Löparbh 2019

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

Springer du vanligtvis i en sport-bh med lågt stöd kommer du att få en aha-upplevelse om du testar någon av de här modellerna. Vi har testat säsongens bästa sport-bh:ar för löpning! 

Det här testet är från 2019. 

I regel får du lägga lite mer pengar på en sport-bh med högt stöd i jämförelse med en med lågt stöd. Trots det kan det vara värt det. En bra sport-bh är A och O till i princip all träning med hög intensitet. Vår testpanel har sprungit i några av säsongens modeller. Så här tycker dem!

Test av:  

Adidas PrimeKnit LUx

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Kupor & vaddering: Att det här är en kuplös modell kommer inte förvåna dig som redan vet vad Adidas PrimeKnit är. Liksom resten av kollektionen är bh:n sammanvävd av ett och samma material, utan vare sig sömmar eller byglar. Lux är aningen mindre vadderad än sina nedan konkurrenter, men utan att den upplevs som för tunn.

Omkrets & passform: Bh:n fästs med spänne baktill, men varken omfång eller axelband går att justera. Trots det är materialet så pass mjukt och följsamt att det spelar mindre roll. Bh:n sitter som en smäck med en omkrets som är true to size!

Komfort: Den här modellen är helt sömlös och tyget är på alla sätt och vis testets mest bekväma. Bättre än såhär blir det inte!

Design: Just den här modellen från Adidas är ganska stilren och enkel, men inte desto mindre snygg för det. Designen är simpel, men blir aldrig tråkig eftersom den räddas av gråa, diskreta detaljer.

Stöd: Trots att testpanelen älskar den här sport-bh:n så ger den bara ett mediumbra stöd. Kanske bör den inte matchas till träning med tvära vändningar eller start och stop. I övrigt duger den mer än väl till landsvägslöpning för dig med en liten till medelstor byst.

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Först ut i testet är en av de två bh:ar som ingår i Adidas nya PrimeKnit-kollektion. När det gäller komfort finns absolut inget att anmärka på. Testpanelen imponerades direkt av materialet som var testets i särklass mjukaste och mest följsamma. Trots de genomgående positiva anmärkningarna måste testpanelen ändå delta ut ett litet minus för supporten, som bara funkar till medelintensiva träningsformer och lättare jogg. För tuffa intervaller och en större byst krävs mer stöd än så.  


Test av: ,

Nike Swoosh Surt to Sports Bra

Finns i färgen: .

Rekommenderat pris: 319 kronor. 

Kupor & vaddering: Modellen har lite mer vaddering än vad en bh i löpargrenren normalt har, men utan att det extra materialet upplevs som barlast. Bh:n är också försedd med normalstora kupor som passar dig med medelstor byst.

Omkrets & passform: Passformen i den här modellen är näst intill perfekt, och att inläggen i kuporna går att ta ut vid behov gör bara det hela ännu bättre. Omkretsen är true to size och du kan köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:n sitter utmärkt på! Ingenting varken skaver eller gör ont, och då axelbanden sitter nära halsen avlastas axlarna på ett uppskattat vis.

Design: Liksom Adidas variant av bh för löpning är också Nikes version mycket stilren och de båda modellerna påminner om varandra. Likt PrimeKnit Lux har Swoosh Surf to Sports Bra en brottarrygg som passar till linne samt en stilren framsida med endast några få (men fina) detaljer.

Stöd: Bh:ns kupor och extra vaddering håller allt på plats under såväl yoga, som gym- och löpträning. Mer finns inte att säga om den här modellen, den gör precis det den ska!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Tro det eller ej, men testpanelen har faktiskt svårt att komma med negativa anmärkningar när det gäller Nikes stilrena Swoosh Surf to Sports Bra. Förutom en snygg, om än lite enkel design så ger bh:n också ett näst intill perfekt stöd för bysten. Bara de som har väldigt stor byst i testpanelen föredrar en modell som ger ett ännu högre stöd. Det finns inga skavande partier eller irriterande sömmar att reta sig på och bh:n gör precis det som du förväntar av den när det gäller fukttransport och fräschhetskänsla.


Test av: ,

Stay in Place

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Kupor & vaddering: Det här är den bh i testet med klart mest vaddering. Föredrar du mer hellre än mindre är det hör modellen för dig! När det gäller kupor så är High Support Sports Bra väl tilltagen och passar bäst för dig med stor byst.

Omkrets & passform: Den här modellen har i stort sett helt perfekt passform i och med att både axelband och omkrets går att justera – det tackar testpanelen för! Trots det riskerar storleken att bli ett problem om du inte är aktsam i valet. Eftersom bh:n har stora kupor kan det vara bra att tillbringa lite extra tid i storleksguiden, som hjälper dig rätt.

Komfort: High Support Sports Bra har ett extra tight stycke mellan brösten där de båda byglarna möts och under första löprundan upplevde några i testpanelen att det skavde. Två eller tre rundor in försvann känslan och kom inte tillbaka.

Design: Designen är en av få punkter där Stay in Places modell inte riktigt imponerar. Bh:n är lite tråkig, konstaterar testpanelen, som hade velat se lite mer detaljrikedom.

Stöd: När de gäller stöd för bysten gör bh:n exakt det som den utger sig för att göra. Modellen har justerbara axelband, vaddering, kupor och byglar som tillsammans samverkar för att bysten verkligen ska ”stay in place”.

Justerbara band: Ja, både vid axlarna och runt bröstkorgen.

Sammanfattning: Det här är helt klart en modell som är skapad för kvinnor med stor byst. High Support Sports Bra har både vaddering och byglar likt en vanlig bh, och det ger effekt. Partiet mellan brösten går upp en bit, vilket möjliggör för ett högt stöd och ser till att sport-bh:n sitter där den ska när du springer. Trots det är det bästa med modellen att både omkrets och axelband går att justera efter tycke och smak. Minus? Den är lite tråkig. Testpanelen hade gärna sett något litet extra i form av antingen färger eller detaljer.


Test av: ,

Nike Impact Bra

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 479 kronor.

Kupor & vaddering: Trots att den här modellen från Nike inte är särskilt välvadderad undgår den med god marginal att ge en naken känsla. Impact Bra har inga kupor, men materialet är inte heller helt formlöst, utan följer bystens konturer med förstärkningar på utvalda ställen.

Omkrets & passform: Passformen är näst intill perfekt, förutsatt att du valt rätt storlek. Ligger du mellan två bör du välja den större. Bh:n är inte sydd i ett särskilt medgörligt material och riskerar att upplevas något tight om du chansar på en för liten.

Komfort: Impact Bra är den typ av bh som du inte märker av när du tränar. Den håller allt på plats utan att egentligen göra särskilt mycket väsen av sig. Inga sömmar skaver, inga tvättlappar irriterar.

Design: Det här är faktiskt testets mest färgglada modell, men låt dig inte luras av det. Det enda som skiljer Impact Bra från sina konkurrenter är en diskret grön rand som löper längs ryggraden. Testpanelen delar ut ett extra plus för detaljen, som är smakfull om än liten.

Stöd: Mycket bra stöd! Impact Bra funkar felfritt även till de mest högintensiva löppassen där du kan ta dig för allt från att köra snabba intervaller till tvära riktningsförändringar. Inga problem för dig med liten till medelstor byst!

Justerbara band: Nej.

Sammanfattning: Trots en väldigt stilren design är Impact Bra faktiskt testets mest färgglada. Bh: har dessutom brottarrygg och gör sig bra till linne. Utöver det är stödet utmärkt till dig med medelstor byst och trots att faktiska kupor saknas är tyget inte formlöst. Impact Bra lyckas med konsten att ge ett högt stöd utan att platta till brösten. Modellen har relativt lite vaddering i jämförelse med sina konkurrenter, men du behöver inte oroa dig för att oönskade konturer ska framträda – bh:ns material gör tillräckligt med motstånd. En perfekt modell för dig som vill ha ett högt stöd men inga formare kupor. 

 

Test av: ,

Salming Grit Support

Finns i färgerna: och .

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Liksom Nikes Impact Bra har modellen från Salming relativt lite vaddering, men inte heller här finns skäl till oro. Materialet är tunt, men ger inte en naken känsla. Grit Support Sports Bra har heller inga kupor, men helt formlös är den inte. I tyget finns förstärkningar som formas efter bysten.

Omkrets & passform: Salmings modell har spännen baktill som gör att omkretsen går att justera. Mycket uppskattat av samtliga i testpanelen!

Komfort: Trots justerbar omkrets känner sig testpanelen inte riktigt till freds med Salmings modell, vars axelband kan upplevas vara av det smalaste laget, speciellt för dig med tung byst. Det finns en risk för att banden skär in i huden på axlarna.

Design: Inte heller Grit Support Sports Bra överraskar när det gäller designen, som i alla avseenden är ganska stilren. Trots det är testpanelen positiv och vill dela ut ett extra plus för att bh:ns axelband går att kroka om till brottarrygg när du ska träna i brottarlinne.

Stöd: Salmingmodellen ger desvärre bara ett medelhögt stöd enligt testpanelen, som anser att mer hade kunnat krävas av en riktig löpar-bh. Till allt utom de riktigt högintensiva passen funkar den däremot mer än väl, då den sitter tight, utan att platta till.

Justerbara band: Ja, både i omkrets och vid axelbanden.

Sammanfattning: För dig med liten till medelstor byst sitter den här modellen perfekt. Bh:n är relativt lågt skuren, vilket smickrar bystens former och konturer. Du får ett medelhögt stöd som passar perfekt för dig som har en medelstor byst. Kräver du högre stöd än så bör du titta dig om efter en annan modell, i alla fall till de mest högintensiva träningspassen. Också när det gäller komforten önskar testpanelen lite mer. Axelbanden är av det smalaste laget och riskerar att skära in i axlarna på dig med tung byst. På plussidan finns det faktum att du kan variera mellan vanlig rygg och brottarrygg, vilket uppskattas. Det bästa med modellen är fukttransporten som håller dig torr hela passet igenom.


Test av: ,

Abecita Dynamic

Finns i färgen:

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Kupor & vaddering: Även om bh:n har väldigt lite vaddering, undgår den att ge en naken känsla. Modellen kommer med kupor som också ger extra support, men delar av testpanelen noterar att de kanske är lite väl tilltagna.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normalstor omkrets som inte på något vis överraskar och du kan utan problem köpa den storlek du brukar ha.

Komfort: Bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer att uppskatta känslan av att banden inte skär in i huden på axlarna.

Design: Nja, det är väl inte direkt för designen du köper den här bh, men å andra sidan kanske det inte spelar någon roll? När komforten är så pass hög som den är i den här modellen är det svårt att inte charmas av dess fördelar.

Stöd: De vadderade axelbanden gör mycket för bh:ns helhetsbetyg när det kommer till stöd. Att banden är så mjuka möjliggör för att du utan problem kan dra åt bh:n lite extra.

Justerbara band: Ja, både vid axelband och omfång. Liksom bh:n från Salming går Abecitas version också att hyska om från vanliga axelband till brottarrygg.

Sammanfattning: De här är en riktigt skön sport-bh som också känns rejäl med sina breda och supermjuka axelband. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Risken med spännen är ofta att de kan skava, men i den här bh:n känns de inte av. När det gäller fukttransport kan Dynamic dessutom koras till testets vinnare. Mellan bröstet finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela passet igenom. Det är faktiskt bara designen som testpanelen gärna hade velat se lite mer av, men trots det konstaterar vissa att Abecita Dynamic redan är en ny favorit i spåret!

SHOPPA HÄR: 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

3 dagar sedan
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

4 dagar sedan
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

4 dagar sedan
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

6 dagar sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Test Birkenstock
Mode & trender

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

22 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mode & trender

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

21 jul 2020
Nike barnsko
Mode & trender

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis
Mode & trender

Axions nya kollektion för tennis och padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

15 jul 2020
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

14 jul 2020
Skolstart Hummel
Mode & trender

Checklista inför skolstarten

14 jul 2020
Adidas löparskor
Mode & trender

Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas

13 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

08 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mode & trender

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

05 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mode & trender

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mode & trender

Test: Adidas Supernova för dam och herr

24 jun 2020
charlotte och pär header
Mode & trender

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mode & trender

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

22 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

17 jun 2020
sandaler header
Mode & trender

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

17 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mode & trender

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mode & trender

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mode & trender

Bästa barnfynden på vår sommarrea

14 jun 2020
Test bikini
Mode & trender

Test: Bikinis från Waikani

11 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

10 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Kan jag tvätta mina sandaler i maskin?

10 jun 2020
daddräkt simning
Mode & trender

Test: Baddräkter för tävling och träningssim

09 jun 2020
ub primeblue
Mode & trender

Här är Adidas Ultraboost i återvunnen plast!

08 jun 2020
Le Specs solglasögon
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solglasögon

06 jun 2020
magazine
Test ryggsäck barn.png

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

Att hitta rätt typ av ryggsäck till ditt barn kan vara lättare sagt än gjort. Låt vår minipanel hjälpa dig. De har testat några av säsongens nya barnryggsäckar!

3 dagar sedan
Mode & trender
Header.jpg

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

Det är viktigt att välja en bra cykelhjälm. I det här testet har vi provat flera olika modellers ställbarhet, komfort, ventilation och design.

4 dagar sedan
Mode & trender
Nike löparskor test

Löparskorna från Nike som är bäst i test

Tre löparskor som alla har fått toppbetyg från den inbitna löparpanelen – här är de bästa löparskorna från Nike!

4 dagar sedan
Mode & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 måsteköp inför skolstarten

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny termin är runt hörnet. Se till att barnen är kittade när skolan kickar igång. Här är våra favoriter just nu.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät vår testpanel prova mjukisbyxor, skor och andra träningskläder för herrar.

31 jul 2020
Mode & trender
Reebok Nano X

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

Den tionde versionen av Reeboks populäraste träningssko Nano beskrivs som den bästa hittills. Nu har vi fått in Nano X i nya färger, och en specialsko som hyllar alla vård- och räddningsarbetare!

30 jul 2020
Mode & trender
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

Bästa träningsskorna, tightsen som får högst betyg och löpartröjan som är en dröm! Här är det bästa från Nike – enligt vår kvinnliga testpanel!

29 jul 2020
Mode & trender
Ryggsäck kids

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

Skolryggsäcken kommer ditt barn att bära varje dag. Därför är det viktigt att den sitter bra och har rätt detaljer.

29 jul 2020
Mode & trender
Test sport-bh.png

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

28 jul 2020
Mode & trender
Clifton 7

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

"Jädrar vilken studs", utbrister en testare. Nya Clifton 7 från Hoka One One blir snabbt en favorit hos både manliga och kvinnliga löpare. Läs testet så förstår du varför!

27 jul 2020
Mode & trender
Hoka One One Clifotn

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

Ännu skönare, ännu lättare. Nu släpps storsäljande löparskon Clifton från Hoka One One i en uppdaterad version.

22 jul 2020
Mode & trender
Test Birkenstock

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

Det är hög tid att testa favorittofflorna från Birkenstock. Vår testpanel har provat de tre populäraste Arizona-modellerna – här är sandalen som är bäst i test!

22 jul 2020
Mode & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

Asics populära, stabila löparsko har kommit i en ny upplaga. Vi har testat Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Mode & trender
Nike barnsko

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

Enkel att ta på och av, otroligt bekväm och nästintill omöjlig att trampa sönder – här är alla kids drömsko från Nike!

20 jul 2020
Mode & trender
Axion tennis

Axions nya kollektion för tennis och padel

Tennistights med bollfickor och padelshorts för damer. Här är Axions nya racketkollektion!

20 jul 2020
Mode & trender