header-väskor.jpg

TEST: Våra bästa träningsväskor

En riktigt bra träningsväska kan underlätta vardagens pusslande med jobb, träning, pendling och allt vad det innebär. Vi har testat åtta olika träningsväskor, se vilken som passar dig bäst!

Test av: ,

Kari Traa.jpg

Rekommenderat pris: 599 kronor

Storlek: 27 liter

Tålighet: Materialet är av det tunnare slaget vilket gör att väskan känns väldigt smidig. Med förstärkningar i botten klarar den av allt vardagligt slitage.

Rymlighet: Den här väskan ser ganska liten ut vid första anblick men den rymmer mer än du tror! Du får precis plats med träningskläder, vattenflaska, skor, handduk och necessär.

Förvaring: På utsidan av väskan finns ett säkert fack med dragkedja där du kan lägga småsaker som nycklar och gymkort. Väskan har ett större innerfack och två mindre, perfekt för exempelvis underkläder, ett litet mellanmål eller andra småsaker.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i de kortare handtagen eller i en längre axelrem som knäpps av och på. Remmarna är bekväma och skär inte in i händer eller axlar.

Design: Jättefin väska som du kan gå med till jobbet utan att behöva skämmas. Väskan är i en snygg mörkblå färg där de röda detaljerna sticker ut i kontrast.

Kommentar: Det här är den perfekta lilla gymväskan! Den passar dig som kanske har en annan väska till vardags och vill ha en separat väska för bara dina träningskläder. Det är en smidig och liten modell i snygg design, för visst är det härligt med lite färg?

Test av: ,

Craft.jpg

Rekommenderat pris: 499 kronor

Storlek: 30 liter

Tålighet: Hela väskan är tillverkad i ett slitstarkt material som klarar av en träningsväskas alla vanliga påfrestningar. Botten har ingen extra förstärkning men det överlag tåliga materialet står trots det emot det mesta. Väskan är resistent mot väta utifrån och håller din packning torr i regnet.

Rymlighet: Här ryms allt du behöver till träningspasset så du slipper bära dina skor eller vattenflaska separat, allt får plats.

Förvaring: Nycklar, plånbok eller telefon stoppar du enkelt ner i ytterfacket som säkras med dragkedja. Det finns inga fack inuti väskan vilket gör att du får packa precis som du själv vill, men en extra skopåse är att rekommendera om du vill ha någonstans att stoppa smutsiga skor. Ovanpå väskan finns också två band där du kan spänna fast yogamattan.

Bekvämlighet: Remmarna är vadderade på mitten vilket gör att väskan inte skär in när den är tungt packad. Du kan välja om du vill bära väskan i ena handen i de korta remmarna, eller över axeln i en längre rem.

Design:  Med sin helsvarta och diskreta design är det här en enkel väska som är snygg utan att stjäla uppmärksamhet.

Kommentar: Den här väskan passar dig som tränar innan eller efter jobbet och utöver träningskläder behöver packa ned handduk, necessär och kanske en matlåda. Det är en nätt, snygg väska som tack vare dess helsvarta design inte skär sig med din outfit.

Test av: ,

Puma.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Låt dig inte luras av dess glansiga yttre, den här väskan står pall för det mesta. Botten har rejäl förstärkning, så du behöver inte oroa dig för vilket underlag du ställer ned väskan på. Hela väskan är ordentligt fodrad och håller träningskläderna trygga från väta.

Rymlighet: I fyrtio rymliga liter får du plats med både ett och två par skor, träningskläder, necessär, handduk och om du är riktigt bra på att packa, även datorn. Här ryms allt i en och samma väska, utan kompromisser. 

Förvaring: Den här väskan är riktigt välplanerad och bjuder på många fack, stora och små. Svettiga träningskläder och smutsiga skor, ett extra mellanmål och ombyte. Ja, den här väskan har ett fack för i stort sett allt. Utanpå väskan finns även elastiska band för yogamattan.

Bekvämlighet: Väskan är av större modell men är trots det smidig att bära runt på. De korta handtagen fungerar bra att bära väskan i när du snabbt behöver flytta väskan och den längre, vadderade axelremmen är perfekt när väskan är lite tyngre packad.

Design: Svart passar ju som bekant till allt och detaljer i snygg, dov lila kulör ger väskan en feminin touch. Det glansiga materialet gör att hela väskan känns lyxig. Det knallrosa fodret är inget som syns på utsidan, men en kul detalj när du kikar in.

Kommentar: Det här är en lyxig, snygg och feminin väska som rymmer precis allt, till och med yogamattan får följa med ovanpå väskan med hjälp av elastiska band. Vi gillar särskilt det glansiga materialet som för tankarna långt från svettiga hockeytrunkar och tråkiga träningsväskor till designväskor i modevärlden.

Test av: ,

Adidas.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: 40 liter

Tålighet: Det här är en tålig gymbag som du med gott samvete kan slänga runt med. Stora väskor som denna behöver du ofta ställa ned på marken, därför är det toppen att den här modellen har TPE-laminerad undersida som står emot slitningar och väta.

Rymlighet: Här får du plats med hela din dagliga packning och väskan kan absolut fungera som weekendväska.

Förvaring: Det här är en väska för dig som gillar att bara kasta ned dina grejer utan krångel.  Huvudfacket nås via en rymlig lucka som ger full överblick av innehållet. Ena sidan kan öppnas upp och rymmer enkelt dina skor och fuktiga kläder. Inuti finns små fack där du kan lägga nycklar och plånbok.

Bekvämlighet: Den största finessen med den här väskan är att den kan omvandlas till ryggsäck, och en riktigt bekväm sådan. De korta remmarna kan förlängas och har vadderade delar som kan flyttas efter hur du vill bära väskan. Dessutom finns en längre rem som används när du vill slänga väskan över ena axeln.

Design: Designen är sportig och passar dig som gärna visar upp den sidan av dig själv.

Kommentar: Det här är en sann gymväska. Här slänger du ned dina prylar lite kaxigt huller och buller och precis allt får plats. Väskan kan bäras på flera olika sätt vilket ger extra plus i kanten. Perfekt om du inte kan välja mellan ryggsäck eller bag samt ofta får ont i ryggen.  

Test av: ,

Under Armour.jpg

Rekommenderat pris: 449 kronor

Storlek: 41 liter

Tålighet: Väskan är förstärkt i botten och har rejäla dragkedjor som inte går sönder i första taget. Kanterna är även de förstärkta vilket minskar slitningar som ofta uppstår på träningsväskor, vilket även ger väskan stabilitet.

Rymlighet: 41 liter är en perfekt storlek för din vanliga träningsutrustning inklusive handduk och necessär. Det finns även rum för en matlåda och kanske dubbla ombyten.

Förvaring: I den här väskan kommer du verkligen ha koll på din packning, det finns nämligen många bra fack i olika storlekar. Ett av de lite större facken har en meshpanel som ger ventilation till exempelvis ett par svettiga träningsskor som behöver ligga i väskan hela dagen.

Bekvämlighet: Väskan bärs antingen i den långa axelremmen eller i de korta remmarna som fästs i varandra med ett vadderat kardborreband för extra bekvämlighet.

Design:  Designen är helt klart sportig men samtidigt mycket stilren. Överlag är det en snygg väska som känns lite extra påkostad i och med den stabila designen.

Kommentar: Det bästa med den här väskan är att den är funktionell utan att tappa stilen. De många facken i olika storlekar gör att den här väskan passar dig som gillar ordning och reda i träningsväskan. Extra plus för att den är stabil i sig själv så du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fullpackad och du snabbt kan hitta det du söker i väskan.

Test av: ,

Blacc.jpg

Rekommenderat pris: 399 kronor

Storlek: ca 38 liter

Tålighet: Förstärkningen i botten gör att du kan ställa ned väskan på blöta, ruffa underlag. Även resterande material i väskan är överlag slitstarkt och tåligt. Detaljer och dragkedjor är rejäla och klarar av att väskan packas full.

Rymlighet: Det här är en väldigt stor väska där du får plats med precis allt, och lite till. Den passar fint för dig som vill ha med dig allt utan att behöva släpa på flera väskor, samt att den kan extraknäcka på weekendresan.

Förvaring: I den här väskan hittar du många stora, rymliga fack så att du kan dela upp din packning precis som du vill och lätt hitta det du söker.

Bekvämlighet: De korta remmarna kan fästas i varandra med en vadderad del som är bekväm att hålla i även när väskan är tung. Du kan också fästa på ett längre axelband till när du behöver ha händerna fria och vill ha väskan på ryggen.

Design: Helsvart är alltid en vinnare och loggan på sidan är diskret. Med andra ord är det inget som sticker ut och inget som stör, den här väskan passar alla.

Kommentar: Den här stora modellen rymmer allt och lite till och är anpassad för dig som behöver få plats med mycket, kanske flera par skor eller specialutrustning. Du får helt klart plats med det nödvändigaste och det tar inte stopp där. Storleken gör att du kan använda den som weekendväska, eller om du någon dag behöver ta med mycket packning med många ombyten.

Test av: ,

Casall.jpg

Rekommenderat pris: 799 kronor

Storlek: ca 37 liter

Tålighet: Väskan är slitstark och står emot väder och vind. Materialet är fodrat vilket ger en rejäl helhetskänsla.

Rymlighet: Det fina med den här väskan är att du kan knäppa upp sidorna så att väskan blir ännu rymligare. På så vis passar den för både mycket och lite packning samt att du slipper att väskan säckar ihop när den inte är fylld till bredden, då knäpper du bara ihop den till det mindre formatet. Smidigt!

Förvaring: Inuti väskan finns väluppdelade meshfickor för exempelvis underkläder eller andra småsaker. På utsidan finns ett mindre fack med dragkedja där du kan förvara det du behöver komma åt snabbt som nycklar och plånbok. Extra plus är att det medföljer en separat skopåse.

Bekvämlighet: De korta handtagen har runda ilägg som vilar skönt i handen. Den långa axelremmen kan knäppas loss och har en vadderad del som skonar din axel från skav.

Design: Det här är en träningsväska för dig som inte gillar när designen är för sportig. Formen på väskan skiljer sig från andra träningsväskor då den smalnar av mot toppen, vilket skapar en snygg och nätt siluett.

Kommentar: Snygg, praktisk och rymlig! Den här väskan är en riktig dröm som passar även den mest kräsna. Sportkänslan är nedtonad vilket gör att du kan använda den här väskan till mer än bara till gymmet. Det bästa är att du kan knäppa upp sidorna för att skapa ännu mer plats i en redan fullpackad väska.

Test av: ,

Nike.jpg

Rekommenderat pris: 299 kronor

Storlek: 29 liter

Tålighet: Den här ryggsäcken kan du ta med dig i vått och torrt. Dragkedjor och detaljer klarar trycket de gånger du behöver packa riktigt fullt.

Rymlighet: 27 liter räcker gott och väl till dina träningskläder, skor och vattenflaska.

Förvaring: Hela ryggsäcken är välplanerad med flera typer av fack med olika funktioner. Huvudfacket är stort och rymligt och har en separat ficka där du kan stoppa ned din dator. På framsidan av ryggsäcken finns ett stort fack för skor eller svettiga träningskläder och längst ned på facket finns ventilationshål som motverkar unken lukt.

Bekvämlighet: Axelbanden är böjda och vadderade vilket ger en ergonomisk känsla även när packningen är tung. Du som oroar dig över att svettas på ryggen kan vara lugn, vadderingen i ryggplattan är anpassad för att ge bästa ventilation.

Design: Designen är sportig men ändå minimalistisk och snygg så att vem som helst kan bära upp den.

Kommentar: Den här ryggsäcken är perfekt för dig som inte behöver ha med dig så mycket packning och vill ha händerna fria. Något som många uppskattar är ett separat fack för dator, vilket den här ryggsäcken har. Ventilationshålen i det rymliga skofacket är en fin finess för dig som inte hör möjlighet att packa upp dina svettiga kläder och skor direkt efter passet.


SHOPPA HÄR:

LÄS MER: 


 Tillbaka

News Feed

Dedicated new brand
Mode & trender

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

1 dag sedan
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

2 dagar sedan
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor

2 dagar sedan
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

6 dagar sedan
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

6 dagar sedan
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

22 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
magazine
Dedicated new brand

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

Från bomullsfrö till färdiga plagg – Dedicated är varumärket som tar ansvar för både planeten och de som producerar plaggen. Nu hittar du deras coola, ekologiska och fairtrademärkta kläder hos oss!

1 dag sedan
Mode & trender
Adidas UB19

Därför behöver du mer än ett par löparskor

Hur många löparskor har du i din verktygslåda? Förmodligen för få. Adidas skoexpert förklarar varför alla löpare bör ha fler än ett par löparskor.

2 dagar sedan
Mode & trender
Saucony Triumph Iso 5

Så väljer du rätt löparskor

Är en dämpad löparsko det bästa du kan springa i? Och vad har drop egentligen för betydelse? Löparskoexperten Agne Karlsson gör det lätt att hitta rätt löparsko.

2 dagar sedan
Mode & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano är CrossFit-skon med stort S och nu har den landat hos oss i nya, fräscha färger! Spana in uppdateringen och lär dig mer om superskon.

6 dagar sedan
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Test: Träningskläder för gravida

Bara för att du är gravid betyder det inte att du måste sluta träna – tvärtom! Att röra på sig under graviditeten är bra för både dig och bebisen. Vår havande testpanel har fått svettas i träningskläder från Blacc.

6 dagar sedan
Mode & trender
Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

22 jan 2020
Mode & trender
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

20 jan 2020
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

19 jan 2020
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

16 jan 2020
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

16 jan 2020
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

16 jan 2020
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna för dig som pronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender