna. De får du bara inte missa!

08 nov 2019
Mode & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

Enklaste tipset på hur du håller fötterna varma under de kalla månaderna är med ett par tjocka kängor. Vår testpanel har traskat runt i säsongens populäraste modeller för både honom och henne!

08 nov 2019
Mode & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

Brrr, nu börjar det verkligen kännas att det är vinter! Därför har vår testpanel satt 11 varma vinterjackor på prov. Här är säsongens guldkorn för dam och herr.

06 nov 2019
Mode & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

06 nov 2019
Mode & trender
Icebug vinterlöpning header

Allt du vill veta om vinterlöparskor

När ska du ha dubbskor och när duger vanlig gummisula? Experterna från Icebug vet allt om hur du hanterar vinterväglaget!

05 nov 2019
Mode & trender
Kari Traa underställ header

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

Kari Traa är verkligen experter på underställ. Det norska varumärket gör högkvalitativa byxor och tröjor i både syntet, ull och ullblandning. Vi har låtit testa flera av modellerna, och här är de bästa.

01 nov 2019
Mode & trender
Vintertights header

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

Lägg inte löpningen på is bara för att det blivit kallt! Vår testpanel har sprungit i nio tights som passar perfekt för vinterlöpning i temperaturer kring nollan.

31 oct 2019
Mode & trender