header

Här är de bästa fotbollsskorna för ditt barn

Svårt att välja fotbollsskor till familjens yngre medlemmar? Vår testpanel av juniorer har testat de senaste juniorfotbollsskorna från Adidas, Nike och Puma. Här är fotbollsskorna som är bäst i test! 

Nu har utomhussäsongen dragit igång igen och många unga spelare behöver nya fotbollsskor. Vår juniortestpanel har testat sex par fotbollsskor från Nike, Adidas och Puma. Kanske kan deras betyg hjälpa dig i jakten på nya fotbollsskor till ditt barn eller tonåring?

SHOPPA HÄR:

Test av: 

future puma

Märke:

Modell:  

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Passar dig som spelar på: Både natur- och konstgräs

Omdöme: Anpassningsbar och lätt

Testpanelen säger: 

De här überlätta och anpassningsbara fotbollsskorna fick tummen upp av alla juniortestare. Testets dyraste skor gjorde ingen besviken, utan plockade med sin gula design och nättäckta ovandel hem höga poäng i samtliga kategorier. 

– De känns jättesköna på foten och väger knappt någonting heller. De känns moderna och coola, och att Griezmann använder dem gör att jag gillar skorna ännu mer, säger en testare.

Kombinationen av att de är lätta (de väger under 200 gram!) och känslan av superb bollkontakt gör skorna till en riktig testpanelsfavorit. Att skorna dessutom går att knyta exakt hur du vill genom Pumas Netfit-teknik var också uppskattat hos testpanelen.

– Jag känner att jag springer snabbare och att jag får jättebra kontakt med bollen när jag rushar i de här skorna. Sedan är det jättekul att anpassa snörningen och ändra skorna efter vad jag vill få ut av dem, säger en annan juniortestare.

Även om skornas neongula och innovativa design hyllades upplevde vissa det som lite knepigt att knyta skorna. En lite yngre testare tyckte att det var lite svårt att knyta skorna enligt de olika snörningarna som fanns på skolådan, och att hans förälder fick hoppa in och hjälpa till ibland.

Test av: 

adidas predator

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns även i färgen:

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Flexibel favoritklassiker

Testpanelen säger: 

Här har vi en klassisk fotbollssko med flexibel känsla som föll testpanelen helt i smaken. Den plösfria designen ger en nära passform som välförtjänt fick ett väldigt högt betyg.

– Jag älskar de här fotbollsskorna! De är snygga och lätta, men framförallt sitter de jättebra på foten. Det är lite svårt att sätta på sig dem till en början, men när jag väl fått på mig dem sitter de lika skönt som en strumpa, säger en juniortestare. 

Predator kommer med en specialdesignad ovandel som gör att bollen känns som klistrad mot din fot under träningar och matcher. Däremot kunde den ventilerande effekten varit lite bättre. 

– Jag har bra kontroll över bollen och får en väldigt nära känsla med den här fotbollsskon. De är väldigt sköna att springa i, men framför allt att skjuta och dribbla med. Jag springer väldigt mycket på planen, och känner att skorna inte andas superbra hela tiden, säger en annan testare.

Om det är något testpanelen påpekade var det att skorna kunde upplevas som lite smala, och kanske en aning små i storleken, så ditt barn kan med fördel gå upp ett snäpp storleksmässigt för en ännu mer optimal passform och komfort. 

Test av: 

nike

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Stabila och dämpade skor

Testpanelen säger:

Det här är en skön barnsko väl värd sitt pris, alla i testpanelen är överens om att fotbollsskorna gjorda på mjukt kalvskinn anpassar sig fint efter foten och är lätta att komma i tack vare den flexibla ovandelen.

– De var jättesköna att ha på sig från första användning, men blev till och med skönare för varje gång jag använde dem, säger en juniortestare.

Något positivt med skorna är att flikarna på sidan av skon håller plösen på plats under träning och matcher, något vissa testare haft problem med när de använt andra fotbollsskor. Vissa upplevde att skorna inte hade den bästa ventilationen, vilket gör att de kanske lämpar sig bättre för spel under lite kyligare väderförhållanden än mitt i sommaren.

– Plösen skaver inte mot foten och att skorna har vadderad insida som ger en bra stötdämpning är  ett stort plus i kanten. De värmde fötterna ganska bra under vårvinterträningen, däremot kanske de inte är lika sköna att spela i under heta sommardagar, säger en förälder till ett av barnen i testpanelen.

De svarta läderskorna ger ditt barn en tålig sko med skönt anpassningsbar passform. Komforten ökar genom skornas gjutna strumpinlägg som reducerar trycket från dobbarna.

Test av: 

puma

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor

Passar dig som spelar på: Konstgräs 

Omdöme: Skön sko med ultimat grepp

Testpanelen säger:

Bekväma skor med en härlig passform - spelglädjen är på topp med de här fotbollsskorna instämmer samtliga i testpanelen.

– Till en början är skorna lite svåra att få på, men när de väl sitter på foten känns de jättebra och är väldigt sköna, säger en juniortestare.

Skinnet på skornas insida är mjukt och hjälper till att hitta den ultimata känslan vid bollkontakt. Dobbarna som är anpassade för spel på konstgräs ger även ett bra fäste mot marken, vilket tillsammans med passformen är det som fått högst betyg.

– Jag tycker att strumpan som är en del av plösen känns jättebra runt fotleden. De är väldigt sköna att skjuta bollen med, och även att springa runt i. Jag tycker att jag får ett bra markfäste, säger en annan testare.

Designen faller dock inte alla juniortestare i smaken då några föredrar fotbollsskor med lite mer färg. Däremot höjer blandningen av röd spandexstrumpa, matt samt glansigt mönstrat skinn betyget ett snäpp.

Test av: 

adidas

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns även i färgen:

Passar dig som spelar på: Både natur- och konstgräs 

Omdöme: Varm och budgetvänlig sko

Testpanelen säger:

Copa 18.4 må vara testets billigaste sko, men fick ändå goda betyg från testpanelen som testade skorna under blöta och ganska kalla förhållanden. Dessutom har den dobbar anpassade för spel på både natur- och konstgräs, vilket uppskattas av testarna.

– Vi testade skorna när det var slask utomhus men trots det fungerade de ganska bra. Däremot kan det ha påverkat markfästet som tyvärr inte alltid kändes optimalt, säger en förälder till en testare.

Skorna får höga poäng för både passform och komfort, och känns enligt samtliga i testpanelen som stabila men trots det flexibla under spel. Även mindre detaljer som den nedvikta plösen är uppskattad.

– Tungan som går ner över knuten av skosnörena är jättebra, det gör att det känns extra bra mot foten vid bollmottagningar och skott. Mönstret på framdelen gör att jag kan ta emot bollen lättare, och får bättre bollkontakt när jag springer, säger en juniortestare.

Något som ett par testare påpekar är värmen i skorna, då de upplever att de kanske inte kommer att ventilera speciellt bra när det är sommar. 

– De var väldigt varma trots flera minusgrader, så jag undrar hur väl de andas när det är varmt ute? Däremot var de jättesköna att använda trots iskallt väder, jag frös inte alls om fötterna, säger en annan testare.

Test av: 

nike magista

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 699 kronor

Passar dig som spelar på: Naturgräs

Omdöme: Tight och skön fotbollssko

Testpanelen säger: 

De här fotbollsskorna är utrustade med en "krage" som fungerar som en förlängd del av skon, vilket var omtyckt av de flesta i testpanelen. Även skornas design och färgkombination av orange och grått uppskattades.

– Jag tycker om när fotbollsskor har en strumpa som går upp och är tight runt fotleden, det känns lite som att skon tillhör kroppen då. Sedan föredrar jag färgglada fotbollsskor så därför får designen högt betyg av mig, säger en testare.

Förutom att skon kammade hem höga betyg för passform och komfort var det 3D-texturen på skons framdel och sidor som vann testpanelens hjärta.

– Förutom att prickarna såg snygga ut på skon kände jag att jag fick en väldigt bra bollkontroll och beröring när jag sprang på planen med den. Skorna satt perfekt på mina fötter också, och blev mer och mer bekväma för varje gång jag använde dem, säger en annan juniortestare.

Precis som på många av de andra skorna är det ventilationen som lämnar en del att önska. De kapslar in värme, vilket ger ganska svettiga fotbollsstrumpor efter en träning.

– Jag skulle nog behöva prova skorna sen när det börjar bli varmare igen, de kanske har en bättre andningsförmåga än jag tror. Eftersom de höll mig varm trots minusgrader tror jag inte att de andas så bra, säger en annan testare.

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

1 dag sedan
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

2 dagar sedan
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

2 dagar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

2 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

3 dagar sedan
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

5 dagar sedan
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

6 dagar sedan
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

6 dagar sedan
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

6 dagar sedan
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

6 dagar sedan
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

09 oct 2019
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

18 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mode & trender

Det behöver du till barnens höstutflykt

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mode & trender

Allt du vill veta om trailrunningskor!

17 sep 2019
Icebreaker underställ
Mode & trender

Fördelarna med merinoull i underställ och träningskläder

16 sep 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

16 sep 2019
magazine
shepherd tofflor 2018

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

Svensk design, naturligt hantverk och skön värme. Ett par gosiga tofflor är ett måste i denna säsong – våra favoriter kommer från Shepherd.

1 dag sedan
Mode & trender
reima vinter

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

Det är inte lätt att anpassa valen av ytterkläder till de små efter de olika årstiderna. När det börjar bli kallt ute är det viktigt att klä ditt barn på rätt sätt för att det ska vara roligt att leka och vara ute – utan att kylan förstör.

2 dagar sedan
Mode & trender
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

2 dagar sedan
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

2 dagar sedan
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

3 dagar sedan
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

5 dagar sedan
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

6 dagar sedan
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

6 dagar sedan
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

6 dagar sedan
Mode & trender
Heade trail

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Sportamores testpanel har provat trailskor från Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det här är trailskorna för dig som söker maxad komfort, stabilitet och fäste!

10 oct 2019
Mode & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendiga boots från Svea

Hösten och vinterns hetaste trend är boots från Svea. Här är tre modeller som kommer hålla dig trendig, varm och bekväm under vintern!

09 oct 2019
Mode & trender
The puffer jacket

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

Det är dags att hämta inspiration från Korea och låta de puffiga dunjackorna få leta sig ned på smalbenen. Här är jacktrenden som håller dig varm och trendig.

08 oct 2019
Mode & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par Timberlandkängor är höstens hetaste köp! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 oct 2019
Mode & trender
peak performance frost down herr aw 18

Det viktigaste när du väljer dunjacka

När du köper en dunjacka är det förstås viktigt att den är lagom varm och har bra passform. Men det allra viktigaste är kanske att jackan har rätt fill power. Vi guidar dig rätt.

07 oct 2019
Mode & trender