Blacc EQ header

TEST! Skapa ditt eget hemmagym med utrustning från Blacc

Ta gymmet med dig i resväskan, eller varför inte börja träna hemma när gymkortet går ut? Här är utrustningen du behöver för den perfekta hemmaträningen.

Handen på hjärtat, det är inte alltid vi orkar ta oss iväg till gymmet efter en lång jobbdag. När orken tryter blir träningen ofta inte prio nummer ett, men med egen utrustning hemma ökar sannolikheten att träningen faktiskt blir av. Blacc tillverkar allt från tights till boxningssäckar. Här har Sportamores testpanel fått prova gummiband, medicinbollar och annan träningsutrustning.

Perfekt för roddövningar och latsdrag

resistance tube

Modell och märke: ,

Används till: Användningsområdena är många – allt från roddövningar av alla de slag till biceps- och bröstträning och träning av framsida axlar. Genom att vira Blaccs Resistance Tube kring ett dörrhandtag eller ett bordsben fungerar den som en vanlig kabelmaskin!

Sammanfattning: En mycket användarvänlig produkt som tar upp minimalt med plats i både resväska och i hemmagymmet. Blaccs Resistance Tube har mängder av användningsområden för överkroppsträning, och motståndet anpassar du lätt genom att flytta dig närmare eller längre bort från punkten där du fäst redskapet. Handtagen är av greppvänligt skumgummi och ligger mjukt i handen. Skumgummit tål också svett utmärkt och tappar inte sin greppstyrka efter det att du blivit varm och fuktig om händerna.

– Jag tycker att den passade bäst till roddövningar, men om du ställer dig på mitten av repet och sträcker på dig kan du också köra klassisk bicepscurl. Det gillar jag! säger en testare.

De enda redskap du behöver

expander set

Modell och märke: ,

Används till: Ärligt talat? Allt. Det medföljer handtag för händerna, men också spännen som fästs med kardborrband kring till exempel anklarna. Det gör att du kan använda Expander Set precis som Blaccs Resistance Tube (till rodd, bicepscurl och latsdrag), men också till underkroppsträning. Expander Set kan lätt ersätta bensparken och bencurlen på gymmet!

Sammanfattning: Det här är faktiskt den enda utrustningen du behöver för att kunna köra ett helkroppspass hemma. I Expander Set ingår tre olika gummiband med olika mycket motstånd (varav den tyngsta får det att bränna ordentligt i musklerna!). I ändarna sitter hakar som gör att du kan byta mellan handtaget och spännet som fästs vid ankeln. Spännena kan även användas för att få Expander Set att fästa bättre kring ett bordsben, mär du ska träna underkropp. Förutom det ingår också en förvaringspåse i mesh, så att du enkelt kan släpa med dig gummibanden när du åker bort. Extra plus också för att de är tillverkade helt utan PVC.

– Min första tanke är att jag hade behövt den här när jag körde min knärehab. Den ersätter alla bensparksövningar som jag brukade köra med sjukgymnasten i kabelmaskinen, säger en testare. En annan tillägger:

– Ja, men bäst för mig är nog ändå att du kan köra både under- och överkropp med de här gummibanden.

En klassiker till bra pris

blacc wallball ny

Modell och märke: ,

Används till: Ja… wallballs helt enkelt! Wallballs är en övning i x-fit, döpt efter redskapet – eller är det tvärtom? Den går ut på att du med bollen går ner i en squat framför en vägg, och på uppvägen kastar du bollen högt upp mot väggen och fångar den. Utöver det kan en wallball också användas till att köra plankanövningar på, om du vill lägga på ett balansmoment.

Sammanfattning: Det här är på alla sätt och vis ett klassiskt redskap. Det allra bästa med Blaccs wallball är att den blir din för en billig peng, vilket gör det lätt för dig att fullända hemmagymmet. Utöver det presterar den precis så som en wallball ska. Ytan har viss struktur, vilket bidrar med ett bra grepp och till sin storlek är den ungefär så stor som du kan förvänta dig att en wallball ska vara. Ett annat plus är att den finns i flera varianter – fyra, sex, nio och tolv kilo.

– Det bästa tycker jag är att den finns att få i tolv kilo. På mitt gym finns bara wallballs upp till sex kilo.

Tips! Du behöver inte ha en motionscykel hemma för att köra ett konditionspass. Lägg ned din wallball på marken och gör burpees bredvid. Efter varje burpee hoppar du sedan över din wallball och gör en burpee till på andra sidan, tills du gjort cirka tolv stycken. Hur många varv orkar du? Komplettera med lite magträning för extra stilpoäng!

Maxat grepp!

grip medicine ball

Modell och märke: ,

Används till: En medicinboll kan du använda till de allra flesta sorters magövningar – russian twist, situps med vikt och mycket mer! Eftersom de är lätta att greppa är de även perfekta att ha som tyngd vid till exempel utfallssteg med vridning eller liknande benövningar.

Sammanfattning: Medicinbollen från Blacc kommer i tre varianter – fyra, sex och tio kilo. Köper du en av varje blir det enkelt att träna magen hemma. Det bästa med den här medicinbollen är strukturen i materialet som ger ett klistrigt grepp. Det gör att du kan ta ut svängarna i russian twist, eller göra sit-ups med vikten över huvudet, utan att vara orolig över att plötsligt tappa medicinbollen. Det är helt klart en fördel!

– Jag upplever att den är lite mindre än vad en medicinboll normalt är. Det gör den också mindre klumpig.

Lätt, smidig och snygg

yoga mat foldable

Modell och märke: ,

Används till: Yoga, såklart! Men den går också att använda om du ska träna styrka utomhus och inte vill göra situps eller stretcha direkt på marken. 

Sammanfattning: Det kan inte nog understrykas hur praktiskt det är att den här yogamattan går att vika ihop. Den stuvas superenkelt ned i en resväska eller ryggsäck när du är på väg någonstans, eller under sängen när du inte använder den. När den vecklas ut mäter den 173 gånger 61 centimeter. Stort plus också för att den är helt fri från ftalater! Det enda testpanelen anmärker på är att den har en viss tendens att bli lite hal när du börjar svettas. I övrigt är den extremt tunn (2 millimeter) och passar därför bäst till yogavarianter där du vill ha god kontakt med underlaget. Liksom med löparskor lyder regeln för yogamattor att ju mindre material som finns mellan dig och marken, desto stabilare blir det.

– Jag gillar såklart att den tar mindre plats än mattor som ska rullas ihop, samt att den är snygg!  Många yogamattor kan vara ganska tråkiga.

Tips! Om du är nybörjare till yoga bör du välja en matta med mycket dämpning. Detsamma gäller om du utövar en yogaform där du ligger mycket ned på rygg, till exempel yin yoga. hittar du alla våra yogamattor.

Perfekt för utfallssteg

bulgarian bag

Modell och märke: ,

Används till: Utfallssteg med tyngd, grodhopp och front squats. Liksom alla Bulgarian weights är också den här modellen ett klockrent substitut för den vanliga skivstången, som passar dig som vill kunna svinga upp den på axlarna utan att bli mörbultad där den landar.

Sammanfattning: Superbra redskap som är betydligt skönare att ha på axlarna än en skivstång. Testpanelens enda kritik är att den är lite bredare än vad de flesta Bulgarian weights är. Om du är kvinna med smala axlar kan den kännas lite väl bred. I övrigt är den klockren. Det bästa är att den har en mjuk liten kudde precis där den ligger mot din nacke när du kör squats eller utfallssteg. Skönt!

– Jag föredrar alltid Bulgarian weights framför skivstång. Det är både skönare och billigare att köpa hem.

För snabb återhämtning

massage bar

Modell och märke: ,

Används till: Att rulla ut dina nedbrutna muskler dagen efter ett sånt där benpass som gör att du inte kan gå i trappor på flera dagar.

Sammanfattning: Det här är ett hett tips till alla som vill ge sin kropp lite bättre förutsättningar för att studsa tillbaka efter ett jobbigt pass. Precis som vid all massage funkar Blaccs Massage Bar genom att få igång blodtillförseln i dina muskler. Genom att rulla med den över till exempel framsida lår kan du lätta på spänningarna och få musklerna att kvickna till. Testpanelen berömmer verktyget framförallt för de skrovliga strukturen som gör massagen mer intensiv än om ytan bara varit slät.

– Min naprapat brukar rekommendera mig att ”kavla ut” musklerna med en vanlig kavel, men det här funkar ju mycket bättre, säger en imponerad testare.

Tips! Kom ihåg att du bör undvika att massera direkt på benen (skelettet), precis som när du rullar på en . Var också extra försiktig om du masserar en kroppsdel som har en pågående inflammation eller som nyligen skadats. 

LÄS MER:

SHOPPA HÄR:

SHOPPA HÄR:

 Tillbaka

News Feed

alice fagrell sprallice
Sport & träning

Experten: Så behåller du rutinerna under isoleringen

7 timmar sedan
polar ignite cropad
Sport & träning

HIIT-träning att köra hemma utan utrustning

2 dagar sedan
Padelracket test
Sport & träning

Bäst i test! Padelracket 2020

5 dagar sedan
Garmin header
Sport & träning

Vi testar Garmin Forerunner 645!

24 mar 2020
Kan jag springa med hosta?
Sport & träning

Är löpning bättre än styrketräning?

24 mar 2020
Kan jag springa med hosta bättre bild
Sport & träning

Kan jag springa med hosta?

23 mar 2020
Löparteknik
Sport & träning

Löpcoachens bästa tips: Så förbättrar du din löpteknik

21 mar 2020
sidosteg 1.JPG
Sport & träning

Hemmaträning för hela kroppen

18 mar 2020
Blacc running
Sport & träning

Experten svarar: Så håller du dig skadefri under vårlöpningen

12 mar 2020
Core workout
Sport & träning

Hur ofta ska jag träna magen?

11 mar 2020
Adidas Running Käka veganskt
Sport & träning

Adidas-ambassadören Henrik Fallenius: ”Traillöpning är ett äventyr”

09 mar 2020
magträning maja pernefeldt
Sport & träning

Video: 5 övningar som tränar magen

06 mar 2020
womens day header
Sport & träning

Dags för jämställdhet inom sportvärlden!

06 mar 2020
Petra Månström
Sport & träning

Det här ska du tänka på när du springer ditt första maraton

02 mar 2020
Maja Pernefeldt gummibandsövnignar
Sport & träning

Video: 10 nya övningar du kan göra med ett gummiband

20 feb 2020
Blacc EQ header
Sport & träning

TEST! Skapa ditt eget hemmagym med utrustning från Blacc

17 feb 2020
staffan
Sport & träning

Experten: Så bygger du starka ben

07 feb 2020
crosstrainer image
Sport & träning

PT:n tipsar: Så tränar du hårdare på en crosstrainer

06 feb 2020
Knäproblem
Sport & träning

PT:ns 3 bästa benövningar för dig med knäproblem

06 feb 2020
Hoftlyft.jpg
Sport & träning

5 övningar för starkare höft och rumpa

06 feb 2020
Pulsklocka
Sport & träning

Skillnaden mellan pulsklocka och pulsband

04 feb 2020
Predator Mutator Pack
Sport & träning

Vårens fetaste fotbollsnyhet – Demonskin från Adidas!

28 jan 2020
Chand Smith PT
Sport & träning

Därför ska du (fortfarande) träna i träningsmaskiner

27 jan 2020
kettlebell swing
Sport & träning

13 redskap som maxar träningen hemma

23 jan 2020
Maja Pernefeldt
Sport & träning

Så ska du träna om du har en knäskada

21 jan 2020
Guide padelracket
Sport & träning

Experten tipsar: Så väljer du rätt padelracket

15 jan 2020
Maja marklyft
Sport & träning

Så hittar du anspänningen i ett marklyft

13 jan 2020
Gabriella Picano
Sport & träning

Så ofta ska du träna för att bygga muskler

09 jan 2020
Hypervolt
Sport & träning

Hypervolt massageredskap – för prestationshöjande träning och bättre återhämtning

08 jan 2020
strong abs
Sport & träning

Träna magen utan situps!

06 jan 2020
Så tränar du bort din svankighet
Sport & träning

Så tränar du bort din svankighet

03 jan 2020
Tjejmilen
Sport & träning

Löparkalendern 2020 – Loppen du inte får missa

30 dec 2019
Guide till padelracket header
Sport & träning

Guide: Våra bästa padelracket

16 dec 2019
Charlotte_Beijer
Sport & träning

PT:n tipsar: Så tränar du hemma utan redskap

09 dec 2019
Padel grunder
Sport & träning

De viktigaste grunderna i padel

30 nov 2019
Twin Skin Pro – längdskidorna du slipper valla
Sport & träning

Twin Skin Pro – längdskidorna du slipper valla

24 nov 2019
_41A1496.jpg
Sport & träning

Så ska du klä dig när du åker längd

01 nov 2019
malin malle header
Sport & träning

Fitnessatleten Malle: ”Mångsidig träning är för dig som vill hålla igång och må bra”

28 oct 2019
nike pro träningsprogram
Sport & träning

Träningsprogram för mångsidig träning

28 oct 2019
daniel flefil header
Sport & träning

Träningsprofilen Daniel Flefil: ”Återhämtning är lika viktigt som träning”

28 oct 2019
magazine
alice fagrell sprallice

Experten: Så behåller du rutinerna under isoleringen

Har du också svårt att behålla rutinerna när du jobbar hemma? Alice ”Sprallice” Fagrell ger dig tips på hur du ska schemalägga dina hemmakontors-dagar för att må bra.

7 timmar sedan
Sport & träning
polar ignite cropad

HIIT-träning att köra hemma utan utrustning

Kör din konditionsträning hemma på 8 minuter. Här är två grymma HIIT-pass att sno rakt av!

2 dagar sedan
Sport & träning
Padelracket test

Bäst i test! Padelracket 2020

Volley, smash eller ska du försöka dig på en bajada från bakplan? Ta hjälp av ett nytt padelracket. Här är årets modeller som är bäst i test.

5 dagar sedan
Sport & träning
Garmin header

Vi testar Garmin Forerunner 645!

Med GPS, pulsmätning och Garmin Connect på handleden är ingenting omöjligt. Så här tycker vår testpanel om pulsklockan Garmin Forerunner 645.

24 mar 2020
Sport & träning
Kan jag springa med hosta?

Är löpning bättre än styrketräning?

Att träning har en positiv effekt på hälsan vet alla, men vad är egentligen bäst – löpning eller styrketräning?

24 mar 2020
Sport & träning
Kan jag springa med hosta bättre bild

Kan jag springa med hosta?

Det här är frågan med stort F: kan man löpträna trots hosta?

23 mar 2020
Sport & träning
Löparteknik

Löpcoachens bästa tips: Så förbättrar du din löpteknik

Vad är egentligen en bra löpteknik? Varför ska du inte ”sitta ned” i ditt löpsteg? Löpcoachen Lisa Beskow förklarar hur din hållning kan förbättra din löpning.

21 mar 2020
Sport & träning
sidosteg 1.JPG

Hemmaträning för hela kroppen

Varsågod! Hälsoprofilen Ida B Olsson har gjort ett träningspass med fokus på styrka för hela kroppen som du kan göra hemma. Allt du behöver är ett gummiband!

18 mar 2020
Sport & träning
Blacc running

Experten svarar: Så håller du dig skadefri under vårlöpningen

Löprelaterade skador är inte kul och kan sätta käppar i hjulet för din träning. Så hur håller du dig skadefri för att kunna köra på i vår och sommar?

12 mar 2020
Sport & träning
Core workout

Hur ofta ska jag träna magen?

En gång i veckan, varje dag eller endast i kombination med andra pass? Hur ofta ska man egentligen träna magen? Vi har tagit reda på svaret!

11 mar 2020
Sport & träning
Adidas Running Käka veganskt

Adidas-ambassadören Henrik Fallenius: ”Traillöpning är ett äventyr”

Han är modell och löpare – och ambassadör för Adidas Running. Här berättar trailentusiasten Henrik Fallenius om de fysiska och mentala fördelarna med att springa i naturen.

09 mar 2020
Sport & träning
magträning maja pernefeldt

Video: 5 övningar som tränar magen

Dags för ett svettigt magpass på gymmet? Här är sjukgymnastens fem bästa övningar som sätter din corestyrka på prov.

06 mar 2020
Sport & träning
womens day header

Dags för jämställdhet inom sportvärlden!

En manlig idrottsman tjänar 72 gånger mer än en kvinnlig. Det är hög tid för förändring!

06 mar 2020
Sport & träning
Petra Månström

Det här ska du tänka på när du springer ditt första maraton

Experten tipsar om hur du placerar dig i startfållan, tar en kurva på bästa sätt och hur mycket energi du ska spara till loppets andra halva. Spring nästa maraton på rekordtid!

02 mar 2020
Sport & träning
Maja Pernefeldt gummibandsövnignar

Video: 10 nya övningar du kan göra med ett gummiband

Att träna med gummiband har aldrig varit populärare. PT:n och sjukgymnasten Maja Pernefeldt visar 10 övningar som tränar hela kroppen – allt från axlar och skuldror till den inre anspänningen i bålen.

20 feb 2020
Sport & träning