test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

Mycket eller lite stöd, för en stor eller liten byst? Här är de 7 bästa sport-bh:arna ur höstens sortiment!

Att hitta rätt sport-bh känns ibland lite som att leta efter en nål i en höstack, trots att valmöjligheterna är oändliga! I Sportamores sortiment finns modeller med allt från klassisk design till de som påminner mer om en crop top och alltifrån de med superstöd för krävande löpturer till mjukare varianter för yoga. Dessutom har vi något för alla storlekar. Hittar du din nya favorit här?

,

björn borg sandi

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Passar till: Lätt träning på gym eller lugnare aktiviteter som yoga.

Omkrets & storlek: Sandi Soft Top från Björn Borg är true to size och du kan köpa den storlek som du brukar ha, utan att behöva oroa dig för hur den sitter runt bröstkorgen.

Vaddering & kupor: Det här är inte en sport-bh med särskilt mycket vaddering och några kupor har den inte heller. Tyget på framsidan är tunt, men inte så tunt att det blir obehagligt.

Passform: Passformen är en av de bästa sakerna med den här bh:n. Sandi Soft Top sitter som en smäck, utan att varken glappa eller klämma åt någonstans.

Fukttransport: Riktigt bra! Det här materialet håller dig torr under träning utan problem.

Komfort: Utöver sin förmåga att hålla dig torr så är det här materialet också väldigt mjukt och skönt. Testpanelen ger faktiskt full poäng för den egenskapen!

Stöd: Det sämsta med Sandi Soft Top är att den inte har ett särskilt högt stöd. Därför kan det vara smart att inte ha den på pass då behöver ordentlig support.

Sammanfattning: Den stora Björn Borg-loggan längst ned på Sandi Soft Tops linning är ett snyggt inslag som utgör skiljelinjen mellan tråkig och superfin. Designen är överlag det stora utropstecknet med den här sport-bh:n, som är en blandning mellan en vanlig sport-bh och en crop top. Om du ska på yoga i en varm yogasal behöver du inte skämmas över att lämna ditt linne eller t-shirt hemma. Sandi Soft Top gör sig som bäst utan någonting alls över! Det enda minuset med modellen är att den inte ger ett särskilt bra stöd och därför är den aningen begränsad i sina användningsområden.

 

,

Stay in Place

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Liksom Sandi Soft Top ovan är den här sport-bh:n true to size och du kan köpa den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: Zip Bra har inga kupor och vadderingen är minimal, på gränsen till obefintlig. Trots det är materialet i Zip Bras framsida är så pass styvt i sin struktur att inga oönskade konturer framträder.

Passform: Den här modellen har en grym passform, trots att den saknar kupor och vaddering. Ingen annan bh i testet får högre poäng för hur den känns på, även om flertalet modeller kommer nära.

Fukttransport: Också när det gäller fukttransporten presterar Zip Bra väl, men i den här tighta testgruppen så finns det många sport-bh:ar som kan konkurrera på den punkten.

Komfort: Till en början är några testare skeptiska och misstänker att dragkedjan som syns på bh:ns framsida kan komma att skava vid till exempel burpees, men så är inte fallet. Varken dragkedjan eller andra element irriterar eller stör.

Stöd: Liksom de flesta modeller från Stay in place så ger också den här sport-bh:n ett bra stöd, oavsett vilka övningar och aktiviteter du tar dig för.

Sammanfattning: Det här är inte den bh som du vill ha på dig när du går omkring hemma – Zip Bra sitter tight om kroppen och kramar om ordentligt för att hålla allt på plats. När du däremot ska ge dig iväg för ett hårt träningspass så är Zip Bra ett klockrent val, tack vare det höga stödet! Utöver det blir dragkedjan som sitter framtill snabbt ett uppskattat inslag som gör att du kan ta av och på bh:n  dig utan att anstränga nacke eller axlar. Axelbanden är dessutom behagligt breda och på det viset slipper du uppleva att banden skär in i huden när du tränar.

 

,

everything camo

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning beroende på byststorlek.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är till skillnad från de ovan modellerna lite stor i sin omkrets. Om du velar mellan två kan det vara bra att köpa den mindre.

Vaddering & kupor: Everything Camo Bra har relativt lite vaddering, men mer än sport-bh:n från Stay in place.

Passform: Liksom de andra två modellerna så finns det i stort sett ingenting att klaga på när det gäller passformen. Den här bh:n från Nike sitter precis som den ska.

Fukttransport: Everything Camo Bra är tillverkad i Nikes egna Dry-Fit-tyg och liksom namnet på materialet antyder så håller den här sport-bh:n dig torr, till och med efter riktigt tunga träningspass.

Komfort: Precis som de andra modellerna är det här en bekväm sport-bh och även här finns de trendiga inslagen av crop top att finna. Om du tycker om när bh:n går lite längre ned så kommer du att uppskatta den här!  

Stöd: Everything Camo Bra ger ett medel till högt stöd, beroende på din byststorlek. De i testpanelen som har lite större byst upplever inte att den riktigt gör vad den ska vid löpträning, medan den däremot funkar alldeles utmärkt på ett vanligt gympass.

Sammanfattning: Också Everything Camo Bra från Nike påminner i sin design lite om en crop top, vilket ger höga trendpoäng. I övrigt är den däremot betydligt mer av en renodlad sport-bh än vad modellen från Björn Borg är. En av många bra egenskaper med Everything Camo Bra är att den är väl tilltagen på framsidan så att du kan stå i plankan och andra horisontella övningar utan att behöva oroa dig för hur det ser ut vid urringningen. Det enda minus som testpanelen kan vaska fram är att den här sport-bh:n är aningen lågt skuren vid armarna, vilket stundtals gör att det känns aningen bart.

 

,

color block

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: När det gäller storleken så är den här andra versionen av Asics Color Block Bra normal. Köp den som du brukar ha.

Vaddering & kupor: Det här är en kuplös sport-bh, med en normal mängd vaddering så som en sport-bh brukar ha – varken mer eller mindre.

Passform: Color Block Bra sitter åt ordentligt, men känns inte för tight. Under de riktigt intensiva passen vill du kunna bli andfådd utan att bh:n hämmar dina andetag och det har Asics lyckats med.

Fukttransport: Efter både tuffa löparpass och duster med skivstången på gym så är den här sport-bh:n fortfarande torr på insidan, vilket är ett stort plus! För det får Color Block Bra hela tio poäng av tio möjliga!

Komfort: Det allra första som slår testpanelen är att det här är en väldigt bekväm sport-bh och den känslan förstärks bara ju mer den används. Color Block Bra har dessutom uttagbar vaddering, om du skulle föredra det.

Stöd: Den här modellen ger ett bra stöd som gör att den går att använda till en uppsjö av olika träningsformer – varken löpning eller x-fitpass är ett problem, i alla fall inte om du har normalstor byst. Om du har större byst kan det däremot vara bra att leta efter en modell med ytterligare lite mer support, till exempel den från Stay in place.

Sammanfattning: Color Block Bra från Asics är en rakt igenom bra och mångsidig sport-bh, som passar dig med medelstor till stor byst. Då den ger ett bra stöd funkar den till de flesta träningsformer, vilket alltid är ett plus! Testpanelen vill utöver det främst uppmärksamma bh:n för dess förmåga att hålla dig torr, oavsett hur stora mängder du svettas. Det tillsammans med en snygg design gör Color Block Bra till ett superval. Att det dessutom finns ett par matchande att kombinera bh:n med gör bara det hela ännu bättre!

 

,

brilliant basic bra

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Passar till: Vanliga medelintensiva gympass och lugnare träning som inte kräver så mycket pass.

Omkrets & storlek: Brilliant Basic Bra från Adidas är aningen stor i storleken, både vad gäller omkrets och utrymme framtill.

Vaddering & kupor: Inte heller den här sport-bh:n har några kupor, men tyget på bh:ns framsida är inte heller helt formlöst. När det gäller vadderingen så är Brilliant Basic Bra utrustad med förhållandevis lite, det är bara dubbla tyg.

Passform: Passformen i den här sport-bh:n är aningen annorlunda. På bh:ns framsida finns en hel del tyg, vilket gör att du med liten byst kan behöva gå ned en storlek – annars riskerar bh:n att bli för lös vid urringningen.

Fukttransport: Just precis så som det känns i den här sport-bh:n vill du att det ska kännas när du kliver av ett riktigt svettigt träningspass. Under Brilliant Basic Bra är det fortfarande i stort sett helt torrt, trots utmaningen.

Komfort: Den här bh:n från Adidas får full poäng för sin komfort! Det breda bandet undertill är hemligheten till bekvämligheten, enligt testpanelen.

Stöd: Förutom crop topen från Björn Borg är det här den bh i testet som ger minst stöd, men trots det får den fullt godkänt och klarar vanlig gymträning galant!

Sammanfattning: Det här är sport-bh:n som du med stor byst ska kika lite extra på! I och med den väl tilltagna framsidan så behöver du inte oroa dig över att det är en kuplös modell. Adidas har lämnat gott om utrymme för utfyllnad, utan att den upplevas som bylsig! Om du däremot har normalstor till mindre byst så kan det vara värt att gå ned en storlek, för att undvika glapp. Utöver det är Brilliant Basic Bra försedd med en smal brottarrygg, vilket gör att den helt försvinner under ett vanligt träningslinne. Med det sagt så är linnet knappt ens nödvändigt, matchat med ett par höga tights gör sig Brilliant Bra supersnyggt utan någonting över.

 

,

ua bh

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Passar till: Medelintensiv träning, som gym eller gruppass.

Omkrets & storlek: Den här sport-bh:n är true to size och du kan enkelt klicka hem den storlek som du brukar ha.

Vaddering & kupor: Mid Keyhole Graphic saknar helt kupor och vadderingen är minst sagt minimalistisk.

Passform: Det här är en sport-bh som sitter helt perfekt. Trots att den kramar åt bra och samtidigt har en smal linning nertill så varken skaver eller klämmer den.

Fukttransport: Det är bara sport-bh:arna från Asics och Adidas som gör ett bättre jobb med att hålla dig torr. Mid Keyhole Graphic har en öppning i ryggen som släpper in tacksam luft och det tunna tyget är nästan magiskt när det gäller att hantera fukten.

Komfort: Den här Under Armour-modellen är som sagt tillverkar i ett väldigt tunt tyg, som gör att du knappt märker av att du har någonting på. Därför delar testpanelen ut nio av tio poäng för komforten.

Stöd: Trots att materialet i Mid Keyhole Graphic är så tunt så ger det ett väldigt bra stöd – bara Stay in place har lyckats skapa en mer hållfast konstruktion.

Sammanfattning: I sin enkelhet är Mid Keyhole Graphic en riktigt bra sport-bh som håller allt på plats utan att skava. Den klassiska designen är aningen tråkig, men å andra sidan är det här inte en modell som du ska gå utan tröja i. Till skillnad från flertalet andra sport-bh:ar i testet så följer Under Armour inte crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får höga betyg ändå! Framförallt med tanke på hur bra den klarar av högintensiv träning – kanske till och med så bra att du med medelstor byst kan ge dig på att löpträna i den!

 

,

Tommy sport

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Passar till: Medelintensiv till högintensiv träning, beroende på hur tung din byst är.

Omkrets & storlek: Den här iögonfallande sport-bh:n från Tommy Sport är även den true to size, så att du kan köpa samma storlek som du brukar.

Vaddering & kupor: Varken kupor eller särskilt mycket vaddering finns, men materialet på framsidan är inte heller så pass tunt att oönskade konturer framträder.

Passform: Adjustable Sport får bra betyg för sin passform, men helt okomplicerad är den inte. Bandet som går runt midjan är inte särskilt elastiskt och i stället finns ett spänne där det är tänkt att du ska kunna tighta till den. Tyvärr är spännet lite svårt att komma åt, och det är bökigt att spänna bh:n utan hjälp – inte helt optimalt.

Fukttransport: När det gäller fukttransport får sport-bh:n från Tommy Sport godkänt, men inte så mycket mer än så. Den gör precis det den ska, helt utan omsvep.

Komfort: Allt som allt är det här en skön bh, men det något styva bandet som går kring bröstkorgen hade gott och väl kunnat få vara aningen mer flexibelt.

Stöd: Adjustable Sport ger ett högt stöd som nästan är så bra att den tar upp kampen med modellen från Under Armour,  men sport-bh:n från Stay in place rår den däremot inte på.

Sammanfattning: Att Tommy Sport i första hand är ett designermärke och inte ett sportmärke är tyvärr lite uppenbart i och med den här bh:n. Designen är cool och ser snygg ut på, men att komma i bh:n är inte helt enkelt. Det problematiska spännet baktill är ett tvåmansjobb och att resårbandet kring bröstkorgen är stumt gör bara bh:n ännu mindre samarbetsvillig. Trots det är det här en i övrigt bra bh med ett mer än godkänt stöd. Designen ett stort plus, och det kan inte nog understrykas att när du väl fått den på dig så presterar den precis som den ska!


LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Reima regnkläder barn
Mode & trender

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

4 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8
Mode & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

6 dagar sedan
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mode & trender

Minitest: Träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mode & trender

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mode & trender

Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder

04 sep 2019
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2019
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2019
underställ
Mode & trender

Hitta rätt underställ

01 sep 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

01 sep 2019
Reebok Nano header
Mode & trender

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

30 aug 2019
Fenix 6
Mode & trender

Nu uppdaterar Garmin sina träningsklockor – så här avancerade blir de!

29 aug 2019
peak
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

28 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mode & trender

Vi har testat Nikes nya löparsko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
peak performance
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

27 aug 2019
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

25 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mode & trender

Test: Bästa kompressionsstrumporna för löpning

22 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

22 aug 2019
adidas ultimafusion female
Mode & trender

Så väljer du rätt träningsskor

21 aug 2019
Salomon skaljacka
Mode & trender

Så tvättar du din skaljacka

20 aug 2019
höstens hetaste tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

16 aug 2019
header träningsskor
Mode & trender

Stort test: Här är de bästa träningsskorna 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mode & trender

Så är nya löparskon Nike Joyride att springa i

15 aug 2019
Viking header
Mode & trender

Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer

09 aug 2019
blacc running
Mode & trender

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

08 aug 2019
Pegasus 36 test
Mode & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

02 aug 2019
Reebok löparskor
Mode & trender

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

01 aug 2019
Magväskor
Mode & trender

Trend: Magväskan alla pratar om

31 jul 2019
Trender
Mode & trender

Följ med på trendsafari – här är säsongens hetaste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mode & trender

Test! 3 trendiga tights från Puma

24 jul 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mode & trender

Kan jag ha sneakers på bröllop?

18 jul 2019
Barnskor
Mode & trender

Guide: Så hittar du rätt skostorlek till barn

12 jul 2019
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

12 jul 2019
Nike löparskor
Mode & trender

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

11 jul 2019
Fruktmönster
Mode & trender

Därför är fruktmönster trendigast på beachen

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mode & trender

Test: Hypade Nike Metcon 5 lever upp till förväntningarna

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mode & trender

Allt du behöver veta om nya Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mode & trender

TEST: Sommarens bästa löparshorts för dam och herr

03 jul 2019
Kompressionskläder header
Mode & trender

Därför ska du springa i kompressionskläder

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mode & trender

Så stylar du din crop top

28 jun 2019
magazine
Reima regnkläder barn

Giftfria regnkläder till barnen – ja tack!

Allt fler blir medvetna om de material och ämnen so finns i regnkläder, och är intresserade av att köpa giftfria plagg till sina barn. Det här ska du tänka på när du väljer regnkläder till kidsen!

4 dagar sedan
Mode & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

Inomhusskon Gel-Rocket 8 är som en raket på planen. Här berättar vår sportgalna testpanel varför skon är given vid volleyboll och innebandy.

6 dagar sedan
Mode & trender
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man inte har i huvudet får man ha i... klockan! Vår testpanel har provat alla nya finesser i träningsklockan Garmin Fenix 6 Sapphire. Så här bra presterar den vid bland annat löpning, spinning och gym.

05 sep 2019
Mode & trender
Puma sneakers skinn

Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg

Alla sneakers kan inte torkas av med en fuktig trasa. Sneakersexperten från Puma förklarar hur du bäst tar hand om respektive material.

05 sep 2019
Mode & trender
Reebok träningstrender

Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder

Mjuk kamouflage som målats med vattenfärg för den modiga, helsvart för den tidlösa atleten eller bekvämt i jordnära toner – experterna förklarar hur du rockar säsongens hetaste träningskläder både på och utanför gymmet!

04 sep 2019
Mode & trender
Regnjackor

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna sitter innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

03 sep 2019
Mode & trender
Tvätta din dunjacka

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

Här är listan med allt du behöver tänka på när du ska tvätta din dunjacka.

01 sep 2019
Mode & trender
underställ

Hitta rätt underställ

Syntet, ull, eller en blandning? Kari Traa lär dig allt du behöver veta om underställ, inklusive hur de ska tvättas.

01 sep 2019
Mode & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par Timberlandkängor är höstens hetaste köp! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

01 sep 2019
Mode & trender
Reebok Nano header

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

Åren har inte gjort träningsskon Nano sämre! Här är den nionde upplagan av Reeboks populära och mångsidiga CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mode & trender
Fenix 6

Nu uppdaterar Garmin sina träningsklockor – så här avancerade blir de!

Nu kan du ladda batteriet i din smartwatch medan du har den på dig. Garmins nya, uppdaterade Fenix 6-serie med solceller i displayen är här!

29 aug 2019
Mode & trender
peak

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

Oavsett vilken typ av dunjacka du är ute efter har Peak Performance en modell för dig. Vi guidar dig rätt!

28 aug 2019
Mode & trender
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testat Nikes nya löparsko Joyride Run Flyknit

En dämpning bestående av små kulor som formar sig under foten och ger en unik passform, låter det frestande? Vår löparsugna testpanel har sprungit i den nya, hypade löparskon från Nike – så här tycker dem.

28 aug 2019
Mode & trender
peak performance

Det viktigaste när du väljer dunjacka

När du köper en dunjacka är det förstås viktigt att den är lagom varm och har bra passform. Men det allra viktigaste är kanske att jackan har rätt fill power. Vi guidar dig rätt.

27 aug 2019
Mode & trender
Organotex_1.jpg

Så här impregnerar du skalkläderna

Du kan både tvätta och spraya dina skalkläder med impregnering som är snäll mot miljön. Så här gör du steg för steg.

25 aug 2019
Mode & trender