header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

Test av: ,

Kari Traa.jpg

Rekommenderat pris: 599 kronor

Storlek: 27 liter

Tålighet: Materialet är av det tunnare slaget vilket gör att väskan känns väldigt smidig. Med förstärkningar i botten klarar den av allt vardagligt slitage.

Rymlighet: Den här väskan ser ganska liten ut vid första anblick men den rymmer mer än du tror! Du får precis plats med träningskläder, vattenflaska, skor, handduk och necessär.

Förvaring: På utsidan av väskan finns ett säkert fack med dragkedja där du kan lägga småsaker som nycklar och gymkort. Väskan har ett större innerfack och två mindre, perfekt för exempelvis underkläder, ett litet mellanmål eller andra småsaker.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i de kortare handtagen eller i en längre axelrem som knäpps av och på. Remmarna är bekväma och skär inte in i händer eller axlar.

Design: Jättefin väska som du kan gå med till jobbet utan att behöva skämmas. Väskan är i en snygg mörkblå färg där de röda detaljerna sticker ut i kontrast.

Kommentar: Det här är den perfekta lilla gymväskan! Den passar dig som kanske har en annan väska till vardags och vill ha en separat väska för bara dina träningskläder. Det är en smidig och liten modell i snygg design, för visst är det härligt med lite färg?

Test av: ,

Craft.jpg

Rekommenderat pris: 499 kronor

Storlek: 30 liter

Tålighet: Hela väskan är tillverkad i ett slitstarkt material som klarar av en träningsväskas alla vanliga påfrestningar. Botten har ingen extra förstärkning men det överlag tåliga materialet står trots det emot det mesta. Väskan är resistent mot väta utifrån och håller din packning torr i regnet.

Rymlighet: Här ryms allt du behöver till träningspasset så du slipper bära dina skor eller vattenflaska separat, allt får plats.

Förvaring: Nycklar, plånbok eller telefon stoppar du enkelt ner i ytterfacket som säkras med dragkedja. Det finns inga fack inuti väskan vilket gör att du får packa precis som du själv vill, men en extra skopåse är att rekommendera om du vill ha någonstans att stoppa smutsiga skor. Ovanpå väskan finns också två band där du kan spänna fast yogamattan.

Bekvämlighet: Remmarna är vadderade på mitten vilket gör att väskan inte skär in när den är tungt packad. Du kan välja om du vill bära väskan i ena handen i de korta remmarna, eller över axeln i en längre rem.

Design:  Med sin helsvarta och diskreta design är det här en enkel väska som är snygg utan att stjäla uppmärksamhet.

Kommentar: Den här väskan passar dig som tränar innan eller efter jobbet och utöver träningskläder behöver packa ned handduk, necessär och kanske en matlåda. Det är en nätt, snygg väska som tack vare dess helsvarta design inte skär sig med din outfit.

Test av: ,

Puma.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Låt dig inte luras av dess glansiga yttre, den här väskan står pall för det mesta. Botten har rejäl förstärkning, så du behöver inte oroa dig för vilket underlag du ställer ned väskan på. Hela väskan är ordentligt fodrad och håller träningskläderna trygga från väta.

Rymlighet: I fyrtio rymliga liter får du plats med både ett och två par skor, träningskläder, necessär, handduk och om du är riktigt bra på att packa, även datorn. Här ryms allt i en och samma väska, utan kompromisser. 

Förvaring: Den här väskan är riktigt välplanerad och bjuder på många fack, stora och små. Svettiga träningskläder och smutsiga skor, ett extra mellanmål och ombyte. Ja, den här väskan har ett fack för i stort sett allt. Utanpå väskan finns även elastiska band för yogamattan.

Bekvämlighet: Väskan är av större modell men är trots det smidig att bära runt på. De korta handtagen fungerar bra att bära väskan i när du snabbt behöver flytta väskan och den längre, vadderade axelremmen är perfekt när väskan är lite tyngre packad.

Design: Svart passar ju som bekant till allt och detaljer i snygg, dov lila kulör ger väskan en feminin touch. Det glansiga materialet gör att hela väskan känns lyxig. Det knallrosa fodret är inget som syns på utsidan, men en kul detalj när du kikar in.

Kommentar: Det här är en lyxig, snygg och feminin väska som rymmer precis allt, till och med yogamattan får följa med ovanpå väskan med hjälp av elastiska band. Vi gillar särskilt det glansiga materialet som för tankarna långt från svettiga hockeytrunkar och tråkiga träningsväskor till designväskor i modevärlden.

Test av: ,

Adidas.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Det här är en tålig gymbag som du med gott samvete kan slänga runt med. Stora väskor som denna behöver du ofta ställa ned på marken, därför är det toppen att den här modellen har TPE-laminerad undersida som står emot slitningar och väta.

Rymlighet: Här får du plats med hela din dagliga packning och väskan kan absolut fungera som weekendväska.

Förvaring: Det här är en väska för dig som gillar att bara kasta ned dina grejer utan krångel.  Huvudfacket nås via en rymlig lucka som ger full överblick av innehållet. Ena sidan kan öppnas upp och rymmer enkelt dina skor och fuktiga kläder. Inuti finns små fack där du kan lägga nycklar och plånbok.

Bekvämlighet: Den största finessen med den här väskan är att den kan omvandlas till ryggsäck, och en riktigt bekväm sådan. De korta remmarna kan förlängas och har vadderade delar som kan flyttas efter hur du vill bära väskan. Dessutom finns en längre rem som används när du vill slänga väskan över ena axeln.

Design: Designen är sportig och passar dig som gärna visar upp den sidan av dig själv.

Kommentar: Det här är en sann gymväska. Här slänger du ned dina prylar lite kaxigt huller och buller och precis allt får plats. Väskan kan bäras på flera olika sätt vilket ger extra plus i kanten. Perfekt om du inte kan välja mellan ryggsäck eller bag samt ofta får ont i ryggen.  

Test av: ,

Under Armour.jpg

Rekommenderat pris: 449 kronor

Storlek: 41 liter

Tålighet: Väskan är förstärkt i botten och har rejäla dragkedjor som inte går sönder i första taget. Kanterna är även de förstärkta vilket minskar slitningar som ofta uppstår på träningsväskor, vilket även ger väskan stabilitet.

Rymlighet: 41 liter är en perfekt storlek för din vanliga träningsutrustning inklusive handduk och necessär. Det finns även rum för en matlåda och kanske dubbla ombyten.

Förvaring: I den här väskan kommer du verkligen ha koll på din packning, det finns nämligen många bra fack i olika storlekar. Ett av de lite större facken har en meshpanel som ger ventilation till exempelvis ett par svettiga träningsskor som behöver ligga i väskan hela dagen.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i den långa axelremmen eller i de korta remmarna som fästs i varandra med ett vadderat kardborreband för extra bekvämlighet.

Design:  Designen är helt klart sportig men samtidigt mycket stilren. Överlag är det en snygg väska som känns lite extra påkostad i och med den stabila designen.

Kommentar: Det bästa med den här väskan är att den är funktionell utan att tappa stilen. De många facken i olika storlekar gör att den här väskan passar dig som gillar ordning och reda i träningsväskan. Extra plus för att den är stabil i sig själv så du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fullpackad och du snabbt kan hitta det du söker i väskan.

Test av: ,

Blacc.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: ca 38 liter

Tålighet: Förstärkningen i botten gör att du kan ställa ned väskan på blöta, ruffa underlag. Även resterande material i väskan är överlag slitstarkt och tåligt. Detaljer och dragkedjor är rejäla och klarar av att väskan packas full.

Rymlighet: Det här är en väldigt stor väska där du får plats med precis allt, och lite till. Den passar fint för dig som vill ha med dig allt utan att behöva släpa på flera väskor, samt att den kan extraknäcka på weekendresan.

Förvaring: I den här väskan hittar du många stora, rymliga fack så att du kan dela upp din packning precis som du vill och lätt hitta det du söker.

Bekvämlighet: De korta remmarna kan fästas i varandra med en vadderad del som är bekväm att hålla i även när väskan är tung. Du kan också fästa på ett längre axelband till när du behöver ha händerna fria och vill ha väskan på ryggen.

Design: Helsvart är alltid en vinnare och loggan på sidan är diskret. Med andra ord är det inget som sticker ut och inget som stör, den här väskan passar alla.

Kommentar: Den här stora modellen rymmer allt och lite till och är anpassad för dig som behöver få plats med mycket, kanske flera par skor eller specialutrustning. Du får helt klart plats med det nödvändigaste och det tar inte stopp där. Storleken gör att du kan använda den som weekendväska, eller om du någon dag behöver ta med mycket packning med många ombyten.

Test av: ,

Casall.jpg

Rekommenderat pris: 799 kronor

Storlek: ca 37 liter

Tålighet: Väskan är slitstark och står emot väder och vind. Materialet är fodrat vilket ger en rejäl helhetskänsla.

Rymlighet: Det fina med den här väskan är att du kan knäppa upp sidorna så att väskan blir ännu rymligare. På så vis passar den för både mycket och lite packning samt att du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fylld till bredden, då knäpper du bara ihop den till det mindre formatet. Smidigt!

Förvaring: Inuti väskan finns väluppdelade meshfickor för exempelvis underkläder eller andra småsaker. På utsidan finns ett mindre fack med dragkedja där du kan förvara det du behöver komma åt snabbt som nycklar och plånbok. Extra plus är att det medföljer en separat skopåse.

Bekvämlighet: De korta handtagen har runda ilägg som vilar skönt i handen. Den långa axelremmen kan knäppas loss och har en vadderad del som skonar din axel från skav.

Design: Det här är en träningsväska för dig som inte gillar när designen är för sportig. Formen på väskan skiljer sig från andra träningsväskor då den smalnar av mot toppen, vilket skapar en snygg och nätt siluett.

Kommentar: Snygg, praktisk och rymlig! Den här väskan är en riktig dröm som passar även den mest kräsna. Sportkänslan är nedtonad vilket gör att du kan använda den här väskan till mer än bara till gymmet. Det bästa är att du kan knäppa upp sidorna för att skapa ännu mer plats i en redan fullpackad väska.

Test av: ,

Nike.jpg

Rekommenderat pris: 299 kronor

Storlek: 29 liter

Tålighet: Den här ryggsäcken kan du ta med dig i vått och torrt. Dragkedjor och detaljer klarar trycket de gånger du behöver packa riktigt fullt.

Rymlighet: 27 liter räcker gott och väl till dina träningskläder, skor och vattenflaska.

Förvaring: Hela ryggsäcken är välplanerad med flera typer av fack med olika funktioner. Huvudfacket är stort och rymligt och har en separat ficka där du kan stoppa ned din dator. På framsidan av ryggsäcken finns ett stort fack för skor eller svettiga träningskläder och längst ned på facket finns ventilationshål som motverkar unken lukt.

Bekvämlighet: Axelbanden är böjda och vadderade vilket ger en ergonomisk känsla även när packningen är tung. Du som oroar dig över att svettas på ryggen kan vara lugn, vadderingen i ryggplattan är anpassad för att ge bästa ventilation.

Design: Designen är sportig men ändå minimalistisk och snygg så att vem som helst kan bära upp den.

Kommentar: Den här ryggsäcken är perfekt för dig som inte behöver ha med dig så mycket packning och vill ha händerna fria. Något som många uppskattar är ett separat fack för dator, vilket den här ryggsäcken har. Ventilationshålen i det rymliga skofacket är en fin finess för dig som inte hör möjlighet att packa upp dina svettiga kläder och skor direkt efter passet.


SHOPPA HÄR:

LÄS MER: 


 Tillbaka

News Feed

K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

7 timmar sedan
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

3 dagar sedan
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

4 dagar sedan
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

5 dagar sedan
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

5 dagar sedan
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

5 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

6 dagar sedan
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
winterized header
Mode & trender

Rätt löparsko för dig – hetaste modellerna just nu

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mode & trender

Ska jag springa i underställ?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar

25 oct 2019
HEADER.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Underställ i syntet

25 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mode & trender

Bäst i test: Vinterlöparskor för damer

25 oct 2019
header-2.jpg
Mode & trender

TEST: Varma underställ i ull för herr och dam

24 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mode & trender

Bäst i test! Vinterjackor med pälskrage

23 oct 2019
viking-sled.jpg
Mode & trender

Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

22 oct 2019
Tights med hög midja
Mode & trender

Stort test av tights med hög midja

18 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mode & trender

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

17 oct 2019
Asics reflex
Mode & trender

Se till att du syns i mörkret – Allt om reflexlöpning

17 oct 2019
Heade boots kids
Mode & trender

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

17 oct 2019
shepherd tofflor 2018
Mode & trender

Mysigaste tofflorna kommer från Shepherd

15 oct 2019
reima vinter
Mode & trender

Klä barnen rätt i kylan – så här gör du

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mode & trender

Här är Nike-skon som var med och slog världsrekord i maraton

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mode & trender

Aldrig mer kalla fötter: Hetaste bootsen just nu

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mode & trender

Hur tvättar jag mitt underställ?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mode & trender

Vi testar: Varma vinteroveraller för barn

11 oct 2019
Parkas
Mode & trender

Bäst i test! Säsongens parkas för honom

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mode & trender

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

11 oct 2019
Header_DAM.png
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer

11 oct 2019
linerjackor herr
Mode & trender

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

11 oct 2019
Heade trail
Mode & trender

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

10 oct 2019
magazine
K2 intervju header

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

Varför får du egentligen domningar i tårna när du åker skidor och vad är egentligen ett flexindex? Här berättar experten på K2 allt om hur din skidutrustning ska sitta!

7 timmar sedan
Mode & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece för dam & herr

Sugen på att sätta på dig något riktigt varmt, mjukt och gosigt? Då är det en teddyfleece du ska ha, som också kallas pile. Vi har testat massor av dessa sköna plagg – här är de bästa!

3 dagar sedan
Mode & trender
Test av goggles header

Skidglasögonen som är bäst i test!

Äntligen! Snart är det skidsäsong och till den behöver du ett par nya skidglasögon. Här har Sportamore satt säsongens bästa goggles på prov!

4 dagar sedan
Mode & trender
goggles header

Så väljer du rätt goggles

Hur ska skidglasögonen sitta? Vad är det för skillnad för färgerna på linsen? Här är allt du behöver veta innan du investerar i ett par nya goggles.

5 dagar sedan
Mode & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

Siluett och hållbarhet ligger i fokus när vi pratar trender i backen. Här är tipsen som gör att du kammar hem alla modepoäng – oavsett om du åker pist eller offpist.

5 dagar sedan
Mode & trender
scott 1

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

Goggles är dina ögons bästa vän i skidbacken. Välj rätt färg och ljusinsläpp på linsen för att se så bra som möjligt. Här är expertens bästa tips.

5 dagar sedan
Mode & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

När du inte trodde att Speedcross 5 från Salomon kunde bli bättre släpper de den populära trailskon med ett helt vattentätt membran. Hur bra?

6 dagar sedan
Mode & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

Är skaljackan din bästa vän under skidsäsongen? Vi vet när det kan vara värt att byta ut skalstället mot en paddad modell.

11 nov 2019
Mode & trender
Ultraboost dam singles day

15 favoriter på Singles Day!

Skäm bort dig själv eller någon som står dig nära på Singles Day! Spana in de här 15 nedsatta favoriterna. De får du bara inte missa!

08 nov 2019
Mode & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

Enklaste tipset på hur du håller fötterna varma under de kalla månaderna är med ett par tjocka kängor. Vår testpanel har traskat runt i säsongens populäraste modeller för både honom och henne!

08 nov 2019
Mode & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

Brrr, nu börjar det verkligen kännas att det är vinter! Därför har vår testpanel satt 11 varma vinterjackor på prov. Här är säsongens guldkorn för dam och herr.

06 nov 2019
Mode & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

06 nov 2019
Mode & trender
Icebug vinterlöpning header

Allt du vill veta om vinterlöparskor

När ska du ha dubbskor och när duger vanlig gummisula? Experterna från Icebug vet allt om hur du hanterar vinterväglaget!

05 nov 2019
Mode & trender
Kari Traa underställ header

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

Kari Traa är verkligen experter på underställ. Det norska varumärket gör högkvalitativa byxor och tröjor i både syntet, ull och ullblandning. Vi har låtit testa flera av modellerna, och här är de bästa.

01 nov 2019
Mode & trender
Vintertights header

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

Lägg inte löpningen på is bara för att det blivit kallt! Vår testpanel har sprungit i nio tights som passar perfekt för vinterlöpning i temperaturer kring nollan.

31 oct 2019
Mode & trender