Fri frakt över 399 kr & fri retur30 dagars öppet köpKöp nu, betala i slutet av november

Klicka för att se våra aktuella deals

Singles Day 2020

Singles Day 2020 på Sportamore

Singles Day, även kallad alla singlars dag och singlarnas dag, är världens största shoppingdag online och infaller den 11 november.

När är Singles Day i Sverige?

Singles Day 2020 infaller onsdag den 11 november. Att den internationella dagen är lagd just den 11/11 är ingen slump eftersom datumet bestående av fyra ettor symboliserar enstaka människor, singlar.

Vad är Singles Day?

Ja, vad betyder Singles Day egentligen? Precis som namnet antyder är det en dag som hyllar alla singlar. Singlars dag är nämligen ett internationellt fenomen som grundades på 90-talet av kinesiska studenter vid universitetet Nanjing University. Studenterna var trötta över att singlar inte firades på samma sätt som de i relationer gör under Alla hjärtans dag och skapade därför Guanggun Jie, som till en början bara riktade sig till ungkarlar i Kina. I takt med att fenomenet blev internationellt fick det namnet Singles Day utanför Kinas gränser och har sedan dess riktat sig till alla singlar, inte bara ungkarlar.

Dagar för Singles Day de kommande åren:
  • Torsdag den 11 november 2021
  • Fredag den 11 november 2022
Aktuella erbjudanden

Singles Day erbjudanden i handelsvärlden

För omkring tio år sedan fick de kinesiska butikerna upp ögonen för Singles Day och började erbjuda alla singlar grymma erbjudanden, något som resten av världen hakade på ett par år senare. Idag är singlarnas dag därför inte en dag som bara hyllar alla singlar utan ett tillfälle att hitta något fint till dig själv, oavsett relationsstatus. Butiker, både nätbaserade och fysiska, erbjuder sina kunder deals och erbjudanden under alla singlars dag vilket har lett till att den 11 november just nu är världens största shoppingdag online.

Större än Black Friday

Det många inte vet är att singlarnas dag är större än vad Black Friday är, om du tittar på försäljningen online. Black Friday är västvärldens största shoppingdag, men Singles Day är snäppet vassare tack vare Kinas största onlinebutik Alibaba, som 2018 sålde varor för 280 miljarder kronor under dagen.

Läs mer om Black Friday här!

Singles Day på Sportamore

Under de senaste åren har Sverige hakat på det internationella fenomenet och Singles Day blir populärare för varje år som går. 2017 slog vi på Sportamore rekord och Singles Day blev årets bästa handelsdag för oss där de främsta fynden bestod av jackor, kängor och löparskor. I år kan alla, oavsett relationsstatus, hitta något fint bland våra Singles Day-erbjudanden på kläder, skor och sportutrustning.

Shoppa på Sportamore