Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Test av: ,

Adidas löparsko

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Vikt: 226 g

Passar dig som: Har ett högt till normalt fotvalv och som vill ha en löparsko med responsiv dämpning för en snabb känsla. Adizero är designad för långdistanslöpning, men funkar även alldeles utmärkt för kortare rundor och intervaller.

Utmärkande egenskaper: Superlätt, bra ventilation och bra dämpning.

Storlek och passform: Avsmalnad passform som smiter åt om foten, men i övrigt true to size.

Komfort: Adizero är skön och lätt, men har på samma gång en riktigt bra Boost-dämpning i mellansulan. Ger bra stöd och assistans i frånskjutet.

Design: Den här skon håller verkligen vad den lovar vad gäller prestanda, men när det kommer till design hade testpanelen kunnat önska fler färger.

Sammanfattning: Adidas Adizero är designad av den japanske skotillverkaren Omori och är tänkt för de bästa maratonlöparna i världen. Att skon är till för långa lopp är det ingen tvekan om, men även de löparna i testpanelen som inte springer så långt gillade känslan i de här löparskorna. Vid första testrundan hände det att modellen upplevdes aningen stum, men känslan försvann efter en stund. Den egenskap som testpanelen värderat allra högst är det inbyggda droppet på 10 millimeter, som ger allt man kan önska i form av hjälp vid avstamp. Inte heller passformen gör någon besviken.

Test av: ,

Asics löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Vikt: 265 g

Passar dig som: Är du ute efter en snabb, neutral löparsko som lämpar sig för flera olika typer av löpträning och aktiviteter.

Utmärkande egenskaper: Lätt vikt och en dämpning som ger lite extra fart vid frånskjut och tempohöjningar.

Storlek och passform: Passar perfekt för dig som har lite bredare fötter och som behöver gott om utrymme framtill.

Komfort: Riktigt skön, flexibel och följsam – både vid intervaller och vid distanslöpning. 

Design: Mörk och subtil i sin utformning, men med uppskattade detaljer så som den röda avslutningen vid hälen och den gulddekorerade etiketten baktill.

Sammanfattning: Asics Roadhawk är skon för dig som föredrar en neutral och därmed mångsidig löparsko att använda vid en uppsjö av olika löpartillfällen. Med stilren röd design är den inte bara härlig att springa i, utan även trendig. Överdelen är gjord i ett välventilerat meshmaterial, som anpassar sig efter foten. På hårdare underlag gör Roadhawk jobbet åt dig i frånskjutet och dämpar varje fotnedsättning.

Test av: ,

Reebok löprskor

Rekomenderat pris: 999 kronor

Utmärkande egenskaper: Extra bred, med bra passform och snygg, enkel design.

Vikt: 249 g

Passar dig som: Söker en prisvärd och neutral mängdträningssko. 

Storlek och passform: Skon är rejält tilltagen i bredden. Du som är van vid skavsår på lilltån kan skatta dig lycklig – det är något som du slipper i de här!

Komfort: Riktigt sköna, med en fullt tillräcklig stabilitet. De är inte riktigt lika flexibla som många andra skor i samma genre, men där de brister i flexibilitet kompenserar de med en fotnära passform. 

Design: Snygg sko i en intensiv röd färg som gör dig omöjlig att missa! Forever Floatride är kanske inte den sko du matchar med dina jobbkläder, men de gör sig desto bättre till din outfit i spåret.

Sammanfattning: Forever Floatride Energy är supersköna redan från första rundan. De passar perfekt för löpträning på hårt underlag i stadsmiljö, men går förstås även att ha på en skogsstig. Även utmärkt för dig som vill gå snabba promenader utan att slita på knä- och fotleder. Modellen är så pass nätt att den funkar även för lätta intervaller, men den gör sig allra bäst på medellånga distanser. Den neutrala sulan och det faktum att skon är väldigt prisvärd gör att den passar de allra flesta.

Test av: ,

Under Armour löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Hovr Infinite kommer med coola features, så som att skon går att ansluta till en träningsapp. På så vis får du tillgång till data från din springtur, utan att lägga pengar på en träningsklocka.

Vikt: 306 g

Passar dig som: Har ett normalt fotvalv och som inte kräver något extra i uppbyggnad.

Storlek och passform: Hovr Infinite har en näst intill perfekt passform, som varken är för tight eller för bred. I storlek rekommenderas den du vanligtvis har eftersom skon är true to size.

Komfort: Till en början upplevdes sulan lite väl mjuk av vissa, men efter ett tag märkte testarna att både skons respons och dämpning ger allt som kan förväntas av en löparsko, och möjliggör ett spänstigt löpsteg.

Design: Hovr Infinite har en futuristisk design som nästan fick testpanelen att förvänta sig en ON-knapp. Någon sådan finns förstås inte, men designen imponerar ändå med sin stilrenhet.

Sammanfattning: Redan vid första steget uppstår känslan av att studsa fram. Varken dämpning eller respons lämnar mer att önska, trots att skon i första hand testats på stumt underlag. Hovr Infinite är perfekt för att springa med i stadsmiljöer och på asfalt, där den känns mjuk trots det krävande underlaget. Designmässigt sticker den ut på ett uppskattat sätt och vad gäller komfort finns inga negativa anmärkningar. Så skön att du vill ha den även till vardags!

Test av: ,

Hoka One One löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Arahi är en alltigenom mycket bra sko, som fått höga poäng i allt från ventilation och dämpning till design och komfort.

Vikt: 261 g

Passar dig som: Behöver lite extra stöd och stabilitet under löprundan.

Storlek och passform: Normal, true to size, med något bredare sula.

Komfort: Något stum vid första användningen, men stumheten ger snart med sig. Liksom de flesta modeller från Hoka One One är den allt man kan önska stabilitetsmässigt! 

Design: Simpel men smakfull. Hoka One Ones modeller har haft en tendens att se lite klumpiga ut med sina maxade sulor, men det är inget man kan säga om Arahi.

Sammanfattning: Trots att testpanelen till en början upplevde Arahi som aningen motsträvig mjuknade snart både skon och våra testare. Arahi chockar genom att på samma gång vara både väldigt lätt och väl uppbyggd, något som gör att den sticker ut i sin genre. Om du länge dragits med skadebekymmer eller har ett tungt löpsteg är Arahi skon för dig!

Test av: ,

Salming löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Sin fantastiska förmåga att klara av hårda underlag. Den klarar även väta och kyla bättre än många andra löparskor.

Vikt: 278 g

Passar dig som: Springer långa distanser på hårda underlag. Den här skon är en tuffing! 

Storlek och passform: Grayhound har en ”sockkonstruktion” som gör att den smiter åt tight om foten som en strumpa.

Komfort: Vid en första användning känns sulan aningen platt och formlös, men efter några vändor tar den revansch! Jätteskön, mjuk dämpning som ger hjälp vid frånskjutet, utan att ge en överdrivet studsig känsla.

Design: Stilrent grå, precis så som namnet antyder.

Sammanfattning: Grayhound tycks behöva lite uppvärmning innan den blir helt bekväm, men därefter finns inget mer att önska. Den är speciellt utvecklad för att användas på hårda underlag och har en greppstyrka som kompenserar för regnväder. Också skons ovansida i slitstark mesh står sig extra bra mot väta och fukt och uppges vara hela 25 procent starkare än de material som Salming tidigare använt!

Test av: ,

New Balance löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Extremt lätt, välventilerad och bekväm.

Vikt: 225 g

Passar dig som: Gärna springer med mer uppbyggnad för hålfoten eller som har en tyngre fotnedsättning på hälen.

Storlek och passform: Skon sitter bekvämt på foten med en ovansida av mjukt meshtyg. På mer påfrestande underlag finns en liten risk att halka runt lite, när tyget ger med sig mer än vad det kanske borde. 

Komfort: En superkön sko rakt igenom med bra dämpning och stabilitet. 

Design: Liksom bidragen från Salming och Under Armour har New Balance satsat på en färg som håller i längden. De här grå snyggningarna tröttnar du inte på, även om de ska användas i flera säsonger.

Sammanfattning: Mellan denna sko och testpanelen uppstod kärlek vid första ögonkastet! New Balance 890GG7 är en lätt sko som samtidigt erbjuder allt man kan önska i form av dämpning. Ovansidan är gjord i bekväm mesh som ventilerar till den grad att du kan känna luften strömma in till foten, perfekt för varma dagar! Designen får dessutom stora plus!

Test av: ,

Nike Löparskor

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Utmärkande egenskaper: Air Zoom Vomero tar den responsiva dämpningen till helt nya nivåer! 

Vikt: 308 g

Passar dig som: Vill ha en pigg mängdträningssko med högt drop, men som ändå inte vill prioritera bort en ordentlig uppbyggnad.

Storlek och passform: Förstärkningar vid hälen gör att skon sitter som en smäck på foten! I övrigt är den true to size och din vanliga storlek rekommenderas. 

Komfort: Det blir faktiskt inte skönare än så här i en löparsko, i alla fall inte enligt testpanelen, som gett Nike Air Zoom Vomero full poäng!

Design: Enkel, men vad gör det? Vi tröttnar aldrig på de helsvarta alternativen och dessutom kommer skon i fler färgkombinationer. 

Sammanfattning: Det här är skon vars främsta styrka också är dess enda svaghet! Mjukheten i sulan gör sig bäst på hårda underlag, men kan bli ett problem i terräng där den i stället upplevs för mjuk. På asfalt fanns inget ont att säga om varken grepp eller dämpning, där är den som allra bäst. Air Zoom Vomero tappar heller inte i komfort för varje användning, utan håller passformen pass efter pass.

Test av: ,

Saucony löparskor 

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Utmärkande egenskaper: Otroligt lätt, med bra passform och extremt mjuk sula – för att inte tala om designen!

Vikt: 221 g

Passar dig som: Är en inbiten långdistanslöpare som är ute efter ett par lätta skor, eller motionären som vill ha något neutralt för ett naturligt löpsteg.

Storlek och passform: Tight passform som omsluter foten på ett skönt vis, utan att varken trycka eller klämma.

Komfort: Kinvara är en bekväm sko som sitter lika bra vid första löprundan som efter några turer. Sulan håller jämn mjukhet under hela foten vilket är tacksamt vid de långa passen.

Design: Det här är skon för dig som vill sticka ut! Visserligen kommer Kinvara också i en mer modest färgupplaga, men varför inte göra lite väsen av dig?

Sammanfattning: De här skorna passar dig som har ett naturligt löpsteg. Kinvaras främsta förtjänst är den extrema lättheten som möjliggör för lediga steg – en känsla som bara späs på av den perfekta passformen. Innersulan känns  relativt platt och rekommenderas inte för den vars fötter kräver lite extra. Sulan känns dock mjuk under alla fotens delar och trots ett drop av det minsta laget upplevs det inte som sådant.

Test av: ,

Puma löparskor

Rekommenderat pris: 899 kronor

Utmärkande egenskaper: Puma Hybrid NX är en korsning mellan street style och prestanda. Den är också billig för att vara en löparsko i toppklass.

Vikt: 318 g

Passar dig som: Föredrar kortare sträckor. Skon kan också med fördel bäras av dig med smala fötter.

Storlek och passform: Något avsmalnad modell som kan upplevas lite väl tight om du är van vid breda skor.

Komfort: Studsig känsla i sulan, trots skons tydliga paralleller till en vanlig sneaker. 

Design: Löparsko möter sneaker, i en klassisk färgkombination av blått, rött och vitt.

Sammanfattning:  Frågan är om detta är en löparsko med inslag av sneaker eller tvärtom? Pumas löparsko- och sneakerhybrid är betydligt hårdare och styvare än sina konkurrenter samt lite tyngre. Skon rekommenderas inte för långdistanser, utan används med fördel vid korta sträckor. Är även perfekt på semestern när du bara vill packa ned ett par skor i väskan, som ska funka både på stan och på en löprunda. Trots hårdheten känns yttersulan både studsig och väldämpad och har en fullt godkänd komfortkänsla.

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Didriksssons
Mode & trender

Så vet du om din jacka är vattentät

17 timmar sedan
BLACC running
Mode & trender

Säsongens löparnyheter från Blacc 2019

19 timmar sedan
Kari Traa duffelbag
Mode & trender

Duffelbag – säsongens trendigaste väska

1 dag sedan
Hoka One One header
Mode & trender

Nytt att älska från Hoka One One

4 dagar sedan
Nike Free 5.0
Mode & trender

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

5 dagar sedan
Haglöfs
Mode & trender

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

6 dagar sedan
Elvine
Mode & trender

Här är vårens jacktrender för honom

16 apr 2019
Asics löparskor
Mode & trender

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

15 apr 2019
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg
Mode & trender

Här är vårens tre jacktrender för henne

15 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

12 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

11 apr 2019
Adidas Primeknit
Mode & trender

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

10 apr 2019
Adidas sneakers
Mode & trender

Vårens sneakerstrender från Adidas

09 apr 2019
Test
Mode & trender

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

09 apr 2019
New Balance löparskor
Mode & trender

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

05 apr 2019
TESTBILD
Mode & trender

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mode & trender

Säsongens survival kit för honom

04 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mode & trender

8 vårfavoriter du INTE vill missa

04 apr 2019
Nike Free Run 5.0
Mode & trender

Så gör nya Nike Free ditt löpsteg mer flexibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

03 apr 2019
Löpartights test
Mode & trender

Vi testar säsongens löpartights för honom

01 apr 2019
Löparskor
Mode & trender

Mid season sales 7 bästa löparskor för honom

29 mar 2019
Wyte
Mode & trender

Här är årets badtrender 2019

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mode & trender

Video: En sneaker – flera stilar

28 mar 2019
Löparskor
Mode & trender

7 färgglada löparskor att fynda på Mid Season Sale

28 mar 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mode & trender

5 löpartights för henne som är bäst i test

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mode & trender

8 träningsjackor att välkomna våren i

27 mar 2019
Plock tights dam
Mode & trender

Meshtightsen tar över marknaden

27 mar 2019
salomon
Mode & trender

Test av Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Cykelbyxor
Mode & trender

TEST! Cykelshorts för honom och henne

26 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Säsongens skaljackor som är bäst i test

22 mar 2019
Regnställ
Mode & trender

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

22 mar 2019
Nike Axis
Mode & trender

Därför är Nike Air Max så hypad

20 mar 2019
Tommy Sport
Mode & trender

Trendspaning! 8 funktionella vindjackor

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor 2019

18 mar 2019
Löparjackor Test
Mode & trender

TEST! Vårens bästa löparjackor för henne

15 mar 2019
Löparjackor
Mode & trender

Test: Vårens bästa löparjackor för honom 2019

15 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mode & trender

Adidas klimatsmarta arbete fortsätter

14 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Vårens STORA TEST av sport-bh:ar

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mode & trender

Allt du vill veta om Haglöfs skaljacka Grym Evo

12 mar 2019
magazine
Didriksssons

Så vet du om din jacka är vattentät

Vad innebär det att ett plagg är 100 procent vattentätt? För att slippa testa din nya jacka i spöregn finns det ett par detaljer du kan titta efter.

Mode & trender
BLACC running

Säsongens löparnyheter från Blacc 2019

Äntligen! Blacc släpper nya löparkläder i säsongsenliga färger. Här är vad som är nytt för i år.

Mode & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – säsongens trendigaste väska

Vattentät, lättpackad och bekväm att bära omkring på. Hur låter det? Duffelbagen är en ofta bortglömd godbit som är helt perfekt för korta weekendresor.

Mode & trender
Hoka One One header

Nytt att älska från Hoka One One

Minimalistiska löparskor? Nej tack! Hoka One One har gjort succé med sin överdimensionerade mellansula och oslagbara dämpning. Här är nyheterna som trillar in hos Sportamore under våren.

Mode & trender
Nike Free 5.0

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

Löparsäsongen är här och det är nya Nike Free också! Vår testpanel fått prova skon som ska göra all skillnad för dig vill utmanas i löpsteget.

Mode & trender
Haglöfs

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

Är en softshelljacka samma sak som en skaljacka? Det är dags att, en gång för alla, reda ut vad som skiljer de två jacktyperna åt.

Mode & trender
Elvine

Här är vårens jacktrender för honom

Bomberjacka, grönt eller propert – vilken av jacktrenderna ska du satsa på i vår? Här har vi listat de tre viktigaste att hålla reda på!

Mode & trender
Asics löparskor

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

Lägligt till påsken släpper Asics nya färgställningar på två av deras populäraste löparskor; Gel-Nimbus 21 och Dynaflyte 3. Här är allt du behöver veta om skorna!

Mode & trender
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg

Här är vårens tre jacktrender för henne

Dags att plocka fram den tunnare jackan för en snyggare look på stan. Här har vi listat tre trender som är heta i vår. Kombinera uteliv med fashion!

Mode & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Mode & trender
Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Mode & trender
Adidas Primeknit

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

Det finns ingen bättre känsla än att glida runt i träningskläder som sitter som ett andra skinn. Nu släpper Adidas sin nya Primeknit-kollektion och vi älskar den redan!

Mode & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender från Adidas

Våren är snart här och vi längtar efter sol, värme och nya sneakers. Här är tre av de största skotrenderna från Adidas som vi mer än gärna har på fötterna.

Mode & trender
Test

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

Vår och regn hör ihop. Det gör också att du behöver tänka på bra gummistövlar för barnen. Här har vi samlat 5 fina gummistövlar som gör att kidsen kan plaska ordentligt.

Mode & trender
New Balance löparskor

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

Zante vs. 1080. Hur skiljer sig New Balance mest populära löparskor egentligen åt? Vi har tagit hjälp av en superlöpare för att få fram svaret!

Mode & trender