Regnställ

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

Med vår kommer regn! För att barnen ska klara lekäventyren så behövs tåliga kläder. I det här testet utmanar vi sex olika regnställ att försöka stå emot vattenleken.

Om det är några som älskar att vara ute i ur och skur så är det familjens minstingar. Regniga dagar innebär nästan alltid glada miner. Uteleken får oändliga möjligheter, och att baka lerkakor eller hoppa i den där stora vattenpölen på trottoaren är bara härligt. Men för att undvika att bli blöt gäller det att ha bra kläder som tål regnet. 

Vi har samlat ihop ett gäng regnställ med olika funktion för att ni föräldrar ska kunna fatta ett lätt beslut när det kommer till att välja regnkläder till kidsen. 

För att få lite koll på hur mycket vatten kläderna tål kan du ta hjälp av mätvärdet vattenpelare. Det visar hur mycket vatten kläderna tål innan de börjar bli blöta och ta in vatten. Tänk på att kläder som har ett högt värde också kan betyda att de är lite tjockare och inte ger lika mycket ventilation. 

Så här mäts vattenpelare: 

  • Minst 3 000 mm = Här står kläderna emot regn under en kort tid.
  • Minst 5 000 mm = Här står kläderna emot kraftigt regn.
  • Minst 8 000 mm = Här kan barnen både sitta på blött underlag samt att kläderna står emot kraftigt regn.
  • Minst 12 000 mm = Högt skydd för extrema väderförhållanden. Står emot kraftigt regn och längre lek i vattenpölar. 

TEST AV:

Didriksson

 Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Fodrad? Ja. 

Testpanelen säger:

Är du ute efter ett varmt och tåligt regnställ med smarta funktioner så är den här dyrgripen väl värd att satsa på. Detaljer som den extra förstärkningen vid knäna och att galonmaterialet även fortsätter en decimeter innanför byxbenen och innanför ärmslutet är något som testpanelen värderar högt hos Boardman Fleece Lined Rainsuit. 

Kombinerar du med galonvantar som går långt upp på armarna så säkrar du upp lite extra ifall ditt barn skulle få lust att doppa hela armen i en vattenpöl. Däremot saknas extra förstärkning på rumpan, en detalj som hade varit toppen att ha när barnen ibland väljer att åka rutschkana ner för en rivig sten. 

– En sak som nästan är för bra för att vara sann är att fleecefodret inte korvar sig! säger en förälder i testpanelen.

Det här regnstället med fleeceöverdel och svetsade sömmar rekommenderas att användas både höst, vår och varmare vinterdagar eftersom det också är väldigt slitstarkt. Vid minusgrader kan du säkra upp med några extra lager under. Föräldrarna till våra minitestare gillar skarpt att det finns många välplacerade reflexer och för att luvan går att dra åt kring huvudet. På den här modellen tycker däremot vår testpanel att den lilla kepsskärmen är lite för kort för att skydda ansiktet tillräckligt när det regnar kraftigt. Stort plus för att den vattenavvisande ytan är PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vattenpelare: 8 000 millimeter.

Fodrad? Nej. 

Testpanelen säger:  

Är du ute efter ett snyggt, slitstarkt och prisvärt regnställ till familjens minsta medlem har du kommit rätt.  Testarna bedömer det som ett ställ som går att få på utan protester från familjens minstingar, tack vare enkel design och färgsprakande, härliga kulörer som speciellt barnen gillar extra mycket. 

– Det här regnstället är ett av de snyggaste familjen har sett. Treåringen fattar tycke för det på en gång och har även vid ett tillfälle frågat om hon kan få sova i det, säger en av minitestarnas föräldrar. 

Regnstället andas god kvalitet och känns tåligt för all typ av regnoväder, även om det i de kallaste temperaturerna behöver kompletteras upp med flera lager för att barnen inte ska frysa. De justerbara banden finns där för att hjälpa till ifall du behöver få in extra tröjor under hängslena när du reglerar passformen, och det finns gott om utrymme för tjocka kläder. 

Att fothällorna går att byta ut är också något som värderas högt eftersom de brukar kunna gå av. Tack vare de svetsade sömmarna så finns det möjlighet för barnet att sätta sig ned på blött underlag utan att genast bli blöt, men lite extra förstärkning vid knäna hade inte suttit fel tycker testpanelen. För att barnen ska få på regnstället och dra åt muddarna kring armar och ben kan du som förälder behöva hjälpa till en del. Även om man som treåring kommer rätt långt själv är det lite klurigt. Testarna ger stort plus för att regnstället går att tvätta i maskin och för att materialet är giftfritt!


TEST AV:

Tretorn

Märke: Tretorn

Modell:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finns i färgerna: ,  och 

Material: Polyuretan fri från PVC.

Vattenpelare: 3 000 millimeter. 

Fodrad? Nej.

Testpanelen säger:

Det här är ett supersnyggt och enkelt regnställ som ger en lite mer sportig look! I och med att det är ett lättviktsregnställ så är det också lite mer slimmat och har enkla funktioner för att det ska gå lätt att bära med sig. 

Passformen är något kroppsnära och det kan bli svårt att få in många extra lager under. Det skapar däremot inga större problem eftersom den här modellen passar bäst under den varmare årstiden. Tack vare att jackan går att fälla ihop till en liten packbar väska, så blir det här regnstället den lilla räddaren i nöden på resan. Även om det mest troliga är att ditt barn har det på sig är det smidigt att packa med sig!

– Jag tror att det här blir en av säsongens favoriter för vår four-year-fashionista! Det är redan fastslaget att det absolut inte behöver regna för att man ska använda stället, och att det också är så fint att det lämpar sig lika bra för användning inom- som utomhus, säger en av föräldrarna. 

Som förälder får du lite draghjälp av den sleeka designen när du ska ta på den här på ditt barn, men behöver du få på tjockare vintervantar över ärmsluten så rekommenderar testpanelen att ta stora vantar som går upp en bit på armen. När det kommer till att hålla ditt barn varmt och torrt så är det vind- och vattentäta materialet samt den vattenavvisande dragkedjan två av de viktigaste funktionerna.


TEST AV:

Molo

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Finns i färgerna:  och 

Material: Polyuretan fri från PFC 

Vattenpelare: 5 000 millimeter. 

Fodrad? Nej. 

Testpanelen säger: 

Ett av de lättaste och lite mer somriga regnställen i testet, i och med att modellen saknar ett foder på insidan. Testarna rekommenderar att använda Zet Rainset under årets varmaste månader eftersom det passar bäst i kombination med ett tunt klädlager under. 

När det kommer till hur bra regnstället står emot regn bör de kraftigaste regnstormarna undvikas. Duggregn och lättare regnskurar är däremot inga problem. 

– Eftersom byxorna inte har några hängslen är modellen väldigt lätt att ta på och av, även för de små barnen. Det är något som vi gillar lite extra mycket eftersom vi sparar ett par minuter på morgonen, säger en av föräldrarna i testet. 

Regnstället hyllas för bra passform, även om testarna hade önskat att det fanns ett bättre sätt att anpassa resåren i midjan mer individuellt. I dagsläget är den inte justerbar vilket blir lite problematiskt när barnet växer. 

Som ett lättare regnställ skapar den här modellen utrymme för rörlighet och lek. Den avtagbara luvan skyddar ansiktet mot regn med hjälp av den lilla resåren som går runt ansiktet. Kul att Molo inte håller igen i sitt arbete med designen på reflexerna, som syns som stora stjärnor på ben och på rygg. Vill du att ditt barn syns lite extra kan du satsa på den silvriga modellen. För er som ska ut på en dagstur är det här ett klassiskt och prisvärt regnställ som funkar fint att packa ner i den lilla ryggan!


TEST AV:

Didriksson

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Finns i färgerna: ,  och .

Material: Galon. 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Foder? Nej. 

Sammanfattning:

Det här ofodrade och smarta regnstället är en pärla och alldeles perfekt för snöslask och regn, eftersom det faktiskt går att få in flera lager under. För kallare dagar hade det ändå varit fint att ha ett foder på insidan tycker en del föräldrar i testet, även om det också är en fördel att modellen går att använda som sommarställ. 

Vad är det då som gör det här stället så bra? Jo, detaljerna. Regnstället har svetsade sömmar och en inbyggd kanal på insidan där eventuellt vatten kan rinna av innan det nuddar kläderna. Förutom det har modellen även avtagbara fothällor och många reflexer på väl synliga ställen. Även om en av testarna kröp runt i stora pölar så var det inga problem för den här tåliga rackaren, som också har en galonkant på insidan av benslut och runt jack-kanten som extra skydd mot vatteninsläpp.

– Det finns nog ställ som är tunnare och en aning lättare, men i den här modellen känner jag att vattentätheten är så pass övertygande att det känns som ett vinnande plagg!

Att det är ett ställ som är utformat för barn som rör på sig och leker är det ingen tvekan om. Med hjälp av de reglerbara axelbanden känns det här stället som att det kan passa även om barnet växer, och den lilla fleecefodret uppe vid halskragen känns som en omtänksam detalj när du behöver dra dragkedjan ända upp. Plus för att det går att reglera ärmvidden med små knappar ifall jackan skulle behöva sitta lite tightare!


TEST AV:

Lindberg

Märke:

Modell:

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Material: Polyuretan. 

Finns i färgerna:  och 

Vattenpelare: 8 000 millimeter. 

Foder? Ja. 

Sammanfattning: 

Regn och rusk i kallare temperaturer? Då är det här är en riktigt snygg regnoverall som hyllas för fina färger och för att den faktiskt håller vattnet ute! En av overallens fördelar är den fodrade fleeceinsidan som gör att modeller går att använda nästan året om. 

Som förälder kan du behöva hjälpa till en del med påklädning eftersom fleecen kan bli lite knölig när ni ska ta på overallen. Vill du ha ett regnskydd som barnet kan växa i rekommenderar våra testare att ta en lite större storlek, och att i stället använda flera lager under.

– Testpersonen i fråga såg ut att trivas trots den lite tightare passformen och tog testet på fullaste allvar genom att snabbt inta horisontalläge i närmaste vattenpöl, säger en i testfamiljerna. 

Vad gäller vattentäthet så verkar det inte vara några problem för den här overallen som tack vare tighta muddar och svetsade sömmar står emot även efter flera timmars vattenlek. Regnoverallen får pluspoäng för avtagbara fotstraps som är lätta att justera efter storlek, och för stora synliga reflexer. Litet minus för att den är något tight vid halspartiet, men det vägs upp genom att den ändå är mjukt fodrad uppe vid kragen. Så ingen risk för skav eller irritation!

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

3 timmar sedan
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

3 timmar sedan
ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

4 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

5 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

6 dagar sedan
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

03 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
magazine
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du ska inte behöva hasa dig fram längs gatorna bara för att det är vinter – skaffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testat de bästa modellerna, här är det halkfria resultatet.

3 timmar sedan
Mode & trender
Icebug kängor och skor

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

Icebug är kända för skor med världsledande grepp. Här är allt du vill veta om deras halkfria vinterkängor och skor!

3 timmar sedan
Mode & trender
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

4 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

5 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

6 dagar sedan
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

03 dec 2019
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

03 dec 2019
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Nu är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender