Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Test av: ,

Adidas löparsko

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Vikt: 226 gram. 

Passar dig som: Har ett högt till normalt fotvalv och som vill ha en löparsko med responsiv dämpning för en snabb känsla. Adizero är designad för långdistanslöpning, men funkar även alldeles utmärkt för kortare rundor och intervaller.

Utmärkande egenskaper: Superlätt, bra ventilation och bra dämpning.

Storlek och passform: Avsmalnad passform som smiter åt om foten, men i övrigt true to size.

Komfort: Adizero är skön och lätt, men har på samma gång en riktigt bra Boost-dämpning i mellansulan. Ger bra stöd och assistans i frånskjutet.

Design: Den här skon håller verkligen vad den lovar vad gäller prestanda, men när det kommer till design hade testpanelen kunnat önska fler färger.

Sammanfattning: Adidas Adizero är designad av den japanske skotillverkaren Omori och är tänkt för de bästa maratonlöparna i världen. Att skon är till för långa lopp är det ingen tvekan om, men även de löparna i testpanelen som inte springer så långt gillade känslan i de här löparskorna. Vid första testrundan hände det att modellen upplevdes aningen stum, men känslan försvann efter en stund. Den egenskap som testpanelen värderat allra högst är det inbyggda droppet på 10 millimeter, som ger allt man kan önska i form av hjälp vid avstamp. Inte heller passformen gör någon besviken.

Test av: ,

Löparskor AsicsRekommenderat pris: 1 295 kronor

Vikt: 265 gram. 

Passar dig som: Är du ute efter en snabb, neutral löparsko som lämpar sig för flera olika typer av löpträning och aktiviteter.

Utmärkande egenskaper: Lätt vikt och en dämpning som ger lite extra fart vid frånskjut och tempohöjningar.

Storlek och passform: Passar perfekt för dig som har lite bredare fötter och som behöver gott om utrymme framtill.

Komfort: Riktigt skön, flexibel och följsam – både vid intervaller och vid distanslöpning. 

Design: Mörk och subtil i sin utformning, men med uppskattade detaljer så som de röda linjerna vid sula och snörning.

Sammanfattning: Asics Roadhawk är skon för dig som föredrar en neutral och därmed mångsidig löparsko att använda vid en uppsjö av olika löpartillfällen. Med stilren svart och röd design är den inte bara härlig att springa i, utan även trendig. Överdelen är gjord i ett välventilerat meshmaterial, som anpassar sig efter foten. På hårdare underlag gör Roadhawk jobbet åt dig i frånskjutet och dämpar varje fotnedsättning. Alla som tidigare sprungit i Asics modeller vet att de håller hög kvalitet och passar lika bra för nybörjaren till den inbitna löparen. Här är märkets ventilerande och nätta sko som du med fördel både kan ta med dig ut på långpasset och intervallträningen. 

Test av: ,

Löparskor ReebokRekomenderat pris: 999 kronor

Utmärkande egenskaper: Extra bred, med bra passform och snygg, enkel design.

Vikt: 249 gram. 

Passar dig som: Söker en prisvärd och neutral mängdträningssko. 

Storlek och passform: Skon är rejält tilltagen i bredden. Du som är van vid skavsår på lilltån kan skatta dig lycklig – det är något som du slipper i de här!

Komfort: Riktigt sköna, med en fullt tillräcklig stabilitet. De är inte riktigt lika flexibla som många andra skor i samma genre, men där de brister i flexibilitet kompenserar de med en fotnära passform. 

Design: Snygg sko i en intensiv blå färg som gör dig omöjlig att missa. Forever Floatride är kanske inte den sko du matchar med dina jobbkläder, men de gör sig desto bättre till din outfit i spåret.

Sammanfattning: Forever Floatride Energy är superskön redan från första rundan. De passar perfekt för löpträning på hårt underlag i stadsmiljö, men går förstås även att ha på elljusspåret. Även utmärkt för dig som vill gå snabba promenader utan att slita på knä- och fotleder. Modellen är så pass nätt att den funkar för lätta intervaller, men den gör sig allra bäst på medellånga distanser. Du hör, en mångsidig instegsmodell för dig som vill använda en och samma sko till all din löpträning. Den neutrala sulan och det faktum att skon är väldigt prisvärd gör att den passar de allra flesta löparna. 

Test av: ,

Under Armour löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Hovr Infinite kommer med coola features, så som att skon går att ansluta till en träningsapp. På så vis får du tillgång till data från din springtur, utan att lägga pengar på en träningsklocka.

Vikt: 306 gram. 

Passar dig som: Har ett normalt fotvalv och som inte kräver något extra i uppbyggnad.

Storlek och passform: Hovr Infinite har en näst intill perfekt passform, som varken är för tight eller för bred. I storlek rekommenderas den du vanligtvis har eftersom skon är true to size.

Komfort: Till en början upplevdes sulan lite väl mjuk av vissa, men efter ett tag märkte testarna att både skons respons och dämpning ger allt som kan förväntas av en löparsko, och möjliggör ett spänstigt löpsteg.

Design: Hovr Infinite har en futuristisk design som nästan fick testpanelen att förvänta sig en ON-knapp. Någon sådan finns förstås inte, men designen imponerar ändå med sin stilrenhet.

Sammanfattning: Redan vid första steget uppstår känslan av att studsa fram. Varken dämpning eller respons lämnar mer att önska, trots att skon i första hand testats på stumt underlag. Hovr Infinite är perfekt för att springa med i stadsmiljöer och på asfalt, där den känns mjuk trots det krävande underlaget. Designmässigt sticker den ut på ett uppskattat sätt och vad gäller komfort finns inga negativa anmärkningar. Så skön att du vill ha den även till vardags!

Test av: ,

Hoka One One löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Arahi är en alltigenom mycket bra sko, som fått höga poäng i allt från ventilation och dämpning till design och komfort.

Vikt: 261 gram. 

Passar dig som: Behöver lite extra stöd och stabilitet under löprundan.

Storlek och passform: Normal, true to size, med något bredare sula.

Komfort: Något stum vid första användningen, men stumheten ger snart med sig. Liksom de flesta modeller från Hoka One One är den allt man kan önska stabilitetsmässigt! 

Design: Simpel men smakfull. Hoka One Ones modeller har haft en tendens att se lite klumpiga ut med sina maxade sulor, men det är inget man kan säga om Arahi.

Sammanfattning: Trots att testpanelen till en början upplevde Arahi som aningen motsträvig mjuknade snart både skon och våra testare. Arahi chockar genom att på samma gång vara både väldigt lätt och väl uppbyggd, något som gör att den sticker ut i sin genre. Om du länge dragits med skadebekymmer eller har ett tungt löpsteg är Arahi skon för dig. Den tjocka dämpningen ger dig en mjuk fotisättning och ser samtidigt till att du inte trampar snett när du springer på hårda underlag. En hjälpande hand medan du tränar upp ditt löpsteg! 

Test av: ,

Salming löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Sin fantastiska förmåga att klara av hårda underlag. Den klarar även väta och kyla bättre än många andra löparskor.

Vikt: 278 gram. 

Passar dig som: Springer långa distanser på hårda underlag. Den här skon är en tuffing! 

Storlek och passform: Grayhound har en ”sockkonstruktion” som gör att den smiter åt tight om foten som en strumpa.

Komfort: Vid en första användning känns sulan aningen platt och formlös, men efter några vändor tar den revansch! Jätteskön, mjuk dämpning som ger hjälp vid frånskjutet, utan att ge en överdrivet studsig känsla.

Design: Stilrent grå, precis så som namnet antyder.

Sammanfattning: Grayhound tycks behöva lite uppvärmning innan den blir helt bekväm, men därefter finns inget mer att önska. Den är speciellt utvecklad för att användas på hårda underlag och har en greppstyrka som kompenserar för regnväder. Också skons ovansida i slitstark mesh står sig extra bra mot väta och fukt och uppges vara hela 25 procent starkare än de material som Salming tidigare använt. Värt att tänka på är att skon är något varmare än övriga modeller i testet och gör sig bäst under vår- höst och svala sommarkvällar! 

Test av:

Löparskor New BalanceRekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Extremt lätt, välventilerad och bekväm.

Vikt: 225 gram. 

Passar dig som: Gärna springer med mer uppbyggnad för hålfoten eller som har en tyngre fotnedsättning på hälen.

Storlek och passform: Skon sitter bekvämt på foten med en ovansida av mjukt meshtyg. På mer påfrestande underlag finns en liten risk att halka runt lite, när tyget ger med sig mer än vad det kanske borde. 

Komfort: En superkön sko rakt igenom med bra dämpning och stabilitet. 

Design: Liksom bidragen från Salming och Under Armour har New Balance satsat på en färg som håller i längden. De här vit/grå snyggingarna tröttnar du inte på, även om de ska användas i flera säsonger.

Sammanfattning: Som kärlek vid första ögonkastet! New Balance 890 är en lätt sko som samtidigt erbjuder allt du kan önska i form av dämpning. Ovandelen är gjord i bekväm mesh som ventilerar till den grad att du kan känna luften strömma in till foten, perfekt för varma dagar! Designen får dessutom stora plus. Något opraktiskt med den ljusa kulören som lätt blir skitig, men på asfalt i strålande sol är skon grym. 

Test av: ,

Nike Löparskor

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Utmärkande egenskaper: Air Zoom Vomero tar den responsiva dämpningen till helt nya nivåer! 

Vikt: 308 gram. 

Passar dig som: Vill ha en pigg mängdträningssko med högt drop, men som ändå inte vill prioritera bort en ordentlig uppbyggnad.

Storlek och passform: Förstärkningar vid hälen gör att skon sitter som en smäck på foten! I övrigt är den true to size och din vanliga storlek rekommenderas. 

Komfort: Det blir faktiskt inte skönare än så här i en löparsko, i alla fall inte enligt testpanelen, som gett Nike Air Zoom Vomero full poäng!

Design: Enkel, men vad gör det? Vi tröttnar aldrig på de helsvarta alternativen och dessutom kommer skon i fler färgkombinationer. 

Sammanfattning: Det här är skon vars främsta styrka också är dess enda svaghet! Mjukheten i sulan gör sig bäst på hårda underlag, men kan bli ett problem i terräng där den i stället upplevs för mjuk. På asfalt fanns inget ont att säga om varken grepp eller dämpning, där är den som allra bäst. Air Zoom Vomero tappar heller inte i komfort för varje användning, utan håller passformen pass efter pass.

Test av: ,

Puma löparskor

Rekommenderat pris: 899 kronor

Utmärkande egenskaper: Puma Hybrid NX är en korsning mellan street style och prestanda. Den är också billig för att vara en löparsko i toppklass.

Vikt: 318 gram. 

Passar dig som: Föredrar kortare sträckor. Skon kan också med fördel bäras av dig med smala fötter.

Storlek och passform: Något avsmalnad modell som kan upplevas lite väl tight om du är van vid breda skor.

Komfort: Studsig känsla i sulan, trots skons tydliga paralleller till en vanlig sneaker. 

Design: Löparsko möter sneaker, i en klassisk färgkombination av blått, rött och vitt.

Sammanfattning:  Frågan är om detta är en löparsko med inslag av sneaker eller tvärtom? Pumas löparsko- och sneakerhybrid är betydligt hårdare och styvare än sina konkurrenter samt lite tyngre. Skon rekommenderas inte för långdistanser, utan används med fördel vid korta sträckor. Är även perfekt på semestern när du bara vill packa ned ett par skor i väskan, som ska funka både på stan och på en löprunda. Trots hårdheten känns yttersulan både studsig och väldämpad och har en fullt godkänd komfortkänsla.

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

2 dagar sedan
test stabila löparskor
Mode & trender

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

5 dagar sedan
Adidas Pulseboost HD
Mode & trender

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

19 jun 2019
Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

17 jun 2019
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

14 jun 2019
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

13 jun 2019
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

11 jun 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

09 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
magazine
Asics header

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

Hur stora ska mina löparskor vara? Hur tight ska de sitta? Och hur ska de kännas i hålfoten? Experterna från Asics besvarar alla frågor om passformen i dina löparskor!

2 dagar sedan
Mode & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Adidas Pulseboost HD

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

Snart är den här! Vi pratar förstås om Adidas nya löparsko Pulseboost. Här är allt du behöver veta inför den hypade lanseringen.

19 jun 2019
Mode & trender
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

17 jun 2019
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

14 jun 2019
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

13 jun 2019
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

11 jun 2019
Mode & trender
Byks_Karitraa.png

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

Kari Traa släppte sina första sneakers i höstas – för tjejer, av tjejer. Nu växer kollektionen med tre nya modeller och flera nya färger. Välkomna modellerna Byks, Trinn och Driv!

09 jun 2019
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender