SE_Header.png

Vinterns goggles som är bäst i test!

Känns det som en chansning att klicka hem ett par goggles? Vi hjälper dig! Vår testpanel har åkt utför i vinterns hetaste modeller för att du ska hitta rätt skidglasögon.

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och det är dags att se till att du ser bra ut, i dubbel bemärkelse) i backen. Vår testpanel har test flera av årets hetaste goggles från våra toppmärken för att ta reda på vilken typ av åkare modellerna är skapade för. 

– När du beställt hem ett par goggles är det viktigt att du provar de tillsammans med din hjälm. Hur modellen integrerar med hjälmen påverkar både bekvämligheten och ventilationen, säger Lina Sellgren, inköpare på Sportamore och fortsätter: 

– Vissa goggles och hjälm-kombinationer lämnar en, vad jag kallar, turistglipa. En glipa i pannan mellan din goggles och hjälmen som gör att kall luft tar sig in. Det vill du inte ha.

Väl i backen finns det ytterligare ett knep för att förgylla din skidupplevelse och se till att dina goggles håller sig fräscha längre. Många har en tendens att dra upp sina goggles på hjälmen när de står i liftkön. Det är ett stort no no! 

– Efter ett åk har du fått upp värmen vilket gör att ditt ansikte och dina goggles är varma. När du sedan sätter upp dem på den kalla hjälmen kyls de ned. När du återigen sätter de på plats på ditt varma ansikte bildas det imma, som du sedan försöker få bort med hjälp av handskarna. Men det som egentligen händer när du gör det är att du putsar bort själva skyddet mot imma. Så låt dina goggles sitta kvar i ansiktet hela tiden! 

SE_Appertiff_CRB.pngTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En hårdare och större modell som sitter tight och bra utan att lämna någon glipa. Modellen går ned en bit på kinden och passar därför bäst för dig med medelstort till större ansikte. Skummet längst med ramen upplevs väldigt hårt och testpanelen hade önskat en mjukare känsla för högre komfort.

Lins: Stort och brett synfält där linsen går ända ut i kanterna. Du får både med en kontrastlins för sämre ljusförhållanden samt en sollins, vilket du byter utan problem när du fått in tekniken. 

Ventilation: Ventilation både ovanpå och under modellen. Plus för ventilationshålen fram på linsen som underlättar om hjälmkanten sitter tätt mot dina goggles. 

Design: En kaxig modell som imponerar för dig som gillar att sticka ut. Vissa i testpanelen gillar inte den större modellen som de förknippar med ett flugutseende. 

Sammanfattning: Är du en hejare i backen, ofta kör freestyle och vill ha ett par goggles som känns heta på marknaden? Då är CRB ett perfekt val för dig. Det bredare synfältet, kaxiga attityden och de dubbla linserna som medföljer ligger på plussidan. Den mörka linsen är den snyggare av dem men kommer främst till sin rätt en solig dag i Alperna. Med andra ord inte den ultimata modellen för familjeresor till Åre en gång om året. På minussidan ligger det hårda skummet vid ramkanten som inte var en hit hos testpanelen. Överlag en goggle som både sitter hårt och tätt när den inbitna freestyle-åkaren gör entre i backen! 

SE_Oakley_FallLine.pngTest av:

Rekommenderat pris: 2 165 kronor. 

Finns även i: , och

Bekvämlighet: Stabila och rejäla goggles som sitter som en smäck! Mjuk och följsam ram, upplevs varken som för små eller stora oavsett ansiktsform. Till skillnad från andra modeller som kan trycka på näsan, kan du andas helt fritt utan problem i Fall Line.

Lins: En kontrasthöjande lins som är spegelbehandlad för att anpassa sig efter olika ljusförhållanden. Du behöver alltså inte byta lins beroende på om det är mulet eller soligt väder. Inte det bredaste synfältet i testet men lagom brett för att du inte ska störa dig på det. 

Ventilation: Bred och välplacerad ventilation runt hela ramen, inget att klaga på. 

Design: Extremt avskalade och snygga, hela testpanelen är överens – det här är snyggaste modellen i testet. 

Sammanfattning: Oakleys PRIZM-linser är specialproducerade, en lins i taget, till skillnad från konkurrenter som massproducerar sina linserna. Det gör att allt är anpassat in i minsta detalj efter ögonen och synfältet. Linsen anpassar sig även efter ljusförhållandet utomhus, men rekommenderas ändå främst till sensäsongens skidåkning och resor till Alperna där solen skiner starkt. Det enda minus som testpanelen hittar är att den tjocka ventilationskanten nedtill hade kunnat vara något smalare för att få skidglasögonen att sitta lite närmare ansiktet. Modellen upplevs som skräddarsydd oavsett ansiktsform och sitter både skönt och bra. Stort, stort plus för designen. De är även OTG (over the glasses)-anpassade så du får plats med dina vanliga glasögon utan problem. 

SE_Salomon_Xview.pngTest av:

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: .

Bekvämlighet: Något mindre modell med ett väldigt mjukt skum som sitter extremt skönt mot ansiktet. Passar bäst till dig med mindre ansikte eller du som är allergisk mot kumpiga goggles. 

Lins: Inte det bredaste synfältet, men tillräckligt brett enligt testpanelen. Påminner mycket om Fall Line från Oakley. Perfekt ljusinsläpp. Den här modellen kan du ha i ruggigare väder utan att behöva vara rädd för att du inte ser något. 

Ventilation: Modellen sitter tight och har bra ventilation både under och över linsen som hjälper till att hålla en behaglig värme och gör så att det inte immar. 

Design: Den guldfärgade linsen gör att du ser ut som en champion. I kombination med detaljerna i orange får designen höga betyg. Det enda som drar ned utseendet är den vita detaljen runt näsan. 

Sammanfattning: Extremt mjuk modell som sitter väldigt bra. En nätt goggle för dig som inte gillar de klumpigare varianterna. Ljuset i linsen är magiskt, passar perfekt för Nordens fjäll och anpassar sig efter ljudförhållandena utomhus. Minus för att skummet runt näsan är aningen brett och kan, om modellen åker för högt upp i ansiktet, på så sätt hamna i vägen för synfältet och irritera vissa ögon. Det bästa med modellen är att den är extremt bekväm, har en grym lins samt integrerar väldigt bra ihop med Salomons skidhjälmar. Passar både nybörjaren och dig som åker ett par veckor om året. 

SE_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Finns även i: och

Bekvämlighet: Modellen sitter som en smäck och har ett mjukt skum vid ramen. Det en bred goggle som riktar sig till dig med större ansikte då den kan halka ned på näsan på dig med mindre. 

Lins: En mörkare lins med spegelyta och UV-skydd, som du trots det får väldigt bra sikt i. Du kan med fördel använda den i svenska fjällen. Är den mot förmodan är för mörk medföljer en extralins som inte är lika sminkad. Synfältet är inte lika brett som man tror då modellen har en bredare ventilationsdel runt hela ramen. 

Ventilation: Bred och hög ventilation både över och under ramen, ingen risk för instängd känsla.

Design: Snygg och stilren modell med en cool spegellins. 

Sammanfattning: Ventilationsskummet på ovansidan är väldigt brett och går högre upp än själva ramen, vilket ger god ventilation men kan samtidigt resultera i att det blir en glipa mellan skidglasögon och hjälm. Testa modellen tillsammans med din hjälm för optimal passform. Minus med modellen är att den knakar. Väldigt mycket. Se till att den sitter på plats och håller sig där så du inte störs under skidåkningen. Det bästa med modellen är den mjuka passformen, de dubbla linserna som medföljer och de justerbara fästena vid banden. Spegelytan gör det omöjligt att se in i linsen vilket vissa i testpanelen uppskattade rejält. Är du en influencer som inte vill bli igenkänd i backen bör du spana in Skutan från Spektrum. 

SE_Anon_Helix.pngTest av:

Rekommenderat pris: 699 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En av de smalare modellerna i testet. Den sitter väldigt tätt mot ansiktet och integrerar bra med Salomon-hjälmar. I och med att den inte är speciellt hög och bred passar den bäst till dig med smalare ansikte. 

Lins: Du får med två linser, en som passar bäst i svenska och norska fjällen och en kontrastlins för sensäsongens starka solstrålar eller för resan till Alperna. Plus för UV-skyddet. 

Ventilation: Hela ovandelen och underdelen innehåller ventilationshål som ser till att du inte får en instängd känsla. 

Design: En klassisk modell för nybörjaren. När du böjer modellen förloras däremot den ovala känslan på linsen och den kan uppfattas som något bubblig. Inget som stör varken sikt eller upplevelse dock. 

Sammanfattning: Är skidåkning nytt för dig och vill du undvika att täcka halva ansiktet med stora goggles är det här ett ypperligt val! Anon står för en av testets budgetfavoriter som sitter mjukt och skönt på ansiktet. Det bästa med modellen är att den passar de flesta och är OTG-säker, alltså att du kan ha dina vanliga glasögon under den här modellen. Minus för den något billiga känslan och att linsen inte är den snyggaste i testet. Är du däremot en av de som inte väljer goggle utifrån utseende utan för dess funktion är det här en perfekt julklapp till dig själv. 

SHOPPA HÄR:  

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

höstens hetaste tights
Mode & trender

Stort test av träningstights

4 dagar sedan
header träningsskor
Mode & trender

Stort test: Här är de bästa träningsskorna 2019

5 dagar sedan
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mode & trender

Så är nya löparskon Nike Joyride att springa i

5 dagar sedan
Viking header
Mode & trender

Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer

09 aug 2019
blacc running
Mode & trender

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

08 aug 2019
Pegasus 36 test
Mode & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

02 aug 2019
Reebok löparskor
Mode & trender

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

01 aug 2019
Magväskor
Mode & trender

Trend: Magväskan alla pratar om

31 jul 2019
Trender
Mode & trender

Följ med på trendsafari – här är säsongens hetaste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mode & trender

Test! 3 trendiga tights från Puma

24 jul 2019
didriksons
Mode & trender

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mode & trender

Kan jag ha sneakers på bröllop?

18 jul 2019
Barnskor
Mode & trender

Guide: Så hittar du rätt skostorlek till barn

12 jul 2019
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

12 jul 2019
Nike löparskor
Mode & trender

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

11 jul 2019
Fruktmönster
Mode & trender

Därför är fruktmönster trendigast på beachen

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mode & trender

Test: Hypade Nike Metcon 5 lever upp till förväntningarna

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mode & trender

Allt du behöver veta om nya Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mode & trender

TEST: Sommarens bästa löparshorts för dam och herr

03 jul 2019
Kompressionskläder header
Mode & trender

Därför ska du springa i kompressionskläder

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mode & trender

Så stylar du din crop top

28 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mode & trender

Minitest: Så bra är Adidas löparsko Pulseboost HD

27 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mode & trender

Allt du behöver veta om nya Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header
Mode & trender

Experten tipsar: Så ska dina löparskor sitta på foten

24 jun 2019
test stabila löparskor
Mode & trender

Test: 5 stabila löparskor för dam och herr

21 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mode & trender

Smygtitta på nya Adidas Pulseboost

19 jun 2019
Reebok Running-ambassadör
Mode & trender

Här är våra nya Reebok running-ambassadörer!

17 jun 2019
puma hybrid
Mode & trender

10 löparskor du inte får missa i sommar

14 jun 2019
Birkenstock rosa
Mode & trender

Så tar du hand om dina Birkenstock

13 jun 2019
Nike
Mode & trender

Fotbollsfest med Nikes nya plagg

11 jun 2019
Byks_Karitraa.png
Mode & trender

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

09 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mode & trender

Därför ska du ha en seglarjacka istället för en vanlig regnjacka

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mode & trender

Lättare och smidigare – nya Pegasus 36 är här!

06 jun 2019
Kari Traa
Mode & trender

Guide: Välj rätt träningsväska

05 jun 2019
header-väskor.jpg
Mode & trender

TEST: Våra bästa träningsväskor

04 jun 2019
Nike träningssko
Mode & trender

PT:n testar nya träningsskon Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
yogatights blacc
Mode & trender

Så väljer du tights till yoga

03 jun 2019
Superga
Mode & trender

Superga – den enda tygskon du behöver

30 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mode & trender

Därför ska ditt barn leka i löparskor

29 may 2019
Nike
Mode & trender

Stylisten guidar: Sommarens 3 hetaste trender

27 may 2019
magazine
höstens hetaste tights

Stort test av träningstights

Hög midja, djurmönstrade eller klassiskt svarta? Vår testpanel har testat träningstights för dam från Adidas, Nike, Casall, Blacc och Röhnisch.

4 dagar sedan
Mode & trender
header träningsskor

Stort test: Här är de bästa träningsskorna 2019

Ska du köpa nya träningsskor? Här är herr- och dammodellerna som är bäst i test!

5 dagar sedan
Mode & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Så är nya löparskon Nike Joyride att springa i

Ute efter en dämpad löparsko? Spana in nya Joyride Run Flyknit från Nike! Små färgglada skumkulor i sulan gör att den anpassar den sig efter just ditt löpsteg.

5 dagar sedan
Mode & trender
Viking header

Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer

Djupa vattenpölar och lervälling att busa i brukar göra att barn gillar hösten. För alla föräldrar är det däremot inte lika roligt. Sportamores lilla testpanel har provat gummistövlar från Viking. Här är gummistövlarna som är bäst i test.

09 aug 2019
Mode & trender
blacc running

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

Blacc har gjort det igen – nu är den nya löparkollektionen här. Plaggen är funktionella, trendiga och passar alla löpare. Oavsett om du springer 3 kilometer eller 3 mil ska du spana in det här testet, där delar av kollektionen satts på prov!

08 aug 2019
Mode & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nyligen lanserades en ny sko i Pegasus-familjen, nämligen Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har låtit vår erfarna testpanel ge sig ut i löpspåret och testa skorna. Här är resultatet!

02 aug 2019
Mode & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

Våra Reebok running-ambassadörer har sprungit i Reeboks löparskor hela sommaren. Här utvärderar de passform, komfort och funktion hos de tre populäraste modellerna.

01 aug 2019
Mode & trender
Magväskor

Trend: Magväskan alla pratar om

Finns det någon som har missat att magväskan är tillbaka? Förmodligen inte! Här är allt du behöver veta om säsongens trendigaste accessoar.

31 jul 2019
Mode & trender
Trender

Följ med på trendsafari – här är säsongens hetaste plagg

Safarilook, mixade årtionden och en bucket hat – här är säsongens hetaste trender som du inte vill missa.

30 jul 2019
Mode & trender
Tights Puma

Test! 3 trendiga tights från Puma

Att neon är detaljen att satsa på i höst är det ingen tvekan om. Modejätten Puma har lanserat tre nya träningstights med coola detaljer. Vår testpanel gav dem en omgång i gymmet och ute i löpspåret!

24 jul 2019
Mode & trender
didriksons

Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

En riktigt bra skaljacka är ett måste vid aktivitet och lek. Här är precis allt du behöver tänka på.

24 jul 2019
Mode & trender
Sneakers på bröllop

Kan jag ha sneakers på bröllop?

Bröllopssäsongen är i full gång och det blir allt svårare att veta vad man bör ha på sig för att anses vara rätt klädd. Är det okej att ha sneakers på bröllop? Modeexperten svarar!

18 jul 2019
Mode & trender
Barnskor

Guide: Så hittar du rätt skostorlek till barn

Att hitta välsittande skor till minstingarna i familjen är lättare sagt än gjort. Här är tipsen som gör säsongens skoinköp till barnen betydligt enklare.

12 jul 2019
Mode & trender
didrikson kids

Allt du behöver inför förskolestarten

Ska ditt barn börja förskolan? Många frågor brukar dyka upp angående vad ditt barn behöver när han eller hon börjar förskolan. Vi har gjort en checklista som du kan använda när det är dags.

12 jul 2019
Mode & trender
Nike löparskor

Skillnaderna mellan Nikes löparskor

Ibland är det svårt att veta vad som skiljer olika löparskor åt. Men ta det lugnt! Vi har tagit hjälp av experten för att reda ut skillnaderna mellan Pegasus, Pegasus Turbo och Zoom Fly från Nike.

11 jul 2019
Mode & trender