Test trailskor 2017 honom

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

Tiden är inne! Vi har testat höstens populäraste trailskor för honom för att se vilken modell som inte rubbas av vare sig hala stenar, uppstickande rötter eller blöta löv.

Trailskor är dojjorna som klarar de flesta underlag, oavsett om du springer i blöt terräng, på steniga stigar eller isigt vinterunderlag. Det finns ett par saker som alla trailskor har gemensamt: de har försetts med ett slitstarkt material, ett hårdare yttre som står emot grenar och har yttersulor som ger överlägset grepp. Eftersom du ofta springer på ett mjukare underlag när du springer trail behöver skon inte lika mycket dämpning som ett par vanliga löparskor. Det är desto viktigare att greppet och stabiliteten är ordentlig, så att du inte trampar snett.

Vår manliga testpanel har gett sig ut i skogen för att testköra åtta av våra populäraste modeller för hösten 2018. Läs deras utlåtande här nedan. 

Perfekt för alla väder 

Icebug HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor. 

Passform: True to size med en smal passform. Skorna är extremt lätta på foten och känns knappt. 

Komfort: Ett par skor som sitter bra på foten och ger ett grymt grepp både i och utanför spåret tack vare sulans mönster som leds ut åt sidan i diagonala kanaler, på samma sätt som traktordäck greppar i lera. Inte det skönaste paret du satt på dig, men skornas något hårdare yttre resulterar i en bättre stabilitet och hållbarhet. 

Design: För att vara ett par trailskor är de förvånansvärt stilrena. De starka kulörerna sticker ut och livar upp samt lockar de som gillar att springa i färgkarameller.

Sammanfattning: Icebug vet hur du tar dig fram i blöta och hala väderförhållanden. Den här modellens grepp rubbas inte av blöta stenar och rötter, vilket oroade testpanelen innan första löprundan. Skorna har ett hårdare parti över tårna som skyddar mot oväntade kanter du kan tänkas stöta in i. Behöver du ett par skor som skyddar mot vädrets olika element är det här skorna för dig: testpanelen har sprungit i kallare temperaturer och fuktig skog utan att bli det minsta blöt eller kall om fötterna. Skorna är, av naturliga skäl, mer stumma på asfalt men du kan med absolut springa kortare sträckor till och från skogen i dem utan att få ont. Men det är ett par skor som passar bäst i den snåriga, blöta skogen. 

WOW-upplevelse 

Saucony HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: True to size. Satsa på din vanliga storlek för optimal passform. 

Komfort: Så fort du börjar springa i den här modellen glömmer du att tänka på komfort och om skorna andas tillräckligt mycket. Allt känns sjävklart och grymt, inget att klaga på. Skorna sitter bra på foten utan minsta skavsår ens från första användningen. 

Design: Blått och orange är en snygg kombination! Testpanelen tycker att de här skorna var fina och utstickande utan att bli för mycket. 

Sammanfattning: En sko som imponerar. Första intrycket är att skorna är stabila och gjorda för att springa på varierade underlag. En rejäl dämpning på 4 millimeters dropp som inte är speciellt mjuk, utan snarare kompakt och hårdare, bidrar till en stabilare fotisättning. Det vattenavvisande materialet på utysidan håller dina fötter torra både när det duggar och när du springer i blöt mossa. Du blir aldrig för varma i skorna, de ventilerar på ett bra sätt med tanke på skons yttre material, som kan kännas instängt i andra modeller. Greppet, som består av 6 millimeters gummidubbar, är något av det bästa med skon. Allt ifrån stigar, backar, rötter och även asfalt har testats och det finns inget negativt att säga. Sulan känns rejäl medan resten av skon upplevs väldigt flexibel. Grym sko för sitt ändamål.

Håller fötterna fräscha 

Asics HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 595 kronor. 

Passform: Ganska stora i storleken, gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Med för stor storlek kan modellen glappa något i hälen när du springer. Passformen är smalare framtill och passar därför bäst för dig med en smalare fot. 

Komfort: Foten känns väldigt skyddad och instängd i den här modellen. Bekvämligheten blir något lidande då skon upplevs som hård invändigt, speciellt i hälgreppet. Men med ett par välsittande innersulor fixar du lätt till det. 

Design: Ganska snygg design och fina färger. Plus för de reflekterande detaljerna som är viktiga när du ska ut på en löprunda i höstmörkret.

Sammanfattning: En något hårdare och robustare trailsko där fokus ligger på skons funktionalitet. Den stabila ovandelen stödjer foten och skyddar bra i varierad terräng. Sulan ger ett bra grepp och funkar fint på lera, gräs och blöta stigar. Skorna håller fötterna torra när du springer bland blöt mossa och löv och andningsförmågan överraskade – dina fötter känns fräscha även efter en lång runda i skogen. Eftersom skon är något hård kan du med fördel komplettera med en innersula i din smak för optimal komfort. När du väl sprungit in skorna känns de ännu bättre på fötterna. Du som har en något smalare fot framtill får en grym trailsko med hög kvalitet från Asics. 

Greppar ALLT 

Salomon Speedcross HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.  

Passform: Normal i storleken med en passform som varken upplevs som för smal eller för bred. 

Komfort: Fötterna stormstivs i den här modellen. Dämpningen är neutral och åt det lägre hållet, precis som på andra trailskor, utan att upplevas för hård. 

Design: Stilren, grå färgskala och en tydlig Salomon-logga. Skon har en typisk trailsko-look som känns rimlig för skogsturer. 

Sammanfattning: Löparskons motsvarighet till fyrhjulsdrift! Stigar, ängar, mossor, berg, rötter – inget underlag har en chans att få dig ur balans när du springer med de här skorna. Speedcross 4 är den fjärde versionen av trailsko-klassikern Speedcross. Den har uppdaterats med en helt ny gummiblandning i sulan som ger förbättrat grepp på halt underlag. Bland annat dubbarna har nu full storlek, till skillnad från föregående modeller som haft halva dubbar längst med kanten på sulan. Materialet känns slitstarkt och står emot fukt och enkla grenar med bravur. Modellen är åt det kraftigare hållet, både när det gäller design och sula. Letar du efter en slimmad och flexibel sko är det här inte förstahandsvalet. Plus för den smarta knytkonstruktionen som innefattar ett spänne du drar åt, vilket undviker att snörningen går upp eller på något sätt släpper under löprundan. 

Rejäl sula 

Nike HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Passform: True to Nike – välj din vanliga Nike-storlek. Något liten i storleken för dig som inte är van att springa i märket. Däremot tacksam passform för dig med något bredare fötter. 

Komfort: En riktigt skön sko som känns mjuk och studsig i skogsspåret. Du får däremot inte en lika dämpad känsla på asfalt. Den främsta dämpningen sitter under hålfoten. 

Design: Designen är inte Nikes coolaste modell och den är inte speciellt vild med sin stilrena, svarta look. Uppfattas som en kombination av en sneaker och en känga. 

Sammanfattning: Air Zoom Wildhorse 4 kanske inte har den mest löpvänliga designen, men det är en lätt och bekväm sko när du väl har den på foten. Fokus ligger snarare på att skydda foten än att vara en flexibel och rörlig sko. Stabil ovandel möter grymt grepp på såväl grus och stigar som skogsspår med rötter. Skon sitter där den ska under en tuff runda i skogens snårigaste del och den rejäla sulan skyddar mot stenar och andra ojämnheter. Trots att temperaturen sjunker utomhus håller fötterna en behaglig temperatur som varken blir för varm och instängd, eller för ventilerande och kall. Skon kan däremot bli något varm om du springer i den på sommaren. En bra sko för ett rimligt pris, bara det gör skon till en vinnare!

Väldigt stöttålig 

Skechers HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 795 kronor. 

Passform: Något stor i storleken, så velar du mellan två modeller bör du ta den mindre. Tightare passform i den främre delen och skon glappar snabbt kring hälpartiet om du har på dig en för stor storlek. Med rätt storlek sitter den som gjutet. 

Komfort: Här är en modell som sitter bra och ger dig behagliga turer i skogen. Skon är i princip helt sömlös, andas bra och har ett grymt fäste på torra underlag. 

Design: Ser inte riktigt ut som en klassisk trailsko utan mer som en utvecklad sneaker. Det gråa i kombination med det svarta ger en neutral look utan något uppseendeväckande. 

Sammanfattning: Den här modellen är väldigt stabil när du springer på hårt, packat underlag såsom en vandringsslinga. När du däremot möts av halare terräng, typ blöta klippor, fallerar greppet något. Modellen bör därför främst användas i skogen under torra väderförhållanden. En bra sko där stöttåligheten är det bästa. Skon är däremot inte den stabilaste modellen i testet, så vet du med dig att du ofta trampar snett är det här inte rätt modell för dig. Plus för att skon är både vattenavvisande och håller en god ventilation, vilket gör den optimal för vandringsturer där det kan bli en och annan löprunda emellanåt. Fötterna känns fräscha hela tiden! 

Tight passform! 

Adidas HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 499 kronor. 

Passform: Skorna är nästan lika svåra att komma i som ett par slalompjäxor. Väl på plats sluter den strumpliknande passformen åt foten och håller den i ett järngrepp. Bredare i framfoten. 

Komfort: Den tighta passformen är förvånansvärt skön och omsluter foten på ett grymt sätt. 

Design: Designmässigt är det en väldigt avskalad sko som inte ser mycket ut för världen. Den är varken snygg eller ful. En funktionell sko snarare än något som stolt visas upp i de finare kvarteren.

Sammanfattning: Skorna är mer vattenavstötande än klassiska löparskor tack vare designen och materialet, och strumpan som sluter åt kring anklarna håller smuts, lera, barr och grus från att komma ned i skorna under skogsrundan. Den tighta passformen kan till en början få dig att tro att fötterna kommer domna bort, men redan efter några meter förstår du att blodcirkulationen är som den ska och du kommer få en grym löpupplevelse. En sko som helt klart är gjord för att användas i skogen. Strumpan håller tätt, dobbarna ger bra fäste och ovandelen kommer inte att rivs upp av kvistar och grenar i första taget. Hårdare material kring ovandelens yttersidor ger extra skydd mot fuktig terrängmark. Här är ett par löparskor för den som vill ge sig ut på en skogsrunda och inte räds lite höstrusk, vare sig det finns ett färdigt spår att följa eller om man skapar sin egen runda.

Minimalistisk trailsko 

Salomon Sense Pro HERR.jpgTest av:

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Passform: True to size. Har du sprungit i Salomons trailskor tidigare kan du välja samma satorlek som sist. Något rymligare tåbox. 

Komfort: Den mjuka, nästan strumpliknande insidan ger väldigt bra passform och komfort. Det extra utrymmet i framfoten uppskattas. 

Design: Väldigt tilltalande design. Testpanelen uppskattar avsaknaden av skrikiga färger och den robusta looken som många andra skor inom samma kategori har. Det här känns som trailsko-världens lilla svarta. 

Sammanfattning: Sense Pro 3 är en minimalistisk sko, även om den ger ett rejält helhetsintryck med sin ganska grova sula. Skon har en grym passform, däremot blir det ganska kännbart att den inte är den mest stabila skon i testet. Den är aningen smal i mellan- och bakre delen av skon, vilket kan upplevas som lite instabilt på hårda underlag. Greppet är desto bättre, speciellt på mjuka underlag där det grova sulmönstret kommer till sin fulla rätt. En ganska hård dämpning som är gjord för mjuka underlag. Den rejäla sulan skyddar mot vassa stenar och det bästa med skon är att du får en grym löpupplevelse för korta till medellånga sträckor. Med än högre dämpning hade skon även funkat fint för de längre passen. Överlag en skön, minimalistisk trailsko som ger ett bra grepp och maximal löpglädje på leriga stigar.

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

23 timmar sedan
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

1 dag sedan
Barnpjäxor
Mode & trender

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

1 dag sedan
Black Friday tips honom
Mode & trender

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

4 dagar sedan
Black Friday tips henne
Mode & trender

12 superfynd för henne på Black Friday

4 dagar sedan
Se_header._längdskidorjpg
Mode & trender

TEST: Längdbyxor för henne

5 dagar sedan
Black Friday tips barnen
Mode & trender

12 Black Friday-fynd för barnen

6 dagar sedan
Dubbade löparskor
Mode & trender

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

6 dagar sedan
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mode & trender

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

14 nov 2018
Skins_Seamless
Mode & trender

Spana in Skins seamless-sortiment!

13 nov 2018
driva
Mode & trender

Nu finns en sport-bh med ull

09 nov 2018
Suunto 9 G1
Mode & trender

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mode & trender

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

08 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mode & trender

15 presenter till Fars dag

07 nov 2018
SE_DAM_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

05 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mode & trender

Feminin mönsterfest hos Odd Molly Ski

05 nov 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg

02 nov 2018
SE-Header-Overall.jpg
Mode & trender

Test av vinterns varmaste barnoveraller

02 nov 2018
alshammar
Mode & trender

Therese Alshammar tipsar: Så hittar du den perfekta baddräkten

01 nov 2018
Skins_plagg
Mode & trender

Därför ska du träna i kompressionsplagg

31 oct 2018
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

29 oct 2018
5DS_2808.jpg
Mode & trender

Vita nyheter hos Wyte Ski

26 oct 2018
Löpartights herr SE
Mode & trender

Bäst i test! 7 varma löpartights för honom

25 oct 2018
SE-Header-Nike-Shield.jpg
Mode & trender

Test! Så bra är Nikes nya vinterlöparskor

25 oct 2018
Wyte jacka
Mode & trender

15 måste ha-plagg i höstens hetaste färg

25 oct 2018
Nike Utility.png
Mode & trender

Säsongssäkra löpningen med nya Nike Shield

24 oct 2018
Header löpartights SE
Mode & trender

8 varma löpartights som är bäst i test

23 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg
Mode & trender

Därför är Nike Tanjun världens mest populära sneaker

23 oct 2018
vintersneakers
Mode & trender

7 höstsneakers som klarar regn och kyla

22 oct 2018
Timberland
Mode & trender

Test! Så bra är omtalade 6-inch Premium från Timberland

19 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mode & trender

Lyxig naturlighet i Nike Terra Perma

19 oct 2018
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mode & trender

Personligt och färgglatt i säsongens skidmode

18 oct 2018
BB Header SE
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

18 oct 2018
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

17 oct 2018
Trailskor
Mode & trender

Här är trailskon som är bäst i test

17 oct 2018
Test trailskor 2017 honom
Mode & trender

Test! Våra 8 bästa trailskor för honom

17 oct 2018
4_HH_banner_490x330.jpg
Mode & trender

Därför är Helly Hansen Lifa säsongens säkraste köp

16 oct 2018
Sportswear herr
Mode & trender

Färgstarkt och oversized för killar i höst

16 oct 2018
Wyte
Mode & trender

Håll fötterna varma med Wyte

15 oct 2018
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mode & trender

Wytes nya mjukismåsten är här

12 oct 2018
magazine
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

Vilse bland vinterns utbud av varma jackor? Vi hjälper dig hitta rätt täckjacka från Didriksons för säsongens alla väder.

Mode & trender
Adidas Copa 19

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

Hela fotbollsvärlden håller andan när nya Copa 19 från Adidas gör entré. Här är allt du behöver veta om fotbollsskon som fått sin första makeover på 36 år.

Mode & trender
Barnpjäxor

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

Att köpa pjäxor till barnen behöver inte vara svårt. Experten guidar dig rätt!

Mode & trender
Black Friday tips honom

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 12 favoriter för honom.

Mode & trender
Black Friday tips henne

12 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2018.

Mode & trender
Se_header._längdskidorjpg

TEST: Längdbyxor för henne

Snart är skidsäsongen här, vilket (förhoppningsvis) betyder många härliga turer i längdspåret. Vi hjälper dig att hitta byxorna som blir din bästa vän under vinterns utomhusaktiviteter.

Mode & trender
Black Friday tips barnen

12 Black Friday-fynd för barnen

Black Friday är ett ypperligt tillfälle att köpa allt det där som behövs men som i vanliga fall svider lite för hårt i plånboken. Här är 12 bra tips till barngarderoben.

Mode & trender
Dubbade löparskor

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

Håll vinterlöpningen stabil i dubbade löparskor. Vår testpanel har sprungit i tre olika modeller från Icebug.

Mode & trender
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

Adidas har haft ett långt samarbete med designern Stella McCartney, något som firas med nya kollektionen Statement. Spana in de snygga plaggen här.

Mode & trender
Skins_Seamless

Spana in Skins seamless-sortiment!

Visste du att kompressionsmärket Skins även erbjuder träningskläder i seamless-teknologi? De är mjuka, sköna och perfekta för lågintensiv träning.

Mode & trender
driva

Nu finns en sport-bh med ull

Om du tycker om underställ i ull kommer du att älska nya sport-bh:n Driva från Kari Traa. Snygg support med merinoull!

Mode & trender
Suunto 9 G1

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

Med en batteritid på upp till 120 timmar och nya, spännande funktioner är Suunto 9 G1 en pulsklocka att förälska sig i. Vår testpanel vet vad som är bäst med Suuntos senaste tillskott.

Mode & trender
Nike RN Division3.png

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

Se hit alla löpare! Om du vill fortsätta springa utomhus när temperaturen kryper nedåt och slasket täcker gatorna, är Nikes nya löparkollektion Running Utility säsongens måste.

Mode & trender
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg

15 presenter till Fars dag

Du glömmer väl inte att fira far på söndag? Här är 15 presenter som gör vilken pappa som helst glad i hågen.

Mode & trender
SE_DAM_header.jpg

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

En vinterjacka som både är varm, snygg och mysig är ett måste så här års. Vi har testat 15 modeller för dam och herr som klarar en riktigt kall vinter.

Mode & trender