header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr. 

För att hitta precis rätt för just dig, din nivå och den terräng du löptränar i måste du våga ställa krav på din utrustning. Sportamores erfarna testpanel av löpare har därför satt fyra modeller på prov i den snötäckta skidorten Åre. Så här tyckte de om Oribi, Rover, Newrun och Pytho från !

Icebugs vinterlöparskor för damer

Hög prestanda!

Oribi 5 BUGrip dam

Modell:

Märke:

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Liksom många av Icebugs skomodeller är Oribi lite liten i storlek. Om du inte tycker om när löparskorna sitter tight rekommenderar vi en halv storlek större än vad du brukar köpa. I passformen är de normala. 

Passar dig som… är en van löpare, och kanske till och med springer på tävlingsnivå. Oribi känns väldigt lätt på foten, vilket ger känslan av att sekund efter sekund kan skalas bort på milen.

Sammanfattning: Det här är en solklar favorit i testet, om du frågar Sportamores testpanel! Oribi har ett enda minus och det är att den är relativt låg. Det gör att snö ibland riskerar att leta sig in vid ankeln. I övrigt är de följsamma, väger lite och sitter bekvämt på. Testpanelen menar också att den här löparskon får mer än godkänt för hur den håller värmen – med en tunn ullstrumpa i skon så står den pall för Åres kalla klimat. Sist men inte minst har Oribi också ett riktigt ruskigt bra grepp på is och snö!

Hög komfort!

Newrun bugrip dam

Modell:

Märke:

GoreTex: Ja

Ståldubb? Nej

Storlek och passform: Också Newrun är lite liten i storleken, men med en bred passform och hög tåbox.

Passar dig som… vill ha en bra instegssko. Det här är definitivt mer av en nybörjarsko än för elitidrottaren, då den bjuder en något mindre smidig löparupplevelse än nyss nämnda modell.

Sammanfattning: Det här är en väldigt skön och varm sko som gör sig bra i kalla temperaturer. Utmärkande är också att Newrun snöras med Icebugs egna snabbsnörning, som gör att du kan justera passformen medan du springer, utan att behöva stanna för att lösa upp knutar och knyta om. Snabbsnörningen skyddar dig även från att fastna med rosetten i undervegetation, vilket är toppen! Det här är skon du ska välja om du vill springa långt och länge , säger testpanelen, tack vare hög komfort och bra dämpning. Även här är greppet på blank is mycket bra – ja, vad annars hade varit att förvänta? Det är ju ändå en Icebugsko!

För teknisk terräng

Pytho w bugrip

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Lite liten i storleken, men inte så pass liten att du vill gå upp en hel storlek. Om du däremot velar mellan två storlekar så rekommenderas den större. Till passformen sett är Pytho normal. 

Passar dig som… är en van löpare. Pytho har i jämförelse med de andra skorna i testet ganska lite dämpning. I övrigt är det här löparskon du vill ha med dig i riktigt teknisk terräng, tack vare hög prestanda.

Sammanfattning: Pytho har en ganska hård sula, vilket passar perfekt för lite tuffare terräng där du behöver kunna lite på att löparskon stabiliserar steget. Därför har den även relativt låg dämpning och det enda minuset är att den på grund av det inte passar nybörjare så bra. I övrigt har vår rutinerade testpanel bara bra saker att säga om Pytho. Till sin bredd är det en normal löparsko, även om storleken är lite liten. Det bästa med den här löparskon är ändå att den är så lätt och därför ger en smidig känsla.

Pålitlig trotjänare

Rover women

Modell:

Märke: 

GoreTex: Ja

Ståldubb? Nej

Storlek och passform: Liten i storleken, men med normal passform. 

Passar dig som… är nybörjare och söker en stabil trotjänare till snöiga skogsstigar och lätt trailterräng. Rover gör sig även bra som promenadsko.

Sammanfattning: Det bästa med den här modellen från Icebug är att den är så bekväm och pålitlig. Tack vare en robust design och mjuk dämpning funkar den lika bra för lätt vandring som för trail. För dig som vill pressa dig själv i trailspåret är det däremot kanske inte helt rätt. På grund av just sin robusta design riskerar den att kännas lite osmidig, till exempel om du är van vid riktiga elitloppsskor. I övrigt är designen snygg, diskret och lagom nedtonad, säger testpanelen. Den här löparskon får även stort plus för grepp på allt från våt asfalt till snö och is.

Icebugs vinterlöparskor för herr

Minimalistisk löparglädje

oribi herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Passformen är normal, men storleken är liksom de andra skorna i testet lite liten. Den är däremot inte mindre än vad löparskor från Icebug normalt är. Så om du sprungit i deras modeller förut kan du köpa den storlek som du brukar ha.

Passar dig som… liksom damskon med samma namn är Oribi inte en nybörjarsko, utan kräver sin löpare, enligt testpanelen.

Sammanfattning: I Oribi har Icebug skalat ned på både dämpning och stabilitet. För den vana löparen är det ren och skär löparglädje att springa i en sådan här minimalistisk sko med hög prestanda vad gäller grepp på is, snö och våta underlag. Det enda minus som testpanelen har att dela ut är att de inte passar dig med breda fötter. I övrigt konstaterar de att den även har hög komfort, tack vare en sula som varken upplevs för hård eller överdrivet studsig – snyggt!

Rekommenderas till alla

newrun herr

Modell:

Märke: 

Goretex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Den här löparskon är lite större än vad Icebugs löparskor normalt är, men ungefär lika stora som det övriga sortimentet brukar vara. Köp därför din vanliga storlek. I övrigt är passformen så att den rekommenderas till precis alla!

Passar dig som… vill ha en sko att springa med på isiga landsvägar, trottoarer och asfalt. 

Sammanfattning: Det här är herrarnas klara favorit i testet. Tåboxen är hög och rymlig vilket bildar ett isolerande luftlager inuti skon, som värmer även i flera minusgrader. Sulan är den klart mest dämpade i hela testet, säger testpanelen, vilket gör den klockren för asfaltsvägar och packat grus. I övrigt vill testarna även dela ut pluspoäng för designen som känns snygg och sportig. Den här löparskon kommer också med Icebugs Boa Fit System, som gör att den anpassar sig efter utseendet på sin löpares fot – hur bekvämt som helst!

För den vana löparen

Pytho herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Normal Icebugstorlek, men med smal passform. 

Passar dig som… är en van löpare och som inte kräver särskilt mycket dämpning.

Sammanfattning: Pytho kommer med en ganska hård sula som inte lämpar sig särskilt bra för vare sig nybörjare eller asfalt. Tuff terräng är däremot där den här löparskon gör sig som allra bäst! Tack vare att sulan är så hård är den dessutom väldigt vridstyv, vilket krävs i de riktigt tuffa terrängerna. Det här är löparskon du bör köpa om du vill kunna lita på ditt skoval oavsett lutning, väta eller minusgrader. Testpanelen delar även ut pluspoäng för att Pytho står sig bra mot kylan.

Mångsidig favorit

Rover herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Ja

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Till passformen sett är den här modellen lite väldigt normal och passar dig vars fötter inte sticker ut vare sig åt det enda eller andra hållet. I storlek är de ungefär så som Icebugs övriga modeller. Köp den storlek som du brukar ha. 

Passar dig som… vill kunna ha en och samma sko för löpning, vandring och vanliga promenader.

Sammanfattning: Det här är en riktigt mångsidig sko som tack vare en vridstyv sula och maxad greppstyrka passar alla väder och terränger. Testpanelen gillar designen som är aningen mindre sportig än de andra modellerna – kanske för att du ska kunna matcha den till såväl vandringskläder som det du har på dig under hundpromenaden. Det här är inte den löparsko du vill ha när du ska försöka slå ditt eget personbästa på en utsatt sträcka, men den gör sig desto bättre som instegssko för dig som vill testa en första, stabil variant.

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

3 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

4 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

5 dagar sedan
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

6 dagar sedan
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

6 dagar sedan
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
kari traa rose closeup
Mode & trender

Den okända historien bakom understället Rose från Kari Traa

29 oct 2019
Header padelskor
Mode & trender

Test: Det här är de bästa padelskorna för honom

28 oct 2019
magazine
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

3 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

4 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

5 dagar sedan
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

6 dagar sedan
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

6 dagar sedan
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Den 6 december 2019 är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här och vi har fått oss en tjuvkik! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender
garmin forerunner

11 superkap på Black Friday

Under Black Friday Week är det i princip omöjligt att inte göra en bra deal. Men de här 11 produkterna haffar vi gärna först av allt (innan de tar slut).

27 nov 2019
Mode & trender
Nike Metcon 5

7 svarta deals på Black Friday

7 favoriter från 7 toppmärken. Passa på att klicka hem de här svarta kapen under Black Friday weekend!

27 nov 2019
Mode & trender