test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

Mycket eller lite stöd, för en stor eller liten byst? Här är de 6 bästa sport-bh:arna ur höstens sortiment!

Att hitta rätt sport-bh känns ibland lite som att leta efter en nål i en höstack, trots att valmöjligheterna är oändliga! I vårt sortiment finns modeller med allt från klassisk design till de som påminner mer om en crop top och alltifrån de med superstöd för krävande löpturer till mjukare varianter för yoga. Dessutom har vi något för alla storlekar. Hittar du din nya favorit här?

,

Stay in Place

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Liksom Sandi Soft Top ovan är den här sport-bh:n true to size och du kan köpa den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: har inga kupor och vadderingen är minimal, på gränsen till obefintlig. Trots det är materialet i Zip Bras framsida är så pass styvt i sin struktur att inga oönskade konturer framträder.

Passform: Den här modellen har en grym passform, trots att den saknar kupor och vaddering. Ingen annan bh i testet får högre poäng för hur den känns på, även om flertalet modeller kommer nära.

Fukttransport: Också när det gäller fukttransporten presterar Zip Bra väl, men i den här tighta testgruppen så finns det många sport-bh:ar som kan konkurrera på den punkten.

Komfort: Till en början är några testare skeptiska och misstänker att dragkedjan som syns på bh:ns framsida kan komma att skava vid till exempel burpees, men så är inte fallet. Varken dragkedjan eller andra element irriterar eller stör.

Stöd: Liksom de flesta modeller från Stay in place så ger också den här sport-bh:n ett bra stöd, oavsett vilka övningar och aktiviteter du tar dig för.

Sammanfattning: Det här är inte den bh som du vill ha på dig när du går omkring hemma – Zip Bra sitter tight om kroppen och kramar om ordentligt för att hålla allt på plats. När du däremot ska ge dig iväg för ett hårt träningspass så är Zip Bra ett klockrent val, tack vare det höga stödet! Utöver det blir dragkedjan som sitter framtill snabbt ett uppskattat inslag som gör att du kan ta av och på bh:n  dig utan att anstränga nacke eller axlar. Axelbanden är dessutom behagligt breda och på det viset slipper du uppleva att banden skär in i huden när du tränar.

,

everything camo

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är till skillnad från de ovan modellerna lite stor i sin omkrets. Om du velar mellan två kan det vara bra att köpa den mindre.

Vaddering & kupor: har relativt lite vaddering, men mer än sport-bh:n från Stay in place.

Passform: Liksom de andra två modellerna så finns det i stort sett ingenting att klaga på när det gäller passformen. Den här bh:n från Nike sitter precis som den ska.

Fukttransport: Everything Camo Bra är tillverkad i Nikes egna Dry-Fit-tyg och liksom namnet på materialet antyder så håller den här sport-bh:n dig torr, till och med efter riktigt tunga träningspass.

Komfort: Precis som de andra modellerna är det här en bekväm sport-bh och även här finns de trendiga inslagen av crop top att finna. Om du tycker om när bh:n går lite längre ned så kommer du att uppskatta den här!  

Stöd: Everything Camo Bra ger ett medel till högt stöd, beroende på din byststorlek. De i testpanelen som har lite större byst upplever inte att den riktigt gör vad den ska vid löpträning, medan den däremot funkar alldeles utmärkt på ett vanligt gympass.

Sammanfattning: Också Everything Camo Bra från Nike påminner i sin design lite om en crop top, vilket ger höga trendpoäng. I övrigt är den däremot betydligt mer av en renodlad sport-bh än vad modellen från Björn Borg är. En av många bra egenskaper med Everything Camo Bra är att den är väl tilltagen på framsidan så att du kan stå i plankan och andra horisontella övningar utan att behöva oroa dig för hur det ser ut vid urringningen. Det enda minus som testpanelen kan vaska fram är att den här sport-bh:n är aningen lågt skuren vid armarna, vilket stundtals gör att det känns aningen bart.

,

color block

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: När det gäller storleken så är den här andra versionen av Asics Color Block Bra normal. Köp den som du brukar ha.

Vaddering & kupor: Det här är en kuplös sport-bh, med en normal mängd vaddering så som en sport-bh brukar ha – varken mer eller mindre.

Passform: sitter åt ordentligt, men känns inte för tight. Under de riktigt intensiva passen vill du kunna bli andfådd utan att bh:n hämmar dina andetag och det har Asics lyckats med.

Fukttransport: Efter både tuffa löparpass och duster med skivstången på gym så är den här sport-bh:n fortfarande torr på insidan, vilket är ett stort plus! För det får Color Block Bra hela tio poäng av tio möjliga!

Komfort: Det allra första som slår testpanelen är att det här är en väldigt bekväm sport-bh och den känslan förstärks bara ju mer den används. Color Block Bra har dessutom uttagbar vaddering, om du skulle föredra det.

Stöd: Den här modellen ger ett bra stöd som gör att den går att använda till en uppsjö av olika träningsformer – varken löpning eller x-fitpass är ett problem, i alla fall inte om du har normalstor byst. Om du har större byst kan det däremot vara bra att leta efter en modell med ytterligare lite mer support, till exempel den från Stay in place.

Sammanfattning: Color Block Bra från Asics är en rakt igenom bra och mångsidig sport-bh, som passar dig med medelstor till stor byst. Då den ger ett bra stöd funkar den till de flesta träningsformer, vilket alltid är ett plus! Testpanelen vill utöver det främst uppmärksamma bh:n för dess förmåga att hålla dig torr, oavsett hur stora mängder du svettas. Det tillsammans med en snygg design gör Color Block Bra till ett superval. Att det dessutom finns ett par matchande att kombinera bh:n med gör bara det hela ännu bättre!

,

brilliant basic bra

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Passar till: Vanliga medelintensiva gympass och lugnare träning som inte kräver så mycket pass.

Omkrets & storlek: från Adidas är aningen stor i storleken, både vad gäller omkrets och utrymme framtill.

Vaddering & kupor: Inte heller den här sport-bh:n har några kupor, men tyget på bh:ns framsida är inte heller helt formlöst. När det gäller vadderingen så är Brilliant Basic Bra utrustad med förhållandevis lite, det är bara dubbla tyg.

Passform: Passformen i den här sport-bh:n är aningen annorlunda. På bh:ns framsida finns en hel del tyg, vilket gör att du med liten byst kan behöva gå ned en storlek – annars riskerar bh:n att bli för lös vid urringningen.

Fukttransport: Just precis så som det känns i den här sport-bh:n vill du att det ska kännas när du kliver av ett riktigt svettigt träningspass. Under Brilliant Basic Bra är det fortfarande i stort sett helt torrt, trots utmaningen.

Komfort: Den här bh:n från Adidas får full poäng för sin komfort! Det breda bandet undertill är hemligheten till bekvämligheten, enligt testpanelen.

Stöd: Förutom crop topen från Björn Borg är det här den bh i testet som ger minst stöd, men trots det får den fullt godkänt och klarar vanlig gymträning galant!

Sammanfattning: Det här är sport-bh:n som du med stor byst ska kika lite extra på! I och med den väl tilltagna framsidan så behöver du inte oroa dig över att det är en kuplös modell. Adidas har lämnat gott om utrymme för utfyllnad, utan att den upplevas som bylsig! Om du däremot har normalstor till mindre byst så kan det vara värt att gå ned en storlek, för att undvika glapp. Utöver det är Brilliant Basic Bra försedd med en smal brottarrygg, vilket gör att den helt försvinner under ett vanligt träningslinne. Med det sagt så är linnet knappt ens nödvändigt, matchat med ett par höga tights gör sig Brilliant Bra supersnyggt utan någonting över.

,

ua bh

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning, som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är true to size och du kan enkelt klicka hem den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: saknar helt kupor och vadderingen är minst sagt minimalistisk.

Passform: Det här är en sport-bh som sitter helt perfekt. Trots att den kramar åt bra och samtidigt har en smal linning nertill så varken skaver eller klämmer den.

Fukttransport: Det är bara sport-bh:arna från Asics och Adidas som gör ett bättre jobb med att hålla dig torr. Mid Keyhole Graphic har en öppning i ryggen som släpper in tacksam luft och det tunna tyget är nästan magiskt när det gäller att hantera fukten.

Komfort: Den här Under Armour-modellen är som sagt tillverkar i ett väldigt tunt tyg, som gör att du knappt märker av att du har någonting på. Därför delar testpanelen ut nio av tio poäng för komforten.

Stöd: Trots att materialet i Mid Keyhole Graphic är så tunt så ger det ett väldigt bra stöd – bara Stay in place har lyckats skapa en mer hållfast konstruktion.

Sammanfattning: I sin enkelhet är Mid Keyhole Graphic en riktigt bra sport-bh som håller allt på plats utan att skava. Den klassiska designen är aningen tråkig, men å andra sidan är det här inte en modell som du ska gå utan tröja i. Till skillnad från flertalet andra sport-bh:ar i testet så följer Under Armour inte crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får höga betyg ändå! Framförallt med tanke på hur bra den klarar av högintensiv träning – kanske till och med så bra att du med medelstor byst kan ge dig på att löpträna i den!

,

Tommy sport

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på hur tung din byst är.

Omkrets & storlek: Den här iögonfallande sport-bh:n från är även den true to size, så att du kan köpa samma storlek som du brukar.

Vaddering & kupor: Varken kupor eller särskilt mycket vaddering finns, men materialet på framsidan är inte heller så pass tunt att oönskade konturer framträder.

Passform: Adjustable Sport får bra betyg för sin passform, men helt okomplicerad är den inte. Bandet som går runt midjan är inte särskilt elastiskt och i stället finns ett spänne där det är tänkt att du ska kunna tighta till den. Tyvärr är spännet lite svårt att komma åt, och det är bökigt att spänna bh:n utan hjälp – inte helt optimalt.

Fukttransport: När det gäller fukttransport får sport-bh:n från Tommy Sport godkänt, men inte så mycket mer än så. Den gör precis det den ska, helt utan omsvep.

Komfort: Allt som allt är det här en skön bh, men det något styva bandet som går kring bröstkorgen hade gott och väl kunnat få vara aningen mer flexibelt.

Stöd: Adjustable Sport ger ett högt stöd som nästan är så bra att den tar upp kampen med modellen från Under Armour,  men sport-bh:n från Stay in place rår den däremot inte på.

Sammanfattning: Att Tommy Sport i första hand är ett designermärke och inte ett sportmärke är tyvärr lite uppenbart i och med den här bh:n. Designen är cool och ser snygg ut på, men att komma i bh:n är inte helt enkelt. Det problematiska spännet baktill är ett tvåmansjobb och att resårbandet kring bröstkorgen är stumt gör bara bh:n ännu mindre samarbetsvillig. Trots det är det här en i övrigt bra bh med ett mer än godkänt stöd. Designen ett stort plus, och det kan inte nog understrykas att när du väl fått den på dig så presterar den precis som den ska!

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

3 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

4 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

5 dagar sedan
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

6 dagar sedan
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

6 dagar sedan
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
magazine
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

3 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

4 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

5 dagar sedan
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

6 dagar sedan
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

6 dagar sedan
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Den 6 december 2019 är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här och vi har fått oss en tjuvkik! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender
garmin forerunner

11 superkap på Black Friday

Under Black Friday Week är det i princip omöjligt att inte göra en bra deal. Men de här 11 produkterna haffar vi gärna först av allt (innan de tar slut).

27 nov 2019
Mode & trender
Nike Metcon 5

7 svarta deals på Black Friday

7 favoriter från 7 toppmärken. Passa på att klicka hem de här svarta kapen under Black Friday weekend!

27 nov 2019
Mode & trender