header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr. 

För att hitta precis rätt för just dig, din nivå och den terräng du löptränar i måste du våga ställa krav på din utrustning. Sportamores erfarna testpanel av löpare har därför satt fyra modeller på prov i den snötäckta skidorten Åre. Så här tyckte de om Oribi, Rover, Newrun och Pytho från !

Icebugs vinterlöparskor för damer

Hög prestanda!

Oribi 5 BUGrip dam

Modell:

Märke:

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Liksom många av Icebugs skomodeller är Oribi lite liten i storlek. Om du inte tycker om när löparskorna sitter tight rekommenderar vi en halv storlek större än vad du brukar köpa. I passformen är de normala. 

Passar dig som… är en van löpare, och kanske till och med springer på tävlingsnivå. Oribi känns väldigt lätt på foten, vilket ger känslan av att sekund efter sekund kan skalas bort på milen.

Sammanfattning: Det här är en solklar favorit i testet, om du frågar Sportamores testpanel! Oribi har ett enda minus och det är att den är relativt låg. Det gör att snö ibland riskerar att leta sig in vid ankeln. I övrigt är de följsamma, väger lite och sitter bekvämt på. Testpanelen menar också att den här löparskon får mer än godkänt för hur den håller värmen – med en tunn ullstrumpa i skon så står den pall för Åres kalla klimat. Sist men inte minst har Oribi också ett riktigt ruskigt bra grepp på is och snö! Låter det som något för dig? Spana även in tidigare års modeller  och .

Hög komfort!

Newrun bugrip dam

Modell:

Märke:

GoreTex: Ja

Ståldubb? Nej

Storlek och passform: Också Newrun är lite liten i storleken, men med en bred passform och hög tåbox.

Passar dig som… vill ha en bra instegssko. Det här är definitivt mer av en nybörjarsko än för elitidrottaren, då den bjuder en något mindre smidig löparupplevelse än nyss nämnda modell.

Sammanfattning: Det här är en väldigt skön och varm sko som gör sig bra i kalla temperaturer. Utmärkande är också att Newrun snöras med Icebugs egna snabbsnörning, som gör att du kan justera passformen medan du springer, utan att behöva stanna för att lösa upp knutar och knyta om. Snabbsnörningen skyddar dig även från att fastna med rosetten i undervegetation, vilket är toppen! Det här är skon du ska välja om du vill springa långt och länge , säger testpanelen, tack vare hög komfort och bra dämpning. Även här är greppet på blank is mycket bra – ja, vad annars hade varit att förvänta? Det är ju ändå en Icebugsko! Känns det som en match? Här kan du även spana in föregående års och .

För teknisk terräng

Pytho w bugrip

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Lite liten i storleken, men inte så pass liten att du vill gå upp en hel storlek. Om du däremot velar mellan två storlekar så rekommenderas den större. Till passformen sett är Pytho normal. 

Passar dig som… är en van löpare. Pytho har i jämförelse med de andra skorna i testet ganska lite dämpning. I övrigt är det här löparskon du vill ha med dig i riktigt teknisk terräng, tack vare hög prestanda.

Sammanfattning: Pytho har en ganska hård sula, vilket passar perfekt för lite tuffare terräng där du behöver kunna lite på att löparskon stabiliserar steget. Därför har den även relativt låg dämpning och det enda minuset är att den på grund av det inte passar nybörjare så bra. I övrigt har vår rutinerade testpanel bara bra saker att säga om Pytho. Till sin bredd är det en normal löparsko, även om storleken är lite liten. Det bästa med den här löparskon är ändå att den är så lätt och därför ger en smidig känsla. Här hittar du fler löparskor fårn .

Pålitlig trotjänare

Rover women

Modell:

Märke: 

GoreTex: Ja

Ståldubb? Nej

Storlek och passform: Liten i storleken, men med normal passform. 

Passar dig som… är nybörjare och söker en stabil trotjänare till snöiga skogsstigar och lätt trailterräng. Rover gör sig även bra som promenadsko.

Sammanfattning: Det bästa med den här modellen från Icebug är att den är så bekväm och pålitlig. Tack vare en robust design och mjuk dämpning funkar den lika bra för lätt vandring som för trail. För dig som vill pressa dig själv i trailspåret är det däremot kanske inte helt rätt. På grund av just sin robusta design riskerar den att kännas lite osmidig, till exempel om du är van vid riktiga elitloppsskor. I övrigt är designen snygg, diskret och lagom nedtonad, säger testpanelen. Den här löparskon får även stort plus för grepp på allt från våt asfalt till snö och is.

Vill du se mer?

Icebugs vinterlöparskor för herr

Minimalistisk löparglädje

oribi herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Passformen är normal, men storleken är liksom de andra skorna i testet lite liten. Den är däremot inte mindre än vad löparskor från Icebug normalt är. Så om du sprungit i deras modeller förut kan du köpa den storlek som du brukar ha.

Passar dig som… liksom damskon med samma namn är Oribi inte en nybörjarsko, utan kräver sin löpare, enligt testpanelen.

Sammanfattning: I Oribi har Icebug skalat ned på både dämpning och stabilitet. För den vana löparen är det ren och skär löparglädje att springa i en sådan här minimalistisk sko med hög prestanda vad gäller grepp på is, snö och våta underlag. Det enda minus som testpanelen har att dela ut är att de inte passar dig med breda fötter. I övrigt konstaterar de att den även har hög komfort, tack vare en sula som varken upplevs för hård eller överdrivet studsig – snyggt! hittar du samma sko i andra färger och från .

Rekommenderas till alla

newrun herr

Modell:

Märke: 

Goretex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Den här löparskon är lite större än vad Icebugs löparskor normalt är, men ungefär lika stora som det övriga sortimentet brukar vara. Köp därför din vanliga storlek. I övrigt är passformen så att den rekommenderas till precis alla!

Passar dig som… vill ha en sko att springa med på isiga landsvägar, trottoarer och asfalt. 

Sammanfattning: Det här är herrarnas klara favorit i testet. Tåboxen är hög och rymlig vilket bildar ett isolerande luftlager inuti skon, som värmer även i flera minusgrader. Sulan är den klart mest dämpade i hela testet, säger testpanelen, vilket gör den klockren för asfaltsvägar och packat grus. I övrigt vill testarna även dela ut pluspoäng för designen som känns snygg och sportig. Den här löparskon kommer också med Icebugs Boa Fit System, som gör att den anpassar sig efter utseendet på sin löpares fot – hur bekvämt som helst! Kika också på andra och av samma sko.

För den vana löparen

Pytho herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Nej

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Normal Icebugstorlek, men med smal passform. 

Passar dig som… är en van löpare och som inte kräver särskilt mycket dämpning.

Sammanfattning: Pytho kommer med en ganska hård sula som inte lämpar sig särskilt bra för vare sig nybörjare eller asfalt. Tuff terräng är däremot där den här löparskon gör sig som allra bäst! Tack vare att sulan är så hård är den dessutom väldigt vridstyv, vilket krävs i de riktigt tuffa terrängerna. Det här är löparskon du bör köpa om du vill kunna lita på ditt skoval oavsett lutning, väta eller minusgrader. Testpanelen delar även ut pluspoäng för att Pytho står sig bra mot kylan.

Mångsidig favorit

Rover herr

Modell:

Märke: 

GoreTex: Ja

Ståldubb? Ja

Storlek och passform: Till passformen sett är den här modellen lite väldigt normal och passar dig vars fötter inte sticker ut vare sig åt det enda eller andra hållet. I storlek är de ungefär så som Icebugs övriga modeller. Köp den storlek som du brukar ha. 

Passar dig som… vill kunna ha en och samma sko för löpning, vandring och vanliga promenader.

Sammanfattning: Det här är en riktigt mångsidig sko som tack vare en vridstyv sula och maxad greppstyrka passar alla väder och terränger. Testpanelen gillar designen som är aningen mindre sportig än de andra modellerna – kanske för att du ska kunna matcha den till såväl vandringskläder som det du har på dig under hundpromenaden. Det här är inte den löparsko du vill ha när du ska försöka slå ditt eget personbästa på en utsatt sträcka, men den gör sig desto bättre som instegssko för dig som vill testa en första, stabil variant. Spana in fler modeller av samma sko  hittar du den i blått och i svart.

Vill du se mer? 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

1 dag sedan
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

2 dagar sedan
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

4 dagar sedan
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

6 dagar sedan
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

6 dagar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

27 may 2020
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

20 may 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Herrlöparskor med mycket dämpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mode & trender

Yoga utan begränsningar i Nike Infinalon

19 may 2020
Merrells trailskor
Mode & trender

Test: Merrells trailskor för dam och herr

18 may 2020
björn borg tights
Mode & trender

Tips! 9 tights med hög midja

18 may 2020
Mjukisset
Mode & trender

Snygga mjukisset för vardagshäng

15 may 2020
Dam - Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor med mycket dämpning

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Sport-bh för löpning

14 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

14 may 2020
badtofflor plock
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler

13 may 2020
lisa tellbe header
Mode & trender

Så stylar Lisa Tellbe sina Nike-favoriter

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mode & trender

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

13 may 2020
fila header
Mode & trender

Därför är ett par sneakers från Fila det stilsäkra valet i sommar

12 may 2020
sneakers herr
Mode & trender

Shoppingtips! 9 snygga, svarta sneakers för herrar

11 may 2020
gavelo seamless
Mode & trender

Nu har vi fått in träningskläder från Gavelo

11 may 2020
sneakers header
Mode & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers för damer

11 may 2020
Matchanse set
Mode & trender

Test: Matchande set för dam

08 may 2020
Årets badtrender
Mode & trender

Årets hetaste badtrender 2020

08 may 2020
Header.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som är bäst i test

08 may 2020
Asics Novablast test
Mode & trender

Vi testar nya Asics Novablast för dam och herr

07 may 2020
nano x header
Mode & trender

Nya Reebok Nano X – lika mångsidig som du

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mode & trender

Test: Träningsskon Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mode & trender

Så klär du dig för löpning på våren

04 may 2020
header skaljackor 2020
Mode & trender

Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Mode & trender

Bäst i test: Kompressionsstrumpor

30 apr 2020
tights header
Mode & trender

Topp 5: Våra allra bästa träningstights

30 apr 2020
magazine
Header.jpg

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testat sommarens bästa UV-dräkter för barn.

1 dag sedan
Mode & trender
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

Vill du bli bättre, snabbare och minimera risken för skador när du springer tempopass? Då ska du prova Sauconys senaste innovation: Endorphin Pro!

2 dagar sedan
Mode & trender
nike pegasus 37 header

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

4 dagar sedan
Mode & trender
löparshorts header

Våra bästa löparshorts för herr och dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

6 dagar sedan
Mode & trender
Test tenniskjol

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

6 dagar sedan
Mode & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

Vill du ha ett par retroinspirerade men ändå moderna, snygga sneakers? Då ska du satsa på skor från New Balance! Här är årets nyheter.

27 may 2020
Mode & trender
nike one tight header ny bild

Test: Därför är Nike One Tight så populära

Ett par tights som funkar till allt. Det är tanken bakom One Tight. Vi har testat Nikes supertights (och blivit smått besatta).

26 may 2020
Mode & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

De har ett brett sortiment av träningstights, från mjukaste seamless till tights med kompression. Här hjälper vi dig att hitta rätt Better Bodies-tights.

26 may 2020
Mode & trender
Underkläder träning

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

Fått skavsår i ljumskarna av träning? Förmodligen är det bomullsunderkläderna som är boven bakom!

25 may 2020
Mode & trender
Asics GT-2000

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

Lider du av pronation finns ett och annat att lära av löparskotillverkarna Asics. Här är allt du behöver veta om deras bästa pronationsskor.

25 may 2020
Mode & trender
korta tights

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

22 may 2020
Mode & trender
React Miler NY

Spring längre med Nike React Miler

Vill du ha en bra mängdträningssko som ger dig stödet du behöver under längre pass? Då är Nikes senaste löparskonyhet React Miler något för dig.

22 may 2020
Mode & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge efter att du börjat använda dem. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

21 may 2020
Mode & trender
New Balance skor

Köp rätt löparskor från New Balance

Lär dig hitta rätt i utbudet av löparskor från New Balance. Här är deras populäraste modeller!

20 may 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Fotbollsskor för juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till barnet? Läs det här testet först!

20 may 2020
Mode & trender