kompression

Våra kompressionstights som är bäst i test!

Ge musklerna mer stöd och återhämtningen en skjuts genom att träna i kompressionstights. Här är våra 10 bästa kompressiongstights för damer. 

SHOPPA HÄR:

Varma tights för vinterlöpning


Test av:

Rekommenderat pris: 699 kronor 

Kompression: 

Passformen är true to size och de sitter supersnyggt på med lagom mycket kompression. Kramar om benen utan att ge för mycket kompression. Vill du ha maximalt stöd borde du välja en annan modell.

Fukttransport: 

Passar både för hög- och lågintensiv träning. Funkar bra även för riktigt svettiga rundor, ett plus!

Täthet: 

Tyget värmer mycket mer än vanliga tights. Du kommer fortfarande frysa lite om låren de allra kallaste dagarna, men du slipper komma hem med genomfrusna lår som nästan blivit röda av kylan. 

Ventilation: 

Eftersom de är varmare än vanliga tights så är inte ventilationen den allra bästa. I det här fallet får det ses som ett plus, eftersom du vill stänga inne värmen. Använder du dem däremot inomhus på gymmet blir du alldeles för överhettad.

Komfort: 

Tygets insida är väldigt mjukt och det ger nästan en känsla av att ha på sig ett par tighta mjukisbyxor, superskönt! Funkar utmärkt om du vill ha ett alternativ till mjukisbrallor för söndagspromenader eller hemma i soffan, särskilt om du är på landet och behöver något värmande.

Kommentar: 

Ett par riktigt sköna, lagom varma löpartights för dig som vill fortsätta springa utomhus när graderna kryper nedåt. Plus för smart och rejäl nyckelficka i bak med redig dragkedja. Enda minuset är midjan som gärna hade fått vara högre. Om de är för långa kan du ha snöret inåt för att få upp dem en bit, annars kan du vika ned kanten så att snöret inte skaver mot magen. Plus för den mjuka och mysiga insidan!

Maxat midjestöd


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

En modell som känns ganska lågkomprimerande, nästan som shapetights. De håller in allting och du som vill ha lite stöd runt mage och rumpa kommer inte att bli besviken.

Fukttransport: 

De stänger in ganska mycket fukt, men inte mer än andra kompressionstights. Har du tränat i dem så är de lite blöta i midjan och längs benen eftersom de sitter åt.

Täthet: 

Tyget är ganska tjockt och det gör att inga trosor syns igenom ens vid de djupaste benböjen. Troskanter syns däremot, eftersom de sitter så tight. 

Ventilation: 

De andas bra, så du kan utan problem köra hårda träningspass inomhus i de här tightsen. Du får dock känslan av att ingen luft släpps in, kanske för att de sitter så slimmat och till och med har tejpade sömmar vid anklarna. 

Komfort: 

Röhnisch gör vanligtvis väldigt mjuka tights, som är extremt sköna. De här är av naturliga skäl inte riktigt lika bekväma, eftersom de är komprimerande, men snudd på!

Kommentar: 

Ett par kompressionstights med riktigt hög midja. En söm under rumpan lyfter upp som en hiss och formar. Det ser bra ut men kan kännas lite "tonårsaktigt". Tightsen har smarta reflexer och känns genomarbetade. Sömmarna skaver inte och midjan rullar inte ned. De är normala i storleken, något mindre än vissa andra av Röhnisch tights. Enkla att ta på sig och passar även dig med kurvig kropp. Litet minus för att de är så dyra.

Ett måste för CrossFit-utövaren 


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

Ett par medelkomprimerande tights som passar perfekt för högintensiv träning så som CrossFit och HIIT. Det är inga problem att få på sig tightsen, som är tightast vid vaderna.

Fukttransport: 

De släpper igenom en och annan svettfläck, men det är ju bara ett bevis på hård träning. Tyget torkar även väldigt snabbt.

Täthet: 

Reebok har lyckats med konststycket att göra ett par tights i ett extremt tunt material som samtidigt inte är det minsta genomskinliga. Wow!

Ventilation: 

Tightsen håller sig svala under ett helt CrossFit-pass, och har därmed en mycket god andningsförmåga. Det är ett stort plus när du tränar intensivt. Mesh på baksida lår ger ökad ventilation.

Komfort: 

Känns som ett extra lager skinn och funkar därmed även som underställ för den som gillar multifunktionella plagg. Tightsen är extremt sköna på kroppen och sitter som en smäck.

Kommentar: 

Ett par kompressionstights som är true to size. Förutom funktionen är den snygga designen det absolut bästa med tightsen. På minussidan hamnar den lägre midjan som sitter precis under magen. De har också en tendens att glida ned i midjan när du rör på dig så flera av testpersonerna fick gå och dra upp tightsen när de tränade. I övrigt får du en riktigt fin figur i de här tightsen och rumpan sitter där den ska när du gör boxjumps och burpees. 

Smart stöd på rätt ställen


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen har strategiskt placerad kompression där du behöver den som mest, nämligen på lår och vader. I övrigt är de lika mjuka som vanliga träningstights. 

Fukttransport: 

De suger upp svetten från kroppen på ett bra sätt, så att du är torr på kroppen efter ett träningspass men har tights som är ganska blöta. 

Täthet: 

Tyget känns lyxigt och tjockt och du kan ha hur mönstrade trosor du vill under utan att det syns. Däremot kan tyget spännas ut lite på låren, vilket mönstret avslöjar. Gå inte upp en storlek trots det – då blir de alldeles för stora och komprimerar inte lika bra. 

Ventilation: 

De andas inte superbra eftersom de sitter åt ordentligt och dessutom är ganska tjocka, men de är ju såklart gjorda i ett funktionsmaterial. Andas perfekt för löpning utomhus, men kan upplevas som lite för varma inomhus.

Komfort: 

Sitter som en dröm! Ganska rymlig och justerbar midja gör att de funkar bra även de dagar du känner dig lite svullen. 

Kommentar:

Ett par snyggtights! Du känner dig verkligen fin i de här och testpanelen älskar färgen och det lite futuristiska utseendet. De här tightsen sitter lika mjukt och bekvämt som vanliga tights, men ger kompression exakt där du vill ha den. Benen känns faktiskt piggare än vanligt, så även om de inte motverkar utmattning, så känns det faktiskt så! Långa och rymliga tights som slutar mitt över nageln. Perfekta för både gymträning och löpning. Tyvärr är de ganska dyra, vi hade önskat ännu mer kompression för det priset. 

Älskvärda favoriter!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Kompression: 

De här tightsen ger maximal kompression och passformen är perfekt. Även du med muskulös kropp och korta ben kommer tycka att de känns bra från midjan hela vägen ned till benslutet.

Fukttransport: 

Trots att de här är tänkta för löpning, så går de lika bra att ha inomhus. De klarar av alla typer av svettiga aktiviteter på ett utmärkt sätt! 

Täthet: 

Det enda lilla minuset med tightsen är att de blir något genomskinliga när du sträcker ut tyget mycket. Det är inget som syns när du är ute och springer, utan kanske snarare om du gör squats i dem. Svarta underkläder är att föredra! 

Ventilation: 

De andas mycket bra tack vare det tunna tyget. Du kan använda dem både utomhus och inne på gymmet utan problem. 

Komfort: 

Tightsen är så sköna att du knappt känner att du har dem på dig och kompressionen är också toppen. De omsluter musklerna och håller dem på plats, samtidigt som de ger skön rörelsefrihet utan att strama åt för mycket. Sitter uppe i midjan utan att halka ned trots väldigt hög aktivitet.

Kommentar:

Vi är imponerande! Testpanelen rekommenderar dem verkligen till alla som vill ha ett par tights med utmärkt kompression och skön passform. Dessutom har de en snygg och smart design. 360-gradersreflexer runt vaderna gör att du springer säkert och ser cool ut när du tränar inomhus. Kompressionen är verkligen grym och håller tvätt efter tvätt, har du en gång börjat att träna i 2XU-kompressionstights kommer du inte vilja ha något annat. Väl värda varenda krona!

Passar bäst för utomhusträning


Test av:

Rekommenderat pris: 849 kronor

Kompression: 

De här kramar åt kroppen ordentligt och flera i testpanelen tycker att träningen gav mindre mjölksyra än den brukar. Om det beror på extra blodflöde tack vare kompressionen finns det ju inget bevis för, men flera är frälsta av kompressionen. 

Fukttransport: 

Den här modellen är lite varmare tights, så att du ska kunna ha dem även under vintern. Trots det transporterar de effektivt bort fukt från kroppen. Riktigt bra! 

Täthet: 

Tightsen känns väldigt trånga vid påklädning, men när du väl får på dig dem så känns det bra. Tyget är inte så tjockt och kan vara något genomskinligt, vilket är vanligt för kompressionstights. 

Ventilation: 

Det är ganska varmt med de här byxorna på inomhus, eftersom tightsen inte ventilerar bort värmen helt. Därför rekommenderas de främst för utomhusträning och vid till exempel löpning är ventilationen perfekt. 

Komfort: 

Sitter mycket bekvämt. Det enda som kan störa lite är att de sitter åt ordentligt vid knävecken, vilket känns tydligt när du springer upp och ned i trappor. 

Kommentar: 

Är du ute efter ett par tights du kan ha när du springer utomhus i minusgrader kan det här vara ett bra alternativ. Midjan på byxan är ganska låg och slutar strax under naveln. Det är också en väldigt tight midja, men sitter trots det behagligt utan att trycka åt. Dock är det inte så smickrande på alla kroppstyper. Designen är väldigt enkel och klassisk med reflexdetaljer. Tightsen ser orimligt små ut och det är en uppvärmning bara att sätta på sig dem, men när tightsen väl är på sitter de som en smäck. Passar all typ av snabb och fysisk utomhusträning.

En riktig budgetfavorit!


Test av:

Rekommenderat pris: 499 kronor

Kompression: 

Kompressionen är riktigt hög och de tightar till benen när du är ute och springer. Lava Compression Tights ger en helt annan känsla än vanliga tights, du känner dig genast mer "på". 

Fukttransport: 

Tyget klarar av även de svettigaste utmaningarna på gymmet och du behöver inte oroa dig för svettfläckar. Riktigt bra!

Täthet:

Det är inte ett tjockt tyg, men definitivt lite tjockare tyg än till exempel Skins. Tightsen är inte genomskinliga och det fina mönstret gör också att troskanter inte poppar. 

Ventilation: 

Andas på ett väldigt bra sätt och tyget känns behagligt under hela träningspasset. Passar utmärkt till både löpning och träning, oavsett om du ska vara utomhus eller inomhus. 

Komfort: 

De är riktigt sköna! Enkla att ta på, trots att de sedan sitter åt ordentligt. Håller  allt på plats och är ett skönt stöd under tuffa träningspass. 

Kommentar:

Här får du extremt mycket för pengarna. Riktigt prisvärda tights med relativt låg midja, som trots det inte ger ”muffinsmidja”, vilket är ett stort plus. Slimmar åt benen ordentligt, vilket är både skönt och snyggt. Även de i testpanelen som oftast inte uppskattar mönstrade byxor uppskattade de här, tack vare det vintriga och diskreta fjädermönstret. Smickrande, men om du är lång kommer du kanske tycka att de är för korta i modellen. Dragsko i midjan och smakfulla reflexer på vaderna.

Svalkar vid svettfest!


Test av:

Rekommenderat pris: 1 095 kronor 

Kompression: 

Medelhög kompression över lår och vader, utan att de skär in vid byxsluten, vilket gör att benen faktiskt upplevs som rappare och piggare under träning. Optimal stabilitet för de flesta fysiska aktiviteter. 

Fukttransport: 

Hög fukttransport, vilket bidrar till att du håller dig torr och komfortabel. Casall är experter på tights och det märks. 

Täthet: 

De är gjorda i ett ganska tunt material, men är trots det inte det minsta genomskinliga. Härlig svärta som täcker utmärkt. 

Ventilation: 

Tyget ger en sval träningsupplevelse och de andas på ett utmärkt sätt. Använd de här när du vet att träningen bjuder på en riktig svettfest!

Komfort: 

De sitter så skönt! Är du mellan två storlekar kan du välja den mindre eftersom de är ganska generösa i storleken. Även du som är kort kommer tycka att de sitter bra.

Kommentar: 

Tightsen har hög komfort och bra passform. Modellen är normalhög i midjan med bredare linning och dragsko på insidan. Sitter bra över rumpa, lår och vader. Vi rekommenderar de här tightsen främst för löpning och högintensiv träning, där du behöver svala träningsplagg med hög följsamhet som samtidigt ger support. Bra med reflexer på vaderna för dig som vill springa ute när det mörknat. Väldigt mycket stretch i tyget som är tillverkat av återvunnet material.

Som ett andra skinn


Test av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Kompression: 

Oh yes, Skins är kompressionsexperter! De här kramar om som mest på vader och sedan minskar kompressionen ju högre upp du kommer. Du kommer känna att de ger extra energi under träning, bland annat genom att det blir bekvämare att hoppa och springa fort.

Fukttransport: 

Du kan svettas säkert i de här tightsen. Fukten försvinner snabbt från kroppen och därför är de perfekta vid löpning och spinning.

Täthet: 

De känns som ett extra skinn och är gjorda i ett tunt tyg. Trots det så är de inte det minsta genomskinliga, inte ens vid djupa knäböj. Hurra!

Ventilation: 

Smart ventilation i tyget och extra mesh-paneler längs vaderna säkerställer att de här tightsen andas på ett utmärkt sätt. 

Komfort: 

De sitter skönt men midjan är ganska låg och midjebandet är inte så brett. Trots att det är ett mjukt band är det inte det absolut skönaste.

Kommentar:

Dessa kompressionstights från Skins kan beskrivas som den lilla svarta fast i träningsgarderoben. De har ett lätt glansigt material med skön kompression som gradvis kramar om benen samt ventilerande och riktigt snygga detaljer. 

Detta tillsammans med en diskret logga gör de här byxorna till ett av de snyggaste och mest stilrena tights vi har sett på länge. Att de dessutom ökar syretillförseln till blodet och minskar uppbyggnaden av mjölksyra gör träningen och löpningen mer effektiv och återhämtningen kortare. Super! 

Slimmande och stöttande i löpspåret


Test av:

Rekommenderat pris: 799 kronor

Kompression: 

Du kommer att bli positivt överraskad av de här tightsen. De levererar verkligen vad de lovar, nämligen kompression på rätt ställen, så att benen känns pigga och fulla av energi genom hela löprundan.

Fukttransport: 

De absorberar fukt och svett snabbt så att du känner dig torr och fräsch under hela löpturen – även inne på löpbandet på gymmet.

Täthet: 

Materialet är normaltjockt för tights utan att vara genomskinligt, vilket är väldigt skönt att slippa tänka på. 

Ventilation: 

De andas superbra och det mjuka materialet känns torrt även när du är ute och springer.

Komfort: 

De sitter som en smäck över vader, lår och rumpa och man får verkligen en fin siluett. Midjan är normalhög och har även snörning för bästa komfort. Något bredare linning för skönare känsla mot huden. De sitter på plats utan att glida ned.

Kommentar:

Du får ett par superbra kompressionstights till ett bra pris. Snygga och enkla detaljer, som loggan. Tightsen är något knöliga att få på, men när de väl sitter på vill du inte ta av dem. En favorit bland löparna i testpanelen. Ger bra support och full rörelsefrihet. Musklerna hålls på plats och en i testpanelen som ofta får kramp upplever att de här tightsen motverkar kramp tack vare kompressionen. Tillverkade i återvunnet material, vilket är ett plus. 

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

golfskor
Mode & trender

Golfskorna som är bäst i test 2018

23 timmar sedan
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mode & trender

Sommarjackan alla borde ha

23 timmar sedan
Header_midsommar_2018
Mode & trender

12 midsommarfavoriter för kvinnor

2 dagar sedan
Plock_Header
Mode & trender

12 herrfavoriter för midsommar

2 dagar sedan
Magic Pants
Mode & trender

Därför är Daily Sports Magic Pants en klassiker på golfbanan

5 dagar sedan
peak
Mode & trender

Skaljackan från Peak Performance som testaren älskar

6 dagar sedan
bags
Mode & trender

5 fina duffelbags för resan

13 jun 2018
Vans black.png
Mode & trender

Därför är Vans hetaste sneakersmärket just nu

12 jun 2018
badskor
Mode & trender

Hitta rätt badskor till barnen

11 jun 2018
SE.jpg
Mode & trender

Sommarens bästa löparlinnen

11 jun 2018
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg
Mode & trender

Nya Asics Gel-Kayano 25 – för dig som överpronerar

08 jun 2018
crossfit
Mode & trender

Test av bästa CrossFit-skorna från Reebok

07 jun 2018
Header_DAM_VM-Plock.png
Mode & trender

12 blågula favoriter

06 jun 2018
Header-herr
Mode & trender

Heja Sverige! 15 blågula köp

06 jun 2018
SE_header.jpg
Mode & trender

Våra bästa löparshorts!

05 jun 2018
röhnisch
Mode & trender

Här är golfbyxorna från Röhnisch som alla kvinnor älskar

04 jun 2018
Pegasus 35.png
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Nike Pegasus 35

04 jun 2018
freddy
Mode & trender

Därför älskar alla byxor från Freddy

03 jun 2018
Crop tops Header
Mode & trender

5 crop tops för sommarträning

01 jun 2018
Träningstights
Mode & trender

11 träningstights under 400 kronor

01 jun 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Vi testar: Nike Air Zoom Pegasus 35

01 jun 2018
Adidas Solar Glide
Mode & trender

Adidas Solar Glide ger kraft i varje steg

01 jun 2018
LOW-RES Not for Production-18SS_BTL_RETAIL_RT_Training_DO-YOU_Defy_Q2_A4_210x297mm_Defy-2.jpg
Mode & trender

3 anledningar att älska nya träningsskon från Puma

31 may 2018
Adidas X18
Mode & trender

Fotbollsskon VM:s toppnamn ska spela i

31 may 2018
tofflor 2018
Mode & trender

Sommarens bästa tofflor och sandaler från Moheda, Havaianas och Birkenstock

30 may 2018
Hurley_6.jpg
Mode & trender

Surfmärket Hurley finns äntligen hos Sportamore!

30 may 2018
SE-header-yogamattor.jpg
Mode & trender

Våra 5 yogamattor som är bäst i test!

29 may 2018
iStock-808498824.jpg
Mode & trender

Därför ska du springa i löparglasögon

29 may 2018
Weekend resväska
Mode & trender

5 väskor för weekendresan

29 may 2018
Cros for all
Mode & trender

Guide: Crocs för hela familjen

28 may 2018
Header_plock_2018
Mode & trender

9 sommarfavoriter att lägga majlönen på

24 may 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Så bra är nya löparskon Odyssey React från Nike

24 may 2018
Header_BB
Mode & trender

Säg det med tischan! 7 toppar med peppande print

23 may 2018
Barnsandaler_2018
Mode & trender

Barnsandalerna som får toppbetyg

22 may 2018
Better Bodies
Mode & trender

Vilken Better Bodies-stil är du?

22 may 2018
Jordan Spieth
Mode & trender

Snabbguide till golfskorna från Under Armour

21 may 2018
Odyssey React
Mode & trender

Nike Odyssey React – luftig löparsko med superdämpning

21 may 2018
Se_header.jpg
Mode & trender

Vi testar snyggsneakers!

18 may 2018
padel grustennis
Mode & trender

Bäst i test: Padelskor för män

18 may 2018
Running 2018
Mode & trender

13 löparshorts för dig som får lårskav

17 may 2018
magazine
golfskor

Golfskorna som är bäst i test 2018

Bra grepp, hög komfort och en passform som passar just din fot är det viktigaste när du köper golfskor. Här är golfarnas favoriter för både herr och dam.

Mode & trender
Global_FW16_I4A1852_A4.png

Sommarjackan alla borde ha

Nej, det är varken jeans-, skinn-, eller regnjackan. Vi pratar givetvis om multilinern! Den tunna jackan i dun eller syntet som är en räddare i nöden året om.

Mode & trender
Header_midsommar_2018

12 midsommarfavoriter för kvinnor

De här somriga godbitarna ser till att du håller stilen oavsett om midsommar bjuder på solglimtar eller regnskurar.

Mode & trender
Plock_Header

12 herrfavoriter för midsommar

På midsommar kan du i vanlig ordning räkna med omväxlande sol, vind och vatten. Håll stilen oavsett väder med de här somriga godbitarna.

Mode & trender
Magic Pants

Därför är Daily Sports Magic Pants en klassiker på golfbanan

Namnet ”Magic Pants” sätter höga förväntningar på en golfbyxa. Men kvinnorna i vår testpanel är eniga: Daily Sports storsäljare är verkligen magisk!

Mode & trender
peak

Skaljackan från Peak Performance som testaren älskar

Mondo Jacket från Peak Performance är en Gore-Tex-jacka som känns lätt och följsam samt har en mängd smarta detaljer. Är du den kräsna typen är det här rätt skaljacka för dig.

Mode & trender
bags

5 fina duffelbags för resan

Kabinväskor med hjul må vara smidiga, men det finns tillfällen då en duffelbag är oslagbar. Här är våra favoriter just nu.

Mode & trender
Vans black.png

Därför är Vans hetaste sneakersmärket just nu

Old Skool från Vans är sommarens absoluta it-sneaker, men det finns andra modeller som spås bli minst lika trendiga. Här är skorna du inte vill missa.

Mode & trender
badskor

Hitta rätt badskor till barnen

Badskor skyddar barnfötter mot otäcka sjöborrar, vassa klippor och varm sand. Här är bästa tipsen för dig som ska köpa badskor till barnen.

Mode & trender
SE.jpg

Sommarens bästa löparlinnen

Sommarlöpning kräver lätta, luftiga linnen för maximal svalka. Vi har testat sex nya godbitar från några av våra största märken. Så här tyckte testpanelen om dem!

Mode & trender
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg

Nya Asics Gel-Kayano 25 – för dig som överpronerar

Senaste versionen av omtyckta Gel-Kayano från Asics är äntligen här! Vi vet vilka detaljer som slipats för en ännu bättre löpupplevelse.

Mode & trender
crossfit

Test av bästa CrossFit-skorna från Reebok

Svårt att välja mellan Reeboks träningsskor CrossFit Nano och Speed TR? Vår testpanel vet vilken du ska välja!

Mode & trender
Header_DAM_VM-Plock.png

12 blågula favoriter

Nationaldagen är långt ifrån det enda tillfället att bära blågult i år. Med VM-febern i full gång drar vi på oss Sverigefärgerna så fort vi får chansen. Här är 12 köp med vikingavibbar.

Mode & trender
Header-herr

Heja Sverige! 15 blågula köp

I juni firar vi Sverige lite extra. Det är både nationaldagen och fotbolls-VM, vilket så klart innebär att blått och gult är de hetaste färgerna på hemmaplan.

Mode & trender
SE_header.jpg

Våra bästa löparshorts!

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Läs deras omdömen om säsongens modeller för både dam och herr.

Mode & trender