Löparbh 2019

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

Springer du vanligtvis i en sport-bh med lågt stöd kommer du att få en aha-upplevelse om du testar någon av de här modellerna. Vi har testat säsongens bästa sport-bh:ar för löpning! 

I regel får du lägga lite mer pengar på en sport-bh med högt stöd i jämförelse med en med lågt stöd. Trots det kan det vara värt det. En bra sport-bh är A och O till i princip all träning med hög intensitet. Vår testpanel har sprungit i några av säsongens modeller. Så här tycker dem!

Test av:  

Adidas PrimeKnit LUx

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Kupor & vaddering: Att det här är en kuplös modell kommer inte förvåna dig som redan vet vad Adidas PrimeKnit är. Liksom resten av kollektionen är bh:n sammanvävd av ett och samma material, utan vare sig sömmar eller byglar. Lux är aningen mindre vadderad än sina nedan konkurrenter, men utan att den upplevs som för tunn.

Omkrets & passform: Bh:n fästs med spänne baktill, men varken omfång eller axelband går att justera. Trots det är materialet så pass mjukt och följsamt att det spelar mindre roll. Bh:n sitter som en smäck med en omkrets som är true to size!

Komfort: Den här modellen är helt sömlös och tyget är på alla sätt och vis testets mest bekväma. Bättre än såhär blir det inte!

Design: Just den här modellen från Adidas är ganska stilren och enkel, men inte desto mindre snygg för det. Designen är simpel, men blir aldrig tråkig eftersom den räddas av gråa, diskreta detaljer.

Stöd: Trots att testpanelen älskar den här sport-bh:n så ger den bara ett mediumbra stöd. Kanske bör den inte matchas till träning med tvära vändningar eller start och stop. I övrigt duger den mer än väl till landsvägslöpning för dig med en liten till medelstor byst.

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Först ut i testet är en av de två bh:ar som ingår i Adidas nya PrimeKnit-kollektion. När det gäller komfort finns absolut inget att anmärka på. Testpanelen imponerades direkt av materialet som var testets i särklass mjukaste och mest följsamma. Trots de genomgående positiva anmärkningarna måste testpanelen ändå delta ut ett litet minus för supporten, som bara funkar till medelintensiva träningsformer och lättare jogg. För tuffa intervaller och en större byst krävs mer stöd än så.  


Test av: ,

Nike Swoosh Surt to Sports Bra

Finns i färgen: .

Rekommenderat pris: 319 kronor. 

Kupor & vaddering: Modellen har lite mer vaddering än vad en bh i löpargrenren normalt har, men utan att det extra materialet upplevs som barlast. Bh:n är också försedd med normalstora kupor som passar dig med medelstor byst.

Omkrets & passform: Passformen i den här modellen är näst intill perfekt, och att inläggen i kuporna går att ta ut vid behov gör bara det hela ännu bättre. Omkretsen är true to size och du kan köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:n sitter utmärkt på! Ingenting varken skaver eller gör ont, och då axelbanden sitter nära halsen avlastas axlarna på ett uppskattat vis.

Design: Liksom Adidas variant av bh för löpning är också Nikes version mycket stilren och de båda modellerna påminner om varandra. Likt PrimeKnit Lux har Swoosh Surf to Sports Bra en brottarrygg som passar till linne samt en stilren framsida med endast några få (men fina) detaljer.

Stöd: Bh:ns kupor och extra vaddering håller allt på plats under såväl yoga, som gym- och löpträning. Mer finns inte att säga om den här modellen, den gör precis det den ska!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Tro det eller ej, men testpanelen har faktiskt svårt att komma med negativa anmärkningar när det gäller Nikes stilrena Swoosh Surf to Sports Bra. Förutom en snygg, om än lite enkel design så ger bh:n också ett näst intill perfekt stöd för bysten. Bara de som har väldigt stor byst i testpanelen föredrar en modell som ger ett ännu högre stöd. Det finns inga skavande partier eller irriterande sömmar att reta sig på och bh:n gör precis det som du förväntar av den när det gäller fukttransport och fräschhetskänsla.


Test av: ,

Stay in Place

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Kupor & vaddering: Det här är den bh i testet med klart mest vaddering. Föredrar du mer hellre än mindre är det hör modellen för dig! När det gäller kupor så är High Support Sports Bra väl tilltagen och passar bäst för dig med stor byst.

Omkrets & passform: Den här modellen har i stort sett helt perfekt passform i och med att både axelband och omkrets går att justera – det tackar testpanelen för! Trots det riskerar storleken att bli ett problem om du inte är aktsam i valet. Eftersom bh:n har stora kupor kan det vara bra att tillbringa lite extra tid i storleksguiden, som hjälper dig rätt.

Komfort: High Support Sports Bra har ett extra tight stycke mellan brösten där de båda byglarna möts och under första löprundan upplevde några i testpanelen att det skavde. Två eller tre rundor in försvann känslan och kom inte tillbaka.

Design: Designen är en av få punkter där Stay in Places modell inte riktigt imponerar. Bh:n är lite tråkig, konstaterar testpanelen, som hade velat se lite mer detaljrikedom.

Stöd: När de gäller stöd för bysten gör bh:n exakt det som den utger sig för att göra. Modellen har justerbara axelband, vaddering, kupor och byglar som tillsammans samverkar för att bysten verkligen ska ”stay in place”.

Justerbara band: Ja, både vid axlarna och runt bröstkorgen.

Sammanfattning: Det här är helt klart en modell som är skapad för kvinnor med stor byst. High Support Sports Bra har både vaddering och byglar likt en vanlig bh, och det ger effekt. Partiet mellan brösten går upp en bit, vilket möjliggör för ett högt stöd och ser till att sport-bh:n sitter där den ska när du springer. Trots det är det bästa med modellen att både omkrets och axelband går att justera efter tycke och smak. Minus? Den är lite tråkig. Testpanelen hade gärna sett något litet extra i form av antingen färger eller detaljer.


Test av: ,

Nike Impact Bra

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 479 kronor.

Kupor & vaddering: Trots att den här modellen från Nike inte är särskilt välvadderad undgår den med god marginal att ge en naken känsla. Impact Bra har inga kupor, men materialet är inte heller helt formlöst, utan följer bystens konturer med förstärkningar på utvalda ställen.

Omkrets & passform: Passformen är näst intill perfekt, förutsatt att du valt rätt storlek. Ligger du mellan två bör du välja den större. Bh:n är inte sydd i ett särskilt medgörligt material och riskerar att upplevas något tight om du chansar på en för liten.

Komfort: Impact Bra är den typ av bh som du inte märker av när du tränar. Den håller allt på plats utan att egentligen göra särskilt mycket väsen av sig. Inga sömmar skaver, inga tvättlappar irriterar.

Design: Det här är faktiskt testets mest färgglada modell, men låt dig inte luras av det. Det enda som skiljer Impact Bra från sina konkurrenter är en diskret grön rand som löper längs ryggraden. Testpanelen delar ut ett extra plus för detaljen, som är smakfull om än liten.

Stöd: Mycket bra stöd! Impact Bra funkar felfritt även till de mest högintensiva löppassen där du kan ta dig för allt från att köra snabba intervaller till tvära riktningsförändringar. Inga problem för dig med liten till medelstor byst!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Trots en väldigt stilren design är Impact Bra faktiskt testets mest färgglada. Bh: har dessutom brottarrygg och gör sig bra till linne. Utöver det är stödet utmärkt till dig med medelstor byst och trots att faktiska kupor saknas är tyget inte formlöst. Impact Bra lyckas med konsten att ge ett högt stöd utan att platta till brösten. Modellen har relativt lite vaddering i jämförelse med sina konkurrenter, men du behöver inte oroa dig för att oönskade konturer ska framträda – bh:ns material gör tillräckligt med motstånd. En perfekt modell för dig som vill ha ett högt stöd men inga formare kupor. 

 

Test av: ,

Salming Grit Support

Finns i färgerna: och .

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Liksom Nikes Impact Bra har modellen från Salming relativt lite vaddering, men inte heller här finns skäl till oro. Materialet är tunt, men ger inte en naken känsla. Grit Support Sports Bra har heller inga kupor, men helt formlös är den inte. I tyget finns förstärkningar som formas efter bysten.

Omkrets & passform: Salmings modell har spännen baktill som gör att omkretsen går att justera. Mycket uppskattat av samtliga i testpanelen!

Komfort: Trots justerbar omkrets känner sig testpanelen inte riktigt till freds med Salmings modell, vars axelband kan upplevas vara av det smalaste laget, speciellt för dig med tung byst. Det finns en risk för att banden skär in i huden på axlarna.

Design: Inte heller Grit Support Sports Bra överraskar när det gäller designen, som i alla avseenden är ganska stilren. Trots det är testpanelen positiv och vill dela ut ett extra plus för att bh:ns axelband går att kroka om till brottarrygg när du ska träna i brottarlinne.

Stöd: Salmingmodellen ger desvärre bara ett medelhögt stöd enligt testpanelen, som anser att mer hade kunnat krävas av en riktig löpar-bh. Till allt utom de riktigt högintensiva passen funkar den däremot mer än väl, då den sitter tight, utan att platta till.

Justerbara band: Ja, både i omkrets och vid axelbanden.

Sammanfattning: För dig med liten till medelstor byst sitter den här modellen perfekt. Bh:n är relativt lågt skuren, vilket smickrar bystens former och konturer. Du får ett medelhögt stöd som passar perfekt för dig som har en medelstor byst. Kräver du högre stöd än så bör du titta dig om efter en annan modell, i alla fall till de mest högintensiva träningspassen. Också när det gäller komforten önskar testpanelen lite mer. Axelbanden är av det smalaste laget och riskerar att skära in i axlarna på dig med tung byst. På plussidan finns det faktum att du kan variera mellan vanlig rygg och brottarrygg, vilket uppskattas. Det bästa med modellen är fukttransporten som håller dig torr hela passet igenom.


Test av: ,

Abecita Dynamic

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Även om bh:n har väldigt lite vaddering, undgår den att ge en naken känsla. Modellen kommer med kupor som också ger extra support, men delar av testpanelen noterar att de kanske är lite väl tilltagna.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normalstor omkrets som inte på något vis överraskar och du kan utan problem köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer att uppskatta känslan av att banden inte skär in i huden på axlarna.

Design: Nja, det är väl inte direkt för designen du köper den här bh, men å andra sidan kanske det inte spelar någon roll? När komforten är så pass hög som den är i den här modellen är det svårt att inte charmas av dess fördelar.

Stöd: De vadderade axelbanden gör mycket för bh:ns helhetsbetyg när det kommer till stöd. Att banden är så mjuka möjliggör för att du utan problem kan dra åt bh:n lite extra.

Justerbara band: Ja, både vid axelband och omfång. Liksom bh:n från Salming går Abecitas version också att hyska om från vanliga axelband till brottarrygg.

Sammanfattning: De här är en riktigt skön sport-bh som också känns rejäl med sina breda och supermjuka axelband. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Risken med spännen är ofta att de kan skava, men i den här bh:n känns de inte av. När det gäller fukttransport kan Dynamic dessutom koras till testets vinnare. Mellan bröstet finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela passet igenom. Det är faktiskt bara designen som testpanelen gärna hade velat se lite mer av, men trots det konstaterar vissa att Abecita Dynamic redan är en ny favorit i spåret!

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

15 timmar sedan
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

20 timmar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

1 dag sedan
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

2 dagar sedan
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

5 dagar sedan
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

5 dagar sedan
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
winterized header
Mode & trender

Rätt löparsko för dig – hetaste modellerna just nu

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mode & trender

Ska jag springa i underställ?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar

25 oct 2019
HEADER.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i syntet

25 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för damer

25 oct 2019
header-2.jpg
Mode & trender

TEST: 13 varma underställ i ull för herr och dam

24 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mode & trender

Bäst i test! Vinterjackor med pälskrage

23 oct 2019
viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

22 oct 2019
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

18 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

17 oct 2019
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

17 oct 2019
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

17 oct 2019
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

09 oct 2019
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
magazine
goggles header

Så väljer du rätt goggles

Hur ska skidglasögonen sitta? Vad är det för skillnad för färgerna på linsen? Här är allt du behöver veta innan du investerar i ett par nya goggles.

15 timmar sedan
Mode & trender
scott 1

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

Goggles är dina ögons bästa vän i skidbacken. Välj rätt färg och ljusinsläpp på linsen för att se så bra som möjligt. Här är expertens bästa tips.

20 timmar sedan
Mode & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

När du inte trodde att Speedcross 5 från Salomon kunde bli bättre släpper de den populära trailskon med ett helt vattentätt membran. Hur bra?

1 dag sedan
Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

2 dagar sedan
Mode & trender
Ultraboost dam singles day

15 favoriter på Singles Day!

Skäm bort dig själv eller någon som står dig nära på Singles Day! Spana in de här 15 nedsatta favoriterna. De får du bara inte missa!

5 dagar sedan
Mode & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

Enklaste tipset på hur du håller fötterna varma under de kalla månaderna är med ett par tjocka kängor. Vår testpanel har traskat runt i säsongens populäraste modeller för både honom och henne!

5 dagar sedan
Mode & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

Brrr, nu börjar det verkligen kännas att det är vinter! Därför har vår testpanel satt 11 varma vinterjackor på prov. Här är säsongens guldkorn för dam och herr.

06 nov 2019
Mode & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

06 nov 2019
Mode & trender
Icebug vinterlöpning header

Allt du vill veta om vinterlöparskor

När ska du ha dubbskor och när duger vanlig gummisula? Experterna från Icebug vet allt om hur du hanterar vinterväglaget!

05 nov 2019
Mode & trender
Kari Traa underställ header

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

Kari Traa är verkligen experter på underställ. Det norska varumärket gör högkvalitativa byxor och tröjor i både syntet, ull och ullblandning. Vi har låtit testa flera av modellerna, och här är de bästa.

01 nov 2019
Mode & trender
Vintertights header

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

Lägg inte löpningen på is bara för att det blivit kallt! Vår testpanel har sprungit i nio tights som passar perfekt för vinterlöpning i temperaturer kring nollan.

31 oct 2019
Mode & trender
kari traa rose closeup

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

Det bästsäljande understället Rose från Kari Traa har blivit en känd vinterklassiker. Däremot är det få som vet var det älskade mönstret kommer ifrån.

29 oct 2019
Mode & trender
Header padelskor

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

Padel växer sig allt populärare och är en snabb och rolig sport som passar många. Att ha rätt skor när du spelar padel är viktigt, då du kan prestera bättre, minska risken för skador och på köpet ha extra kul! Vår testpanel har satt flera padelskomodeller på prov – här är resultatet.

28 oct 2019
Mode & trender
winterized header

Rätt löparsko för dig – hetaste modellerna just nu

Springer du långdistans, en kortare runda på lunchen eller övar du inför ett lopp? Det finns en sko för alla, och för alla sorters löpning. Hitta dina nya löparskor bland säsongens hetaste modeller.

28 oct 2019
Mode & trender
Craft running aw 19

Ska jag springa i underställ?

Kan, bör eller ska jag ha underställ när jag springer? Det finns många modeller att välja bland, och även materialen är olika och passar till olika träningsformer. Malin Caron på Craft förklarar.

28 oct 2019
Mode & trender