SE_Header.png

Vinterns goggles som är bäst i test!

Känns det som en chansning att klicka hem ett par goggles? Vi hjälper dig! Vår testpanel har åkt utför i vinterns hetaste modeller för att du ska hitta rätt skidglasögon.

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och det är dags att se till att du ser bra ut, i dubbel bemärkelse) i backen. Vår testpanel har test flera av årets hetaste goggles från våra toppmärken för att ta reda på vilken typ av åkare modellerna är skapade för. 

– När du beställt hem ett par goggles är det viktigt att du provar de tillsammans med din hjälm. Hur modellen integrerar med hjälmen påverkar både bekvämligheten och ventilationen, säger Lina Sellgren, inköpare på Sportamore och fortsätter: 

– Vissa goggles och hjälm-kombinationer lämnar en, vad jag kallar, turistglipa. En glipa i pannan mellan din goggles och hjälmen som gör att kall luft tar sig in. Det vill du inte ha.

Väl i backen finns det ytterligare ett knep för att förgylla din skidupplevelse och se till att dina goggles håller sig fräscha längre. Många har en tendens att dra upp sina goggles på hjälmen när de står i liftkön. Det är ett stort no no! 

– Efter ett åk har du fått upp värmen vilket gör att ditt ansikte och dina goggles är varma. När du sedan sätter upp dem på den kalla hjälmen kyls de ned. När du återigen sätter de på plats på ditt varma ansikte bildas det imma, som du sedan försöker få bort med hjälp av handskarna. Men det som egentligen händer när du gör det är att du putsar bort själva skyddet mot imma. Så låt dina goggles sitta kvar i ansiktet hela tiden! 

SE_Appertiff_CRB.pngTest av:

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En hårdare och större modell som sitter tight och bra utan att lämna någon glipa. Modellen går ned en bit på kinden och passar därför bäst för dig med medelstort till större ansikte. Skummet längst med ramen upplevs väldigt hårt och testpanelen hade önskat en mjukare känsla för högre komfort.

Lins: Stort och brett synfält där linsen går ända ut i kanterna. Du får både med en kontrastlins för sämre ljusförhållanden samt en sollins, vilket du byter utan problem när du fått in tekniken. 

Ventilation: Ventilation både ovanpå och under modellen. Plus för ventilationshålen fram på linsen som underlättar om hjälmkanten sitter tätt mot dina goggles. 

Design: En kaxig modell som imponerar för dig som gillar att sticka ut. Vissa i testpanelen gillar inte den större modellen som de förknippar med ett flugutseende. 

Sammanfattning: Är du en hejare i backen, ofta kör freestyle och vill ha ett par goggles som känns heta på marknaden? Då är CRB ett perfekt val för dig. Det bredare synfältet, kaxiga attityden och de dubbla linserna som medföljer ligger på plussidan. Den mörka linsen är den snyggare av dem men kommer främst till sin rätt en solig dag i Alperna. Med andra ord inte den ultimata modellen för familjeresor till Åre en gång om året. På minussidan ligger det hårda skummet vid ramkanten som inte var en hit hos testpanelen. Överlag en goggle som både sitter hårt och tätt när den inbitna freestyle-åkaren gör entre i backen! 

SE_Oakley_FallLine.pngTest av:

Rekommenderat pris: 2 165 kronor. 

Finns även i: , och

Bekvämlighet: Stabila och rejäla goggles som sitter som en smäck! Mjuk och följsam ram, upplevs varken som för små eller stora oavsett ansiktsform. Till skillnad från andra modeller som kan trycka på näsan, kan du andas helt fritt utan problem i Fall Line.

Lins: En kontrasthöjande lins som är spegelbehandlad för att anpassa sig efter olika ljusförhållanden. Du behöver alltså inte byta lins beroende på om det är mulet eller soligt väder. Inte det bredaste synfältet i testet men lagom brett för att du inte ska störa dig på det. 

Ventilation: Bred och välplacerad ventilation runt hela ramen, inget att klaga på. 

Design: Extremt avskalade och snygga, hela testpanelen är överens – det här är snyggaste modellen i testet. 

Sammanfattning: Oakleys PRIZM-linser är specialproducerade, en lins i taget, till skillnad från konkurrenter som massproducerar sina linserna. Det gör att allt är anpassat in i minsta detalj efter ögonen och synfältet. Linsen anpassar sig även efter ljusförhållandet utomhus, men rekommenderas ändå främst till sensäsongens skidåkning och resor till Alperna där solen skiner starkt. Det enda minus som testpanelen hittar är att den tjocka ventilationskanten nedtill hade kunnat vara något smalare för att få skidglasögonen att sitta lite närmare ansiktet. Modellen upplevs som skräddarsydd oavsett ansiktsform och sitter både skönt och bra. Stort, stort plus för designen. De är även OTG (over the glasses)-anpassade så du får plats med dina vanliga glasögon utan problem. 

SE_Salomon_Xview.pngTest av:

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns även i: .

Bekvämlighet: Något mindre modell med ett väldigt mjukt skum som sitter extremt skönt mot ansiktet. Passar bäst till dig med mindre ansikte eller du som är allergisk mot kumpiga goggles. 

Lins: Inte det bredaste synfältet, men tillräckligt brett enligt testpanelen. Påminner mycket om Fall Line från Oakley. Perfekt ljusinsläpp. Den här modellen kan du ha i ruggigare väder utan att behöva vara rädd för att du inte ser något. 

Ventilation: Modellen sitter tight och har bra ventilation både under och över linsen som hjälper till att hålla en behaglig värme och gör så att det inte immar. 

Design: Den guldfärgade linsen gör att du ser ut som en champion. I kombination med detaljerna i orange får designen höga betyg. Det enda som drar ned utseendet är den vita detaljen runt näsan. 

Sammanfattning: Extremt mjuk modell som sitter väldigt bra. En nätt goggle för dig som inte gillar de klumpigare varianterna. Ljuset i linsen är magiskt, passar perfekt för Nordens fjäll och anpassar sig efter ljudförhållandena utomhus. Minus för att skummet runt näsan är aningen brett och kan, om modellen åker för högt upp i ansiktet, på så sätt hamna i vägen för synfältet och irritera vissa ögon. Det bästa med modellen är att den är extremt bekväm, har en grym lins samt integrerar väldigt bra ihop med Salomons skidhjälmar. Passar både nybörjaren och dig som åker ett par veckor om året. 

SE_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Finns även i: och

Bekvämlighet: Modellen sitter som en smäck och har ett mjukt skum vid ramen. Det en bred goggle som riktar sig till dig med större ansikte då den kan halka ned på näsan på dig med mindre. 

Lins: En mörkare lins med spegelyta och UV-skydd, som du trots det får väldigt bra sikt i. Du kan med fördel använda den i svenska fjällen. Är den mot förmodan är för mörk medföljer en extralins som inte är lika sminkad. Synfältet är inte lika brett som man tror då modellen har en bredare ventilationsdel runt hela ramen. 

Ventilation: Bred och hög ventilation både över och under ramen, ingen risk för instängd känsla.

Design: Snygg och stilren modell med en cool spegellins. 

Sammanfattning: Ventilationsskummet på ovansidan är väldigt brett och går högre upp än själva ramen, vilket ger god ventilation men kan samtidigt resultera i att det blir en glipa mellan skidglasögon och hjälm. Testa modellen tillsammans med din hjälm för optimal passform. Minus med modellen är att den knakar. Väldigt mycket. Se till att den sitter på plats och håller sig där så du inte störs under skidåkningen. Det bästa med modellen är den mjuka passformen, de dubbla linserna som medföljer och de justerbara fästena vid banden. Spegelytan gör det omöjligt att se in i linsen vilket vissa i testpanelen uppskattade rejält. Är du en influencer som inte vill bli igenkänd i backen bör du spana in Skutan från Spektrum. 

SE_Anon_Helix.pngTest av:

Rekommenderat pris: 699 kronor. 

Finns även i:

Bekvämlighet: En av de smalare modellerna i testet. Den sitter väldigt tätt mot ansiktet och integrerar bra med Salomon-hjälmar. I och med att den inte är speciellt hög och bred passar den bäst till dig med smalare ansikte. 

Lins: Du får med två linser, en som passar bäst i svenska och norska fjällen och en kontrastlins för sensäsongens starka solstrålar eller för resan till Alperna. Plus för UV-skyddet. 

Ventilation: Hela ovandelen och underdelen innehåller ventilationshål som ser till att du inte får en instängd känsla. 

Design: En klassisk modell för nybörjaren. När du böjer modellen förloras däremot den ovala känslan på linsen och den kan uppfattas som något bubblig. Inget som stör varken sikt eller upplevelse dock. 

Sammanfattning: Är skidåkning nytt för dig och vill du undvika att täcka halva ansiktet med stora goggles är det här ett ypperligt val! Anon står för en av testets budgetfavoriter som sitter mjukt och skönt på ansiktet. Det bästa med modellen är att den passar de flesta och är OTG-säker, alltså att du kan ha dina vanliga glasögon under den här modellen. Minus för den något billiga känslan och att linsen inte är den snyggaste i testet. Är du däremot en av de som inte väljer goggle utifrån utseende utan för dess funktion är det här en perfekt julklapp till dig själv. 

SHOPPA HÄR:  

LÄS MER:

LÄS MER:

 Tillbaka

News Feed

Test ryggsäck barn.png
Mode & trender

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

1 dag sedan
Header.jpg
Mode & trender

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

1 dag sedan
Nike löparskor test
Mode & trender

Löparskorna från Nike som är bäst i test

2 dagar sedan
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mode & trender

14 måsteköp inför skolstarten

4 dagar sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mode & trender

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

31 jul 2020
Reebok Nano X
Mode & trender

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

30 jul 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Mode & trender

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

29 jul 2020
Ryggsäck kids
Mode & trender

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

29 jul 2020
Test sport-bh.png
Mode & trender

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

28 jul 2020
Clifton 7
Mode & trender

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mode & trender

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Test Birkenstock
Mode & trender

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

22 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mode & trender

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

21 jul 2020
Nike barnsko
Mode & trender

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis
Mode & trender

Axions nya kollektion för tennis och padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mode & trender

3 träningstights från Better Bodies som är bäst i test

15 jul 2020
didrikson kids
Mode & trender

Allt du behöver inför förskolestarten

14 jul 2020
Skolstart Hummel
Mode & trender

Checklista inför skolstarten

14 jul 2020
Adidas löparskor
Mode & trender

Guide: Hitta rätt löparskor från Adidas

13 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mode & trender

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam
Mode & trender

STORT test! Bästa löparskorna för dam 2020

08 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mode & trender

Därför ska du springa i nya Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mode & trender

Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

05 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mode & trender

Bästa pronationsskon från Asics: Nya GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mode & trender

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mode & trender

Test: Adidas Supernova för dam och herr

24 jun 2020
charlotte och pär header
Mode & trender

Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mode & trender

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

22 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mode & trender

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

17 jun 2020
sandaler header
Mode & trender

Test: Trendiga sandaler för damer 2020

17 jun 2020
Header.jpg
Mode & trender

Test: Löparskor på REA – med toppbetyg!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mode & trender

Till honom: Fynda kläder, skor och utrustning på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mode & trender

Till henne: Fynda kläder och skor på vår sommarrea

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mode & trender

Bästa barnfynden på vår sommarrea

14 jun 2020
Test bikini
Mode & trender

Test: Bikinis från Waikani

11 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

10 jun 2020
Birkenstock
Mode & trender

Kan jag tvätta mina sandaler i maskin?

10 jun 2020
daddräkt simning
Mode & trender

Test: Baddräkter för tävling och träningssim

09 jun 2020
ub primeblue
Mode & trender

Här är Adidas Ultraboost i återvunnen plast!

08 jun 2020
Le Specs solglasögon
Mode & trender

Därför ska du köpa Le Specs böjbara solglasögon

06 jun 2020
magazine
Test ryggsäck barn.png

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

Att hitta rätt typ av ryggsäck till ditt barn kan vara lättare sagt än gjort. Låt vår minipanel hjälpa dig. De har testat några av säsongens nya barnryggsäckar!

1 dag sedan
Mode & trender
Header.jpg

Vi testar: cykelhjälmar för dam och herr

Det är viktigt att välja en bra cykelhjälm. I det här testet har vi provat flera olika modellers ställbarhet, komfort, ventilation och design.

1 dag sedan
Mode & trender
Nike löparskor test

Löparskorna från Nike som är bäst i test

Tre löparskor som alla har fått toppbetyg från den inbitna löparpanelen – här är de bästa löparskorna från Nike!

2 dagar sedan
Mode & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 måsteköp inför skolstarten

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny termin är runt hörnet. Se till att barnen är kittade när skolan kickar igång. Här är våra favoriter just nu.

4 dagar sedan
Mode & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät vår testpanel prova mjukisbyxor, skor och andra träningskläder för herrar.

31 jul 2020
Mode & trender
Reebok Nano X

Nu har Reebok Nano X kommit in i nya färger

Den tionde versionen av Reeboks populäraste träningssko Nano beskrivs som den bästa hittills. Nu har vi fått in Nano X i nya färger, och en specialsko som hyllar alla vård- och räddningsarbetare!

30 jul 2020
Mode & trender
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bäst i test! Nike-favoriter för henne

Bästa träningsskorna, tightsen som får högst betyg och löpartröjan som är en dröm! Här är det bästa från Nike – enligt vår kvinnliga testpanel!

29 jul 2020
Mode & trender
Ryggsäck kids

Skolstart! Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn

Skolryggsäcken kommer ditt barn att bära varje dag. Därför är det viktigt att den sitter bra och har rätt detaljer.

29 jul 2020
Mode & trender
Test sport-bh.png

Bäst i test! Sport-bh:ar 2020

För stora och små bröst, med eller utan justerbara band och knäppning. Läs allt om säsongens sport-bh:ar som är bäst i test.

28 jul 2020
Mode & trender
Clifton 7

Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One

"Jädrar vilken studs", utbrister en testare. Nya Clifton 7 från Hoka One One blir snabbt en favorit hos både manliga och kvinnliga löpare. Läs testet så förstår du varför!

27 jul 2020
Mode & trender
Hoka One One Clifotn

Äntligen! Här är Hoka One One Clifton 7

Ännu skönare, ännu lättare. Nu släpps storsäljande löparskon Clifton från Hoka One One i en uppdaterad version.

22 jul 2020
Mode & trender
Test Birkenstock

Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test?

Det är hög tid att testa favorittofflorna från Birkenstock. Vår testpanel har provat de tre populäraste Arizona-modellerna – här är sandalen som är bäst i test!

22 jul 2020
Mode & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27

Asics populära, stabila löparsko har kommit i en ny upplaga. Vi har testat Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Mode & trender
Nike barnsko

Måste-skon för skolstarten: Nike Revolution 5 Flyease

Enkel att ta på och av, otroligt bekväm och nästintill omöjlig att trampa sönder – här är alla kids drömsko från Nike!

20 jul 2020
Mode & trender
Axion tennis

Axions nya kollektion för tennis och padel

Tennistights med bollfickor och padelshorts för damer. Här är Axions nya racketkollektion!

20 jul 2020
Mode & trender