SE_Header.png

Vinterns goggles som är bäst i test!

Känns det som en chansning att klicka hem ett par goggles? Vi hjälper dig! Vår testpanel har åkt utför i vinterns hetaste modeller för att du ska hitta rätt skidglasögon.

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och det är dags att se till att du ser bra ut, i dubbel bemärkelse) i backen. Vår testpanel har test flera av årets hetaste goggles från våra toppmärken för att ta reda på vilken typ av åkare modellerna är skapade för. 

– När du beställt hem ett par goggles är det viktigt att du provar de tillsammans med din hjälm. Hur modellen integrerar med hjälmen påverkar både bekvämligheten och ventilationen, säger Lina Sellgren, inköpare på Sportamore och fortsätter: 

– Vissa goggles och hjälm-kombinationer lämnar en, vad jag kallar, turistglipa. En glipa i pannan mellan din goggles och hjälmen som gör att kall luft tar sig in. Det vill du inte ha.

Väl i backen finns det ytterligare ett knep för att förgylla din skidupplevelse och se till att dina goggles håller sig fräscha längre. Många har en tendens att dra upp sina goggles på hjälmen när de står i liftkön. Det är ett stort no no! 

– Efter ett åk har du fått upp värmen vilket gör att ditt ansikte och dina goggles är varma. När du sedan sätter upp dem på den kalla hjälmen kyls de ned. När du återigen sätter de på plats på ditt varma ansikte bildas det imma, som du sedan försöker få bort med hjälp av handskarna. Men det som egentligen händer när du gör det är att du putsar bort själva skyddet mot imma. Så låt dina goggles sitta kvar i ansiktet hela tiden! 

SE_Appertiff_CRB.pngTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En hårdare och större modell som sitter tight och bra utan att lämna någon glipa. Modellen går ned en bit på kinden och passar därför bäst för dig med medelstort till större ansikte. Skummet längst med ramen upplevs väldigt hårt och testpanelen hade önskat en mjukare känsla för högre komfort.

Lins: Stort och brett synfält där linsen går ända ut i kanterna. Du får både med en kontrastlins för sämre ljusförhållanden samt en sollins, vilket du byter utan problem när du fått in tekniken. 

Ventilation: Ventilation både ovanpå och under modellen. Plus för ventilationshålen fram på linsen som underlättar om hjälmkanten sitter tätt mot dina goggles. 

Design: En kaxig modell som imponerar för dig som gillar att sticka ut. Vissa i testpanelen gillar inte den större modellen som de förknippar med ett flugutseende. 

Sammanfattning: Är du en hejare i backen, ofta kör freestyle och vill ha ett par goggles som känns heta på marknaden? Då är CRB ett perfekt val för dig. Det bredare synfältet, kaxiga attityden och de dubbla linserna som medföljer ligger på plussidan. Den mörka linsen är den snyggare av dem men kommer främst till sin rätt en solig dag i Alperna. Med andra ord inte den ultimata modellen för familjeresor till Åre en gång om året. På minussidan ligger det hårda skummet vid ramkanten som inte var en hit hos testpanelen. Överlag en goggle som både sitter hårt och tätt när den inbitna freestyle-åkaren gör entre i backen! 

SE_Oakley_FallLine.pngTest av:

Rekommenderat pris: 2 165 kronor. 

Finns även i: , och

Bekvämlighet: Stabila och rejäla goggles som sitter som en smäck! Mjuk och följsam ram, upplevs varken som för små eller stora oavsett ansiktsform. Till skillnad från andra modeller som kan trycka på näsan, kan du andas helt fritt utan problem i Fall Line.

Lins: En kontrasthöjande lins som är spegelbehandlad för att anpassa sig efter olika ljusförhållanden. Du behöver alltså inte byta lins beroende på om det är mulet eller soligt väder. Inte det bredaste synfältet i testet men lagom brett för att du inte ska störa dig på det. 

Ventilation: Bred och välplacerad ventilation runt hela ramen, inget att klaga på. 

Design: Extremt avskalade och snygga, hela testpanelen är överens – det här är snyggaste modellen i testet. 

Sammanfattning: Oakleys PRIZM-linser är specialproducerade, en lins i taget, till skillnad från konkurrenter som massproducerar sina linserna. Det gör att allt är anpassat in i minsta detalj efter ögonen och synfältet. Linsen anpassar sig även efter ljusförhållandet utomhus, men rekommenderas ändå främst till sensäsongens skidåkning och resor till Alperna där solen skiner starkt. Det enda minus som testpanelen hittar är att den tjocka ventilationskanten nedtill hade kunnat vara något smalare för att få skidglasögonen att sitta lite närmare ansiktet. Modellen upplevs som skräddarsydd oavsett ansiktsform och sitter både skönt och bra. Stort, stort plus för designen. De är även OTG (over the glasses)-anpassade så du får plats med dina vanliga glasögon utan problem. 

SE_Salomon_Xview.pngTest av:

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: .

Bekvämlighet: Något mindre modell med ett väldigt mjukt skum som sitter extremt skönt mot ansiktet. Passar bäst till dig med mindre ansikte eller du som är allergisk mot kumpiga goggles. 

Lins: Inte det bredaste synfältet, men tillräckligt brett enligt testpanelen. Påminner mycket om Fall Line från Oakley. Perfekt ljusinsläpp. Den här modellen kan du ha i ruggigare väder utan att behöva vara rädd för att du inte ser något. 

Ventilation: Modellen sitter tight och har bra ventilation både under och över linsen som hjälper till att hålla en behaglig värme och gör så att det inte immar. 

Design: Den guldfärgade linsen gör att du ser ut som en champion. I kombination med detaljerna i orange får designen höga betyg. Det enda som drar ned utseendet är den vita detaljen runt näsan. 

Sammanfattning: Extremt mjuk modell som sitter väldigt bra. En nätt goggle för dig som inte gillar de klumpigare varianterna. Ljuset i linsen är magiskt, passar perfekt för Nordens fjäll och anpassar sig efter ljudförhållandena utomhus. Minus för att skummet runt näsan är aningen brett och kan, om modellen åker för högt upp i ansiktet, på så sätt hamna i vägen för synfältet och irritera vissa ögon. Det bästa med modellen är att den är extremt bekväm, har en grym lins samt integrerar väldigt bra ihop med Salomons skidhjälmar. Passar både nybörjaren och dig som åker ett par veckor om året. 

SE_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Finns även i: och

Bekvämlighet: Modellen sitter som en smäck och har ett mjukt skum vid ramen. Det en bred goggle som riktar sig till dig med större ansikte då den kan halka ned på näsan på dig med mindre. 

Lins: En mörkare lins med spegelyta och UV-skydd, som du trots det får väldigt bra sikt i. Du kan med fördel använda den i svenska fjällen. Är den mot förmodan är för mörk medföljer en extralins som inte är lika sminkad. Synfältet är inte lika brett som man tror då modellen har en bredare ventilationsdel runt hela ramen. 

Ventilation: Bred och hög ventilation både över och under ramen, ingen risk för instängd känsla.

Design: Snygg och stilren modell med en cool spegellins. 

Sammanfattning: Ventilationsskummet på ovansidan är väldigt brett och går högre upp än själva ramen, vilket ger god ventilation men kan samtidigt resultera i att det blir en glipa mellan skidglasögon och hjälm. Testa modellen tillsammans med din hjälm för optimal passform. Minus med modellen är att den knakar. Väldigt mycket. Se till att den sitter på plats och håller sig där så du inte störs under skidåkningen. Det bästa med modellen är den mjuka passformen, de dubbla linserna som medföljer och de justerbara fästena vid banden. Spegelytan gör det omöjligt att se in i linsen vilket vissa i testpanelen uppskattade rejält. Är du en influencer som inte vill bli igenkänd i backen bör du spana in Skutan från Spektrum. 

SE_Anon_Helix.pngTest av:

Rekommenderat pris: 699 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En av de smalare modellerna i testet. Den sitter väldigt tätt mot ansiktet och integrerar bra med Salomon-hjälmar. I och med att den inte är speciellt hög och bred passar den bäst till dig med smalare ansikte. 

Lins: Du får med två linser, en som passar bäst i svenska och norska fjällen och en kontrastlins för sensäsongens starka solstrålar eller för resan till Alperna. Plus för UV-skyddet. 

Ventilation: Hela ovandelen och underdelen innehåller ventilationshål som ser till att du inte får en instängd känsla. 

Design: En klassisk modell för nybörjaren. När du böjer modellen förloras däremot den ovala känslan på linsen och den kan uppfattas som något bubblig. Inget som stör varken sikt eller upplevelse dock. 

Sammanfattning: Är skidåkning nytt för dig och vill du undvika att täcka halva ansiktet med stora goggles är det här ett ypperligt val! Anon står för en av testets budgetfavoriter som sitter mjukt och skönt på ansiktet. Det bästa med modellen är att den passar de flesta och är OTG-säker, alltså att du kan ha dina vanliga glasögon under den här modellen. Minus för den något billiga känslan och att linsen inte är den snyggaste i testet. Är du däremot en av de som inte väljer goggle utifrån utseende utan för dess funktion är det här en perfekt julklapp till dig själv. 

SHOPPA HÄR:  

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mode & trender

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

4 timmar sedan
Icebug kängor och skor
Mode & trender

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

4 timmar sedan
ENG_W.png
Mode & trender

Stort test av träningsklockor!

4 dagar sedan
header julbild
Mode & trender

Sportamores julklappstips till hela familjen

5 dagar sedan
header-mystofflor-ny.jpg
Mode & trender

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

6 dagar sedan
Vinterkängor Icebug
Mode & trender

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

03 dec 2019
Nike See my style
Mode & trender

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

03 dec 2019
assault header
Mode & trender

Vi testar: träna på Assaultbike

29 nov 2019
header icebug
Mode & trender

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

28 nov 2019
skidhandskar test header
Mode & trender

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mode & trender

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

27 nov 2019
Adidas tights
Mode & trender

8 superfynd för henne på Black Friday

27 nov 2019
icebug
Mode & trender

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

27 nov 2019
underställ kari traa
Mode & trender

9 bästa Black Friday-fynden

27 nov 2019
Babolat
Mode & trender

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

27 nov 2019
garmin forerunner
Mode & trender

11 superkap på Black Friday

27 nov 2019
Nike Metcon 5
Mode & trender

7 svarta deals på Black Friday

27 nov 2019
Reima regnkläder barn
Mode & trender

11 Black Friday-fynd för barnen

27 nov 2019
Black Friday
Mode & trender

Black Friday – årets största shoppingfest!

27 nov 2019
SE_header.jpg
Mode & trender

Test av säsongens halksäkra vinterkängor

26 nov 2019
vinterlöpning
Mode & trender

Hitta den perfekta löparjackan för vintern

26 nov 2019
Därför ska du köpa tofflor från Shepherd
Mode & trender

Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

25 nov 2019
Header reflexplagg
Mode & trender

TEST! 9 reflexplagg för löpning

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mode & trender

Älska 90-talet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka
Mode & trender

Guide: Hitta rätt skidjacka för dig

20 nov 2019
K2 intervju header
Mode & trender

Stor guide: Så ska din skidutrustning sitta

18 nov 2019
header.jpg
Mode & trender

Test: Teddy fleece för dam & herr

15 nov 2019
Test av goggles header
Mode & trender

Skidglasögonen som är bäst i test!

14 nov 2019
goggles header
Mode & trender

Så väljer du rätt goggles

13 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mode & trender

Trendspaning: Här är säsongens skidtrender

13 nov 2019
scott 1
Mode & trender

Välj rätt färg på linsen på dina skidglasögon

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mode & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex är här!

12 nov 2019
Peak_2018. 13.27.20.png
Mode & trender

Därför ska du satsa på paddade skidkläder i backen

11 nov 2019
Ultraboost dam singles day
Mode & trender

15 favoriter på Singles Day!

08 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mode & trender

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

08 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mode & trender

Stort test! 11 varma vinterjackor för herr och dam

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mode & trender

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mode & trender

Allt du vill veta om vinterlöparskor

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mode & trender

Bäst i test: Underställ från Kari Traa

01 nov 2019
Vintertights header
Mode & trender

Vi har testat varma löpartights för dam och herr

31 oct 2019
magazine
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du ska inte behöva hasa dig fram längs gatorna bara för att det är vinter – skaffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testat de bästa modellerna, här är det halkfria resultatet.

4 timmar sedan
Mode & trender
Icebug kängor och skor

Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

Icebug är kända för skor med världsledande grepp. Här är allt du vill veta om deras halkfria vinterkängor och skor!

4 timmar sedan
Mode & trender
ENG_W.png

Stort test av träningsklockor!

Vore det inte toppen med en helt egen, portabel PT som följer med dig på allt från gymträningen till löprundan och promenaden till bussen? Med en träningsklocka på armen är det precis vad du får! Här har våra testare provat träningsklockor från Garmin, Suunto och Polar.

4 dagar sedan
Mode & trender
header julbild

Sportamores julklappstips till hela familjen

Tomten lyfter snart från Nordpolen med sina renar för att åka land och rike runt och lägga klappar under granen. Vet du inte vad du ska köpa än? Lugn, vi har satt ihop en julklappsguide med massor av tips.

5 dagar sedan
Mode & trender
header-mystofflor-ny.jpg

Mysigt test: Innetofflor för dam & herr

Finns det något skönare än att sticka in fossingarna i ett par fluffiga tofflor när det är kallt ute? Skulle inte tro det! Vår mys-älskande testpanel har fått njuta och testa säsongens bästa tofflor. Så här tycker de!

6 dagar sedan
Mode & trender
Vinterkängor Icebug

Köp kängor i julklapp – stor presentguide

Vet du inte vad du ska köpa till mamma, pappa, syrran eller pojkvännen i julklapp? Frukta icke – vi har ett supertips! Köp ett par vinterkängor, både uppskattat och värmande! Kan det bli bättre?

03 dec 2019
Mode & trender
Nike See my style

Så stylar du din löparlook med reflekterande detaljer

Att synas under mörkerlöpningen är en viktig detalj. Men du behöver inte tumma på stilen för det. Stylisten Isabelle Håwi vet hur du kan kombinera säkerhet och en trendig look!

03 dec 2019
Mode & trender
assault header

Vi testar: träna på Assaultbike

Assaultbike-cykeln är ett utmärkt redskap för alla som gillar att träna högintensivt och som gärna får upp pulsen snabbt. För dig som är sugen på en maskin i julklapp har vi satt Master Assault Airbike på prov – och svettigt blev det…

29 nov 2019
Mode & trender
header icebug

Test: Dubbade vinterlöparskor från Icebug

Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.

28 nov 2019
Mode & trender
skidhandskar test header

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. För att underlätta din shopping har Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller. Så här tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

28 nov 2019
Mode & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sneak peek på Adidas nya Ultraboost 20

Nu är nästa hyllade version av Adidas Ultraboost äntligen här! Här är allt du vill veta om löparskon som är minst lika älskad som sneaker.

27 nov 2019
Mode & trender
Adidas tights

8 superfynd för henne på Black Friday

På årets största shoppingdag fyndar vi gärna godbitarna vi har suktat efter hela året. Här är 12 fynd att klicka hem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Mode & trender
icebug

Därför ska du köpa vinterlöparskor med dubbar

Sluta inte springa utomhus bara för att det blir halt och snöigt. Köp ett löparskor med dubbar så kan du springa säkert tills våren kommer.

27 nov 2019
Mode & trender
underställ kari traa

9 bästa Black Friday-fynden

Under Black Friday svämmar siten över av grymma prissäkningar! Har du svårt att välja vilka kap du ska klicka hem? Här är favoriterna som är riktiga fynd!

27 nov 2019
Mode & trender
Babolat

Våra 7 bästa Black Friday-klipp för honom

Årets roligaste fredag är här! På Black Friday kan du klicka hem allt på önskelistan till ett extra bra pris. Här är 7 favoriter för honom.

27 nov 2019
Mode & trender