Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vare sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Trailskor är dojjorna som klarar de flesta underlag, oavsett om du springer i blöt terräng, på steniga stigar eller isigt vinterunderlag. Det finns ett par saker som alla trailskor har gemensamt: de har försetts med ett slitstarkt material, ett hårdare yttre som står emot grenar och har yttersulor som ger överlägset grepp. Eftersom du ofta springer på ett mjukare underlag när du springer trail behöver skon inte lika mycket dämpning som ett par vanliga löparskor. Det är desto viktigare att greppet och stabiliteten är ordentlig, så att du inte trampar snett.

Vår manliga testpanel har gett sig ut i skogen för att testköra åtta av våra populäraste modeller för hösten 2018. Läs deras utlåtande här nedan. 

Perfekt för alla väder 

Icebug HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Passform: True to size med en smal passform. Skorna är extremt lätta på foten och känns knappt. 

Komfort: Ett par skor som sitter bra på foten och ger ett grymt grepp både i och utanför spåret tack vare sulans mönster som leds ut åt sidan i diagonala kanaler, på samma sätt som traktordäck greppar i lera. Inte det skönaste paret du satt på dig, men skornas något hårdare yttre resulterar i en bättre stabilitet och hållbarhet. 

Design: För att vara ett par trailskor är de förvånansvärt stilrena. De starka kulörerna sticker ut och livar upp samt lockar de som gillar att springa i färgkarameller.

Sammanfattning: Icebug vet hur du tar dig fram i blöta och hala väderförhållanden. Den här modellens grepp rubbas inte av blöta stenar och rötter, vilket oroade testpanelen innan första löprundan. Skorna har ett hårdare parti över tårna som skyddar mot oväntade kanter du kan tänkas stöta in i. Behöver du ett par skor som skyddar mot vädrets olika element är det här skorna för dig: testpanelen har sprungit i kallare temperaturer och fuktig skog utan att bli det minsta blöt eller kall om fötterna. Skorna är, av naturliga skäl, mer stumma på asfalt men du kan med absolut springa kortare sträckor till och från skogen i dem utan att få ont. Men det är ett par skor som passar bäst i den snåriga, blöta skogen. 

WOW-upplevelse 

Saucony HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: True to size. Satsa på din vanliga storlek för optimal passform. 

Komfort: Så fort du börjar springa i den här modellen glömmer du att tänka på komfort och om skorna andas tillräckligt mycket. Allt känns sjävklart och grymt, inget att klaga på. Skorna sitter bra på foten utan minsta skavsår ens från första användningen. 

Design: Blått och orange är en snygg kombination! Testpanelen tycker att de här skorna var fina och utstickande utan att bli för mycket. 

Sammanfattning: En sko som imponerar. Första intrycket är att skorna är stabila och gjorda för att springa på varierade underlag. En rejäl dämpning på 4 millimeters dropp som inte är speciellt mjuk, utan snarare kompakt och hårdare, bidrar till en stabilare fotisättning. Det vattenavvisande materialet på utysidan håller dina fötter torra både när det duggar och när du springer i blöt mossa. Du blir aldrig för varma i skorna, de ventilerar på ett bra sätt med tanke på skons yttre material, som kan kännas instängt i andra modeller. Greppet, som består av 6 millimeters gummidubbar, är något av det bästa med skon. Allt ifrån stigar, backar, rötter och även asfalt har testats och det finns inget negativt att säga. Sulan känns rejäl medan resten av skon upplevs väldigt flexibel. Grym sko för sitt ändamål.

Håller fötterna fräscha 

Asics HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: Ganska stora i storleken, gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Med för stor storlek kan modellen glappa något i hälen när du springer. Passformen är smalare framtill och passar därför bäst för dig med en smalare fot. 

Komfort: Foten känns väldigt skyddad och instängd i den här modellen. Bekvämligheten blir något lidande då skon upplevs som hård invändigt, speciellt i hälgreppet. Men med ett par välsittande innersulor fixar du lätt till det. 

Design: Ganska snygg design och fina färger. Plus för de reflekterande detaljerna som är viktiga när du ska ut på en löprunda i höstmörkret.

Sammanfattning: En något hårdare och robustare trailsko där fokus ligger på skons funktionalitet. Den stabila ovandelen stödjer foten och skyddar bra i varierad terräng. Sulan ger ett bra grepp och funkar fint på lera, gräs och blöta stigar. Skorna håller fötterna torra när du springer bland blöt mossa och löv och andningsförmågan överraskade – dina fötter känns fräscha även efter en lång runda i skogen. Eftersom skon är något hård kan du med fördel komplettera med en innersula i din smak för optimal komfort. När du väl sprungit in skorna känns de ännu bättre på fötterna. Du som har en något smalare fot framtill får en grym trailsko med hög kvalitet från Asics. 

Greppar ALLT 

Salomon Speedcross HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.  

Passform: Normal i storleken med en passform som varken upplevs som för smal eller för bred. 

Komfort: Fötterna stormstivs i den här modellen. Dämpningen är neutral och åt det lägre hållet, precis som på andra trailskor, utan att upplevas för hård. 

Design: Stilren, grå färgskala och en tydlig Salomon-logga. Skon har en typisk trailsko-look som känns rimlig för skogsturer. 

Sammanfattning: Löparskons motsvarighet till fyrhjulsdrift! Stigar, ängar, mossor, berg, rötter – inget underlag har en chans att få dig ur balans när du springer med de här skorna. Speedcross 4 är den fjärde versionen av trailsko-klassikern Speedcross. Den har uppdaterats med en helt ny gummiblandning i sulan som ger förbättrat grepp på halt underlag. Bland annat dubbarna har nu full storlek, till skillnad från föregående modeller som haft halva dubbar längst med kanten på sulan. Materialet känns slitstarkt och står emot fukt och enkla grenar med bravur. Modellen är åt det kraftigare hållet, både när det gäller design och sula. Letar du efter en slimmad och flexibel sko är det här inte förstahandsvalet. Plus för den smarta knytkonstruktionen som innefattar ett spänne du drar åt, vilket undviker att snörningen går upp eller på något sätt släpper under löprundan. 

Rejäl sula 

Nike HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Passform: True to Nike – välj din vanliga Nike-storlek. Något liten i storleken för dig som inte är van att springa i märket. Däremot tacksam passform för dig med något bredare fötter. 

Komfort: En riktigt skön sko som känns mjuk och studsig i skogsspåret. Du får däremot inte en lika dämpad känsla på asfalt. Den främsta dämpningen sitter under hålfoten. 

Design: Designen är inte Nikes coolaste modell och den är inte speciellt vild med sin stilrena, svarta look. Uppfattas som en kombination av en sneaker och en känga. 

Sammanfattning: Air Zoom Wildhorse 4 kanske inte har den mest löpvänliga designen, men det är en lätt och bekväm sko när du väl har den på foten. Fokus ligger snarare på att skydda foten än att vara en flexibel och rörlig sko. Stabil ovandel möter grymt grepp på såväl grus och stigar som skogsspår med rötter. Skon sitter där den ska under en tuff runda i skogens snårigaste del och den rejäla sulan skyddar mot stenar och andra ojämnheter. Trots att temperaturen sjunker utomhus håller fötterna en behaglig temperatur som varken blir för varm och instängd, eller för ventilerande och kall. Skon kan däremot bli något varm om du springer i den på sommaren. En bra sko för ett rimligt pris, bara det gör skon till en vinnare!

Väldigt stöttålig 

Skechers HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Passform: Något stor i storleken, så velar du mellan två modeller bör du ta den mindre. Tightare passform i den främre delen och skon glappar snabbt kring hälpartiet om du har på dig en för stor storlek. Med rätt storlek sitter den som gjutet. 

Komfort: Här är en modell som sitter bra och ger dig behagliga turer i skogen. Skon är i princip helt sömlös, andas bra och har ett grymt fäste på torra underlag. 

Design: Ser inte riktigt ut som en klassisk trailsko utan mer som en utvecklad sneaker. Det gråa i kombination med det svarta ger en neutral look utan något uppseendeväckande. 

Sammanfattning: Den här modellen är väldigt stabil när du springer på hårt, packat underlag såsom en vandringsslinga. När du däremot möts av halare terräng, typ blöta klippor, fallerar greppet något. Modellen bör därför främst användas i skogen under torra väderförhållanden. En bra sko där stöttåligheten är det bästa. Skon är däremot inte den stabilaste modellen i testet, så vet du med dig att du ofta trampar snett är det här inte rätt modell för dig. Plus för att skon är både vattenavvisande och håller en god ventilation, vilket gör den optimal för vandringsturer där det kan bli en och annan löprunda emellanåt. Fötterna känns fräscha hela tiden! 

Tight passform! 

Adidas HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 499 kronor. 

Passform: Skorna är nästan lika svåra att komma i som ett par slalompjäxor. Väl på plats sluter den strumpliknande passformen åt foten och håller den i ett järngrepp. Bredare i framfoten. 

Komfort: Den tighta passformen är förvånansvärt skön och omsluter foten på ett grymt sätt. 

Design: Designmässigt är det en väldigt avskalad sko som inte ser mycket ut för världen. Den är varken snygg eller ful. En funktionell sko snarare än något som stolt visas upp i de finare kvarteren.

Sammanfattning: Skorna är mer vattenavstötande än klassiska löparskor tack vare designen och materialet, och strumpan som sluter åt kring anklarna håller smuts, lera, barr och grus från att komma ned i skorna under skogsrundan. Den tighta passformen kan till en början få dig att tro att fötterna kommer domna bort, men redan efter några meter förstår du att blodcirkulationen är som den ska och du kommer få en grym löpupplevelse. En sko som helt klart är gjord för att användas i skogen. Strumpan håller tätt, dobbarna ger bra fäste och ovandelen kommer inte att rivs upp av kvistar och grenar i första taget. Hårdare material kring ovandelens yttersidor ger extra skydd mot fuktig terrängmark. Här är ett par löparskor för den som vill ge sig ut på en skogsrunda och inte räds lite höstrusk, vare sig det finns ett färdigt spår att följa eller om man skapar sin egen runda.

Minimalistisk trailsko 

Salomon Sense Pro HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Passform: True to size. Har du sprungit i Salomons trailskor tidigare kan du välja samma satorlek som sist. Något rymligare tåbox. 

Komfort: Den mjuka, nästan strumpliknande insidan ger väldigt bra passform och komfort. Det extra utrymmet i framfoten uppskattas. 

Design: Väldigt tilltalande design. Testpanelen uppskattar avsaknaden av skrikiga färger och den robusta looken som många andra skor inom samma kategori har. Det här känns som trailsko-världens lilla svarta. 

Sammanfattning: Sense Pro 3 är en minimalistisk sko, även om den ger ett rejält helhetsintryck med sin ganska grova sula. Skon har en grym passform, däremot blir det ganska kännbart att den inte är den mest stabila skon i testet. Den är aningen smal i mellan- och bakre delen av skon, vilket kan upplevas som lite instabilt på hårda underlag. Greppet är desto bättre, speciellt på mjuka underlag där det grova sulmönstret kommer till sin fulla rätt. En ganska hård dämpning som är gjord för mjuka underlag. Den rejäla sulan skyddar mot vassa stenar och det bästa med skon är att du får en grym löpupplevelse för korta till medellånga sträckor. Med än högre dämpning hade skon även funkat fint för de längre passen. Överlag en skön, minimalistisk trailsko som ger ett bra grepp och maximal löpglädje på leriga stigar.

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Hoka One One header
Mode & trender

Nytt att älska från Hoka One One

15 timmar sedan
Nike Free 5.0
Mode & trender

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

1 dag sedan
Haglöfs
Mode & trender

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

2 dagar sedan
Elvine
Mode & trender

Här är vårens jacktrender för honom

3 dagar sedan
Asics löparskor
Mode & trender

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

4 dagar sedan
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg
Mode & trender

Här är vårens tre jacktrender för henne

4 dagar sedan
Header-HERR-2.jpg
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

12 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mode & trender

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

11 apr 2019
Adidas Primeknit
Mode & trender

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

10 apr 2019
Adidas sneakers
Mode & trender

Vårens sneakerstrender från Adidas

09 apr 2019
Test
Mode & trender

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

09 apr 2019
New Balance löparskor
Mode & trender

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

05 apr 2019
TESTBILD
Mode & trender

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mode & trender

Säsongens survival kit för honom

04 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mode & trender

8 vårfavoriter du INTE vill missa

04 apr 2019
Nike Free Run 5.0
Mode & trender

Så gör nya Nike Free ditt löpsteg mer flexibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

03 apr 2019
Löpartights test
Mode & trender

Vi testar säsongens löpartights för honom

01 apr 2019
Löparskor
Mode & trender

Mid season sales 7 bästa löparskor för honom

29 mar 2019
Wyte
Mode & trender

Här är årets badtrender 2019

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mode & trender

Video: En sneaker – flera stilar

28 mar 2019
Löparskor
Mode & trender

7 färgglada löparskor att fynda på Mid Season Sale

28 mar 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mode & trender

5 löpartights för henne som är bäst i test

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mode & trender

8 träningsjackor att välkomna våren i

27 mar 2019
Plock tights dam
Mode & trender

Meshtightsen tar över marknaden

27 mar 2019
salomon
Mode & trender

Test av Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Cykelbyxor
Mode & trender

TEST! Cykelshorts för honom och henne

26 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Säsongens skaljackor som är bäst i test

22 mar 2019
Regnställ
Mode & trender

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

22 mar 2019
Nike Axis
Mode & trender

Därför är Nike Air Max så hypad

20 mar 2019
Tommy Sport
Mode & trender

Trendspaning! 8 funktionella vindjackor

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor 2019

18 mar 2019
Löparjackor Test
Mode & trender

TEST! Vårens bästa löparjackor för henne

15 mar 2019
Löparjackor
Mode & trender

Test: Vårens bästa löparjackor för honom 2019

15 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mode & trender

Adidas klimatsmarta arbete fortsätter

14 mar 2019
Header.png
Mode & trender

Vårens STORA TEST av sport-bh:ar

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mode & trender

Allt du vill veta om Haglöfs skaljacka Grym Evo

12 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mode & trender

Reeboks nya löparsko Forever Floatride Energy är här

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mode & trender

Säsongens 12 bästa nyheter från Adidas

08 mar 2019
888407667480_001_1a753126fcce44449137e611c201d05a.jpg
Mode & trender

11 vårnyheter från Nike du INTE vill missa

08 mar 2019
magazine
Hoka One One header

Nytt att älska från Hoka One One

Minimalistiska löparskor? Nej tack! Hoka One One har gjort succé med sin överdimensionerade mellansula och oslagbara dämpning. Här är nyheterna som trillar in hos Sportamore under våren.

Mode & trender
Nike Free 5.0

TEST: Så känns nya Nike Free Run 5.0

Löparsäsongen är här och det är nya Nike Free också! Vår testpanel fått prova skon som ska göra all skillnad för dig vill utmanas i löpsteget.

Mode & trender
Haglöfs

Softshell eller skaljacka – vad är skillnaden?

Är en softshelljacka samma sak som en skaljacka? Det är dags att, en gång för alla, reda ut vad som skiljer de två jacktyperna åt.

Mode & trender
Elvine

Här är vårens jacktrender för honom

Bomberjacka, grönt eller propert – vilken av jacktrenderna ska du satsa på i vår? Här har vi listat de tre viktigaste att hålla reda på!

Mode & trender
Asics löparskor

Säg hej till Asics pastellfärgade löparskor

Lägligt till påsken släpper Asics nya färgställningar på två av deras populäraste löparskor; Gel-Nimbus 21 och Dynaflyte 3. Här är allt du behöver veta om skorna!

Mode & trender
622200_Lid_Jacket_Soft.width-700.jpg

Här är vårens tre jacktrender för henne

Dags att plocka fram den tunnare jackan för en snyggare look på stan. Här har vi listat tre trender som är heta i vår. Kombinera uteliv med fashion!

Mode & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! Bästa löparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Här är säsongens herrmodeller som är bäst i test.

Mode & trender
Löparskor dam 2019

Test! Bästa löparskorna för henne 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda en sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Mode & trender
Adidas Primeknit

Nu finns Adidas nya, sömlösa träningskläder hos oss!

Det finns ingen bättre känsla än att glida runt i träningskläder som sitter som ett andra skinn. Nu släpper Adidas sin nya Primeknit-kollektion och vi älskar den redan!

Mode & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender från Adidas

Våren är snart här och vi längtar efter sol, värme och nya sneakers. Här är tre av de största skotrenderna från Adidas som vi mer än gärna har på fötterna.

Mode & trender
Test

Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen

Vår och regn hör ihop. Det gör också att du behöver tänka på bra gummistövlar för barnen. Här har vi samlat 5 fina gummistövlar som gör att kidsen kan plaska ordentligt.

Mode & trender
New Balance löparskor

Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor?

Zante vs. 1080. Hur skiljer sig New Balance mest populära löparskor egentligen åt? Vi har tagit hjälp av en superlöpare för att få fram svaret!

Mode & trender
TESTBILD

PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder

Fashion i all ära, men hur squatvänliga är egentligen modemärkenas träningskläder? Träningsprofilen Sara Wiss har testat tre snygga outfits för att se hur svettvänliga de är.

Mode & trender
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Säsongens survival kit för honom

Vad behöver du egentligen för att det här ska bli din bästa vår någonsin? Vi har plockat ihop de ultimata prylarna som du kan behöva under försommarens äventyr (och som just nu finns på Mid Season Sale).

Mode & trender
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 vårfavoriter du INTE vill missa

Allt du behöver för att rocka säsongs vardagslook är dova pastellfärger och en mix av material. Passa på att att göra vårens bästa klipp – här är 8 favoriter att fynda på Mid Season Sale.

Mode & trender