Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vare sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Trailskor är dojjorna som klarar de flesta underlag, oavsett om du springer i blöt terräng, på steniga stigar eller isigt vinterunderlag. Det finns ett par saker som alla trailskor har gemensamt: de har försetts med ett slitstarkt material, ett hårdare yttre som står emot grenar och har yttersulor som ger överlägset grepp. Eftersom du ofta springer på ett mjukare underlag när du springer trail behöver skon inte lika mycket dämpning som ett par vanliga löparskor. Det är desto viktigare att greppet och stabiliteten är ordentlig, så att du inte trampar snett.

Vår manliga testpanel har gett sig ut i skogen för att testköra åtta av våra populäraste modeller för hösten 2018. Läs deras utlåtande här nedan. 

Perfekt för alla väder 

Icebug HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Passform: True to size med en smal passform. Skorna är extremt lätta på foten och känns knappt. 

Komfort: Ett par skor som sitter bra på foten och ger ett grymt grepp både i och utanför spåret tack vare sulans mönster som leds ut åt sidan i diagonala kanaler, på samma sätt som traktordäck greppar i lera. Inte det skönaste paret du satt på dig, men skornas något hårdare yttre resulterar i en bättre stabilitet och hållbarhet. 

Design: För att vara ett par trailskor är de förvånansvärt stilrena. De starka kulörerna sticker ut och livar upp samt lockar de som gillar att springa i färgkarameller.

Sammanfattning: Icebug vet hur du tar dig fram i blöta och hala väderförhållanden. Den här modellens grepp rubbas inte av blöta stenar och rötter, vilket oroade testpanelen innan första löprundan. Skorna har ett hårdare parti över tårna som skyddar mot oväntade kanter du kan tänkas stöta in i. Behöver du ett par skor som skyddar mot vädrets olika element är det här skorna för dig: testpanelen har sprungit i kallare temperaturer och fuktig skog utan att bli det minsta blöt eller kall om fötterna. Skorna är, av naturliga skäl, mer stumma på asfalt men du kan med absolut springa kortare sträckor till och från skogen i dem utan att få ont. Men det är ett par skor som passar bäst i den snåriga, blöta skogen. 

WOW-upplevelse 

Saucony HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: True to size. Satsa på din vanliga storlek för optimal passform. 

Komfort: Så fort du börjar springa i den här modellen glömmer du att tänka på komfort och om skorna andas tillräckligt mycket. Allt känns sjävklart och grymt, inget att klaga på. Skorna sitter bra på foten utan minsta skavsår ens från första användningen. 

Design: Blått och orange är en snygg kombination! Testpanelen tycker att de här skorna var fina och utstickande utan att bli för mycket. 

Sammanfattning: En sko som imponerar. Första intrycket är att skorna är stabila och gjorda för att springa på varierade underlag. En rejäl dämpning på 4 millimeters dropp som inte är speciellt mjuk, utan snarare kompakt och hårdare, bidrar till en stabilare fotisättning. Det vattenavvisande materialet på utysidan håller dina fötter torra både när det duggar och när du springer i blöt mossa. Du blir aldrig för varma i skorna, de ventilerar på ett bra sätt med tanke på skons yttre material, som kan kännas instängt i andra modeller. Greppet, som består av 6 millimeters gummidubbar, är något av det bästa med skon. Allt ifrån stigar, backar, rötter och även asfalt har testats och det finns inget negativt att säga. Sulan känns rejäl medan resten av skon upplevs väldigt flexibel. Grym sko för sitt ändamål.

Håller fötterna fräscha 

Asics HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: Ganska stora i storleken, gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Med för stor storlek kan modellen glappa något i hälen när du springer. Passformen är smalare framtill och passar därför bäst för dig med en smalare fot. 

Komfort: Foten känns väldigt skyddad och instängd i den här modellen. Bekvämligheten blir något lidande då skon upplevs som hård invändigt, speciellt i hälgreppet. Men med ett par välsittande innersulor fixar du lätt till det. 

Design: Ganska snygg design och fina färger. Plus för de reflekterande detaljerna som är viktiga när du ska ut på en löprunda i höstmörkret.

Sammanfattning: En något hårdare och robustare trailsko där fokus ligger på skons funktionalitet. Den stabila ovandelen stödjer foten och skyddar bra i varierad terräng. Sulan ger ett bra grepp och funkar fint på lera, gräs och blöta stigar. Skorna håller fötterna torra när du springer bland blöt mossa och löv och andningsförmågan överraskade – dina fötter känns fräscha även efter en lång runda i skogen. Eftersom skon är något hård kan du med fördel komplettera med en innersula i din smak för optimal komfort. När du väl sprungit in skorna känns de ännu bättre på fötterna. Du som har en något smalare fot framtill får en grym trailsko med hög kvalitet från Asics. 

Greppar ALLT 

Salomon Speedcross HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.  

Passform: Normal i storleken med en passform som varken upplevs som för smal eller för bred. 

Komfort: Fötterna stormstivs i den här modellen. Dämpningen är neutral och åt det lägre hållet, precis som på andra trailskor, utan att upplevas för hård. 

Design: Stilren, grå färgskala och en tydlig Salomon-logga. Skon har en typisk trailsko-look som känns rimlig för skogsturer. 

Sammanfattning: Löparskons motsvarighet till fyrhjulsdrift! Stigar, ängar, mossor, berg, rötter – inget underlag har en chans att få dig ur balans när du springer med de här skorna. Speedcross 4 är den fjärde versionen av trailsko-klassikern Speedcross. Den har uppdaterats med en helt ny gummiblandning i sulan som ger förbättrat grepp på halt underlag. Bland annat dubbarna har nu full storlek, till skillnad från föregående modeller som haft halva dubbar längst med kanten på sulan. Materialet känns slitstarkt och står emot fukt och enkla grenar med bravur. Modellen är åt det kraftigare hållet, både när det gäller design och sula. Letar du efter en slimmad och flexibel sko är det här inte förstahandsvalet. Plus för den smarta knytkonstruktionen som innefattar ett spänne du drar åt, vilket undviker att snörningen går upp eller på något sätt släpper under löprundan. 

Rejäl sula 

Nike HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Passform: True to Nike – välj din vanliga Nike-storlek. Något liten i storleken för dig som inte är van att springa i märket. Däremot tacksam passform för dig med något bredare fötter. 

Komfort: En riktigt skön sko som känns mjuk och studsig i skogsspåret. Du får däremot inte en lika dämpad känsla på asfalt. Den främsta dämpningen sitter under hålfoten. 

Design: Designen är inte Nikes coolaste modell och den är inte speciellt vild med sin stilrena, svarta look. Uppfattas som en kombination av en sneaker och en känga. 

Sammanfattning: Air Zoom Wildhorse 4 kanske inte har den mest löpvänliga designen, men det är en lätt och bekväm sko när du väl har den på foten. Fokus ligger snarare på att skydda foten än att vara en flexibel och rörlig sko. Stabil ovandel möter grymt grepp på såväl grus och stigar som skogsspår med rötter. Skon sitter där den ska under en tuff runda i skogens snårigaste del och den rejäla sulan skyddar mot stenar och andra ojämnheter. Trots att temperaturen sjunker utomhus håller fötterna en behaglig temperatur som varken blir för varm och instängd, eller för ventilerande och kall. Skon kan däremot bli något varm om du springer i den på sommaren. En bra sko för ett rimligt pris, bara det gör skon till en vinnare!

Väldigt stöttålig 

Skechers HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Passform: Något stor i storleken, så velar du mellan två modeller bör du ta den mindre. Tightare passform i den främre delen och skon glappar snabbt kring hälpartiet om du har på dig en för stor storlek. Med rätt storlek sitter den som gjutet. 

Komfort: Här är en modell som sitter bra och ger dig behagliga turer i skogen. Skon är i princip helt sömlös, andas bra och har ett grymt fäste på torra underlag. 

Design: Ser inte riktigt ut som en klassisk trailsko utan mer som en utvecklad sneaker. Det gråa i kombination med det svarta ger en neutral look utan något uppseendeväckande. 

Sammanfattning: Den här modellen är väldigt stabil när du springer på hårt, packat underlag såsom en vandringsslinga. När du däremot möts av halare terräng, typ blöta klippor, fallerar greppet något. Modellen bör därför främst användas i skogen under torra väderförhållanden. En bra sko där stöttåligheten är det bästa. Skon är däremot inte den stabilaste modellen i testet, så vet du med dig att du ofta trampar snett är det här inte rätt modell för dig. Plus för att skon är både vattenavvisande och håller en god ventilation, vilket gör den optimal för vandringsturer där det kan bli en och annan löprunda emellanåt. Fötterna känns fräscha hela tiden! 

Tight passform! 

Adidas HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 499 kronor. 

Passform: Skorna är nästan lika svåra att komma i som ett par slalompjäxor. Väl på plats sluter den strumpliknande passformen åt foten och håller den i ett järngrepp. Bredare i framfoten. 

Komfort: Den tighta passformen är förvånansvärt skön och omsluter foten på ett grymt sätt. 

Design: Designmässigt är det en väldigt avskalad sko som inte ser mycket ut för världen. Den är varken snygg eller ful. En funktionell sko snarare än något som stolt visas upp i de finare kvarteren.

Sammanfattning: Skorna är mer vattenavstötande än klassiska löparskor tack vare designen och materialet, och strumpan som sluter åt kring anklarna håller smuts, lera, barr och grus från att komma ned i skorna under skogsrundan. Den tighta passformen kan till en början få dig att tro att fötterna kommer domna bort, men redan efter några meter förstår du att blodcirkulationen är som den ska och du kommer få en grym löpupplevelse. En sko som helt klart är gjord för att användas i skogen. Strumpan håller tätt, dobbarna ger bra fäste och ovandelen kommer inte att rivs upp av kvistar och grenar i första taget. Hårdare material kring ovandelens yttersidor ger extra skydd mot fuktig terrängmark. Här är ett par löparskor för den som vill ge sig ut på en skogsrunda och inte räds lite höstrusk, vare sig det finns ett färdigt spår att följa eller om man skapar sin egen runda.

Minimalistisk trailsko 

Salomon Sense Pro HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Passform: True to size. Har du sprungit i Salomons trailskor tidigare kan du välja samma satorlek som sist. Något rymligare tåbox. 

Komfort: Den mjuka, nästan strumpliknande insidan ger väldigt bra passform och komfort. Det extra utrymmet i framfoten uppskattas. 

Design: Väldigt tilltalande design. Testpanelen uppskattar avsaknaden av skrikiga färger och den robusta looken som många andra skor inom samma kategori har. Det här känns som trailsko-världens lilla svarta. 

Sammanfattning: Sense Pro 3 är en minimalistisk sko, även om den ger ett rejält helhetsintryck med sin ganska grova sula. Skon har en grym passform, däremot blir det ganska kännbart att den inte är den mest stabila skon i testet. Den är aningen smal i mellan- och bakre delen av skon, vilket kan upplevas som lite instabilt på hårda underlag. Greppet är desto bättre, speciellt på mjuka underlag där det grova sulmönstret kommer till sin fulla rätt. En ganska hård dämpning som är gjord för mjuka underlag. Den rejäla sulan skyddar mot vassa stenar och det bästa med skon är att du får en grym löpupplevelse för korta till medellånga sträckor. Med än högre dämpning hade skon även funkat fint för de längre passen. Överlag en skön, minimalistisk trailsko som ger ett bra grepp och maximal löpglädje på leriga stigar.

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mode & trender

Nya Craft Studio Collection är här!

8 timmar sedan
Puma XT Fuse
Mode & trender

Bästa handbollsskorna 2019

3 dagar sedan
SE-Header-NEW.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Vinterns varma parkas

3 dagar sedan
SE_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar X-fitskor från Nike

4 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mode & trender

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

4 dagar sedan
UA Hovr
Mode & trender

Löparskorna du inte vill missa 2019

5 dagar sedan
SE-Header.jpg
Mode & trender

Stort test! Träningstights med hög midja

6 dagar sedan
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mode & trender

10 tightsnyheter 2019

10 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

09 jan 2019
Salomon.jpg
Mode & trender

8 halksäkra skor för vinterväder

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mode & trender

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

04 jan 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Vi testar Wytes populäraste jackor

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mode & trender

10 nya träningsfavoriter för henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mode & trender

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

02 jan 2019
SE-DAM-Header.jpg
Mode & trender

TEST! Våra bästa kompressionstights

28 dec 2018
jacka peak.jpg
Mode & trender

8 garderobsklassiker på mellandagsrean

21 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mode & trender

Varma reafynd till kidsen

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mode & trender

8 tidlösa mellandagsfynd för honom

20 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd

19 dec 2018
K2 pjäxor
Mode & trender

Hitta rätt dampjäxor från K2

18 dec 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Vinterns goggles som är bäst i test!

14 dec 2018
Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

13 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mode & trender

Test av Suunto Fitness 3

12 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

11 dec 2018
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

10 dec 2018
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

10 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

07 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
magazine
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg

Nya Craft Studio Collection är här!

Säsongens Studio Collection från Craft är en självförtroendeboost till alla kvinnor som vill träna. Här berättar designchefen Paul Laing allt du vill veta om nya powerkollektionen från Craft.

Mode & trender
Puma XT Fuse

Bästa handbollsskorna 2019

Har du tittat på Handbolls-VM har du kanske sett skorna Puma Rise Fuse XT på en del av spelarna. Vi tog ett snack med vänsternian Simon Jeppsson, som älskar sina skor.

Mode & trender
SE-Header-NEW.jpg

Bäst i test! Vinterns varma parkas

Är du sugen på en varm och skön parkas för att ta dig igenom vintermånaderna? Testpanelen hjälper dig att välja rätt.

Mode & trender
SE_HEADER.png

Vi testar X-fitskor från Nike

En ruffig box med mörka väggar. Skivstängerna står uppradade bredvid hinkarna med kalk. X-fitsäsongen är här och vi testar de bästa träningsskorna från Nike.

Mode & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

Mode & trender
UA Hovr

Löparskorna du inte vill missa 2019

Vilka löparnyheter får du verkligen inte missa det här året? Vi vet!

Mode & trender
SE-Header.jpg

Stort test! Träningstights med hög midja

Tights, tights, tights mera tights! Vår kvinnliga testpanel har svettats i 8 träningsfavoriter för gymmet.

Mode & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

10 tightsnyheter 2019

Mjuka, sköna, stretchiga – och snygga! Vi älskar allt med de här tio nya tightsen.

Mode & trender
SE_header.jpg

Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

Bekväma pjäxor och bra skidor är en förutsättning för längdskidåkning. Men glöm inte kläderna, med ett syntetunderställ som suger upp fukt får du en härligare upplevelse i spåret.

Mode & trender
Salomon.jpg

8 halksäkra skor för vinterväder

I snö och kyla gäller det att förse fötterna med ordentliga skor. De här åtta modellerna är säkra investeringar inför säsongens slaskiga och hala underlag.

Mode & trender
sweatshirt_nike.jpg

Snyggt nytt träningsår! 10 kap för honom

So fresh, so clean! Med nya, snygga träningskläder blir det allt lättare att komma iväg till gymmet. Det är sedan gammalt.

Mode & trender
SE_header.jpg

Vi testar Wytes populäraste jackor

Sportswearmärket Wyte har jackor för alla ändamål. Med hjälp av vår testpanel har det aldrig varit enklare att hitta den perfekta modellen!

Mode & trender
Adidas_brajpg

10 nya träningsfavoriter för henne

Hur firar du in träningsåret 2019 på bästa sätt? Med nya, snygga träningskläder så klart! De här tio nyheterna ger dig en flygande start på gymmet.

Mode & trender
Casall Sculpture 2.0

Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof

Sculpture är en av Casalls mest älskade tightsmodeller. Nu har favoriten finjusterats – här är allt du vill veta om nya, förbättrade Sculpture tights.

Mode & trender
SE-DAM-Header.jpg

TEST! Våra bästa kompressionstights

Det är inte bara de avancerade idrottarna som ser fördelen med att träna i kompressionsplagg. Vår testpanel har korat de bästa tightsen för maximal återhämtning.

Mode & trender