Fri frakt över 399 kr & fri retur30 dagars öppet köpKöp nu, betala i slutet av oktober

Klicka för att se våra aktuella deals

Innebandy

320 produkter

Innebandy

Innebandy är en snabbt växande sport som är lika populär bland både barn och juniorer som för dam och herr. I innebandysortimentet hos Sportamore hittar du innebandybollar, innebandyblad, målburar, målvaktshandskar, väskor, svettband och innebandyskor. Självklart har vi också innebandyklubbor med både left och right-handad fattning. Dina favoritmärken så som Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone och Exel hittar du hos oss.

Hur lång ska min innebandyklubba vara?

När du ska köpa innebandyklubba finns det ett par saker att tänka på och det allra första är klubbans längd. En innebandyklubba bör inte vara för kort, men det vanligaste misstaget du kan göra är att köpa en för lång klubba. I regel kan en för lång innebandyklubba göra det lättare att skjuta, men den kommer också att hämma din övriga teknik genom att ge dåliga vinklar som hindrar dina rörelser. Det du ska tänka är att en innebandyklubba av rätt längd ska nå någonstans mellan naveln och revbenen. För herrar av medellängd brukar det bli de klubbor som är över 100 centimeter långa, medan det för damer brukar landa på 96 eller 92 centimeter. Om du inte hittar din favoritklubba i rätt längd kan du dock alltid kapa en för lång innebandyklubba så att den passar dig. Det kan du göra själv hemma, och börja i så fall längst ned vid bladet. Glöm inte att göra nya hål för att fästa bladet i och håll koll på skruvarna så att de inte kommer bort. Något som är viktigt att tänka på när du kapar klubban är att flexen på klubban kommer att förändras och bli något hårdare. 

Hur mycket flex ska min innebandyklubba ha?

Att en innebandyklubba har mycket flex innebär att den är mjuk och går att böja. Varje gång du skjuter så lägger du din tyngd och styrka bakom skottet, så att klubban “flexar”. Flexen (svikten) i klubbans skaft ger en sorts slangbella-effekt och gör ditt skott hårdare. Oftast står det på din innebandyklubba hur mycket flex den har, men du kan också känna efter själv för att ta reda på om det känns rätt. Om du håller klubban med normal fattning, lägger bladet mot marken och sedan lutar dig mot klubban ska du kunna se en tydlig flex (svikt) i skaftet. Om du inte ser någon svikt i innebandyklubban bör du titta efter en modell med mer flex. De allra flesta klubbor i herrsortimentet har en flex någonstans mellan 23 och 29 millimeter, medan klubbor för damer brukar ha mellan 27 och 32. Det finns innebandyklubbor med så mycket som 36 i flex, men de brukar vara riktade till barn och juniorer. Vad du ska sikta på beror på din teknik, ålder och hur stark du är. Ju mer du lyckas flexa din innebandyklubba när du skjuter, desto hårdare kommer skottet att bli. Om du vet med dig att du inte orkar svikta en klubba med 27 i flex bör du därför kolla på en modell med mer flex. Köp hellre en mjukare modell än en hård, om du är osäker på din teknik.

Vad för klubblad ska jag köpa?

Vilket blad du ska ha på din innebandyklubba är högst individuellt. När man pratar om klubblad i innebandy brukar man bland annat prata om vilken vinkel som bladet har, men vilken vinkel som passar just dig beror mest på tycke och smak. Fördelen med att ha mycket vinkel på innebandybladet är att det blir lättare att hantera bollen med forehand-sidan av bladet, det vill säga den konkava sidan av ditt klubblad. Nackdelen är att det blir svårare att hantera bollen med din backhand-sida som är den konvexa sidan av bladet. De allra flesta barn och juniorer spelar med mycket vinkel på bladet, medan de på elitnivå oftast spelar med mindre vinkel. Det finns faktiskt till och med de innebandyspelare som spelar utan vinkel och sedan finns det extremfall som till exempel Ketil Kronberg och Alexander Rudd. De spelar med bladets spets vinklad bakåt!
Kom ihåg att om du inte är helt nöjd med vinkeln på din nya klubba går det alltid att fixa till hemma. Köp därför hellre ett neutralt klubblad än ett med mycket vinkel. Genom att köpa ett neutralt blad till din innebandyklubba gör du det lättare för dig själv att vinkla om, ifall du skulle vilja det. Att vinkla om din innebandyklubba gör du genom att värma upp vatten i en stor kastrull och sedan sänka ned bladet däri. Du kan också värma klubbladet med en varmluftspistol. När bladet på din innebandyklubba blir varmt blir det mjukt och du kan forma det själv. Tänk på att inte röra vid plasten med bara händer, utan att ha en handduk eller en handske i mellan. Kom även ihåg att kyla klubbladet efter att du värmt det, så att din nya vinkel inte går tillbaka till sitt ursprungsläge. 

Hur ska innebandyskor sitta?

När du ska köpa skor till innebandy är det viktigt att tänka på att innebandy är en mycket snabb sport. Därför behöver du köpa innebandyskor som går att belasta i sidled och som klarar av snabba riktningsförändringar. I vårt sortiment hittar du modeller från adidas, Salming, Unihoc och Asics. Unihoc är ett innebandymärke som bara tillverkar skor för just innebandy, medan både adidas, Salming och Asics är betydligt bredare. Om du är osäker på vilken innebandysko du ska köpa kan du alltid beställa hem flera och skicka tillbaka det par som inte passar, eller kontakta vår kundtjänst för rådfrågning. 

Innebandyutrustning för barn och juniorer

Förr i tiden var det ovanligt att ha säkerhetsutrustning, men nu för tiden ska alla barn och juniorer spela med innebandyglasögon. Glasögonen skyddar barnens ögon från både bollar och andra spelares klubblad, men det står också i regelboken att de ska sitta på under allt matchspel. 
Juniorklubbor Ett vanligt misstag som många gör när de ska köpa innebandyutrustning till sina barn är att de köper för långa klubbor. Många föräldrar ser gärna att barnet har något att växa i och därför går de hellre för en för lång innebandyklubba än en för kort, men faktum är att de gör barnet en otjänst. För det första finns det alltid en risk för att en för lång innebandyklubba väger för mycket för ditt barn, men det kommer också att hämma tekniken genom att ge dåliga vinklar och när ditt barn sedan börjar kompensera för det extra materialet kan det bli svårt att slipa bort det från tekniken. Från många av de stora märkena som Salming och Unihoc kommer därför många innebandyklubbor för barn till ett väldigt lågt pris, så att du ska kunna köpa ny i samma takt som ditt barn växer.
Juniorskor När du köper innebandyskor till ditt barn, precis som när du köper skor till dig själv, ska du tänka på att de ska gå att belasta i sidled. Gör inte misstaget att köpa löparskor för inomhussporter. När du spelar innebandy i löparskor är risken för att trampa snett stor, då sulan är för hög och smal i förhållande till sportens sidledsbelastning. Ett annat vanligt misstag är att du köper inomhusfotbollsskor. Inte heller det är att rekommendera då en fotbollssko inte är till för att klara av samma rörelsemönster som finns i innebandy, samt är fotbollsskon är alldeles för dåligt dämpad, vilket kan ge ditt barn problem med knäna. Det undviker du lätt med rätt typ av skoval.

Skötsel av din innebandyutrustning

Innebandy är en vintersport, trots att den spelas inomhus. Därför är det vanligt att du går med din innebandyklubba i både snö och regn och även om du bara går från bussen eller bilen till hallen så kan fukten hinna förstöra din klubbas linda. All fukt, såsom svett, regn och snö försämrar med tiden greppet på din innebandyklubba och därför kommer du att behöva byta ut den med jämna mellanrum. Spelar du mycket innebandy kan du behöva göra det ofta, så tänk på att promenader utomhus bara skyndar på processen. Om du vill undvika att behöva byta ut lindan så kan du köpa ett klubbfodral eller en innebandybag. Att stoppa tillbaka din innebandyklubba i sitt fodral efter varje träning kan göra mycket för din lindas hållbarhet. Däremot kommer du inte undan med att aldrig byta linda. Rekommendationerna är att byta ut lindan inför varje ny säsong. Om du känner dig osäker på när lindan på din innebandyklubba ska bytas ut kan du välja en ljus kulör, så kommer du att kunna se när den blir förbrukad och grå. Om du har spelat innebandy någorlunda ofta eller mycket så har du säkert varit med om att din eller någon annans klubba har gått av. Tänk på att plast blir skört när det utsätts för kyla. Om din innebandyklubba därför legat i en kall bil eller på annat vis har kylts ned så är risken för att den går av stor. Köp därför hellre ett fodral om du vet med dig att din innebandyklubba ska bli liggande i bilen på vintern. 

Proffstipset

Skjuter du över målet när du spelar innebandy? Att skjuta för högt är ett vanligt problem som lätt kan lösas genom två enkla åtgärder. En vanlig anledning till att du skjuter över är nämligen att du har köpt en för lång klubba. Den långa innebandyklubban tvingar svingen i ditt skott till att bli längre och på det viset kommer bollen lämna ditt klubblad senare i skottrörelsen, vilket ger bollen en helt annan bana än om du hade haft en kortare innebandyklubba. En annan vanlig orsak till att du skjuter över målet är att du har ett för uppåtvinklade blad. Det kan du kontrollera genom att ställa klubban lodrätt och kika ned på bladet längs med innebandyklubbans skaft. Om du kan se hela bladets mönster så har du förmodligen ett överdrivet vinklat blad. Det löser du antingen genom att ändra din teknik så att du är mer framåtlutad i skottläget, eller så kan du vinkla om ditt klubblad genom att koka det. Om du behöver en quick-fix eller vill testa hur det känns med ett rakare blad så kan du testa lägga klubban mot marken med forehand-sidan nedåt. Trampa sedan lätt på bladet, så att det rätas ut. 

Innebandy

Innebandy är en snabbt växande sport som är lika populär bland både barn och juniorer som för dam och herr. I innebandysortimentet hos Sportamore hittar du innebandybollar, innebandyblad, målburar, målvaktshandskar, väskor, svettband och innebandyskor. Självklart har vi också innebandyklubbor med både left och right-handad fattning. Dina favoritmärken så som Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone och Exel hittar du hos oss.

Hur lång ska min innebandyklubba vara?

När du ska köpa innebandyklubba finns det ett par saker att tänka på och det allra första är klubbans längd. En innebandyklubba bör inte vara för kort, men det vanligaste misstaget du kan göra är att köpa en för lång klubba. I regel kan en för lång innebandyklubba göra det lättare att skjuta, men den kommer också att hämma din övriga teknik genom att ge dåliga vinklar som hindrar dina rörelser. Det du ska tänka är att en innebandyklubba av rätt längd ska nå någonstans mellan naveln och revbenen. För herrar av medellängd brukar det bli de klubbor som är över 100 centimeter långa, medan det för damer brukar landa på 96 eller 92 centimeter. Om du inte hittar din favoritklubba i rätt längd kan du dock alltid kapa en för lång innebandyklubba så att den passar dig. Det kan du göra själv hemma, och börja i så fall längst ned vid bladet. Glöm inte att göra nya hål för att fästa bladet i och håll koll på skruvarna så att de inte kommer bort. Något som är viktigt att tänka på när du kapar klubban är att flexen på klubban kommer att förändras och bli något hårdare. 

Hur mycket flex ska min innebandyklubba ha?

Att en innebandyklubba har mycket flex innebär att den är mjuk och går att böja. Varje gång du skjuter så lägger du din tyngd och styrka bakom skottet, så att klubban “flexar”. Flexen (svikten) i klubbans skaft ger en sorts slangbella-effekt och gör ditt skott hårdare. Oftast står det på din innebandyklubba hur mycket flex den har, men du kan också känna efter själv för att ta reda på om det känns rätt. Om du håller klubban med normal fattning, lägger bladet mot marken och sedan lutar dig mot klubban ska du kunna se en tydlig flex (svikt) i skaftet. Om du inte ser någon svikt i innebandyklubban bör du titta efter en modell med mer flex. De allra flesta klubbor i herrsortimentet har en flex någonstans mellan 23 och 29 millimeter, medan klubbor för damer brukar ha mellan 27 och 32. Det finns innebandyklubbor med så mycket som 36 i flex, men de brukar vara riktade till barn och juniorer. Vad du ska sikta på beror på din teknik, ålder och hur stark du är. Ju mer du lyckas flexa din innebandyklubba när du skjuter, desto hårdare kommer skottet att bli. Om du vet med dig att du inte orkar svikta en klubba med 27 i flex bör du därför kolla på en modell med mer flex. Köp hellre en mjukare modell än en hård, om du är osäker på din teknik.

Vad för klubblad ska jag köpa?

Vilket blad du ska ha på din innebandyklubba är högst individuellt. När man pratar om klubblad i innebandy brukar man bland annat prata om vilken vinkel som bladet har, men vilken vinkel som passar just dig beror mest på tycke och smak. Fördelen med att ha mycket vinkel på innebandybladet är att det blir lättare att hantera bollen med forehand-sidan av bladet, det vill säga den konkava sidan av ditt klubblad. Nackdelen är att det blir svårare att hantera bollen med din backhand-sida som är den konvexa sidan av bladet. De allra flesta barn och juniorer spelar med mycket vinkel på bladet, medan de på elitnivå oftast spelar med mindre vinkel. Det finns faktiskt till och med de innebandyspelare som spelar utan vinkel och sedan finns det extremfall som till exempel Ketil Kronberg och Alexander Rudd. De spelar med bladets spets vinklad bakåt!
Kom ihåg att om du inte är helt nöjd med vinkeln på din nya klubba går det alltid att fixa till hemma. Köp därför hellre ett neutralt klubblad än ett med mycket vinkel. Genom att köpa ett neutralt blad till din innebandyklubba gör du det lättare för dig själv att vinkla om, ifall du skulle vilja det. Att vinkla om din innebandyklubba gör du genom att värma upp vatten i en stor kastrull och sedan sänka ned bladet däri. Du kan också värma klubbladet med en varmluftspistol. När bladet på din innebandyklubba blir varmt blir det mjukt och du kan forma det själv. Tänk på att inte röra vid plasten med bara händer, utan att ha en handduk eller en handske i mellan. Kom även ihåg att kyla klubbladet efter att du värmt det, så att din nya vinkel inte går tillbaka till sitt ursprungsläge. 

Hur ska innebandyskor sitta?

När du ska köpa skor till innebandy är det viktigt att tänka på att innebandy är en mycket snabb sport. Därför behöver du köpa innebandyskor som går att belasta i sidled och som klarar av snabba riktningsförändringar. I vårt sortiment hittar du modeller från adidas, Salming, Unihoc och Asics. Unihoc är ett innebandymärke som bara tillverkar skor för just innebandy, medan både adidas, Salming och Asics är betydligt bredare. Om du är osäker på vilken innebandysko du ska köpa kan du alltid beställa hem flera och skicka tillbaka det par som inte passar, eller kontakta vår kundtjänst för rådfrågning. 

Innebandyutrustning för barn och juniorer

Förr i tiden var det ovanligt att ha säkerhetsutrustning, men nu för tiden ska alla barn och juniorer spela med innebandyglasögon. Glasögonen skyddar barnens ögon från både bollar och andra spelares klubblad, men det står också i regelboken att de ska sitta på under allt matchspel. 
Juniorklubbor Ett vanligt misstag som många gör när de ska köpa innebandyutrustning till sina barn är att de köper för långa klubbor. Många föräldrar ser gärna att barnet har något att växa i och därför går de hellre för en för lång innebandyklubba än en för kort, men faktum är att de gör barnet en otjänst. För det första finns det alltid en risk för att en för lång innebandyklubba väger för mycket för ditt barn, men det kommer också att hämma tekniken genom att ge dåliga vinklar och när ditt barn sedan börjar kompensera för det extra materialet kan det bli svårt att slipa bort det från tekniken. Från många av de stora märkena som Salming och Unihoc kommer därför många innebandyklubbor för barn till ett väldigt lågt pris, så att du ska kunna köpa ny i samma takt som ditt barn växer.
Juniorskor När du köper innebandyskor till ditt barn, precis som när du köper skor till dig själv, ska du tänka på att de ska gå att belasta i sidled. Gör inte misstaget att köpa löparskor för inomhussporter. När du spelar innebandy i löparskor är risken för att trampa snett stor, då sulan är för hög och smal i förhållande till sportens sidledsbelastning. Ett annat vanligt misstag är att du köper inomhusfotbollsskor. Inte heller det är att rekommendera då en fotbollssko inte är till för att klara av samma rörelsemönster som finns i innebandy, samt är fotbollsskon är alldeles för dåligt dämpad, vilket kan ge ditt barn problem med knäna. Det undviker du lätt med rätt typ av skoval.

Skötsel av din innebandyutrustning

Innebandy är en vintersport, trots att den spelas inomhus. Därför är det vanligt att du går med din innebandyklubba i både snö och regn och även om du bara går från bussen eller bilen till hallen så kan fukten hinna förstöra din klubbas linda. All fukt, såsom svett, regn och snö försämrar med tiden greppet på din innebandyklubba och därför kommer du att behöva byta ut den med jämna mellanrum. Spelar du mycket innebandy kan du behöva göra det ofta, så tänk på att promenader utomhus bara skyndar på processen. Om du vill undvika att behöva byta ut lindan så kan du köpa ett klubbfodral eller en innebandybag. Att stoppa tillbaka din innebandyklubba i sitt fodral efter varje träning kan göra mycket för din lindas hållbarhet. Däremot kommer du inte undan med att aldrig byta linda. Rekommendationerna är att byta ut lindan inför varje ny säsong. Om du känner dig osäker på när lindan på din innebandyklubba ska bytas ut kan du välja en ljus kulör, så kommer du att kunna se när den blir förbrukad och grå. Om du har spelat innebandy någorlunda ofta eller mycket så har du säkert varit med om att din eller någon annans klubba har gått av. Tänk på att plast blir skört när det utsätts för kyla. Om din innebandyklubba därför legat i en kall bil eller på annat vis har kylts ned så är risken för att den går av stor. Köp därför hellre ett fodral om du vet med dig att din innebandyklubba ska bli liggande i bilen på vintern. 

Proffstipset

Skjuter du över målet när du spelar innebandy? Att skjuta för högt är ett vanligt problem som lätt kan lösas genom två enkla åtgärder. En vanlig anledning till att du skjuter över är nämligen att du har köpt en för lång klubba. Den långa innebandyklubban tvingar svingen i ditt skott till att bli längre och på det viset kommer bollen lämna ditt klubblad senare i skottrörelsen, vilket ger bollen en helt annan bana än om du hade haft en kortare innebandyklubba. En annan vanlig orsak till att du skjuter över målet är att du har ett för uppåtvinklade blad. Det kan du kontrollera genom att ställa klubban lodrätt och kika ned på bladet längs med innebandyklubbans skaft. Om du kan se hela bladets mönster så har du förmodligen ett överdrivet vinklat blad. Det löser du antingen genom att ändra din teknik så att du är mer framåtlutad i skottläget, eller så kan du vinkla om ditt klubblad genom att koka det. Om du behöver en quick-fix eller vill testa hur det känns med ett rakare blad så kan du testa lägga klubban mot marken med forehand-sidan nedåt. Trampa sedan lätt på bladet, så att det rätas ut. 

magazine
Herr - Header.jpg

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

22 timmar sedan
Mode & trender
Dam - Header.jpg

Test: Bästa innebandyskorna för damer

Här är skorna som maxar prestationen på innebandyplanen. Sportamores testpanel har spelat i säsongens nya inomhusskor.

22 timmar sedan
Mode & trender
innebandylubbor

Stort test av innebandyklubbor

Bladet, grepplindan och vikten – det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Vi har testat höstens favoriter!

11 sep 2020
Mode & trender
Inomhusskor salming

Tänk på det här när du köper inomhusskor

Det skiljer sig faktiskt en del mellan inomhusskor för innebandy, handboll och andra sporter. Läs guiden för att hitta rätt sko för dig och din träning!

26 aug 2020
Sport & träning
Rehband

Allt du vill veta om din meniskskada

Menisken i ditt knä kan ta skada av vridningar, vacklingar och kraftiga stötar, men ofta kommer en meniskskada inte ensam. Läs mer här!

16 jun 2020
Sport & träning
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare

Inomhusskon Gel-Rocket 8 är som en raket på planen. Här berättar vår sportgalna testpanel varför skon är given vid volleyboll och innebandy.

09 sep 2019
Mode & trender
Gubbvad

Så behandlar du en gubbvad

Är du man, över 40 och har ont i vaden kan du ha drabbats av gubbvad. Här är kiropraktorns bästa råd.

13 mar 2018
Äventyr & wellness
hockeyspel

11 hårda julklappar

Ska du lägga hårda paket under granen? Här är 11 tips på klappar till både vuxna och barn.

15 dec 2015
Mode & trender
innebandy

Hitta rätt innebandyklubba för dig

Du kanske inte kommer bli ett proffs direkt bara för att du har rätt innebandyklubba. Men ditt spel kommer att kännas mycket bättre. Följ expertens råd för att hitta klubban som passar dig.

16 oct 2015
Sport & träning
massage

Idrottsmassage kan göra dig smärtfri

Har du fått ont av din träning och älskar att få massage? Då finns en skön lösning i sikte – idrottsmassage.

25 sep 2015
Äventyr & wellness
reaskor

Reaskorna som väcker ha-begär

Psst! Du har väl inte missat att det är rea på mängder med skor på Sportamore? Här är 13 prissänkta par som du kommer att vilja fynda redan i dag.

24 aug 2015
Mode & trender
kost

Blir du aldrig mätt?

Här är den dolda orsaken till att du alltid är hungrig eller har svårt att gå ned i vikt.

14 jul 2015
Kost & recept
stress

Stress orsakar idrottsskador – men går att förhindra

Är du stressad och idrottar? Då riskerar du att skada dig, visar en ny avhandling. Men det finns knep att ta till som minskar risken för stressrelaterade olyckor.

01 jun 2015
Sport & träning
hoodie

Så blev luvtröjan ett älskat vardagsplagg

Historien bakom tröjan som passar till allt.

29 may 2015
Mode & trender
stressad

En positiv nyhet för dig som stressar på jobbet

Faktum är att du kan få tacka det höga tempot när du blir äldre.

29 may 2015
Äventyr & wellness