header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

Det här testet är från 2019. 

Test av: ,

Kari Traa.jpg

Rekommenderat pris: 599 kronor

Storlek: 27 liter

Tålighet: Materialet är av det tunnare slaget vilket gör att väskan känns väldigt smidig. Med förstärkningar i botten klarar den av allt vardagligt slitage.

Rymlighet: Den här väskan ser ganska liten ut vid första anblick men den rymmer mer än du tror! Du får precis plats med träningskläder, vattenflaska, skor, handduk och necessär.

Förvaring: På utsidan av väskan finns ett säkert fack med dragkedja där du kan lägga småsaker som nycklar och gymkort. Väskan har ett större innerfack och två mindre, perfekt för exempelvis underkläder, ett litet mellanmål eller andra småsaker.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i de kortare handtagen eller i en längre axelrem som knäpps av och på. Remmarna är bekväma och skär inte in i händer eller axlar.

Design: Jättefin väska som du kan gå med till jobbet utan att behöva skämmas. Väskan är i en snygg mörkblå färg där de röda detaljerna sticker ut i kontrast.

Kommentar: Det här är den perfekta lilla gymväskan! Den passar dig som kanske har en annan väska till vardags och vill ha en separat väska för bara dina träningskläder. Det är en smidig och liten modell i snygg design, för visst är det härligt med lite färg?

Test av: ,

Craft.jpg

Rekommenderat pris: 499 kronor

Storlek: 30 liter

Tålighet: Hela väskan är tillverkad i ett slitstarkt material som klarar av en träningsväskas alla vanliga påfrestningar. Botten har ingen extra förstärkning men det överlag tåliga materialet står trots det emot det mesta. Väskan är resistent mot väta utifrån och håller din packning torr i regnet.

Rymlighet: Här ryms allt du behöver till träningspasset så du slipper bära dina skor eller vattenflaska separat, allt får plats.

Förvaring: Nycklar, plånbok eller telefon stoppar du enkelt ner i ytterfacket som säkras med dragkedja. Det finns inga fack inuti väskan vilket gör att du får packa precis som du själv vill, men en extra skopåse är att rekommendera om du vill ha någonstans att stoppa smutsiga skor. Ovanpå väskan finns också två band där du kan spänna fast yogamattan.

Bekvämlighet: Remmarna är vadderade på mitten vilket gör att väskan inte skär in när den är tungt packad. Du kan välja om du vill bära väskan i ena handen i de korta remmarna, eller över axeln i en längre rem.

Design:  Med sin helsvarta och diskreta design är det här en enkel väska som är snygg utan att stjäla uppmärksamhet.

Kommentar: Den här väskan passar dig som tränar innan eller efter jobbet och utöver träningskläder behöver packa ned handduk, necessär och kanske en matlåda. Det är en nätt, snygg väska som tack vare dess helsvarta design inte skär sig med din outfit.

Test av: ,

Puma.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Låt dig inte luras av dess glansiga yttre, den här väskan står pall för det mesta. Botten har rejäl förstärkning, så du behöver inte oroa dig för vilket underlag du ställer ned väskan på. Hela väskan är ordentligt fodrad och håller träningskläderna trygga från väta.

Rymlighet: I fyrtio rymliga liter får du plats med både ett och två par skor, träningskläder, necessär, handduk och om du är riktigt bra på att packa, även datorn. Här ryms allt i en och samma väska, utan kompromisser. 

Förvaring: Den här väskan är riktigt välplanerad och bjuder på många fack, stora och små. Svettiga träningskläder och smutsiga skor, ett extra mellanmål och ombyte. Ja, den här väskan har ett fack för i stort sett allt. Utanpå väskan finns även elastiska band för yogamattan.

Bekvämlighet: Väskan är av större modell men är trots det smidig att bära runt på. De korta handtagen fungerar bra att bära väskan i när du snabbt behöver flytta väskan och den längre, vadderade axelremmen är perfekt när väskan är lite tyngre packad.

Design: Svart passar ju som bekant till allt och detaljer i snygg, dov lila kulör ger väskan en feminin touch. Det glansiga materialet gör att hela väskan känns lyxig. Det knallrosa fodret är inget som syns på utsidan, men en kul detalj när du kikar in.

Kommentar: Det här är en lyxig, snygg och feminin väska som rymmer precis allt, till och med yogamattan får följa med ovanpå väskan med hjälp av elastiska band. Vi gillar särskilt det glansiga materialet som för tankarna långt från svettiga hockeytrunkar och tråkiga träningsväskor till designväskor i modevärlden.

Test av: ,

Adidas.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Det här är en tålig gymbag som du med gott samvete kan slänga runt med. Stora väskor som denna behöver du ofta ställa ned på marken, därför är det toppen att den här modellen har TPE-laminerad undersida som står emot slitningar och väta.

Rymlighet: Här får du plats med hela din dagliga packning och väskan kan absolut fungera som weekendväska.

Förvaring: Det här är en väska för dig som gillar att bara kasta ned dina grejer utan krångel.  Huvudfacket nås via en rymlig lucka som ger full överblick av innehållet. Ena sidan kan öppnas upp och rymmer enkelt dina skor och fuktiga kläder. Inuti finns små fack där du kan lägga nycklar och plånbok.

Bekvämlighet: Den största finessen med den här väskan är att den kan omvandlas till ryggsäck, och en riktigt bekväm sådan. De korta remmarna kan förlängas och har vadderade delar som kan flyttas efter hur du vill bära väskan. Dessutom finns en längre rem som används när du vill slänga väskan över ena axeln.

Design: Designen är sportig och passar dig som gärna visar upp den sidan av dig själv.

Kommentar: Det här är en sann gymväska. Här slänger du ned dina prylar lite kaxigt huller och buller och precis allt får plats. Väskan kan bäras på flera olika sätt vilket ger extra plus i kanten. Perfekt om du inte kan välja mellan ryggsäck eller bag samt ofta får ont i ryggen.  

Test av: ,

Under Armour.jpg

Rekommenderat pris: 449 kronor

Storlek: 41 liter

Tålighet: Väskan är förstärkt i botten och har rejäla dragkedjor som inte går sönder i första taget. Kanterna är även de förstärkta vilket minskar slitningar som ofta uppstår på träningsväskor, vilket även ger väskan stabilitet.

Rymlighet: 41 liter är en perfekt storlek för din vanliga träningsutrustning inklusive handduk och necessär. Det finns även rum för en matlåda och kanske dubbla ombyten.

Förvaring: I den här väskan kommer du verkligen ha koll på din packning, det finns nämligen många bra fack i olika storlekar. Ett av de lite större facken har en meshpanel som ger ventilation till exempelvis ett par svettiga träningsskor som behöver ligga i väskan hela dagen.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i den långa axelremmen eller i de korta remmarna som fästs i varandra med ett vadderat kardborreband för extra bekvämlighet.

Design:  Designen är helt klart sportig men samtidigt mycket stilren. Överlag är det en snygg väska som känns lite extra påkostad i och med den stabila designen.

Kommentar: Det bästa med den här väskan är att den är funktionell utan att tappa stilen. De många facken i olika storlekar gör att den här väskan passar dig som gillar ordning och reda i träningsväskan. Extra plus för att den är stabil i sig själv så du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fullpackad och du snabbt kan hitta det du söker i väskan.

Test av: ,

Blacc.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: ca 38 liter

Tålighet: Förstärkningen i botten gör att du kan ställa ned väskan på blöta, ruffa underlag. Även resterande material i väskan är överlag slitstarkt och tåligt. Detaljer och dragkedjor är rejäla och klarar av att väskan packas full.

Rymlighet: Det här är en väldigt stor väska där du får plats med precis allt, och lite till. Den passar fint för dig som vill ha med dig allt utan att behöva släpa på flera väskor, samt att den kan extraknäcka på weekendresan.

Förvaring: I den här väskan hittar du många stora, rymliga fack så att du kan dela upp din packning precis som du vill och lätt hitta det du söker.

Bekvämlighet: De korta remmarna kan fästas i varandra med en vadderad del som är bekväm att hålla i även när väskan är tung. Du kan också fästa på ett längre axelband till när du behöver ha händerna fria och vill ha väskan på ryggen.

Design: Helsvart är alltid en vinnare och loggan på sidan är diskret. Med andra ord är det inget som sticker ut och inget som stör, den här väskan passar alla.

Kommentar: Den här stora modellen rymmer allt och lite till och är anpassad för dig som behöver få plats med mycket, kanske flera par skor eller specialutrustning. Du får helt klart plats med det nödvändigaste och det tar inte stopp där. Storleken gör att du kan använda den som weekendväska, eller om du någon dag behöver ta med mycket packning med många ombyten.

Test av: ,

Casall.jpg

Rekommenderat pris: 799 kronor

Storlek: ca 37 liter

Tålighet: Väskan är slitstark och står emot väder och vind. Materialet är fodrat vilket ger en rejäl helhetskänsla.

Rymlighet: Det fina med den här väskan är att du kan knäppa upp sidorna så att väskan blir ännu rymligare. På så vis passar den för både mycket och lite packning samt att du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fylld till bredden, då knäpper du bara ihop den till det mindre formatet. Smidigt!

Förvaring: Inuti väskan finns väluppdelade meshfickor för exempelvis underkläder eller andra småsaker. På utsidan finns ett mindre fack med dragkedja där du kan förvara det du behöver komma åt snabbt som nycklar och plånbok. Extra plus är att det medföljer en separat skopåse.

Bekvämlighet: De korta handtagen har runda ilägg som vilar skönt i handen. Den långa axelremmen kan knäppas loss och har en vadderad del som skonar din axel från skav.

Design: Det här är en träningsväska för dig som inte gillar när designen är för sportig. Formen på väskan skiljer sig från andra träningsväskor då den smalnar av mot toppen, vilket skapar en snygg och nätt siluett.

Kommentar: Snygg, praktisk och rymlig! Den här väskan är en riktig dröm som passar även den mest kräsna. Sportkänslan är nedtonad vilket gör att du kan använda den här väskan till mer än bara till gymmet. Det bästa är att du kan knäppa upp sidorna för att skapa ännu mer plats i en redan fullpackad väska.

Test av: ,

Nike.jpg

Rekommenderat pris: 299 kronor

Storlek: 29 liter

Tålighet: Den här ryggsäcken kan du ta med dig i vått och torrt. Dragkedjor och detaljer klarar trycket de gånger du behöver packa riktigt fullt.

Rymlighet: 27 liter räcker gott och väl till dina träningskläder, skor och vattenflaska.

Förvaring: Hela ryggsäcken är välplanerad med flera typer av fack med olika funktioner. Huvudfacket är stort och rymligt och har en separat ficka där du kan stoppa ned din dator. På framsidan av ryggsäcken finns ett stort fack för skor eller svettiga träningskläder och längst ned på facket finns ventilationshål som motverkar unken lukt.

Bekvämlighet: Axelbanden är böjda och vadderade vilket ger en ergonomisk känsla även när packningen är tung. Du som oroar dig över att svettas på ryggen kan vara lugn, vadderingen i ryggplattan är anpassad för att ge bästa ventilation.

Design: Designen är sportig men ändå minimalistisk och snygg så att vem som helst kan bära upp den.

Kommentar: Den här ryggsäcken är perfekt för dig som inte behöver ha med dig så mycket packning och vill ha händerna fria. Något som många uppskattar är ett separat fack för dator, vilket den här ryggsäcken har. Ventilationshålen i det rymliga skofacket är en fin finess för dig som inte hör möjlighet att packa upp dina svettiga kläder och skor direkt efter passet.


SHOPPA HÄR:

LÄS MER: 


 Tillbaka

News Feed

canada snow
Mode & trender

Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow

2 dagar sedan
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

2 dagar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

2 dagar sedan
Test Björn Borg
Mode & trender

Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg

3 dagar sedan
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

6 dagar sedan
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Bästa innebandyskorna för damer

6 dagar sedan
nike superrep header
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

14 sep 2020
promenadskor header
Mode & trender

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

14 sep 2020
Vinterjacka barn
Mode & trender

Köp rätt vinterjacka till ditt barn

12 sep 2020
innebandylubbor
Mode & trender

Stort test av innebandyklubbor

11 sep 2020
Test tights med fickor
Mode & trender

Test: Bästa träningstightsen med fickor

10 sep 2020
Nike
Mode & trender

Hitta rätt löparsko från Nike

09 sep 2020
Adidas
Mode & trender

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

08 sep 2020
Timberland
Mode & trender

Så sköter du om dina kängor från Timberland

07 sep 2020
virvelvind
Mode & trender

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

07 sep 2020
header
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för dam

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mode & trender

Test: Långärmade träningströjor för herr

04 sep 2020
Blacc fitness
Mode & trender

New in: Squatsäkra tights från Blacc

04 sep 2020
Regnjackor
Mode & trender

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

03 sep 2020
lyftarskor
Mode & trender

Därför ska du köpa lyftarskor

02 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mode & trender

Så tvättar du dunjackan – 10 tips

01 sep 2020
test svarta tights
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

01 sep 2020
nike metcon 6
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mode & trender

Allt du vill veta om nya Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header träningsskor dam
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

25 aug 2020
Loparskor asfalt
Mode & trender

Bästa löparskorna för dig som springer på asfalt

21 aug 2020
Header – 1.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för herr 2020

20 aug 2020
Padelskor dam
Mode & trender

Vi testar säsongens bästa padelskor för damer

20 aug 2020
Kari Traa
Mode & trender

Höstens nya underställ från Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mode & trender

Bli hög på endorfiner i Sauconys nya löparskor

16 aug 2020
Shorts
Mode & trender

Test: Svarta träningsshorts för herrar

12 aug 2020
Test av tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mode & trender

Hitta rätt träningssko från Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
magazine
canada snow

Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow

Mjuka, varma och underbart sköna. Här är allt du vill veta om vinterkängorna från Canada Snow.

2 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

Springer du på asfalt krävs en väldämpad sko för att du ska få en så skonsam fotisättning som möjligt. Vi har testat dämpade löparskor för herr.

2 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Löparskor med mycket dämpning

Dämpade löparskor är A och O till distanspass på asfalt och andra hårda underlag, för att du ska få en så skonsam fotisättning som möjligt. Här är de mjuka löparskorna för dam som är bäst i test!

2 dagar sedan
Mode & trender
Test Björn Borg

Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg

Björn Borg har precis lanserat sin nya löparkollektion Running from daylight och vi har självklart satt kläderna på prov. Så bra är de snygga dam- och herrplaggen.

3 dagar sedan
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

6 dagar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

6 dagar sedan
Mode & trender
nike superrep header

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

Med Nikes breda utbud av träningsskor är det lätt att hitta rätt modell för just dig och din träning. Vi guidar dig till rätt val!

14 sep 2020
Mode & trender
promenadskor header

Vattentäta promenadskor som är bäst i test

Kilometer efter kilometer, över kullar och i skogar – hitta rätt typ av sko för promenaden. Vi testar de bästa vattentäta promenadskorna för dam och herr.

14 sep 2020
Mode & trender
Vinterjacka barn

Köp rätt vinterjacka till ditt barn

Vinterjackan är det viktigaste köpet du gör till ditt barn i vinter. Här är 7 tips på hur du väljer rätt.

12 sep 2020
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Test tights med fickor

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

10 sep 2020
Mode & trender
Nike

Hitta rätt löparsko från Nike

Med Nikes breda utbud av löparskor kan det vara svårt att veta vilka skor som passar just dig. Här får du hjälp!

09 sep 2020
Mode & trender
Adidas

Shoppa träningskläder efter väder med Adidas nya koncept

Oavsett om du tränar i 35 grader och sol, när det ösregnar eller är minusgrader har Adidas träningskläder som hjälper dig på traven. Läs allt om deras nya Ready-kollektioner här!

08 sep 2020
Mode & trender
Timberland

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

07 sep 2020
Mode & trender
virvelvind

Spana in höstens prisvärda barnkollektion!

Bra barnkläder för bus och lek utomhus ska inte behöva kosta skjortan. Här är Virvelvinds senaste kollektion.

07 sep 2020
Mode & trender