ENG_W.png

Våra pulsklockor som är bäst i test!

Vad sägs om en portabel PT som följer med dig på löprundan, promenaden till bussen och till gymmet? Vår testpanel har tränat med säsongens pulsklockor från Garmin, Suunto och Polar. Här är modellerna som är bäst i test!

En träningsklocka, eller pulsklocka – kärt barn har många namn, är den perfekta presenten att ge till både dig själv och någon annan som fyller år. Pulsklockor kommer i olika nivåer. De i lägre prisklass passar i regel främst vid konditionsträning medan de i de högre prisklasserna kan nischa in sig även på styrketräning, golf och simning. Vår testpanel har tränat i säsongens populäraste modeller från , och . Spana in deras utvärdering här nedan. 

Psst! Alla batteritider är baserade på att klockan konstant är i träningsläge med ansluten gps. Om klockan inte är det konstant, håller batterierna mycket längre. 

Militärstandard

ENG_Polar_Vantage_V.pngModell: 

Detaljer: Pulsmätning, sömnregistrering, förprogrammerade träningsprogram, stegräknare, mätning av maxpuls, pulszoner, löpindex, hastighetsmätning, kaloriförbrukning, höjdmätare, GPS. 

Sammanfattning: Polar Vantage V riktar sig främst till triathlonatleter och löpare, men går förstås att användas också vid vanlig gymträning. Vantage V är på flera sätt mer robust än modellen Ignite från . samma märke, både till vikten sätt och till innehåll. Det riktigt skriker premium om den här multisportklockan som kan användas av såväl riktiga elitidrottare som vanliga motionärer. Det är dessutom ett bra val för dig vars pulsklocka utsätts för en hel del – Vantage V har militärtestats och ska klara extrema temperaturer, högt som lågt, såväl som smällar direkt mot uret.

Testpanelen kommenterar:

– Gränssnittet är lätt att navigera, och jag gillar att det är touchskärm. Det har inte alla klockor i testet, säger en testare.

Tuff, men nätt!

ENG_Suunto_Fitness_3.pngModell: ,

Detaljer: Anpassningsbar vägledning i realtid för att du ska kunna hitta rätt intensitetsnivå, puls- och aktivitetsmätning dygnet runt, stegräkning, kaloriförbrukning, sömnregistrering, kompatibel med smartphone, stressuppskattning.

Sammanfattning: Det här är en robust träningsklocka som tål att tränas med. Trots det har man inte tummat på designen. Till skillnad från många andra klockor av det robusta slaget är Suunto Fitness 3 väldigt nätt och glider smidigt in under skjortärmen till vardags. Precis som Polar Ignite kan den användas för att mäta stress, återhämtning och intensitetsnivåer. Fitness 3 räknar också både kalorier och steg, samt hastighet och distans. Förutom det är den här träningsklockan vattentät hela vägen ned till 30 meter, och därmed säker att simma med.

Testpanelens kommentarer:

–Det är en väldigt bra och enkel lifestyleklocka och det jag gillar mest är sömnläsaren, stegfunktionen och att den synkar direkt. Dessutom är den lätt och skön att ha på armen, säger en testare.

– Den är lätt, supersnygg och smidig! Klockan passar lika bra till vardags som till kontoret och till träning. Passar dig som har ett aktivt liv och vill ha en snygg och praktisk klocka som är lätt att använda, säger en annan. 

För triatleten eller simmaren!

ENG_Garmin_Swim_2_GPS.pngModell: ,

Detaljer: Timer, stoppur, GPS, larm, musikkontroll, hitta min telefon, kaloriräkning, stegräknare, pulsmätning, vattentät.

Sammanfattning: Vad vore ett test av träningsklockor utan minst ett bidrag från Garmin? Det här är en renodlad simklocka, men den fungerar också för både löpning och cykling. Det som gör den unik är att den bland annat räknar simtag, förutom att den även räknar steg. Swim 2 GPS kan även avgöra vad för sorts simtag du tar, och beräkna antal förbrända kalorier utefter det. Förutom det är den även en bra vardagsklocka, som mäter sömncykler under natten för att du ska kunna återhämtas optimalt.

Testpanelens kommentarer:

– Jag tycker att klockan funkar som min andra Garmin-klocka i knapptryckning och uppbyggnad vilket gör att jag känner mig bekväm med att hantera den. Knapparna är lätta att trycka in vilket är bra framför allt i simningen för mig då jag stoppar och startar klockan ganska mycket. Jag gillar att jag kan få puls under simningen utan speciellt bröstband för puls, säger en testare. 

Prisvärt från Garmin!

ENG_Garmin_Forerunner_245.pngModell: ,

Detaljer: Utvärdering av ditt träningsupplägg, föreslagna vilodagar, VO2-mätning, GPS, musikuppspelning utan telefon, förinställda träningsprogram från Garmin Connect, avancerad löpdynamik (steglängd, markkontakt med mera), utbytbar urtavla.

Sammanfattning: Träningsklockorna från Garmin är alltid favoriter hos Sportamores testpanel, så även denna gång. Modellen Forerunner kommer i flera olika utföranden, varav det här är en av de mindre varianterna (du hittar de andra ). Trots det innehåller Forerunner 245 precis allt du kan önska av din egna portabla PT.

Testpanelens kommentarer:

– Modellen är lätt att använda, speciellt om du tidigare haft andra Garmin-klockor. Instruktionsboken är superenkel och det är lätt att få igång klockan. Ett stort plus är att det är lätt att synka med till exempel Spotify så att du får upp musiken i telefonen och kan välja spellistor och låtar där. Perfekt för dig som springer eller går promenader och inte vill ta upp telefonen hela tiden. Kör du löpning eller andra konditions-träningsformer är det här ett klockrent val för dig, säger testaren.  

Batterisnål gps!

ENG_Suunto_9_G1.pngModell: ,

Detaljer: Batterisnål GPS, pulsmätning, ruttnavigering, stegräknare, sömnanalys, touchskärm, över 80 sportlägen, stormvarningar, vattentålig ned till 100 meter.

Sammanfattning: Först och främst kan sägas om den här träningsklockan att den har klart bäst batteri i testet. I övrigt är det svårt att bestämma sig för vilken funktion som imponerar mest. Suunto 9 G1 är vattentät och går att ta med ut på simturen, varnar för storm på vandringsleden och mäter sömncykler när du vilar. Förutom det anser testpanelen att touchskärmen ytterligare höjer betyget. Det känns mer modern än vissa av konkurrenternas analoga knappar.

Testpanelens kommentarer:

– Jag gillar den här klockan starkt. Jag tror heller inte att jag är ensam om det eftersom klockan är packad med funktioner och väldigt mångsidig, vilket talar för att nästan vem som helst kan hitta en funktion som han eller hon är ute efter, säger en av testarna. 

Bra för träning, snygg till vardags!

ENG_Polar_Ignite.pngModell: 

Detaljer: Pulsmätning vid handleden, GPS, sömnregistrering, kaloriräkning, konditionstest, löparindex, telefonnotiser, vägledda andningsövningar för att förebygga stress.

Sammanfattning: Det här är en ganska nätt multisportklocka, men bör inte underskattas för det. Polar Ignite innehåller alla funktioner du kan önska av en multisportklocka. Under träning mäter den puls, utan att externt pulsband behövs. Den här träningsklockan mäter även din sömn och återhämtning under natten, samt innehåller förprogrammerade andningsövningar som kan användas för att minska stressen. Att den även kan kopplas till telefonen är ett stort plus som gör Ignite till mer än en träningsklocka. Det, samt att den dessutom är snygg på handleden, gör den till ett snyggt alternativ också till vardags!

Testpanelens kommentarer: 

– Det är kul att klockan själv föreslår övningar för dagen, och att de kommer med alternativ så att du kan välja mellan kondition och styrka, berättar en imponerad testare.

Testets värsting!

ENG_Garmin_Fenix_6_Sapphire.pngModell: ,

Detaljer: Optisk pulsmätning, förinställda skidkartor världen över, löparindex, stort lagringsutrymme för musik, kompatibel med smartphone, lång batteritid, höjdmätare, GPS, andningsregistrering, expeditionsläge, ruttnavigering, kartor över Europa, vattentät, Garmin Pay, SOS.

Sammanfattning: Också det här är en robust träningsklocka med ordentliga, analoga knappar, utan någon känslig touchskärm. Fenix 6 Sapphire har testats av amerikansk militär, för att den höga standarden ska kunna säkerställas. I grund och botten är det här en perfekt klocka för vandring och annat äventyrligt friluftsliv, där du vill kunna ställa höga krav på både GPS-funktioner, batteritider och vattentäthet, men den funkar givetvis även för de flesta andra träningsformer. Genom att ladda ned Garmins egen app och koppla den till telefonen kan du ta den med på allt ifrån golf till skidåkning. Som om inte det vore nog kan den även ersätta din plånbok. Med appen Garmin Connect kan du betala i de flesta moderna kortläsare. Det går inte nog att understrykas hur extremt många funktioner som ryms i en och samma klocka.

Testpanelen kommenterar:

– Wow. Jag tyckte den kändes dyr när jag såg prislappen, men efter att ha testat den förstår jag varför. Det finns i princip ingenting som den inte klarar av! Jag är kär i den här klockan, säger en överlycklig testare.

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

Dedicated new brand
Mode & trender

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

12 timmar sedan
Adidas UB19
Mode & trender

Därför behöver du mer än ett par löparskor

1 dag sedan
Saucony Triumph Iso 5
Mode & trender

Så väljer du rätt löparskor

1 dag sedan
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mode & trender

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

5 dagar sedan
HEADER_W.jpg
Mode & trender

Test: Träningskläder för gravida

5 dagar sedan
Header-3.jpg
Mode & trender

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

6 dagar sedan
Tvätta träningsskor
Mode & trender

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mode & trender

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Träningsskor test header
Mode & trender

Test! Årets bästa träningsskor för herr

16 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mode & trender

Test av årets bästa träningsskor för dam

16 jan 2020
Header.png
Mode & trender

8 svarta träningstights som är bäst i test

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mode & trender

Här är löparskorna för dig som pronerar

14 jan 2020
Reebok PureMove Bra
Mode & trender

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

13 jan 2020
Header.png
Mode & trender

Test: Årets bästa träningsväskor

10 jan 2020
frontier header
Mode & trender

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mode & trender

Nyhet: Matcha snyggt och bekvämt med mjuka set från Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mode & trender

Nytt märke för dansglada barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header
Mode & trender

Högsta betyg till Nikes nya träningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mode & trender

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

02 jan 2020
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Vinterns varmaste kängor

02 jan 2020
ENG_W.png
Mode & trender

Våra pulsklockor som är bäst i test!

02 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mode & trender

5 löparskor du inte får missa 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mode & trender

Test! Årets topp 10 bästa tights

25 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mode & trender

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

19 dec 2019
Nike Metcon
Mode & trender

Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike

18 dec 2019
Eva sjöholm header
Mode & trender

Träningstrender 2020: Så kommer vi träna nästa år

17 dec 2019
Handskar barn
Mode & trender

Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn

16 dec 2019
ENG_W.png
Mode & trender

Test av säsongens bästa skidjackor för henne

13 dec 2019
ENG_M.png
Mode & trender

Vi testar: bästa skidjackorna för män

13 dec 2019
Rehband 3.png
Mode & trender

Guide: Så väljer du rätt knäskydd

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

10 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

10 dec 2019
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

05 dec 2019
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

04 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
magazine
Dedicated new brand

Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete

Från bomullsfrö till färdiga plagg – Dedicated är varumärket som tar ansvar för både planeten och de som producerar plaggen. Nu hittar du deras coola, ekologiska och fairtrademärkta kläder hos oss!

12 timmar sedan
Mode & trender
Adidas UB19

Därför behöver du mer än ett par löparskor

Hur många löparskor har du i din verktygslåda? Förmodligen för få. Adidas skoexpert förklarar varför alla löpare bör ha fler än ett par löparskor.

1 dag sedan
Mode & trender
Saucony Triumph Iso 5

Så väljer du rätt löparskor

Är en dämpad löparsko det bästa du kan springa i? Och vad har drop egentligen för betydelse? Löparskoexperten Agne Karlsson gör det lätt att hitta rätt löparsko.

1 dag sedan
Mode & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano är CrossFit-skon med stort S och nu har den landat hos oss i nya, fräscha färger! Spana in uppdateringen och lär dig mer om superskon.

5 dagar sedan
Mode & trender
HEADER_W.jpg

Test: Träningskläder för gravida

Bara för att du är gravid betyder det inte att du måste sluta träna – tvärtom! Att röra på sig under graviditeten är bra för både dig och bebisen. Vår havande testpanel har fått svettas i träningskläder från Blacc.

5 dagar sedan
Mode & trender
Header-3.jpg

BÄST I TEST! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

6 dagar sedan
Mode & trender
Tvätta träningsskor

Så tvättar du dina träningsskor på bästa sätt

Att komma hem och vädra dina träningsskor efter ett svettigt pass är A och O. Men det är långt ifrån allt du behöver göra för att förlänga livstiden på dem. Här är expertens bästa tips!

20 jan 2020
Mode & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sport bh-revolution från Nike: Swoosh One Piece Pad

Bland alla sport-bh:ar finns en uppsjö av olika modeller beroende på vad du och din kropp behöver, men vissa modeller är extra populära. En av dem är Nikes Swoosh Sports Bra. Nu har den fått en innovativ uppgradering du inte vill missa!

19 jan 2020
Mode & trender
Träningsskor test header

Test! Årets bästa träningsskor för herr

Det nya året har redan börjat och har du inte redan pallrat dig iväg till gymmet så är det hög tid nu. Få hjälp att infria nyårslöftet med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är årets bästa modeller från Nike, Reebok och Under Armour.

16 jan 2020
Mode & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets bästa träningsskor för dam

Är du nyfiken på vad det nya året har att bjuda på i form av träningsskor? Vi har tränat i fem av 2020:s bästa modeller för inomhusträning på gym eller i sal!

16 jan 2020
Mode & trender
Header.png

8 svarta träningstights som är bäst i test

Tights är ett träningsplagg som passar alla former av träning: yoga, högintensiva pass, gruppklasser och gymträning. I det här testet har testpanelen provat massor av tights för att utse de bästa!

16 jan 2020
Mode & trender
Guide 13 header Saucony

Här är löparskorna för dig som pronerar

Inför 2020 har skotillverkarna Saucony bestämt sig för att göra något nytt i sin produktion av stabila löparskor. Här är allt du behöver veta om den nya innovationen och varför du bör uppdatera dig på en gång!

14 jan 2020
Mode & trender
Reebok PureMove Bra

Reeboks grymma sport-bh anpassar stöd efter behov

Aldrig mera dubbla sport-bh:ar – PureMove Bra anpassar stödet efter just ditt behov. Vi har testat Reeboks hajpade sport-bh.

13 jan 2020
Mode & trender
Header.png

Test: Årets bästa träningsväskor

Träningsväskan är din ständiga följeslagare på träningen. Vilken som passar dig kan du ta reda på i vårt test av säsongens hetaste modeller!

10 jan 2020
Mode & trender
frontier header

Spana in Frontier, vårt nya klädmärke för herrar

Klä dig snyggt, bekvämt och prisvärt med Frontier – det sprillans nya klädmärket för män. Här avslöjar produktexperten allt du vill veta om utbudet, stilinspirationen och storlekar!

09 jan 2020
Mode & trender