Header prommenadskor

Test! Bästa promenadskorna för maxad komfort

Finns det sköna skor att promenera i, oavsett om det är på asfalt, elljusspår eller i duggregn? Självklart! Vår testpanel har provat både vattentäta och bekväma skor för promenaderna. 

Många av oss har en skogarderob fylld med snygga och bekväma sneakers och ett och annat par löparskor. Men du vet väl om att det finns en hel uppsjö av bekväma promenadskor däremellan? En promenadsko, eller trekkingsko som det också kallas, kan du ha på långpromenader på asfalt, elljusspår eller i skogen. Vattentålighet, dämpning och ventilationsförmåga är några av de faktorer som skiljer en bra promenadsko från en dålig, men ska du ha den till vardags kan designen också spela in. Vår testpanel har knatat runt i promenadskor från , , , och . Se vilka skor som är bäst i test här! 

Promenadskor för damer (scrolla ned för herrar)

Testets absolut snyggaste promenadsko

W_Walk Ultra 7 DMX Max.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Ovandelen är en blandning mellan textil och läder, vilket inte släpper igenom jättemycket luft. Skon är åt det varmare hållet och passar bäst till promenader omkring timmen när det är ett par plusgrader utomhus. 

Grepp: Mycket bra grepp på alla släta underlag. Den här från Reebok får fäste om asfalt, grusvägar och annan packad terräng. Den gör sig däremot sämre när du lämnar stigen.

Vattentålighet och slitstyrka: Skon är vattenresistent, men långt ifrån vattentät. Till skillnad från promenadskor med mesh på ovansidan så håller den effektivt ute allt från duggregn till dagg i vått gräs, men undvik vattenpölar.

Komfort och design: Komforten är det stora utropstecknet med den här skon. För komfortens skull hade testpanelen kunnat rekommendera den, oavsett hur den sett ut och hur den presterat i övrigt. Skorna dämpar lätt ditt steg genom att förflytta luft från skons främre och bakre del medan du promenerar. Det ger en helt ny mening till uttrycket ”som att gå på moln”. Utöver det tunnar de helt klart ut gränsen mellan sneakers och promenadskor. Hur snygga?!

Sammanfattning: Extremt bekväm promenadsko som gör sig bäst för asfalt, grus och landsvägar tack vare sin mjuka dämpning. Inget för svampplockning, dels på grund av färgen som gärna skitas ned, men också den släta yttersulan. Förutom komforten är det designen som får testpanelen att höja skon till skyarna. hade inte gjort sig ovän till vardags heller! Därav får skon ett högt slutbetyg, trots att den är något enklare än andra modeller i testet. Storlekarna är aningen åt det större hållet, men de är inte överdrivet stora.

Perfekt för somriga promenader i högt tempo

W_XA Pro 3D.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Ovandelen på den här promenadskon är tillverkad i meshtyg som ventilerar och håller temperaturen inne i skon nere. Det gör den optimal för alla somriga promenader, eller vår- och höstpromenader där du håller högt tempo och blir varm.

Grepp: Mönsterdjupet i yttersulan är djupt, vilket gör att du kan få fäste på både blöta kvistar, lera, grus och i stort sett alla krävande underlag.

Vattentålighet och slitstyrka: Ovandelen är tillverkad i syntetmaterial vilket gör den inte helt vattentät. Det här är skon som du kan promenera och vandra i när regnet håller sig borta. 

Komfort och design: En sportig som påminner om Salomons trailskor, både i prestation och i design. Den sitter skönt, greppar bra och är ordentligt stabil. Kanske passar den inte klockrent till en vardagsoutfit, men till ett par tights eller friluftsbyxor gör den sig desto bättre.

Sammanfattning: En riktigt ordentlig promenadsko med en yttersula som inte går av för hackor. Den här promenadskon snöras med Salomons Quick Lace, vilket är en klar fördel. Det gör passformen ideal! I övrigt kan sägas till dess fördel att den är perfekt under sommarhalvåret när det är A och O att foten inte blir för svettig. Ovandelen ventilerar perfekt och håller foten tillräckligt torr för att du med marginal ska undkomma skavsår. Liksom de flesta Salomonskor är den däremot aningen liten i storlek. Gå därför upp en storlek för optimal passform. 

En bra blandning mellan sneaker och vandringssko

W_Integrity ST 2.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Den här promenadskon från Saucony är av det lite varmare slaget, tack vare en ovansida i läder. Det här är ett bra val för dig som vill kunna använda din sko för såväl tidig höst som vår.

Grepp: Skon lämpar sig bäst för promenader på asfalt och grusvägar. 

Vattentålighet och slitstyrka: Då ovandelen är i läder så tål promenadskon från Saucony duggregn och måttlig väta. Spöregnar det är den kanske inte helt rätt. I övrigt är slitstyrkan bra. 

Komfort och design: Designen är mer åt sneakershållet än trailhållet. Ingen skulle höja på ögonbrynen om du tog en shoppingrunda på stan i den här modellen. I övrigt håller den hög standard vad gäller komfort, vilket alltid är uppskattat. Dämpningen är en faktor som testpanelen framhåller som mycket positiv.

Sammanfattning: Skön i lätt sneakersdesign, som lämpar sig bra för längre promenader på packad mark. En perfekt sko för stadsbon som gärna går ut för en timmes motion men inte har möjlighet att ta sig till olika naturreservat. Ovandelen i läder är på sina ställen utrustad med zoner av stretchmaterial. Det innebär att skon passar både en smal och bred fot. Ett till plus är att skon har ett drop på 12 millimeter (många andra skor har endast ett drop på 10 millimeter). Det ger skönare dämpning under hälen. Ska du gå långa sträckor är det här alltså ett superbra val!

Promenadskon du vill ha till vardags!

W_Work N Cushion 4.0.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Aningen varma för att vara promenadskor, men inte så farligt att det stör. Den här modellen lämpar sig för långsamma promenader, eller för dig som har ett yrke där du står och går mycket. Till exempel i en verkstad eller på ett lager.

Grepp: Det häftigaste med den här modellen är att dess sula specifikt designats för att inte tappa fäste även om underlaget är en ren isbana. Mönsterdjupet på undersidan av skon är ganska grunt, men på något vis får grepp om ingenting, och håller dig stadigt på fötterna. 

Vattentålighet och slitstyrka: Här finns ingen ömtålig mesh och även om den inte är vattentät så är ovansidan av den här promenadskon vattentålig i kontrast till skor med mesh. Vattenpölar är däremot inte att rekommendera.

Komfort och design: Riktigt snygg promenadsko som har en renodlad sneakersdesign. Den är dessutom väldigt skön, menar testpanelen, som håller med produktbeskrivningen i det att skon lika gärna kan användas på jobbet som på promenaden.

Sammanfattning: En lite speciell sko som inriktat sig särskilt för dig med ett aktivt arbete, tack vare en sula som greppar oljiga verkstadsgolv. Det sagt så är den ett superalternativ även för vanlig promenad, men se upp med storlekarna! Den här modellen är stor i sin passform och det kan vara värt att välja den mindre storleken om du velar mellan två. Utöver det vill testpanelen även uppmärksamma designen. Skönt att det finns promenadskor som är snygga! Dämpningen är en annan sak som lyfts fram som en del i framgångsreceptet bakom Work N Cushion, som är nästan hur skön som helst.

En riktigt robust promenadsko

W_Terrex Swift R2 GTX.png

Modell och märke: ,

Temperatur: God ventilationsförmåga som gör skon klockren för sommarhalvåret och pulshöjande promenader, där du slipper lida risk för att bli blöt och svettig.

Grepp: Greppet i den här modellen är fullkomligt maxat tack vare ett relativt djupt mönster i yttersulan. Du som äger ett par skor från Adidas sedan tidigare har säkert koll på att bildäcktillverkarna Continental ligger bakom det greppstarka gummit. Den här skon lämpar sig därför bäst för riktigt krävande terräng i svampskog och lervälling, men också barmark. 

Vattentålighet och slitstyrka: Tack vare en ovandel i Gore-Tex är skon helt vattentät. Däremot anses ytskicket på skon som något sköt för vassa grenar, så var något försiktig med var du promenerar. 

Komfort och design: Ingen komfortdröm men klart godkänd för en timmes promenad eller två. Designen är sportig och leder tankarna till löparskor för trailopp. Kanske inte skon du har på dig till jobbet, men du kommer att tacka Adidas för dess grepp på promenaden. Dessutom är den väldigt stabil och passar dig som har en tendens att vricka eller stuka fötterna i ojämn terräng.

Sammanfattning: En väldigt som håller dig torr och bekväm i allt från lätt duggregn till då det öser ned. Utan överdrift kan du knata rätt ned i ett kärr med den här skon med en ovandel i vattentäta membranet GoreTex, utan att behöva byta strumpor efteråt! Ett annat stort plus är greppet som gör att du kan känna dig trygg medan du promenerar. På minussidan ligger designen som känns aningen tråkig i jämförelse med de andra skorna i testet. Skon är normal i storlek, väldigt lätta och snöras med en så kallad snabbsnörning, och därmed finns varken knutar eller rosetter som kan lossna medan du går.

För dig som letar funktion i första hand

W_Mone DX.png

Modell och märke: ,

Temperatur: En ganska varm modell, som gör sig bra till tidig vår eller höst, eller till de promenader som går i lugnare tempo.

Grepp: Greppet är i stort sett perfekt, menar testpanelen. Mönstret i yttersulan är djupt, vilket gör att du får fäste på diverse krävande underlag. Den här skon funkar även lika bra i stadsmiljö som på skogspromenaden, då gummi även fäster mot asfalt och barmark.

Vattentålighet och slitstyrka: är helt vattentät, för att du ska kunna knata ut på vått gräs, lera och i spöregn. Det enda som skulle kunna göra strumporna blöta är om du valt fel byxa, så att vattnet kan droppa ned i skon. Genom det slitstarka materialet tar vätan sig inte!

Komfort och design: Komforten är hög. Testpanelen anmärker direkt att sulan är väldigt flexibel när du går, och låter dig komma upp på tå likt fotens naturliga rörelse. På så vis slipper du känna dig onödigt stel och instängd i skon. 

Sammanfattning: En plånboksvänlig modell för dig som värdesätter funktion före design. Eftersom den här modellen är slitstark, vattentålig och väldigt bekväm gör den sig verkligen bra för den som vill promenera långt och länge utan att behöva kriga emot skavsår och ömma trampdynor. Skon passar även bra för dig som arbetar på industri och behöver en robust sko på fötterna. Designen är åt det sportigare hållet, ungefär som en vandringssko. Liksom modellen från Salomon så är friluftsskon från Halti något liten i storlek. Du gör helt rätt i att välja den större, om du velar mellan två storlekar.

 

Promenadskor för herrar

Vattentät trotjänare som kan användas länge

M_Terrex AX3 GTX.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Eftersom Terrax AX3 GTX har en ovandel i GoreTex så ventilerar den klockrent. Det gör att foten får precis den svalka som den behöver för att hålla sig sval till och med vid snabba promenader.

Grepp: Greppet i den här promenadskon är en av de saker som verkligen utmärker den. Liksom motsvarande modell för damer så är mönstret i yttersulan djupt och bidrar till optimalt fäste på i stort sätt alla underlag. 

Vattentålighet och slitstyrka: Den här låga vandringsskon för herrar är utrustad med Gore-Tex och är därmed helt vattentät! Trots att den har en ovandel i mesh är den däremot väldigt slitstark, tack vare att den förstärks med gummi på de ställen där grus och fallna grenar annars kan komma åt meshen.

Komfort och design: Komforten är hög. Det här är den promenadsko du ska välja om du vill gå långt och länge. dämpar dig mjukt i ditt steg hur långt du än vandrar. Ovandelen kan däremot upplevas aningen stel, men ju längre du går i den desto mer kommer du finna att du uppskattar stadgan.

Sammanfattning: En väldigt bra promenadsko, som också klassas som vandringssko. Greppet är verkligen så när som perfekt, tack vare dobbar i gummi. I övrigt är membranet i Gore-Tex så klart en av skons stora fördelar. Det gör att överskottsvärme och fukt släpps ut, medan regn, dagg och lera inte kommer in i skon. Designen är ganska clean, men å andra sidan är du ju aldrig fel med svart sko som går att matcha till det mesta.

Komfortgigant för vanliga promenader

M_Work N Cushion 4.0.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Aningen varm sko som gör sig bäst för lågintensiva promenader.

Grepp: Greppet är anpassat för släta underlag, som asfalt, landsväg eller betong. Det här är den klockrena skon för dig som promenerar mycket inne i stan, eller för dig som står och går mycket i ditt arbete.

Vattentålighet och slitstyrka: Ovandelen som är en blandning av läder och syntet skyddar från duggregn, men skon är inte vattentät. Du som är bekant med läderskor vet att de brukar hålla en hög slittålighet, men undvik terränger med vassa stenar och grenar för lång hållbarhet. 

Komfort och design: Fördelen med den här modellen är verkligen komforten, som ter sig i form av en behaglig passform med en bredare läst, men också i och med den sköna dämpningen. Om du är van att promenera eller jobba i en vanlig sneaker kommer bytet till den här modellen bli en aha-upplevelse. I övrigt kan sägas om designen att den är ovanligt snygg för att vara en så funktionell sko. Stort plus!

Sammanfattning: En superbekväm sko som passar dig som promenerar på asfalt. Skon är inte vattentät, men den tär lättare duggregn. Komforten är det som tillför wow-faktor till den här promenadskon, men designen går inte heller av för hackor. Problemet med många skor som har bra dämpning och är anatomiskt korrekta är att de tenderar att vara lite väl funktionella i sin design. Den här har inte alls det problemet. Snyggt, menar testpanelen.

Testets snygging

M_Walk Ultra 7 DMX Max.png

Modell och märke: ,

Temperatur: En ganska varm promenadsko som gör sig bäst under vår och höst, eller för lågintensiva promenader.

Grepp: har en ganska slät sula, vilket innebär att den lämpar sig bäst för asfalt och andra packade material, men presterar aningen sämre i terräng. Det här är helt enkelt den sko du bör välja vid promenader i stadsmiljö. 

Vattentålighet och slitstyrka: Vattenpölar eller promenader i högt, blött gräs är inget att rekommendera. Den här modellen står däremot emot väta i form av lätt duggregn och stänk från asfalten på ett optimalt sätt, tack vare ovansidan i läder och syntet. 

Komfort och design: Designen är ändå det som får skon att sticka ut mest, enligt testpanelen. Sällan har en så funktionell sko sett så bra ut! ser ut som vilken sneaker som helst, men är betydligt skönare. Mellansulan dämpar varje steg på ett optimalt sätt, genom att flytta luft från främre delen av foten, till den bakre och vise versa.

Sammanfattning: Ett väldigt klokt val för dig som tröttnat på värkande fötter efter en lång promenad eller en heldags jobb, men som samtidigt inte vill tumma på stilen. De två stora fördelarna med promenadskon från Reebok är designen och komforten, men även slitstyrkan är ett klart plus. Ovansidan som är tillverkad av läder gör att du slipper oroa dig för vad för skada grus, kvistar och annat som du kan råka komma åt med foten kan åstadkomma. Det gör modellen näst bäst i testet, trots en relativt enkelspårig sula.

Tuff sko för krävande underlag och högt tempo

M_XA Pro 3D.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Den här skon från Salomon är svalast i testet tack vare ovansidan i tunn mesh. Det gör den perfekt för högintensiva promenader i ansträngande terräng. Här finns ingen risk för att överhetta.

Grepp: Klockrent! Yttersulan av den här modellen presterar perfekt på de allra mest krävande underlagen. Med den här Salomonskon på fötterna kan du gå i lera, utan att oroa dig över att plötsligt tappa fotfästet. Under skon finns dobbar i gummi som får fäste i allt!

Vattentålighet och slitstyrka: Vattentätheten är det som kunde varit bättre för toppbetyg. Skon har en ovandel i syntetmaterial som inte står emot väta, så välj den här modellen till de torra promenaderna. Extra plus för att ovandelen är förstärkt på vissa ställen, där du annars sliter mest på ett par skor. 

Komfort och design: Det som gör den här promenadskon så bra för tuff terräng är den extra hårda hälkappan som ser till att bakre delen av din fot stabiliseras medan du går. Den bidrar också till en skön komfort, eftersom foten slipper kämpa lika hårt som den hade behövt i en mindre stabil sko. Designen är väldigt sportig, och liknar en sko för vandring eller traillöpning.

Sammanfattning: Det märks att den här modellen inte är anpassad för varning i stadsmiljö eller promenad på asfalt. Det här är ”the real deal”, med dobbar i gummi som ska klara av skogsmiljöer, hala kvistar och lera. Även designen vittnar om att den är mer friluftsskon än vardagssko. har allt man kan önska sig av en promenadsko för torr terräng! 

Ett bra val för allätaren

W_Integrity ST 2.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Ovandelen av den här modellen är av läder, vilket gör den åt det varmare hållet. Perfekt för låg- till medelintensiva promenader.

Grepp: Om du vänder på den här skon ser yttersulan ungefär ut som utsidan av ett bildäck. Greppet lever också upp till den förväntningen, om ni frågar testpanelen. Mönstret är djupt, men det finns inga direkta dobbar. Skon greppar både asfaltunderlag och elljusspår. 

Vattentålighet och slitstyrka: Slitstyrkan får helt klart godkänt. Vattentät ät den inte, men skon står emot duggregn och stänk från underlaget. 

Komfort och design: Den här  är extra bred i lästen, vilket passar dig som hellre har mer än mindre spelrum i sidled. I övrigt är komforten hög, med väl tilltagen dämpning i den lättviktiga mellansulan av EVA. Designen är en blandning av en sneaker och en funktionell vandringssko. Praktiskt att den är svart, tycker testpanelen. 

Sammanfattning: Ytterligare ett bra val för dig som är allätare och tar promenader i lättare terräng så väl som på asfalt. Sulan på den här promenadskon har ett grovt mönster som får grepp om mindre kvistar, grus och annat som kan ligga på ett elljusspår. För grötigare terräng hade du däremot behövt en delad sula så att du kan gå över stötte stockar och sten utan problem. Testpanelen gillar även att skon väger ganska lite. Det bidrar till att fötterna inte tröttnar lika lätt. Dämpningen bidrar även till du slipper få ont i trampdynorna, om du går länge. Skönt!

Prisvärd, vattentät och greppstark för tuff terräng

M_Mone DX.png

Modell och märke: ,

Temperatur: Ovansidan av den här promenadskon är av gummi. Det gör att den inte ventilerar lika bra som en sko med mesh, men överdrivet varm är den inte heller. Det här är rätt val för vår och höst, men på sommaren vill du kanske ha en modell med mer öppen ovandel.

Grepp: Greppet är väldigt bra och lämpar sig som bäst för tuff terräng. Mönstret i sulan är djupt, och gummit känns klistrigt om du rör på det med fingrarna.

Vattentålighet och slitstyrka: Ett stort utropstecken med den här modellen är att den är helt vattentät. Du kan därför obekymrat knata ned i vattenpölar och myrar, utan att bekymra dig över strumporna, mer än att skon inte har ett högt svart då. Eftersom ovandelen är av gummi är den här modellen väldigt slitstark. Det ska mycket till innan du lyckas nöta hål på den.

Komfort och design: Det är kanske inte för dess design som du väljer , och till en vardagsoutfit blir den lätt lite malplacerad. Däremot finns det inga tvivel om funktionen. Skon dämpar varje steg som testpanelen tar på ett skönt sätt och passformen är tight, utan att klämma någonstans.

Sammanfattning: Den här promenadskon perfekt för dig som vill vandra långt och länge, i tuff terräng. Dämpningen bidrar till att hålla kroppen pigg, kilometer efter kilometer och vattentätheten ser dessutom till att inget väder kan stoppa dig. Det kan vara smart att spendera lite extra tid i storleksguiden, då den här skon är något liten i storlek. När du väl hittat rätt är den däremot hur bekväm som helst!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Test: Löparjackor för herr 2020

2 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mode & trender

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

2 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?
Mode & trender

Video: Hur tvättar man sneakers?

2 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Trailskor för herrar!

3 dagar sedan
Dam - Trailtest.jpg
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

3 dagar sedan
fenix 6 pro solar header
Mode & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

4 dagar sedan
Supperrep go test
Mode & trender

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

4 dagar sedan
superrep go
Mode & trender

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

4 dagar sedan
reima regnkläder flera barn
Mode & trender

Kan man tvätta regnkläder?

5 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Yogabyxor 2020

27 mar 2020
mss löparskor header
Mode & trender

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
wyte badshorts
Mode & trender

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mode & trender

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mode & trender

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Stort test! Vårens bästa sneakers för herrar 2020

19 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mode & trender

Topplista: 11 träningströjor för honom

19 mar 2020
Linnen dam
Mode & trender

12 våriga träningslinnen för henne

19 mar 2020
reebok royal turbo header
Mode & trender

Sex snygga sneakers från Reebok

17 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mode & trender

Test: Årets snyggaste sneakers 2020

17 mar 2020
Kari Traa
Mode & trender

Vårens pastellfärgade mode från Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mode & trender

Senaste trenden: Glansiga träningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

13 mar 2020
sport bh header
Mode & trender

Bäst i test: Sport bh för stor byst

12 mar 2020
Padelskor header
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Vårens bästa sport-bh:ar 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mode & trender

Topp 5 bästa outdoorkläderna från Peak Performance

10 mar 2020
Sneakers 2020
Mode & trender

Sneakers som trendar 2020

10 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mode & trender

Säsongens bästa köp: Nya hybridjackan från Peak Performance

09 mar 2020
suunto 7 header
Mode & trender

TEST! Så bra är nya pulsklockan Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mode & trender

Vilka träningsskor är bäst för funktionell träning?

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mode & trender

Hur ska en skaljacka sitta?

04 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mode & trender

2020:s snyggaste sneakers för dam, herr och barn

04 mar 2020
Header-tights.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Tights med hög midja 2020

02 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mode & trender

Så maxar du funktionella träningen med rätt träningsskor

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mode & trender

Guide: Vilka regnkläder ska mitt barn ha?

02 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Vårjackor för män 2020

28 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer

28 feb 2020
SL20
Mode & trender

Maxa tiden på tävlingen med nya löparskon SL20 från Adidas

27 feb 2020
magazine
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Löparjackor för herr 2020

Dags att ge dig ut i spåret? Glöm inte löparjackan! Vår blixtsnabba testpanel har kutat i säsongens bästa löparjackor för herr och så här blev resultatet.

2 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stort test: 2020 års bästa löparjackor för dam

Sportamores egen elitlöpare Charlotte Karlsson har fått testa vårens bästa löparjackor. Så här tycker hon om att springa i de olika jackorna.

2 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hur tvättar man sneakers?

Frågan om hur du får sneakers vita igen gäckar många. Hur ska de egentligen rengöras? Vi sitter på svaren.

2 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Trailtest.jpg

Bäst i test: Trailskor för herrar!

Dags att anta utmaningen att springa trail! Här är våra bästa trailskor från Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming och Hoka One One.

3 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Vår testpanel har löptränat i trailskor från Nike, Adidas, Salomon, Asics, New Balance och Hoka One One. Se vilken som är bäst i test!

3 dagar sedan
Mode & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test

Nu har vår testpanel satt pulsklockan Fenix 6X Pro Solar på prov! Så bra presterar monsterklockan från Garmin!

4 dagar sedan
Mode & trender
Supperrep go test

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

Vad Metcon är för crosstraining är SuperRep för gruppass. Tidigare i år lanserades den sprillans nya Nike-skon. Nu släppes lillasyskonet Superrep Go.

4 dagar sedan
Mode & trender
superrep go

Ge allt på cirkelpasset med nya träningsskon Nike SuperRep Go

Träningsskon Nike SuperRep har fått en lillasyster – säg hej till SuperRep Go!

4 dagar sedan
Mode & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man tvätta regnkläder?

Ibland bara måste man göra rent sina regnkläder, hur gör du då? Vi har svaret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Bäst i test: Yogabyxor 2020

När du utövar yoga vill du ha yogakläder som låter dig ha full rörelsefrihet och flexibilitet. Vår yogi-testpanel har gjort solhälsningen i årets bästa yogabyxor.

27 mar 2020
Mode & trender
mss löparskor header

Bästa löparskorna på vår Mid Season Sale

Passa på att fynda dina nya löparskor nu när vår stora Mid Season Sale är igång!

25 mar 2020
Mode & trender
wyte badshorts

Fynda träningskläder, skor och badbyxor på vår Mid Season Sale

Vi välkomnar våren med vår Mid Season Sale! Passa på att shoppa kläder, skor och väskor till dig själv, en vän eller någon annan du tycker om.

25 mar 2020
Mode & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn att fynda på Mid Season Sale

Allt från träningstights till ridkläder! Passa på att norpa åt dig de här godbitarna när de dyker upp till nedsatt pris på vår stora Mid Season Sale.

25 mar 2020
Mode & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hetaste trend: grå sneakers!

Förra året var det vita sneakers som gällde, men i år är det grå sneakers som dominerar. Här är säsongens 10 hetaste modeller för herr och dam!

22 mar 2020
Mode & trender
Herr - Sneakertest.jpg

Stort test! Vårens bästa sneakers för herrar 2020

Ta stilsäkra steg i vår. Här har vår modemedvetna herrpanel provat år 2020:s coolaste sneakers från Adidas, Nike och Jack & Jones.

19 mar 2020
Mode & trender