Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vare sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Trailskor är dojjorna som klarar de flesta underlag, oavsett om du springer i blöt terräng, på steniga stigar eller isigt vinterunderlag. Det finns ett par saker som alla trailskor har gemensamt: de har försetts med ett slitstarkt material, ett hårdare yttre som står emot grenar och har yttersulor som ger överlägset grepp. Eftersom du ofta springer på ett mjukare underlag när du springer trail behöver skon inte lika mycket dämpning som ett par vanliga löparskor. Det är desto viktigare att greppet och stabiliteten är ordentlig, så att du inte trampar snett.

Vår manliga testpanel har gett sig ut i skogen för att testköra åtta av våra populäraste modeller för hösten 2018. Läs deras utlåtande här nedan. 

Perfekt för alla väder 

Icebug HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Passform: True to size med en smal passform. Skorna är extremt lätta på foten och känns knappt. 

Komfort: Ett par skor som sitter bra på foten och ger ett grymt grepp både i och utanför spåret tack vare sulans mönster som leds ut åt sidan i diagonala kanaler, på samma sätt som traktordäck greppar i lera. Inte det skönaste paret du satt på dig, men skornas något hårdare yttre resulterar i en bättre stabilitet och hållbarhet. 

Design: För att vara ett par trailskor är de förvånansvärt stilrena. De starka kulörerna sticker ut och livar upp samt lockar de som gillar att springa i färgkarameller.

Sammanfattning: Icebug vet hur du tar dig fram i blöta och hala väderförhållanden. Den här modellens grepp rubbas inte av blöta stenar och rötter, vilket oroade testpanelen innan första löprundan. Skorna har ett hårdare parti över tårna som skyddar mot oväntade kanter du kan tänkas stöta in i. Behöver du ett par skor som skyddar mot vädrets olika element är det här skorna för dig: testpanelen har sprungit i kallare temperaturer och fuktig skog utan att bli det minsta blöt eller kall om fötterna. Skorna är, av naturliga skäl, mer stumma på asfalt men du kan med absolut springa kortare sträckor till och från skogen i dem utan att få ont. Men det är ett par skor som passar bäst i den snåriga, blöta skogen. 

WOW-upplevelse 

Saucony HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: True to size. Satsa på din vanliga storlek för optimal passform. 

Komfort: Så fort du börjar springa i den här modellen glömmer du att tänka på komfort och om skorna andas tillräckligt mycket. Allt känns sjävklart och grymt, inget att klaga på. Skorna sitter bra på foten utan minsta skavsår ens från första användningen. 

Design: Blått och orange är en snygg kombination! Testpanelen tycker att de här skorna var fina och utstickande utan att bli för mycket. 

Sammanfattning: En sko som imponerar. Första intrycket är att skorna är stabila och gjorda för att springa på varierade underlag. En rejäl dämpning på 4 millimeters dropp som inte är speciellt mjuk, utan snarare kompakt och hårdare, bidrar till en stabilare fotisättning. Det vattenavvisande materialet på utysidan håller dina fötter torra både när det duggar och när du springer i blöt mossa. Du blir aldrig för varma i skorna, de ventilerar på ett bra sätt med tanke på skons yttre material, som kan kännas instängt i andra modeller. Greppet, som består av 6 millimeters gummidubbar, är något av det bästa med skon. Allt ifrån stigar, backar, rötter och även asfalt har testats och det finns inget negativt att säga. Sulan känns rejäl medan resten av skon upplevs väldigt flexibel. Grym sko för sitt ändamål.

Håller fötterna fräscha 

Asics HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: Ganska stora i storleken, gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Med för stor storlek kan modellen glappa något i hälen när du springer. Passformen är smalare framtill och passar därför bäst för dig med en smalare fot. 

Komfort: Foten känns väldigt skyddad och instängd i den här modellen. Bekvämligheten blir något lidande då skon upplevs som hård invändigt, speciellt i hälgreppet. Men med ett par välsittande innersulor fixar du lätt till det. 

Design: Ganska snygg design och fina färger. Plus för de reflekterande detaljerna som är viktiga när du ska ut på en löprunda i höstmörkret.

Sammanfattning: En något hårdare och robustare trailsko där fokus ligger på skons funktionalitet. Den stabila ovandelen stödjer foten och skyddar bra i varierad terräng. Sulan ger ett bra grepp och funkar fint på lera, gräs och blöta stigar. Skorna håller fötterna torra när du springer bland blöt mossa och löv och andningsförmågan överraskade – dina fötter känns fräscha även efter en lång runda i skogen. Eftersom skon är något hård kan du med fördel komplettera med en innersula i din smak för optimal komfort. När du väl sprungit in skorna känns de ännu bättre på fötterna. Du som har en något smalare fot framtill får en grym trailsko med hög kvalitet från Asics. 

Greppar ALLT 

Salomon Speedcross HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.  

Passform: Normal i storleken med en passform som varken upplevs som för smal eller för bred. 

Komfort: Fötterna stormstivs i den här modellen. Dämpningen är neutral och åt det lägre hållet, precis som på andra trailskor, utan att upplevas för hård. 

Design: Stilren, grå färgskala och en tydlig Salomon-logga. Skon har en typisk trailsko-look som känns rimlig för skogsturer. 

Sammanfattning: Löparskons motsvarighet till fyrhjulsdrift! Stigar, ängar, mossor, berg, rötter – inget underlag har en chans att få dig ur balans när du springer med de här skorna. Speedcross 4 är den fjärde versionen av trailsko-klassikern Speedcross. Den har uppdaterats med en helt ny gummiblandning i sulan som ger förbättrat grepp på halt underlag. Bland annat dubbarna har nu full storlek, till skillnad från föregående modeller som haft halva dubbar längst med kanten på sulan. Materialet känns slitstarkt och står emot fukt och enkla grenar med bravur. Modellen är åt det kraftigare hållet, både när det gäller design och sula. Letar du efter en slimmad och flexibel sko är det här inte förstahandsvalet. Plus för den smarta knytkonstruktionen som innefattar ett spänne du drar åt, vilket undviker att snörningen går upp eller på något sätt släpper under löprundan. 

Rejäl sula 

Nike HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Passform: True to Nike – välj din vanliga Nike-storlek. Något liten i storleken för dig som inte är van att springa i märket. Däremot tacksam passform för dig med något bredare fötter. 

Komfort: En riktigt skön sko som känns mjuk och studsig i skogsspåret. Du får däremot inte en lika dämpad känsla på asfalt. Den främsta dämpningen sitter under hålfoten. 

Design: Designen är inte Nikes coolaste modell och den är inte speciellt vild med sin stilrena, svarta look. Uppfattas som en kombination av en sneaker och en känga. 

Sammanfattning: Air Zoom Wildhorse 4 kanske inte har den mest löpvänliga designen, men det är en lätt och bekväm sko när du väl har den på foten. Fokus ligger snarare på att skydda foten än att vara en flexibel och rörlig sko. Stabil ovandel möter grymt grepp på såväl grus och stigar som skogsspår med rötter. Skon sitter där den ska under en tuff runda i skogens snårigaste del och den rejäla sulan skyddar mot stenar och andra ojämnheter. Trots att temperaturen sjunker utomhus håller fötterna en behaglig temperatur som varken blir för varm och instängd, eller för ventilerande och kall. Skon kan däremot bli något varm om du springer i den på sommaren. En bra sko för ett rimligt pris, bara det gör skon till en vinnare!

Väldigt stöttålig 

Skechers HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Passform: Något stor i storleken, så velar du mellan två modeller bör du ta den mindre. Tightare passform i den främre delen och skon glappar snabbt kring hälpartiet om du har på dig en för stor storlek. Med rätt storlek sitter den som gjutet. 

Komfort: Här är en modell som sitter bra och ger dig behagliga turer i skogen. Skon är i princip helt sömlös, andas bra och har ett grymt fäste på torra underlag. 

Design: Ser inte riktigt ut som en klassisk trailsko utan mer som en utvecklad sneaker. Det gråa i kombination med det svarta ger en neutral look utan något uppseendeväckande. 

Sammanfattning: Den här modellen är väldigt stabil när du springer på hårt, packat underlag såsom en vandringsslinga. När du däremot möts av halare terräng, typ blöta klippor, fallerar greppet något. Modellen bör därför främst användas i skogen under torra väderförhållanden. En bra sko där stöttåligheten är det bästa. Skon är däremot inte den stabilaste modellen i testet, så vet du med dig att du ofta trampar snett är det här inte rätt modell för dig. Plus för att skon är både vattenavvisande och håller en god ventilation, vilket gör den optimal för vandringsturer där det kan bli en och annan löprunda emellanåt. Fötterna känns fräscha hela tiden! 

Tight passform! 

Adidas HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 499 kronor. 

Passform: Skorna är nästan lika svåra att komma i som ett par slalompjäxor. Väl på plats sluter den strumpliknande passformen åt foten och håller den i ett järngrepp. Bredare i framfoten. 

Komfort: Den tighta passformen är förvånansvärt skön och omsluter foten på ett grymt sätt. 

Design: Designmässigt är det en väldigt avskalad sko som inte ser mycket ut för världen. Den är varken snygg eller ful. En funktionell sko snarare än något som stolt visas upp i de finare kvarteren.

Sammanfattning: Skorna är mer vattenavstötande än klassiska löparskor tack vare designen och materialet, och strumpan som sluter åt kring anklarna håller smuts, lera, barr och grus från att komma ned i skorna under skogsrundan. Den tighta passformen kan till en början få dig att tro att fötterna kommer domna bort, men redan efter några meter förstår du att blodcirkulationen är som den ska och du kommer få en grym löpupplevelse. En sko som helt klart är gjord för att användas i skogen. Strumpan håller tätt, dobbarna ger bra fäste och ovandelen kommer inte att rivs upp av kvistar och grenar i första taget. Hårdare material kring ovandelens yttersidor ger extra skydd mot fuktig terrängmark. Här är ett par löparskor för den som vill ge sig ut på en skogsrunda och inte räds lite höstrusk, vare sig det finns ett färdigt spår att följa eller om man skapar sin egen runda.

Minimalistisk trailsko 

Salomon Sense Pro HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Passform: True to size. Har du sprungit i Salomons trailskor tidigare kan du välja samma satorlek som sist. Något rymligare tåbox. 

Komfort: Den mjuka, nästan strumpliknande insidan ger väldigt bra passform och komfort. Det extra utrymmet i framfoten uppskattas. 

Design: Väldigt tilltalande design. Testpanelen uppskattar avsaknaden av skrikiga färger och den robusta looken som många andra skor inom samma kategori har. Det här känns som trailsko-världens lilla svarta. 

Sammanfattning: Sense Pro 3 är en minimalistisk sko, även om den ger ett rejält helhetsintryck med sin ganska grova sula. Skon har en grym passform, däremot blir det ganska kännbart att den inte är den mest stabila skon i testet. Den är aningen smal i mellan- och bakre delen av skon, vilket kan upplevas som lite instabilt på hårda underlag. Greppet är desto bättre, speciellt på mjuka underlag där det grova sulmönstret kommer till sin fulla rätt. En ganska hård dämpning som är gjord för mjuka underlag. Den rejäla sulan skyddar mot vassa stenar och det bästa med skon är att du får en grym löpupplevelse för korta till medellånga sträckor. Med än högre dämpning hade skon även funkat fint för de längre passen. Överlag en skön, minimalistisk trailsko som ger ett bra grepp och maximal löpglädje på leriga stigar.

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

8 timmar sedan
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

4 dagar sedan
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

5 dagar sedan
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

5 dagar sedan
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

5 dagar sedan
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
Svea Boots header
Mode & trender

Test: 3 trendiga boots från Svea

09 oct 2019
The puffer jacket
Mode & trender

Säsongens hetaste jacktrend – The puffer jacket (Korean style)

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mode & trender

Det viktigaste när du väljer dunjacka

07 oct 2019
peak performance argon header
Mode & trender

Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance

07 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mode & trender

Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite!

04 oct 2019
trailskor herr
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för herrar!

04 oct 2019
Kari Traa underställ
Mode & trender

Ull eller syntet? Välj rätt underställ!

03 oct 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Klä dig rätt för löpning i höst och vinter

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mode & trender

Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas

03 oct 2019
helium hood herr
Mode & trender

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

02 oct 2019
Skridskor header
Mode & trender

Det ska du tänka på när du köper nya skridskor

01 oct 2019
softshelljacka
Mode & trender

Allt du behöver veta innan du köper softshelljacka

01 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mode & trender

Test: 6 snabba inomhusskor för damer

27 sep 2019
Löparjackor test herr
Mode & trender

Löparjackorna för herr som är bäst i test!

26 sep 2019
löparjackor dam test
Mode & trender

Löparjackorna för dam som är bäst i test

26 sep 2019
Stay in place header
Mode & trender

Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp

25 sep 2019
craft springa i regn
Mode & trender

Så ska du klä dig när du springer i regn, blåst, snö och kyla

24 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mode & trender

Test: Sport-bh:arna som är bäst i test 2019

23 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mode & trender

Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu

23 sep 2019
Test inomhusskor
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy och handboll

20 sep 2019
My shelter
Mode & trender

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mode & trender

Nya Hövding 3 – säkrare, bättre och bekvämare

19 sep 2019
magazine
viking-sled.jpg

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

Hur vet jag när det är dags för vinterkängor till mitt barn? Vilket är det varmaste materialet, och måste skon vara vattentät? Vikings produktexpert har svar på allt om vad småttingarna ska ha på fötterna när temperaturen sjunker.

7 timmar sedan
Mode & trender
Tights med hög midja

Stort test av tights med hög midja

Finns det något vi älskar mer än tights med hög midja? Här är säsongens allra bästa modeller från bland annat Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

4 dagar sedan
Mode & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

Adidas Pulseboost är löparskon som klarar snabba riktningsförändringar likt ingen annan löparsko. Nu finns den i en helt ny tappning! Här är Pulseboost Winterized.

5 dagar sedan
Mode & trender
Asics reflex

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

När du löptränar under hösten och vintern är det inte bara viktigt att ha rätt kläder för vädret. Du behöver se till att synas också, och det gör du lättast med reflexer. Så här gör du för att kuta säkert i mörkret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Heade boots kids

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

Håll barnets fötter torra och varma den här säsongen med rätt vinterkängor. Vår lilla testpanel har hoppat, sprungit och lekt – här är årets bästa vinterskor för barn.

5 dagar sedan
Mode & trender
shepherd tofflor 2018

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

Svensk design, naturligt hantverk och skön värme. Ett par gosiga tofflor är ett måste i denna säsong – våra favoriter kommer från Shepherd.

15 oct 2019
Mode & trender
reima vinter

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

Det är inte lätt att anpassa valen av ytterkläder till de små efter de olika årstiderna. När det börjar bli kallt ute är det viktigt att klä ditt barn på rätt sätt för att det ska vara roligt att leka och vara ute – utan att kylan förstör.

15 oct 2019
Mode & trender
Eliud Kipchoge

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

Den 12 oktober gick Eliud Kipchoge till historien. Han blev nämligen först i världen att springa ett maraton under två timmar – och han gjorde det i ett par Nike-löparskor.

14 oct 2019
Mode & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

Det börjar bli dags att sko dig om du inte vill frysa om fötterna. Här är bootsen vi helst vill ha denna säsong!

14 oct 2019
Mode & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hur tvättar jag mitt underställ?

Alla som älskar höst och vinter vet att ett underställ kan användas till allt från soffmys till utefys! Underställ är säsongens skönaste, varmaste och gosigaste plagg, men hur ska ett underställ tvättas?

14 oct 2019
Mode & trender
ENG_HEADER.png

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

Att hitta rätt vinteroverall för ditt barn kan vara knepigt – men deppa inte! Vår mini-testpanel är steget före. Här är vinteroverallerna som är bäst i test.

11 oct 2019
Mode & trender
Parkas

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

Kallare temperaturer kräver tjockare ytterplagg. Här är säsongens parkas för herr som håller dig både snygg och varm.

11 oct 2019
Mode & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om.

11 oct 2019
Mode & trender
Header_DAM.png

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

11 oct 2019
Mode & trender
linerjackor herr

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

11 oct 2019
Mode & trender