header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

Test av: ,

Kari Traa.jpg

Rekommenderat pris: 599 kronor

Storlek: 27 liter

Tålighet: Materialet är av det tunnare slaget vilket gör att väskan känns väldigt smidig. Med förstärkningar i botten klarar den av allt vardagligt slitage.

Rymlighet: Den här väskan ser ganska liten ut vid första anblick men den rymmer mer än du tror! Du får precis plats med träningskläder, vattenflaska, skor, handduk och necessär.

Förvaring: På utsidan av väskan finns ett säkert fack med dragkedja där du kan lägga småsaker som nycklar och gymkort. Väskan har ett större innerfack och två mindre, perfekt för exempelvis underkläder, ett litet mellanmål eller andra småsaker.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i de kortare handtagen eller i en längre axelrem som knäpps av och på. Remmarna är bekväma och skär inte in i händer eller axlar.

Design: Jättefin väska som du kan gå med till jobbet utan att behöva skämmas. Väskan är i en snygg mörkblå färg där de röda detaljerna sticker ut i kontrast.

Kommentar: Det här är den perfekta lilla gymväskan! Den passar dig som kanske har en annan väska till vardags och vill ha en separat väska för bara dina träningskläder. Det är en smidig och liten modell i snygg design, för visst är det härligt med lite färg?

Test av: ,

Craft.jpg

Rekommenderat pris: 499 kronor

Storlek: 30 liter

Tålighet: Hela väskan är tillverkad i ett slitstarkt material som klarar av en träningsväskas alla vanliga påfrestningar. Botten har ingen extra förstärkning men det överlag tåliga materialet står trots det emot det mesta. Väskan är resistent mot väta utifrån och håller din packning torr i regnet.

Rymlighet: Här ryms allt du behöver till träningspasset så du slipper bära dina skor eller vattenflaska separat, allt får plats.

Förvaring: Nycklar, plånbok eller telefon stoppar du enkelt ner i ytterfacket som säkras med dragkedja. Det finns inga fack inuti väskan vilket gör att du får packa precis som du själv vill, men en extra skopåse är att rekommendera om du vill ha någonstans att stoppa smutsiga skor. Ovanpå väskan finns också två band där du kan spänna fast yogamattan.

Bekvämlighet: Remmarna är vadderade på mitten vilket gör att väskan inte skär in när den är tungt packad. Du kan välja om du vill bära väskan i ena handen i de korta remmarna, eller över axeln i en längre rem.

Design:  Med sin helsvarta och diskreta design är det här en enkel väska som är snygg utan att stjäla uppmärksamhet.

Kommentar: Den här väskan passar dig som tränar innan eller efter jobbet och utöver träningskläder behöver packa ned handduk, necessär och kanske en matlåda. Det är en nätt, snygg väska som tack vare dess helsvarta design inte skär sig med din outfit.

Test av: ,

Puma.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Låt dig inte luras av dess glansiga yttre, den här väskan står pall för det mesta. Botten har rejäl förstärkning, så du behöver inte oroa dig för vilket underlag du ställer ned väskan på. Hela väskan är ordentligt fodrad och håller träningskläderna trygga från väta.

Rymlighet: I fyrtio rymliga liter får du plats med både ett och två par skor, träningskläder, necessär, handduk och om du är riktigt bra på att packa, även datorn. Här ryms allt i en och samma väska, utan kompromisser. 

Förvaring: Den här väskan är riktigt välplanerad och bjuder på många fack, stora och små. Svettiga träningskläder och smutsiga skor, ett extra mellanmål och ombyte. Ja, den här väskan har ett fack för i stort sett allt. Utanpå väskan finns även elastiska band för yogamattan.

Bekvämlighet: Väskan är av större modell men är trots det smidig att bära runt på. De korta handtagen fungerar bra att bära väskan i när du snabbt behöver flytta väskan och den längre, vadderade axelremmen är perfekt när väskan är lite tyngre packad.

Design: Svart passar ju som bekant till allt och detaljer i snygg, dov lila kulör ger väskan en feminin touch. Det glansiga materialet gör att hela väskan känns lyxig. Det knallrosa fodret är inget som syns på utsidan, men en kul detalj när du kikar in.

Kommentar: Det här är en lyxig, snygg och feminin väska som rymmer precis allt, till och med yogamattan får följa med ovanpå väskan med hjälp av elastiska band. Vi gillar särskilt det glansiga materialet som för tankarna långt från svettiga hockeytrunkar och tråkiga träningsväskor till designväskor i modevärlden.

Test av: ,

Adidas.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Det här är en tålig gymbag som du med gott samvete kan slänga runt med. Stora väskor som denna behöver du ofta ställa ned på marken, därför är det toppen att den här modellen har TPE-laminerad undersida som står emot slitningar och väta.

Rymlighet: Här får du plats med hela din dagliga packning och väskan kan absolut fungera som weekendväska.

Förvaring: Det här är en väska för dig som gillar att bara kasta ned dina grejer utan krångel.  Huvudfacket nås via en rymlig lucka som ger full överblick av innehållet. Ena sidan kan öppnas upp och rymmer enkelt dina skor och fuktiga kläder. Inuti finns små fack där du kan lägga nycklar och plånbok.

Bekvämlighet: Den största finessen med den här väskan är att den kan omvandlas till ryggsäck, och en riktigt bekväm sådan. De korta remmarna kan förlängas och har vadderade delar som kan flyttas efter hur du vill bära väskan. Dessutom finns en längre rem som används när du vill slänga väskan över ena axeln.

Design: Designen är sportig och passar dig som gärna visar upp den sidan av dig själv.

Kommentar: Det här är en sann gymväska. Här slänger du ned dina prylar lite kaxigt huller och buller och precis allt får plats. Väskan kan bäras på flera olika sätt vilket ger extra plus i kanten. Perfekt om du inte kan välja mellan ryggsäck eller bag samt ofta får ont i ryggen.  

Test av: ,

Under Armour.jpg

Rekommenderat pris: 449 kronor

Storlek: 41 liter

Tålighet: Väskan är förstärkt i botten och har rejäla dragkedjor som inte går sönder i första taget. Kanterna är även de förstärkta vilket minskar slitningar som ofta uppstår på träningsväskor, vilket även ger väskan stabilitet.

Rymlighet: 41 liter är en perfekt storlek för din vanliga träningsutrustning inklusive handduk och necessär. Det finns även rum för en matlåda och kanske dubbla ombyten.

Förvaring: I den här väskan kommer du verkligen ha koll på din packning, det finns nämligen många bra fack i olika storlekar. Ett av de lite större facken har en meshpanel som ger ventilation till exempelvis ett par svettiga träningsskor som behöver ligga i väskan hela dagen.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i den långa axelremmen eller i de korta remmarna som fästs i varandra med ett vadderat kardborreband för extra bekvämlighet.

Design:  Designen är helt klart sportig men samtidigt mycket stilren. Överlag är det en snygg väska som känns lite extra påkostad i och med den stabila designen.

Kommentar: Det bästa med den här väskan är att den är funktionell utan att tappa stilen. De många facken i olika storlekar gör att den här väskan passar dig som gillar ordning och reda i träningsväskan. Extra plus för att den är stabil i sig själv så du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fullpackad och du snabbt kan hitta det du söker i väskan.

Test av: ,

Blacc.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: ca 38 liter

Tålighet: Förstärkningen i botten gör att du kan ställa ned väskan på blöta, ruffa underlag. Även resterande material i väskan är överlag slitstarkt och tåligt. Detaljer och dragkedjor är rejäla och klarar av att väskan packas full.

Rymlighet: Det här är en väldigt stor väska där du får plats med precis allt, och lite till. Den passar fint för dig som vill ha med dig allt utan att behöva släpa på flera väskor, samt att den kan extraknäcka på weekendresan.

Förvaring: I den här väskan hittar du många stora, rymliga fack så att du kan dela upp din packning precis som du vill och lätt hitta det du söker.

Bekvämlighet: De korta remmarna kan fästas i varandra med en vadderad del som är bekväm att hålla i även när väskan är tung. Du kan också fästa på ett längre axelband till när du behöver ha händerna fria och vill ha väskan på ryggen.

Design: Helsvart är alltid en vinnare och loggan på sidan är diskret. Med andra ord är det inget som sticker ut och inget som stör, den här väskan passar alla.

Kommentar: Den här stora modellen rymmer allt och lite till och är anpassad för dig som behöver få plats med mycket, kanske flera par skor eller specialutrustning. Du får helt klart plats med det nödvändigaste och det tar inte stopp där. Storleken gör att du kan använda den som weekendväska, eller om du någon dag behöver ta med mycket packning med många ombyten.

Test av: ,

Casall.jpg

Rekommenderat pris: 799 kronor

Storlek: ca 37 liter

Tålighet: Väskan är slitstark och står emot väder och vind. Materialet är fodrat vilket ger en rejäl helhetskänsla.

Rymlighet: Det fina med den här väskan är att du kan knäppa upp sidorna så att väskan blir ännu rymligare. På så vis passar den för både mycket och lite packning samt att du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fylld till bredden, då knäpper du bara ihop den till det mindre formatet. Smidigt!

Förvaring: Inuti väskan finns väluppdelade meshfickor för exempelvis underkläder eller andra småsaker. På utsidan finns ett mindre fack med dragkedja där du kan förvara det du behöver komma åt snabbt som nycklar och plånbok. Extra plus är att det medföljer en separat skopåse.

Bekvämlighet: De korta handtagen har runda ilägg som vilar skönt i handen. Den långa axelremmen kan knäppas loss och har en vadderad del som skonar din axel från skav.

Design: Det här är en träningsväska för dig som inte gillar när designen är för sportig. Formen på väskan skiljer sig från andra träningsväskor då den smalnar av mot toppen, vilket skapar en snygg och nätt siluett.

Kommentar: Snygg, praktisk och rymlig! Den här väskan är en riktig dröm som passar även den mest kräsna. Sportkänslan är nedtonad vilket gör att du kan använda den här väskan till mer än bara till gymmet. Det bästa är att du kan knäppa upp sidorna för att skapa ännu mer plats i en redan fullpackad väska.

Test av: ,

Nike.jpg

Rekommenderat pris: 299 kronor

Storlek: 29 liter

Tålighet: Den här ryggsäcken kan du ta med dig i vått och torrt. Dragkedjor och detaljer klarar trycket de gånger du behöver packa riktigt fullt.

Rymlighet: 27 liter räcker gott och väl till dina träningskläder, skor och vattenflaska.

Förvaring: Hela ryggsäcken är välplanerad med flera typer av fack med olika funktioner. Huvudfacket är stort och rymligt och har en separat ficka där du kan stoppa ned din dator. På framsidan av ryggsäcken finns ett stort fack för skor eller svettiga träningskläder och längst ned på facket finns ventilationshål som motverkar unken lukt.

Bekvämlighet: Axelbanden är böjda och vadderade vilket ger en ergonomisk känsla även när packningen är tung. Du som oroar dig över att svettas på ryggen kan vara lugn, vadderingen i ryggplattan är anpassad för att ge bästa ventilation.

Design: Designen är sportig men ändå minimalistisk och snygg så att vem som helst kan bära upp den.

Kommentar: Den här ryggsäcken är perfekt för dig som inte behöver ha med dig så mycket packning och vill ha händerna fria. Något som många uppskattar är ett separat fack för dator, vilket den här ryggsäcken har. Ventilationshålen i det rymliga skofacket är en fin finess för dig som inte hör möjlighet att packa upp dina svettiga kläder och skor direkt efter passet.


SHOPPA HÄR:

LÄS MER: 


 Tillbaka

News Feed

Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

2 dagar sedan
test stabila löparskor
Mode & trender

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

5 dagar sedan
Adidas Pulseboost HD
Mode & trender

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

19 jun 2019
Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

17 jun 2019
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

14 jun 2019
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

13 jun 2019
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

11 jun 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

09 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
Saint Loye
Mode & trender

Tänk så här när du köper ridbyxor

27 may 2019
Teva Hurricane
Mode & trender

Tips! Sommarens bästa funktionssandaler

24 may 2019
Nike
Mode & trender

Därför ska du sporta med stil

23 may 2019
yogatights header
Mode & trender

Test: Vårens bekvämaste yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mode & trender

Hylla Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mode & trender

Test! Så bra är nya Nemeziz 19.1 från Adidas

21 may 2019
Sporta stilen
Mode & trender

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves"

20 may 2019
Mors dag plock
Mode & trender

Skäm bort din mamma på morsdag

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mode & trender

11 träningstights med fickor

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mode & trender

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor
Mode & trender

Vi har testat fem nya löpartröjor för män 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mode & trender

Nytt, snyggt och bekvämt från Dasia

10 may 2019
Nike Icon Clash
Mode & trender

Nikes nyheter ger oss surfvibbar

08 may 2019
Header löpartröjor dam
Mode & trender

Säsongens bästa löpartröjor för henne

07 may 2019
Epic React
Mode & trender

Så ser nya Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mode & trender

9 trendiga solglasögon för sommaren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mode & trender

Plaggen från Nike Tech Pack du inte vill missa

06 may 2019
Test av regnjackor
Mode & trender

Test! 3 bästa regnjackorna för honom 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header
Mode & trender

Fotbollsskorna för juniorer som är bäst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mode & trender

Nytt och vattentätt från Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019
Mode & trender

Test: Sport-bh:ar för löpning 2019

02 may 2019
segling
Mode & trender

Guide: Klä dig rätt för segling

01 may 2019
Adidas trailskor
Mode & trender

Proffsen testar trailskor från Adidas

30 apr 2019
magazine
Asics header

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

Hur stora ska mina löparskor vara? Hur tight ska de sitta? Och hur ska de kännas i hålfoten? Experterna från Asics besvarar alla frågor om passformen i dina löparskor!

2 dagar sedan
Mode & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

Om du fått höra att du pronerar i ditt löpsteg är du säkert på jakt efter ett par stabila löparskor. Vår testpanel har sprungit i 5 extra dämpade och stabila modeller för att se vilken sko som kan bli dina kryckor i löpspåret.

5 dagar sedan
Mode & trender
Adidas Pulseboost HD

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

Snart är den här! Vi pratar förstås om Adidas nya löparsko Pulseboost. Här är allt du behöver veta inför den hypade lanseringen.

19 jun 2019
Mode & trender
Reebok Running-ambassadör

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

I april sökte Sportamore i samarbete med Reebok några snabba och träningsvilliga ambassadörer att inspireras av till sommarens löpträning. Här är de fem utvalda löparna och så här hittar ni dem på sociala medier.

17 jun 2019
Mode & trender
puma hybrid

10 löparskor du inte får missa i sommar

Sportamores stora sommar REA är igång. Spana in de här guldkornen och ge dig ut i spåret.

14 jun 2019
Mode & trender
Birkenstock rosa

Så tar du hand om dina Birkenstock

Birkenstock är en klassiker när det kommer till sköna, ergonomiska och snygga sandaler. Skorna är av hög kvalitet, och för att de ska hålla så länge som möjligt finns det några knep att ta till.

13 jun 2019
Mode & trender
Nike

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

Inför årets fotbollsfest släpper Nike sin nya fotbollskollektion för damer. Dela tävlingsglädjen och preppa inför matcherna i märkets nya träningsplagg.

11 jun 2019
Mode & trender
Byks_Karitraa.png

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

Kari Traa släppte sina första sneakers i höstas – för tjejer, av tjejer. Nu växer kollektionen med tre nya modeller och flera nya färger. Välkomna modellerna Byks, Trinn och Driv!

09 jun 2019
Mode & trender
Helly Hansen seglarjacka

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

Alla som seglat i svenska skärgården vet att sommaren aldrig är felfri. Nu när seglarsäsongen dragit igång är det därför hög tid att införskaffa en vattentät seglarjacka. Det här är vad du ska tänka på.

07 jun 2019
Mode & trender
Nike Pegasus 36 2

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

Senaste uppdateringen av Nike-klassikern Pegasus har landat! Den är lättare, snabbare och snyggare än någonsin.

06 jun 2019
Mode & trender
Kari Traa

Guide: Välj rätt träningsväska

Plats för matlåda och dator? Ryggsäck eller axelremsväska? Så här hittar du en väska med rätt funktioner för dig.

05 jun 2019
Mode & trender
header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

04 jun 2019
Mode & trender
Nike träningssko

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver själva sin nya träningssko Varsity Compete TR 2 som en modell med grepp och stabilitet för alla tillfällen. Vi lät PT:n Chand Smith svettas i den nya skon för att se om den håller måttet. Så här bra är den enligt honom!

04 jun 2019
Mode & trender
yogatights blacc

Så väljer du tights till yoga

När du yogar ska du aldrig känna dig hindrad i dina rörelser, därför bör du ställa höga krav på tightsen du har på dig i yogastudion. Här är detaljerna du ska kika på när du väljer yogatights.

03 jun 2019
Mode & trender
Superga

Superga – den enda tygskon du behöver

Trendig, plånboksvänlig sneaker som aldrig går ur tiden, vi pratar såklart om Supergas tygskor. Här är historien bakom märket och de tre populäraste modellerna du inte vill missa.

30 may 2019
Mode & trender