kompression

Våra kompressionstights som är bäst i test!

Ge musklerna mer stöd och återhämtningen en skjuts genom att träna i kompressionstights. Här är våra 10 bästa kompressiongstights för damer. 

SHOPPA HÄR:

Varma tights för vinterlöpning


Test av:

Rekommenderat pris: 699 kronor 

Kompression: 

Passformen är true to size och de sitter supersnyggt på med lagom mycket kompression. Kramar om benen utan att ge för mycket kompression. Vill du ha maximalt stöd borde du välja en annan modell.

Fukttransport: 

Passar både för hög- och lågintensiv träning. Funkar bra även för riktigt svettiga rundor, ett plus!

Täthet: 

Tyget värmer mycket mer än vanliga tights. Du kommer fortfarande frysa lite om låren de allra kallaste dagarna, men du slipper komma hem med genomfrusna lår som nästan blivit röda av kylan. 

Ventilation: 

Eftersom de är varmare än vanliga tights så är inte ventilationen den allra bästa. I det här fallet får det ses som ett plus, eftersom du vill stänga inne värmen. Använder du dem däremot inomhus på gymmet blir du alldeles för överhettad.

Komfort: 

Tygets insida är väldigt mjukt och det ger nästan en känsla av att ha på sig ett par tighta mjukisbyxor, superskönt! Funkar utmärkt om du vill ha ett alternativ till mjukisbrallor för söndagspromenader eller hemma i soffan, särskilt om du är på landet och behöver något värmande.

Kommentar: 

Ett par riktigt sköna, lagom varma löpartights för dig som vill fortsätta springa utomhus när graderna kryper nedåt. Plus för smart och rejäl nyckelficka i bak med redig dragkedja. Enda minuset är midjan som gärna hade fått vara högre. Om de är för långa kan du ha snöret inåt för att få upp dem en bit, annars kan du vika ned kanten så att snöret inte skaver mot magen. Plus för den mjuka och mysiga insidan!

Maxat midjestöd


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

En modell som känns ganska lågkomprimerande, nästan som shapetights. De håller in allting och du som vill ha lite stöd runt mage och rumpa kommer inte att bli besviken.

Fukttransport: 

De stänger in ganska mycket fukt, men inte mer än andra kompressionstights. Har du tränat i dem så är de lite blöta i midjan och längs benen eftersom de sitter åt.

Täthet: 

Tyget är ganska tjockt och det gör att inga trosor syns igenom ens vid de djupaste benböjen. Troskanter syns däremot, eftersom de sitter så tight. 

Ventilation: 

De andas bra, så du kan utan problem köra hårda träningspass inomhus i de här tightsen. Du får dock känslan av att ingen luft släpps in, kanske för att de sitter så slimmat och till och med har tejpade sömmar vid anklarna. 

Komfort: 

Röhnisch gör vanligtvis väldigt mjuka tights, som är extremt sköna. De här är av naturliga skäl inte riktigt lika bekväma, eftersom de är komprimerande, men snudd på!

Kommentar: 

Ett par kompressionstights med riktigt hög midja. En söm under rumpan lyfter upp som en hiss och formar. Det ser bra ut men kan kännas lite "tonårsaktigt". Tightsen har smarta reflexer och känns genomarbetade. Sömmarna skaver inte och midjan rullar inte ned. De är normala i storleken, något mindre än vissa andra av Röhnisch tights. Enkla att ta på sig och passar även dig med kurvig kropp. Litet minus för att de är så dyra.

Ett måste för CrossFit-utövaren 


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

Ett par medelkomprimerande tights som passar perfekt för högintensiv träning så som CrossFit och HIIT. Det är inga problem att få på sig tightsen, som är tightast vid vaderna.

Fukttransport: 

De släpper igenom en och annan svettfläck, men det är ju bara ett bevis på hård träning. Tyget torkar även väldigt snabbt.

Täthet: 

Reebok har lyckats med konststycket att göra ett par tights i ett extremt tunt material som samtidigt inte är det minsta genomskinliga. Wow!

Ventilation: 

Tightsen håller sig svala under ett helt CrossFit-pass, och har därmed en mycket god andningsförmåga. Det är ett stort plus när du tränar intensivt. Mesh på baksida lår ger ökad ventilation.

Komfort: 

Känns som ett extra lager skinn och funkar därmed även som underställ för den som gillar multifunktionella plagg. Tightsen är extremt sköna på kroppen och sitter som en smäck.

Kommentar: 

Ett par kompressionstights som är true to size. Förutom funktionen är den snygga designen det absolut bästa med tightsen. På minussidan hamnar den lägre midjan som sitter precis under magen. De har också en tendens att glida ned i midjan när du rör på dig så flera av testpersonerna fick gå och dra upp tightsen när de tränade. I övrigt får du en riktigt fin figur i de här tightsen och rumpan sitter där den ska när du gör boxjumps och burpees. 

Smart stöd på rätt ställen


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen har strategiskt placerad kompression där du behöver den som mest, nämligen på lår och vader. I övrigt är de lika mjuka som vanliga träningstights. 

Fukttransport: 

De suger upp svetten från kroppen på ett bra sätt, så att du är torr på kroppen efter ett träningspass men har tights som är ganska blöta. 

Täthet: 

Tyget känns lyxigt och tjockt och du kan ha hur mönstrade trosor du vill under utan att det syns. Däremot kan tyget spännas ut lite på låren, vilket mönstret avslöjar. Gå inte upp en storlek trots det – då blir de alldeles för stora och komprimerar inte lika bra. 

Ventilation: 

De andas inte superbra eftersom de sitter åt ordentligt och dessutom är ganska tjocka, men de är ju såklart gjorda i ett funktionsmaterial. Andas perfekt för löpning utomhus, men kan upplevas som lite för varma inomhus.

Komfort: 

Sitter som en dröm! Ganska rymlig och justerbar midja gör att de funkar bra även de dagar du känner dig lite svullen. 

Kommentar:

Ett par snyggtights! Du känner dig verkligen fin i de här och testpanelen älskar färgen och det lite futuristiska utseendet. De här tightsen sitter lika mjukt och bekvämt som vanliga tights, men ger kompression exakt där du vill ha den. Benen känns faktiskt piggare än vanligt, så även om de inte motverkar utmattning, så känns det faktiskt så! Långa och rymliga tights som slutar mitt över nageln. Perfekta för både gymträning och löpning. Tyvärr är de ganska dyra, vi hade önskat ännu mer kompression för det priset. 

Älskvärda favoriter!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen ger maximal kompression och passformen är perfekt. Även du med muskulös kropp och korta ben kommer tycka att de känns bra från midjan hela vägen ned till benslutet.

Fukttransport: 

Trots att de här är tänkta för löpning, så går de lika bra att ha inomhus. De klarar av alla typer av svettiga aktiviteter på ett utmärkt sätt! 

Täthet: 

Det enda lilla minuset med tightsen är att de blir något genomskinliga när du sträcker ut tyget mycket. Det är inget som syns när du är ute och springer, utan kanske snarare om du gör squats i dem. Svarta underkläder är att föredra! 

Ventilation: 

De andas mycket bra tack vare det tunna tyget. Du kan använda dem både utomhus och inne på gymmet utan problem. 

Komfort: 

Tightsen är så sköna att du knappt känner att du har dem på dig och kompressionen är också toppen. De omsluter musklerna och håller dem på plats, samtidigt som de ger skön rörelsefrihet utan att strama åt för mycket. Sitter uppe i midjan utan att halka ned trots väldigt hög aktivitet.

Kommentar:

Vi är imponerande! Testpanelen rekommenderar dem verkligen till alla som vill ha ett par tights med utmärkt kompression och skön passform. Dessutom har de en snygg och smart design. 360-gradersreflexer runt vaderna gör att du springer säkert och ser cool ut när du tränar inomhus. Kompressionen är verkligen grym och håller tvätt efter tvätt, har du en gång börjat att träna i 2XU-kompressionstights kommer du inte vilja ha något annat. Väl värda varenda krona!

Passar bäst för utomhusträning


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

De här kramar åt kroppen ordentligt och flera i testpanelen tycker att träningen gav mindre mjölksyra än den brukar. Om det beror på extra blodflöde tack vare kompressionen finns det ju inget bevis för, men flera är frälsta av kompressionen. 

Fukttransport: 

Den här modellen är lite varmare tights, så att du ska kunna ha dem även under vintern. Trots det transporterar de effektivt bort fukt från kroppen. Riktigt bra! 

Täthet: 

Tightsen känns väldigt trånga vid påklädning, men när du väl får på dig dem så känns det bra. Tyget är inte så tjockt och kan vara något genomskinligt, vilket är vanligt för kompressionstights. 

Ventilation: 

Det är ganska varmt med de här byxorna på inomhus, eftersom tightsen inte ventilerar bort värmen helt. Därför rekommenderas de främst för utomhusträning och vid till exempel löpning är ventilationen perfekt. 

Komfort: 

Sitter mycket bekvämt. Det enda som kan störa lite är att de sitter åt ordentligt vid knävecken, vilket känns tydligt när du springer upp och ned i trappor. 

Kommentar: 

Är du ute efter ett par tights du kan ha när du springer utomhus i minusgrader kan det här vara ett bra alternativ. Midjan på byxan är ganska låg och slutar strax under naveln. Det är också en väldigt tight midja, men sitter trots det behagligt utan att trycka åt. Dock är det inte så smickrande på alla kroppstyper. Designen är väldigt enkel och klassisk med reflexdetaljer. Tightsen ser orimligt små ut och det är en uppvärmning bara att sätta på sig dem, men när tightsen väl är på sitter de som en smäck. Passar all typ av snabb och fysisk utomhusträning.

En riktig budgetfavorit!


Test av:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Kompression: 

Kompressionen är riktigt hög och de tightar till benen när du är ute och springer. Lava Compression Tights ger en helt annan känsla än vanliga tights, du känner dig genast mer "på". 

Fukttransport: 

Tyget klarar av även de svettigaste utmaningarna på gymmet och du behöver inte oroa dig för svettfläckar. Riktigt bra!

Täthet:

Det är inte ett tjockt tyg, men definitivt lite tjockare tyg än till exempel Skins. Tightsen är inte genomskinliga och det fina mönstret gör också att troskanter inte poppar. 

Ventilation: 

Andas på ett väldigt bra sätt och tyget känns behagligt under hela träningspasset. Passar utmärkt till både löpning och träning, oavsett om du ska vara utomhus eller inomhus. 

Komfort: 

De är riktigt sköna! Enkla att ta på, trots att de sedan sitter åt ordentligt. Håller  allt på plats och är ett skönt stöd under tuffa träningspass. 

Kommentar:

Här får du extremt mycket för pengarna. Riktigt prisvärda tights med relativt låg midja, som trots det inte ger ”muffinsmidja”, vilket är ett stort plus. Slimmar åt benen ordentligt, vilket är både skönt och snyggt. Även de i testpanelen som oftast inte uppskattar mönstrade byxor uppskattade de här, tack vare det vintriga och diskreta fjädermönstret. Smickrande, men om du är lång kommer du kanske tycka att de är för korta i modellen. Dragsko i midjan och smakfulla reflexer på vaderna.

Svalkar vid svettfest!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Kompression: 

Medelhög kompression över lår och vader, utan att de skär in vid byxsluten, vilket gör att benen faktiskt upplevs som rappare och piggare under träning. Optimal stabilitet för de flesta fysiska aktiviteter. 

Fukttransport: 

Hög fukttransport, vilket bidrar till att du håller dig torr och komfortabel. Casall är experter på tights och det märks. 

Täthet: 

De är gjorda i ett ganska tunt material, men är trots det inte det minsta genomskinliga. Härlig svärta som täcker utmärkt. 

Ventilation: 

Tyget ger en sval träningsupplevelse och de andas på ett utmärkt sätt. Använd de här när du vet att träningen bjuder på en riktig svettfest!

Komfort: 

De sitter så skönt! Är du mellan två storlekar kan du välja den mindre eftersom de är ganska generösa i storleken. Även du som är kort kommer tycka att de sitter bra.

Kommentar: 

Tightsen har hög komfort och bra passform. Modellen är normalhög i midjan med bredare linning och dragsko på insidan. Sitter bra över rumpa, lår och vader. Vi rekommenderar de här tightsen främst för löpning och högintensiv träning, där du behöver svala träningsplagg med hög följsamhet som samtidigt ger support. Bra med reflexer på vaderna för dig som vill springa ute när det mörknat. Väldigt mycket stretch i tyget som är tillverkat av återvunnet material.

Som ett andra skinn


Test av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Kompression: 

Oh yes, Skins är kompressionsexperter! De här kramar om som mest på vader och sedan minskar kompressionen ju högre upp du kommer. Du kommer känna att de ger extra energi under träning, bland annat genom att det blir bekvämare att hoppa och springa fort.

Fukttransport: 

Du kan svettas säkert i de här tightsen. Fukten försvinner snabbt från kroppen och därför är de perfekta vid löpning och spinning.

Täthet: 

De känns som ett extra skinn och är gjorda i ett tunt tyg. Trots det så är de inte det minsta genomskinliga, inte ens vid djupa knäböj. Hurra!

Ventilation: 

Smart ventilation i tyget och extra mesh-paneler längs vaderna säkerställer att de här tightsen andas på ett utmärkt sätt. 

Komfort: 

De sitter skönt men midjan är ganska låg och midjebandet är inte så brett. Trots att det är ett mjukt band är det inte det absolut skönaste.

Kommentar:

Dessa kompressionstights från Skins kan beskrivas som den lilla svarta fast i träningsgarderoben. De har ett lätt glansigt material med skön kompression som gradvis kramar om benen samt ventilerande och riktigt snygga detaljer. 

Detta tillsammans med en diskret logga gör de här byxorna till ett av de snyggaste och mest stilrena tights vi har sett på länge. Att de dessutom ökar syretillförseln till blodet och minskar uppbyggnaden av mjölksyra gör träningen och löpningen mer effektiv och återhämtningen kortare. Super! 

Slimmande och stöttande i löpspåret


Test av:

Rekommenderat pris: 799 kronor

Kompression: 

Du kommer att bli positivt överraskad av de här tightsen. De levererar verkligen vad de lovar, nämligen kompression på rätt ställen, så att benen känns pigga och fulla av energi genom hela löprundan.

Fukttransport: 

De absorberar fukt och svett snabbt så att du känner dig torr och fräsch under hela löpturen – även inne på löpbandet på gymmet.

Täthet: 

Materialet är normaltjockt för tights utan att vara genomskinligt, vilket är väldigt skönt att slippa tänka på. 

Ventilation: 

De andas superbra och det mjuka materialet känns torrt även när du är ute och springer.

Komfort: 

De sitter som en smäck över vader, lår och rumpa och man får verkligen en fin siluett. Midjan är normalhög och har även snörning för bästa komfort. Något bredare linning för skönare känsla mot huden. De sitter på plats utan att glida ned.

Kommentar:

Du får ett par superbra kompressionstights till ett bra pris. Snygga och enkla detaljer, som loggan. Tightsen är något knöliga att få på, men när de väl sitter på vill du inte ta av dem. En favorit bland löparna i testpanelen. Ger bra support och full rörelsefrihet. Musklerna hålls på plats och en i testpanelen som ofta får kramp upplever att de här tightsen motverkar kramp tack vare kompressionen. Tillverkade i återvunnet material, vilket är ett plus. 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

SE_Header.png
Mode & trender

Vinterns goggles som är bäst i test!

2 dagar sedan
Vomero 14png
Mode & trender

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

3 dagar sedan
Suunto Fitness 3
Mode & trender

Test av Suunto Fitness 3

4 dagar sedan
Organotex_1.jpg
Mode & trender

Så här impregnerar du skalkläderna

5 dagar sedan
jacka_skal
Mode & trender

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

6 dagar sedan
gel nimbus 21
Mode & trender

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

6 dagar sedan
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Skidkläderna för henne som är bäst i test

07 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mode & trender

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

TEST: Skidkläder för honom

06 dec 2018
Julklappstips honom
Mode & trender

11 Julklappstips till honom

05 dec 2018
Blacc tights
Mode & trender

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mode & trender

10 julklappar att ge dig själv

03 dec 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

30 nov 2018
SE-HEADER.jpg
Mode & trender

Mysiga mjukisset som är bäst i test

29 nov 2018
Peak_JR_Frost
Mode & trender

15 varma favoriter för barn

29 nov 2018
fleece
Mode & trender

Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja

28 nov 2018
sorel
Mode & trender

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

22 nov 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

22 nov 2018
Plock_Adidas
Mode & trender

10 sportswear-favoriter från Adidas

21 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mode & trender

10 gymfavoriter från Nike

21 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mode & trender

9 rosa underställ för henne

21 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mode & trender

Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mode & trender

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mode & trender

Vilka barnpjäxor ska jag välja?

19 nov 2018
Black Friday tips henne
Mode & trender

12 superfynd för henne på Black Friday

16 nov 2018
Black Friday tips honom
Mode & trender

Våra 12 bästa Black Friday-klipp för honom

16 nov 2018
Se_header._längdskidorjpg
Mode & trender

TEST: Längdbyxor för henne

15 nov 2018
Black Friday tips barnen
Mode & trender

12 Black Friday-fynd för barnen

15 nov 2018
Dubbade löparskor
Mode & trender

Vi testar dubbade löparskor från Icebug

14 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mode & trender

Adidas nya kollektion – inspirerad av Stella McCartney

14 nov 2018
Skins_Seamless
Mode & trender

Spana in Skins seamless-sortiment!

13 nov 2018
driva
Mode & trender

Nu finns en sport-bh med ull

09 nov 2018
Suunto 9 G1
Mode & trender

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mode & trender

Kollektionen som räddar vinterlöpningen

08 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mode & trender

15 presenter till Fars dag

07 nov 2018
SE_DAM_header.jpg
Mode & trender

STORT TEST! 15 vinterjackor som klarar kylan

05 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mode & trender

Feminin mönsterfest hos Odd Molly Ski

05 nov 2018
SE_Header.png
Mode & trender

Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg

02 nov 2018
SE-Header-Overall.jpg
Mode & trender

Test av vinterns varmaste barnoveraller

02 nov 2018
alshammar
Mode & trender

Therese Alshammar tipsar: Så hittar du den perfekta baddräkten

01 nov 2018
magazine
SE_Header.png

Vinterns goggles som är bäst i test!

Känns det som en chansning att klicka hem ett par goggles? Vi hjälper dig! Vår testpanel har åkt utför i vinterns hetaste modeller för att du ska hitta rätt skidglasögon.

Mode & trender
Vomero 14png

Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

Det har äntligen blivit dags för en rejäl uppdatering av klassiska långdistansskon Vomero. Vi välkomnar nya Nike Vomero 14 med ett stort leende på läpparna.

Mode & trender
Suunto Fitness 3

Test av Suunto Fitness 3

Glöm den traditionella bilden av en sportklocka. Suunto Fitness 3 är en supersnygg lifestyleklocka för både träning och vardag. Joanna Swica och hennes vänner har testat den.

Mode & trender
Organotex_1.jpg

Så här impregnerar du skalkläderna

Du kan både tvätta och spraya dina skalkläder med impregnering som är snäll mot miljön. Så här gör du steg för steg.

Mode & trender
jacka_skal

Därför ska du välja miljövänlig impregnering

Genom att återimpregnera dina skalkläder håller de längre, men det är viktigt att du gör det på ett miljövänligt sätt. Här är impregneringen som gör jobbet utan att slita på miljön.

Mode & trender
gel nimbus 21

Nyheterna med Asics Gel-Nimbus 21

Asics har precis släppt en ny version av sin mest älskade löparsko. Med Gel-Nimbus 21 är både passformen och dämpningen bättre än någonsin.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Skidkläderna för henne som är bäst i test

Osäker på vilket skidställ du ska satsa på i vinter? Testpanelen hjälper dig att hitta rätt bland säsongens skidjackor och skidbyxor.

Mode & trender
Nike_Metallic Clash.png

Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

Vinterns mest skimrande träningskollektion är här! Metallic Clash från Nike är en blänkande injektion av lyx som du inte får missa.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

TEST: Skidkläder för honom

Skidsäsongen är runt hörnet och vi har bett vår manliga testpanel att utvärdera vilka jackor och byxor som är bäst i test.

Mode & trender
Julklappstips honom

11 Julklappstips till honom

Har du en partner, bror eller vän som inte vet vad han önskar sig? Ingen fara! Här är 11 klappar som alla killar vill ha, utan att de vet om det.

Mode & trender
Blacc tights

Stor guide: Hitta rätt tights från Blacc

Hög midja, borstad insida i fleece eller kompression? Det kan vara svårt att hitta rätt i tights-djungeln. Vi guidar dig till Blaccs olika tightsmodeller!

Mode & trender
Calvin klein_tröja.jpg

10 julklappar att ge dig själv

Visst är det härligt att ge, men det är också ganska nice att få. Här är tio godbitar som vi mer än gärna lägger under granen till oss själva.

Mode & trender
SE_header.jpg

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

Fleecetröjan är det perfekta mellanlagret. Vi har testat de bästa modellerna för henne från våra största varumärken.

Mode & trender
SE-HEADER.jpg

Mysiga mjukisset som är bäst i test

Framför brasan i fjällstugan, till och från gymmet eller i soffan med en kopp varm choklad. Vi har testat sex dammodeller av trendiga mjukisset!

Mode & trender
Peak_JR_Frost

15 varma favoriter för barn

Vinterkylan är på intåg och kidsen behöver varma skor och ytterplagg. Här är våra värmande juniorfavoriter, i tre olika prisklasser.

Mode & trender