Löparbh 2019

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

Springer du vanligtvis i en sport-bh med lågt stöd kommer du att få en aha-upplevelse om du testar någon av de här modellerna. Vi har testat säsongens bästa sport-bh:ar för löpning! 

I regel får du lägga lite mer pengar på en sport-bh med högt stöd i jämförelse med en med lågt stöd. Trots det kan det vara värt det. En bra sport-bh är A och O till i princip all träning med hög intensitet. Vår testpanel har sprungit i några av säsongens modeller. Så här tycker dem!

Test av:  

Adidas PrimeKnit LUx

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Kupor & vaddering: Att det här är en kuplös modell kommer inte förvåna dig som redan vet vad Adidas PrimeKnit är. Liksom resten av kollektionen är bh:n sammanvävd av ett och samma material, utan vare sig sömmar eller byglar. Lux är aningen mindre vadderad än sina nedan konkurrenter, men utan att den upplevs som för tunn.

Omkrets & passform: Bh:n fästs med spänne baktill, men varken omfång eller axelband går att justera. Trots det är materialet så pass mjukt och följsamt att det spelar mindre roll. Bh:n sitter som en smäck med en omkrets som är true to size!

Komfort: Den här modellen är helt sömlös och tyget är på alla sätt och vis testets mest bekväma. Bättre än såhär blir det inte!

Design: Just den här modellen från Adidas är ganska stilren och enkel, men inte desto mindre snygg för det. Designen är simpel, men blir aldrig tråkig eftersom den räddas av gråa, diskreta detaljer.

Stöd: Trots att testpanelen älskar den här sport-bh:n så ger den bara ett mediumbra stöd. Kanske bör den inte matchas till träning med tvära vändningar eller start och stop. I övrigt duger den mer än väl till landsvägslöpning för dig med en liten till medelstor byst.

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Först ut i testet är en av de två bh:ar som ingår i Adidas nya PrimeKnit-kollektion. När det gäller komfort finns absolut inget att anmärka på. Testpanelen imponerades direkt av materialet som var testets i särklass mjukaste och mest följsamma. Trots de genomgående positiva anmärkningarna måste testpanelen ändå delta ut ett litet minus för supporten, som bara funkar till medelintensiva träningsformer och lättare jogg. För tuffa intervaller och en större byst krävs mer stöd än så.  


Test av: ,

Nike Swoosh Surt to Sports Bra

Finns i färgen: .

Rekommenderat pris: 319 kronor. 

Kupor & vaddering: Modellen har lite mer vaddering än vad en bh i löpargrenren normalt har, men utan att det extra materialet upplevs som barlast. Bh:n är också försedd med normalstora kupor som passar dig med medelstor byst.

Omkrets & passform: Passformen i den här modellen är näst intill perfekt, och att inläggen i kuporna går att ta ut vid behov gör bara det hela ännu bättre. Omkretsen är true to size och du kan köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:n sitter utmärkt på! Ingenting varken skaver eller gör ont, och då axelbanden sitter nära halsen avlastas axlarna på ett uppskattat vis.

Design: Liksom Adidas variant av bh för löpning är också Nikes version mycket stilren och de båda modellerna påminner om varandra. Likt PrimeKnit Lux har Swoosh Surf to Sports Bra en brottarrygg som passar till linne samt en stilren framsida med endast några få (men fina) detaljer.

Stöd: Bh:ns kupor och extra vaddering håller allt på plats under såväl yoga, som gym- och löpträning. Mer finns inte att säga om den här modellen, den gör precis det den ska!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Tro det eller ej, men testpanelen har faktiskt svårt att komma med negativa anmärkningar när det gäller Nikes stilrena Swoosh Surf to Sports Bra. Förutom en snygg, om än lite enkel design så ger bh:n också ett näst intill perfekt stöd för bysten. Bara de som har väldigt stor byst i testpanelen föredrar en modell som ger ett ännu högre stöd. Det finns inga skavande partier eller irriterande sömmar att reta sig på och bh:n gör precis det som du förväntar av den när det gäller fukttransport och fräschhetskänsla.


Test av: ,

Stay in Place

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Kupor & vaddering: Det här är den bh i testet med klart mest vaddering. Föredrar du mer hellre än mindre är det hör modellen för dig! När det gäller kupor så är High Support Sports Bra väl tilltagen och passar bäst för dig med stor byst.

Omkrets & passform: Den här modellen har i stort sett helt perfekt passform i och med att både axelband och omkrets går att justera – det tackar testpanelen för! Trots det riskerar storleken att bli ett problem om du inte är aktsam i valet. Eftersom bh:n har stora kupor kan det vara bra att tillbringa lite extra tid i storleksguiden, som hjälper dig rätt.

Komfort: High Support Sports Bra har ett extra tight stycke mellan brösten där de båda byglarna möts och under första löprundan upplevde några i testpanelen att det skavde. Två eller tre rundor in försvann känslan och kom inte tillbaka.

Design: Designen är en av få punkter där Stay in Places modell inte riktigt imponerar. Bh:n är lite tråkig, konstaterar testpanelen, som hade velat se lite mer detaljrikedom.

Stöd: När de gäller stöd för bysten gör bh:n exakt det som den utger sig för att göra. Modellen har justerbara axelband, vaddering, kupor och byglar som tillsammans samverkar för att bysten verkligen ska ”stay in place”.

Justerbara band: Ja, både vid axlarna och runt bröstkorgen.

Sammanfattning: Det här är helt klart en modell som är skapad för kvinnor med stor byst. High Support Sports Bra har både vaddering och byglar likt en vanlig bh, och det ger effekt. Partiet mellan brösten går upp en bit, vilket möjliggör för ett högt stöd och ser till att sport-bh:n sitter där den ska när du springer. Trots det är det bästa med modellen att både omkrets och axelband går att justera efter tycke och smak. Minus? Den är lite tråkig. Testpanelen hade gärna sett något litet extra i form av antingen färger eller detaljer.


Test av: ,

Nike Impact Bra

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 479 kronor.

Kupor & vaddering: Trots att den här modellen från Nike inte är särskilt välvadderad undgår den med god marginal att ge en naken känsla. Impact Bra har inga kupor, men materialet är inte heller helt formlöst, utan följer bystens konturer med förstärkningar på utvalda ställen.

Omkrets & passform: Passformen är näst intill perfekt, förutsatt att du valt rätt storlek. Ligger du mellan två bör du välja den större. Bh:n är inte sydd i ett särskilt medgörligt material och riskerar att upplevas något tight om du chansar på en för liten.

Komfort: Impact Bra är den typ av bh som du inte märker av när du tränar. Den håller allt på plats utan att egentligen göra särskilt mycket väsen av sig. Inga sömmar skaver, inga tvättlappar irriterar.

Design: Det här är faktiskt testets mest färgglada modell, men låt dig inte luras av det. Det enda som skiljer Impact Bra från sina konkurrenter är en diskret grön rand som löper längs ryggraden. Testpanelen delar ut ett extra plus för detaljen, som är smakfull om än liten.

Stöd: Mycket bra stöd! Impact Bra funkar felfritt även till de mest högintensiva löppassen där du kan ta dig för allt från att köra snabba intervaller till tvära riktningsförändringar. Inga problem för dig med liten till medelstor byst!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Trots en väldigt stilren design är Impact Bra faktiskt testets mest färgglada. Bh: har dessutom brottarrygg och gör sig bra till linne. Utöver det är stödet utmärkt till dig med medelstor byst och trots att faktiska kupor saknas är tyget inte formlöst. Impact Bra lyckas med konsten att ge ett högt stöd utan att platta till brösten. Modellen har relativt lite vaddering i jämförelse med sina konkurrenter, men du behöver inte oroa dig för att oönskade konturer ska framträda – bh:ns material gör tillräckligt med motstånd. En perfekt modell för dig som vill ha ett högt stöd men inga formare kupor. 

 

Test av: ,

Salming Grit Support

Finns i färgerna: och .

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Liksom Nikes Impact Bra har modellen från Salming relativt lite vaddering, men inte heller här finns skäl till oro. Materialet är tunt, men ger inte en naken känsla. Grit Support Sports Bra har heller inga kupor, men helt formlös är den inte. I tyget finns förstärkningar som formas efter bysten.

Omkrets & passform: Salmings modell har spännen baktill som gör att omkretsen går att justera. Mycket uppskattat av samtliga i testpanelen!

Komfort: Trots justerbar omkrets känner sig testpanelen inte riktigt till freds med Salmings modell, vars axelband kan upplevas vara av det smalaste laget, speciellt för dig med tung byst. Det finns en risk för att banden skär in i huden på axlarna.

Design: Inte heller Grit Support Sports Bra överraskar när det gäller designen, som i alla avseenden är ganska stilren. Trots det är testpanelen positiv och vill dela ut ett extra plus för att bh:ns axelband går att kroka om till brottarrygg när du ska träna i brottarlinne.

Stöd: Salmingmodellen ger desvärre bara ett medelhögt stöd enligt testpanelen, som anser att mer hade kunnat krävas av en riktig löpar-bh. Till allt utom de riktigt högintensiva passen funkar den däremot mer än väl, då den sitter tight, utan att platta till.

Justerbara band: Ja, både i omkrets och vid axelbanden.

Sammanfattning: För dig med liten till medelstor byst sitter den här modellen perfekt. Bh:n är relativt lågt skuren, vilket smickrar bystens former och konturer. Du får ett medelhögt stöd som passar perfekt för dig som har en medelstor byst. Kräver du högre stöd än så bör du titta dig om efter en annan modell, i alla fall till de mest högintensiva träningspassen. Också när det gäller komforten önskar testpanelen lite mer. Axelbanden är av det smalaste laget och riskerar att skära in i axlarna på dig med tung byst. På plussidan finns det faktum att du kan variera mellan vanlig rygg och brottarrygg, vilket uppskattas. Det bästa med modellen är fukttransporten som håller dig torr hela passet igenom.


Test av: ,

Abecita Dynamic

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Även om bh:n har väldigt lite vaddering, undgår den att ge en naken känsla. Modellen kommer med kupor som också ger extra support, men delar av testpanelen noterar att de kanske är lite väl tilltagna.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normalstor omkrets som inte på något vis överraskar och du kan utan problem köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer att uppskatta känslan av att banden inte skär in i huden på axlarna.

Design: Nja, det är väl inte direkt för designen du köper den här bh, men å andra sidan kanske det inte spelar någon roll? När komforten är så pass hög som den är i den här modellen är det svårt att inte charmas av dess fördelar.

Stöd: De vadderade axelbanden gör mycket för bh:ns helhetsbetyg när det kommer till stöd. Att banden är så mjuka möjliggör för att du utan problem kan dra åt bh:n lite extra.

Justerbara band: Ja, både vid axelband och omfång. Liksom bh:n från Salming går Abecitas version också att hyska om från vanliga axelband till brottarrygg.

Sammanfattning: De här är en riktigt skön sport-bh som också känns rejäl med sina breda och supermjuka axelband. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Risken med spännen är ofta att de kan skava, men i den här bh:n känns de inte av. När det gäller fukttransport kan Dynamic dessutom koras till testets vinnare. Mellan bröstet finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela passet igenom. Det är faktiskt bara designen som testpanelen gärna hade velat se lite mer av, men trots det konstaterar vissa att Abecita Dynamic redan är en ny favorit i spåret!

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

21 timmar sedan
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

3 dagar sedan
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

4 dagar sedan
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

6 dagar sedan
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mode & trender

Skillnaden mellan fotbollsskor för konstgräs och naturgräs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mode & trender

Regnjackorna för henne som är bäst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg
Mode & trender

Test! Bästa baddräkten för simning

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mode & trender

Därför ska du springa i merinoull

25 apr 2019
magazine
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

21 timmar sedan
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

3 dagar sedan
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

4 dagar sedan
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

6 dagar sedan
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender
Löparskor Barn Sacony

Därför ska ditt barn leka i löparskor

Var snäll mot dina barns fötter och gör utomhusleken extra rolig med ett par löparskor. Experter förklarar varför det är lika viktigt med löparskor för barn som till vuxna.

29 may 2019
Mode & trender
Nike

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

Behöver din träningsgarderob ny stilinspiration? Här får du stylistens bästa tips på hur du kittar dig trendigt på träningspasset i sommar!

27 may 2019
Mode & trender
Saint Loye

Tänk så här när du köper ridbyxor

Längtar du efter sommarens varma ridturer? Maximera upplevelsen för dig och din häst i rätt typ av ridbyxor. Experten förklarar hur du ska tänka kring val av passform, skoning eller inte samt hur du tvättar för lång hållbarhet.

27 may 2019
Mode & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

Av blöta strumpor i sneakers får du lätt skoskav. Vad sägs om att hoppa över det i år och gå direkt på ett par ventilerande funktionssandaler – lika svala som de är bekväma.

24 may 2019
Mode & trender