test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

Mycket eller lite stöd, för en stor eller liten byst? Här är de 6 bästa sport-bh:arna ur höstens sortiment!

Det här testet är från 2019. För att se vårt senaste !

Att hitta rätt sport-bh känns ibland lite som att leta efter en nål i en höstack, trots att valmöjligheterna är oändliga! I vårt sortiment finns modeller med allt från klassisk design till de som påminner mer om en crop top och alltifrån de med superstöd för krävande löpturer till mjukare varianter för yoga. Dessutom har vi något för alla storlekar. Hittar du din nya favorit här?

,

Stay in Place

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Liksom Sandi Soft Top ovan är den här sport-bh:n true to size och du kan köpa den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: har inga kupor och vadderingen är minimal, på gränsen till obefintlig. Trots det är materialet i Zip Bras framsida är så pass styvt i sin struktur att inga oönskade konturer framträder.

Passform: Den här modellen har en grym passform, trots att den saknar kupor och vaddering. Ingen annan bh i testet får högre poäng för hur den känns på, även om flertalet modeller kommer nära.

Fukttransport: Också när det gäller fukttransporten presterar Zip Bra väl, men i den här tighta testgruppen så finns det många sport-bh:ar som kan konkurrera på den punkten.

Komfort: Till en början är några testare skeptiska och misstänker att dragkedjan som syns på bh:ns framsida kan komma att skava vid till exempel burpees, men så är inte fallet. Varken dragkedjan eller andra element irriterar eller stör.

Stöd: Liksom de flesta modeller från Stay in place så ger också den här sport-bh:n ett bra stöd, oavsett vilka övningar och aktiviteter du tar dig för.

Sammanfattning: Det här är inte den bh som du vill ha på dig när du går omkring hemma – Zip Bra sitter tight om kroppen och kramar om ordentligt för att hålla allt på plats. När du däremot ska ge dig iväg för ett hårt träningspass så är Zip Bra ett klockrent val, tack vare det höga stödet! Utöver det blir dragkedjan som sitter framtill snabbt ett uppskattat inslag som gör att du kan ta av och på bh:n  dig utan att anstränga nacke eller axlar. Axelbanden är dessutom behagligt breda och på det viset slipper du uppleva att banden skär in i huden när du tränar.

,

everything camo

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är till skillnad från de ovan modellerna lite stor i sin omkrets. Om du velar mellan två kan det vara bra att köpa den mindre.

Vaddering & kupor: har relativt lite vaddering, men mer än sport-bh:n från Stay in place.

Passform: Liksom de andra två modellerna så finns det i stort sett ingenting att klaga på när det gäller passformen. Den här bh:n från Nike sitter precis som den ska.

Fukttransport: Everything Camo Bra är tillverkad i Nikes egna Dry-Fit-tyg och liksom namnet på materialet antyder så håller den här sport-bh:n dig torr, till och med efter riktigt tunga träningspass.

Komfort: Precis som de andra modellerna är det här en bekväm sport-bh och även här finns de trendiga inslagen av crop top att finna. Om du tycker om när bh:n går lite längre ned så kommer du att uppskatta den här!  

Stöd: Everything Camo Bra ger ett medel till högt stöd, beroende på din byststorlek. De i testpanelen som har lite större byst upplever inte att den riktigt gör vad den ska vid löpträning, medan den däremot funkar alldeles utmärkt på ett vanligt gympass.

Sammanfattning: Också Everything Camo Bra från Nike påminner i sin design lite om en crop top, vilket ger höga trendpoäng. I övrigt är den däremot betydligt mer av en renodlad sport-bh än vad modellen från Björn Borg är. En av många bra egenskaper med Everything Camo Bra är att den är väl tilltagen på framsidan så att du kan stå i plankan och andra horisontella övningar utan att behöva oroa dig för hur det ser ut vid urringningen. Det enda minus som testpanelen kan vaska fram är att den här sport-bh:n är aningen lågt skuren vid armarna, vilket stundtals gör att det känns aningen bart.

,

color block

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: När det gäller storleken så är den här andra versionen av Asics Color Block Bra normal. Köp den som du brukar ha.

Vaddering & kupor: Det här är en kuplös sport-bh, med en normal mängd vaddering så som en sport-bh brukar ha – varken mer eller mindre.

Passform: sitter åt ordentligt, men känns inte för tight. Under de riktigt intensiva passen vill du kunna bli andfådd utan att bh:n hämmar dina andetag och det har Asics lyckats med.

Fukttransport: Efter både tuffa löparpass och duster med skivstången på gym så är den här sport-bh:n fortfarande torr på insidan, vilket är ett stort plus! För det får Color Block Bra hela tio poäng av tio möjliga!

Komfort: Det allra första som slår testpanelen är att det här är en väldigt bekväm sport-bh och den känslan förstärks bara ju mer den används. Color Block Bra har dessutom uttagbar vaddering, om du skulle föredra det.

Stöd: Den här modellen ger ett bra stöd som gör att den går att använda till en uppsjö av olika träningsformer – varken löpning eller x-fitpass är ett problem, i alla fall inte om du har normalstor byst. Om du har större byst kan det däremot vara bra att leta efter en modell med ytterligare lite mer support, till exempel den från Stay in place.

Sammanfattning: Color Block Bra från Asics är en rakt igenom bra och mångsidig sport-bh, som passar dig med medelstor till stor byst. Då den ger ett bra stöd funkar den till de flesta träningsformer, vilket alltid är ett plus! Testpanelen vill utöver det främst uppmärksamma bh:n för dess förmåga att hålla dig torr, oavsett hur stora mängder du svettas. Det tillsammans med en snygg design gör Color Block Bra till ett superval. Att det dessutom finns ett par matchande att kombinera bh:n med gör bara det hela ännu bättre!

,

brilliant basic bra

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Passar till: Vanliga medelintensiva gympass och lugnare träning som inte kräver så mycket pass.

Omkrets & storlek: från Adidas är aningen stor i storleken, både vad gäller omkrets och utrymme framtill.

Vaddering & kupor: Inte heller den här sport-bh:n har några kupor, men tyget på bh:ns framsida är inte heller helt formlöst. När det gäller vadderingen så är Brilliant Basic Bra utrustad med förhållandevis lite, det är bara dubbla tyg.

Passform: Passformen i den här sport-bh:n är aningen annorlunda. På bh:ns framsida finns en hel del tyg, vilket gör att du med liten byst kan behöva gå ned en storlek – annars riskerar bh:n att bli för lös vid urringningen.

Fukttransport: Just precis så som det känns i den här sport-bh:n vill du att det ska kännas när du kliver av ett riktigt svettigt träningspass. Under Brilliant Basic Bra är det fortfarande i stort sett helt torrt, trots utmaningen.

Komfort: Den här bh:n från Adidas får full poäng för sin komfort! Det breda bandet undertill är hemligheten till bekvämligheten, enligt testpanelen.

Stöd: Förutom crop topen från Björn Borg är det här den bh i testet som ger minst stöd, men trots det får den fullt godkänt och klarar vanlig gymträning galant!

Sammanfattning: Det här är sport-bh:n som du med stor byst ska kika lite extra på! I och med den väl tilltagna framsidan så behöver du inte oroa dig över att det är en kuplös modell. Adidas har lämnat gott om utrymme för utfyllnad, utan att den upplevas som bylsig! Om du däremot har normalstor till mindre byst så kan det vara värt att gå ned en storlek, för att undvika glapp. Utöver det är Brilliant Basic Bra försedd med en smal brottarrygg, vilket gör att den helt försvinner under ett vanligt träningslinne. Med det sagt så är linnet knappt ens nödvändigt, matchat med ett par höga tights gör sig Brilliant Bra supersnyggt utan någonting över.

,

ua bh

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning, som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är true to size och du kan enkelt klicka hem den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: saknar helt kupor och vadderingen är minst sagt minimalistisk.

Passform: Det här är en sport-bh som sitter helt perfekt. Trots att den kramar åt bra och samtidigt har en smal linning nertill så varken skaver eller klämmer den.

Fukttransport: Det är bara sport-bh:arna från Asics och Adidas som gör ett bättre jobb med att hålla dig torr. Mid Keyhole Graphic har en öppning i ryggen som släpper in tacksam luft och det tunna tyget är nästan magiskt när det gäller att hantera fukten.

Komfort: Den här Under Armour-modellen är som sagt tillverkar i ett väldigt tunt tyg, som gör att du knappt märker av att du har någonting på. Därför delar testpanelen ut nio av tio poäng för komforten.

Stöd: Trots att materialet i Mid Keyhole Graphic är så tunt så ger det ett väldigt bra stöd – bara Stay in place har lyckats skapa en mer hållfast konstruktion.

Sammanfattning: I sin enkelhet är Mid Keyhole Graphic en riktigt bra sport-bh som håller allt på plats utan att skava. Den klassiska designen är aningen tråkig, men å andra sidan är det här inte en modell som du ska gå utan tröja i. Till skillnad från flertalet andra sport-bh:ar i testet så följer Under Armour inte crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får höga betyg ändå! Framförallt med tanke på hur bra den klarar av högintensiv träning – kanske till och med så bra att du med medelstor byst kan ge dig på att löpträna i den!

,

Tommy sport

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på hur tung din byst är.

Omkrets & storlek: Den här iögonfallande sport-bh:n från är även den true to size, så att du kan köpa samma storlek som du brukar.

Vaddering & kupor: Varken kupor eller särskilt mycket vaddering finns, men materialet på framsidan är inte heller så pass tunt att oönskade konturer framträder.

Passform: Adjustable Sport får bra betyg för sin passform, men helt okomplicerad är den inte. Bandet som går runt midjan är inte särskilt elastiskt och i stället finns ett spänne där det är tänkt att du ska kunna tighta till den. Tyvärr är spännet lite svårt att komma åt, och det är bökigt att spänna bh:n utan hjälp – inte helt optimalt.

Fukttransport: När det gäller fukttransport får sport-bh:n från Tommy Sport godkänt, men inte så mycket mer än så. Den gör precis det den ska, helt utan omsvep.

Komfort: Allt som allt är det här en skön bh, men det något styva bandet som går kring bröstkorgen hade gott och väl kunnat få vara aningen mer flexibelt.

Stöd: Adjustable Sport ger ett högt stöd som nästan är så bra att den tar upp kampen med modellen från Under Armour,  men sport-bh:n från Stay in place rår den däremot inte på.

Sammanfattning: Att Tommy Sport i första hand är ett designermärke och inte ett sportmärke är tyvärr lite uppenbart i och med den här bh:n. Designen är cool och ser snygg ut på, men att komma i bh:n är inte helt enkelt. Det problematiska spännet baktill är ett tvåmansjobb och att resårbandet kring bröstkorgen är stumt gör bara bh:n ännu mindre samarbetsvillig. Trots det är det här en i övrigt bra bh med ett mer än godkänt stöd. Designen ett stort plus, och det kan inte nog understrykas att när du väl fått den på dig så presterar den precis som den ska!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

18 timmar sedan
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

1 dag sedan
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

3 dagar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

5 dagar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

5 dagar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

6 dagar sedan
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
magazine
Header.jpg

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testat sommarens bästa UV-dräkter för barn.

18 timmar sedan
Mode & trender
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

Vill du bli bättre, snabbare och minimera risken för skador när du springer tempopass? Då ska du prova Sauconys senaste innovation: Endorphin Pro!

1 dag sedan
Mode & trender
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

3 dagar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

5 dagar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

5 dagar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

6 dagar sedan
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

26 may 2020
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

26 may 2020
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

25 may 2020
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

25 may 2020
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

22 may 2020
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

22 may 2020
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender