kompression

Våra kompressionstights som är bäst i test!

Ge musklerna mer stöd och återhämtningen en skjuts genom att träna i kompressionstights. Här är våra 10 bästa kompressiongstights för damer. 

SHOPPA HÄR:

Varma tights för vinterlöpning


Test av:

Rekommenderat pris: 699 kronor 

Kompression: 

Passformen är true to size och de sitter supersnyggt på med lagom mycket kompression. Kramar om benen utan att ge för mycket kompression. Vill du ha maximalt stöd borde du välja en annan modell.

Fukttransport: 

Passar både för hög- och lågintensiv träning. Funkar bra även för riktigt svettiga rundor, ett plus!

Täthet: 

Tyget värmer mycket mer än vanliga tights. Du kommer fortfarande frysa lite om låren de allra kallaste dagarna, men du slipper komma hem med genomfrusna lår som nästan blivit röda av kylan. 

Ventilation: 

Eftersom de är varmare än vanliga tights så är inte ventilationen den allra bästa. I det här fallet får det ses som ett plus, eftersom du vill stänga inne värmen. Använder du dem däremot inomhus på gymmet blir du alldeles för överhettad.

Komfort: 

Tygets insida är väldigt mjukt och det ger nästan en känsla av att ha på sig ett par tighta mjukisbyxor, superskönt! Funkar utmärkt om du vill ha ett alternativ till mjukisbrallor för söndagspromenader eller hemma i soffan, särskilt om du är på landet och behöver något värmande.

Kommentar: 

Ett par riktigt sköna, lagom varma löpartights för dig som vill fortsätta springa utomhus när graderna kryper nedåt. Plus för smart och rejäl nyckelficka i bak med redig dragkedja. Enda minuset är midjan som gärna hade fått vara högre. Om de är för långa kan du ha snöret inåt för att få upp dem en bit, annars kan du vika ned kanten så att snöret inte skaver mot magen. Plus för den mjuka och mysiga insidan!

Maxat midjestöd


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

En modell som känns ganska lågkomprimerande, nästan som shapetights. De håller in allting och du som vill ha lite stöd runt mage och rumpa kommer inte att bli besviken.

Fukttransport: 

De stänger in ganska mycket fukt, men inte mer än andra kompressionstights. Har du tränat i dem så är de lite blöta i midjan och längs benen eftersom de sitter åt.

Täthet: 

Tyget är ganska tjockt och det gör att inga trosor syns igenom ens vid de djupaste benböjen. Troskanter syns däremot, eftersom de sitter så tight. 

Ventilation: 

De andas bra, så du kan utan problem köra hårda träningspass inomhus i de här tightsen. Du får dock känslan av att ingen luft släpps in, kanske för att de sitter så slimmat och till och med har tejpade sömmar vid anklarna. 

Komfort: 

Röhnisch gör vanligtvis väldigt mjuka tights, som är extremt sköna. De här är av naturliga skäl inte riktigt lika bekväma, eftersom de är komprimerande, men snudd på!

Kommentar: 

Ett par kompressionstights med riktigt hög midja. En söm under rumpan lyfter upp som en hiss och formar. Det ser bra ut men kan kännas lite "tonårsaktigt". Tightsen har smarta reflexer och känns genomarbetade. Sömmarna skaver inte och midjan rullar inte ned. De är normala i storleken, något mindre än vissa andra av Röhnisch tights. Enkla att ta på sig och passar även dig med kurvig kropp. Litet minus för att de är så dyra.

Ett måste för CrossFit-utövaren 


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

Ett par medelkomprimerande tights som passar perfekt för högintensiv träning så som CrossFit och HIIT. Det är inga problem att få på sig tightsen, som är tightast vid vaderna.

Fukttransport: 

De släpper igenom en och annan svettfläck, men det är ju bara ett bevis på hård träning. Tyget torkar även väldigt snabbt.

Täthet: 

Reebok har lyckats med konststycket att göra ett par tights i ett extremt tunt material som samtidigt inte är det minsta genomskinliga. Wow!

Ventilation: 

Tightsen håller sig svala under ett helt CrossFit-pass, och har därmed en mycket god andningsförmåga. Det är ett stort plus när du tränar intensivt. Mesh på baksida lår ger ökad ventilation.

Komfort: 

Känns som ett extra lager skinn och funkar därmed även som underställ för den som gillar multifunktionella plagg. Tightsen är extremt sköna på kroppen och sitter som en smäck.

Kommentar: 

Ett par kompressionstights som är true to size. Förutom funktionen är den snygga designen det absolut bästa med tightsen. På minussidan hamnar den lägre midjan som sitter precis under magen. De har också en tendens att glida ned i midjan när du rör på dig så flera av testpersonerna fick gå och dra upp tightsen när de tränade. I övrigt får du en riktigt fin figur i de här tightsen och rumpan sitter där den ska när du gör boxjumps och burpees. 

Smart stöd på rätt ställen


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen har strategiskt placerad kompression där du behöver den som mest, nämligen på lår och vader. I övrigt är de lika mjuka som vanliga träningstights. 

Fukttransport: 

De suger upp svetten från kroppen på ett bra sätt, så att du är torr på kroppen efter ett träningspass men har tights som är ganska blöta. 

Täthet: 

Tyget känns lyxigt och tjockt och du kan ha hur mönstrade trosor du vill under utan att det syns. Däremot kan tyget spännas ut lite på låren, vilket mönstret avslöjar. Gå inte upp en storlek trots det – då blir de alldeles för stora och komprimerar inte lika bra. 

Ventilation: 

De andas inte superbra eftersom de sitter åt ordentligt och dessutom är ganska tjocka, men de är ju såklart gjorda i ett funktionsmaterial. Andas perfekt för löpning utomhus, men kan upplevas som lite för varma inomhus.

Komfort: 

Sitter som en dröm! Ganska rymlig och justerbar midja gör att de funkar bra även de dagar du känner dig lite svullen. 

Kommentar:

Ett par snyggtights! Du känner dig verkligen fin i de här och testpanelen älskar färgen och det lite futuristiska utseendet. De här tightsen sitter lika mjukt och bekvämt som vanliga tights, men ger kompression exakt där du vill ha den. Benen känns faktiskt piggare än vanligt, så även om de inte motverkar utmattning, så känns det faktiskt så! Långa och rymliga tights som slutar mitt över nageln. Perfekta för både gymträning och löpning. Tyvärr är de ganska dyra, vi hade önskat ännu mer kompression för det priset. 

Älskvärda favoriter!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen ger maximal kompression och passformen är perfekt. Även du med muskulös kropp och korta ben kommer tycka att de känns bra från midjan hela vägen ned till benslutet.

Fukttransport: 

Trots att de här är tänkta för löpning, så går de lika bra att ha inomhus. De klarar av alla typer av svettiga aktiviteter på ett utmärkt sätt! 

Täthet: 

Det enda lilla minuset med tightsen är att de blir något genomskinliga när du sträcker ut tyget mycket. Det är inget som syns när du är ute och springer, utan kanske snarare om du gör squats i dem. Svarta underkläder är att föredra! 

Ventilation: 

De andas mycket bra tack vare det tunna tyget. Du kan använda dem både utomhus och inne på gymmet utan problem. 

Komfort: 

Tightsen är så sköna att du knappt känner att du har dem på dig och kompressionen är också toppen. De omsluter musklerna och håller dem på plats, samtidigt som de ger skön rörelsefrihet utan att strama åt för mycket. Sitter uppe i midjan utan att halka ned trots väldigt hög aktivitet.

Kommentar:

Vi är imponerande! Testpanelen rekommenderar dem verkligen till alla som vill ha ett par tights med utmärkt kompression och skön passform. Dessutom har de en snygg och smart design. 360-gradersreflexer runt vaderna gör att du springer säkert och ser cool ut när du tränar inomhus. Kompressionen är verkligen grym och håller tvätt efter tvätt, har du en gång börjat att träna i 2XU-kompressionstights kommer du inte vilja ha något annat. Väl värda varenda krona!

Passar bäst för utomhusträning


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

De här kramar åt kroppen ordentligt och flera i testpanelen tycker att träningen gav mindre mjölksyra än den brukar. Om det beror på extra blodflöde tack vare kompressionen finns det ju inget bevis för, men flera är frälsta av kompressionen. 

Fukttransport: 

Den här modellen är lite varmare tights, så att du ska kunna ha dem även under vintern. Trots det transporterar de effektivt bort fukt från kroppen. Riktigt bra! 

Täthet: 

Tightsen känns väldigt trånga vid påklädning, men när du väl får på dig dem så känns det bra. Tyget är inte så tjockt och kan vara något genomskinligt, vilket är vanligt för kompressionstights. 

Ventilation: 

Det är ganska varmt med de här byxorna på inomhus, eftersom tightsen inte ventilerar bort värmen helt. Därför rekommenderas de främst för utomhusträning och vid till exempel löpning är ventilationen perfekt. 

Komfort: 

Sitter mycket bekvämt. Det enda som kan störa lite är att de sitter åt ordentligt vid knävecken, vilket känns tydligt när du springer upp och ned i trappor. 

Kommentar: 

Är du ute efter ett par tights du kan ha när du springer utomhus i minusgrader kan det här vara ett bra alternativ. Midjan på byxan är ganska låg och slutar strax under naveln. Det är också en väldigt tight midja, men sitter trots det behagligt utan att trycka åt. Dock är det inte så smickrande på alla kroppstyper. Designen är väldigt enkel och klassisk med reflexdetaljer. Tightsen ser orimligt små ut och det är en uppvärmning bara att sätta på sig dem, men när tightsen väl är på sitter de som en smäck. Passar all typ av snabb och fysisk utomhusträning.

En riktig budgetfavorit!


Test av:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Kompression: 

Kompressionen är riktigt hög och de tightar till benen när du är ute och springer. Lava Compression Tights ger en helt annan känsla än vanliga tights, du känner dig genast mer "på". 

Fukttransport: 

Tyget klarar av även de svettigaste utmaningarna på gymmet och du behöver inte oroa dig för svettfläckar. Riktigt bra!

Täthet:

Det är inte ett tjockt tyg, men definitivt lite tjockare tyg än till exempel Skins. Tightsen är inte genomskinliga och det fina mönstret gör också att troskanter inte poppar. 

Ventilation: 

Andas på ett väldigt bra sätt och tyget känns behagligt under hela träningspasset. Passar utmärkt till både löpning och träning, oavsett om du ska vara utomhus eller inomhus. 

Komfort: 

De är riktigt sköna! Enkla att ta på, trots att de sedan sitter åt ordentligt. Håller  allt på plats och är ett skönt stöd under tuffa träningspass. 

Kommentar:

Här får du extremt mycket för pengarna. Riktigt prisvärda tights med relativt låg midja, som trots det inte ger ”muffinsmidja”, vilket är ett stort plus. Slimmar åt benen ordentligt, vilket är både skönt och snyggt. Även de i testpanelen som oftast inte uppskattar mönstrade byxor uppskattade de här, tack vare det vintriga och diskreta fjädermönstret. Smickrande, men om du är lång kommer du kanske tycka att de är för korta i modellen. Dragsko i midjan och smakfulla reflexer på vaderna.

Svalkar vid svettfest!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Kompression: 

Medelhög kompression över lår och vader, utan att de skär in vid byxsluten, vilket gör att benen faktiskt upplevs som rappare och piggare under träning. Optimal stabilitet för de flesta fysiska aktiviteter. 

Fukttransport: 

Hög fukttransport, vilket bidrar till att du håller dig torr och komfortabel. Casall är experter på tights och det märks. 

Täthet: 

De är gjorda i ett ganska tunt material, men är trots det inte det minsta genomskinliga. Härlig svärta som täcker utmärkt. 

Ventilation: 

Tyget ger en sval träningsupplevelse och de andas på ett utmärkt sätt. Använd de här när du vet att träningen bjuder på en riktig svettfest!

Komfort: 

De sitter så skönt! Är du mellan två storlekar kan du välja den mindre eftersom de är ganska generösa i storleken. Även du som är kort kommer tycka att de sitter bra.

Kommentar: 

Tightsen har hög komfort och bra passform. Modellen är normalhög i midjan med bredare linning och dragsko på insidan. Sitter bra över rumpa, lår och vader. Vi rekommenderar de här tightsen främst för löpning och högintensiv träning, där du behöver svala träningsplagg med hög följsamhet som samtidigt ger support. Bra med reflexer på vaderna för dig som vill springa ute när det mörknat. Väldigt mycket stretch i tyget som är tillverkat av återvunnet material.

Som ett andra skinn


Test av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Kompression: 

Oh yes, Skins är kompressionsexperter! De här kramar om som mest på vader och sedan minskar kompressionen ju högre upp du kommer. Du kommer känna att de ger extra energi under träning, bland annat genom att det blir bekvämare att hoppa och springa fort.

Fukttransport: 

Du kan svettas säkert i de här tightsen. Fukten försvinner snabbt från kroppen och därför är de perfekta vid löpning och spinning.

Täthet: 

De känns som ett extra skinn och är gjorda i ett tunt tyg. Trots det så är de inte det minsta genomskinliga, inte ens vid djupa knäböj. Hurra!

Ventilation: 

Smart ventilation i tyget och extra mesh-paneler längs vaderna säkerställer att de här tightsen andas på ett utmärkt sätt. 

Komfort: 

De sitter skönt men midjan är ganska låg och midjebandet är inte så brett. Trots att det är ett mjukt band är det inte det absolut skönaste.

Kommentar:

Dessa kompressionstights från Skins kan beskrivas som den lilla svarta fast i träningsgarderoben. De har ett lätt glansigt material med skön kompression som gradvis kramar om benen samt ventilerande och riktigt snygga detaljer. 

Detta tillsammans med en diskret logga gör de här byxorna till ett av de snyggaste och mest stilrena tights vi har sett på länge. Att de dessutom ökar syretillförseln till blodet och minskar uppbyggnaden av mjölksyra gör träningen och löpningen mer effektiv och återhämtningen kortare. Super! 

Slimmande och stöttande i löpspåret


Test av:

Rekommenderat pris: 799 kronor

Kompression: 

Du kommer att bli positivt överraskad av de här tightsen. De levererar verkligen vad de lovar, nämligen kompression på rätt ställen, så att benen känns pigga och fulla av energi genom hela löprundan.

Fukttransport: 

De absorberar fukt och svett snabbt så att du känner dig torr och fräsch under hela löpturen – även inne på löpbandet på gymmet.

Täthet: 

Materialet är normaltjockt för tights utan att vara genomskinligt, vilket är väldigt skönt att slippa tänka på. 

Ventilation: 

De andas superbra och det mjuka materialet känns torrt även när du är ute och springer.

Komfort: 

De sitter som en smäck över vader, lår och rumpa och man får verkligen en fin siluett. Midjan är normalhög och har även snörning för bästa komfort. Något bredare linning för skönare känsla mot huden. De sitter på plats utan att glida ned.

Kommentar:

Du får ett par superbra kompressionstights till ett bra pris. Snygga och enkla detaljer, som loggan. Tightsen är något knöliga att få på, men när de väl sitter på vill du inte ta av dem. En favorit bland löparna i testpanelen. Ger bra support och full rörelsefrihet. Musklerna hålls på plats och en i testpanelen som ofta får kramp upplever att de här tightsen motverkar kramp tack vare kompressionen. Tillverkade i återvunnet material, vilket är ett plus. 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Test vita sneakers herr
Mode & trender

Test: vårens vita herrsneakers 2018

8 timmar sedan
kari traa
Mode & trender

Äntligen! Kari Traas första athleisure-kollektion är här

13 timmar sedan
Test vita sneakers 2018
Mode & trender

Vårens stora test av vita damsneakers 2018

1 dag sedan
Eco PROOF_I4A0042.jpg
Mode & trender

Haglöfs Eco Proof Jacket – skapad för att kunna lagas

1 dag sedan
multiliners
Mode & trender

Bäst i test: Tunna dunjackor för honom

2 dagar sedan
SE-Header.jpg
Mode & trender

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för henne

2 dagar sedan
SE_HEADER_HERR.jpg
Mode & trender

Vårens löparskotest för män 2018

5 dagar sedan
LM Reebok
Mode & trender

Vi har testat herrnyheterna från Reebok Les Mills

5 dagar sedan
4990.jpg
Mode & trender

Wytes allra första träningskollektion är här!

6 dagar sedan
test löparskor
Mode & trender

Vårens stora löparskotest 2018 för damer

6 dagar sedan
Selena Gomez Puma
Mode & trender

Vårens finaste träningssko är här!

6 dagar sedan
Header_SE.jpg
Mode & trender

Därför behöver du ett par recovery-tights

14 mar 2018
nike
Mode & trender

Spring ifrån motspelarna med nya Nike Mercurial

14 mar 2018
7323342937425_001_30e31a51962d492dbb0d10c6cbfa87bb.jpg
Mode & trender

Casall Logo Collection – endast hos Sportamore

13 mar 2018
Skärmavbild 2018-03-09 kl. 15.54.53.png
Mode & trender

Stilrent sportmode med tydlig trendkänsla

12 mar 2018
Blacc Ltd
Mode & trender

Vårens snyggaste sportswear är här

09 mar 2018
peak
Mode & trender

Vårens höjdpunkter för män från Peak Performance

08 mar 2018
peak
Mode & trender

5 bästa sportswear-nyheterna från Peak Performance

08 mar 2018
HEADER HERR.jpg
Mode & trender

Test: 8 nya löpartights för män

07 mar 2018
fotbollsskor
Mode & trender

Fotbollsskorna som är bäst i test 2018

07 mar 2018
HEADER DAM.jpg
Mode & trender

Vårens bästa löpartights för kvinnor 2018

06 mar 2018
Shock Absorber
Mode & trender

Anpassa din sport-bh efter träningen

06 mar 2018
SE_HEADER_DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test: Vårens nya sport-bh:ar 2018

05 mar 2018
houdini
Mode & trender

3 Houdini-jackor att älska i vår

05 mar 2018
Craft_running
Mode & trender

Crafts löparsko är perfekt för dig som älskar att springa milen

02 mar 2018
Hoka one one
Mode & trender

Nu tar Hoka One One över löparvärlden

01 mar 2018
Adidas Ultra Boost
Mode & trender

Hitta rätt Adidas Ultra Boost för dig

28 feb 2018
Ultra boost adidas
Mode & trender

Vad är skillnaden mellan Ultra Boost och Ultra Boost X?

28 feb 2018
SE_HEADER_HERR.jpg
Mode & trender

Underkläderna för män som är bäst för träning

27 feb 2018
SE_HEADER_DAM.jpg
Mode & trender

Träningstrosorna som gör jobbet!

26 feb 2018
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

26 feb 2018
HERR_SE.jpg
Mode & trender

Vårens bästa träningsskor för män 2018

23 feb 2018
header
Mode & trender

Äntligen löning! 10 bästa köpen för henne och honom

23 feb 2018
DAM_SE.jpg
Mode & trender

Stort test: Vårens bästa träningsskor 2018

22 feb 2018
adidas alphaskin
Mode & trender

Test: Så bra är nya Adidas Alphaskin

22 feb 2018
Primaloft_8848Altitude
Mode & trender

Därför är Primaloft det perfekta mellanlagret

21 feb 2018
rosasneakers.jpg
Mode & trender

Vårens finaste pastellrosa sneakers 2018

21 feb 2018
salming
Mode & trender

Skorna du behöver för vårens utomhuslöpning

21 feb 2018
underarmour
Mode & trender

Utmana gravitationen med Under Armours nya löparskor

20 feb 2018
osprey_rygga
Mode & trender

Därför är Osprey äventyrarens bästa vän

20 feb 2018
magazine
Test vita sneakers herr

Test: vårens vita herrsneakers 2018

Nya, fräscha sneakers är en given investering varje år. Vi har testat vårens hetaste modeller. Här är åtta vita favoriter att bära upp i vår och sommar.

Mode & trender
kari traa

Äntligen! Kari Traas första athleisure-kollektion är här

Feminina mjukisplagg med sportiga influenser? Yes, please! Äntligen släpps Kari Traas första kollektion av athleisure-kläder. Spana in godbitarna här.

Mode & trender
Test vita sneakers 2018

Vårens stora test av vita damsneakers 2018

Vita sneakers är ett lika säkert vårtecken som fågelkvitter och solsken. Vi har testat åtta olika vita varianter och vågar påstå att det finns en sneaker för alla smaker.

Mode & trender
Eco PROOF_I4A0042.jpg

Haglöfs Eco Proof Jacket – skapad för att kunna lagas

Att reparera i stället för att slänga är grundidén bakom Haglöfs nya prisbelönta skaljacka som du enkelt kan laga om den går sönder. Här är allt du vill veta om vår mest hållbara skaljacka.

Mode & trender
multiliners

Bäst i test: Tunna dunjackor för honom

En värmande, lätt multiliner är det ultimata ytterplagget för våren. Här är testpanelens åsikter om några favoritjackor i Primaloft och dun.

Mode & trender
SE-Header.jpg

Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för henne

Med en tunn multiliner är du förberedd på vårens och sommarens väderomslag. Här är allt du vill veta om testpanelens lätta favoritjackor med Primaloft och dun.

Mode & trender
SE_HEADER_HERR.jpg

Vårens löparskotest för män 2018

Löparsäsongen är äntligen här och med det Sportamores stora löparskotest av vårens nyheter! Här är dojorna som fick testpanelen att längta efter att ge sig ut i spåret.

Mode & trender
LM Reebok

Vi har testat herrnyheterna från Reebok Les Mills

Visste du att Reebok gör supersnygga träningskläder för män i serien Les Mills? Vi har testat vårens nyheter som passar perfekt för högintensiv träning.

Mode & trender
4990.jpg

Wytes allra första träningskollektion är här!

Sportswearmärket Wyte släpper för första gången en träningskollektion. Känslan är clean, krispig och stilren med en feminin touch.

Mode & trender
test löparskor

Vårens stora löparskotest 2018 för damer

It’s a SPRING thing! Nya löparskor är ett lika säkert vårtecken som vitsippor. Vår testpanel har sprungit i årets nya löparskor – här är deras favoriter som är bäst i test.

Mode & trender
Selena Gomez Puma

Vårens finaste träningssko är här!

Nya träningsskon Puma Ignite Flash är väldigt ventilerad och förföriskt fjäderlätt. Selena Gomez är ansiktet utåt för skon, som kommer att bli en given favorit i vår och sommar.

Mode & trender
Header_SE.jpg

Därför behöver du ett par recovery-tights

Tights sköna nog att sova i, som återupplivar trötta muskler mellan träningspassen och minskar svullnad. Låter det för bra för att vara sant? Vi har testat årets nya måsteplagg från Skins.

Mode & trender
nike

Spring ifrån motspelarna med nya Nike Mercurial

Vem vill inte kliva in på fotbollsplanen i likadana fotbollsskor som Ronaldo, Hazard och Neymar? Nikes klassiker har äntligen kommit i nya tappningar. Här är allt du behöver veta.

Mode & trender
7323342937425_001_30e31a51962d492dbb0d10c6cbfa87bb.jpg

Casall Logo Collection – endast hos Sportamore

Letar du efter de perfekta bastightsen och träningslinnet du kan ha till allt? Då är Casalls nya limiterade kollektion, som finns exklusivt hos oss på Sportamore, något för dig.

Mode & trender
Skärmavbild 2018-03-09 kl. 15.54.53.png

Stilrent sportmode med tydlig trendkänsla

Wyte är experter på sportswear. Vår- och sommarkollektionen 2018 är inget undantag, utan fylld med snygga plagg i den perfekta mixen mellan casual och dressat.

Mode & trender