Regnställ

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

Med vår kommer regn! För att barnen ska klara lekäventyren så behövs tåliga kläder. I det här testet utmanar vi sex olika regnställ att försöka stå emot vattenleken.

Om det är några som älskar att vara ute i ur och skur så är det familjens minstingar. Regniga dagar innebär nästan alltid glada miner. Uteleken får oändliga möjligheter, och att baka lerkakor eller hoppa i den där stora vattenpölen på trottoaren är bara härligt. Men för att undvika att bli blöt gäller det att ha bra kläder som tål regnet. 

Vi har samlat ihop ett gäng regnställ med olika funktion för att ni föräldrar ska kunna fatta ett lätt beslut när det kommer till att välja regnkläder till kidsen. 

För att få lite koll på hur mycket vatten kläderna tål kan du ta hjälp av mätvärdet vattenpelare. Det visar hur mycket vatten kläderna tål innan de börjar bli blöta och ta in vatten. Tänk på att kläder som har ett högt värde också kan betyda att de är lite tjockare och inte ger lika mycket ventilation. 

Så här mäts vattenpelare: 

  • Minst 3 000 mm = Här står kläderna emot regn under en kort tid.
  • Minst 5 000 mm = Här står kläderna emot kraftigt regn.
  • Minst 8 000 mm = Här kan barnen både sitta på blött underlag samt att kläderna står emot kraftigt regn.
  • Minst 12 000 mm = Högt skydd för extrema väderförhållanden. Står emot kraftigt regn och längre lek i vattenpölar. 

TEST AV:

Didriksson

 Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Fodrad? Ja. 

Testpanelen säger:

Är du ute efter ett varmt och tåligt regnställ med smarta funktioner så är den här dyrgripen väl värd att satsa på. Detaljer som den extra förstärkningen vid knäna och att galonmaterialet även fortsätter en decimeter innanför byxbenen och innanför ärmslutet är något som testpanelen värderar högt hos Boardman Fleece Lined Rainsuit. 

Kombinerar du med galonvantar som går långt upp på armarna så säkrar du upp lite extra ifall ditt barn skulle få lust att doppa hela armen i en vattenpöl. Däremot saknas extra förstärkning på rumpan, en detalj som hade varit toppen att ha när barnen ibland väljer att åka rutschkana ner för en rivig sten. 

– En sak som nästan är för bra för att vara sann är att fleecefodret inte korvar sig! säger en förälder i testpanelen.

Det här regnstället med fleeceöverdel och svetsade sömmar rekommenderas att användas både höst, vår och varmare vinterdagar eftersom det också är väldigt slitstarkt. Vid minusgrader kan du säkra upp med några extra lager under. Föräldrarna till våra minitestare gillar skarpt att det finns många välplacerade reflexer och för att luvan går att dra åt kring huvudet. På den här modellen tycker däremot vår testpanel att den lilla kepsskärmen är lite för kort för att skydda ansiktet tillräckligt när det regnar kraftigt. Stort plus för att den vattenavvisande ytan är PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vattenpelare: 8 000 millimeter.

Fodrad? Nej. 

Testpanelen säger:  

Är du ute efter ett snyggt, slitstarkt och prisvärt regnställ till familjens minsta medlem har du kommit rätt.  Testarna bedömer det som ett ställ som går att få på utan protester från familjens minstingar, tack vare enkel design och färgsprakande, härliga kulörer som speciellt barnen gillar extra mycket. 

– Det här regnstället är ett av de snyggaste familjen har sett. Treåringen fattar tycke för det på en gång och har även vid ett tillfälle frågat om hon kan få sova i det, säger en av minitestarnas föräldrar. 

Regnstället andas god kvalitet och känns tåligt för all typ av regnoväder, även om det i de kallaste temperaturerna behöver kompletteras upp med flera lager för att barnen inte ska frysa. De justerbara banden finns där för att hjälpa till ifall du behöver få in extra tröjor under hängslena när du reglerar passformen, och det finns gott om utrymme för tjocka kläder. 

Att fothällorna går att byta ut är också något som värderas högt eftersom de brukar kunna gå av. Tack vare de svetsade sömmarna så finns det möjlighet för barnet att sätta sig ned på blött underlag utan att genast bli blöt, men lite extra förstärkning vid knäna hade inte suttit fel tycker testpanelen. För att barnen ska få på regnstället och dra åt muddarna kring armar och ben kan du som förälder behöva hjälpa till en del. Även om man som treåring kommer rätt långt själv är det lite klurigt. Testarna ger stort plus för att regnstället går att tvätta i maskin och för att materialet är giftfritt!


TEST AV:

Tretorn

Märke: Tretorn

Modell:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finns i färgerna: ,  och 

Material: Polyuretan fri från PVC.

Vattenpelare: 3 000 millimeter. 

Fodrad? Nej.

Testpanelen säger:

Det här är ett supersnyggt och enkelt regnställ som ger en lite mer sportig look! I och med att det är ett lättviktsregnställ så är det också lite mer slimmat och har enkla funktioner för att det ska gå lätt att bära med sig. 

Passformen är något kroppsnära och det kan bli svårt att få in många extra lager under. Det skapar däremot inga större problem eftersom den här modellen passar bäst under den varmare årstiden. Tack vare att jackan går att fälla ihop till en liten packbar väska, så blir det här regnstället den lilla räddaren i nöden på resan. Även om det mest troliga är att ditt barn har det på sig är det smidigt att packa med sig!

– Jag tror att det här blir en av säsongens favoriter för vår four-year-fashionista! Det är redan fastslaget att det absolut inte behöver regna för att man ska använda stället, och att det också är så fint att det lämpar sig lika bra för användning inom- som utomhus, säger en av föräldrarna. 

Som förälder får du lite draghjälp av den sleeka designen när du ska ta på den här på ditt barn, men behöver du få på tjockare vintervantar över ärmsluten så rekommenderar testpanelen att ta stora vantar som går upp en bit på armen. När det kommer till att hålla ditt barn varmt och torrt så är det vind- och vattentäta materialet samt den vattenavvisande dragkedjan två av de viktigaste funktionerna.


TEST AV:

Molo

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Finns i färgerna:  och 

Material: Polyuretan fri från PFC 

Vattenpelare: 5 000 millimeter. 

Fodrad? Nej. 

Testpanelen säger: 

Ett av de lättaste och lite mer somriga regnställen i testet, i och med att modellen saknar ett foder på insidan. Testarna rekommenderar att använda Zet Rainset under årets varmaste månader eftersom det passar bäst i kombination med ett tunt klädlager under. 

När det kommer till hur bra regnstället står emot regn bör de kraftigaste regnstormarna undvikas. Duggregn och lättare regnskurar är däremot inga problem. 

– Eftersom byxorna inte har några hängslen är modellen väldigt lätt att ta på och av, även för de små barnen. Det är något som vi gillar lite extra mycket eftersom vi sparar ett par minuter på morgonen, säger en av föräldrarna i testet. 

Regnstället hyllas för bra passform, även om testarna hade önskat att det fanns ett bättre sätt att anpassa resåren i midjan mer individuellt. I dagsläget är den inte justerbar vilket blir lite problematiskt när barnet växer. 

Som ett lättare regnställ skapar den här modellen utrymme för rörlighet och lek. Den avtagbara luvan skyddar ansiktet mot regn med hjälp av den lilla resåren som går runt ansiktet. Kul att Molo inte håller igen i sitt arbete med designen på reflexerna, som syns som stora stjärnor på ben och på rygg. Vill du att ditt barn syns lite extra kan du satsa på den silvriga modellen. För er som ska ut på en dagstur är det här ett klassiskt och prisvärt regnställ som funkar fint att packa ner i den lilla ryggan!


TEST AV:

Didriksson

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Galon. 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Foder? Nej. 

Sammanfattning:

Det här ofodrade och smarta regnstället är en pärla och alldeles perfekt för snöslask och regn, eftersom det faktiskt går att få in flera lager under. För kallare dagar hade det ändå varit fint att ha ett foder på insidan tycker en del föräldrar i testet, även om det också är en fördel att modellen går att använda som sommarställ. 

Vad är det då som gör det här stället så bra? Jo, detaljerna. Regnstället har svetsade sömmar och en inbyggd kanal på insidan där eventuellt vatten kan rinna av innan det nuddar kläderna. Förutom det har modellen även avtagbara fothällor och många reflexer på väl synliga ställen. Även om en av testarna kröp runt i stora pölar så var det inga problem för den här tåliga rackaren, som också har en galonkant på insidan av benslut och runt jack-kanten som extra skydd mot vatteninsläpp.

– Det finns nog ställ som är tunnare och en aning lättare, men i den här modellen känner jag att vattentätheten är så pass övertygande att det känns som ett vinnande plagg!

Att det är ett ställ som är utformat för barn som rör på sig och leker är det ingen tvekan om. Med hjälp av de reglerbara axelbanden känns det här stället som att det kan passa även om barnet växer, och den lilla fleecefodret uppe vid halskragen känns som en omtänksam detalj när du behöver dra dragkedjan ända upp. Plus för att det går att reglera ärmvidden med små knappar ifall jackan skulle behöva sitta lite tightare!


TEST AV:

Lindberg

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Material: Polyuretan. 

Finns i färgerna:  och 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Foder? Ja. 

Sammanfattning: 

Regn och rusk i kallare temperaturer? Då är det här är en riktigt snygg regnoverall som hyllas för fina färger och för att den faktiskt håller vattnet ute! En av overallens fördelar är den fodrade fleeceinsidan som gör att modeller går att använda nästan året om. 

Som förälder kan du behöva hjälpa till en del med påklädning eftersom fleecen kan bli lite knölig när ni ska ta på overallen. Vill du ha ett regnskydd som barnet kan växa i rekommenderar våra testare att ta en lite större storlek, och att i stället använda flera lager under.

– Testpersonen i fråga såg ut att trivas trots den lite tightare passformen och tog testet på fullaste allvar genom att snabbt inta horisontalläge i närmaste vattenpöl, säger en i testfamiljerna. 

Vad gäller vattentäthet så verkar det inte vara några problem för den här overallen som tack vare tighta muddar och svetsade sömmar står emot även efter flera timmars vattenlek. Regnoverallen får pluspoäng för avtagbara fotstraps som är lätta att justera efter storlek, och för stora synliga reflexer. Litet minus för att den är något tight vid halspartiet, men det vägs upp genom att den ändå är mjukt fodrad uppe vid kragen. Så ingen risk för skav eller irritation!

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

18 timmar sedan
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

1 dag sedan
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

3 dagar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

5 dagar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

5 dagar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

6 dagar sedan
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
magazine
Header.jpg

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testat sommarens bästa UV-dräkter för barn.

18 timmar sedan
Mode & trender
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

Vill du bli bättre, snabbare och minimera risken för skador när du springer tempopass? Då ska du prova Sauconys senaste innovation: Endorphin Pro!

1 dag sedan
Mode & trender
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

3 dagar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

5 dagar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

5 dagar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

6 dagar sedan
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

26 may 2020
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

26 may 2020
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

25 may 2020
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

25 may 2020
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

22 may 2020
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

22 may 2020
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender