ENG_W.png

Våra pulsklockor som är bäst i test!

Vad sägs om en portabel PT som följer med dig på löprundan, promenaden till bussen och till gymmet? Vår testpanel har tränat med säsongens pulsklockor från Garmin, Suunto och Polar. Här är modellerna som är bäst i test!

Håll dig uppdaterad!

En träningsklocka, eller pulsklocka – kärt barn har många namn, är den perfekta presenten att ge till både dig själv och någon annan som fyller år. Pulsklockor kommer i olika nivåer. De i lägre prisklass passar i regel främst vid konditionsträning medan de i de högre prisklasserna kan nischa in sig även på styrketräning, golf och simning. Vår testpanel har tränat i säsongens populäraste modeller från , och . Spana in deras utvärdering här nedan. 

Psst! Alla batteritider är baserade på att klockan konstant är i träningsläge med ansluten gps. Om klockan inte är det konstant, håller batterierna mycket längre. 

Militärstandard

ENG_Polar_Vantage_V.pngModell: 

Detaljer: Pulsmätning, sömnregistrering, förprogrammerade träningsprogram, stegräknare, mätning av maxpuls, pulszoner, löpindex, hastighetsmätning, kaloriförbrukning, höjdmätare, GPS. 

Sammanfattning: Polar Vantage V riktar sig främst till triathlonatleter och löpare, men går förstås att användas också vid vanlig gymträning. Vantage V är på flera sätt mer robust än modellen Ignite från . samma märke, både till vikten sätt och till innehåll. Det riktigt skriker premium om den här multisportklockan som kan användas av såväl riktiga elitidrottare som vanliga motionärer. Det är dessutom ett bra val för dig vars pulsklocka utsätts för en hel del – Vantage V har militärtestats och ska klara extrema temperaturer, högt som lågt, såväl som smällar direkt mot uret.

Testpanelen kommenterar:

– Gränssnittet är lätt att navigera, och jag gillar att det är touchskärm. Det har inte alla klockor i testet, säger en testare.

Tuff, men nätt!

ENG_Suunto_Fitness_3.pngModell: ,

Detaljer: Anpassningsbar vägledning i realtid för att du ska kunna hitta rätt intensitetsnivå, puls- och aktivitetsmätning dygnet runt, stegräkning, kaloriförbrukning, sömnregistrering, kompatibel med smartphone, stressuppskattning.

Sammanfattning: Det här är en robust träningsklocka som tål att tränas med. Trots det har man inte tummat på designen. Till skillnad från många andra klockor av det robusta slaget är Suunto Fitness 3 väldigt nätt och glider smidigt in under skjortärmen till vardags. Precis som Polar Ignite kan den användas för att mäta stress, återhämtning och intensitetsnivåer. Fitness 3 räknar också både kalorier och steg, samt hastighet och distans. Förutom det är den här träningsklockan vattentät hela vägen ned till 30 meter, och därmed säker att simma med.

Testpanelens kommentarer:

–Det är en väldigt bra och enkel lifestyleklocka och det jag gillar mest är sömnläsaren, stegfunktionen och att den synkar direkt. Dessutom är den lätt och skön att ha på armen, säger en testare.

– Den är lätt, supersnygg och smidig! Klockan passar lika bra till vardags som till kontoret och till träning. Passar dig som har ett aktivt liv och vill ha en snygg och praktisk klocka som är lätt att använda, säger en annan. 

För triatleten eller simmaren!

ENG_Garmin_Swim_2_GPS.pngModell: ,

Detaljer: Timer, stoppur, GPS, larm, musikkontroll, hitta min telefon, kaloriräkning, stegräknare, pulsmätning, vattentät.

Sammanfattning: Vad vore ett test av träningsklockor utan minst ett bidrag från Garmin? Det här är en renodlad simklocka, men den fungerar också för både löpning och cykling. Det som gör den unik är att den bland annat räknar simtag, förutom att den även räknar steg. Swim 2 GPS kan även avgöra vad för sorts simtag du tar, och beräkna antal förbrända kalorier utefter det. Förutom det är den även en bra vardagsklocka, som mäter sömncykler under natten för att du ska kunna återhämtas optimalt.

Testpanelens kommentarer:

– Jag tycker att klockan funkar som min andra Garmin-klocka i knapptryckning och uppbyggnad vilket gör att jag känner mig bekväm med att hantera den. Knapparna är lätta att trycka in vilket är bra framför allt i simningen för mig då jag stoppar och startar klockan ganska mycket. Jag gillar att jag kan få puls under simningen utan speciellt bröstband för puls, säger en testare. 

Prisvärt från Garmin!

ENG_Garmin_Forerunner_245.pngModell: ,

Detaljer: Utvärdering av ditt träningsupplägg, föreslagna vilodagar, VO2-mätning, GPS, musikuppspelning utan telefon, förinställda träningsprogram från Garmin Connect, avancerad löpdynamik (steglängd, markkontakt med mera), utbytbar urtavla.

Sammanfattning: Träningsklockorna från Garmin är alltid favoriter hos Sportamores testpanel, så även denna gång. Modellen Forerunner kommer i flera olika utföranden, varav det här är en av de mindre varianterna (du hittar de andra ). Trots det innehåller Forerunner 245 precis allt du kan önska av din egna portabla PT.

Testpanelens kommentarer:

– Modellen är lätt att använda, speciellt om du tidigare haft andra Garmin-klockor. Instruktionsboken är superenkel och det är lätt att få igång klockan. Ett stort plus är att det är lätt att synka med till exempel Spotify så att du får upp musiken i telefonen och kan välja spellistor och låtar där. Perfekt för dig som springer eller går promenader och inte vill ta upp telefonen hela tiden. Kör du löpning eller andra konditions-träningsformer är det här ett klockrent val för dig, säger testaren.  

Batterisnål gps!

ENG_Suunto_9_G1.pngModell: ,

Detaljer: Batterisnål GPS, pulsmätning, ruttnavigering, stegräknare, sömnanalys, touchskärm, över 80 sportlägen, stormvarningar, vattentålig ned till 100 meter.

Sammanfattning: Först och främst kan sägas om den här träningsklockan att den har klart bäst batteri i testet. I övrigt är det svårt att bestämma sig för vilken funktion som imponerar mest. Suunto 9 G1 är vattentät och går att ta med ut på simturen, varnar för storm på vandringsleden och mäter sömncykler när du vilar. Förutom det anser testpanelen att touchskärmen ytterligare höjer betyget. Det känns mer modern än vissa av konkurrenternas analoga knappar.

Testpanelens kommentarer:

– Jag gillar den här klockan starkt. Jag tror heller inte att jag är ensam om det eftersom klockan är packad med funktioner och väldigt mångsidig, vilket talar för att nästan vem som helst kan hitta en funktion som han eller hon är ute efter, säger en av testarna. 

Bra för träning, snygg till vardags!

ENG_Polar_Ignite.pngModell: 

Detaljer: Pulsmätning vid handleden, GPS, sömnregistrering, kaloriräkning, konditionstest, löparindex, telefonnotiser, vägledda andningsövningar för att förebygga stress.

Sammanfattning: Det här är en ganska nätt multisportklocka, men bör inte underskattas för det. Polar Ignite innehåller alla funktioner du kan önska av en multisportklocka. Under träning mäter den puls, utan att externt pulsband behövs. Den här träningsklockan mäter även din sömn och återhämtning under natten, samt innehåller förprogrammerade andningsövningar som kan användas för att minska stressen. Att den även kan kopplas till telefonen är ett stort plus som gör Ignite till mer än en träningsklocka. Det, samt att den dessutom är snygg på handleden, gör den till ett snyggt alternativ också till vardags!

Testpanelens kommentarer: 

– Det är kul att klockan själv föreslår övningar för dagen, och att de kommer med alternativ så att du kan välja mellan kondition och styrka, berättar en imponerad testare.

Testets värsting!

ENG_Garmin_Fenix_6_Sapphire.pngModell: ,

Detaljer: Optisk pulsmätning, förinställda skidkartor världen över, löparindex, stort lagringsutrymme för musik, kompatibel med smartphone, lång batteritid, höjdmätare, GPS, andningsregistrering, expeditionsläge, ruttnavigering, kartor över Europa, vattentät, Garmin Pay, SOS.

Sammanfattning: Också det här är en robust träningsklocka med ordentliga, analoga knappar, utan någon känslig touchskärm. Fenix 6 Sapphire har testats av amerikansk militär, för att den höga standarden ska kunna säkerställas. I grund och botten är det här en perfekt klocka för vandring och annat äventyrligt friluftsliv, där du vill kunna ställa höga krav på både GPS-funktioner, batteritider och vattentäthet, men den funkar givetvis även för de flesta andra träningsformer. Genom att ladda ned Garmins egen app och koppla den till telefonen kan du ta den med på allt ifrån golf till skidåkning. Som om inte det vore nog kan den även ersätta din plånbok. Med appen Garmin Connect kan du betala i de flesta moderna kortläsare. Det går inte nog att understrykas hur extremt många funktioner som ryms i en och samma klocka.

Testpanelen kommenterar:

– Wow. Jag tyckte den kändes dyr när jag såg prislappen, men efter att ha testat den förstår jag varför. Det finns i princip ingenting som den inte klarar av! Jag är kär i den här klockan, säger en överlycklig testare.

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Test_loparskorherr_2020.png
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

4 dagar sedan
Test löparskor dam
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

4 dagar sedan
Saucony Triumph 18
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

4 dagar sedan
jenny freed
Mode & trender

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

05 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mode & trender

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mode & trender

Test: Adidas Supernova för dam och herr

24 jun 2020
charlotte och pär header
Mode & trender

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mode & trender

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

22 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

17 jun 2020
sandaler header
Mode & trender

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

17 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mode & trender

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mode & trender

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mode & trender

Bästa barnfynden på vår sommarrea

14 jun 2020
Test bikini
Mode & trender

Test: Bikinis från Waikani

11 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

10 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Kan jag tvätta mina sandaler i maskin?

10 jun 2020
daddräkt simning
Mode & trender

Test: Baddräkter för tävling och träningssim

09 jun 2020
ub primeblue
Mode & trender

Här är Adidas Ultraboost i återvunnen plast!

08 jun 2020
Le Specs solglasögon
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solglasögon

06 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löpartröjor för herr 2020

05 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Stort test av träningslinnen för löpning

05 jun 2020
Blacc yoga
Mode & trender

Lär dig shoppa smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mode & trender

Sommarens 9 hetaste badshorts

04 jun 2020
pegasus 37
Mode & trender

Test: Så bra är Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
nike pegasus 37 header
Mode & trender

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Vattentätt test: UV-dräkter för barn

02 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mode & trender

Maxa tempot med Sauconys nya löparsko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mode & trender

Våra bästa löparshorts för herr och dam

28 may 2020
Test tenniskjol
Mode & trender

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

28 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mode & trender

Vi älskar säsongens sneakers från New Balance

27 may 2020
nike one tight header ny bild
Mode & trender

Test: Därför är Nike One Tight så populära

26 may 2020
Better Bodies träningstights
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningstights från Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning
Mode & trender

Träna i rätt underkläder – och undvik skavsår

25 may 2020
Asics GT-2000
Mode & trender

Satsa på Asics löparskor om du pronerar

25 may 2020
korta tights
Mode & trender

Test: Korta träningstights för dam 2020

22 may 2020
React Miler NY
Mode & trender

Spring längre med Nike React Miler

22 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mode & trender

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

21 may 2020
New Balance skor
Mode & trender

Köp rätt löparskor från New Balance

20 may 2020
magazine
Test_loparskorherr_2020.png

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

Säsongens löparskor är här! Vår testpanel har sprungit i modeller för intervaller, lopp och långa distanser. Här är löparskorna för honom som är bäst i test!

4 dagar sedan
Mode & trender
Test löparskor dam

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

Vilka löparskor ska jag ha? Den frågan ställer sig de allra flesta inför vårens löpsäsong. Vår testpanel har gjort halva jobbet åt dig – här är löparskorna som är bäst i test!

4 dagar sedan
Mode & trender
Saucony Triumph 18

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

Stötdämpande mellansula, tight hälkappa och en vinnande löpkänsla – här är anledningarna till varför du borde springa i nya löparskon Triumph 18 från Saucony.

4 dagar sedan
Mode & trender
jenny freed

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

Att välja sport-bh kan vara lite klurigt. Låt utbildade lingeristan Jenny Svedberg Freéd hjälpa dig.

05 jul 2020
Mode & trender
Asics GEL-Kayano 27

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

En pronationssko som både är superstabil och har mycket dämpning – är det ens möjligt? Säg hej till nya Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Mode & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

Boxhopp, squats, repklättring och wallballs – allt klarar Free Metcon 3. Läs testpanelens utlåtande om nya träningsskon.

01 jul 2020
Mode & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova för dam och herr

Testpanelens dom: Hög kvalitet för billig peng. Vi pratar om Adidas nya löparsko Supernova!

24 jun 2020
Mode & trender
charlotte och pär header

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

Vi har tagit hjälp av två stycken superlöpare för att kora de bästa löparskorna från Asics – för dam och herr. Läst testet för att få reda på svaret!

23 jun 2020
Mode & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

Här är löparskon för dig som söker hög kvalitet utan att det ska behöva kosta skjortan! Läs mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mode & trender
Herr - Header.jpg

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

Sommaren = öppna skor! Och vad är bättre än ett par trendiga sandaler eller tofflor? Spana in vårt herrtest av säsongens favoriter för fötterna!

17 jun 2020
Mode & trender
sandaler header

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

Äntligen dags att testa sandaler från Birkenstock, Cruz och Axelda. Se modellerna för sommarens hetaste dagar som är bäst i test!

17 jun 2020
Mode & trender
Header.jpg

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

Några av testpanelens favoriter finns just nu på vår Summer Sale. Här är de bästa löparskorna på REA för dam och herr.

14 jun 2020
Mode & trender
Sommarrea herr

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

Nytt padelracket, löparskor eller sandaler? Vi har plockat ihop några av våra bäst tips för honom som du just nu kan fynda på vår sommarrea.

14 jun 2020
Mode & trender
Sommarrea dam

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

Här har vi har samlat några av våra bästa klipp för dam på vår stora REA! Löparskor, sandaler, tights och mer.

14 jun 2020
Mode & trender
Sommarrea barn

Bästa barnfynden på vår sommarrea

Vi har tagit fram ett axplock av vad du kan fynda till kidsen på vår stora REA. Här är de bästa prisklippen för både stora och små barn.

14 jun 2020
Mode & trender