Löparbh 2019

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

Springer du vanligtvis i en sport-bh med lågt stöd kommer du att få en aha-upplevelse om du testar någon av de här modellerna. Vi har testat säsongens bästa sport-bh:ar för löpning! 

I regel får du lägga lite mer pengar på en sport-bh med högt stöd i jämförelse med en med lågt stöd. Trots det kan det vara värt det. En bra sport-bh är A och O till i princip all träning med hög intensitet. Vår testpanel har sprungit i några av säsongens modeller. Så här tycker dem!

Test av:  

Adidas PrimeKnit LUx

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Kupor & vaddering: Att det här är en kuplös modell kommer inte förvåna dig som redan vet vad Adidas PrimeKnit är. Liksom resten av kollektionen är bh:n sammanvävd av ett och samma material, utan vare sig sömmar eller byglar. Lux är aningen mindre vadderad än sina nedan konkurrenter, men utan att den upplevs som för tunn.

Omkrets & passform: Bh:n fästs med spänne baktill, men varken omfång eller axelband går att justera. Trots det är materialet så pass mjukt och följsamt att det spelar mindre roll. Bh:n sitter som en smäck med en omkrets som är true to size!

Komfort: Den här modellen är helt sömlös och tyget är på alla sätt och vis testets mest bekväma. Bättre än såhär blir det inte!

Design: Just den här modellen från Adidas är ganska stilren och enkel, men inte desto mindre snygg för det. Designen är simpel, men blir aldrig tråkig eftersom den räddas av gråa, diskreta detaljer.

Stöd: Trots att testpanelen älskar den här sport-bh:n så ger den bara ett mediumbra stöd. Kanske bör den inte matchas till träning med tvära vändningar eller start och stop. I övrigt duger den mer än väl till landsvägslöpning för dig med en liten till medelstor byst.

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Först ut i testet är en av de två bh:ar som ingår i Adidas nya PrimeKnit-kollektion. När det gäller komfort finns absolut inget att anmärka på. Testpanelen imponerades direkt av materialet som var testets i särklass mjukaste och mest följsamma. Trots de genomgående positiva anmärkningarna måste testpanelen ändå delta ut ett litet minus för supporten, som bara funkar till medelintensiva träningsformer och lättare jogg. För tuffa intervaller och en större byst krävs mer stöd än så.  


Test av: ,

Nike Swoosh Surt to Sports Bra

Finns i färgen: .

Rekommenderat pris: 319 kronor. 

Kupor & vaddering: Modellen har lite mer vaddering än vad en bh i löpargrenren normalt har, men utan att det extra materialet upplevs som barlast. Bh:n är också försedd med normalstora kupor som passar dig med medelstor byst.

Omkrets & passform: Passformen i den här modellen är näst intill perfekt, och att inläggen i kuporna går att ta ut vid behov gör bara det hela ännu bättre. Omkretsen är true to size och du kan köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:n sitter utmärkt på! Ingenting varken skaver eller gör ont, och då axelbanden sitter nära halsen avlastas axlarna på ett uppskattat vis.

Design: Liksom Adidas variant av bh för löpning är också Nikes version mycket stilren och de båda modellerna påminner om varandra. Likt PrimeKnit Lux har Swoosh Surf to Sports Bra en brottarrygg som passar till linne samt en stilren framsida med endast några få (men fina) detaljer.

Stöd: Bh:ns kupor och extra vaddering håller allt på plats under såväl yoga, som gym- och löpträning. Mer finns inte att säga om den här modellen, den gör precis det den ska!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Tro det eller ej, men testpanelen har faktiskt svårt att komma med negativa anmärkningar när det gäller Nikes stilrena Swoosh Surf to Sports Bra. Förutom en snygg, om än lite enkel design så ger bh:n också ett näst intill perfekt stöd för bysten. Bara de som har väldigt stor byst i testpanelen föredrar en modell som ger ett ännu högre stöd. Det finns inga skavande partier eller irriterande sömmar att reta sig på och bh:n gör precis det som du förväntar av den när det gäller fukttransport och fräschhetskänsla.


Test av: ,

Stay in Place

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Kupor & vaddering: Det här är den bh i testet med klart mest vaddering. Föredrar du mer hellre än mindre är det hör modellen för dig! När det gäller kupor så är High Support Sports Bra väl tilltagen och passar bäst för dig med stor byst.

Omkrets & passform: Den här modellen har i stort sett helt perfekt passform i och med att både axelband och omkrets går att justera – det tackar testpanelen för! Trots det riskerar storleken att bli ett problem om du inte är aktsam i valet. Eftersom bh:n har stora kupor kan det vara bra att tillbringa lite extra tid i storleksguiden, som hjälper dig rätt.

Komfort: High Support Sports Bra har ett extra tight stycke mellan brösten där de båda byglarna möts och under första löprundan upplevde några i testpanelen att det skavde. Två eller tre rundor in försvann känslan och kom inte tillbaka.

Design: Designen är en av få punkter där Stay in Places modell inte riktigt imponerar. Bh:n är lite tråkig, konstaterar testpanelen, som hade velat se lite mer detaljrikedom.

Stöd: När de gäller stöd för bysten gör bh:n exakt det som den utger sig för att göra. Modellen har justerbara axelband, vaddering, kupor och byglar som tillsammans samverkar för att bysten verkligen ska ”stay in place”.

Justerbara band: Ja, både vid axlarna och runt bröstkorgen.

Sammanfattning: Det här är helt klart en modell som är skapad för kvinnor med stor byst. High Support Sports Bra har både vaddering och byglar likt en vanlig bh, och det ger effekt. Partiet mellan brösten går upp en bit, vilket möjliggör för ett högt stöd och ser till att sport-bh:n sitter där den ska när du springer. Trots det är det bästa med modellen att både omkrets och axelband går att justera efter tycke och smak. Minus? Den är lite tråkig. Testpanelen hade gärna sett något litet extra i form av antingen färger eller detaljer.


Test av: ,

Nike Impact Bra

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 479 kronor.

Kupor & vaddering: Trots att den här modellen från Nike inte är särskilt välvadderad undgår den med god marginal att ge en naken känsla. Impact Bra har inga kupor, men materialet är inte heller helt formlöst, utan följer bystens konturer med förstärkningar på utvalda ställen.

Omkrets & passform: Passformen är näst intill perfekt, förutsatt att du valt rätt storlek. Ligger du mellan två bör du välja den större. Bh:n är inte sydd i ett särskilt medgörligt material och riskerar att upplevas något tight om du chansar på en för liten.

Komfort: Impact Bra är den typ av bh som du inte märker av när du tränar. Den håller allt på plats utan att egentligen göra särskilt mycket väsen av sig. Inga sömmar skaver, inga tvättlappar irriterar.

Design: Det här är faktiskt testets mest färgglada modell, men låt dig inte luras av det. Det enda som skiljer Impact Bra från sina konkurrenter är en diskret grön rand som löper längs ryggraden. Testpanelen delar ut ett extra plus för detaljen, som är smakfull om än liten.

Stöd: Mycket bra stöd! Impact Bra funkar felfritt även till de mest högintensiva löppassen där du kan ta dig för allt från att köra snabba intervaller till tvära riktningsförändringar. Inga problem för dig med liten till medelstor byst!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Trots en väldigt stilren design är Impact Bra faktiskt testets mest färgglada. Bh: har dessutom brottarrygg och gör sig bra till linne. Utöver det är stödet utmärkt till dig med medelstor byst och trots att faktiska kupor saknas är tyget inte formlöst. Impact Bra lyckas med konsten att ge ett högt stöd utan att platta till brösten. Modellen har relativt lite vaddering i jämförelse med sina konkurrenter, men du behöver inte oroa dig för att oönskade konturer ska framträda – bh:ns material gör tillräckligt med motstånd. En perfekt modell för dig som vill ha ett högt stöd men inga formare kupor. 

 

Test av: ,

Salming Grit Support

Finns i färgerna: och .

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Liksom Nikes Impact Bra har modellen från Salming relativt lite vaddering, men inte heller här finns skäl till oro. Materialet är tunt, men ger inte en naken känsla. Grit Support Sports Bra har heller inga kupor, men helt formlös är den inte. I tyget finns förstärkningar som formas efter bysten.

Omkrets & passform: Salmings modell har spännen baktill som gör att omkretsen går att justera. Mycket uppskattat av samtliga i testpanelen!

Komfort: Trots justerbar omkrets känner sig testpanelen inte riktigt till freds med Salmings modell, vars axelband kan upplevas vara av det smalaste laget, speciellt för dig med tung byst. Det finns en risk för att banden skär in i huden på axlarna.

Design: Inte heller Grit Support Sports Bra överraskar när det gäller designen, som i alla avseenden är ganska stilren. Trots det är testpanelen positiv och vill dela ut ett extra plus för att bh:ns axelband går att kroka om till brottarrygg när du ska träna i brottarlinne.

Stöd: Salmingmodellen ger desvärre bara ett medelhögt stöd enligt testpanelen, som anser att mer hade kunnat krävas av en riktig löpar-bh. Till allt utom de riktigt högintensiva passen funkar den däremot mer än väl, då den sitter tight, utan att platta till.

Justerbara band: Ja, både i omkrets och vid axelbanden.

Sammanfattning: För dig med liten till medelstor byst sitter den här modellen perfekt. Bh:n är relativt lågt skuren, vilket smickrar bystens former och konturer. Du får ett medelhögt stöd som passar perfekt för dig som har en medelstor byst. Kräver du högre stöd än så bör du titta dig om efter en annan modell, i alla fall till de mest högintensiva träningspassen. Också när det gäller komforten önskar testpanelen lite mer. Axelbanden är av det smalaste laget och riskerar att skära in i axlarna på dig med tung byst. På plussidan finns det faktum att du kan variera mellan vanlig rygg och brottarrygg, vilket uppskattas. Det bästa med modellen är fukttransporten som håller dig torr hela passet igenom.


Test av: ,

Abecita Dynamic

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Även om bh:n har väldigt lite vaddering, undgår den att ge en naken känsla. Modellen kommer med kupor som också ger extra support, men delar av testpanelen noterar att de kanske är lite väl tilltagna.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normalstor omkrets som inte på något vis överraskar och du kan utan problem köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer att uppskatta känslan av att banden inte skär in i huden på axlarna.

Design: Nja, det är väl inte direkt för designen du köper den här bh, men å andra sidan kanske det inte spelar någon roll? När komforten är så pass hög som den är i den här modellen är det svårt att inte charmas av dess fördelar.

Stöd: De vadderade axelbanden gör mycket för bh:ns helhetsbetyg när det kommer till stöd. Att banden är så mjuka möjliggör för att du utan problem kan dra åt bh:n lite extra.

Justerbara band: Ja, både vid axelband och omfång. Liksom bh:n från Salming går Abecitas version också att hyska om från vanliga axelband till brottarrygg.

Sammanfattning: De här är en riktigt skön sport-bh som också känns rejäl med sina breda och supermjuka axelband. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Risken med spännen är ofta att de kan skava, men i den här bh:n känns de inte av. När det gäller fukttransport kan Dynamic dessutom koras till testets vinnare. Mellan bröstet finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela passet igenom. Det är faktiskt bara designen som testpanelen gärna hade velat se lite mer av, men trots det konstaterar vissa att Abecita Dynamic redan är en ny favorit i spåret!

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

20 timmar sedan
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

3 dagar sedan
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

3 dagar sedan
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

3 dagar sedan
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna till dig som överpronerar

5 dagar sedan
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

6 dagar sedan
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
magazine
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

20 timmar sedan
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

3 dagar sedan
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

3 dagar sedan
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

3 dagar sedan
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna till dig som överpronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

5 dagar sedan
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

Matchande mjukis-set att mysa i soffan med eller sköna plagg att bära till vardags? Oavsett vad för stil du rockar hittar du något snyggt och framför allt bekvämt från ett av Sportamores sprillans nya märken – Noun!

09 jan 2020
Mode & trender
petite pirouette rosa

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

Barn älskar lek och rörelse, och det kan vara bra att ha rätt kläder för aktiviteten som ditt barn väljer. Nu har Sportamore glädjen att välkomna ett helt nytt varumärke för små tjejer och killar som älskar att dans och gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mode & trender
nike superrep header

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

Snacka om att börja det nya året med en bomb! Nu släpper Nike en ny träningssko för dig som älskar högintensiv gruppträning: SuperRep. Läs vidare för att lära dig allt om den nya superskon, och se vad testpanelen som tränat i skon tycker.

03 jan 2020
Mode & trender
Tvätta träningskläder

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

Att tvätta svettiga funktionsplagg på rätt sätt minskar risken för att lukta svett och får plaggen att hålla längre. Vi ger dig alla knep du behöver känna till.

02 jan 2020
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Vinterns varmaste kängor

De är varma, har ett grymt grepp på hala underlag och en mysig insida. Vi pratar såklart om vinterns varmaste kängor. Här är modellerna för hela familjen som du inte vill missa!

02 jan 2020
Mode & trender
ENG_W.png

Våra pulsklockor som är bäst i test!

Vad sägs om en portabel PT som följer med dig på löprundan, promenaden till bussen och till gymmet? Vår testpanel har tränat med säsongens pulsklockor från Garmin, Suunto och Polar. Här är modellerna som är bäst i test!

02 jan 2020
Mode & trender
Asics löparskor 2020

5 löparskor du inte får missa 2020

Om du tröttnat på vintern och ser fram emot vårens första löparrundor känner du dig säkert också sugen på nya löparskor. Här är det nya årets hetaste nyheter!

29 dec 2019
Mode & trender