header

Här är de bästa fotbollsskorna för ditt barn

Svårt att välja fotbollsskor till familjens yngre medlemmar? Vår testpanel av juniorer har testat de senaste juniorfotbollsskorna från Adidas, Nike och Puma. Här är fotbollsskorna som är bäst i test! 

Nu har utomhussäsongen dragit igång igen och många unga spelare behöver nya fotbollsskor. Vår juniortestpanel har testat sex par fotbollsskor från Nike, Adidas och Puma. Kanske kan deras betyg hjälpa dig i jakten på nya fotbollsskor till ditt barn eller tonåring?

SHOPPA HÄR:

Test av: 

future puma

Märke:

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Passar dig som spelar på: Både natur- och konstgräs

Omdöme: Anpassningsbar och lätt

Testpanelen säger: 

De här überlätta och anpassningsbara fotbollsskorna fick tummen upp av alla juniortestare. Testets dyraste skor gjorde ingen besviken, utan plockade med sin gula design och nättäckta ovandel hem höga poäng i samtliga kategorier. 

– De känns jättesköna på foten och väger knappt någonting heller. De känns moderna och coola, och att Griezmann använder dem gör att jag gillar skorna ännu mer, säger en testare.

Kombinationen av att de är lätta (de väger under 200 gram!) och känslan av superb bollkontakt gör skorna till en riktig testpanelsfavorit. Att skorna dessutom går att knyta exakt hur du vill genom Pumas Netfit-teknik var också uppskattat hos testpanelen.

– Jag känner att jag springer snabbare och att jag får jättebra kontakt med bollen när jag rushar i de här skorna. Sedan är det jättekul att anpassa snörningen och ändra skorna efter vad jag vill få ut av dem, säger en annan juniortestare.

Även om skornas neongula och innovativa design hyllades upplevde vissa det som lite knepigt att knyta skorna. En lite yngre testare tyckte att det var lite svårt att knyta skorna enligt de olika snörningarna som fanns på skolådan, och att hans förälder fick hoppa in och hjälpa till ibland.

Test av: 

adidas predator

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns även i färgen:

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Flexibel favoritklassiker

Testpanelen säger: 

Här har vi en klassisk fotbollssko med flexibel känsla som föll testpanelen helt i smaken. Den plösfria designen ger en nära passform som välförtjänt fick ett väldigt högt betyg.

– Jag älskar de här fotbollsskorna! De är snygga och lätta, men framförallt sitter de jättebra på foten. Det är lite svårt att sätta på sig dem till en början, men när jag väl fått på mig dem sitter de lika skönt som en strumpa, säger en juniortestare. 

Predator kommer med en specialdesignad ovandel som gör att bollen känns som klistrad mot din fot under träningar och matcher. Däremot kunde den ventilerande effekten varit lite bättre. 

– Jag har bra kontroll över bollen och får en väldigt nära känsla med den här fotbollsskon. De är väldigt sköna att springa i, men framför allt att skjuta och dribbla med. Jag springer väldigt mycket på planen, och känner att skorna inte andas superbra hela tiden, säger en annan testare.

Om det är något testpanelen påpekade var det att skorna kunde upplevas som lite smala, och kanske en aning små i storleken, så ditt barn kan med fördel gå upp ett snäpp storleksmässigt för en ännu mer optimal passform och komfort. 

Test av: 

nike

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Stabila och dämpade skor

Testpanelen säger:

Det här är en skön barnsko väl värd sitt pris, alla i testpanelen är överens om att fotbollsskorna gjorda på mjukt kalvskinn anpassar sig fint efter foten och är lätta att komma i tack vare den flexibla ovandelen.

– De var jättesköna att ha på sig från första användning, men blev till och med skönare för varje gång jag använde dem, säger en juniortestare.

Något positivt med skorna är att flikarna på sidan av skon håller plösen på plats under träning och matcher, något vissa testare haft problem med när de använt andra fotbollsskor. Vissa upplevde att skorna inte hade den bästa ventilationen, vilket gör att de kanske lämpar sig bättre för spel under lite kyligare väderförhållanden än mitt i sommaren.

– Plösen skaver inte mot foten och att skorna har vadderad insida som ger en bra stötdämpning är  ett stort plus i kanten. De värmde fötterna ganska bra under vårvinterträningen, däremot kanske de inte är lika sköna att spela i under heta sommardagar, säger en förälder till ett av barnen i testpanelen.

De svarta läderskorna ger ditt barn en tålig sko med skönt anpassningsbar passform. Komforten ökar genom skornas gjutna strumpinlägg som reducerar trycket från dobbarna.

Test av: 

puma

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Passar dig som spelar på: Konstgräs 

Omdöme: Skön sko med ultimat grepp

Testpanelen säger:

Bekväma skor med en härlig passform - spelglädjen är på topp med de här fotbollsskorna instämmer samtliga i testpanelen.

– Till en början är skorna lite svåra att få på, men när de väl sitter på foten känns de jättebra och är väldigt sköna, säger en juniortestare.

Skinnet på skornas insida är mjukt och hjälper till att hitta den ultimata känslan vid bollkontakt. Dobbarna som är anpassade för spel på konstgräs ger även ett bra fäste mot marken, vilket tillsammans med passformen är det som fått högst betyg.

– Jag tycker att strumpan som är en del av plösen känns jättebra runt fotleden. De är väldigt sköna att skjuta bollen med, och även att springa runt i. Jag tycker att jag får ett bra markfäste, säger en annan testare.

Designen faller dock inte alla juniortestare i smaken då några föredrar fotbollsskor med lite mer färg. Däremot höjer blandningen av röd spandexstrumpa, matt samt glansigt mönstrat skinn betyget ett snäpp.

Test av: 

adidas

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns även i färgen:

Passar dig som spelar på: Både natur- och konstgräs 

Omdöme: Varm och budgetvänlig sko

Testpanelen säger:

Copa 18.4 må vara testets billigaste sko, men fick ändå goda betyg från testpanelen som testade skorna under blöta och ganska kalla förhållanden. Dessutom har den dobbar anpassade för spel på både natur- och konstgräs, vilket uppskattas av testarna.

– Vi testade skorna när det var slask utomhus men trots det fungerade de ganska bra. Däremot kan det ha påverkat markfästet som tyvärr inte alltid kändes optimalt, säger en förälder till en testare.

Skorna får höga poäng för både passform och komfort, och känns enligt samtliga i testpanelen som stabila men trots det flexibla under spel. Även mindre detaljer som den nedvikta plösen är uppskattad.

– Tungan som går ner över knuten av skosnörena är jättebra, det gör att det känns extra bra mot foten vid bollmottagningar och skott. Mönstret på framdelen gör att jag kan ta emot bollen lättare, och får bättre bollkontakt när jag springer, säger en juniortestare.

Något som ett par testare påpekar är värmen i skorna, då de upplever att de kanske inte kommer att ventilera speciellt bra när det är sommar. 

– De var väldigt varma trots flera minusgrader, så jag undrar hur väl de andas när det är varmt ute? Däremot var de jättesköna att använda trots iskallt väder, jag frös inte alls om fötterna, säger en annan testare.

Test av: 

nike magista

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 699 kronor

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Tight och skön fotbollssko

Testpanelen säger: 

De här fotbollsskorna är utrustade med en "krage" som fungerar som en förlängd del av skon, vilket var omtyckt av de flesta i testpanelen. Även skornas design och färgkombination av orange och grått uppskattades.

– Jag tycker om när fotbollsskor har en strumpa som går upp och är tight runt fotleden, det känns lite som att skon tillhör kroppen då. Sedan föredrar jag färgglada fotbollsskor så därför får designen högt betyg av mig, säger en testare.

Förutom att skon kammade hem höga betyg för passform och komfort var det 3D-texturen på skons framdel och sidor som vann testpanelens hjärta.

– Förutom att prickarna såg snygga ut på skon kände jag att jag fick en väldigt bra bollkontroll och beröring när jag sprang på planen med den. Skorna satt perfekt på mina fötter också, och blev mer och mer bekväma för varje gång jag använde dem, säger en annan juniortestare.

Precis som på många av de andra skorna är det ventilationen som lämnar en del att önska. De kapslar in värme, vilket ger ganska svettiga fotbollsstrumpor efter en träning.

– Jag skulle nog behöva prova skorna sen när det börjar bli varmare igen, de kanske har en bättre andningsförmåga än jag tror. Eftersom de höll mig varm trots minusgrader tror jag inte att de andas så bra, säger en annan testare.

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

15 timmar sedan
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

16 timmar sedan
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

1 dag sedan
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

3 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

4 dagar sedan
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
magazine
Reebok Nano 9.0 nya färger

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano är CrossFit-skon med stort S och nu har den landat hos oss i nya, fräscha färger! Spana in uppdateringen och lär dig mer om superskon.

15 timmar sedan
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Test: Träningskläder för gravida

Bara för att du är gravid betyder det inte att du måste sluta träna – tvärtom! Att röra på sig under graviditeten är bra för både dig och bebisen. Vår havande testpanel har fått svettas i träningskläder från Blacc.

16 timmar sedan
Mode & trender
Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

1 dag sedan
Mode & trender
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

3 dagar sedan
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

4 dagar sedan
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

16 jan 2020
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

16 jan 2020
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

16 jan 2020
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna för dig som pronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender